Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 19:47

Φανερά καταβεβλημένος ο βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο διάγγελμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Τι είπε για την υγεία του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φανερά καταβεβλημένος εμφανίστηκε στο πρώτο διάγγελμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος μαγνητοσκόπησε την ετήσια ομιλία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Στην τελετή θα βρίσκεται η Καμίλα και θα είναι επικεφαλής της ομάδας των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που θα παραστούν.

Το μήνυμα του Καρόλου

Στο βιντεοσκοπημένο αυτό μήνυμά, ο μονάρχης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θα συνεχίσω να σας υπηρετώ στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου».

Υπενθυμίζεται ότι, ο ίδιος συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του από το σπίτι, ενώ παράλληλα κάνει και τις θεραπείες του, για τον καρκίνο.

«Έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, ζεσταίνει την καρδιά μου να σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο η Κοινοπολιτεία υπήρξε σταθερή σε όλη μου τη ζωή – μια πολύτιμη πηγή δύναμη, έμπνευση και περηφάνια. Τις τελευταίες εβδομάδες, με συγκίνησαν βαθύτατα οι υπέροχες ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου και, σε αντάλλαγμα, μπορώ μόνο να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία», λέει στην αρχή του μηνύματος.

«Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και τις δυνατότητες των ανθρώπων μας παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ποτέ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το ζωτικής σημασίας ταξίδι», καταλήγει.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ NEIL HALL
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 19:03

Σχετικά Άρθρα

  • Νετανιάχου: Το Ισραήλ εξουδετέρωσε όλα τα «κεφάλια» της Χεζμπολάχ - Και τους διαδόχους του Νασράλα
    Νετανιάχου: Το Ισραήλ εξουδετέρωσε όλα τα «κεφάλια» της Χεζμπολάχ - Και τους διαδόχους του Νασράλα

    Διάγγελμα από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ που απευθύνεται στον λαό του Λιβάνου.

    Τους αντικαταστάτες του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξουδετέρωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Μπενιαμίν Νετανάχου, σε ένα ακόμη διάγγελμά του τις τελευταίες ώρες.

    Όπως ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, η Χεζμπολάχ αυτήν τη στιγμή είναι «πιο αδύναμη από ό,τι ήταν εδώ και πολλά χρόνια», καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν τόσο τον πρώτο αντικαταστάτη του, όσο και τον αμέσως επόμενο διάδοχο.

    Μάλιστα, με το μαγνητοσκοπημένου του μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες του Λιβάνου, ο Νετανιάχου τόνισε ότι «μια συμμορία τυράννων και τρομοκρατών» κατέστρεψε τη χώρα τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν «το χάος και ο πόλεμος».

    «Μειώσαμε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Εξοντώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Νασράλα, του αντικαταστάτη του Νασράλα και του αντικαταστάτη του αντικαταστάτη του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο βίντεο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ABIR SULTAN

  • Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη στους νέους για να σωθεί η Δημοκρατία
    Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη στους νέους για να σωθεί η Δημοκρατία

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το Οβάλ Γραφείο έκανε απολογισμό του έργου του, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προασπίσουν οι πολίτες τη δημοκρατία και τόνισε ότι η αντιπρόεδρος Χάρις είναι «δυνατή, έμπειρη και ικανή»

    Στην κρίσιμη καμπή μπροστά στην οποία είναι οι ΗΠΑ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου αναφέρθηκε ο Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμά του στο οποίο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.
    Από το Οβάλ Γραφείο και με φωνή που πρόδιδε την πρόσφατη περιπέτεια με τον κορωνοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος στα περίπου 11 λεπτά του διαγγέλματος έκανε έναν απολογισμό της θητείας του, ενώ επέμεινε στη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον των ΗΠΑ.
    Το διάγγελμα είχε προαναγγείλει από την Κυριακή όταν είχε αναγγείλει ότι αποχωρεί από την εκστρατεία, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.
    Ο Μπάιντεν έκανε αρχικά μια αναφορά στους μεγάλους προέδρους του παρελθόντος. «Αισθάνομαι δέος σε αυτό το γραφείο, αλλά περισσότερο αγαπώ τη χώρα μου», τόνισε.

    Είπε ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του το ότι υπηρέτησε στο ύπατο αξίωμα. «Βρήκα δύναμη από τον λαό» για το έργο, είπε. Αυτό το έργο, συνέχισε, «δεν είναι για μένα αλλά για εσάς και τις οικογένειες σας και αυτό δεν το ξέχασα ποτέ».

    Οι αποφάσεις που παίρνουμε τώρα τώρα θα επηρεάζουν το έθνος για δεκαετίες, είπε ακόμη, λέγοντας ότι στις εκλογές το έθνος θα κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την ενότητα και τη διαίρεση.

    Είναι καθήκον μου να ενώσω το έθνος σε αυτή την κρίσιμη φάση, καθώς «τίποτα δεν μπορεί να μπει πάνω από τη προστασία της δημοκρατίας», είπε στη συνέχεια εξηγώντας ότι «το καλύτερο είναι να περάσει η σκυτάλη σε μια νέα γενιά».

    Πιστεύω, είπε ακόμη, ότι τα πήγε αρκετά καλά για να αξίζει και μια δεύτερη θητεία, αλλά αποφάσισε να κάνει στην άκρη για έναν νεότερο υποψήφιο. Αυτό είναι το καλύτερο για να ενώσουμε το έθνος μας, εξήγησε. Υπάρχει μια ώρα και ένας τόπος για νέες, φρέσκες και -ναι- νεότερες φωνές και αυτός ο χρόνος και ο χώρος είναι τώρα, εξήγησε.
    Συνέχισε λέγοντας ότι στους έξι μήνες που απομένουν για το τέλος της θητείας του (στις 20 Ιανουαρίου 2025) θα επικεντρωθεί στην οικονομία, τις οικογένειες, στην καταπολέμηση της βίας, ειδικά μάλιστα την προστασία των παιδιών από τη βία των όπλων.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στην ανάγκη μεταρρύθμισης του Ανώτατου Δικαστηρίου «γιατί είναι κρίσιμης σημασίας για τη δημοκρατία μας». Αν και η προαναγγελία του δεν είχε λεπτομέρειες, το ζήτημα στις ΗΠΑ είναι λεπτό και ίσως τον φέρει σε σύγκρουση με τους Ρεπουμπλικανούς.

    Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε ακόμη στον πόλεμο στην Ουκρανία, την ανάγκη να «σταματήσουμε τον Πούτιν», την ενίσχυση του ΝΑΤΟ και την προσπάθειά του να τελειώσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

    Κλείνοντας, ο Τζο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι στις αρχή της θητείας του, τον Ιανουάριο του 2021, η χώρα ήταν σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

    «Σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα με 16 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς», επισήμανε, λέγοντας ότι «η Αμερική είναι μια ιδέα».

    «Εγώ έκανα την επιλογή μου, τον Νοέμβριο θα την κάνουν οι Αμερικανοί», κατέληξε, για να ευχαριστήσει την Κάμαλα Χάρις και να πλέξει το εγκώμιό της: «είναι έμπειρη, σκληρή και ικανή, τώρα η επιλογή είναι δική σας».

    «Έδωσα την καρδιά και την ψυχή μου για τη χώρα», κατέληξε για να απευθυνεί άλλη μια φορά στους πολίτες με μια προσωπική αναφορά. «Συμπολίτες μου, ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω αυτό το έθνος για πάνω από 50 χρόνια. Πουθενά αλλού στον κόσμο ένα αγόρι με τραυλισμό, με ταπεινή καταγωγή στο Σκράντον της Πενσυλβάνιας και το Κλέιμοντ του Ντελαγουέρ δεν θα καθόταν μια μέρα στο προεδρικό γραφείο στο Οβάλ Γραφείο ως πρόεδρος των ΗΠΑ».

    «Η ιστορία και η δύναμη είναι στα χέρια σας. Ας κρατήσουμε την πίστη και να θυμόμαστε ποιοι είμαστε. Ας δράσουμε μαζί για να διατηρήσουμε τη δημοκρατία μας», είπε ολοκληρώνοντας το διάγγελμα.

    Απορρίπτει τα περί παραίτησης ο Λευκός Οίκος

    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Καρίν Ζαν-Πιερ χαρακτήρισε «γελοίες» τις αξιώσεις να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν, μετά την απόσυρση από την προεκλογική εκστρατεία.

    «Οποιαδήποτε παραίνεση του είδους είναι γελοία», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, διαβεβαιώνοντας ότι η απόφαση του προέδρου δεν είχε «καμιά σχέση με την υγεία του». Ταυτόχρονα, απέρριψε τον χαρακτηρισμό «lame duck» («κουτσή πάπια») για τον πρόεδρο, έναν χαρακτηρισμό για αιρετούς που απλά περιμένουν το τέλος της θητείας τους.

    Η ίδια επισήμανε ακόμη ότι δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση προσπάθεια από τους συνεργάτες του να συγκαλυφθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του Τζο Μπάιντεν προτού αποφασίσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Εκλογές στις ΗΠΑ: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μπάιντεν για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρική κούρσα
    Εκλογές στις ΗΠΑ: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μπάιντεν για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρική κούρσα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει και για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσει τη θητεία του

    Λεπτομέρειες για την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ, θα δώσει αύριο Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, θα μιλήσει στις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα) από τον Λευκό Οίκο.
    «Θα απευθυνθώ στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα τελειώσω τη δουλειά για τον αμερικανικό λαό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.
    Εκτός από την παροχή λεπτομερών εξηγήσεων για την αποχώρησή του, ο Μπάιντεν θέλει επίσης να μιλήσει για το έργο που έχει μπροστά του κατά τους υπόλοιπους μήνες της προεδρικής θητείας του, δήλωσε στο NBC News πηγή που πρόσκειται στον Αμερικανό πρόεδρο.
    Θυμίζεται, ο Μπάιντεν εξέδωσε την Κυριακή επιστολή στην οποία ανέφερε ότι δεν θα αποδεχθεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και στη συνέχεια εξέφρασε την υποστήριξή του προς την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, για να τον αντικαταστήσει στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Ο Μπάιντεν είχε διαγνωστεί λίγες ημέρες νωρίτερα με Covid, γεγονός που «φρέναρε» τη δημοσιοποίηση της απόφασής του.

    Στην επιστολή του, ο Μπάιντεν τόνισε πως η αποχώρησή του είναι «προς το συμφέρον» της χώρας και του Δημοκρατικού Κόμματος.

    «Αν και ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε ο Μπάιντεν στην επιστολή, προσθέτοντας πως «θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου».

    Ο Μπάιντεν αναμένεται να αναχωρήσει από το Ντέλαγουερ το απόγευμα της Τρίτης, όπου αυτοεξορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να αναρρώσει από την Covid, για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η επιστροφή του βασιλιά Καρόλου – Τα ενθαρρυντικά σημάδια
    Η επιστροφή του βασιλιά Καρόλου – Τα ενθαρρυντικά σημάδια

    Ο βασιλιάς Κάρολος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση μετά από καιρό μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο και τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

    Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα δώσουν το παρών στη σημερινή λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στο Bentley, καθώς επιστρέφουν διακριτικά στη δημόσια ζωή.

    Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα καθίσουν λίγο πιο μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

    Ήταν τον περασμένο χρόνο που ο βασιλιάς Κάρολος οδήγησε την οικογένειά του με τα πόδια στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor, όπου και ενώθηκε με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά.

    Φέτος αναμένεται να οδηγηθεί με το αυτοκίνητο μέχρι την πόρτα σύμφωνα με τη Sunday Express.

    Αυτή θα είναι και η πρώτη εμφάνισή του από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος άρχισε να λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο. Θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του στη δημόσια σκηνή σύμφωνα με τους μυημένους στα βασιλικά θέματα.

    Ο βασιλιάς Κάρολος θα καθίσει με τη βασίλισσα Καμίλα, αλλά μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να προστατεύσει την υγεία του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

    Η πρώτη εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου

    Η προγραμματισμένη παρουσία του βασιλιά Καρόλου στη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Windsor είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση δήλωσε πηγή από το παλάτι στην Telegraph.

    Έρχεται μάλιστα μία εβδομάδα αφότου η νύφη του Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

    Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δεν θα δώσουν το παρών στη λειτουργία. Ο πρίγκιπας Άντριου θα ηγηθεί της πομπής των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας καθώς φτάνουν στο παρεκκλήσι.

    Απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του αδερφού του πρίγκιπα Χάρι και των παιδιών τους, ο Άντριου έχει το προβάδισμα ως όγδοος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

    Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα βρεθούν στη λειτουργία, όπως είναι επίσημα γνωστό, από τις 10:45 έως τις 11:45.

    Οι δυο τους δεν θα βρεθούν σε δεξίωση ούτε θα παραθέσουν ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα μετά τη λειτουργία σύμφωνα με τις εντολές των γιατρών.

    Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι ο μονάρχης δεν θα έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση.

    Πηγή: in.gr

  • Βαριά άρρωστος ο Κάρολος: Του μένουν δύο χρόνια ζωής - Έτοιμα τα σχέδια για την κηδεία του
    Βαριά άρρωστος ο Κάρολος: Του μένουν δύο χρόνια ζωής - Έτοιμα τα σχέδια για την κηδεία του

    Για την επόμενη μέρα χωρίς το Κάρολο ετοιμάζονται οι Βρετανοί καθώς τα σχέδια για την κηδεία του και ό,τι πρέπει να ακολουθήσει το μοιραίο είναι ήδη έτοιμα, μοιάζουν με εκείνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και φέρουν την ονομασία «Επιχείρηση Menai Bridge» ενώ πληροφορίες θέλουν να του έχουν μείνει μόλις δύο χρόνια ζωής.

    Αίσθηση προκαλεί η δήλωση υψηλόβαθμου βασιλικού αξιωματούχου στο In Touch ότι ο Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος - μια έγκαιρη ενημέρωση δεδομένου ότι δεν μοιράστηκε το είδος του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε - αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

    Ο Κάρλος θα καθίσει μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το πλήθος στη λειτουργία για το Πάσχα από την οποία θα απουσιάσει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον την ώρα που και οι δύο δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

    Ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αναμένεται να καθίσουν μακριά από το υπόλοιπο εκκλησίασμα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την υγεία του μονάρχη όταν θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

    Τα προηγούμενα χρόνια, ο βασιλιάς και η σύζυγός του έχουν συμμετάσχει στην εκδήλωση μαζί με την πριγκίπισσα Άννα και τον σύζυγό της αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς, καθώς και τη Σάρα Φέργκιουσον, δούκισσα της Υόρκης, και τις κόρες της πριγκίπισσα Ευγενία και πριγκίπισσα Βεατρίκη.

    Θα είναι η πρώτη του εμφάνιση μετά την έναρξη της θεραπείας για τον καρκίνο πριν από σχεδόν δύο μήνες, σε αυτό που έχει περιγραφεί ως «ήπια βήματα» προς την επιστροφή του σε κάποια από τα δημόσια καθήκοντά του το καλοκαίρι.

    Ο Κάρολος θα απουσιάσει από την δεξίωση μετά τη λειτουργία ή να φιλοξενήσει ιδιωτικό οικογενειακό γεύμα.

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ δεν θα παραστούν φέτος εν μέσω της διάγνωσης και της θεραπείας της δούκισσας για τον καρκίνο.

    Στα ύψη οι αναζητήσεις για τα συμπτώματα του καρκίνου

    Στο μεταξύ οι αναζητήσεις στο Google για τα συμπτώματα του καρκίνου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από τότε που η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι πάσχει από την ασθένεια, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές.

    Ο όρος «κοιλιακή χειρουργική επέμβαση» - η επέμβαση κατά την οποία διαπιστώθηκε ο καρκίνος της πριγκίπισσας - έχουν αυξηθεί περισσότερο από 2.000 τοις εκατό τις τελευταίες επτά ημέρες.

    Οι έρευνες για την «πρόγνωση του καρκίνου των ωοθηκών» αυξήθηκαν κατά 1.550 τοις εκατό και εκείνες για την «πρόγνωση του καρκίνου του στομάχου» κατά 900 τοις εκατό.

    Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ NEIL HALL

  • Δυσάρεστα νέα για τον βασιλιά Κάρολο: Επιθετικός ο καρκίνος
    Δυσάρεστα νέα για τον βασιλιά Κάρολο: Επιθετικός ο καρκίνος

    Ο βασιλιάς Κάρολος εξακολουθεί να είναι καταβεβλημένος και μένει μακριά από επίσημες εμφανίσεις

    Επιθετική φαίνεται να είναι η μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος, κάτι που προκαλεί θλίψη αλλά και προβληματισμό τόσο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όσο και σε πλήθος κόσμου του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η Κική Σονίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου μιλώντας στο Action24 ανέφερε πως όλα τα σενάρια είναι υποθετικά καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος. Η ίδια πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι καταβεβλημένος, υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και εξακολουθεί να είναι απομονωμένος.

    Εξήγησε πως λόγω της κατάστασης της υγείας του, ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο. Πρόσθεσε πως αρχικά ο ίδιος είχε σκοπό να εμφανίζεται σε αρκετές εκδηλώσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν του επιτρέπεται λόγω του καρκίνου και γι' αυτόν τον λόγο εκπροσωπείται από την αδελφή του, την πριγκίπισσα Άννα. Είπε επίσης, ότι εξαιτίας της ασθένειας, η πορεία του βασιλιά Καρόλου θα είναι πολύ διαφορετική απ' αυτήν που εκείνος θα περίμενε όταν πριν από περίπου έναν χρόνο στέφθηκε βασιλιάς.

    Η κ. Σονίδου διατηρεί καλές σχέσεις με την Ελλάδα τιμώντας τη μνήμη του πατέρα του. Σε αντίθεση με τους γονείς του, τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να έχει την τύχη του παππού του, του βασιλιά Γεωργίου, ο οποίος "έφυγε" σχετικά νέος καθώς και της θείας του, της αδελφής της βασίλισσας Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, η οποία πέθανε από καρκίνο στον πνεύμονα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Βασιλιάς Κάρολος: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο
    Βασιλιάς Κάρολος: Ο φόρος τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

    Ο Βρετανός μονάρχης δεν παρέστη στο χθεσινό μνημόσυνο, ωστόσο έκανε μία κίνηση με σαφή αναφορά – Φόρεσε μία από τις γραβάτες που έχει με την ελληνική σημαία

    Τον δικό του διακριτικό φόρο τιμής απέτισε ο βασιλιάς Κάρολος στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραστεί στο μνημόσυνο που έγινε στο Ουίνδσορ για τον εκλιπόντα ξάδερφό του.

    Η Καμίλα ηγήθηκε των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που παρέστησαν στην τελετή, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την τελευταία στιγμή δεν πήγε επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», αν και είχε προγραμματιστεί να εκφωνήσει λόγο για τον νονό του.

    Σήμερα ωστόσο (28.02.2024), όπως αναφέρει η Daily Mail ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες, προβαίνοντας σε έναν σαφή συμβολισμό.

    Ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες καθώς καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, κι ενώ αποχωρούσε από το Clarence House.

    Ο ίδιος δεν μετείχε στην τελετή, καθώς συνεχίζεται η θεραπεία του για τον καρκίνο, από τον οποίο ανακοινώθηκε ότι πάσχει.

    Πάντως ο βασιλιάς Κάρολος έχει φορέσει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη γραβάτα, όσο και άλλες γραβάτες με μοτίβα της ελληνικής σημαίας.

    Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνισή του με τη συγκεκριμένη γραβάτα στη διάσκεψη COP28 για το κλίμα, κι ενώ η ομιλία του έγινε εν μέσω διπλωματικής διαμάχης Ελλάδας – Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

    Ο ίδιος μάλιστα φόρεσε τη γραβάτα ενώ συνομιλούσε με τον Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος μόλις είχε ακυρώσει απρεπώς τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Πηγή: protothema.gr

  • Ρωσία - Διάγγελμα Πούτιν: Είναι προδοσία, πισώπλατο μαχαίρωμα - Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν
    Ρωσία - Διάγγελμα Πούτιν: Είναι προδοσία, πισώπλατο μαχαίρωμα - Όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

    «Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της - Όλη η Δύση είναι εναντίον μας» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα στον ρωσικό λαό για τις εξελίξεις μετά το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στη Wagner ή τον ιδρυτή της. Παράλληλα, τόνισε πως όσοι είναι υπεύθυνοι για τις τελευταίες εξελίξεις, θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν ανέφερε: «Απευθύνομαι στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των ειδικών υπηρεσιών, στους στρατιώτες και τους διοικητές που πολεμούν τώρα στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας τις εχθρικές επιθέσεις - το κάνουν με ηρωικό τρόπο. Σήμερα μίλησα για άλλη μια φορά με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων. Απευθύνομαι επίσης σε όσους παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια με δόλο ή απειλές, προχωρώντας σε ένα σοβαρό έγκλημα - μια ένοπλη εξέγερση».
    «Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα και αναφέρομαι στην προσπάθεια να διχαστεί η κοινωνία μας. Η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες. Οποιαδήποτε εσωτερική διαμάχη πρέπει να τερματιστεί, στη διάρκεια της επιχείρησης στην Ουκρανία» συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.
    «Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, θα τιμωρηθούν. Θα βρεθούν ενώπιον του νόμου και του λαού της Ρωσίας για να λογοδοτήσουν. Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα μας, θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας, και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η προδοσία» πρόσθεσε ο Πούτιν για να συμπληρώσει: «Η κατάσταση στο Ροστόφ παραμένει δύσκολη, η δουλειά των κυβερνητικών οργάνων έχει μπλοκαριστεί, αλλά θα κάνουμε τα απαιτούμενα βήματα για να σταθεροποιηθεί».
    Ο Πούτιν υπενθύμισε το πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία με την εξέγερση του 1917, όταν η χώρα διεξήγαγε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν θα αφήσουμε να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως οι μαχητές της Wagner που πολέμησαν στην Ουκρανία, προδόθηκαν, ουσιαστικά, από εκείνους που οργάνωσαν την εξέγερση.
    «Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Σολεντάρ και τη Μπαχμούτ στο Ντονμπάς, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη νέα Ρωσία, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και η δόξα τους προδόθηκαν επίσης από εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν μια εξέγερση, ωθώντας τη χώρα στην αναρχία και την αδελφοκτονία, στην ήττα, τελικά, και στη συνθηκολόγηση» είπε. «Ως πρόεδρος της Ρωσίας και ανώτατος αρχιστράτηγος, ως πολίτης της Ρωσίας, θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τη χώρα, να προστατεύσω τη συνταγματική τάξη, τη ζωή, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών» τόνισε.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο