Κόσμος

Ινδία: Αγωνία για 40 εγκλωβισμένους εργάτες σε σήραγγα που κατέρρευσε (video)

Ινδία: Αγωνία για 40 εγκλωβισμένους εργάτες σε σήραγγα που κατέρρευσε (video)

Η διάσωση των εργατών που έχουν παγιδευτεί σε υπό κατασκευή οδική σήραγγα, μπορεί να χρειαστεί ακόμη 48 ώρες

Η διάσωση 40 εργατών, που έχουν παγιδευτεί από την Κυριακή σε υπό κατασκευή οδική σήραγγα στη βόρεια Ινδία, μπορεί να χρειαστεί ακόμη έως «48 ώρες» λόγω δυσκολιών στην επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Με τους σημερινούς ρυθμούς, θα χρειαστούν ακόμη 40 ως 48 ώρες για να απεγκλωβίσουμε τους εργάτες», δήλωσε ο Ντίπακ Πάτιλ.

Εκσκαφέας μεγάλης ισχύος άρχισε χθες, Πέμπτη, επιχειρήσεις εκσκαφής, αλλά μπόρεσε να προχωρήσει μόνον 24 μέτρα με «ασφαλή» τρόπο, και απομένουν 36 μέτρα να διανύσει, διευκρίνισε ο Άνσου Μάνις Χάλκο, διευθυντής της εθνικής εταιρείας υποδομών.

Ο στόχος είναι η εισαγωγή χαλύβδινου αγωγού διαμέτρου περίπου 90 εκατοστών μέσω του οποίου θα μπορέσουν να ανασυρθούν στην επιφάνεια οι εργάτες, οι οποίοι είναι ακόμη όλοι εν ζωή.

Η υπό κατασκευή οδική σήραγγα κατέρρευσε εν μέρει στις 12 Νοεμβρίου, παγιδεύοντας τους 40 εργάτες σε χώρο μήκους περίπου 400 μέτρων.

Τα συνεργεία διάσωσης τα οποία μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους με ασύρματο, τους παρείχαν φάρμακα, τρόφιμα και οξυγόνο μέσω αγωγών.

Ορισμένοι από τους παγιδευμένους εργάτες υποφέρουν από εμέτους, πονοκεφάλους, στρες και στομαχικά προβλήματα, δήλωσε νοσηλευτής στην εφημερίδα Indian Express.

Νοσοκομείο εκστρατείας στήθηκε κοντά στο σημείο που έχουν εγκλωβιστεί και ασθενοφόρα βρίσκονται εκεί για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες μόλις βγουν.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων κατασκευάζεται ανάμεσα στις πόλεις Σιλκιάρα και Ντανταλγκαόν για να συνδέσει το Ουταρκάσι με το Γιαμουνότρι, δύο από τους ιερότερους τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών.

Κατασκευάζεται στο πλαίσιο σχεδίου οδικών αρτηριών του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης ανάμεσα σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς ιερούς τόπους προσκυνήματος των ινδουϊστών στη χώρα, όπως και στις μεθοριακές περιοχές με την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ABHYUDAYA KOTNALA

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα