Κόσμος

Κίνα: Εργάτες γκρέμισαν μέρος του Σινικού Τείχους για να… κόψουν δρόμο

Κίνα: Εργάτες γκρέμισαν μέρος του Σινικού Τείχους για να… κόψουν δρόμο

Η ζημιά έγινε στο τμήμα του 32ου Σινικού Τείχους που βρίσκεται στην κομητεία Γιοουγιού

Ένα τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας υπέστη σοβαρές ζημιές από εργάτες στην κεντρική επαρχία Σανξί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εκσκαφέα για να το διαπεράσουν, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια παράκαμψη για τις οικοδομικές εργασίες τους έχουν συλληφθεί και η υπόθεση ερευνάται περαιτέρω.

Ο 38χρονος άνδρας και η 55χρονη γυναίκα εργάζονταν κοντά στην πληγείσα περιοχή, το 32ο Σινικό Τείχος.

Δημιούργησαν ένα «μεγάλο κενό», διευρύνοντας μια υπάρχουσα κοιλότητα του Σινικού Τείχους, ώστε να περάσει ο εκσκαφέας τους μέσα από αυτό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήθελαν να μειώσουν την απόσταση που έπρεπε να διανύσουν.

Τονίζει επίσης ότι οι δύο τους προκάλεσαν «μη αναστρέψιμη ζημιά στην ακεραιότητα του Σινικού Τείχους και στην ασφάλεια των πολιτιστικών κειμηλίων».

Το 32ο Σινικό Τείχος, που βρίσκεται στην κομητεία Γιοουγιού, είναι τμήμα του Μεγάλου Σινικού Τείχους της δυναστείας των Μινγκ και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο που προστατεύεται σε επαρχιακό επίπεδο.

Οι αξιωματικοί ειδοποιήθηκαν για τη ζημιά στις 24 Αυγούστου, αφού έλαβαν αναφορές ότι υπήρχε ένα τεράστιο κενό στο τείχος.

Το Σινικό Τείχος, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco από το 1987, χτίστηκε και ξαναχτιζόταν συνεχώς από το 220 π.Χ. περίπου μέχρι τη δυναστεία των Μινγκ τον 17ο αιώνα, όταν ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική κατασκευή στον κόσμο.

Μεγάλο μέρος αυτού που βλέπουν σήμερα οι επισκέπτες κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, γι’ αυτό και αναφέρεται ως Σινικό Τείχος Μινγκ.

Ορισμένα τμήματα του τείχους έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν κατεδαφιστεί με την πάροδο των ετών, ιδίως σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Beijing Times το 2016 αναφερόταν ότι πάνω από το 30% του Σινικού Τείχους έχει εξαφανιστεί εντελώς, ενώ μόνο το 8% θεωρείται καλά διατηρημένο.

Πηγή: Cnn.gr - Φωτογραφία από Larch Gallagher από το Pixabay

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις