Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 07:41

Pornhub: Εκατομμύρια υπογραφές για το κλείσιμό του - Η περίπτωση της μητέρας που ανακάλυψε 58 βίντεο της κόρης της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Καταγγελίες για ενθάρρυνση τέλεσης πράξεων παιδικής κακοποίησης - Ανησυχία για την εξάπλωση της πορνογραφίας ανηλίκων

Με όλο και περισσότερα βίντεο ανήλικων παιδιών και revenge porn να κατακλύζουν το Pornhub, τον γίγαντα των πορνογραφικών ιστοσελίδων, οι καταγγελίες και οι αγωγές εναντίον του αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και μας κάνουν να σκεφτόμαστε: είναι τελικά το Pornhub ο μεγαλύτερος παράνομος διακινητής σεξουαλικού περιεχομένου; Μέσα στο Pornhub, την ιστοσελίδα που ελκύει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 28.000 λέξεις-κλειδιά που μπορεί να πληκτρολογήσει κανείς και που συνδέονται με ανήλικη πορνογραφία. Η ιστοσελίδα είναι γεμάτη από βίντεο βιασμών, πορνογραφία εκδίκησης, βίντεο με κατασκοπευτικές κάμερες που δείχνουν γυναίκες να κάνουν ντους, και πλάνα που τις δείχνουν να ασφυκτιούν σε σακούλες. Αναζητώντας τη φράση «κορίτσια κάτω των 18», ή «14yo», η ιστοσελίδα μας οδηγεί σε περισσότερο από 100.000 βίντεο.
Pornhub vs παιδιά

Ίσως ένα από τα πιο ανησυχητικά περιστατικά είναι εκείνο μιας 15χρονης που εξαφανίστηκε και αργότερα η μητέρα της, την ανακάλυψε στο Pornhub μέσω 58 διαφορετικών βίντεο. Παρόλο που οι δράστες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ο γίγαντας του διαδικτυακού πορνό, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης. Ύστερα από πολλές πιέσεις, το 2022 τo Pornhub ανακοίνωσε τη συνεργασία του με φιλανθρωπικές οργανώσεις που μάχονται κατά της κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών.
Στόχος ήταν, όταν κάποιος που επισκέπτεται τον ιστότοπο του Pornhub, χρησιμοποιεί μία από τις 28.000 λέξεις-κλειδιά που συνδέονται με την κακοποίηση παιδιών, να του εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα τον ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και ότι αναζητά δυνητικά καταχρηστικές και παράνομες εικόνες. Στη συνέχεια, ο χρήστης θα οδηγηθεί σε μια ηλεκτρονική συζήτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του και θα ενθαρρυνθεί να ζητήσει βοήθεια από το «Stop It Now!», μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας με στόχο την υποστήριξη και την πρόληψη των ατόμων που παρακολουθούν διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών.
Αυτήν τη στιγμή, αν για παράδειγμα πατήσουμε την λέξη-κλειδί «παιδί», στην μπάρα αναζήτησης του Pornhub, το μήνυμα που εμφανίζεται, είναι το εξής. «Η αναζήτηση θα μπορούσε να αφορά παράνομο και καταχρηστικό σεξουαλικό υλικό, όπου παιδιά έχουν υποστεί βλάβη. Μην περνάτε τα όρια από τη νόμιμη, ενήλικη πορνογραφία σε παράνομες εικόνες.» Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη λέξη-κλειδί «βιασμός», στην οποία το Pornhub ενημερώνει τον χρήστη ότι δεν επιτρέπεται στον ιστότοπό του η πραγματική, ή σκηνοθετημένη απεικόνιση εξαναγκαστικών και μη συναινετικών σεξουαλικών πράξεων, ή η χρήση τις εικόνας τις ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Και ενώ πράγματι φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και τις μη συναινετικές εικόνες, το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί συνεχίζει να αυξάνεται ο όγκος των δικογραφιών εναντίον της ιστοσελίδας. Είναι τελικά επαρκή τα μέτρα ασφαλείας που έχουν υιοθετηθεί;
Πλουτίζοντας από παράνομα βίντεο;
H απάντηση είναι όχι. Η βιομηχανία εμπορίας ανθρώπων που τροφοδοτείται από το πορνό είναι αρχικά πολύ μεγάλη και με πολλές κινήσεις που ξεπερνούν ένα απλό μήνυμα στην οθόνη. Επιπλέον, η κατανάλωση πορνογραφίας βοηθάει την ανάπτυξη της βιομηχανία εμπορίας του σεξ. Ακόμα και αν δεν καταβάλλουμε χρήματα, αρκεί η παρακολούθηση δωρεάν πορνό, η οποία δημιουργεί διαφημιστικά έσοδα για αυτές τις ιστοσελίδες και τροφοδοτεί τη ζήτηση για εμπορία ανθρώπων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμπορία του σεξ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία τροφοδοτείται άμεσα από την πορνογραφία.
Αν και σε διαφορετικό βαθμό, όλες οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου συμβάλλουν σε αυτό. Πρόσφατα στοιχεία αποκάλυψαν ότι το Pornhub είναι ιδιαίτερα ένοχο για την κερδοφορία από την εμπορία σεξ.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2019, οι New York Times δημοσίευσαν ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τίτλο ''The Children of Pornhub''. Το άρθρο τελειώνει με την ανατριχιαστική δήλωση: «Με το Pornhub, έχουμε τον Jeffrey Epstein επί 1.000». Το δημοσίευμα αυτό ήταν μια σημαντική προσθήκη στη σωρεία μαρτυριών κατά της μεγαλύτερης πλατφόρμας πορνό στον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 2020, η Laila Mickelwait ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αποκαλύψει τη συνενοχή του Pornhub στη σεξουαλική εμπορία παιδιών.

Το Traffickinghub καταγράφει την πορεία της κερδοφορίας από το παράνομο πορνό στο Pornhub. Την ίδια στιγμή, η αίτηση του Traffickinghub για το κλείσιμο του Pornhub συγκεντρώνει πάνω από δύο εκατομμύρια υπογραφές.

Λειτουργώντας υπέρ της παρανομίας

Το Pornhub μοιάζει αρκετά με το YouTube, καθώς επιτρέπει στα μέλη του να δημοσιεύουν τα δικά τους βίντεο. Η πλειονότητα των 6,8 εκατομμυρίων νέων βίντεο που αναρτώνται στον ιστότοπο κάθε χρόνο, πιθανώς αφορούν ενήλικες που συναινούν. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα βίντεο απεικονίζουν κακοποίηση παιδιών και βία. Επειδή είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς την ακριβή ηλικία ενός νέου σε βίντεο, ούτε το Pornhub, με τη σειρά του, μπορεί να προσδιορίσει την ποσότητα του υλικού που είναι παράνομη.

Σε αντίθεση με το YouTube, το Pornhub επιτρέπει τη λήψη αυτών των βίντεο απευθείας από τον ιστότοπό του. Έτσι, ακόμη και αν ένα βίντεο βιασμού αφαιρεθεί, κατόπιν
αιτήματος των αρχών, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Το βίντεο αυτό συνεχίζει να υπάρχει, καθώς μοιράζεται με άλλους, ή ανεβαίνει ξανά και ξανά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλές γυναίκες, ανήλικες και ενήλικες συνεχίσουν να βλέπουν βίντεό τους στην ιστοσελίδα και που οι δικαστικές αγωγές αυξάνονται.

Για την αποτροπή των παραπάνω, το Pornhub υπόσχεται βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημοσίευσης περιεχομένου μόνο από επαληθευμένους χρήστες. Η Visa επίσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να απαγορεύει τις πληρωμές στο Pornhub, αλλά θα επιτρέψει τις πληρωμές στις πλατφόρμες MindGeek, της αυστραλιανής εταιρείας που έχει την ιστοσελίδα.

Μήνυση κατονομάζει τη Visa ως υπεύθυνη και αναφέρει ότι η εταιρεία ήταν η κατάλληλη για να σταματήσει αυτή την εκμετάλλευση, αλλά επέλεξε αντ'αυτού να συμμετάσχει στην κερδοσκοπία.

Οι εταιρείες-«γίγαντες» της πορνογραφίας, όσο και αν προσπαθούν να κατευνάσουν τη γενικότερη δυσαρέσκεια για το περιεχόμενό τους και τις μη ηθικές πρακτικές τους, βασίζουν τα κέρδη τους στα βίντεο. Είναι, θα έλεγε κανείς, δύσκολο να σταματήσουν να εκπέμπουν τέτοιο περιεχόμενο, λόγω της πολύ υψηλής επισκεψιμότητας που στην περίπτωση του Pornhub τού δίνει την 10 θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ίσως, όμως, να έχει έρθει η ώρα για το Pornhub να λογοδοτήσει όπως κι άλλες εταιρείες και άτομα, που επωφελήθηκαν από το μη συναινετικό και παράνομο περιεχόμενο. Ίσως πρέπει τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αυτές οι πρακτικές να αντιμετωπίζονται καθαρά και μόνο ως εγκλήματα με αμέτρητα θύματα.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 08:19

Σχετικά Άρθρα

  • SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω τεχνητής νοημοσύνης
    SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω τεχνητής νοημοσύνης

    Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κάθε χρόνο, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τον Μάιο

    Εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με τη χρήση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) πληθαίνουν, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο τον εντοπισμό των θυμάτων και των δραστών, προειδοποίησε σήμερα η Europol.
    «Ο όγκος των αυτόματα κατασκευασμένων εικόνων σεξουαλικού υλικού αποτελεί πλέον ένα σημαντικό και αυξανόμενο μέρος του υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο» και «αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον», υπογραμμίζει σε έκθεσή της η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη.
    Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το περιεχόμενο είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν απεικονίζονται πραγματικά θύματα, το υλικό παιδικής πορνογραφίας που δημιουργείται από την ΤΝ εξακολουθεί να συμβάλλει στην εξαντικειμενοποίηση και σεξουαλικοποίηση παιδιών, τόνισε η Europol.
    Η χρήση εφαρμογών ΤΝ για τη δημιουργία ή την τροποποίηση υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας αυξάνει επίσης «την ποσότητα του παράνομου υλικού που κυκλοφορεί και περιπλέκει την αναγνώριση των θυμάτων καθώς και των δραστών».
    Η έλευση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών αυτών για κακόβουλους σκοπούς, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας «deepfakes» - εικόνων και βίντεο που δημιουργούνται στον υπολογιστή, συχνά ρεαλιστικών, που βασίζονται σε ένα πραγματικό μοντέλο.

    Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κάθε χρόνο, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τον Μάιο.

    Τα αδικήματα κυμαίνονται από εκβιασμό που στοχεύει εφήβους μετά τη μετάδοση στο διαδίκτυο σεξουαλικής φύσης φωτογραφιών και βίντεο ("sextorsion"), μέχρι τον καταχρηστικό τρόπο χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη δημιουργία πλαστών βίντεο και εικόνων, σύμφωνα με ερευνητές.

    Εκτός από τη δημιουργία σκληρά άσεμνων εικόνων ανηλίκων, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την ΤΝ για να διαπράξουν μια σειρά από εγκλήματα που κυμαίνονται από διαδικτυακή απάτη έως κυβερνοεπιθέσεις, αναφέρει επίσης το 37σελιδο έγγραφο της Europol, το οποίο χαρτογραφεί τις διαδικτυακές απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Στον εισαγγελέα τρεις άνδρες για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο
    Στον εισαγγελέα τρεις άνδρες για διακίνηση πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο

    Στη σύλληψη ενός 38χρονου για πορνογραφία ανηλίκων, που τελέστηκε μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ για τον ίδιο λόγο σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ενός 48χρονου και ενός 61χρονου.

    Στο πλαίσιο της πρόληψης για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας διενήργησε ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακή έρευνα για τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, εντός της Ελλάδας, οι οποίοι κατείχαν και μπορούσαν να διαμοιράσουν πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελήφθησαν και πληροφορίες από αλλοδαπές Αρχές σχετικά με παράνομη δραστηριότητα διαμοιρασμού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, στην οποία προέβησαν χρήστες διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας.

    Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των ανωτέρω εμπλεκομένων ατόμων».

    Ερευνες στη Βόρεια Ελλάδα

    Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, από την 1η Ιουλίου 2024 έως τις 3 Ιουλίου 2024, στα σπίτια των τριών εμπλεκομένων, σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας, όπου συνολικά ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι, laptop, τάμπλετ και κινητό τηλέφωνο.

    Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα κατασχεμένα πειστήρια, προέκυψε η εμπλοκή του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ για τους άλλους δύο εμπλεκόμενους σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες τακτικής διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση των διατάξεων του νόμου για πορνογραφία ανηλίκων και υποβλήθηκαν αρμοδίως.

    Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια όλων των δραστών απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

    Τρόποι καταγγελίας

    Η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου:
    • Τηλεφωνικά: 11188.
    • Στέλνοντας e-mail στο [email protected].
    • Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
    • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/Καταγγελίες/Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου.
    • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) CYBERΚΙD.

    Πηγή: cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκαν δύο 14χρονοι για κατοχή υλικού με προσωπικές στιγμές συνομήλικής τους
    Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκαν δύο 14χρονοι για κατοχή υλικού με προσωπικές στιγμές συνομήλικής τους

    Δύο 14χρονοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία συνομήλικής τους για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Σύμφωνα με την καταγγελία, στο υλικό αυτό, που φέρεται να παρήχθη με κινητό τηλέφωνο, απεικονιζόταν η 14χρονη σε προσωπικές στιγμές με έναν από τους δύο 14χρονους κατηγορούμενους.

    Η πράξη φαίνεται να τελέστηκε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν 12,5 ετών.

    Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε πάντως διακίνηση του επίμαχου υλικού.

    Οι δύο ανήλικοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχθηκαν μέρος των πράξεών τους.

    Όσον αφορά την ποινική τους μεταχείριση, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν στον έναν από τους δύο 14χρονους να επιβάλει ως περιοριστικό όρο το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς του σε επιμελητή ανηλίκων.

    Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας ακόμη 14χρονος, η απολογία του οποίου εκκρεμεί ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 36χρονου Γερμανού που παρίστανε τον αστυνομικό και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
    Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 36χρονου Γερμανού που παρίστανε τον αστυνομικό και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

    Σε κάθειρξη 12 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε ένας 36χρονος Γερμανός, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρσι τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, επειδή παρίστανε τον αστυνομικό που δήθεν αναζητούσε παιδόφιλους, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικα και πλαστογραφία, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.
    Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 36χρονος, τουλάχιστον από το 2019, βρισκόταν στην Ελλάδα και κυκλοφορούσε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Παρίστανε άλλοτε τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο της Ελλάδας με υποτιθέμενο αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλοτε τον Έλληνα αστυνομικό.

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος (με ελληνικές ρίζες) αρνήθηκε ότι παρίστανε τον αστυνομικό και ερωτηθείς για το συγκεκριμένο υλικό ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι είναι παράνομο στην χώρα μας. «Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας που να λέει ότι κυκλοφορούσα ως αστυνομικός» είπε και εξήγησε ότι βρέθηκε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους.

    Πηγή: ΑΠΕ=ΜΠΕ

  • Βόλος: Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων 43χρονος - Είχε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό του
    Βόλος: Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων 43χρονος - Είχε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό του

    Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας κρίθηκε την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας ένας 43χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Βόλο, όπως μεταδίδει το gegonota.news.

    Μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, ο 43χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, όμως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

    Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε πραγματοποιήσει το 2019 έρευνα στο σπίτι του δράστη, καθώς και στο κατάστημα, στο οποίο εργαζόταν.

    Είχε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό του

    Είχαν βρεθεί δεκάδες φωτογραφίες με πορνογραφία ανηλίκων στον υπολογιστή του και στο κινητό του τηλέφωνο. Το υλικό διακινείτο έναντι αμοιβής σε τρίτα άτομα μέσω διαδικτύου και σε αυτό παρουσιάζονταν περισσότερα από δέκα παιδιά, κυρίως μικρά κοριτσάκια, ηλικίας μέχρι και 13 ετών.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ηλεία: Συνελήφθη 46χρονος Ηλείος με Ευρωπαϊκό ένταλμα για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευση και παιδική πορνογραφία στη Γερμανία
    Ηλεία: Συνελήφθη 46χρονος Ηλείος με Ευρωπαϊκό ένταλμα για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευση και παιδική πορνογραφία στη Γερμανία

    Στα χέρια των ανδρών της ΟΠΚΕ Δ.Α. Ηλείας, έπεσε ένας 46χρονος από ορεινό χωριό του νομού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για σοβαρότατα σεξουαλικά αδικήματα που σχετίζονται με ανήλικους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο 46χρονος σταμάτησε σε μπλόκο ελέγχου που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στην περιοχή του φράγματος Αλφειού στο Φλόκα και από τον έλεγχο που έκαναν στα στοιχεία ταυτότητας, προέκυψε πως ο 46χρονος Ηλείος, απασχολούσε τις Αρχές της Γερμανίας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 46χρονος που κατάγεται από χωριό του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να είχε διαπράξει στη Γερμανία και συγκεκριμένα για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και παιδική πορνογραφία.

    Ο δράστης κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών και έπειτα σε συνεννόηση με τις Γερμανικές Αρχές να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

  • Τον αναζητούσε η Γερμανία για παιδική πορνογραφία - Βρέθηκε τυχαία στην Καστοριά
    Τον αναζητούσε η Γερμανία για παιδική πορνογραφία - Βρέθηκε τυχαία στην Καστοριά

    Σε βάρος του 39χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

    Οι αρχές της Γερμανίας αναζητούσαν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για παιδική πορνογραφία έναν 39χρονο αλλοδαπό, ο οποίος υποβλήθηκε τυχαία σε δειγματοληπτικό έλεγχο στην Καστοριά από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος δρομολογεί την έκδοσή του στην χώρα που ζητούσε την σύλληψή του, δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος.

    Συνελήφθη γυναίκα για διακεκριμένη κλοπή

    Στην Αθήνα την έψαχναν, σε μια περιοχή των Σερρών συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Σιδηροκάστρου μία αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Αθηνών ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή που εκκρεμούσε. Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, η αλλοδαπή μετήχθη στην Αθήνα για να απολογηθεί.

    Πηγή: protothema.gr

  • Πάτρα - Παιδική Πορνογραφία: Ανήλικος πωλούσε φωτογραφίες με 5 ευρώ τη μία!
    Πάτρα - Παιδική Πορνογραφία: Ανήλικος πωλούσε φωτογραφίες με 5 ευρώ τη μία!

    Στα «δίχτυα» της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πέσει το μεγαλύτερο -ίσως- κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας και revenge porn μέσω Διαδικτύου που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα μας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Ωστόσο, το αρχικό σοκ αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διατάσεις, κατόπιν πληροφορίας πως η πλειοψηφία των 32 ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο εν λόγω κύκλωμα είναι μαθητές Λυκείου και φοιτητές, οι οποίοι το έκαναν για το… χαρτζιλίκι τους!

    Συγκεκριμένα, ενδεικτική είναι η περίπτωση ανήλικου από την Πελοπόννησο, ο οποίος γνώρισε άλλον ανήλικο από τα Δωδεκάνησα και άρχισαν να ανταλλάσσουν πορνογραφικό υλικό, το οποίο, στη συνέχεια, πουλούσαν στα «κανάλια» τους. Ο ανήλικος από την Πελοπόννησο φέρεται να παραδέχτηκε ότι διακίνησε περίπου 50-60 φωτογραφίες έναντι 5 ευρώ η μία, ενώ ο ανήλικος από τα Δωδεκάνησα φέρεται να παραδέχτηκε ότι διακίνησε περίπου 300 φωτογραφίες. Η γνωριμία των δύο ανηλίκων έγινε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέσω βιντεοπαιχνιδιού.

    Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν την πράξη τους, κάποιοι είπαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι το έκαναν χωρίς να το σκεφτούν, ενώ ένας είπε ότι το έκανε γιατί… το βρήκε ενδιαφέρον!

    Κατά την πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Συγκοινωνούντα Δοχεία», η οποία έγινε από τις 16 μέχρι τις 26 Ιουνίου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Αλιβέρι, Θήβα και Ρόδο.

    Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 32 άτομα (31 Έλληνες και ένας αλλοδαπός), έξι εκ των οποίων συνελήφθησαν. Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν πρόσβαση σε servers σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας.

    Το επίμαχο υλικό εμπλουτιζόταν και ανανεωνόταν σε τακτική βάση, ώστε να είναι δυνατή η διαρκής αγοραπωλησία και ανταλλαγή ταυτόχρονα σε όλους τους διακομιστές
    Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 30 ανήλικα θύματα, ηλικίας 13 έως 17 ετών και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας. Το πορνογραφικό υλικό οι κατηγορούμενοι το πουλούσαν έναντι 5-35 ευρώ.

    Πηγή: Gnomip.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο