Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 15:59

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Το top10

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται ο εκκεντρικός μεγιστάνας των Tesla και Χ

Η φετινή λίστα του Forbes περιλαμβάνει 2.640 άτομα, ενώ για το μεγαλύτερο διάστημα του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προτού τον προσπεράσει ξανά ο Έλον Μασκ.

Η εικόνα άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ξεπέρασε τον Αρνό και έγινε Νο. 1 στον κόσμο και πάλι, με περιουσία αξίας σχεδόν 238 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι σήμερα, ο Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Μπερνάρ Αρνό έπεσε στο Νο. 2 στις αρχές Ιουνίου 2023, ενώ εννέα από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των Τζεφ Μπέζος, Λάρι Έλισον και Μπιλ Γκέιτς.

The Top 10 Richest People In The World As Of August 2023 https://t.co/FeAt1nZFF0 pic.twitter.com/6ekEpFQmTm

— Forbes (@Forbes) September 2, 2023

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο:

  1. Έλον Μασκ
  2. Μπερνάρ Ανρό
  3. Τζεφ Μπέζος
  4. Λάρι Έλισον
  5. Γουόρεν Μπάφετ
  6. Λάρι Πέιτζ
  7. Μπιλ Γκέιτς
  8. Σεργκέι Μπριν
  9. Μαρκ Ζάκερμπεργκ
  10. Στηβ Μπάλμερ

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 13:15

Σχετικά Άρθρα

  • Forbes: Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη στην αυγή του 2024
    Forbes: Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη στην αυγή του 2024

    Στην κορυφή ο Έλον Μασκ με περιουσία 251,3 δισ. δολάρια - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

    Τη λίστα με τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Τα σκήπτρα κατέχει ο Έλον Μασκ, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2023.

    Ο Μπέρναρντ Αρνό έπεσε στη θέση Νο 2 των πλουσιότερων στις αρχές Ιουνίου 2023 και παρέμεινε σε αυτή. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τους πρώτους πέντε μήνες του περαμένου έτους.

    Τα 9/10 των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο είναι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των Τζεφ Μπέζος, Λάρι Έλισον και Μπιλ Γκέιτς.

    Οι δισεκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν καλό Δεκέμβριο, τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές τους. Επτά από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα. Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο - ένα πολύ μικρότερο «άλμα» από την άνοδο των 115 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2023.

    Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έφτασε στο Νο. 5, από το Νο. 7 των πλουσιότερων στον κόσμο την 1η Δεκεμβρίου. Τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος για χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

    Μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχουν στην κατοχή τους ακίνητα με αξία 1,47 τρισ. δολαρίων, από 1,44 τρισ. δολάρια πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε δολάρια) ήταν ο ιδρυτής του Facebook και ο CEO της LVMH. Η περιουσία του καθενός από τους δύο αυξήθηκε κατά 9,4 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.

    Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 251 δισ. δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla κατέχει επίσης μερίδια στην ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

    Ο μεγιστάνας στον κλάδο του software, Λάρι Ελισον, της Oracle ήταν ο μεγάλος χαμένος της πρώτης δεκάδας. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle «έπεσε» 10%. Ο Έλισον εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, με περιουσία αξίας 135,3 δισ. δολαρίων.

    Η λίστα Forbes

    - Έλον Μασκ $251.3 δισ. Tesla, SpaceX, X

    - Μπέρναρντ Αρνό $200.7 δισ. LVMH

    - Τζεφ Μπέζος $168.4 δισ. Amazon

    - Λάρρυ Έλλισον $135.3 δισ. Oracle

    - Μαρκ Ζάκερμπεργκ $125.3 δισ. Facebook/Meta

    - Μπιλ Γκέιτς $119.6 δισ. Microsoft

    - Γουόρεν Μπάφετ $118.6 δισ. Berkshire Hathaway

    - Λαρρυ Πέιτζ $117.2 δισ. Google

    - Σεργκέι Μπριν $112.4 δισ. Google

    - Στιβ Μπάλμερ $112.2 δισ. Microsoft

    Πηγή: Protothema.gr

  • Forbes: Rihanna, Beyoncé και Taylor Swift στις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ
    Forbes: Rihanna, Beyoncé και Taylor Swift στις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ

    Η Rihanna, η Taylor Swift και η Beyoncé, είναι ανάμεσα στις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes.

    Στη λίστα κατέχουν κορυφαίες θέσεις και τα μέλη της οικογένειας Καρντάσιανς - Τζένερ, με την Κάιλι Τζένερ και την Κιμ Καρντάσιαν.

    Με βαθμολογία 10, η Rihanna βρίσκεται στην κορυφή των γυναικών από τον χώρο της ψυχαγωγίας και καταλαμβάνει την 20ή θέση στη λίστα με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ, στην οποία περιλαμβάνονται διευθυντικά στελέχηκαι επιχειρηματίες.

    Η τραγουδίστρια του «Umbrella» και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ένδυσης και των προϊόντων ομορφιάς εκτιμάται ότι έχει καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, την οποία το Forbes αποδίδει στην επιτυχία της τόσο στη μουσική όσο και στις πωλήσεις καλλυντικών.

    Με βαθμολογία 8, η Taylor Swift κατατάσσεται στην 34η θέση. Υπολογίζεται ότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει περιουσία 740 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας, σύμφωνα με το Forbes, προέρχεται από τα άλμπουμ της με πωλήσεις ρεκόρ και από τα έσοδα των εισιτηρίων στις περιοδείες της.

    H Beyoncé, η οποία δίνει αυτό το διάστημα συναυλίες στην Ευρώπη στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, βρίσκεται στη θέση 48 με βαθμολογία 8. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία της Queen Bey ανέρχεται σε 540 εκατομμύρια δολάρια, από την τριών δεκαετιών καριέρα της στη μουσική.

    Η μεγιστάνας των ΜΜΕ Όπρα Γουίνφρεϊ κατατάσσεται 13η στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ και την ακολουθούν η σταρ του τηλεοπτικού ριάλιτι και επιχειρηματίας «Keeping Up with the Kardashians» Κιμ Καρντάσιαν στη θέση 21 και η ετεροθαλής αδερφή της, μοντέλο και επιχειρηματίας, Κάιλι Τζένερ, στη θέση 38.

    Η Madonna βρίσκεται στη θέση 45, η Σελίν Ντιόν είναι 56η, η Ντόλι Πάρτον 59η. Η ηθοποιός και παραγωγός Ριζ Γουίδερσπουν είναι 59η και η τηλεοπτική παραγωγός και σεναριογράφος Σόντα Ράιμς βρίσκεται στη θέση 96.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ KEVIN MAZUR/ HANDOUT

  • Forbes: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ»
    Forbes: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ»

    Το διάσημο «Forbes» εκθείασε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, την οποία και χαρακτήρισε ως την καλύτερη εκτός ΝΒΑ!

    Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η αναφορά του «Forbes» στον μπασκετικό Ολυμπιακό λίγο πριν από το Game 3 με τη Φενέρμπαχτσε και έχοντας ολοκληρώσει μια ονειρώδης regular season.

    Με αφορμή τη φοβερή χρονιά των «ερυθρόλευκων» το διάσημο περιοδικό ανέλυσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κάνοντας ειδική αναφορά, κυρίως, στον Σάσα Βεζένκοβ.

    «Ο Βεζένκοβ είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη αυτής της σεζόν, καθώς κανένας άλλος στην διοργάνωση δεν δεν απαιτεί τόσο μεγάλο αμυντικό σχεδιασμό παιχνιδιού των αντίπαλων ομάδων. Η στρατηγική του Ολυμπιακού γύρω από τον Βεζένκοβ με το υπόλοιπο ρόστερ του, τον οδήγησε να ανεβαίνει στην κορυφή κάθε διοργάνωσης που έχει συμμετάσχει» ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι τα δικαιώματα του φόργουορντ του Ολυμπιακού στο ΝΒΑ ανήκουν στους Σακραμέντο Κινγκς. Επιπλέον τόνισε το εν λόγω δημοσίευμα ότι από τότε που έγινε ο Βεζένκοβ παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος.

    Μεταξύ άλλων παραθέτει τα στατιστικά του (σ.σ. 17.7π., 7ριμπ., 1.9ασ., ανά 28.8 λεπτά συμμετοχής), αναλύει το ρόστερ της ομάδας και αφού εξηγεί ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τους εγχώριους τίτλους που έχει διεκδικήσει, στέκεται και στο γεγονός ότι ανανέωσε πρόσφατα τους ΜακΚίσικ και Γουόκαπ. Εν κατακλείδι χαρακτηρίζει τους «ερυθρόλευκους» ως την καλύτερη ομάδα μπάσκετ εκτός ΝΒΑ.

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Κορωνοϊός - Forbes: Κροίσοι σαλπάρουν με γιοτ - νοσοκομεία
    Κορωνοϊός -Forbes: Κροίσοι σαλπάρουν με γιοτ - νοσοκομεία

    Τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι, από κάθε γωνιά του κόσμου, προσπαθούν να προστατευθούν από τον κορωνοϊό, παραμένοντας στα σπίτια τους, οι κροίσοι του πλανήτη αρχίζουν να... σαλπάρουν.

    Τα νοσοκομεία των περισσότερων χωρών κατακλύζονται από κρούσματα κορωνοϊού, όμως αυτό δεν ισχύει για τους δισεκατομμυριούχους και τους πολυεκατομμυριούχους. Σύμφωνα με το Forbes, οι περισσότεροι εξ αυτών «φόρτωσαν» τα υπερπολυτελή γιοτ τους και έβαλαν πλώρη για τις ανοιχτές θάλασσες.

    Τα περισσότερα από αυτά τα γιοτ έχουν μέσα νοσοκομειακές κλίνες, ενώ στο προσωπικό υπάρχουν ιδιώτες γιατροί και νοσοκόμες. «Ο ήλιος έδυε στις ακτές του Παναμά όταν, προ ημερών, το 87 μέτρων superyacht Lonian έστεκε δίπλα στο Hodor, το βοηθητικό του καταμαράν, των 65 μέτρων. Στο Hodor υπάρχουν πέντε βοηθητικά σκάφη, ακόμη και ένα ταχύπλοο καταδίωξης, jet skis και ATV (σ.σ. «γουρούνες»)» υπογραμμίζει το Forbes, εξηγώντας ότι το βοηθητικό γιοτ έχει στα «σπλάχνα» του ένα ιδιότυπο νοσοκομείο, με μια νοσοκόμα και 20 άτομα προσωπικό.

    Πολλοί κινούνται προς εξωτικούς προορισμούς και ιδιόκτητα νησιά

    «Τα περισσότερα γιοτ που είναι μεγαλύτερα από 90 μέτρα έχουν μίνι-νοσοκομεία, ή ασφαλή ιατρεία. Μετά την έξαρση του κορωνοϊού, τα πρακτορεία που παρέχουν νοσηλευτικές υπηρεσίες (σ.σ. νοσοκόμες) προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τεράστια ζήτηση που υπάρχει» τονίζεται στο δημοσίευμα.

    Το Forbes ήρθε σε επαφή με ειδικούς της βιομηχανίας των γιοτ οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι «ένας μεγάλος αριθμός από superyacht αυτή την ώρα ταξιδεύουν, ή ήδη βρίσκονται, σε ασφαλείς προορισμούς, κοντά σε ιδιόκτητα νησιά, μακριά από τα μαινόμενα πλήθη και την πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό».

    Ο Αλεξ Χάουμπριτς, του Yachtie World, δήλωσε στο Forbes ότι αρκετοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν τα σκάφη και τις θαλαμηγούς τους για την κοινωνική αποστασιοποίηση, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι πολλοί εργαζόμενοι σε γιοτ έχουν χάσει τις δουλειές τους.

    Υπάρχουν περιπτώσεις, ωστόσο, όπου ακόμη και τα superyachts έρχονται αντιμέτωπα με μέτρα περιορισμού. «Η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα δεν δέχονται πλέον σκάφη από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι Μπαχάμες και οι Παρθένες Νήσοι, την ίδια ώρα, έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις, επιτρέποντας μόνο τις άκρως αναγκαίες, ενώ ο Αγιος Μαρτίνος, έκλεισε τα θαλάσσια σύνορά του για όλους τους επισκέπτες, ακόμη και στους... κροίσους με τα superyacht» εξηγεί το Forbes.

    Με νοσοκόμες για όλες τις δουλειές

    Το πρακτορείο Wilson Halligan εξοπλίζει γιοτ με προσωπικό και νοσηλευτές. Σε διαφήμισή του δίνει μια διαφορετική εικόνα από αυτό που θα περίμενε κάποιος, καθώς παρουσιάζει τις νοσοκόμες ως... γενικών καθηκόντων. Μεταξύ άλλων, στη διαφήμιση αναφέρεται ότι πρέπει να λειτουργεί τους ιατρικούς σταθμούς στο γιοτ, να ρυθμίζει το στοκ των ιατρικών υλικών, να κάνει παραγγελίες, να καλύπτει ιατρικά καθήκοντα. «Συχνά υπάρχουν δυο νοσοκόμες που δουλεύουν μαζί και, κάποιες φορές, ακόμη και γιατρός, για τα μεγαλύτερα σκάφη» προστίθεται στη διαφήμιση.

    Το Forbes περιγράφει μια ακόμη πιο «σκοτεινή» εικόνα:

    «Οι νοσοκόμες συχνά κάνουν διπλές βάρδιες, βοηθούν στα οικιακά και σε άλλες υπηρεσίες, και πολλές φορές όλο αυτό διαρκεί για πέντε μήνες και περισσότερο, με έναν μήνα ανάπαυλα και μετά... ξανά από την αρχή».

    Μια νοσοκόμα που μίλησε στο περιοδικό υποστήριξε ότι στο superyacht στο οποίο εργαζόταν υπήρχε εξοπλισμός για ακτινογραφίες, ακόμη και θάλαμος αποπίεσης.

    Ποια superyacht είναι κινητά... νοσοκομεία

    Σύμφωνα με το Superyacht Fan, ένας πολύ μεγάλος αριθμός από θαλαμηγούς έχουν πλήρη νοσοκομειακό εξοπλισμό. Ενα από αυτά είναι το Al Salamah, του μπιν Αμπντούλ Αζίζ, το οποίο έχει δυο νοσοκομεία -ένα για τον ίδιο και την οικογένειά του και ένα ακόμη για επισκέπτες.

    Νοσοκομεία έχουν το Al Raya, το Jubilee (της οικογένειας Ουόλτον), το Al Riyadh και το superyacht Turama. Το πασίγνωστο Eclipse του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει πλήρως εξοπολισμένες ιατρικές αίθουσες και νοσηλευτές, όπως και τα McCarthur Explorer Yacht, Alexander, και Intrepid (του δισεκατομμυριούχου Ερικ Σμίντ).

    Ο συντάκτης του Forbes περιγράφει στη συνέχεια και τη δική του εμπειρία στο superyach Flying Fox, όπου υπήρχε θάλαμος αποσυμπίεσης και ιατρική αίθουσα, με εκτενή εξοπλισμό για έκτακτες ανάγκες. «Εχω μπει σε πολλά ακόμη γιοτ, όπου οι χώροι των σπα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπονται σε ιατρικές αίθουσες, με παροχή οξυγόνου και πολλές ακόμη παροχές» σημειώνει.

    Τα περισσότερα γιοτ των κροίσων του πλανήτη, καταλήγει το δημοσίευμα, έχουν και εξοπλισμό για τηλεϊατρική, προκειμένου να στέλνουν δεδομένα σε γιατρούς που βρίσκονται μίλια μακριά, ώστε να καθοδηγούν τη θεραπεία.

    Πηγή: economistas.gr - Photo by Viktor Ritsvall on Unsplash

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο