Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 18:03

Ιαπωνία: Είχε άδεια το μικρό αεροσκάφος για να βρίσκεται στο διάδρομο; Τι δείχνουν οι συνομιλίες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την πλήρης απομαγνητοφώνηση με τις συνομιλίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας λίγο πριν τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της Ιαπωνίας.

Τα κείμενα των απομαγνητοφωνήσεων αποκαλύπτουν τις συζητήσεις μεταξύ του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου και των δύο αεροσκαφών -το ένα επιβατικό αεροσκάφος της Japan Airlines (JAL) και το άλλο ένα μικρότερο αεροσκάφος της ακτοφυλακής- που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση.

Η απομαγνητοφώνηση από τον Πύργο Ελέγχου δείχνει ότι η επιβατική πτήση της JAL έλαβε άδεια προσγείωσης, ενώ το αεροπλάνο της ακτοφυλακής ενημερώθηκε να περιμένει σε ένα σημείο δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης.

Η εντολή στο μικρό αεροσκάφος

Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας, το πλήρωμα του αεροσκάφους της ακτοφυλακής επιβεβαιώνει την εντολή να παραμείνει δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας πριν από τη σύγκρουση.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης του μικρότερου αεροσκάφους, ο οποίος ήταν ο μόνος από τους πέντε επιβαίνοντες που επέζησε από τη συντριβή, δήλωσε ότι εισήλθε στον διάδρομο μετά από άδεια, όπως είπε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Από την άλλη και οι 379 επιβαίνοντες στην πτήση της JAL απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Οι πιλότοι δεν ήξεραν πως το αεροσκάφος είχε πάρει φωτιά

Η είδηση έρχεται καθώς ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας, NHK, μετέδωσε ότι οι πιλότοι της επιβατικής πτήσης της JAL αρχικά δεν γνώριζαν ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο αεροπλάνο μετά τη σύγκρουση -παρά τις δραματικές εικόνες με το αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται την Japan Airlines, η επικεφαλής αεροσυνοδός ήταν εκείνη που ενημέρωσε το πιλοτήριο ότι το αεροπλάνο καίγεται.

Σύμφωνα με τους κανόνες των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, τα πληρώματα καμπίνας έχουν την εξουσία να εκκενώσουν την καμπίνα σε ορισμένες καταστάσεις, όπως μία σοβαρή φωτιά.

Τι ερευνούν τώρα οι Αρχές

Οι Αρχές ερευνούν τώρα τι ακριβώς συνέβη, συμπεριλαμβανομένου του πώς τα δύο αεροπλάνα κατέληξαν στον ίδιο διάδρομο, όπως γράφει το Sky News.

Ένα από τα πράγματα που ενδέχεται να εξετάσουν οι ερευνητές είναι μια ειδοποίηση προς τους πιλότους που ίσχυε πριν το ατύχημα, η οποία υποδείκνυε ότι ένα κομμάτι φωτεινών σηματοδοτών που ήταν τοποθετημένο στην άσφαλτο ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας για την αποφυγή εσφαλμένων στροφών, ήταν εκτός λειτουργίας.

Η αστυνομία του Τόκιο ερευνά επίσης μεμονωμένα κατά πόσον η ανθρώπινη αμέλεια θα μπορούσε να έχει συμβάλει στη συντριβή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπήρξε ανθρώπινο λάθος», δήλωσε ο αναλυτής αερομεταφορών Χιρογιούκι Κομπαγιάσι, πρώην πιλότος της JAL.

«Τα αεροπορικά ατυχήματα πολύ σπάνια συμβαίνουν εξαιτίας ενός μόνο σφάλματος, οπότε νομίζω ότι και αυτή τη φορά υπήρχαν δύο ή τρία ζητήματα που οδήγησαν στο ατύχημα», τόνισε επίσης.

Μάρτυρες ενός θαύματος

Ο Σιγκενόρι Χιραόκα, επικεφαλής του γραφείου πολιτικής αεροπορίας του υπουργείου Μεταφορών, δήλωσε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε όταν το επιβατικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στον διάδρομο C - έναν από τους τέσσερις διαδρόμους του αεροδρομίου - από όπου ετοιμαζόταν να απογειωθεί και το αεροσκάφος της ακτοφυλακής.

Ο Rodger Whitfield, πρώην πιλότος, δήλωσε: «Νομίζω ότι πρώτα απ' όλα, πρέπει να πούμε ότι μόλις γίναμε μάρτυρες ενός θαύματος. Ο τρόπος με τον οποίο έβγαλαν όλους αυτούς τους επιβάτες από το αεροπλάνο είναι σχεδόν απίστευτος».

Οι επιβάτες του αεροσκάφους της Japan Airlines, το οποίο είχε φθάσει περίπου στις 5.47 μ.μ. τοπική ώρα από το αεροδρόμιο New Chitose στο βόρειο νησί Χοκάιντο, μίλησαν για τον τρόμο τους αφού άκουσαν το γδούπο της αρχικής πρόσκρουσης.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από την καμπίνα έδειχναν πως οι επιβάτες μπορούσαν να δουν τις φλόγες στο πίσω εξωτερικό μέρος του αεροπλάνου μέσα από τα παράθυρα της καμπίνας καθώς αυτό συνέχιζε να κατεβαίνει στον διάδρομο αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Τρομακτικές μαρτυρίες

Το πλήρωμα καμπίνας που οργάνωσε την εκκένωση προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία των επιβατών, αλλά ζήτησε από όσους έφτασαν να πάρουν τις αποσκευές τους να αφήσουν τα πράγματά τους πίσω. Στη συνέχεια έσβησαν τα φώτα και η θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα άρχισε να ανεβαίνει, δήλωσαν οι επιζώντες. Οι επιβάτες καθοδηγήθηκαν μέσα στο σκοτάδι και τον πυκνό καπνό από το πλήρωμα καμπίνας που κρατούσε φακούς.

«Ο καπνός άρχισε να γεμίζει το αεροπλάνο και σκέφτηκα: "Αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά κακό"», δήλωσε ένας άνδρας επιβάτης. «Μια ανακοίνωση έλεγε ότι οι πόρτες στο πίσω και το μεσαίο τμήμα δεν μπορούσαν να ανοίξουν. Έτσι όλοι αποβιβάστηκαν από το μπροστινό μέρος».

Ζωντανά τηλεοπτικά πλάνα από την αρχική σύγκρουση έδειχναν ένα αεροσκάφος που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί τη νύχτα πριν από μια έντονη πορτοκαλί λάμψη, με το αεροπλάνο να κυλάει στον διάδρομο προσγείωσης με φλόγες και καπνό να το ακολουθούν.

«Ένιωσα έναν κρότο σαν να είχαμε χτυπήσει κάτι και τραβήξαμε προς τα πάνω τη στιγμή που προσγειωθήκαμε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ένας επιβάτης της πτήσης της Japan Airlines. «Είδα σπίθες έξω από το παράθυρο και η καμπίνα γέμισε με καπνό».

Ένας άλλος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ένιωσα ότι η ζωή μου βρισκόταν σε κίνδυνο. Καθόμουν στη θέση 45H του [Airbus] A350 και αμέσως μετά την τεράστια πρόσκρουση, φλόγες ξέσπασαν και από τα δύο φτερά. Μόνο η μπροστινή καταπακτή μπορούσε να ανοίξει και ενώ η καμπίνα είχε γεμίσει καπνό, διέφυγα με μόνο το κινητό μου τηλέφωνο στο χέρι».

Μια 47χρονη υπάλληλος γραφείου από την περιοχή Ota του Τόκιο δήλωσε στην εφημερίδα Yomiuri Shimbun ότι καθόταν στο κέντρο του αεροπλάνου όταν άκουσε έναν τεράστιο θόρυβο. Κοίταξε έξω από το παράθυρο για να δει καπνό να βγαίνει από τα φτερά, οπότε ένιωσε ζεστό αέρα γύρω από το πρόσωπό της.

Ο Anton Deibe, 17 ετών, ένας Σουηδός επιβάτης δήλωσε στην εφημερίδα Aftonbladet ότι «ολόκληρη η καμπίνα γέμισε καπνό μέσα σε λίγα λεπτά. Πέσαμε στο πάτωμα. Στη συνέχεια άνοιξαν οι πόρτες έκτακτης ανάγκης και πέσαμε πάνω τους». Πρόσθεσε: «Ο καπνός στην καμπίνα τσίμπησε σαν κόλαση. Ήταν μια κόλαση. Δεν είχαμε ιδέα πού πηγαίναμε και έτσι τρέξαμε έξω στο χωράφι. Ήταν χάος».

Μόλις το αεροσκάφος άδειασε από τους επιβάτες, πυροσβέστες από 110 πυροσβεστικά οχήματα αντιμετώπισαν την πυρκαγιά στο αεροπλάνο, το οποίο είχε λυγίσει στη μύτη του μετά την κατάρρευση του συστήματος προσγείωσης. Το αεροπλάνο είχε επίσης σπάσει στα δύο, με την ουρά του αεροσκάφους να έχει αποκολληθεί από την κύρια άτρακτο. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 8.30 μ.μ., σχεδόν τρεις ώρες μετά την αρχική πρόσκρουση.

Το υπουργείο γης, υποδομών, μεταφορών και τουρισμού και η εθνική επιτροπή ασφάλειας μεταφορών διερευνούσαν γιατί και τα δύο αεροπλάνα βρίσκονταν στον ίδιο διάδρομο. Ο Noriyuki Aoki, γενικός διευθυντής της Japan Airlines, δήλωσε ότι το επιβατικό αεροσκάφος «έγινε κατανοητό ότι έχει άδεια προσγείωσης».

Ο Χιρογιούκι Κομπαγιάσι, ειδικός σε θέματα αεροπορίας και πρώην πιλότος της Japan Airlines, δήλωσε στο τοπικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK ότι οι επικοινωνίες μεταξύ του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και των αεροσκαφών θα βρεθούν στο επίκεντρο της έρευνας.

Είπε: «Είναι πιθανό ένα από τα αεροπλάνα να άκουσε λάθος τις οδηγίες σχετικά με τον διάδρομο προσγείωσης στον οποίο έπρεπε να προσγειωθεί». Το αεροπλάνο της ακτοφυλακής ετοιμαζόταν να πετάξει στο αεροδρόμιο της Νιιγκάτα στη δυτική ακτή της Ιαπωνίας για να παραδώσει προμήθειες μετά τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, επαίνεσε τα μέλη του πληρώματος, τα οποία πήγαιναν να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού.

Το αεροδρόμιο ανέστειλε τις πτήσεις εσωτερικού για την ημέρα, σύμφωνα με τον ιστότοπό του, αλλά οι περισσότερες διεθνείς απογειώσεις και προσγειώσεις εξακολουθούσαν να λειτουργούν. Η Airbus σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι στέλνει ειδικούς για να βοηθήσουν.

Πηγή: Εthnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ JIJI PRESS
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 18:21

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο
    Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο όρος Παγγαίο

    Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι έρπουσα και έχει διάσπαρτες εστίες.

    Επί τόπου επιχειρούν 199 πυροσβέστες με 20 ομάδες πεζοπόρων και 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»
    Φωτιά στην Κω: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους - «Μείνετε σε ετοιμότητα»

    Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (24/10) στην Κω και συγκεκριμένη σε δασική έκταση στην περιοχή Κέφαλο.

    Μάλιστα πριν από λίγο ήχησε και το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας
    Φωτιά σε δασική έκταση στο Πετρωτό Αχαΐας

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

    Συναγερμος σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρωτό Αχαΐας.

    Επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πάτρα: Ηλικιωμένος υπόλογος για τη φωτιά στο Γηροκομείο
    Πάτρα: Ηλικιωμένος υπόλογος για τη φωτιά στο Γηροκομείο

    Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου» για την έρευνα, το συμπέρασμα για εμπρησμό και η υπόδειξη του υπαίτιου. Οι αντιφάσεις του βασικού υπόπτου, το πόρισμα του πραγματογνώμονα και ο σχηματισμός δικογραφίας.

    Στην Εισαγγελία Πατρών διαβιβάστηκε η πολυσέλιδη δικογραφία που συντάχθηκε από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) Δυτικής Ελλάδας για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου στο Γηροκομειό Πατρών.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», η έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ανθρώπινη ενέργεια και συγκεκριμένα για εμπρησμό από αμέλεια, υποδεικνύοντας συγκεκριμένο άτομο. Βασικός ύποπτος, φέρεται ηλικιωμένος ιδιοκτήτης οικοπεδικής έκτασης εντός της οποίας εκδηλώθηκε η φωτιά και εξαρχής είχε κληθεί να καταθέσει.

    Οπως ανέφεραν πηγές στην «Π», θεωρείται σχεδόν βέβαιη η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τις Εισαγγελικές Αρχές, καθώς όπως υποστηρίζεται η «υπόθεση είναι καλά δεμένη».

    ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

    Ο ηλικιωμένος φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το που βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην «Π», πως εμφάνισε άλλοθι υποστηρίζοντας πως απουσίαζε από το σημείο την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ωστόσο οι ισχυρισμοί του φαίνεται, πως έπεσαν στο κενό. Το άλλοθι της απουσίας καταρρίφθηκε από τις καταθέσεις της συζύγου του και αυτοπτών μαρτύρων. Την παρουσία του στο χώρο, επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους κάτοικοι της περιοχής.

    ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ

    Για ανθρώπινη παρέμβαση όπως είχε αποκαλύψει η «Π», έχοντας αποκλείσει τον παράγοντα του «τυχαίου γεγονότος», από εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ανάφλεξη ηλεκτροφόρων καλωδίων, έκανε λόγο στο πόρισμά του και ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με το πόρισμα η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, με το πόρισμα να μην διευκρινίζει, εάν πρόκειται για ενέργεια εκ προθέσεως ή από αμέλεια.

    Διαπίστωση, που επιβεβαίωνε τις αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Πατρών. Πλήρης ταύτιση υπήρξε και για το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς σε έκταση επί της οδού Ερρίκου Ντυνάν.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια
    Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια

    Και σύλληψη και πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ για τον 87χρονο για την φωτιά στην Κερατέα.

    Χειροπέδες σε έναν 87χρονο πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, για την φωτιά στην Κερατέα.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 87χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πυρκαγιά από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, στην Αττική.

    Μάλιστα, στον 87χρονο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.113€.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch