Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 19:41

Σοκ στη Νέα Υόρκη: Νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από επίθεση με μαχαίρι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με μαχαίρι, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Η αστυνομία που κλήθηκε στη γειτονιά Far Rockaway τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής βρήκε τα θύματα σε ένα σπίτι που είχε πάρει φωτιά.

Ο ύποπτος μαχαίρωσε δύο αστυνομικούς πριν πυροβοληθεί από έναν από τους τραυματισμένους αστυνομικούς. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά κηρύχθηκε νεκρός κατά την άφιξή του.

Σε συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έλαβε κλήση στο 100 στις 05:10 τοπική ώρα (10:10 ώρα Ελλάδας), όταν μια «νεαρή γυναίκα που τηλεφώνησε δήλωσε ότι ο ξάδελφός της σκοτώνει τα μέλη της οικογένειάς της».

Δύο αστυνομικοί εστάλησαν στη διεύθυνση στην οδό Beach όπου είδαν έναν άνδρα να βγαίνει με αποσκευές. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μιλήσουν στον άνδρα, αυτός έβγαλε μαχαίρι, μαχαιρώνοντας έναν αστυνομικό στην περιοχή του λαιμού και του θώρακα και έναν δεύτερο αστυνομικό στο κεφάλι.

Ένας από τους αστυνομικούς κατάφερε να βγάλει το πυροβόλο όπλο του και πυροβόλησε τον ύποπτο. Όταν έσπευσαν κι άλλοι αστυνομικοί στο σημείο, βρήκαν ένα 11χρονο κορίτσι μπροστά από το σπίτι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα πέθανε.

Αφού έφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν τα πτώματα άλλων τριών ατόμων μέσα στο σπίτι: ενός 12χρονου αγοριού, μιας 44χρονης γυναίκας και ενός άνδρα γύρω στα 30.

Μια 61χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mount Sinai με πολλαπλές μαχαιριές. Η αστυνομία πιστεύει ότι όλα τα θύματα πέθαναν από μαχαιριές, ενώ από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα μαχαίρι κρέατος.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατονόμασε τον ύποπτο ως τον 39χρονο Courtney Gordon, που είχε συλληφθεί μία φορά στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία στο Μπρονξ. Την ώρα της επίθεσης επισκεπτόταν μέλη της οικογένειάς του στο Κουίνς. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται, αλλά ότι το άτομο που έκανε την κλήση στο 911 ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023 17:54

Σχετικά Άρθρα

  • Παγκράτι: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα σε 11 ΙΧ
    Παγκράτι: Μαχαίρωσε τον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα σε 11 ΙΧ

    Συναγερμός στο Παγκράτι από αιματηρό περιστατικό. Πρόκειται για εργοδότη και πρώην εργαζόμενο.

    Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Παγκράτι, καθώς σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ όταν οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους στο πάρκινγκ που διατηρεί ο ένας, στην οδό Κόνωνος, στο Παγκράτι.

    Πρόκειται για εργοδότη και πρώην εργαζόμενο, με τον δεύτερο να τραυματίζει ελαφρά τον πρώτο με μαχαίρι.

    Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το Open, γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα, ο δράστης επέστρεψε στο σημείο και αφού επιτέθηκε εκ νέου στον άλλο άνδρα έσκασε τα λάστιχα σε 11 αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα.

    Το θύμα κάλεσε την αστυνομίας, αξιωματικοί της οποίας προχώρησαν στη σύλληψή του.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Γυναίκα μαχαίρωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο στη Γερμανία - Σε σοβαρή κατάσταση 4 άτομα
    Γυναίκα μαχαίρωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο στη Γερμανία - Σε σοβαρή κατάσταση 4 άτομα

    Μια γυναίκα μαχαίρωσε πολλούς ανθρώπους μέσα σε ένα λεωφορείο στην πόλη Ζίγκεν, στη δυτική Γερμανία, τραυματίζοντας πέντε από αυτούς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Η ύποπτη, που είναι ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη και δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση».

    Οι τρεις από τους πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο τέταρτος είναι σοβαρά τραυματισμένος και ο πέμπτος πιο ελαφρά.

    «Δεν υπάρχει κανένας άλλος κίνδυνος», διαβεβαίωσε η αστυνομία.

    Γύρω στις 19.40, τοπική ώρα, όταν έγινε η επίθεση, «τουλάχιστον 40 επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο το οποίο πήγαινε στο φεστιβάλ της πόλης Ζίγκεν», σύμφωνα πάντα με τις αρχές.

    Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ η Γερμανία βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ από την επίθεση στο Ζόλινγκεν. Κατά τη διάρκεια του τοπικού φεστιβάλ, πριν από επτά ημέρες, ένας Σύρος επιτέθηκε στο πλήθος με μαχαίρι, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ.

    Την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται να φέρει κανείς μαχαίρια σε συγκεντρώσεις και σε μέσα μεταφοράς.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Νέα Υόρκη: Πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύζυγο του γιου της για την κηδεμονία του εγγονιού της
    Νέα Υόρκη: Πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύζυγο του γιου της για την κηδεμονία του εγγονιού της

    Συνταξιούχος στη Νέα Υόρκη πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύζυγο του γιου της μπροστά στην 1 έτους εγγονή της κι έπειτα αυτοκτόνησε.

    Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από πολυκατοικία στην 88η οδό στο Μανχάταν, μόλις μισό τετράγωνο από το Gracie Mansion, την κατοικία του δημάρχου της Νέας Υόρκης.

    Η 45χρονη Marisa Galloway είχε σκύψει για να βάλει στο πίσω κάθισμα την κόρη της, όταν η μητέρα του πρώην συζύγου της Kathleen Leigh, την πυροβόλησε και έπειτα έστρεψε το όπλο της στον εαυτό της. Η Leigh πέθανε επί τόπου, ενώ ο θάνατος της Galloway διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο.

    Υπήρχε διαμάχη για την κηδεμονία

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Joseph Kenny δήλωσε ότι υπήρχε νομική διαμάχη για την κηδεμονία του παιδιού, το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

    Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν γίνει τουλάχιστον πέντε αναφορές για ενδοοικογενειακές διαφορές. «Είναι συνταξιούχος αξιωματικός επιτήρησης της κομητείας Κουκ που ζει στη Νέα Υόρκη με μέλη της οικογένειάς της τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Joseph Kenny.

    Στο πεζοδρόμιο κοντά στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο πυροβόλα όπλα, ένα γεμάτο όπλο των 9 χιλιοστών και ένα δεύτερο όπλο στην τσάντα της Leigh.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αιματηρή συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο 17χρονος που σκότωσε 29χρονο
    Αιματηρή συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε και ο 17χρονος που σκότωσε 29χρονο

    Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο 17χρονος Πακιστανός, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 12/07 μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 29χρονο ομοεθνή του στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών πακιστανικής καταγωγής. Δύο από τους εμπλεκόμενους τραυματίστηκαν σοβαρά από μαχαίρι. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ωστόσο, ο ένας εκ των δύο υπέστη ανακοπή καρδιάς λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας και υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

    Ο 17χρονος αφού μαχαίρωσε τον 29χρονο, αυτοτραυματίστηκε, σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλευόταν φρουρούμενος στη Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου. Τελικά, σήμερα τα ξημερώματα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του και κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ριτσώνα: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα στη Δομή Φιλοξενίας
    Ριτσώνα: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα στη Δομή Φιλοξενίας

    Άγριο έγκλημα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (21/6) στη Δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα, όπου 29χρονος Σύρος μαχαιρώθηκε σε λαιμό και στήθος.

    Περίπου στις 23:50 η Διεύθυνση Αστυνομίας της Ευβοίας ενημερώθηκε από τον φύλακα της Δομής Φιλοξενίας Προσφυγών Ριτσώνας Ευβοίας ότι ο υπήκοος Συρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από άγνωστους δράστες και ότι μεταφέρεται με ιδία μέσα στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

    Περίπου στις 23:50 η Διεύθυνση Αστυνομίας της Ευβοίας ενημερώθηκε από τον φύλακα της Δομής Φιλοξενίας Προσφυγών Ριτσώνας Ευβοίας ότι ο υπήκοος Συρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή του λαιμού και του στήθους, από άγνωστους δράστες και ότι μεταφέρεται με ιδία μέσα στο Γ.Ν. Χαλκίδας.

    Λίγο μετά, έγινε γνωστό πως ο 29χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

    Τι έδειξαν κάμερες και καταθέσεις

    Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού, εμφαίνεται ότι το θύμα δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από δύο άγνωστους δράστες, οι οποίοι εν συνεχεία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Ο υπαίθριος χώρος όπου έλαβε χώρα το περιστατικό αποκλείστηκε και εξερευνήθηκε. Από το σημείο κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (τύπου χατζάρα), το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση.

    Ο οικίσκος όπου φιλοξενούνταν οι δύο Σομαλοί προσαχθέντες φυλάσσεται προκειμένου πραγματοποιηθεί κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία αρμόδιου δικαστικού υπαλλήλου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Νέα Υόρκη: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα μπέιζμπολ με παίκτη να χτυπά αντίπαλο στο κεφάλι με το μπαστούνι του (video)
    Νέα Υόρκη: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα μπέιζμπολ με παίκτη να χτυπά αντίπαλο στο κεφάλι με το μπαστούνι του (video)

    Ο αγώνας διακόπηκε και ο παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

    Ο αγώνας μπέιζμπολ του Triple-A ανάμεσα στους Buffalo Bisons και τους Mets στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης ακυρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο catcher των Bisons, Payton Henry, βγήκε με καροτσάκι από τον αγωνιστικό χώρο.
    Σε μια ανάρτηση στο Twitter, οι Bisons δήλωσαν ότι ο Henry ήταν «σε εγρήγορση και ανταποκρίθηκε κατάλληλα».
    Ο τρίτος βασικός των Μετς, Πάμπλο Ρέγιες, χτύπησε με μια γρήγορη μπαλιά τον Χένρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του με το μπαστούνι.

    Δείτε το τρομακτικό βίντεο
    Οι υπεύθυνοι των Μετς ανακοίνωσαν ότι το παιχνίδι ακυρώθηκε και επιβεβαίωσαν ότι ο Χένρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εξοργιστικό περιστατικό: Χτύπησαν βάναυσα εθελοντές στη Δυτική Πάρνηθα - Στο νοσοκομείο οι άνθρωποι
    Εξοργιστικό περιστατικό: Χτύπησαν βάναυσα εθελοντές στη Δυτική Πάρνηθα - Στο νοσοκομείο οι άνθρωποι

    Επίθεση από ομάδα νεαρών δέχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ομάδα εθελοντών, που μάζευε σκουπίδια στη Δυτική Πάρνηθα, όπως ενημερώνει ένα απ΄τα μέλη της.

    Οι εθελοντές επειδή θα συνέχιζαν τη δράση τους και την επόμενη μέρα αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

    Περίπου στη 01:30 δυο αμάξια με 7-8 νεαρούς έφτασαν στο σημείο, οι οποίοι πλησίασαν με φακούς τους εθελοντές και άρχισαν να του ρωτάνε με ύφος «από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι».

    467 126536a1 6252 4984 bd11 7cec57015cf5

    Τελικά, τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές που πραγματοποιούν καθαρισμό, με τους νεαρούς να αποχωρούν από το σημείο. Όμως μετά από 10 λεπτά οι νεαροί επέστρεψαν, φωνάζοντας «κάναμε comeback» και άρχισαν να χτυπούν τους εθελοντές και να τους μαχαιρώνουν.

    «Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει θύμα της επίθεσης και συμπληρώνει πως πριν καλά-καλά προλάβουν να αντιδράσουν, είχαν φύγει.

    Έναν από τους εθελοντές, που έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο, δέχθηκε 3 μάχαιρες στην πλάτη και μια στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη.

    «Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε», κλείνουν την ανάρτηση τους.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Λάρισα: 41χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον αδελφό του και σε φίλο τους - Τραυματίστηκε και ένα μωρό
    Λάρισα: 41χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον αδελφό του και σε φίλο τους - Τραυματίστηκε και ένα μωρό

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/5), μετά την απολογία του στον ανακριτή, 41χρονος Λαρισαίος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.

    Ο 41χρονος, σε «κατάσταση αμόκ», σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το onlarissa.gr, λίγο μετά τις 20:00 της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο κέντρο της Λάρισας απαιτώντας από όλους να φύγουν από το διαμέρισμα, βγήκε από το δωμάτιό του και κρατώντας ένα μαχαίρι κινήθηκε προς τον 43χρονο φίλο του αδελφού του που τους επισκέφθηκε, προκειμένου να πάνε όλοι μαζί στον Επιτάφιο.

    Ο 39χρονος αδελφός του 41χρονου, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον αδελφό του, με τον πατέρα των δύο αδελφών να παρεμβαίνει και να τους χωρίζει. Στο μεταξύ, ο 43χρονος, έχοντας στην αγκαλιά του το αγοράκι και παιδί της συντρόφου του 39χρονου, βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια, ενώ καταφθάνοντας αστυνομικοί στο διαμέρισμα βρήκαν τον 41χρονο στο κρεβάτι κρατώντας το μαχαίρι, το οποίο και τους το παρέδωσε.

    Ο 39χρονος, όπως και ο 43χρονος φίλος του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς στην προσπάθειά τους ο ένας να τον αφοπλίσει και ο άλλος να τον αποφύγει τραυματίστηκαν ελαφρά. Όπως, επίσης, μια αμυχή στον δεξιό βραχίονα έφερε και το 10 μηνών μωρό, όπως διαπιστώθηκε κατά την εξέταση από τους γιατρούς.

    Στους δύο φίλους, αλλά και στο αγοράκι παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, αλλά δεν απαιτήθηκε νοσηλεία.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο