Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 14:53

Τραμπ: Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση δωροδοκίας της Στόρμι Ντάνιελς

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δικαστής της Νέας Υόρκης ανέβαλε την Παρασκευή, καταρχήν ως τα μέσα Απριλίου, την ιστορική ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που προβλεπόταν να αρχίσει την 25η Μαρτίου, για την υπόθεση των κρυφών πληρωμών για την εξαγορά της σιωπής ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών, δίνοντας νέα ανάπαυλα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (2017-2021), που ελπίζει να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, όταν θα αντιμετωπίσει τον απερχόμενο Τζο Μπάιντεν, επιδιώκει εδώ και μήνες να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η έναρξη των τεσσάρων ποινικών δικών που έχει μπροστά του.

Στην υπόθεση των πληρωμών σε πρώην πρωταγωνίστρια πορνογραφικών ταινιών, γνωστή ως Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία ο Τραμπ είχε εξωσυζυγική σχέση το 2006, «η διαδικασία αναβάλλεται για 30 ημέρες» από τη 14η Μαρτίου, αποφάσισε δικαστής του Μανχάταν.

Την Πέμπτη, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, έδωσε πράσινο φως για την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για 30 ημέρες, που σημαίνει ότι η άνευ προηγουμένου ποινική δίκη, στην οποία ο κ. Τραμπ δεν αποκλείεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση, θα αρχίσει στα μέσα Απριλίου.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να τερματιστεί αυτή η κίβδηλη υπόθεση», τόνισε εκπρόσωπος του 77χρονου μεγιστάνα των ακινήτων.

Οι συνήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ ζητούσαν αναβολή για 90 ημέρες και να υπάρξει αναμονή ωσότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί για την ποινική ασυλία του πρώην προέδρου.

Τον βαραίνουν 34 κατηγορίες

Ο επιχειρηματίας χαρακτηρίζει «απάτη» τη δίωξή του για τις πληρωμές στη Στόρμι Ντάνιελς και διαψεύδει πως είχε σχέση με τη γυναίκα αυτή, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.

Κατηγορείται πως παραχάραξε έγγραφα του ομίλου του Trump Organization για να αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην κυρία Κλίφορντ πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τις οποίες κέρδισε. Τον βαραίνουν στην υπόθεση αυτή 34 κατηγορίες, που επισύρουν ποινή φυλάκιση ως και 4 ετών.

Ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τις προσφυγές και τις ενστάσεις και στις τέσσερις ποινικές δίκες που έχει μπροστά του, με την ελπίδα πως δεν θα δικαστεί προτού γίνουν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μπόρεσε έτσι να εξασφαλίσει την αναβολή δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον που θα ξεκινούσε την 4η Μαρτίου και αφορούσε την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Η δίκη αυτή αναβλήθηκε ωσότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για το ζήτημα της ενδεχόμενης ασυλίας του -κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Ενώ η δίκη του για την υπόθεση του χειρισμού απορρήτων, που αρχικά θα ξεκινούσε την 20ή Μαΐου, αναμένεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες. Στην Τζόρτζια, στη δίκη του για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, απορρίφθηκε χθες αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως, αλλά ζητήθηκε αναδιοργάνωση της ομάδας του.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 12:18

Σχετικά Άρθρα

  • Τραμπ: Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του στις αμερικανικές εκλογές – Συσκέψεις επί συσκέψεων
    Τραμπ: Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του στις αμερικανικές εκλογές – Συσκέψεις επί συσκέψεων

    Η πιθανή εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ προκαλεί αναστάτωση στην ΕΕ καθώς φοβάται αλλαγές στην πολιτική της Ουάσιγκτον με απρόβλεπτες συνέπειες στη Γηραιά Ήπειρο

    Οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επιστρέψει στο τιμόνι των ΗΠΑ και προσπαθούν να προετοιμαστούν, όσο γίνεται, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Διπλωμάτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή με κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπάρχη της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Björn Seibert, και εκπροσώπων διαφόρων υπηρεσιών της Επιτροπής που καλύπτουν θέματα από το εμπόριο έως την ενέργεια, αναφέρει το Politico.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ προσπαθεί να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις των εκλογών εάν νικήσει ο Τραμπ και μάλιστα έχει δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας με το όνομα του αμερικανού υποψήφιου προέδρου.

    Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα

    Οι συσκέψεις αφορούν το εμπόριο, την άμυνα, αλλά και τις γεωστρατηγικές σχέσεις.

    Ανησυχία για Ουκρανία

    «Ανησυχούν για το εμπόριο, αλλά κυρίως για την Ουκρανία», δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες στο Politico, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες προβλέπουν «απότομες αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ ακόμη και πριν από την ορκωμοσία».

    Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα.

    Οι δηλώσεις του αμερικανού υποψήφιου προέδρου έχουν προκαλέσει επίσης ανησυχία.

    «Δεν παίρνουν τα αυτοκίνητά μας, δεν παίρνουν τα αγροτικά μας προϊόντα, δεν παίρνουν τίποτα. Έχουμε έλλειμμα 312 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ΕΕ. Ξέρετε, η ΕΕ είναι μια μίνι – αλλά όχι τόσο μίνι – είναι μια μίνι Κίνα», έχει δηλώσει ο Τραμπ.

    Ακόμα έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τους «παραβάτες» συμμάχους του ΝΑΤΟ που δαπανούν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Και έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς 10 έως 20% σε όλες τις εισαγωγές για να φέρει πίσω τις θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης στις ΗΠΑ.

    Διπλωμάτες δήλωσαν επίσης στο Politico ότι οι συσκέψεις στην ΕΕ ασχολήθηκαν και με τις σχέσεις της Ένωσης με την Κίνα, καθώς ο Τραμπ αναμένεται να οξύνει του ανταγωνισμούς με το Πεκίνο.

    «Πράγματι προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Εξετάζονται όλα τα πιθανά αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε μια στενή εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ», δήλωσε η Arianna Podestà, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Πηγή: in.gr

  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»
    Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»

    Νέα κατάθεση δίνει η Ζιζέλ Πελικό σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, έπειτα από μαραθώνιο καταθέσεων των βιαστών της.

    Τον λόγο στο Δικαστήριο έχει το μεσημέρι της Τετάρτης η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα - θύμα μαζικών βιασμών, με ενορχηστρωτή των αποτρόπαιων πράξεων τον ίδιο της τον σύζυγο, Ντομινίκ.

    Η δίκη, που έχει σοκάρει τη Γαλλία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο, με δεκάδες άνδρες, που κατηγορούνται για τον βιασμό της, να δίνουν την δική τους εκδοχή για τις σοκαριστές τους πράξεις, ενώπιο των δικαστών.

    Η δεύτερη κατάθεσή της έρχεται λίγες ώρες μετά το αισχρό σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τους βιασμούς της.

    Η Ζιζέλ Πελικό, έγινε σύμβολο «σθένους κατά της σεξουαλικής βίας», καθώς επέμενε η δίκη του πρώην συζύγου της Ντομινίκ Πελικό και άλλων 50 ανδρών να είναι δημόσια. Σήμερα καλείται να σχολιάσει όσα έχουν ακουστεί μέσα στη δικατική αίθουσα.

    Λίγο μετά τις 12.30 (ώρα Ελλάδος), η Ζιζέλ ανέβηκε στο βήμα του δικαστηρίου και απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της, που βρίσκεται στο δικαστήριο, είπε κοιτώντας τον, «Ντομινίκ, είπα τόσες πολλές φορές στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου».

    «Είχες σταθεί στο πλευρό μου όταν νόμιζα πως είμαι άρρωστη και είχα νευρολογικά προβλήματα. Με πήγαινες σε νευρολόγους, στον γυναικολόγο. Σε εμπιστευόμουν απόλυτα», είπε. Να σημειωθεί πως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ζιζέλ ήταν απόρροια των κατασταλτικών φαρμάκων που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός της για να την ναρκώνει.

    «Πώς μπορεί ο τέλειος άντρας να έχει φτάσει σε αυτό; Πώς μπόρεσες να με πρόδωσες σε αυτό το σημείο. Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου» είπε η Πελικό κοιτάζοντας κατάματα τον σύζυγό της.

    «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάται σε πάρκινγκ αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί επίσης να είναι στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο περίπτερο την περασμένη εβδομάδα που μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση. Αυτός ο άντρας, ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη γυναίκα – είμαι και εγώ μητέρα και γιαγιά... Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του. Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και δεν ξέρω πώς μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», συνέχισε.

    «Συμβουλεύτηκα τρεις γυναικολόγους. Αρκετές φορές είχα ξυπνήσει και ένιωθα ότι ήμουν έξω από τα νερά μου - όπως συμβαίνει όταν γεννάς».

    «Όταν σε βιάζουν υπάρχει ντροπή, και δεν είναι δική μας η ντροπή – είναι για αυτούς», είπε στη συνέχεια δίνοντας δύναμη σε όλα τα θύματα βιασμών.

    Ο πρόεδρος περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ένας από τους κατηγορούμενους είπε ότι ο Ντομινίκ Πελικό είχε μιλήσει για εκδίκηση εναντίον της Ζιζέλ επειδή κάποτε είχε σχέση εκτός γάμου. Όταν ρωτήθηκε γι΄αυτό η Ζιζέλ είπε:

    «Έχω σκεφτεί συχνά ότι ίσως δεν συνήλθε ποτέ από το γεγονός ότι είχα γνωρίσει κάποιον στη ζωή μου. Συχνά ένιωθα υπεύθυνη. Σκέφτηκα: "μήπως ήταν εκδίκηση, επειδή είχε υποφέρει τόσο πολύ από αυτή την υπόθεση;" Αλλά ήταν χρόνια μετά, είχαμε μιλήσει γι 'αυτό. Ο πρώτος άντρας που ήξερα ήταν ο άντρας μου, ο δεύτερος ήταν ο εραστής μου. Είχαμε μιλήσει και γι' αυτό».

    Η Ζιζέλ Πελικό ρωτήθηκε επίσης για ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τον σύζυγό της, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα να λέει εκείνη «Σταμάτα, σταμάτα, αυτό πονάει» και να μιλάει με μια φωνή που δεν είναι «φυσιολογική» - ίσως επειδή ήταν στα πρώτα στάδια της νάρκωση.

    Όταν ο πρόεδρος τη ρώτησε: «Πιστεύετε ότι συναινούσε;» Εκείνη απάντησε: «Ήταν βιασμός, φυσικά ήταν βιασμός».

    Ο πρόεδρος τη ρώτησε και για τα ρούχα που φορούσε στα βίντεο με τις επιθέσεις της καθώς ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι όταν την νάρκωνε τις έβγαζε τις πιτζάμες, την έντυνε με άλλα εσώρουχα και στη συνέχεια τις έβαζε τις πιτζάμες.

    «Είχα δύο συρτάρια από τα εσώρουχά μου, ήξερα καλά τα εσώρουχά μου. Φορούσα άσπρα ή πορτοκαλί χρώματα, είχα κάλτσες σε λευκό, είχα μαύρο καλσόν. Τα εσώρουχα στα βίντεο δεν είναι τα εσώρουχά μου. Αυτό που είδα στα βίντεο δεν μου ανήκουν, κάπου πρέπει να το είχε κρατήσει αλλά δεν ξέρω».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ GUILLAUME HORCAJUELO
  • Νέα επίθεση Μπάιντεν προς Τραμπ: «Πρέπει να τον κλείσουμε μέσα» - Η αντίδραση Χάρις
    Νέα επίθεση Μπάιντεν προς Τραμπ: «Πρέπει να τον κλείσουμε μέσα» - Η αντίδραση Χάρις

    Ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του ανέφερε πως για να αποτραπεί η εφαρμογή του ριζοσπαστικού δεξιού προγράμματος του Ντόναλντ Τραμπ «πρέπει να τον κλείσουμε μέσα»

    «Πολιτικά να τον κλείσουμε μέσα», έσπευσε αμέσως να διορθώσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος, επευφημούμενος από παρόντες σε γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας της αντιπροέδρου του και υποψήφιας του κόμματός του για την προεδρία, της Κάμαλας Χάρις, στο Νιου Χάμσιρ.

    Γενικά, ο Λευκός Οίκος έχει φανεί εξαιρετικά διακριτικός όσον αφορά τις διάφορες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του κ. Τραμπ, του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου και υποψηφίου για νέα θητεία την 5η Νοεμβρίου.

    Όταν ο κ. Τραμπ αναμετρήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον, το 2016, ο μεγιστάνας απαιτούσε συχνά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του και να φυλακιστεί, με οπαδούς του να κραυγάζουν «κλείστε τη μέσα!» — την εποχή, είχε γίνει λόγος για ρήξη με τα αμερικανικά πολιτικά ήθη.

    «Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε την αλήθεια»

    Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία που του πρόσφερε η δήλωση του απερχόμενου προέδρου Μπάιντεν να επιτεθεί στο Δημοκρατικό κόμμα.

    «Ο Τζο Μπάιντεν μόλις παραδέχθηκε την αλήθεια: το σχέδιο του κι αυτό της Κάμαλας (σ.σ. Χάρις) ήταν πάντα ο πολιτικός διωγμός του αντιπάλου τους, του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, διότι δεν μπορούν να τον νικήσουν» καθαρά, υποστήριξε η Κάρολαϊν Λίβιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου.
    «Κλείστε τον μέσα!»

    Σε κάποιες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της κυρίας Χάρις, οπαδοί της φώναξαν «κλείστε τον μέσα!». Όμως η αντιπρόεδρος δεν άργησε να αντιδράσει: «Για μισό λεπτό», είπε κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στις αρχές του τρέχοντα μήνα. Προτού συμπληρώσει:

    «Με αυτό θα ασχοληθούν τα δικαστήρια. Εμείς ας ασχοληθούμε με τον Νοέμβριο, σύμφωνοι;».

    Ενώ πλέον δεν απομένουν ούτε δυο εβδομάδες ως τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν πάντα να προοιωνίζονται εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στην Κάμαλα Χάρις.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος Ευτυχιάδης – Το ξέσπασμα της μητέρας
    Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος Ευτυχιάδης – Το ξέσπασμα της μητέρας

    Ο Χρήστος Ευτυχιάδης είχε γνωματεύσει για τη Μαλένα και την Ίριδα στο πλαίσιο του πορίσματος των Καρακούκη – Καλόγρηα – Απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο της Μαλένας από μεταβολικό νόσημα, δηλητηρίαση ή καρδιολογικά προβλήματα

    Με την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κατηγορουμένων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας.
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευτυχιάδης είχε γνωματεύσει για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη στο πλαίσιο του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα, οι οποίοι έχουν αποδώσει το θάνατο των δυο κοριτσιών σε ασφυξία.
    Στο πόρισμα, άλλωστε, των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα στηρίζεται και η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο κοριτσιών της.
    Τώρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του ο κ. Ευτυχιάδης απέδωσε το θάνατο της μικρής Μαλένας σε υποξία, ήτοι σε έλλειψη οξυγόνου, όπως εξήγησε.

    Όπως διευκρίνισε ο μάρτυρας το κυριότερο εύρημα της έρευνάς του για το θάνατο παιδιού είναι η υποξία -ανοξία.

    Απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο από μεταβολικό νόσημα, δηλητηρίαση ή καρδιολογικά προβλήματα
    Ακόμη, ο παθολογοανατόμος απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο του κοριτσιού από μεταβολικό νόσημα, όπως απέκλεισε το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του από κάποιο φάρμακο ή από καρδιολογικά προβλήματα.

    Πρόεδρος: Τι είναι η υποξία και τι η ανοξία;
    Μάρτυρας: Η υποξία είναι έλλειψη οξυγόνου και η ανοξία η ακραία μορφή της. Η ασφυξία είναι είδος υποξίας με τεχνικά μέσα.
    Πρόεδρος: Στην ασφυξία τι περιμένουμε να δούμε;
    Μάρτυρας: Ότι, έχουμε βρει εδώ (σ.σ. στην περίπτωση της Μαλένας). Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως και κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο.

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της έδρας ο κ. Ευτυχιάδης ανέφερε: «Σε περιπτώσεις ασφυξίας, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, πρώτα επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του».

    Πρόεδρος: Ο κ. Αγαπητός και ο κ. Τσαντίρης (σ.σ. ιατροδικαστές) λένε ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε λίγα λεπτά…
    Μάρτυρας: Διαφωνώ ότι δεν μπορεί η ασφυξία να την προκαλέσει. Προκαλεί ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος.

    «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί»

    Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να θεωρηθεί αιτία αιφνίδιου θανάτου, γιατί είναι κλινικοεργαστηριακή διάγνωση και προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί εδώ, δεν υπάρχει “έπαθα ηπατική ανεπάρκεια και πέθανα ξαφνικά”. Πρέπει να εμφανιστούν συμπτώματα για να φτάσει κάποιος να πεθάνει από ηπατική ανεπάρκεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευτυχιάδς «αδειάζοντας» έτσι την ιατροδικαστική Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε αποδώσει αρχικά το θάνατο του κοριτσιού σε ηπατική ανεπάρκεια.

    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η αποστροφή του παθολογοανατόμου ότι η Μαλένα ήταν ένα υγιές κορίτσι που έτρωγε σουβλάκια λίγο πριν το θάνατό της στο νοσοκομείο Παίδων, προκάλεσε το ξέσπασμα της κατηγορούμενης μητέρας.

    Πισπιρίγκου: Που μάθατε για σουβλάκια κ. Ευτυχιάδη;
    Ευτυχιάδης: Από τους ιατροδικαστές
    Πισπιρίγκου: Από ποιους ιατροδικαστές;

    Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Τέταρτη αναβολή για την δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών
    Πύργος: Τέταρτη αναβολή για την δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών

    Θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2025

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Για τις 23 Σεπτεμβρίου 2025 αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου, η χθεσινή προγραμματισμένη δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

    Είναι η τέταρτη κατά σειρά αναβολή της δίκης των ακτιβιστών που κατηγορούνται για το αδίκημα της φθοράς μνημείου. Το 2021 είχαν εισβάλει στο ναό της Ήρας, κατά τη διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υψώνοντας πανό και τη σημαία της χώρας τους, φωνάζοντας συνθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρόνια διαμάχη ανάμεσα στην Κίνα και το Θιβέτ.

    Στον Πύργο, βρέθηκε και ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων ακτιβιστών, εξ Αθηνών, Αλέξης Αναγνωστάκης, ο οποίος δήλωσε στο ilialive.gr «Είναι μια υπόθεση που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και των διεθνών ΜΜΕ. Δυστυχώς, αν και αφορά μια υπόθεση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης , θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυλίεται στα Δικαστήρια του Πύργου επί τρία χρόνια χωρίς να υπάρχει μια προοπτική άμεσης εκδίκασης. Εκφράζω τη λύπη μου γι’ αυτή την εξέλιξη, από την άποψη ότι τέτοιες υποθέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν κάποια προτεραιοποίηση στην εκδίκασή τους. Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει αντίκτυπο και στους εντολείς μας, οι οποίοι εκείνη την περίοδο διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

    anagnostakis alexis

    Όπως ενημερώνει ο κ. Αναγνωστάκης, οι εντολείς τους βρίσκονται στη χώρα τους, επιθυμούν την εκδίκαση της υπόθεσης και είναι απογοητευμένοι από την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται. «Οι εντολείς μου έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στο γεγονός ότι αυτό που έπραξαν ήταν το σωστό. Θέλουν να εκδικαστεί η υπόθεση και είναι βαθιά απογοητευμένοι από το ιστορικό των καθυστερήσεων».

  • Βολές Τραμπ σε Ζελέσνκι: Είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει
    Βολές Τραμπ σε Ζελέσνκι: Είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει

    «Πλασιέ» χαρακτηρίζει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος για την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση στην Ουκρανία.

    Διατυπώνοντας ενστάσεις για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας στον YouTuber Πάτρικ Πετ-Ντέιβιντ επέρριψε ευθύνες στον Ζελένσκι πως «δεν θα έπρεπε ποτέ να αφήσει αυτόν τον πόλεμο να ξεκινήσει».

    «Θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει ποτέ. Κάθε φορά που έρχεται, του δίνουμε 100 δισεκ. δολάρια – ποιος άλλος πήρε τόσα χρήματα στην ιστορία; Αυτό δεν έχει προηγούμενο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Διευκρίνισε, βέβαια, ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, αφού αισθάνεται «πολύ άσχημα για αυτούς τους ανθρώπους». Από την πλευρά του, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζέι-Ντι Βανς, έχει ταχθεί ενάντια στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

    Δέσμευση ότι αν εκλεγεί θα τερματίσει τον πόλεμο πριν τις 20 Ιανουαρίου

    Ο υποψήφιος πρόεδρος πάντως επανέλαβε ότι εάν ήταν εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ ο πόλεμος αυτός δεν θα ξεσπούσε. «Ο πόλεμος δεν ξέσπασε στα τέσσερα χρόνια που ήταν στον Λευκό Οίκο και «δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ». Διαβεβαίωσε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα μπορέσει να τερματίσει τις εχθροπραξίες πριν από την τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, με στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 50 δισεκ. δολαρίων – αρκετά μικρότερη βέβαια σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • Σπαρτιάτες: Διακόπηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών
    Σπαρτιάτες: Διακόπηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών

    Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των έντεκα νυν και πρώην βουλευτών των Σπαρτιατών, του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και ενός δικηγόρου για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

    Ποιοι απουσίαζαν από τη δικαστική αίθουσα

    Η δίκη διακόπηκε για τα τέλη του τρέχοντος μήνα, καθώς απουσίαζαν δυο κατηγορούμενοι με κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, οι οποίοι είχαν ζητήσει αναβολή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. Μάλιστα, παρόμοιο αίτημα υπέβαλε και τρίτος κατηγορούμενος, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

    Στο δικαστήριο βρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που από χθες (15/10) βρίσκεται σε άδεια μιας εβδομάδας από τις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, το «παρών» έδωσε και ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ως αρχηγός των Σπαρτιατών είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για πρακτικές «δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia» εντός του κόμματός του.

    Πάντως, Ηλίας Κασιδιάρης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς και Σωτήρης Μεταξάς ζήτησαν την άμεση διεξαγωγή της δίκης.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο