Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 12:36

Νότια Κορέα: Πανικός σε σταθμό μετρό όταν η κυλιόμενη σκάλα άλλαξε ξαφνικά φορά - 14 τραυματίες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τρεις από τους τραυματισμένους επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην πλάτη και στα πόδια

Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν μία από τις κυλιόμενες σκάλες σε σταθμό μετρό της Νότιας Κορέας άρχισε ξαφνικά να κινείται αντίστροφα, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν οι επιβάτες που βρίσκονταν πάνω ή στη βάση της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί στον σταθμό μετρό Σούναε της γραμμής Μπουντάνγκ (περιοχή νότια της Σεούλ).
Ξαφνικά, η κυλιόμενη σκάλα με φορά προς τα επάνω άρχισε να κινείται προς τα κάτω, κάτι που κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και την πυροσβεστική.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη στιγμή του ατυχήματος:
Τρεις από τους επιβάτες που βρίσκονταν στη σκάλα όταν συνέβη το περιστατικό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην πλάτη και στα πόδια. Έντεκα ακόμη άτομα τραυματίσηκαν ελαφρά, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.
Οι τοπικές Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού, ωστόσο - όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους - δεν θεωρούν πολύ πιθανό ναεπενέβη κάποιος στο χειροκίνητο σύστημα χειρισμού και να άλλαξε επίτηδες τη φορά της κυλιόμενης σκάλας.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 11:54

Σχετικά Άρθρα

  • Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
    Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες

    Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν (27/10) όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου σε μεγάλη διασταύρωση στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

    Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η αστυνομία δήλωσε ότι στην περιοχή αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις.

    Δείτε το βίντεο
    Πηγή: cnn.gr
  • Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του
    Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα - Τραυματίας βρέθηκε 15 μέτρα μακριά από το ΙΧ του

    Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ “Χωριάτικο” στις 6 τα ξημερώματα.

    Ένα φορτηγό που μετάφερε τζάμια στις 6 το πρωί, εκινείτο προς Ρίο και στην ίδια κατεύθυνση ήταν ένα ΙΧ με δύο νεαρούς.

    Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, το ΙΧ έκανε αναστροφή, ο συνοδηγός πετάχτηκε έξω από το όχημα και βρέθηκε τραυματισμένος 15 μέτρα πιο μακριά, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε.

    Το φορτηγάκι βρέθηκε στο πεζοδρόμιο του “Χωριάτικο” λίγα μέτρα… πριν την τζαμαρία! Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο και παρέλαβε τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.

    Έρευνες για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους
    Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους

    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Περίπου τριάντα μαθητές δημόσιου σχολείου στο Σαντιάγο της Χιλής τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, οι πέντε πολύ σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
    «Τραυματίστηκαν πάνω από 30 μαθητές», συνόψισε ο υπουργός Παιδείας Νικολάς Κατάλδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δραματικό συμβάν στο γυμνάσιο/λύκειο Internado Nacional Barros Arana (INBA).
    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

    «Υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι μηχανισμοί αυτοί ανεφλέγησαν, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες» του σχολικού ιδρύματος, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φερνάντο Αλβορνός.
    Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

    Το INBA είναι από τα αρχαιότερα και γνωστότερα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στο Σαντιάγο.
    «Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε από την προεδρία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτού του είδους δεν μπορούν να γίνονται «αποδεκτοί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

    Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, για να απαιτήσουν περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα παρ’ ολίγον τραγωδία στο μετρό: Η κυβερνητική ενέργεια καταναλώνεται στη συγκάλυψη των Τεμπών
    ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα παρ’ ολίγον τραγωδία στο μετρό: Η κυβερνητική ενέργεια καταναλώνεται στη συγκάλυψη των Τεμπών

    Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραμένει εγκληματικά άπραγο στις εκκλήσεις των εργαζομένων για δραστική παρέμβαση»

    Τα επικίνδυνα συμβάντα στον σιδηρόδρομο δεν έχουν τέλος, επισημαίνει ο βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή τη νέα παρ’ ολίγον τραγωδία που σημειώθηκε στο μετρό, λίγο διάστημα μετά το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους όπου είχαν μπει δύο τρένα σε μονή γραμμή.

    Όπως σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «είναι ευτύχημα που ο μηχανοδηγός αντελήφθη από τη φωτοσήμανση ότι πήγαινε προς λανθασμένη κατεύθυνση και ακινητοποίησε εγκαίρως το συρμό που κινούνταν στο ρεύμα προς Πειραιά».

    «Οι πολίτες ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις»

    Προσθέτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «στον χώρο των μεταφορών καταναλώνει όλη την ενέργειά της προκειμένου να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες και ποινικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών».

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραμένει εγκληματικά άπραγο στις εκκλήσεις των εργαζομένων για δραστική παρέμβαση».

    Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Καραμέρου:

    «Τα επικίνδυνα συμβάντα στον σιδηρόδρομο δεν έχουν τέλος. Η ανασφάλεια στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών και στις συνθήκες για τους εργαζόμενους εντείνεται, ενώ η κυβέρνηση απλά απεύχεται νέο μοιραίο.

    Πιο πρόσφατο παράδειγμα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου όταν όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών ο συρμός 4245 αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία στην γραμμή του Προαστιακού Αθήνας καθώς είχε οδηγία της τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών να εισέλθει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε αυτήν του Μετρό στην περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας.

    Είναι ευτύχημα που ο μηχανοδηγός αντελήφθη από τη φωτοσήμανση ότι πήγαινε προς λανθασμένη κατεύθυνση και ακινητοποίησε εγκαίρως το συρμό που κινούνταν στο ρεύμα προς Πειραιά. Υπενθυμίζεται πως είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή πριν ένα μήνα περίπου και πάλι, παραλίγο μετωπική σύγκρουση δύο συρμών του Προαστιακού προς το Αεροδρόμιο.

    Τα δύο αυτά σοβαρότατα περιστατικά δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τα άλυτα και χρονίζοντα προβλήματα στο σιδηρόδρομο όχι απλώς αφήνουν αδιάφορη την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά είναι μία ανεξήγητη πολιτική επιλογή της. Στον χώρο των μεταφορών καταναλώνει όλη την ενέργειά της προκειμένου να συγκαλύψει τις πολιτικές ευθύνες και ποινικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

    Ρωτάμε επισήμως, ποια θα είναι η τύχη της καταγγελίας άμεσης διερεύνησης του συμβάντος στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) που κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) η οποία εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, αλλά και ποια ήταν η τύχη της έρευνας -αν κι εφόσον έγινε- του συμβάντος που προηγήθηκε αυτού της 9ης Οκτωβρίου, όταν η Hellenic Train συστηματικά αρνείται να κοινοποιεί τα εσωτερικά της πορίσματα και ταυτόχρονα μεταθέτει συστηματικά τις ευθύνες της με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των αρμόδιων αρχών;

    Οι πολίτες ζητούν τεκμηριωμένες απαντήσεις και ρεαλιστικές λύσεις που δεν θα αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα και δεν θα υπονομεύουν άλλο στην κοινωνική συνείδηση την ασφάλεια του σιδηρόδρομου.

    Είναι αδιανόητο οι μηχανοδηγοί να λαμβάνουν οδηγίες για βραδυπορίες και χαμηλές ταχύτητες ακόμα και με 6 χλμ/ώρα εξαιτίας της κατάστασης του δικτύου, ο ΟΣΕ και η Hellenic Train να μην προσαρμόζει τους δρομολογιακούς χρόνους. Οι πολίτες δικαίως να διαμαρτύρονται για μεγάλες καθυστερήσεις στη μετακίνησή τους, καθώς τα πραγματικά δρομολόγια και οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των τρένων δεν αντιστοιχούν με εκείνες που αναγγέλλονται.

    Καλούμε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραμένει εγκληματικά άπραγο στις εκκλήσεις των εργαζομένων για δραστική παρέμβαση. Είναι χρέος της Πολιτείας να πράξει αυτό που της αναλογεί στο δικαίωμα των πολιτών για ασφαλείς μετακινήσεις. Είναι θλιβερό, όταν η χώρα μας ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία των ευρωπαϊκών Μεταφορών από τη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ, αντί να συζητούμε για αντίστοιχα βιώσιμες πολιτικές και σχέδια να αγωνιούμε για το αν θα φτάσει σώο και αβλαβές ένα τρένο και οι επιβάτες του, στον προορισμό τους».

    Πηγή: In.gr
  • Βόρεια Κορέα: «Εχθρικό κράτος» η Νότια Κορέα, λέει η Πιονγκγιάνγκ - Γιατί άλλαξε το σύνταγμα της χώρας
    Βόρεια Κορέα: «Εχθρικό κράτος» η Νότια Κορέα, λέει η Πιονγκγιάνγκ - Γιατί άλλαξε το σύνταγμα της χώρας

    Αγεφύρωτο το χάσμα μετά και την εξαγγελία του Κιμ Γιονγκ Ουν ν’ απορρίψει πλέον ως εθνικό στόχο την ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

    Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «εχθρικό κράτος», μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι η εθνική συνέλευσή της έχει τροποποιήσει το σύνταγμα, ευθυγραμμιζόμενη με την εξαγγελία του ηγέτη της χώρας ν’ απορρίψει πλέον ως εθνικό στόχο την ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.
    Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανατίναξαν προχθές, τμήματα του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο ανάληψης νόμιμης δράσης κατά ενός εχθρικού κράτους, όπως ορίζεται από το αναθεωρημένο σύνταγμα.
    Τμήματα των εξήντα μέτρων του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου στην πλευρά της Βόρειας Κορέας έχουν τώρα υποστεί ολική καταστροφή στο πλαίσιο «ενός συνολικού αποκλεισμού της επικράτειας» της Βόρειας Κορέας από το Νότο, μετέδωσε το KCNA.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα δρόμων - Στα ύψη η ένταση με τον Νότο
    Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τμήματα δρόμων - Στα ύψη η ένταση με τον Νότο

    Στην ανατίναξη διακορεάτικων δρόμων που βρίσκονται στα σύνορα με τον Νότο - αλλά εντός της επικράτειάς της - ανατίναξε η Βόρεια Κορέα, ως μέτρο οχύρωσης, καθώς η ένταση μεταξύ των δύο χωρών μεγαλώνει.

    Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, μερικά τμήματα του οδικού δικτύου βόρεια από τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης που χωρίζει τις δύο χώρες, ανατινάχτηκαν.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας έχουν προχωρήσει σε ενίσχυση της επιτήρησης και της ετοιμότητας τους, αντιδρώντας στην ενέργεια της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα.

    «Σοβαρή πρόκληση του εχθρού»

    Οι εκρήξεις αυτές, όπως σημειώνει το ABC News σημειώθηκαν μια ημέρα αφότου ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συγκάλεσε συνάντηση με τους ανώτατους στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας του. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Κιμ επικαλέστηκε πτήσεις drone της Νότιας Κορέας και τις χαρακτήρισε «σοβαρή πρόκληση του εχθρού» και τόνισε πως έχει καθήκον για «άμεση στρατιωτική δράση» και «αποτρεπτικό πόλεμο» για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας.

    Υπενθυμίζεται πως, η Βόρεια Κορέα νωρίτερα έθεσε το πυροβολικό πρώτης γραμμής και άλλες στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα για να εξαπολύσουν πλήγματα στη Νότια Κορέα, εάν βρεθούν ξανά drones πάνω από τη Βόρεια Κορέα. Η Νότια Κορέα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν έστειλε drones, αλλά προειδοποίησε ότι θα τιμωρήσει αυστηρά τη Βόρεια Κορέα εάν απειληθεί η ασφάλεια των πολιτών της.

    Προειδοποιητικές βολές

    O στρατός της Νότιας Κορέας προχώρησε σήμερα σε προειδοποιητικές βολές νοτίως της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στην κίνηση της Βόρειας Κορέας ν’ ανατινάξει τμήματα του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου κοντά στη συνοριακή γραμμή, σύμφωνα με το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ KCNA

  • Ισραήλ: Νέα πλήγματα στη Βηρυτό – Νεκροί και τραυματίες, στο στόχαστρο στέλεχος της Χεζμπολάχ
    Ισραήλ: Νέα πλήγματα στη Βηρυτό – Νεκροί και τραυματίες, στο στόχαστρο στέλεχος της Χεζμπολάχ

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 117 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στην κεντρική Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας, σε ένα χτύπημα που στόχο είχε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

    Στο στόχαστρο ακόμη ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ

    Η επίθεση αυτή έγινε στην καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας, που σπανίως πλήττεται αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επικέντρωσε κυρίως στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

    Στο στόχαστρο μπήκαν οι γειτονικές, πυκνοκατοικημένες συνοικίες Ρας αλ Νάμπεχ και Νουέιρι. Η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου έδειξε πυκνό καπνό να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα.

    Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας είπε ότι ο στόχος ήταν τουλάχιστον ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ. Η περιοχή αυτή δεν είχε πληγεί ποτέ προηγουμένως από το Ισραήλ και απέχει πολύ από τα νότια προάστια, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, που έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένως.

    Σύμφωνα με αναφορές από λιβανέζικα ΜΜΕ, ο στόχος της επίθεσης ήταν ο Βαφίκ Σάφα, γαμπρός του Χασάν Νασράλα και ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας της Χεζμπολάχ.

    Ο Σάφα φέρεται να είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της σιιτικής οργάνωσης και σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιων ασφαλείας, επέζησε του χτυπήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

    Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την επίθεση αυτή. Νωρίτερα εξέδωσε νέα εντολή εκκένωσης για τα νότια προάστια της Βηρυτού, για συγκεκριμένα κτίρια.

    Σάλος και αντιδράσεις για τα χτυπήματα σε κυανόκρανους

    Στο μεταξύ, αντιδράσεις έχουν προκληθεί έπειτα από αναφορές για χτυπήματα των IDF κατά στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. Οι IDF επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα και ανέφεραν πως ο στρατός του Ισραήλ είχε ζητήσει προηγουμένως από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ να παραμείνουν «σε προστατευμένους χώρους».

    «Οι δυνάμεις του στρατού επιχειρούσαν στην περιοχή της Νακούρα, δίπλα σε μια βάση της UNIFIL. Οι στρατιώτες διέταξαν τότε τις δυνάμεις του ΟΗΕ που ήταν παρούσες σε αυτή τη ζώνη να μείνουν σε προστατευμένους χώρους και μετά άνοιξαν πυρ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο στρατός.

    «Κατανοούμε ότι το Ισραήλ διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις κοντά στη Μπλε Γραμμή (σ.σ. που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ) για να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθούν Ισραηλινοί πολίτες», είπε από την πλευρά του εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας: «Ενώ διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, είναι κρίσιμης σημασίας να μην απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ», της αποστολής UNIFIL.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ STR

  • Νεκρή μια 32χρονη και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας
    Νεκρή μια 32χρονη και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας

    Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας στο ύψος νέας Απολλωνείας.το βράδυ της Τετάρτης (09/10) στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

    Επιβατικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα θανάσιμο τραυματισμό μια 32χρονης επιβάτιδας και τον σοβαρό τραυματισμό οδηγού συνοδηγού 24 και 28 ετών. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο