Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 11:18

ΣΟΚ: Εργαζόμενοι έβλεπαν τις ιδιωτικές στιγμές πελατών από τις Tesla κάμερες;

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ιδιοκτήτης έκανε αγωγή χτες στην Tesla για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πελατών…

Η αγωγή στο Δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας κατατέθηκε μετά από δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι ομάδες υπαλλήλων της Tesla μοιράστηκαν ιδιωτικά μέσω ενός εσωτερικού συστήματος μηνυμάτων- αποκαλυπτικά βίντεο και εικόνες που είχαν καταγραφεί από τις κάμερες των αυτοκινήτων των πελατών από το 2019 έως το 2022.

Ο Henry Yeh, είναι κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο και ιδιοκτήτης ενός Tesla Model Y. «Όπως θα ήταν ο καθένας, ο κ. Yeh ήταν σοκαρισμένος από την ιδέα ότι οι κάμερες της Tesla μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση της ιδιωτικότητας της οικογένειάς του, την οποία ο Συνταγματικός Χάρτης της Καλιφόρνια προστατεύει απόλυτα», δήλωσε ο δικηγόρος του Yeh, Jack Fitzgerald, σε ανακοίνωσή του.

«Η Tesla πρέπει να πάρει την ευθύνη για αυτές τις παραβιάσεις και για την παραπλάνηση των πελατών της, αφού με τις πρακτικές της δεν προστάτεψε την ιδιωτικότητα τους…», δήλωσε ο Fitzgerald.

Η Tesla ρωτήθηκε σχετικά από το Reuters αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση από την εταιρεία. Η αγωγή ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Tesla είναι «ιδιαίτερα απάνθρωπη» και «υψηλά προσβλητική».

Το Reuters είχε αποκαλύψει από πηγή έναν πρώην εργαζόμενο της εταιρείας, ότι εργαζόμενοι της Tesla μπορούσαν να δουν επιβάτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακόμα και να έχουν πολύ ιδιαίτερες και ιδιωτικές στιγμές μέσα στο αυτοκίνητό τους…

Tesla πάρτι με… αγωγές

Θυμίζουμε πως πρόσφατα κατατέθηκε ακόμα μία αγωγή στην Καλιφόρνια, από ιδιοκτήτρια ενός Tesla Model S. Στην αγωγή αυτή, ο ιδιοκτήτης κατηγορεί την εταιρία ότι χρεώνει υπερβολικές τιμές για τα ανταλλακτικά. Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Tesla από παραδοσιακούς κατασκευαστές έχουν την επιλογή να κάνουν σέρβις του αυτοκινήτου τους σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Κάτι που για τους ιδιοκτήτες της Tesla είναι αδύνατο.

Πηγή:newsauto.gr- Φωτογραφία από Valentin Baciu από το Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 10:58

Σχετικά Άρθρα

  • Πότε επιτρέπεται η βιντεοεπιτήρηση στα σχολεία και για ποιους λόγους: Γιατί μπορεί να έχει επιπτώσεις στα μικρά παιδιά
    Πότε επιτρέπεται η βιντεοεπιτήρηση στα σχολεία και για ποιους λόγους: Γιατί μπορεί να έχει επιπτώσεις στα μικρά παιδιά

    Με ιδιαίτερη προσοχή και ξεκάθαρους όρους για παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στα σχολεία οι κάμερες βιντεοεπιτήρησης ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας. Με δεδομένο ότι οι κάμερες παρακολούθησης στα σχολεία έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών αντιπαραθέσεων στα σχολεία και γι΄ αυτό το λόγο έχει πάρει θέση επι του θέματος και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εκδίδοντας και σχετική απόφαση.

    Πότε πρέπει να λειτουργούν οι κάμερες

    Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από ερώτηση βουλευτή (Μαρία Αθανασίου) η οποία ζητούσε να συμπεριληφθούν στους βιντεοσκοπούμενους χώρους οι αύλειοι χώροι και η περίμετρος των σχολείων, για εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, , με στόχο την πρόληψη παραβατικών πράξεων. Απαντώντας η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ξεκαθάρισε ότι «μόνο τις ώρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν θα μπορούν να λειτουργούν κάμερες βιντεοεπιτήρησης».

    Μάλιστα η ίδια δήλωσε ότι οι ώρες λειτουργίας του συστήματος πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια ώστε να γνωρίζουν πλήρως όλοι οι μαθητές και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο/φροντιστήριο δεν παρακολουθούνται. Η υφυπουργός είπε επίσης σύμφωνα με Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η ύπαρξη και μόνο καμερών σε σχολεία και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται ανήλικοι (όπως παιδικοί σταθμοί, οικοτροφεία, φροντιστήρια κλπ.) χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού δεν είναι εύκολο να αξιολογηθούν οι συνέπειες που μια τέτοια επεξεργασία μπορεί να έχει για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων.

    Συγκεκριμένα, υπάρχει ο κίνδυνος να περιορισθεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν πιστέψουν από μικρή ηλικία ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών.

    Η απάντηση της Ζέττας Μακρή στη Βουλή

    Στο άρθρο 18 της υπ’ αριθμ. Γ/ΕΞ/2274/31.3.2011 (Β’ 548) Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Οδηγία 1/2011) με θέμα «Χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για την προστασία προσώπων και αγαθών» ορίζονται τα ακόλουθα:

    1. Η ύπαρξη και μόνο καμερών σε σχολεία και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται ανήλικοι (όπως παιδικοί σταθμοί, οικοτροφεία, φροντιστήρια κλπ.) χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού δεν είναι εύκολο να αξιολογηθούν οι συνέπειες που μια τέτοια επεξεργασία μπορεί να έχει για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανηλίκων. Συγκεκριμένα, υπάρχει ο κίνδυνος να περιορισθεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν πιστέψουν από μικρή ηλικία ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών (βλ. και Γνωμοδότηση 2/2009 της Ομάδας Εργασίας του Άρθρου 29, καθώς επίσης και την απόφαση 77/2009 της Αρχής).
    2. Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης επιτρέπεται να λειτουργεί μόνο κατά τις ώρες που το σχολείο δεν λειτουργεί. Οι ώρες λειτουργίας του συστήματος πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια στις σχετικές ενημερωτικές πινακίδες, έτσι ώστε να γνωρίζουν πλήρως όλοι οι μαθητές και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο/φροντιστήριο δεν παρακολουθούνται.». Επίσης, στην παρ. 8 του άρθρου 204 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) ορίζεται ότι :

    Η καταγραφή ήχου ή εικόνας με συστήματα βιντεοεπιτήρησης εγκατεστημένα σε χώρους των δημόσιων σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των μονάδων αυτών, απαγορεύεται. Η καταγραφή ήχου ή εικόνας μέσω τέτοιων συστημάτων, εγκατεστημένων στους χώρους των ως άνω δημόσιων σχολικών μονάδων από τους Δήμους, επιτρέπεται στο πλαίσιο άσκησης της αρμοδιότητάς τους για φύλαξη των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με την υποπερίπτωση 1 της περίπτωσης Στ΄ του Κεφαλαίου Ι΄ του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α΄ 114), μόνο κατά το χρόνο μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων που καταγράφονται ενημερώνει με τρόπο πρόσφορο, εμφανή και κατανοητό όποιον πρόκειται να εισέλθει στο χώρο όπου λειτουργεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης, ότι στο χώρο λειτουργεί τέτοιο σύστημα και παρέχει, εφόσον του ζητηθεί, πληροφορίες για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος, την εμβέλεια και τους χώρους εγκατάστασης του χρησιμοποιούμενου συστήματος, καθώς και το χρονικό διάστημα τήρησης των δεδομένων.».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε ότι η Tesla θα χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ από το 2025
    Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε ότι η Tesla θα χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ από το 2025

    Η Τesla έχει ανακοινώσει ότι στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα «αυτόνομο ανθρωποειδές ρομπότ» για να εκτελεί «μη ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές εργασίες»

    Στην ανακοίνωση ότι η Tesla θα αρχίσει να παράγει και να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ από το 2025 προχώρησε ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο Χ.
    Ο τελικός στόχος της Tesla, σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο, είναι να ξεκινά να πουλάει τα ρομπότ αυτά το 2026.
    Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι περίμενε το ρομπότ Optimus να είναι έτοιμο για χρήση στα τέλη της φετινής χρονιάς.
    «Η Tesla θα διαθέτει ανθρωποιειδή ρομπότ σε χαμηλή παραγωγή για εσωτερική χρήση του χρόνου και, ελπίζω, να υπάρξει υψηλότερη παραγωγή για άλλες εταιρίες το 2026» έγραψε ο Μασκ στην ανάρτησή του.
    Η Τesla η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, έχει ανακοινώσει ότι στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα «αυτόνομο ανθρωποειδές ρομπότ» για να εκτελεί «μη ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές εργασίες».

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μασκ ο στόχος της Tesla είναι να πουλάει τα ρομπότ αυτά έναντι 20.000 δολαρίων το καθένα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Dongfeng κοντράρει την Tesla
    Η Dongfeng κοντράρει την Tesla

    H κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng παρουσίασε το 007, ένα μοντέλο που φιλοδοξεί να κοντράρει το Tesla Model 3

    Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό σεντάν Dongfeng 007 θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2025. Με μήκος 4,88 μέτρα, πλάτος 1,90 μέτρα και ύψος 1,46 μέτρα, το Dongfeng 007 κατατάσσεται στην μεσαία-μεγάλη κατηγορία. Το μεταξόνιο των 2.915 χιλιοστών εξασφαλίζει άνεση στο εσωτερικό
    Χτισμένο στην αρχιτεκτονική Quantum της Dongfeng, το 007 είναι ένα κομψό τετράθυρο κουπέ που θυμίζει και αυτό έντονα Tesla Model S
    Οι λαβές των θυρών είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα και τα πλαϊνά παράθυρα είναι χωρίς πλαίσιο, προσφέροντας έναν συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης 0,209.
    Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τρεις εκδόσεις ηλεκτρικών κινητήρων. Η βασική έκδοση θα έχει έναν κινητήρα εμπρός με ισχύ 218 ίππους και 310 Nm ροπής ή 272 ίππους και 320 Nm ροπής. Η μπαταρία των 57 και 70 kWh θα προσφέρει αυτονομία 530 και 620 χιλιόμετρα με βάση το κινεζικό πρότυπο μέτρησης.

    Η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, για τετρακίνηση με μέγιστη ισχύ 510 ίππους και ροπή 730 Nm.

    Το βάρους περίπου δύο τόνων 007 θα επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα και θα έχει αυτονομία 580 χιλιομέτρων με την μπαταρία των 70 kWh.

    Το εσωτερικό του Dongfeng 007 θα είναι εξοπλισμένο με LED ατμοσφαιρικό φωτισμό, διάκοσμο από γυαλιστερό μαύρο πλαστικό, επαγωγική φόρτιση, υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και επιλογές δερμάτινων επενδύσεων.
    Το ταμπλό θα κυριαρχείται από μεγάλες οθόνες, με μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε - Τι απαγορεύει
    Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε - Τι απαγορεύει

    Μια νέα αλλαγή ανακοίνωσε η Airbnb μετά από παράπονα πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπει τις κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, όπως διάδρομους ή σαλόνια, ακόμα και αν αυτές είναι ορατές στις φωτογραφίες του καταλύματος. Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν παραπονεθεί για κρυφές κάμερες σε καταλύματα και παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

    Η Airbnb σημειώνει ότι θα επιτρέπονται οι κάμερες στα κουδούνια και οι συσκευές ανίχνευσης ήχου-θορύβου για την προστασία των καταλυμάτων.

    Η νέα πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου περιλαμβάνει επίσης αυστηρότερους κανόνες για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας.

    Πώς να εντοπίσει κάποιος τις κρυφές κάμερες

    Για να προστατευτείτε από τέτοιες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, οι ειδικοί προσφέρουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές:

    1. Εξοχινιστική επιθεώρηση: Ξεκινήστε με μια σχολαστική εξέταση του ενοικιαζόμενου σπιτιού. Ψάξτε για μικροσκοπικές τρύπες που θα μπορούσε να βρίσκεται κάμερα, ειδικά σε κοινά αντικείμενα και μέρη όπου αναμένεται να υπάρχει ιδιωτικότητα, όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

    2. Χρησιμοποιήστε φακό: Χρησιμοποιήστε τον φακό του κινητού σας. Σβήστε όλα τα φώτα στο δωμάτιο και σαρώστε αργά την περιοχή με τον φακό. Ο φακός της φωτογραφικής μηχανής θα αντανακλά το φως, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό του.

    3. Έλεγχος στους καθρέφτες: Για τους καθρέφτες, εκτελέστε το απλό τεστ με τα νύχια. Εάν μπορείτε να «αγγίξετε» το δάχτυλό σας που αντανακλάται, αυτό μπορεί να υποδεικνύει έναν αμφίδρομο καθρέφτη.

    4. Έλεγχος για κάμερες: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή σάρωσης δικτύου για να εντοπίσετε τυχόν συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Wifi του κεντρικού υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό webcams που μπορεί να μεταδίδουν ή να καταγράφουν τις δραστηριότητές σας.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Η Tesla εξελίσσει τη νέα γενιά του Model 3
    Η Tesla εξελίσσει τη νέα γενιά του Model 3

    Οι τεχνικοί της Tesla εξελίσσουν το νέο Model 3, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

    Το Tesla Model 3 είναι παγκοσμίως ένα από τα πιο δημοφιλή σε πωλήσεις οχήματα της φίρμας του Elon Musk, ενώ οσονούπω αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα του γενιά, που κρίνεται απαραίτητη έπειτα από τόσα χρόνια ύπαρξής του στην αγορά.
    Οι άνθρωποι της εταιρείας πραγματοποιούν ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του ανανεωμένου μοντέλου, προσπαθώντας να διαφυλάξουν κρυφές όσο γίνεται τις λεπτομέρειες γι’ αυτό. Ωστόσο, δεν λείπουν οι όποιες διαρροές, είτε τόσο μέσω του «Χ», όσο και από το Υπουργείο Μεταφορών της Ν. Κορέας.


    Τα στοιχεία αφορούν στην έκδοση Performance του Model 3 η οποία θα εξακολουθεί να υπάρχει και δεν θα καταργηθεί για χάρη της Ludicrous, όπως είχαν υπαινιχθεί στελέχη της Tesla.

    Στο αμάξωμα του πρωτότυπου μοντέλου έχουν καλυφθεί με μαύρη ταινία τα σημεία ένωσης των διαφόρων τμημάτων αυτού, καθώς και μέρη των πλαϊνών του και του χώρου αποσκευών. Επίσης, το ανανεωμένο μοντέλο φαίνεται να διαθέτει ελαστικά Pirelli P Zero διάστασης 275/30 R20 στον πίσω άξονα.

    Σε ό,τι αφορά στην απόδοσή του, από το Υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας προκύπτει ότι η έκδοση του ανανεωμένου Model 3 Performance με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αλλά και κορεατική αγορά αποδίδει ισχύ 635 ίππους, δηλαδή 137 ίππους περισσότερους απ’ ό,τι τώρα


    Όπως προκύπτει, η αύξηση της ισχύος πιστώνεται στον εξελιγμένο πίσω ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει σε σχέση με το τωρινό μοντέλο +135 ίππους. Για την δικίνητη έκδοση δεν αναφέρεται οποιαδήποτε αύξηση ισχύος.

    Επίσης αλλαγές που θα υπάρχουν και στην σχεδίαση του αμαξώματος, με το νέο Model 3 να έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα, όπως και πίσω διαχύτη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ο Έλον Μασκ χάνει 55 δισ. δολάρια με μια απόφαση – Πέφτει από την κορυφή των πλουσιότερων του κόσμου
    Ο Έλον Μασκ χάνει 55 δισ. δολάρια με μια απόφαση – Πέφτει από την κορυφή των πλουσιότερων του κόσμου

    Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Έλον Μασκ υπέστη την πρώτη σημαντική δικαστική ήττα.

    Δικαστήριο του Ντέλαγουερ ακύρωσε την αποζημίωση 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ τον διευθύνων σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, δικαιώνοντας έναν εκ των μετόχων, τον Ρίτσαρντ Τορνέτα, ο οποίος ισχυριζόταν πως το ύψος της ήταν «υπερβολικό», «πέρα από τα όρια της λογικής» και οφειλόταν στο γεγονός πως ο Μασκ ασκούσε «αθέμιτη επιρροή» στο διοικητικό συμβούλιο.

    Η νομική ομάδα του Ρίτσαρντ Τορνέτα υποστήριξε ακόμη πως το διοικητικό συμβούλιο είχε καθήκον να προσφέρει ένα μικρότερο πακέτο αποδοχών ή να αναζητήσει άλλο CEO. Θα έπρεπε επίσης, όπως αναφέρει ο ενάγων, να απαιτήσουν από τον Μασκ να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στην Tesla αντί να του επιτρέπουν να επικεντρώνεται σε άλλα πρότζεκτ, που απλώς μεγαλώνουν τη δική του περιουσία.

    Υπενθυμίζεται πως το 2022, ο Μασκ αγόρασε το Twitter, μετονομάζοντάς το σε «X», ενώ έχει ιδρύσει πολλές επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας εμφυτευμάτων εγκεφάλου Neuralink, της επιχείρησης κατασκευής σηραγγών Boring Co, και της SpaceX, που δραστηριοποιείται στον τομέα του Διαστήματος.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η δικαστική απόφαση ισοδυναμεί με την πρώτη του μεγάλη δικαστική ήττα του Μασκ και εάν παραμείνει ως έχει μετά από πιθανή έφεση, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα σε βάρος του μεγιστάνα της τεχνολογίας. Ο Έλον Μασκ το τελευταίο διάστημα αναζητά σημαντικά κεφάλαια, δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να μη μείνει πίσω στη κρίσιμη κούρσα της νέας τεχνολογίας.

    Το σκεπτικό της απόφασης

    Η δικαστής Κάθαλιν ΜακΚόρμικ έκρινε πως η συμφωνία αμοιβής από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla υπήρξε «βαθιά προβληματική» και ήταν απότοκο της μεγάλης επιρροής που είχε ο Έλον Μασκ σε πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου με αποτέλεσμα επί της ουσίας να ελέγχει τις αποφάσεις αν και κατείχε μόλις το 22% των μετοχών.

    Πέντε χρόνια αφότου χορηγήθηκε στον Ελον Μασκ η μεγαλύτερη αμοιβή στελέχους στην ιστορία, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή και να καταλήξει σε μια νέα πρόταση. Η πρώτη αντίδραση του Μασκ ήταν να επιτεθεί κατά τη δικαιοσύνης στη συγκεκριμένη πολιτεία. «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ», έγραψε στην πλατφόρμα του Χ.

    musk a1b76

    Σύμφωνα με τη δικαστή, η Tesla και οι δικηγόροι του Μασκ «δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι μέτοχοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι» και σημείωσε πως ο μεγιστάνας είχε «εκτεταμένες επαφές με τα άτομα που ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση από την πλευρά της εταιρείας».

    «Συνεπαρμένο από το ύφος του σούπερ σταρ Έλον Μασκ, το διοικητικό συμβούλιο δεν έθεσε ποτέ το ερώτημα εάν η αμοιβή ύψους 55,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν όντως απαραίτητη ώστε ο Μασκ να παραμείνει CEO στην Tesla και η εταιρεία να πετύχει τους σκοπούς της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του δικαστηρίου.

    «Δεδομένου ότι η δικαστής διαπίστωσε πως ο Μασκ είχε τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τέτοια συναλλαγή», δήλωσε στο BBC ο Μπράιαν Κουίν, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Κολεγίου της Βοστώνης. «Μεταχειρίζεται την Tesla σαν να είναι δική του, αλλά ακόμα κι αν αυτοαποκαλείται 'βασιλιάς της Tesla', δεν είναι στην πραγματικότητα ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης», πρόσθεσε ο καθηγητής.

    Χάνει την πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

    Σύμφωνα με το Business Insider, η απόφαση του δικαστηρίου, εάν τελεσιδικήσει, θα σημαίνει ότι η καθαρή περιουσία του Μασκ θα μειωθεί κατά πολλά δισεκατομμύρια. Χωρίς την εν λόγω αποζημίωση, η περιουσία του θα περιοριστεί από τα περίπου διακόσια δισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 150 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα σημαίνει πως θα πέσει αρκετές θέσεις στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

    Ο Μασκ «έκλεισε» το 2023 στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Δεύτερος ήταν ο Τζεφ Μπέζος της Amazon με 186 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν ο Bernard Arnault, ο Γάλλος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 183 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEXANDER BECHER
  • Πώς μια ατάκα του Μασκ κόστισε στην Tesla 80 δισ. δολάρια σε μία μέρα
    Πώς μια ατάκα του Μασκ κόστισε στην Tesla 80 δισ. δολάρια σε μία μέρα

    Η κατρακύλα της Πέμπτης έφτασε το 12%.

    Η πρόβλεψη του Έλον Μασκ για υποτονική αύξηση των πωλήσεων το 2024 ήταν αρκετή για να οδηγήσει τη μετοχή της Tesla σε ελεύθερη πτώση και να μειώσει κατά 80 δισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία.

    Η κατρακύλα της Πέμπτης έφτασε το 12%, η μεγαλύτερη ημερήσια μείωση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, και ήρθε να διογκώσει τις απώλειες του Ιανουαρίου σε περίπου 210 δισ., αναφέρει το Reuters.

    «Οι τίτλοι ειδήσεων για την Tesla πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο»

    Σε επιστολή του προς τους μετόχους, ο Μασκ δήλωσε την Τετάρτη ότι η αύξηση των εσόδων θα είναι φέτος «σημαντικά χαμηλότερη», καθώς η Tesla εστιάζεται σε ένα νέο, φθηνότερο μοντέλο νέας γενιάς που θα αρχίσει να παράγεται το 2025 στο εργοστάσιό της στο Texas.

    Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχει επιβραδυνθεί εδώ και πάνω από 12 μήνες, η Tesla έχει μειώσει τις τιμές και το περιθώριο κέρδους για τα υπόλοιπα μοντέλα της.

    «Οι τίτλοι ειδήσεων για την Tesla πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο» σχολίασε η εταιρεία αναλύσεων TD Cowen, η οποία σημείωσε επίσης ότι τα έσοδα και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

    Η Tesla είναι πιθανό να επιμείνει στην πολιτική των χαμηλών για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της κινεζικής BYD, η οποία πρόσφατα την ξεπέρασε σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

    «Το πρόβλημα για την Tesla είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης των πωλήσεων από εδώ και πέρα είναι ότι θα πρέπει πιθανότατα να επιτευχθεί με κόστος την περαιτέρω πτώση του λειτουργικού περιθωρίου [κέρδους], λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού με την BYD και άλλους» σχολίασε ο Μάικλ Χιούσον, επικεφαλης αναλυτής της CMC Markets.

    Πηγή: In.gr
  • Airbnb: Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχουν κρυφές κάμερες στο δωμάτιό σας
    Airbnb: Πώς θα καταλάβετε εάν υπάρχουν κρυφές κάμερες στο δωμάτιό σας

    Πού τοποθετούν συνήθως τις κρυφές κάμερες οι επιτήδειοι.

    Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες ενοίκων οι οποίοι έντρομοι ανακάλυψαν κρυφές κάμερες στο δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο Airbnb όπου διέμεναν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, σημειώθηκαν και περιστατικά εκβιασμού των ενοίκων ή ακόμα και ανάρτηση του υλικού που κατέγραψαν οι κρυφές κάμερες στο διαδίκτυο.

    Δυστυχώς, το πρόβλημα φαίνεται να μεγαλώνει ολοένα, με μια ανάλυση που δημοσίευσε πρόσφατα η Daily Mail να αποκαλύπτει ότι 1 στα 132 διαμερίσματα Airbnb να έχουν κρυφές κάμερες. Οι αναφορές είναι παρόμοιες και για άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες.

    Πού πρέπει να κοιτάξετε πρώτα για κρυφές κάμερες

    Σύμφωνα με τον Brian Higgins, ειδικό ασφαλείας στην εταιρία Comparitech, συχνά οι κάμερες κρύβονται μέσα σε μικρού μεγέθους απλά, καθημερινά αντικείμενα όπως είναι οι γλάστρες, τα λούτρινα αρκουδάκια και οι ανιχνευτές καπνού.

    Αλλά ύποπτοι είναι και οι κρεμαστοί καθρέφτες, οι οποίοι θεωρούνται ως κλασική επιλογή.

    «Πολλές φορές, οι επιτήδειοι τοποθετούν την κρυφή κάμερα στο πίσω μέρος ενός καθρέφτη διπλής όψεως. Εάν ένας καθρέφτης είναι καρφωμένος πάνω στον τοίχο, κλείστε τα φώτα και ελέγξτε όλη την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας τον φακό του κινητού σας τηλεφώνου. Εάν μπορείτε να δείτε κάτι πίσω από τον καθρέφτη, τότε πιθανότατα πρόκειται για καθρέφτη διπλής όψεως, ο οποίος διευκολύνει τη λειτουργία των κρυφών καμερών», εξηγεί ο Higgins.

    Ο ίδιος προσθέτει ότι ο φακός του τηλεφώνου στο σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τυχόν αντανακλάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να μαρτυρήσουν την παρουσία τυχόν φακών που ανήκουν σε κρυφές κάμερες. Οι αντανακλάσεις αυτές, συνήθως εμφανίζονται ως «μπλε λάμψεις» στο σκοτάδι.

    Μια άλλη κλασική τοποθεσία είναι η τηλεόραση και ο υπολογιστής, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ούτως ή άλλως ενσωματωμένες κάμερες, οι οποίες καθιστούν το έργο του… ματάκια πιο εύκολο. Όπως, λοιπόν, υποστηρίζει ο Higgins, καλό είναι να καλύπτετε τις κάμερες αυτές, καθώς μπορεί να καταγράφουν εν αγνοία σας, ακόμα και όταν νομίζετε ότι οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch