Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 14:07

Ινδία: Οι αρχές στο Νέο Δελχί άνοιξαν σχολεία, εργοτάξια - Παραμένουν «επικίνδυνα» τα επίπεδα ατμοσφαιρκής μόλυνσης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδίας άνοιξαν και πάλι σχολεία και ορισμένα εργοτάξια σήμερα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι υποχωρεί η μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα, παρόλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη», και ενώ τοξικός αφρός ήταν ορατός σε τμήμα του ποταμού Γιαμούνα που διαρρέει το Νέο Δελχί.

Η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα του κόσμου ξεκίνησε και πάλι αυτό τον μήνα τον αγώνα που δίνει κάθε χρόνο με τη μόλυνση, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για βελτίωση των συνθηκών. Ο δείκτης ποιότητας του αέρα (AQI) σήμερα ήταν στο 336 συγκριτικά με το επίπεδο των 509 της Πέμπτης, αλλά και πάλι θεωρείται «επικίνδυνος», σύμφωνα με τον ελβετικό όμιλο IQAir.

Ινδία: Με μάσκες τα παιδιά προς τα σχολεία

Τα παιδιά φορούσαν μάσκες καθ’ οδόν προς τα σχολεία τους, τα οποία έμειναν κλειστά για σχεδόν δύο εβδομάδες για να τα προστατεύσουν από τη ρύπανση, ενώ ινδουιστές πιστοί, στο πλαίσιο θρησκευτικής γιορτής, περπατούσαν αργά στην πρωινή ομίχλη για να βουτήξουν στον ποταμό, αψηφώντας τον λευκό αφρό, τον οποίο οι αρχές έχουν περιγράψει ως τοξικό.

Ο αφρός προκαλείται από τη λάσπη και τα μη επεξεργασμένα λύματα, δήλωσε πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης στο Δελχί, προσθέτοντας ότι το συμβούλιο ύδρευσης της πόλης προχωρά σε ψεκασμούς με ειδικά χημικά, ασφαλή για κατανάλωση, για τον θέσει υπό έλεγχο.

«Ο αφρός δεν είναι από τη φύση του θανατηφόρος», δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος Ανκίτ Σριβαστάνα, μηχανικός περιβάλλοντος. «Δεν θα πεθάνεις με την κατάποση, αλλά θα αρρωστήσεις».

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος στο Δελχί Γκοπάλ Ράι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι οικοδομικές εργασίες για δημόσια κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν και πάλι, αν και με περιορισμούς στις δραστηριότητες που σηκώνουν σκόνη.

Τα σχόλια αυτά έρχονται σε συνέχεια της ανάκλησης το Σάββατο των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η ποιότητα του αέρα, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κάθε μορφής οικοδομική δραστηριότητα, αλλά τα οποία χαλάρωσαν όταν βελτιώθηκαν τα επίπεδα του δείκτη.

Ινδία: Γιατί επιδεινώνεται η ρύπανση στο Νέο Δελχί

Ο δείκτης AQI στο Δελχί προβλέπεται να υποχωρήσει κατά τις επόμενες δύο ημέρες καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι ταχύτητες των ανέμων, σύμφωνα με το σύστημα προειδοποίησης των αρχών για την ποιότητα του αέρα.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Δελχί επιδεινώνεται τον χειμώνα, όταν μειώνεται η ταχύτητα του ανέμου και ψυχρές αέριες μάζες εγκλωβίζουν ρύπους από τα οχήματα, τις βιομηχανίες και την καύση υπολειμμάτων από τη συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής.

Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RAJAT GUPTA

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 13:03

Σχετικά Άρθρα

  • Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες
    Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες

    Επιτήδειοι στην Ινδία έστησαν ένα ψευτο-υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας και το λειτουργήσουν για τουλάχιστον 10 ημέρες.

    Οι κάτοικοι του χωριού Chhapora έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν ότι ένα υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας να ανοίγει στον ταπεινό οικισμό τους.

    Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί και απέφυγαν να ανοίξουν κάθε είδους συναλλαγές με το υποκατάστημα. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι είναι ευκαιρία να αποκτήσουν μία σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά.

    Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν το παραμικρό

    Ο 25χρονος Pintu Dhurve ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εργασία ως ταμίας στο υποκατάστημα της SBI, πληρώνοντας μίζα 580,000 ρουμπιών. Υπήρχαν, βέβαια, κάποια red flags, όπως η παντελής έλλειψη δουλειάς, και η απουσία δελτίων ταυτότητας. Ωστόσο, το λογότυπο της SBI στην είσοδο, το 100 τετραγωνικών μέτρων κτίριο, τα ολοκαίνουργια έπιπλα, τα γκισέ, τον έπεισαν ότι όλα είναι νόμιμα.

    «Υπήρχαν 10 υπολογιστές και μετά από λίγες ημέρες αποκτήσαμε και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένα κουδούνι χτυπούσε για το μεσημεριανό γεύμα στη 1 μ.μ.», περιέγραψε ο Pintu.

    Επί 10 συνεχόμενες ημέρες, οι έξι υπάλληλοι της τράπεζας SBI στην Chhapora πήγαιναν στο γραφείο χωρίς να έχουν το παραμικρό να κάνουν. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος συνήθως ερχόταν γύρω στις 10 το πρωί και έφευγε το μεσημέρι, τους έλεγε να μπουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας και να διαβάσουν για τους κανονισμούς και τα πρωτοκολλά.

    Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να έρχεται αλλά αυτό δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η αστυνομία έκανε έφοδο στο υποκατάστημα και είπε στο προσωπικό ότι ο χώρος εργασίας τους ήταν μια καλοστημένη απάτη.

    Οι επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλα χρηματικά από άτομα, όπως τον Pintu Dhurve, που τους έταξαν δουλειά. Θύματα τους έπεσαν και ορισμένοι πελάτες, αν και τους περισσότερους, τους έδιωχναν, λέγοντας πως δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα οι διακομιστές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ινδία: Αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον άντρα της επειδή δεν έκανε μπάνιο
    Ινδία: Αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον άντρα της επειδή δεν έκανε μπάνιο

    Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έκανε μπάνιο μία με δύο φορές τον μήνα και ότι συνήθιζε να πλένεται με νερό τοπικά

    Σε έναν γάμο μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα και το ζευγάρι να οδηγηθεί μοιραία στο διαζύγιο. Τι συμβαίνει όμως όταν μπαίνει στη μέση η υγιεινή;

    Μία γυναίκα στην Ινδία ζήτησε διαζύγιο, μετά από μόλις 40 ημέρες γάμου, επειδή ο άντρας της δεν έκανε μπάνιο.

    Η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε στο τοπικό συμβουλευτικό κέντρο, λέγοντας ότι ο σύζυγός της έχει πλυθεί μόλις έξι φορές τις τελευταίες 40 ημέρες κι αυτό επειδή επέμενε η ίδια, φοράει βρώμικα ρούχα και η αναπνοή του μυρίζει άσχημα.

    Παραδέχτηκε ότι πλένεται… τοπικά

    Όταν ο σύζυγος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι κάνει μπάνιο μία με δύο φορές τον μήνα και ότι συνηθίζει να πλένεται με νερό τοπικά.

    Ένας από τους συμβούλους του οικογενειακού κέντρου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι νεόνυμφοι άρχισαν να τσακώνονται λίγες εβδομάδες μετά το γάμο. Τελικά, η γυναίκα εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη και επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της. Λίγο αργότερα, η οικογένειά της υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση λόγω προίκας.

    Ένας άνδρας στην Ταϊβάν χώρισε τη σύζυγο του, επειδή εκείνη έκανε μπάνιο μόνο μία φορά το χρόνo

    Μαθαίνοντας για την απόφασή της συζύγου του να τον χωρίσει, ο άνδρας υποσχέθηκε να βελτιώσει την υγιεινή του και να κάνει μπάνιο σε καθημερινή βάση, αλλά η οικογένεια της νύφης δεν ήταν πρόθυμη να συμφιλιωθεί μαζί του.

    Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που η κακή υγιεινή οδηγεί ζευγάρι στο διαζύγιο. Ένας άνδρας στην Ταϊβάν χώρισε τη σύζυγο του, επειδή εκείνη έκανε μπάνιο μόνο μία φορά το χρόνο, ενώ ένας Ινδός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, επειδή η σύζυγος του έκανε μπάνιο μόνο μία φορά κάθε δέκα ημέρες.

    Πηγή: in.gr

  • Τραγωδία στην Ινδία: Δεκάδες παιδιά πνίγηκαν κατά τη διάρκεια γιορτής
    Τραγωδία στην Ινδία: Δεκάδες παιδιά πνίγηκαν κατά τη διάρκεια γιορτής

    Τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ινδουιστικής γιορτής στη βόρεια Ινδία, με τουλάχιστον 46 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, την ώρα που πλένονταν σε ποταμούς και λίμνες που υπερχείλισαν λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.

    37 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

    Από τους 46 νεκρούς, οι 37 ήταν παιδιά και οι 7 γυναίκες. Πνίγηκαν σε ξεχωριστά συμβάντα, σε 15 περιοχές του κρατιδίου Μπιχάρ, την Τετάρτη, όπως ανέφερε η τοπική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

    Στο παρελθόν στην Ινδία έχουν σημειωθεί πολύνεκρα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών, όμως οι πνιγμοί είναι σπάνιοι.

    Φούσκωσαν τα ποτάμια και οι λίμνες λόγω των βροχών

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ποταμοί και λίμνες του κρατιδίου είχαν φουσκώσει, μετά τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές.

    Οι πιστοί γιόρταζαν το ετήσιο φεστιβάλ Τζιβιπουτρίκα Βρατ, κατά το οποίο οι γυναίκες νηστεύουν για 24 ώρες και προσεύχονται για την ευημερία των παιδιών τους. Πηγαίνουν επίσης σε ποταμούς και λίμνες κοντά στα σπίτια τους για να πλυθούν, συχνά συνοδευόμενες από τα παιδιά τους.

    Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με το ποσό των 400.000 ρουπιών (περίπου 4.700 ευρώ).

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φόβος και υστερία σε χωριά της Ινδίας: Δεκάδες επιθέσεις λύκων σε παιδιά - Πώς εξηγείται το φαινόμενο
    Φόβος και υστερία σε χωριά της Ινδίας: Δεκάδες επιθέσεις λύκων σε παιδιά - Πώς εξηγείται το φαινόμενο

    Από τα μέσα Απριλίου, ένα κύμα επιθέσεων λύκων έχει τρομοκρατήσει περίπου 30 χωριά στην περιοχή Bahraich της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Εννέα παιδιά και ένας ενήλικας έχουν σκοτωθεί από τους λύκους. Το μικρότερο θύμα ήταν ένα αγόρι ενός έτους και το μεγαλύτερο ήταν μια γυναίκα 45 ετών. Τουλάχιστον άλλοι 34 έχουν τραυματιστεί.

    H μόλις τεσσάρων ετών τετράχρονη Sandhya κοιμόταν έξω από την καλύβα της από λάσπη στην πολιτεία Uttar Pradesh της Ινδίας τη νύχτα της 17ης Αυγούστου όταν μια διακοπή ρεύματος βύθισε το χωριό στο σκοτάδι.«Οι λύκοι επιτέθηκαν μέσα σε δύο λεπτά από τη στιγμή που έσβησαν τα φώτα. Μέχρι να καταλάβουμε τι συνέβαινε, την είχαν πάρει μακριά» θυμάται η μητέρα της, Sunita.

    Το άψυχο σώμα της Sandhya βρέθηκε την επόμενη μέρα στις φάρμες ζαχαροκάλαμου, περίπου 500 μέτρα από το σπίτι της.

    Φόβος και υστερία

    Φόβος και υστερία έχουν κυριεύσει τα χωριά αναφέρει το BBC. Με πολλά σπίτια χωρίς κλειδαριές, τα παιδιά κρατούνται σε εσωτερικούς χώρους και οι άνδρες περιπολούν στους σκοτεινά φωτισμένους δρόμους τη νύχτα.

    Οι αρχές έχουν αναπτύξει drones και κάμερες, έχουν βάλει παγίδες και χρησιμοποίησαν κροτίδες για να τρομάξουν τους λύκους. Μέχρι στιγμής, τρεις λύκοι έχουν συλληφθεί και έχουν μεταφερθεί σε ζωολογικούς κήπους.

    Τέτοιες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες και οι περισσότερες αφορούν λύκους μολυσμένους με λύσσα, μια ιογενή ασθένεια που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ένας λυσσασμένος λύκος συνήθως κάνει πολλαπλές επιθέσεις χωρίς να καταβροχθίσει τα θύματα.

    Έκθεση του Νορβηγικού Ινστιτούτου Έρευνας της Φύσης ανέφερε 489 «σχετικά αξιόπιστες περιπτώσεις» επιθέσεων λύκων σε 21 χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας - μεταξύ 2002 και 2020. Μόνο 26 από αυτές ήταν θανατηφόρες. Περίπου 380 άνθρωποι έπεσαν θύματα «άγριων επιθέσεων».

    Υπήρξαν μόνο δύο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις θανάτων που σχετίζονται με λύκους στη Βόρεια Αμερική τα τελευταία 50 χρόνια, δήλωσε στο BBC ο Dave Mech, ένας διάσημος Αμερικανός βιολόγος που ειδικεύεται στη συμπεριφορά των λύκων. Αυτό συμβαίνει παρά τον πληθυσμό περίπου 70.000 λύκων που είναι εξαπλωμένοι σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

    Η κλιματική αλλαγή πίσω από τις επιθέσεις;

    Γιατί λοιπόν οι λύκοι επιτίθενται στους ανθρώπους στο Bahraich της Ινδίας; Φωλιασμένα ανάμεσα σε ένα ποτάμι και δάση, μέρη του Bahraich ήταν από καιρό παραδοσιακός βιότοπος λύκων. Βρίσκεται στην πεδιάδα του ποταμού Ghaghara, όπου ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και είναι επιρρεπές σε εποχικές πλημμύρες.

    Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων έχουν αλλάξει δραστικά το τοπίο. Το φουσκωμένο ποτάμι έχει κατακλύσει τα δάση, οδηγώντας πιθανώς τους λύκους προς αναζήτηση τροφής και νερού.

    «Η κλιματική αλλαγή είναι μια σταδιακή διαδικασία, αλλά οι πλημμύρες μπορούν να οδηγήσουν σε διαταραχές του ενδιαιτήματος για τους λύκους, αναγκάζοντάς τους να εισέλθουν σε ανθρώπινους οικισμούς για αναζήτηση τροφής», λέει η Amita Kanaujia του Ινστιτούτου Επιστημών της Άγριας Ζωής στο Πανεπιστήμιο Λάκναου.

    Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τις δολοφονίες των παιδιών από επιθέσεις λύκων στα χωριά του Uttar Pradesh το 1996, οι ειδικοί στην άγρια φύση διαπίστωσαν ότι υπήρχε ελάχιστη επίβλεψη των παιδιών επειδή τα περισσότερα θύματα προέρχονταν από φτωχά μονογονεϊκά νοικοκυριά, με επικεφαλής συνήθως μητέρες.

    Σε αυτά τα φτωχά χωριά, τα ζώα είναι συχνά καλύτερα προστατευμένα από τα παιδιά. Όταν ένας πεινασμένος λύκος, αντιμέτωπος με έναν εξαντλημένο βιότοπο θηραμάτων και περιορισμένη πρόσβαση σε ζώα, συναντά τέτοια ευάλωτα παιδιά, γίνονται πιο πιθανοί στόχοι.

    «Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχουμε γίνει μάρτυρες κρουσμάτων επιθέσεων λύκων σε παιδιά», μου είπε ο Yadvendradev Jhala, κορυφαίος Ινδός επιστήμονας και οικολόγος. Οι τρέχουσες επιθέσεις λύκων στο Uttar Pradesh είναι πιθανώς το τέταρτο τέτοιο κύμα σε τέσσερις δεκαετίες.

    Το 1981-82, επιθέσεις λύκων στο Bihar στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13 παιδιά. Μεταξύ 1993 και 1995, άλλα 80 παιδιά δέχθηκαν επίθεση, αυτή τη φορά από πέντε αγέλες λύκων στην περιοχή Hazaribagh της περιοχής.

    Το πιο θανατηφόρο επεισόδιο σημειώθηκε σε διάστημα οκτώ μηνών το 1996, όταν τουλάχιστον 76 παιδιά από περισσότερα από 50 χωριά στο Uttar Pradesh δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα 38 θανάτους. Οι δολοφονίες σταμάτησαν αφού οι αρχές σκότωσαν 11 λύκους. Τα μέσα ενημέρωσης τους περιέγραψαν ως «ανθρωποφάγους» λύκους.

    Ο Jhala και ο συνάδελφός του Dinesh Kumar Sharma διεξήγαγαν μια σχολαστική έρευνα για τις δολοφονίες του 1996, εξετάζοντας υπολείμματα σωμάτων, τρίχες λύκου, καλύβες χωριών, πυκνότητα πληθυσμού, ζώα και εκθέσεις αυτοψίας. Οι τρέχουσες επιθέσεις στο Uttar Pradesh μοιάζουν τρομακτικά με τα ευρήματά τους πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

    Και στις δύο περιπτώσεις, παιδιά σκοτώθηκαν και καταναλώθηκαν μερικώς, δείχνοντας σημάδια από δάγκωμα στο λαιμό τους και τραύματα από τρυπήματα σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

    Οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα, με παιδιά να κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους στην καρδιά των χωριών. Τα θύματα ανακαλύπτονταν συχνά σε ανοιχτούς χώρους, όπως αγροκτήματα ή λιβάδια.

    Όπως και σήμερα, οι επιθέσεις λύκων το 1996 έγιναν σε χωριά κοντά σε όχθες ποταμών, που περιβάλλονταν από φάρμες ρυζιού και ζαχαροκάλαμου και βαλτώδεις ελαιώνες.

    Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν πολυσύχναστα χωριά και μεγάλο αριθμό ευάλωτων παιδιών από φτωχές αγροτικές οικογένειες, γεγονός που αύξησε τον κίνδυνο.Δεν είναι σαφές εάν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις γίνονται από μοναχικούς λύκους ή από αγέλες. Με βάση τα 30 χρόνια μελέτης του για τους λύκους, ο Jhala πιστεύει ότι ένας μόνο λύκος - όπως το 1996 - είναι πιθανώς υπεύθυνος για τις πρόσφατες δολοφονίες.

    Οι χωρικοί ανέφεραν ότι είδαν μια ομάδα πέντε έως έξι λύκων στα χωράφια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η μητέρα του 8χρονου που επέζησε είδε έναν μόνο λύκο να μπαίνει στο σπίτι της και να επιτίθεται στον γιο της.

    Για αιώνες, άνθρωποι και λύκοι στην Ινδία συνυπήρχαν ειρηνικά, χάρη στην παραδοσιακή ανοχή των κτηνοτροφικών κοινοτήτων, λένε οι ειδικοί της άγριας ζωής. Αυτή η μακροχρόνια συνύπαρξη επέτρεψε στους λύκους να επιμείνουν παρά τις συχνές συγκρούσεις, ιδιαίτερα για τα ζώα. Ωστόσο, οι καιροί έχουν αλλάξει και η πρόσφατη αύξηση των επιθέσεων έχει εγείρει νέες ανησυχίες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ινδία: Φονικές πλημμύρες με δεκάδες νεκρούς – Χιλιάδες εκτοπισμένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς (video)
    Ινδία: Φονικές πλημμύρες με δεκάδες νεκρούς – Χιλιάδες εκτοπισμένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς (video)

    Τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην Ινδία προκάλεσαν πλημμύρες και σφοδρές βροχοπτώσεις, που έφεραν οι μουσώνες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε πρόχειρους καταυλισμούς.

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τις ζωές στο κρατίδιο Τελανγκάνα και άλλοι εννέα στο γειτονικό Άντρα Πραντές της νότιας Ινδίας το τελευταίο 48ωρο. «Πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Νάγκι Ρέντι, διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Τελανγκάνα στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι έπεσαν πάνω από 400 χιλιοστά βροχής σε ένα 24ωρο.

    Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι τοπικές Αρχές κάλεσαν την κυβέρνηση της Ινδίας να κηρύξει «εθνική καταστροφή» λόγω των πλημμυρών.

    Χιλιάδες πλημμυροπαθείς στη νότια Ινδία

    Μέχρι τώρα περί τους 3.800 πλημμυροπαθείς διασώθηκαν στο εν λόγω κρατίδιο της Ινδίας και μεταφέρθηκαν σε πρόχειρους καταυλισμούς. Τη Δευτέρα η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας ανέφερε ότι μετέφερε πάνω από 30 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές και περισσότερους από 200 διασώστες.

    Οι βροχές προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές κάθε χρόνο στην Ινδία την εποχή των μουσώνων, αλλά ειδικοί επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καιρικά μοτίβα και εντείνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    Την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τις πλημμύρες στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, ενώ έκλεισαν πολλά σχολεία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

    Τον περασμένο μήνα πλημμύρες και κατολισθήσεις σκότωσαν πάνω από 20 ανθρώπους στο κρατίδιο Τριπούρα, ενώ φονικές πλημμύρες με τουλάχιστον 40 νεκρούς σημειώθηκαν και στο γειτονικό Μπανγκλαντές τον Αύγουστο με πάνω από 300.000 πλημμυροπαθείς να εκκενώνουν τα σπίτια τους.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Ινδία: Ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά - Πάνω από 18.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
    Ινδία: Ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά - Πάνω από 18.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

    Από την Κυριακή, 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό ή αιτίες που συνδέονται με τη βροχή

    Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν σε τμήματα του κρατιδίου Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδία, αυτή την εβδομάδα, πλημμυρίζοντας πόλεις, επηρεάζοντας συνδέσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με τουλάχιστον 28 να χάνουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας για περισσότερες ισχυρές νεροποντές.
    Ομάδες του στρατού συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να κινηθούν στα νερά που έχουν φθάσει στο ύψος της μέσης και έχουν βυθίσει εν μέρει αυτοκίνητα και δρόμους, δείχνουν τηλεοπτικά πλάνα του Reuters.
    «Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα τις τελευταίες δύο ημέρες», δήλωσε ο Πράμπου Ραμ Σόνι, που ζει στην παράκτια πόλη Τζαμναγκάρ. «Έχω μια κόρη οκτώ μηνών και μία ασθενή με άσθμα, τη μητέρα μου, που υποστηρίζεται από οξυγόνο».
    Από την Κυριακή, 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό ή αιτίες που συνδέονται με τη βροχή και περισσότεροι από 18.000 έχουν απομακρυνθεί από πόλεις κοντά στις ακτές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών.
    Οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται στην Τζαμναγκάρ, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο στον κόσμο διυλιστήριο πετρελαίου, που ανήκει στη Reliance, δήλωσε ο τοπικός εισπράκτορας, Μπ. Κ. Πάντια, στο Reuters.

    Στην κοντινή Βάντιναρ, η Nayara Energy, που υποστηρίζεται από ρωσικούς ομίλους περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού εταιρίας Rosneft, διαχειρίζεται ένα άλλο διυλιστήριο.

    «Είναι λειτουργικά», είπε ο Πάντια, απαντώντας σε ερώτηση αν η βροχή έχει επηρεάσει τη λειτουργία των διυλιστηρίων, προσθέτοντας πως οι αρχές είναι επικεντρωμένες στις προσπάθειες διάσωσης στην περιοχή.
    Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας προέβλεψε εξαιρετικά ισχυρή βροχόπτωση για σήμερα στις περιοχές Μπάρουχ, Κουτς και Σαουράστρα του Γκουτζαράτ, ενώ η αυριανή μέρα αναμένεται να φέρει πολλές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς.

    Οι βροχές προκλήθηκαν από ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό ανοικτά των ακτών της Γκουτζαράτ, που επηρέασε επίσης τη νότια ακτή του γειτονικού Πακιστάν, όπου η μεγαλύτερη πόλη, το Καράτσι, έχει πληγεί από ισχυρές βροχές.

    Αξιωματούχοι στη νότια πακιστανική επαρχία Σιντ προειδοποίησαν ότι αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές, θαλασσοταραχή και πλημμύρες σήμερα, καθώς το ατμοσφαιρικό σύστημα μετακινείται δυτικά από την Ινδία.

    Μετά τις βροχές που σημειώθηκαν πρόσφατα στην πόλη-λιμάνι Καράτσι, οι αρχές προειδοποίησαν για κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών σε δύο περιοχές της Σιντ, που δεν έχει συνέλθει ακόμη από τις πλημμύρες του 2022 οι οποίες έπληξαν μεγάλα τμήματα της χώρας.
  • Ινδία: Στα 1,52 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της ως το 2036
    Ινδία: Στα 1,52 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της ως το 2036

    Η Ινδία αυτή τη στιγμή είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, με τον πληθυσμό της να υπολογίζεται στους 1,42 δις κατοίκους

    Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να φθάσει το 1,52 δισεκατομμύριο σε μια δεκαετία, αυξανόμενος κατά 100 εκατομμύρια ως το 2036, αναφέρει η νέα έκθεση «Γυναίκες και άνδρες στην Ινδία» που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Στατιστικής και Εφαρμογής Προγραμμάτων της χώρας και ευρήματα της οποίας παρέχονται στο ειδησεογραφικό μέσο Independent.
    Η Ινδία αυτή τη στιγμή είναι η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, με τον πληθυσμό της να υπολογίζεται στους 1,41 δις κατοίκους.
    Ωστόσο, η επικείμενη αύξησή του πληθυσμού δεν σημαίνει περισσότερα άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς η ίδια έκθεση προβλέπει αύξηση του ποσοστού ατόμων άνω των 60 ετών και ταυτόχρονη μείωση των ατόμων ηλικίας κάτω των 15 ετών.
    Τα ευρήματα αποδίδουν την πτώση του μεγέθους του νεότερου πληθυσμού στη μείωση του ποσοστού γονιμότητας. Παρόλα αυτά, η έκθεση προβλέπει καλύτερη αναλογία φύλου στην Ινδία, με αύξηση από 943 γυναίκες ανά 1.000 άνδρες σε 952 γυναίκες μέχρι το 2036.
    Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ως επείγουσα την ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας, εφιστώντας την προσοχή στις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που επηρεάζουν την όραση.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RAJAT GUPTA
  • Ινδία: Αδιανόητο - Σκύλος έπεσε από 5ο όροφο πάνω σε 3χρονο κοριτσάκι που περπατούσε στο δρόμο - Νεκρό το παιδί
    Ινδία: Αδιανόητο - Σκύλος έπεσε από 5ο όροφο πάνω σε 3χρονο κοριτσάκι που περπατούσε στο δρόμο - Νεκρό το παιδί

    Σοκαριστικός θάνατος ενός 3χρονου παιδιού καταγράφηκε στην Ινδία. Σε βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στα social media φαίνεται ένας σκύλος να πέφτει από τον 5ο όροφο κτιρίου πάνω στο κοριτσάκι που περπατούσε με την μητέρα του σε πολυσύχναστο δρόμο.

    Σοκαριστικά πλάνα

    Το μικρό παιδί από την πτώση του σκύλου πάνω του, υπέστη σοβαρά τραύματα και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο σκύλος πήδηξε ή τον πέταξε κάποιος από το μπαλκόνι, με τις έρευνες την τοπικής αστυνομίας να είναι σε εξέλιξη.

    Η σορός του κοριτσιού έχει σταλεί σε κυβερνητικό νοσοκομείογια αυτοψία και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν υποπτεύεται εγκληματική ενέργεια.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο