Κόσμος

Ο 19χρονος που χάθηκε στο υποβρύχιο είχε μαζί του κύβο του Ρούμπικ - Ηθελε να σπάσει ρεκόρ Γκίνες, δίπλα στον Τιτανικό

Ο 19χρονος που χάθηκε στο υποβρύχιο είχε μαζί του κύβο του Ρούμπικ - Ηθελε να σπάσει ρεκόρ Γκίνες, δίπλα στον Τιτανικό

Ο έφηβος Σουλεμάν Νταγούντ, ο οποίος πέθανε στο βαθυσκάφος Titan είχε πάρει μαζί του τον κύβο του Ρούμπικ επειδή ήθελε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ 3.700 μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας, είπε η μητέρα του στο BBC.

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε η μητέρα του Σουλεμάν Νταγούντ, ενός εκ των θυμάτων του βαθυσκάφους Titan, το οποίο εξερράγη στον βυθό του Ατλαντικού με αποτέλεσμα να βρουν θάνατο πέντε άνθρωποι.

Ο 19χρονος Σουλεμάν, ο οποίος συνόδευσε τον πατέρα του Σαχζάντ στο ταξίδι αυτό του θανάτου δήλωνε τρομοκρατημένος για το ταξίδι - υποστήριξε η θεία του - αλλά σύμφωνα με την ίδια, δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι στον πατέρα του και έτσι ταξίδεψε μαζί του.

Και όπως ο πατέρας του Σαχζάντ είχε εμμονή με το ναυάγιο του Τιτανκικού, ο 19χρονος Σουλεμάν αγαπούσε να λύνει τον κύβο του Ρούμπικ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η μητέρα του στο BBC, ο γιος της ήθελε να σπάσει ένα ρεκόρ. Να καταφέρει να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ στα 3.700 μέτρα στο βάθος του Ατλαντικού. Ήταν ένα από τα αντικείμενα που πήρε μαζί του. Μάλιστα, ο 19χρονος έκανε αίτηση στο Guinness World Records πριν το ταξίδι και ο πατέρας του, Σαχζάντα που επίσης πέθανε στο βαθυσκάφος, είχε φέρει κάμερα για να απαθανατίσει τη στιγμή.

Στην πρώτη της συνέντευξη, η κυρία Νταγούντ είπε ότι σχεδίαζε να πάει με τον σύζυγό της για να δει το ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού «Στη συνέχεια, έκανα πίσω και τους έδωσα χώρο να πάνε με τον [Σουλεμάν], γιατί ήθελε πολύ να πάει», είπε.

Μιλώντας για τον γιο της, η κυρία Νταγούντ είπε ότι ο Σουλεμάν αγαπούσε τον κύβο του Ρούμπικ τόσο πολύ που τον κουβαλούσε μαζί του παντού, θαμπώνοντας τους θεατές καθώς έλυνε το περίπλοκο παζλ σε 12 δευτερόλεπτα. «Είπε: «Θα λύσω τον κύβο του Ρούμπικ 3.700 μέτρα κάτω από τη θάλασσα στον Τιτανικό».

Ο Σουλεμάν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη και οι Νταγούντ ήταν μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του Πακιστάν. Η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της 17χρονης κόρης Αλίνα, επιβιβάστηκε στο Polar Prince την «Ημέρα του Πατέρα».

Η κυρία Νταγούντ είπε ότι αγκαλιάστηκαν και έκαναν αστεία τις στιγμές πριν ο σύζυγός της και ο γιος της επιβιβαστούν στο υποβρύχιο Titan. «Ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτούς γιατί και οι δύο ήθελαν πραγματικά να το κάνουν αυτό για πολύ καιρό», είπε. Περιέγραψε τον σύζυγό της ως ιδιαίτερα περίεργο για τον κόσμο γύρω του - το είδος του ανθρώπου που έκανε την οικογένεια να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ μετά το δείπνο. «Είχε αυτή την ικανότητα παιδικού ενθουσιασμού», είπε.

Η Κριστίν Νταγούντ και η κόρη της παρέμειναν στο Polar Prince καθώς η αποστολή έρευνας και διάσωσης μεταβαλλόταν από ελπιδοφόρα σε μια απελπισία αφότου χάθηκε το σήμα του βαθυσκάφους. «Νομίζω ότι έχασα την ελπίδα μου όταν περάσαμε το όριο των 96 ωρών». Είπε ότι τότε ήταν που έστειλε μήνυμα στην οικογένειά της. «Τους είπα: "Ετοιμάζομαι για το χειρότερο". Τότε ήταν που έχασα την ελπίδα μου».

Η Αλίνα άντεξε λίγο περισσότερο, είπε. «Δεν έχασε την ελπίδα της μέχρι την κλήση από το Λιμενικό. Όταν ουσιαστικά μας ενημέρωσαν ότι βρήκαν συντρίμμια».

Η οικογένεια επέστρεψε στο St John's το Σάββατο και την Κυριακή έκανε μια νεκρώσιμη τελετή για τον Σαχζάντα και τον Σουλεμάν. Η κυρία Νταγούντ είπε ότι συγκινήθηκε όταν ο ιμάμης είπε μια προσευχή και για τους πέντε άνδρες που σκοτώθηκαν.

Ανέφερε επίσης ότι η ίδια και η κόρη της θα προσπαθήσουν να μάθουν να λύνουν τον κύβο του Ρούμπικ προς τιμήν του Σουλεμάν και οτι σκοπεύει να συνεχίσει το έργο του συζύγου της. «Ασχολιόταν με τόσα πολλά πράγματα, βοηθούσε τόσους πολλούς ανθρώπους και νομίζω ότι θέλω πραγματικά να συνεχίσω αυτή την κληρονομιά και να του δώσω αυτή… είναι πολύ σημαντικό και για την κόρη μου».

Η Κριστίν Νταγούντ αρνήθηκε να συζητήσει τις συνεχιζόμενες έρευνες για την τραγωδία. Αλλά όταν ρωτήθηκε πώς θα βρουν γαλήνη η ίδια και η κόρη της, είπε: «Υπάρχει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω. Μου λείπουν», είπε παίρνοντας μια βαθιά ανάσα. «Μου λείπουν πραγματικά, πολύ».

Εκτός από τον Σουλεμάν και τον πατέρα του Σαχζάντα Νταγούντ, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πλοίο: ο Στόκτον Ρας, ο 61χρονος διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate που ήταν ιδιοκτήτρια του Titan, ο Βρετανός επιχειρηματίας Χάμις Χάρντινγκ , 58 ετών, και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ 77 ετών, πρώην δύτης του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και διάσημος εξερευνητής.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup