Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 19:35

Καναδάς: Πώς ένα ρακούν βύθισε στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά και έκανε άνω - κατω το Τορόντο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένα ρακούν με την... περιέργειά του σε έναν κεντρικό σταθμό ηλεκτροδότησης στο Τορόντο προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδρότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά στο κέντρο της πόλης αργά χθες Πέμπτη, θέτοντας εκτός λειτουργίας φωτεινούς σηματοδότες σε δρόμους της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά και παγιδεύοντας ανθρώπους μέσα σε ανελκυστήρες.

Ειδικοί που ερευνούσαν τη διακοπή ηλεκτροδότησης διαπίστωσαν ότι το νυκτόβιο θηλαστικό άγγιξε εξοπλισμό σε ένα ηλεκτρικό σταθμό στο κέντρο του Τορόντο, ανέφερε η Utility Hydro One με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Hydro One δεν ανέφερε αν το ρακούν επέζησε.

Η διακοπή ηλεκτροδρότησης έπληξε περιοχές σε ακτίνα περίπου 2 χλμ από τον σταθμό CN Tower και άφησε περίπου 7.000 ανθρώπους στο σκοτάδι για περισσότερες από δύο ώρες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης είπε ότι έλαβε δεκάδες τηλεφωνήματα και πυροσβέστες εστάλησαν για απεγκλωβίσεις σε ανελκυστήρες, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Ορισμένοι φωτεινοί σηματοδότες ήταν επίσης εκτός λειτουργίας σε δρόμους στο κέντρο του Τορόντο, όπου βρίσκεται επίσης ο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός κόμβος Union Station, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Πηγή: Cnn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 19:27

Σχετικά Άρθρα

  • Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του
    Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του

    Ένα παιδί στο Οντάριο του Καναδά πέθανε από λύσσα, που μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα, που είχε μπει στο δωμάτιό του.

    «Ξύπνησαν και είδαν μια νυχτερίδα στο υπνοδωμάτιό», δήλωσε ο Δρ Lock, προσθέτοντας ότι οι γονείς δεν εντόπισαν κάποια γρατσουνιά ή δάγκωμα στο παιδί και έτσι δεν του έκαναν το εμβόλιο κατά της λύσσας.

    Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οντάριο και λίγο αργότερα πέθανε. Η λύσσα είναι μια σπάνια αλλά θανατηφόρα ιογενής ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από μολυσμένο ζώο, όπως νυχτερίδες, κογιότ, αλεπούδες ή ρακούν.

    Σχεδόν βέβαιος ο θάνατος αν εμφανιστούν τα συμπτώματα

    Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Λίγες ημέρες αφότου εμφανιστούν τα συμπτώματα ακολουθεί σχεδόν πάντα ο θάνατος του ασθενή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ο Δρ Lock δήλωσε ότι το ποσοστό των νυχτερίδων με λύσσα στην περιοχή του νότιου Οντάριο που εποπτεύει έχει αυξηθεί στο 16% τα τελευταία χρόνια.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σάλος στον Καναδά: Έδιωξαν ασυνόδευτη ανήλικη από πτήση επικαλούμενοι... ανισορροπία βάρους
    Σάλος στον Καναδά: Έδιωξαν ασυνόδευτη ανήλικη από πτήση επικαλούμενοι... ανισορροπία βάρους

    Περιπετειώδες αποδείχθηκε αεροπορικό ταξίδι για 14χρονη στον Καναδά αφού η εταιρία την απομάκρυνε από την πτήση καθώς το αεροπλάνο δεν μπορούσε να πετάξει επειδή δεν ήταν σωστό το βάρος του αεροσκάφους.

    Η Κάμριν Λάρκαν επιβιβάστηκε σε πτήση της Porter Airlines από το Τορόντο του Καναδά προς τη Βικτώρια στις 30 Αυγούστου, αφού είχε επισκεφθεί την οικογένειά της, αναφέρει το CBC. Ωστόσο, αφού πήρε τη θέση της, μια αεροσυνοδός της είπε ότι έπρεπε να βγει από το αεροσκάφος.

    «Ήμουν λίγο μπερδεμένη ... Νόμιζα ότι θα επέστρεφα στη θέση μου. Νόμιζα ότι απλώς θα έπαιρναν τις βαλίτσες μου», δήλωσε η Κάμριν στο CBC. «Μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο και είδα ότι η πόρτα είχε κλείσει, τότε άρχισα να αγχώνομαι πολύ».

    Ευτυχώς, όπως αναφέρει η Independent ο πατέρας της Λάρκαν, ο οποίος την άφησε στο αεροδρόμιο, μπόρεσε να πάει να την πάρει.

    «Χαίρομαι που ο πατέρας μου ήταν εκεί, γιατί αν δεν ήταν εκεί θα ήμουν μόνη μου», πρόσθεσε η Λάρκαν. Το κορίτσι έμεινε στο Τορόντο κατά τη διάρκεια της νύχτας και έκλεισε εκ νέου πτήση για την επόμενη ημέρα.

    Η Porter Airlines απομάκρυνε τη Λάρκαν από την πτήση λόγω ανισορροπίας βάρους, αλλά το προσωπικό δεν γνώριζε ότι ήταν ασυνόδευτη ανήλικη, δήλωσε εκπρόσωπος.

    «Η ομάδα μας ζήτησε εθελοντές για να ταξιδέψουν την επόμενη ημέρα στη Βικτώρια. Όταν κανείς δεν προσήλθε, οι επιβάτες επιλέχθηκαν με βάση τον τύπο του ναύλου τους. Η ομάδα μας δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή ότι η Κάμριν ήταν ανήλικη», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

    Οι γονείς μπορούν να αγοράσουν ένα πρόγραμμα για ασυνόδευτους ανηλίκους για τα παιδιά τους άνω των 12 ετών έναντι 100 δολαρίων. Η υπηρεσία είναι υποχρεωτική για παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών. Το σχέδιο διασφαλίζει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το αεροπλάνο.

    Ωστόσο, οι γονείς της δεν γνώριζαν για την υπηρεσία - πράγμα που σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε την Λάρκαν ως ενήλικα.

    «Έθεσαν το παιδί μου σε άμεσο κίνδυνο», δήλωσε η μητέρα της στο CBC. «Ήταν εντελώς αμελής και δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανέναν άλλο ανήλικο».

    «Παρέχουν μια υπηρεσία λέγοντας ότι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν και λένε ότι αν δεν πληρώσεις για την υπηρεσία, θα αντιμετωπίζεσαι όπως οποιοσδήποτε άλλος ενήλικος επιβάτης που ταξιδεύει», πρόσθεσε. «Είναι απολύτως γελοίο».

    Πηγή: cnn.gr

  • Γερμανία και Καναδάς ανακοίνωσαν στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία
    Γερμανία και Καναδάς ανακοίνωσαν στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

    Η Γερμανία θα παραδώσει άλλα 12 αυτοκινούμενα χόβιτζερ στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, στο περιθώριο μιας συνάντησης της λεγόμενης ομάδας χωρών του Ράιμσταϊν που χορηγούν όπλα στο Κίεβο.

    Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν, στη δυτική Γερμανία, ο Πιστόριους είπε πως τα χόβιτζερ θα προέλθουν από τη βιομηχανία και όχι από τα στρατιωτικά αποθέματα της χώρας.

    Σε μια άλλη εξέλιξη, ο υπουργός Άμυνας του Καναδά Μπιλ Μπλερ ανέφερε πως ο Καναδάς σχεδιάζει να στείλει 80.840 πλεονάζουσες μικρές ρουκέτες αέρος-εδάφους στην Ουκρανία καθώς και 1.300 εκρηκτικές κεφαλές τους ερχόμενους μήνες.

    Ο Καναδάς ανακοίνωσε αρχικά τη μεταφορά 2.160 ρουκετών CRV7 τον Ιούνιο. Κάθε ρουκέτα CRV7 μπορεί να φέρει εκρηκτικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί με διάφορους τρόπους για να πλήττουν κτήρια, άρματα μάχης ή στρατιώτες.

    Ο Καναδάς θα δωρίσει επίσης μονάδες σασί από 29 M113 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που δεν χρησιμοποιούν πλέον οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις, είπε ο Μπλερ.

    Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ό Καναδάς έχει δεσμευθεί να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ύψους 4,5 δισ. δολαρίων Καναδά (3,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ-STR

  • Ο Καναδάς 4ος παγκοσμίως ως προς τις εκπομπές CO2 το 2023, λόγω των πυρκαγιών
    Ο Καναδάς 4ος παγκοσμίως ως προς τις εκπομπές CO2 το 2023, λόγω των πυρκαγιών

    Από τις φωτιές που κράτησαν από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο του 2023, επιστήμονες υπολόγισαν ότι εκλύθηκαν 2.371 μεγάτονοι CO2 και μονοξειδίου του άνθρακα (CO)

    Οι άνευ προηγουμένου πυρκαγιές στον Καναδά εκτόξευσαν τη χώρα στην πρώτη τετράδα των χωρών του κόσμου με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, αποκαλύπτει επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη και θέτει επίσης υπό αμφιβολία τη μελλοντική δυνατότητα των δασών της χώρας να αιχμαλωτίζουν και να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.
    Το 2023 ξέσπασε μεγάλος αριθμός πυρκαγιών με διάρκεια στον Καναδά, γεγονός που είχε συνέπεια 150 εκατομμύρια στρέμματα —με άλλα λόγια το 4% του συνόλου των δασικών εκτάσεων της χώρας— να μετατραπούν σε αποκαΐδια και να αναγκαστούν να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους πάνω από 200.000 άνθρωποι.
    Εξετάζοντας δορυφορικά δεδομένα για την παρουσία CO2 στις στήλες καπνού των πυρκαγιών που κράτησαν από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο του 2023, επιστήμονες υπολόγισαν ότι εκλύθηκαν 2.371 μεγάτονοι CO2 και μονοξειδίου του άνθρακα (CO).

    Ο Καναδάς ανέβηκε έτσι από την ενδέκατη στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πίσω μόνο από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ινδία.Οι συντάκτες της έρευνας προειδοποιούν πως ο θερμός και ξηρός καιρός που ευνόησε την εκδήλωση των πυρκαγιών θα γίνει κανόνας ως το 2050 και ενδέχεται να οδηγήσει σε «αύξηση» τις φωτιές.

    Γεγονός που «εγείρει το ερώτημα αν οι δυνητικά συχνότερες και σφοδρότερες πυρκαγιές τις δεκαετίες που έρχονται θα μειώσουν τη δυναμικότητα των καναδικών δασών να αποτελούν δεξαμενές CO2», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπρένταν Μπερν, ο κυριότερος συντάκτης της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature.

    Τα καναδικά βορινά δάση, αχανής έκταση από τον Ειρηνικό Ωκεανό ως τον Ατλαντικό Ωκεανό, κατακρατούν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Γενικά, μόνο όταν η βλάστηση των καμμένων δασών αναγεννάται, έπειτα από δεκαετίες, απορροφάται ξανά το CO2 που εκλύθηκε.

    Η αύξηση του μεγέθους και του αριθμού των πυρκαγιών, που συνδέονται με τις ξηρασίες σε κάποιες περιοχές, μπορεί να επιβραδύνει την αναγέννηση των δασών και άρα «την απορρόφηση άνθρακα», σύμφωνα με τη μελέτη.

    Ο Καναδάς θα χρειαστεί να μειώσει το εγκεκριμένο επίπεδο εκπομπών με την καύση ορυκτών καυσίμων προκειμένου να «αντισταθμίσει τη μείωση της απορρόφησης (διοξειδίου του) άνθρακα από τα δάση», σημειώνεται στο κείμενο.

    Η καναδική κυβέρνηση δέχθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού να μειώσει ως το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40 ως 45% σε σύγκριση με το 2005.

    Η ανθρώπινη δραστηριότητα συνέβαλε στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά τις δυο τελευταίες δεκαετίες. Η συχνότητα και η ένταση των ακραίων δασικών πυρκαγιών υπερδιπλασιάστηκε σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Ecology & Evolution.

    Η περίοδος των δασικών πυρκαγιών στον Καναδά δεν έχει τόσο τρομακτική πορεία μέχρι στιγμής φέτος, μολαταύτα έχει πλήξει σκληρά κάποιες περιοχές, ιδίως την τουριστική πόλη Τζάσπερ, που καταστράφηκε εν μέρει τον Ιούλιο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μαίνονται οι καταστροφικές φωτιές στον Καναδά, που οδήγησαν σε εκκένωση της πόλης Τζάσπερ - Κάηκαν περισσότερα από 360.000 στρέματα
    Μαίνονται οι καταστροφικές φωτιές στον Καναδά, που οδήγησαν σε εκκένωση της πόλης Τζάσπερ - Κάηκαν περισσότερα από 360.000 στρέματα

    Την φλεγόμενη πόλη Τζάσπερ εκκένωσαν περίπου 25.000 άνθρωποι - Ελπίδες ότι με τη βροχή η κατάσβεση θα γίνει ευκολότερη - Πυροσβέστες από Νέα Ζηλανδία, Μεξικό και Νότια Αφρική σπεύδουν σε βοήθεια

    Ελπίδες για τον έλεγχο της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε δασική έκταση στο δυτικό μέρος του Καναδά δημιουργεί η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις.
    Η πτώση της θερμοκρασίας και η βροχή αναμένεται να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη σήμερα ενάντια στη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μέρος της τουριστικής πόλης Τζάσπερ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
    Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου του Τζάσπερ, του μεγαλύτερου του Καναδά, το οποίο είναι γνωστό για τα βουνά του, τις λίμνες και τους καταρράκτες του, που προσελκύουν κάθε χρόνο 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Το 30-50% της πόλης καταστράφηκε από αυτήν την πυρκαγιά που εξακολουθεί να θεωρείται «ανεξέλεγκτη» κι η οποία έχει ήδη κάψει περισσότερα από 360.000 στρέμματα.
    «Οι θερμοκρασίες κατέγραψαν πτώση και η βροχόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα», αναφέρει ο Parcs Canada στην πιο πρόσφατη ενημέρωσή του.

    Η βροχή αυτή αναμένεται να ανακόψει την πορεία της φωτιάς τις επόμενες 72 ώρες, διευκρίνισε ο οργανισμός, ο οποίος διαχείριζεται τα εθνικά πάρκα του Καναδά και συντονίζει τη μάχη εναντίον των πυρκαγιών στην περιοχή.

    Ο στρατός αναμένεται να στείλει δυνάμεις ως ενισχύσεις, την ώρα που 400 ξένοι πυροσβέστες από τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική θα μεταβούν στην περιοχή.

    Από τη φωτιά δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες. Οι 25.000 κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή απομακρύνθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, όταν η φωτιά γιγαντώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αιφνιδιάζοντας τους πυροσβέστες.
    Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνούς το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου, σύμφωνα με το Parcs Canada, το οποίο έκανε λόγο για φλόγες που έφθασαν σε ύψος άνω των 100 μέτρων. Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης είχαν ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εξαπλωθεί σε απόσταση 5 χιλιομέτρων σε λιγότερα από 30 λεπτά, δήλωσε ο Μάικ Έλις, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Αλμπέρτα.

    Θα χρειαστούν «εβδομάδες» ώσπου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, σύμφωνα με τις αρχές.

    Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μετά την πτώση κεραυνών στον δυτικό Καναδά, που πλήττεται από ξηρασία. Συνολικά, στην επαρχία της Αλμπέρτα, περισσότερες από 170 μέτωπα παραμένουν ενεργά.

    Η Βρετανική Κολομβία, που συνορεύει με την Αλμπέρτα, πλήττεται επίσης από πυρκαγιές, με περισσότερα από 400 ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων πάνω από τα μισά καίνε ανεξέλεγκτα. Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν εκδηλωθεί 56 πυρκαγιές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καναδάς: Οι φλόγες «απειλούν» το Τζάσπερ – «Μάχη» για να προστατευτεί αγωγός πετρελαίου
    Καναδάς: Οι φλόγες «απειλούν» το Τζάσπερ – «Μάχη» για να προστατευτεί αγωγός πετρελαίου

    Δασική πυρκαγιά έφθασε χθες Τετάρτη στην πόλη Τζάσπερ, καθώς οι επαρχίες Αλμπέρτα και Βρετανική Κολομβία, στον δυτικό Καναδά, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με πύρινη λαίλαπα -εκατοντάδες εστίες φωτιάς που χαρακτηρίζονται ακόμη ανεξέλεγκτες- και πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σώσουν υποδομές στρατηγικής σημασίας από τις φλόγες, ιδίως αγωγό πετρελαίου, σύμφωνα με τις αρχές.

    Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές έχουν φτάσει τις 433 στη Βρετανική Κολομβία και τις 176 στην Αλμπέρτα· πάνω από δέκα μαίνονται στην περιοχή του Φορτ Μακμέρι, κόμβο παραγωγής πετρελαίου από ασφαλτική άμμο.

    Ο Trans Mountain Pipeline, που μπορεί να μεταφέρει ως και 890.000 βαρέλια πετρελαίου από το Έντμοντον στο Βανκούβερ, διασχίζει εθνικό πάρκο στα καναδικά Βραχώδη Όρη, κοντά στην Τζάσπερ, από όπου αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα 25.000 άνθρωποι από τη Δευτέρα.

    Οι πυροσβέστες «εργάζονται για να περισώσουν όσα περισσότερα κτίρια είναι δυνατόν και να προστατεύσουν υποδομές κρίσιμης σημασίας, όπως εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις (και) τον Trans Mountain Pipeline», ανέφερε η υπηρεσία εθνικών πάρκων του Καναδά μέσω Facebook.

    Η ραγδαία επιδείνωση της ποιότητας του αέρα ανάγκασε πολίτες και πυροσβέστες που δεν διέθεταν αναπνευστήρες να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την πόλη Χίντον, σε απόσταση περίπου 100 χλμ., πρόσθεσε η υπηρεσία.

    Πάντως οι αρχές ανέμεναν βροχές κατά τόπους μέσα στις επόμενες ώρες, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ανάσα στους πυροσβέστες.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Καναδάς: Εκκενώνονται η πόλη και το εθνικό πάρκο του Τζάσπερ λόγω δασικής πυρκαγιάς
    Καναδάς: Εκκενώνονται η πόλη και το εθνικό πάρκο του Τζάσπερ λόγω δασικής πυρκαγιάς

    Η περιοχή εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους

    Οι καναδικές αρμόδιες αρχές εξέδωσαν αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ εντολές εκκένωσης για την Πόλη του Τζάσπερ και το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ στην επαρχία Αλμπέρτα έπειτα από δασικές πυρκαγιές.
    Οι δημοτικές αρχές του Τζάσπερ διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους ότι η φωτιά αναμενόταν αρχικά να φτάσει στην κοινότητα εντός πέντε ωρών, αλλά σημείωσαν ότι πλέον δεν αναμένεται να συμβεί αυτό. Ωστόσο οι αρχές επισήμαναν ότι η πόλη πρέπει να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.
    Οι υψηλές θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο έχουν προκαλέσει πυρκαγιές σε μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ και του Καναδά. Την περασμένη εβδομάδα, δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στο βόρειο τμήμα της Αλμπέρτα ανάγκασαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την απομάκρυνση του πληθυσμού από τρεις κοινότητες. Στη γειτονική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας έως και 367 δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.
    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Suncor, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου του Καναδά, περιόρισε προσωρινά μέρος της παραγωγής της και απομάκρυνε το μη απαραίτητο προσωπικό από τις εγκαταστάσεις της δυνατότητας παραγωγής 215.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) Firebag λόγω πυρκαγιάς που μαινόταν σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη: Στο νοσοκομείο η πρέσβης του Καναδά - Η κατάσταση της υγείας του
    Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη: Στο νοσοκομείο η πρέσβης του Καναδά - Η κατάσταση της υγείας του

    Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μετέβη το πρωί της Δευτέρας (22/7) η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα για να δει Ελληνοκαναδό που δέχτηκε επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης την περασμένη Τρίτη για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κ. Άννα Καρίν Άσελιν (Anna – Karine Asselin) ενημερώθηκε τόσο για την επίθεση όσο και για την πορεία της υγείας του.

    Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του Ελληνοκαναδού τόνισε ότι είναι «ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να "ξεπλύνουμε" αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να τον αποκαταστήσουμε».

    Η πρέσβης του Καναδά πρόκειται να επισκεφθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης.

    Πώς εξελίσσεται η υγεία του Ελληνοκαναδού

    Εντωμεταξύ, καλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του 49χρονου. Τις προσεχείς ημέρες θα πάρει εξιτήριο, ενώ ο ίδιος είναι ψύχραιμος όπως και όλοι η οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Δανδουλάκης.

    O 49χρονος Ελληνοκαναδός εισήχθη στο Βενιζέλειο την περασμένη Τρίτη με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιματώματα καθώς εκείνος και η οικογένειά του δέχθηκαν άγρια επίθεση από μια παρέα Ελλήνων σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου τα ξημερώματα της Τρίτης. Η πρέσβης του Καναδά πέρασε το κατώφλι του Βενιζελείου στις 9:30 περίπου το πρωί για να δει από κοντά τον 49χρονο, ο οποίος έλκει μάλιστα την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.

    Ο ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο με διάσειση μεσαίας βαρύτητας και κατάγματα στα ζυγωματικά, καθώς και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με επίκεντρο γύρω από την περιοχή των ματιών.

    Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες της βίαιης επίθεσης εναντίον της οικογένειας τουριστών που διασκέδαζαν σε μπαρ του Ηρακλείου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Οι δύο δράστες είναι ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

    Το χρονικό της άγριας επίθεσης

    Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (17/7) όταν σύμφωνα με την καταγγελία μια οικογένεια τουριστών δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από δύο Έλληνες, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση...

    Οι δράστες φέρονται να επιτέθηκαν στον 49χρονο Καναδό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη 41χρονη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, 18 και 21 ετών. Όπως αναφέρουν, εντελώς ξαφνικά, η παρέα των νεαρών τους επιτέθηκε, με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ μάλιστα προς το μέρος τους εκτοξεύτηκε και μια καρέκλα. Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα βίαιη και αδικαιολόγητη, με αποτέλεσμα η οικογένεια των αλλοδαπών να καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο 49χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Νευρολογική Κλινική, με τραύματα στο κεφάλι, από τη σφοδρή επίθεση.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο