Σύμφωνα με την οικογένειά της, άλυτο παραμένει το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της 20χρονης Βούλας Μερεού από τη Χίο. Λίγες μέρες πριν, η 20χρονη είχε μεταφερθεί με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ωστόσο, εκεί η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραματικά και η ίδια κατέληξε.
Ο πατέρας της κοπέλας ανέφερε ότι, για τις συνθήκες θανάτου της, περιμένει ακόμα απαντήσεις από τον ιατροδικαστή καθώς, όπως ισχυρίζεται, υπάρχουν ερωτηματικά. «Τα πρώτα δείγματα δείχνουν πω το κορίτσι έφυγε από αμυγδαλίτιδα, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή λόγο να χάσει τη ζωή του», είπε ο κ. Μερεός στο Star.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από το νοσοκομείο σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης της κόρης του. «Το παιδί ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι, δεν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί ξανά. Μας έλεγαν ότι δε συντρέχει κίνδυνος ανησυχίας. Μετά τη χορήγηση κορτιζόνης, το παιδί αισθανόταν πολύ καλύτερα, μας καθησύχαζε και η ίδια, είχε και τους φίλους της κοντά της. Δε μας είπε κανείς τίποτα, παρά μόνο την παραμονή, όταν οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν αφαίρεση στις αμυγδαλές της. Τότε, μας είπαν πως καλό θα ήταν να βρεθεί κάποιος κοντά της», εξήγησε.
«Ακούσαμε λόγια και καθησυχαστήκαμε»
Όπως τόνισε, «ο δικηγόρος έχει αναλάβει όλο το κομμάτι αυτό. Από ό,τι έχω καταλάβει από τα συμφραζόμενα, μάλλον υπάρχει κάτι, κάποιος έχει την υπαιτιότητα για όλο αυτό. Γι’ αυτό θεωρώ πως και ο εισαγγελέας έχει βγάλει τον θάνατο ως φόνο εξ αμελείας. Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα έχει όλο αυτό».
Ο κ. Μερεός έστειλε ξανά το μήνυμά του προς όλους τους γονείς. «Καλό είναι αν ακούτε ότι το παιδί σας έχει κάποιο θέμα, να τρέχετε κοντά του, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Γιατί αυτό είναι που μας τρώει εμάς, ακούσαμε λόγια και καθησυχαστήκαμε», είπε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι, μια με δύο ημέρες νωρίτερα από τον θάνατο του παιδιού του, είχε ενημέρωση πως οι δείκτες της Βούλας έδειχναν πως βελτιώνεται η κατάστασή της και πως πρόκειται για μια ιογενή αμυγδαλίτιδα, που θα κάνει τον κύκλο της και θα γίνει καλά. «Όλα αυτά μαζί, κατά κάποιο τρόπο μας καθησύχαζαν», σημείωσε.
Τέλος, κατέληξε πως, «είχα ανησυχήσει. Ρώτησα έναν ωτορινολαρυγγολόγο στη Χίο αν μπορεί ένα παιδί με αμυγδαλίτιδα να νοσηλεύεται τόσο καιρό και να μην έχει σοβαρή βελτίωση, και εκείνος μας καθησύχασε πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το αποτέλεσμα, όμως, το μάθατε».