Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 12:07

Ισημερινός: «Νεκρή» γυναίκα ξύπνησε την ώρα της κηδείας της - Χτυπούσε να της ανοίξουν (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Βίντεο δείχνει γιατρούς να φροντίζουν την 76χρονη αφού οι αγαπημένοι της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή - Νοσηλεύεται τώρα στο ίδιο νοσοκομείο που την κήρυξε νεκρή

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αφτιά τους οι συγγενείς της Μπέλα Μοντόγια όταν κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την άκουσαν να χτυπάει μέσα από το φέρετρό της για να της ανοίξουν.

Το περιστατικό συνέβη στον Ισημερινό και στην πόλη Μπαμπαχόγιο την Παρασκευή. Οι συγγενείς που πενθούσαν τον θάνατό της 76χρονης έμειναν άναυδοι όταν η «νεκρή» άρχισε να τους «καλεί».

Βίντεο δείχνει γιατρούς να φροντίζουν τη Μοντόγια αφού οι αγαπημένοι της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Μπορεί να φαίνεται καθαρά ότι αναπνέει καθώς την αφαιρούν το καπάκι από το φέρετρο και την τοποθετούν σε ένα φορείο.

«Το αριστερό της χέρι χτυπούσε την πλευρά του φέρετρου και έτρεμε», είπε ο γιος της Μοντόγια, Γκίλμπερτ Μπαλμπεράν, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γιος της ισχυρίζεται ότι η αφύπνιση πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις ώρες αφότου η μητέρα του ανακοινώθηκε νεκρή, με έναν ιατροδικαστή να της βγάζει ακόμη και πιστοποιητικό θανάτου.

Η αιτία του θανάτου της αναφέρθηκε ως καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Σύμφωνα με τον Μπαλμπεράν, η καρδιοαναπνευστική ανακοπή την έκανε να υποφέρει από καταληψία - μια κατάσταση που μοιάζει με ύπνωση που χαρακτηρίζεται από την ακαμψία του σώματος, τη μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και τις πιο αργές σωματικές λειτουργίες όπως η αναπνοή.

Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό του νοσοκομείου φέρεται να πίστεψε ότι είχε πεθάνει.

Η Μοντόγια νοσηλεύεται τώρα στο ίδιο νοσοκομείο που την κήρυξε νεκρή και ο γιος της λέει ότι είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Η μητέρα μου παίρνει οξυγόνο. Η καρδιά της είναι σταθερή», δήλωσε. «Ο γιατρός της έσφιξε το χέρι και εκείνη αντέδρασε. Μου λένε ότι αυτό είναι καλό σημάδι γιατί σημαίνει ότι αντιδρά σιγά σιγά»

Ο Μπαλμπεράν περιέγραψε το γεγονός ως «θαύμα από τον Θεό», ενώ το Υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανέθεσε σε μια ομάδα να διερευνήσει γιατί εκδόθηκε λανθασμένα πιστοποιητικό θανάτου.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 11:27

Σχετικά Άρθρα

  • Βάσω Παπανδρέου: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό - Πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην κηδεία
    Βάσω Παπανδρέου: Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό - Πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών στην κηδεία

    Το τελευταίο αντίο στην Βάσω Παπανδρέου είπαν συγγενείς, φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

    Την Βάσω Παπανδρέου αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου συγγενείς, φίλοι και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, εκφώνησε τον επικήδειο.

    Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε το γεγονός πως, μία ημέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981 και 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, «αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου».

    «Η Βάσω ήταν η δική μας ‘σιδηρά κυρία’: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Αφού αναφέρθηκε στην σημαντική πορεία της εκλιπούσας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως η πρώτη Ελληνίδα Επίτροπος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανς πως «ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς».

    «Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια. Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ανδρουλάκης: Έφυγε ήσυχα και διακριτικά, όπως περήφανα αποχώρησε και από την πολιτική

    Μια μέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981, 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της Αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου.

    Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τη συνιδρύτρια του ΠΑΣΟΚ, μια σπουδαία γυναίκα που σφράγισε με την παρουσία της τα χρόνια της μεταπολίτευσης έχοντας καθοριστική επιρροή σε σημαντικές στιγμές και του Κινήματος και της πολιτικής ζωής του τόπου.

    Η Βάσω ήταν η δική μας «σιδηρά κυρία»: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή.

    Μετρημένη στα λόγια, γιατί μιλούσε με το έργο της.

    Έφυγε ήσυχα και διακριτικά, όπως περήφανα αποχώρησε και από την πολιτική.
    «Η ‘σιδηρά κυρία’ των προοδευτικών»

    Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της έδειξε μαχητικό πνεύμα, συνδυάζοντας τη διανοητική οξύνοια με την κοινωνική ευαισθησία.

    Χωρίς να έχει τα οικονομικά μέσα, κατάφερε να κάνεις λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα αρχικά και στη Μεγάλη Βρετανία, στη συνέχεια.

    Εκεί γνωρίζεται με τον Ανδρέα και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

    Από το 1985, όταν εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής και μπήκε στην κυβέρνηση, διέτρεξε μια σπουδαία διαδρομή έργου και προσφοράς που παραμένουν έως σήμερα ανεξίτηλα. Κομβική στιγμή στην πορεία της ήταν το 1989, όταν ορίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ήταν η πρώτη γυναίκα Επίτροπος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις, τις Κοινωνικές υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, τη Δημόσια Υγεία και την Ισότητα των δύο φύλων.

    Ο Ντελόρ συνήθιζε να λέει ότι «δεν ερωτεύεται κανείς μια ενιαία αγορά». Σε αυτή την προσπάθεια, για μια προοδευτική Ευρώπη των λαών, η Βάσω Παπανδρέου διαδραμάτισε κομβικό ρόλο.

    Με τη συνεργασία του σοσιαλιστή Ντελόρ ως Προέδρου τότε της Κομισιόν, προώθησε δεκάδες δράσεις και πολιτικές που βελτίωσαν τις συνθήκες ζωής και εργασίας σε όλα τα κράτη-μέλη.

    Στην Ευρώπη υπερασπίστηκε, με πνεύμα ανυποχώρητο, τις αρχές και αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού της εποχής.

    Οι διαμάχες της με την Μάργκαρετ Θάτσερ, την ανέδειξαν σε «σιδηρά κυρία» των προοδευτικών αλλά και σε «Καρυάτιδα της δημοκρατίας» όπως χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή τύπο.
    «Αγωνίστηκε με όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας»

    Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1993, η δημοφιλία της σπάει κάθε ρεκόρ στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας.

    Εφάρμοσε πρωτοποριακές κοινωνικές πολιτικές, όπως τα ΚΕΠ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η καλλιτεχνική εκπαίδευση, η δημιουργική απασχόληση.

    Πολλά από τα μεγάλα έργα στη χώρα φέρουν τη δική της σφραγίδα, αλλά και ορισμένες εμβληματικές κοινωνικές και πολιτικές τομές, όπως η νομοθέτηση και η ποσόστωση των γυναικών στα δημόσια αξιώματα.

    Ως υπουργός Ανάπτυξης χάραξε πολιτικές που συνέβαλαν στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας. Ως υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, επίσης, πέτυχε την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων της χώρας, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η Βάσω Παπανδρέου αγωνίστηκε με γνώση και όραμα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την είσοδο της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.

    Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους, λειτουργούσε με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης. Οι απόψεις της ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς.

    Πολιτικοί με τη στόφα της Βάσως Παπανδρέου εμφανίζονται σπάνια.

    Το αποτύπωμα της βαρύ στην ιστορία του τόπου, στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

    Θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας

    Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους οικείους της

    Πηγή: in.gr - Φωτογραφία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

  • Ο απίστευτος λόγος που οι τυφώνες δεν πλησιάζουν ποτέ τον ισημερινό
    Ο απίστευτος λόγος που οι τυφώνες δεν πλησιάζουν ποτέ τον ισημερινό

    Τώρα ξέρετε πως εάν θέλετε να αποφύγετε τους τυφώνες πρέπει να τρέξετε προς τον ισημερινό της Γης.

    Οι τυφώνες είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο, αλλά σπάνια πλησιάζουν τον ισημερινό και υπάρχει ένας περίεργος λόγος γι’ αυτό.

    Ας διευκρινίσουμε αρχικά πως: οι κυκλώνες, οι τυφώνες και οι καταιγίδες είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα – τροπικές καταιγίδες.

    Ωστόσο, τα ονόματά τους διαφέρουν ανάλογα με το πού θα εμφανιστούν: οι καταιγίδες ονομάζονται «κυκλώνες» στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βορειοανατολικό Ειρηνικό, «τυφώνες» στον Δυτικό Ειρηνικό και «κυκλώνες» στον Ινδικό Ωκεανό.

    Γιατί λοιπόν, αυτές οι τροπικές καταιγίδες δεν πλησιάζουν τον ισημερινό της Γης;

    Να σημειώσουμε εδώ ότι οι τυφώνες είναι μία τεράστια περιστρεφόμενη τουρμπίνα που τροφοδοτείται από ζεστό, υγρό αέρα και τείνουν να σχηματίζονται πάνω από ζεστά νερά.

    Είναι θεωρητικά δυνατό μια καταιγίδα να περάσει μέσω του ισημερινού και να συνεχίσει να περιστρέφεται με τον ίδιο τρόπο αν ήταν αρκετά ισχυρή

    Ο αέρας πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας θερμαίνεται από τα ζεστά νερά, προκαλώντας την άνοδο και τη ψύξη του, σχηματίζοντας σύννεφα και καταιγίδες. Η άνοδος του αέρα δημιουργεί επίσης ένα ρεύμα χαμηλής πίεσης από κάτω, η οποία προκαλεί την είσοδο αέρα.

    Το φαινόμενο Coriolis

    Με τη βοήθεια των ανέμων, αυτό προκαλεί την περιστροφή της καταιγίδας και τα σύννεφα ρίχνουν βροχή και απελευθερώνουν θερμότητα στην επιφάνεια.

    Τώρα, το ενδιαφέρον είναι ότι η κατεύθυνση του ανέμου προκαλείται από τη δύναμη Coriolis – την αδρανειακή περιστροφή ενός αντικειμένου που προκαλείται από την περιστροφή της Γης.

    Στο Βόρειο Ημισφαίριο, η περιστροφή της Γης κάνει αυτές τις καταιγίδες να περιστρέφονται αντίθετα από τις δείκτες του ρολογιού, ενώ στο Νότιο Ημισφαίριο να περιστρέφονται σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.

    Έτσι, οι τροπικές καταιγίδες δεν σχηματίζονται κοντά στον ισημερινό επειδή δεν υπάρχει το φαινόμενο Coriolis εκεί.

    Τι γίνεται όμως με τη διασταύρωση του ισημερινού; Στην ουσία, αυτό θα σήμαινε ότι μια τροπική καταιγίδα θα περιστρεφόταν προς μία κατεύθυνση, θα περνούσε τον ισημερινό και θα έπρεπε να σταματήσει και να περιστραφεί προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

    Ο Γκάρι Μπάρνες, καθηγητής μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης, έχει δηλώσει ότι είναι θεωρητικά δυνατό μια καταιγίδα να περάσει μέσω του ισημερινού και να συνεχίσει να περιστρέφεται με τον ίδιο τρόπο αν ήταν αρκετά ισχυρή, αλλά δεν έχει υπάρξει ποτέ παράδειγμα αυτού στην πραγματικότητα.

    Πηγή: In.gr
  • Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα - Με εγκαύματα γυναίκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα - Με εγκαύματα γυναίκα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

    Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε το πρωί της Τρίτης περιστατικό πυρκαγιάς σε διαμέρισμα, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

    Στο σημείο βρίσκεται δύναμη των Πυροσβεστικών υπηρεσιών των Ιωαννίνων.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η γυναίκα, βρέθηκε τυλιγμένη στις φλόγες στην ταράτσα πολυκατοικίας στην Λεωφόρο Δωδώνης 21 στο κέντρο των Ιωαννίνων από άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο αφού ειδοποιήθηκαν για φωτιά. Αστυνομία και Πυροσβεστική διενεργούν ερευνά για την υπόθεση .

    Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» το Κίτο - Το έχουν ζώσει 27 πυρκαγιές
    Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» το Κίτο - Το έχουν ζώσει 27 πυρκαγιές

    Σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» τέθηκε η πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο, καθώς είναι αντιμέτωπη με 27 δασικές πυρκαγιές, που μαίνονται σε βουνά που την περιβάλλουν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, εν μέσω της χειρότερης ξηρασίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής τα τελευταία 61 χρόνια.

    Οι αρχές έκαναν λόγο προχθές Τρίτη το βράδυ για πέντε πυρκαγιές στην πόλη, που μετρά σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους.

    Η εθνική επιτροπή επιχειρήσεων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (COE) «κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, ανέφερε ο δήμαρχος του Κίτο, Πάβελ Μουνιός, ο οποίος ηγείται αυτού του οργάνου.

    Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει μεταξύ άλλων να ζητηθούν από τράπεζες δάνεια ως και 500.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση αγαθών που καταστράφηκαν και την ανοικοδόμηση της χλωρίδας που απανθρακώθηκε από τις 27 πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν προχθές, πρόσθεσε.

    Το Κίτο «δέχεται επίθεση», είπε νωρίτερα στον Τύπο η Καρολίνα Ανδράδε, υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας στον δήμο, κάνοντας λόγο για τέσσερις τραυματίες, δυο ενήλικους και δυο ανήλικους.

    Ο δήμαρχος Μουνιός πρόσθεσε πως δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ενώ βοηθήσαν κατοίκους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους. Προχθές το βράδυ, ο αιρετός χαρακτήριζε «κρίσιμη» την κατάσταση.

    Οι πυρκαγιές αυτές μαίνονται καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 61 ετών, με διακοπές της παροχής πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος για 12 συνεχόμενες ημέρες.

    Αντιμέτωπες με την ξηρασία

    Η ξηρασία, την οποία επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή, πλήττει όλη την περιοχή — την Κολομβία, το Περού, τη Βολιβία, την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Πολλές από τις χώρες αυτές πλήττονται επίσης από καταστροφικές πυρκαγιές.

    Το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Κοπέρνικος ανέφερε τη Δευτέρα πως η περιοχή που διαρρέει ο Αμαζόνιος και ο υγροβιότοπος Παντανάλ βίωσαν τους τελευταίους μήνες τις «χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δύο δεκαετιών».

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές του Ισημερινού, και οι 27 πυρκαγιές στο Κίτο οφείλονται σε εμπρησμούς και η ξηρασία συνέβαλε στην εξάπλωσή τους. Ανακοίνωσαν τη σύλληψη 19χρονου, που είχε στην κατοχή του δοχείο με καύσιμο.

    Σχεδόν 2.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Κάπου 107 οικογένειες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα —προληπτικά— από τα σπίτια τους. Επτά σπίτια υπέστησαν ζημιές.

    Ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα ακύρωσε την ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει προχθές Τρίτη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και επέστρεψε αυθημερόν.

    Από τις 24 επαρχίες της χώρας, οι 20 έχουν τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού εξαιτίας της υδρολογικής κρίσης, που θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες 200.000 στρεμμάτων.

    Το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν καταγραφτεί 3.302 δασικές πυρκαγιές, που απανθράκωσαν 378.080 στρέμματα βλάστησης. Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι πυροπαθείς έφθασαν τους 797, ενώ 44.742 εκτρεφόμενα ζώα χάθηκαν, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα προχθές Τρίτη η επιτροπή διαχείρισης κινδύνων.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Santiago Fernández

  • Ισημερινός: «Κρίσιμη» κατάσταση στο Κίτο, που πνίγεται από τους καπνούς 5 ταυτόχρονων πυρκαγιών
    Ισημερινός: «Κρίσιμη» κατάσταση στο Κίτο, που πνίγεται από τους καπνούς 5 ταυτόχρονων πυρκαγιών

    Ογκώδη νέφη καπνού υψώνονταν στον ουρανό στην ανατολική περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπου εντοπίζονται οι δύο από τις πυρκαγιές

    Το Κίτο, που είχαν τυλίξει χθες Τρίτη το βράδυ σύννεφα στάχτης και καπνού πέντε πυρκαγιών που μαίνονται ταυτόχρονα, είναι αντιμέτωπο με «κρίσιμη» κατάσταση, υπογράμμισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ισημερινού.
    «Έχουμε τουλάχιστον πέντε εστίες φωτιάς», ανέφερε ο Πάβελ Μουνιός μέσω X, χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση. Ο αιρετός εκτίμησε πως η μάχη με τις φλόγες «δεν θα τερματιστεί τις αμέσως προσεχείς ώρες, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί όλη νύχτα».
    Ως τώρα, ζητήθηκε προληπτικά να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι 14 σπιτιών, ανακοίνωσε ο δήμος.
    Το υπουργείο Παιδείας εξάλλου έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι παραδόσεις μαθημάτων διά ζώσης σήμερα στο διαμέρισμα του Κίτο εξαιτίας της «κακής ποιότητας του αέρα».
    ,Ογκώδη νέφη καπνού υψώνονταν στον ουρανό στην ανατολική περιφέρεια της πρωτεύουσας, όπου εντοπίζονται οι δύο από τις πυρκαγιές, και αρκετοί δρόμοι κόπηκαν στη μέση, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Στο προάστιο Μπεγιαβίστα, βορειοανατολικά του Κίτο, κάτοικοι σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου, όπως εξήγησαν, να «ρίξουν νερό στον δρόμο για να μην εξαπλωθεί» η φωτιά. Ηλικιωμένοι έφευγαν από τα σπίτια τους με τη βοήθεια αστυνομικών και στρατιωτών.

    Ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα κινητοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις. Πυροσβεστικά ελικόπτερα θα σπεύσουν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες κατάσβεσης αμέσως μόλις «οι χειριστές μπορούν να εκτελέσουν την αποστολή τους με απόλυτη ασφάλεια», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω X.
    «Αυτή τη στιγμή, το σύνολο των ομάδων μας έχει αναπτυχθεί σε τρεις πυρκαγιές», ανέφερε νωρίτερα το πυροσβεστικό σώμα. Εξαιτίας της μιας από αυτές, καπνός και στάχτες έχουν φθάσει «σε κάποιους τομείς της μητροπολιτικής περιφέρειας του Κίτο», πρόσθεσε.

    Πτώσεις στάχτης αναφέρθηκαν στο βόρειο τμήμα της πόλης και στο ιστορικό κέντρο του Κίτο, ανακηρυγμένο τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

    Πριν από τρεις εβδομάδες, τέσσερις δασικές πυρκαγιές έπνιγαν για μέρες καλύπτοντας με στάχτη και καπνό τομείς της πρωτεύουσας και περίχωρά της, χωρίς πάντως συνέπειες για την αεροπορική κίνηση.

    Ο Ισημερινός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 61 ετών, που ευνοεί το ξέσπασμα πυρκαγιών και οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν στην επιβολή δελτίου στο ρεύμα, καθώς σχεδόν όλη η παραγωγή ηλεκτρισμού στη χώρα γίνεται χάρη σε υδροηλεκτρικά φράγματα.

    Η επιβολή δελτίου στο ρεύμα που προβλεπόταν για χθες ανεστάλη. «Αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη (...) το Κίτο θα τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα όλη νύχτα», ανέφερε ο δήμαρχος.
    Τον τελευταίο χρόνο, καταγράφτηκαν 3.302 δασικές πυρκαγιές, που απανθράκωσαν 378.080 στρέμματα βλάστησης. Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι πυροπαθείς έφθασαν τους 797, ενώ 44.742 εκτρεφόμενα ζώα χάθηκαν, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη η γραμματεία διαχείρισης κινδύνων.

    Από τις 24 επαρχίες της χώρας, οι 20 βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού εξαιτίας της υδρολογικής κρίσης, που θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες 200.000 στρεμμάτων.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Santiago Fernández
  • Λιβαδειά: Παρέμβαση εισαγγελέα για το τρένο που έσερνε γυναίκα που είχε πιαστεί στις πόρτες - Το χρονικό
    Λιβαδειά: Παρέμβαση εισαγγελέα για το τρένο που έσερνε γυναίκα που είχε πιαστεί στις πόρτες - Το χρονικό

    Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε και η γυναίκα για αρκετά μέτρα σέρνονταν στο τσιμεντένιο διάζωμα

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το αδιανόητο περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο στον σταθμό του τρένου της Λιβαδειάς, όταν οι πόρτες τις αμαξοστοιχίας έκλεισαν πριν προλάβει να κατεβεί μια γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, που αποβιβαζόταν στον σταθμό, με αποτέλεσμα να πιαστεί από την πόρτα.

    Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε και η γυναίκα για αρκετά μέτρα σέρνονταν στο τσιμεντένιο διάζωμα. Ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία, Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, έτρεχε πίσω από το τρένο και φώναζε στον μηχανοδηγό να σταματήσει. Τελικά, το τρένο σταμάτησε και η γυναίκα απεγκλωβίστηκε, όμως η αμαξοστοιχία ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι της για τη Θεσσαλονίκη. Ο Εισαγγελέας, έδωσε την εντολή να ακινητοποιηθεί το τρένο στον αμέσως επόμενο σταθμό και να συλληφθούν ο μηχανοδηγός και ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας. Σύμφωνα με το OPEN, οι συλλήψεις φαίνεται να έχουν γίνει.

    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες το βράδυ στις 8.30 στον σταθμό της Λιβαδειάς, η αμαξοστοιχία που ερχόταν με κατεύθυνση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, αποβίβασε τους επιβάτες.

    Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και μία γυναίκα με τρία παιδιά, η οποία δεν μπορούσε να αποβιβαστεί. Το ένα παιδί της ήταν στην πλατφόρμα, εκείνη με το άλλο παιδί στην αγκαλιά κατέβαινε, και το άλλο παιδί ήταν μέσα στο τρένο, έκλεισε η πόρτα, χωρίς να έλεγχει κανείς εάν η γυναίκα είχε προλάβει να αποβιβαστεί, και το τρένο ξεκίνησε.

    Ο βουλευτής βρισκόμενος εκεί για να παραλάβει συγγενικό του πρόσωπο, άρχισε να φωνάζει στον μηχανοδηγό να σταματήσει.

    Η αμαξοστοιχία μετά από 40 -50 μέτρα σταμάτησε, η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και κατάφερε εμφανώς σοκαρισμένη να αποβιβαστεί.

    Μάλιστα, το τρένο μετά το περιστατικό, συνέχισε την πορεία του, ενώ ο άνδρας που κατήγγειλε το περιστατικό, κάλεσε την αστυνομία.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο
    Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ - Με λευκά λουλούδια στο τελευταίο αντίο

    Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας

    Σε εξέλιξη είναι η κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική όταν εκτοξεύτηκε από το κάθισμα που καθόταν και πέθανε ακαριαία.

    Σήμερα, στη Βέροια συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε τη ζωή του τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 19 Αυγούστου. Η κηδεία του γίνεται στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου και η ταφή στα Κοιμητήρια του Διαβατού.

    Δείτε βίντεο:

    Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας. «Επιθυμία της οικογένειας είναι αντι στεφάνων να γίνει δωρεά στην ενορία που επιθυμεί ο καθένας στην μνήμη του αγαπημένου όλων μας», αναφέρει σε ανάρτηση συγγενής του 19χρονου.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αδιανόητο: Ζήτησαν αναβολή κηδείας για να μην ακυρωθεί πανηγύρι χωριού στην Κεφαλονιά
    Αδιανόητο: Ζήτησαν αναβολή κηδείας για να μην ακυρωθεί πανηγύρι χωριού στην Κεφαλονιά

    Μια είδηση που λογικά δεν περιμέναμε να διαβάσουμε έρχεται από χωριό της Κεφαλονιάς, καθώς φαίνεται πως ζητήθηκε σε οικογένεια να αναβάλει κηδεία για να γίνει το... πανηγύρι του χωριού.

    Όπως μεταδίδει το artinos.gr, πριν λίγες ημέρες ένα μικρό χωριό στην Κεφαλονιά βρέθηκε αντιμέτωπο με μια ασυνήθιστη και δυσάρεστη κατάσταση, που προκάλεσε βαθύ διχασμό στους κατοίκους. Ένας 55χρονος άνδρας με καταγωγή από το χωριό απεβίωσε και η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του προγραμματίστηκαν να γίνουν στον γενέθλιο τόπο του. Ωστόσο, την ίδια ημέρα είχε ήδη προγραμματιστεί ένα πανηγύρι.

    Αν και κάποιος θα περίμενε ότι η εκδήλωση θα μεταφερόταν σε άλλη ημέρα, ώστε να τιμηθεί ο θανών και να επιδειχθεί ο απαιτούμενος σεβασμός προς την οικογένεια του εκλιπόντος, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, υπήρξε πρόταση να αναβληθεί η κηδεία, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατον...

    Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης ήταν μια εικόνα που άφησε πολλούς προβληματισμένους: μέσα στον ναό τελούνταν η εξόδιος ακολουθία, ενώ σε απόσταση αναπνοής, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα, οι προετοιμασίες για το πανηγύρι ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Αναμμένα κάρβουνα, ταψιά γεμάτα φαγητά, γέλια και χαρές συνόδευαν τις ετοιμασίες.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο