Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 20:36

Φινλανδία: Πολικές θερμοκρασίες-ρεκόρ - Ρίχνουν βραστό νερό στον αέρα και μετατρέπεται σε σύννεφο παγωμένης σκόνης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με ακραίες πολικές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες, με τη χαμηλότερη των τελευταίων 25 ετών, τους -44,3 βαθμούς Κελσίου

Οι πολικές θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν στη Φινλανδία αυτήν την εβδομάδα ενέπνευσαν έναν τουρίστα, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αρκτική, προκειμένου να δοκιμάσει να κάνει ένα κόλπο που εδώ και πολύ καιρό του κινούσε την περιέργεια: να ρίξει βραστό νερό στον αέρα έξω, όταν έκανε πάρα πολύ κρύο και να το δει να μετατρέπεται αμέσως σε ένα σύννεφο παγωμένης σκόνης.

Αυτό δεν πετυχαίνει παρά μόνο εάν οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σε ένα επίπεδο ψύχους που οι περισσότερες περιοχές στη γη σπανίως ή ποτέ δεν βλέπουν.

Ο Λάουρι Ούνταμο, ένας 49χρονος διευθυντής πωλήσεων από τη νότια Φινλανδία, βρισκόταν σε διακοπές στην φινλανδική Λαπωνία μαζί με φίλους, όταν ο υδράργυρος βούτηξε στους -30 βαθμούς Κελσίου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

«Είχα δει βίντεο με το κόλπο αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο YouTube και ήταν εφικτό να γίνει, όμως ο καιρός δεν ήταν κατάλληλα παγωμένος προκειμένου να κάνω μια προσπάθεια, στους -30 βαθμούς ή χαμηλότερα», είπε ο Ούνταμο στο Ρόιτερς.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος έβρασε νερό ενώ βρισκόταν στο κατάλυμά του, το έβγαλε έξω και το πέταξε στον αέρα, χωρίς να καεί ο ίδιος, καθώς το νερό αμέσως μετατράπηκε σε ένα παγωμένο σύννεφο που εξαφανίστηκε.

@dikshadhakal8 Water into instant snow. ❄️ #fyp #foryou #finland🇫🇮 #winter #freezingcold #snowflakes ♬ Magical Fantasy - Dmitriy Sevostyanov

Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολικές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 25 ετών, τους -44,3 βαθμούς Κελσίου να καταγράφεται σήμερα στο Ενοντέκιο, βορειότερα στην Αρκτική από το Πιχοτουντούρι, όπου διέμενε ο Ούνταμο.

Παρά την παγωνιά, ο Ούνταμο και οι φίλοι του απόλαυσαν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως το σκανδιναβικό σκι και να κάνουν πεζοπορία στο χιονισμένο δάσος.

«Είδαμε ακόμη και το Βόρειο Σέλας κάποιες βραδιές, επομένως η Λαπωνία μας προσέφερε τα καλύτερά της αυτήν την εβδομάδα», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 19:31

Σχετικά Άρθρα

  • Σε διεθνή συνάντηση στο Λάχτι Φινλανδίας  για την Πράσινη Ανάπτυξη και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό ο Αντιπεριφερειάρχης, Θ.Βασιλόπουλος
    Σε διεθνή συνάντηση στο Λάχτι Φινλανδίας  για την Πράσινη Ανάπτυξη και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό ο Αντιπεριφερειάρχης, Θ.Βασιλόπουλος

    Στο Λάχτι της Φινλανδίας, στην συνάντηση των εταίρων του έργου CEI BOOST «Boosting Circular Economy Innovation through emerging technologies application», το οποίο συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg Europe συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από Σουηδία, Λιθουανία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία με σκοπό την διαμόρφωση πολιτικής για την ενίσχυση της εφαρμογής αναδυόμενων ψηφιακών καινοτομιών, την υποστήριξη της ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας σε περιφερειακό, τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

    Επιστημονικός φορέας από την Δυτική Ελλάδα είναι το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ) του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ», του οποίου ο Διευθυντής, Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε τους στόχους του έργου το οποίο είναι εστιασμένο στο οικοσύστημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στους τομείς της ψηφιοποίησης και της κυκλικής οικονομίας.

    Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την σπουδαιότητα του έργου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Πράσινη Ανάπτυξη και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός συμβαδίζουν ώστε να οδηγήσουν στην ανάκαμψη και στην ευημερία των περιφερειών και ειδικότερα των τοπικών κοινωνιών. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ενισχύσει ουσιαστικά τον ρόλο της με την συμμετοχή της σε τέτοιου διεθνούς επιπέδου συναντήσεις. Μας δόθηκε η δυνατότητα αυτό το χρονικό διάστημα να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να προβάλουμε ιδέες για ένα καλύτερο βιώσιμο περιβάλλον στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και ψηφιοποίησης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    vasilop finlad 2

    vasilop finlad 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φινλανδία: 12χρονος ο δράστης, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν (upd)
    Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φινλανδία: 12χρονος ο δράστης, τρεις μαθητές τραυματίστηκαν (upd)

    Άγνωστο πώς ο 12χρονος πήρε το όπλο

    Δώδεκα ετών είναι ο δράστης που σήμερα το πρωί πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις συμμαθητές του στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας.
    Φινλανδικά μέσα, που επικαλούνται την αστυνομία, μεταδίδουν ότι προς το παρόν οι αρχές δεν θα σχολιάσουν περαιτέρω πώς εξελίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο ή πώς ο 12χρονος πήρε το όπλο. Η αστυνομία επίσης δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο όπως έγινε γνωστό οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
    Υπενθυμίζεται ότι στο σχολείο αυτό φοιτούν περίπου 800 μαθητές.
    Νωρίτερα η αστυνομία είχε ζητήσει από περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

    «Ακούστηκε μια τρομερή κραυγή»

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Iltalente ότι εργαζόταν σε κοντινή απόσταση. Όπως υποστηρίζει, ένας πυροβολισμός ακούστηκε λίγο μετά τις 09:00.

    «Δεν μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση με πυροβολισμό. Στη συνέχεια ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και μερικά παιδιά έτρεξαν στην αυλή. Χρειάστηκε να περάσουν ένα ή δύο λεπτά για να μπουν στο προαύλιο πολλά περιπολικά, ένα ασθενοφόρο», είπε.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Συναγερμός για το κύμα ψύχους στην Κίνα – Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο ζητά να ληφθούν μέτρα
    Συναγερμός για το κύμα ψύχους στην Κίνα – Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο ζητά να ληφθούν μέτρα

    Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλές περιοχές της Κίνας, αλλά και η περαιτέρω βουτιά του υδραργύρου τα επόμενα εικοσιτετράωρα οδήγησαν τις μετεωρολογικές αρχές της ασιατικής χώρας, στην ανανέωση του συναγερμού για το κύμα ψύχους.

    Το επίπεδο προειδοποίησης από τις κινεζικές μετεωρολογικές αρχές είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τριών σταδίων για ακραία καιρικά φαινόμενα που χρησιμοποιείται στη χώρα, καθώς προβλέπουν μεγάλες πτώσεις της θερμοκρασίας σε νότιες περιφέρειες της Κίνας.

    Από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή, οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες ή οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα περισσότερα τμήματα της νότιας Κίνας θα μειωθούν κατά 6 ως 12 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

    Λόγω του κύματος ψύχους, οι θερμοκρασίες σε τμήματα των περιφερειών Γκουιζού, Χουνάν, Γκουανγσκσί και Τζιανγκσί ενδέχεται να σημειώσουν πτώση κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.

    Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, συμβούλευσε τον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούν οι σοδειές και τα υδάτινα προϊόντα.

    Η Κίνα έχει ένα σύστημα τριών βαθμών με χρώματα για να προειδοποιεί για κακοκαιρία. Το πορτοκαλί είναι για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και ακολουθούν το κίτρινο και το μπλε.

    Στους μείον 52,3 βαθμούς η βουτιά του υδραργύρου

    Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών σε αρκετές κωμοπόλεις της ασιατικής χώρας, με τον υδράργυρο να κατρακυλά στους μείον 52,3 βαθμούς.

    Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία που καταγράφηκε την Κυριακή, στην κωμόπολη Τουερχόνγκ της κομητείας Φουγιούν ήταν η χαμηλότερη αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, καθώς καταγράφηκε στους 52,3 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν – κάτω από τη χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ των -51,5 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί στις 21 Ιανουαρίου 1960.

    Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα είναι 53 βαθμοί κάτω από το μηδέν. Καταγράφηκε στη Μοχέ, μια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ πέρυσι στις 22 Ιανουαρίου.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ANDRES MARTINEZ CASARES
  • Ρεκόρ πολικού ψύχους στην Κίνα: Βουτιά του υδράργυρου στους μείον 52,3 βαθμούς
    Ρεκόρ πολικού ψύχους στην Κίνα: Βουτιά του υδράργυρου στους μείον 52,3 βαθμούς

    Ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών καταγράφουν οι Κινεζικές μετεωρολογικές υπηρεσίες σε αρκετές κωμοπόλεις της ασιατικής χώρας, με τον υδράργυρο να κατρακυλά στους μείον 52,3 βαθμούς.

    Μάλιστα οι κινεζικές μετεωρολογικές αρχές ανανέωσαν τον πορτοκαλί συναγερμό για κύμα ψύχους, τη σοβαρότερη προειδοποίηση στο κινεζικό σύστημα συναγερμού που έχει τρεις βαθμούς, καθώς προβλέπουν μεγάλες πτώσεις της θερμοκρασίας στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

    Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, η θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες, Κυριακή, στην κωμόπολη Τουερχόνγκ της κομητείας Φουγιούν ήταν η χαμηλότερη αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία στη δυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ, καθώς καταγράφηκε στους 52,3 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν – κάτω από τη χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ των -51,5 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί στις 21 Ιανουαρίου 1960. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα είναι 53 βαθμοί κάτω από το μηδέν. Καταγράφηκε στη Μοχέ, μια πόλη στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ πέρυσι στις 22 Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κατά 8 ως 12 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα μέρη της Κίνας μέχρι την Πέμπτη.

    Σε τμήματα των επαρχιών Χουνάν και Γκουιζού, καθώς και στη βορειοανατολική Κίνα οι θερμοκρασίες ενδέχεται να σημειώσουν πτώση κατά περισσότερο από 20 βαθμούς Κελσίου.

    Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα, συμβούλευσε τον πληθυσμό να μην εκτίθεται στο ψύχος και ζήτησε να προστατευθούν οι σοδειές και τα προϊόντα.

    Η Κίνα έχει ένα σύστημα τριών βαθμών με χρώματα για να προειδοποιεί για κακοκαιρία. Το πορτοκαλί είναι για τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και ακολουθούν το κίτρινο και το μπλε.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ANDRES MARTINEZ CASARES

  • Τσουχτερό κρύο αλλά και ήλιος σήμερα: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ισχυρούς βοριάδες και παγετό
    Τσουχτερό κρύο αλλά και ήλιος σήμερα: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ισχυρούς βοριάδες και παγετό

    Για τα καλά στον χειμώνα έχει μπει η χώρα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια. Χαρακτηριστικό, σε όλη την Ελλάδα, είναι το έντονο κρύο αλλά και η ηλιοφάνεια, στοιχεία του φυσιολογικού, χειμωνιάτικου καιρού στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα και έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι καιρικές συνθήκες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή, ωστόσο, οι πολίτες καλούνται να δείξουν προσοχή σε συγκεκριμένα πράγματα. Οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, στα 6 μποφόρ παραμένουν ενώ κατά διαστήματα θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, απαιτείται προσοχή, τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

    Στην Αττική, σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές συννεφιές με πολύ ισχυρό βοριά όμως κυρίως στα ανατολικά που θα κάνει τον καιρό πιο κρύο. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες. Κρύο θα έχει και η Θεσσαλονίκη όπου, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Ο βοριάς κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ, η θερμοκρασία, δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

    Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, τις επόμενες ώρες, οι φυσιολογικές, χειμωνιάτικες συνθήκες θα παραμείνουν ενώ, προς τα ανατολικά και τις περιοχές του Αιγαίου θα εντοπίζονται ορισμένα έντονα φαινόμενα. Έτσι, βροχές θα έχουμε τις επόμενες μέρες σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

    Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κίνα: Νέα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το κύμα ψύχους στη χώρα
    Κίνα: Νέα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών από το κύμα ψύχους στη χώρα

    Πάνω από 20 σταθμοί σε πολλές περιοχές της χώρας κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Δεκέμβριο

    Νέα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν σήμερα στην Κίνα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κύμα ψύχους που επιμένει και έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς ακραίων καιρικών συνθηκών.

    Το Εθνικό Μετεωρολογικό Γραφείο της Κίνας ανακοίνωσε ότι πάνω από 20 σταθμοί σε πολλές περιοχές της χώρας κατέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες για τον μήνα Δεκέμβριο.

    Αυτό καταγράφηκε κυρίως στο Χοχότ, την πρωτεύουσα της περιοχής της εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους έως και -29,1 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

    Οι αρχές προειδοποίησαν για χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλη ζώνη στο βόρειο, το ανατολικό και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

    Αυτό το δυνατό κύμα ψύχους έρχεται ύστερα από έναν χρόνο που σηματοδοτήθηκε από ρεκόρ ζέστης και καταστροφικές πλημμύρες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

    Ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλείται από τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθιστά τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα πιο συχνά.

    Το Εθνικό Μετεωρολογικό Γραφείο είχε ανακοινώσει χθες, Τετάρτη, ότι πέντε σταθμοί της χώρας είχαν καταγράψει ρεκόρ κρύου, μεταξύ των οποίων θερμοκρασία -33,2 στην πόλη Ντατόνγκ, στη βόρεια Κίνα.

    Στην επαρχία Γκανσού, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου σημειώθηκε τη Δευτέρα σεισμός που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 130 ανθρώπους, οι επιζήσαντες περνούν τη νύχτα σε μεγάλες σκηνές που στήθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, προσπαθώντας να διατηρηθούν ζεστοί κάτω από κουβέρτες, ενώ έξω επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ρωσία: Στους -50 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Σιβηρία - Χιονοπτώσεις ρεκόρ στη Μόσχα
    Ρωσία: Στους -50 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Σιβηρία - Χιονοπτώσεις ρεκόρ στη Μόσχα

    Οι ποσότητες χιονιού προκαλούν προβλήματα στις πτήσεις καθώς ο χειμώνας σαρώνει τη Ρωσία

    Η θερμοκρασία σε τμήματα της Σιβηρίας έπεσε στους 50 βαθμούς κάτω από το μηδέν ενώ χιονοθύελλες έχουν καλύψει τη Μόσχα με ποσότητες ρεκόρ χιονιού και προκαλούν προβλήματα στις πτήσεις καθώς ο χειμώνας σαρώνει τη Ρωσία.

    Στη Δημοκρατία των Σαχά, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας και περιλαμβάνει το Γιακούτσκ, μία από τις πιο κρύες πόλεις στον κόσμο, οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιφέρειας.

    Ένα αφύσικα πρόωρο κύμα ψύχους έριξε τις θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της Σαχά, μιας εκτεταμένης περιφέρειας λίγο μικρότερης σε έκταση από την Ινδία.

    Σχεδόν ολόκληρη η Σαχά βρίσκεται στη ζώνη των αιώνιων πάγων. Στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, το Γιακούτσκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 5.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, η θερμοκρασία ήταν γύρω στους μείον 44 έως μείον 48 βαθμούς Κελσίου.

    Οι θερμοκρασίες των 50 βαθμών υπό το μηδέν έχουν γίνει λιγότερο συχνές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, με τους αιώνιους πάγους να εμφανίζουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι λιώνουν.

    Στη ρωσική πρωτεύουσα, μία από τις σφοδρότερες χιονοθύελλες που έχουν σημειωθεί ποτέ εκεί προκαλεί σήμερα καθυστερήσεις σε αεροδρόμια, με τους διαδρόμους προσαπογείωσης να είναι καλυμμένοι από πυκνό χιόνι.

    Τουλάχιστον 54 πτήσεις σημείωσαν καθυστερήσεις και άλλες πέντε ματαιώθηκαν στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    Οι θερμοκρασίες στη Μόσχα προβλέπεται να πέσουν περίπου στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ YURI KOCHETKOV

  • Κομισιόν: Υποστηρίζει τα μέτρα της Φινλανδίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
    Κομισιόν: Υποστηρίζει τα μέτρα της Φινλανδίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

    H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τα μέτρα που έλαβε η Φινλανδία για την προστασία των συνόρων της, έναντι της «εργαλειοποίησης» μεταναστευτικών ροών από τη Ρωσία.

    «Η Επιτροπή σημειώνει αύξηση των αφίξεων αιτούντων άσυλο χωρίς έγγραφα, από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Φινλανδία και παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ανέφερε ο Κρίστιαν Γουίγκαν, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    «Τα κράτη-μέλη έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και η Επιτροπή μαζί με τους οργανισμούς της ΕΕ είναι έτοιμα να τα υποστηρίξουν», πρόσθεσε.

    Στις 16 Νοεμβρίου, η Φινλανδία κοινοποίησε στην Επιτροπή το κλείσιμο μέρους των συνόρων της με τη Ρωσία. Την ίδια ημέρα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πέτρι Όρπο, στον οποίο ανέφερε, σύμφωνα με ανάρτησή της στο «Χ»:

    «Η εργαλειοποίηση των μεταναστών από τη Ρωσία είναι επαίσχυντη. Υποστηρίζω πλήρως τα μέτρα που έλαβε η Φινλανδία για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων».

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch