Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 11:48

Μόσχα: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προφυλακιστέοι για δύο μήνες κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα, που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους.

Το δικαστήριο έκρινε τους τέσσερις φερόμενους ως δράστες προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου. Ωστόσο επειδή η έναρξη της δίκης τους δεν έχει ακόμη οριστεί η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ρωσικές Αρχές έχουν ανακοινώσει πως έχουν προβεί σε συνολικά 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση.

Δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες φέρονται να παραδέχθηκαν την ενοχή τους.

Οι ρωσικές αρχές έχουν κάνει γνωστό πως ότι οι κατηγορούμενοι είναι «ξένοι υπήκοοι», χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εθνικότητά τους. Σύμφωνα με το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα ταντζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τους Νταλερζόν Μιρζόεφ, Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα, Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Στις εικόνες που έχουν διαρρεύσει οι τέσσερις συλληφθέντες εμφανίστηκαν στο δικαστήριο βαρύτατα τραυματισμένοι. Ο ένας από αυτούς φαίνεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση να μεταφέρεται σε καρέκλα νοσοκομείου.

Επιμένει η Μόσχα για εμπλοκή του Κιέβου

Να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό το ISIS, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν «δείχνει» το Κίεβο πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχε ετοιμαστεί "παράθυρο" για να διαφύγουν οι δράστες στα σύνορα της Ουκρανίας».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό. Μάλιστα, εάν το βίντεο που δημοσίευσε το ISIS, που καταγράφει τη στιγμή της αιματηρής επίθεσης διαπιστωθεί πως είναι γνήσιο, οι ισχυρισμοί της Μόσχα θα καταρριφθούν.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Τραγικός ο απολογισμός των θυμάτων του μακελειού

Καθώς ο «πόλεμος ευθυνών» μαίνεται ο απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης υπερβαίνει τα 150 άτομα, ενώ δεκάδες παραμένουν οι τραυματίες.

Οι έρευνες στα συντρίμμια του κτιρίου που καταστράφηκε από τις φλόγες και κατέρρευσε συνεχίζονται και αναμένεται να διαρκέσουν για ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές, γεγονός που προκαλεί φόβους να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ VASILY PRUDNIKOV

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 10:07

Σχετικά Άρθρα

  • Κύμα ζέστης στη Ρωσία - Η Μόσχα έσπασε ρεκόρ θερμοκρασίας που κρατούσε από το 1917
    Κύμα ζέστης στη Ρωσία - Η Μόσχα έσπασε ρεκόρ θερμοκρασίας που κρατούσε από το 1917

    Ο υδράργυρος έδειξε χθες 32,7 βαθμούς Κελσίου στη ρωσική πρωτεύουσα, σπάζοντας το ρεκόρ του 1917 για εκείνη την ημέρα κατά μισό βαθμό

    Οι Ρώσοι ετοιμάζονται σήμερα για κάποιες από τις υψηλότερες θερμοκρασίες εδώ και πάνω από έναν αιώνα, με τη Μόσχα να καταρρίπτει το ρεκόρ του 1917 και πόλεις σε όλη τη χώρα να βιώνουν θερμοκρασίες πολύ επάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.
    Στη Μόσχα, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να υποχωρήσουν στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του ρωσικού χειμώνα, ο υδράργυρος ανήλθε στους 32,7 βαθμούς Κελσίου στις 3 Ιουλίου, σπάζοντας το ρεκόρ του 1917 για εκείνη την ημέρα κατά μισό βαθμό, σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο FOBOS.
    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αντίστοιχα ρεκόρ καταρρίφθηκαν σε περιοχές από τις ρωσικές ακτές του Ειρηνικού έως τη Σιβηρία και τα ευρωπαϊκά τμήματα της Ρωσίας.
    Ο πολύ ζεστός καιρός προκάλεσε αλματώδη αύξηση της ζήτησης για κλιματιστικά και ανεμιστήρες, ενώ οι Μοσχοβίτες καταναλώνουν ποσότητες ρεκόρ σε παγωτά και αναψυκτικά. Στο μετρό και σε πολλά τρένα προσφέρεται νερό στους επιβάτες.

    Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν κάλεσε τους κατοίκους στη μητροπολιτική περιοχή της Μόσχας, όπου ζουν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, να λαμβάνουν προφυλάξεις και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.

    «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία του αέρα θα ξεπεράσει τις κλιματικές νόρμες και θα αυξηθεί πάνω από τους 30 βαθμούς και πάλι», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, για αύριο προβλέπονται καταιγίδες ενώ υπάρχει η πιθανότητα χαλαζόπτωσης.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAXIM SHIPENKOV
  • Ρωσία: Σπάνε τα ρεκόρ ζέστης στη Μόσχα - «Τη νύχτα δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, είναι αποπνικτικά»
    Ρωσία: Σπάνε τα ρεκόρ ζέστης στη Μόσχα - «Τη νύχτα δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, είναι αποπνικτικά»

    Η Μόσχα και η περιφέρειά της βρίσκονται, από τις αρχές της εβδομάδας, αντιμέτωπες με ένα κύμα ζέστης, με τη ρωσική πρωτεύουσα να καταρρίπτει ένα ρεκόρ θερμοκρασίας τουλάχιστον 100 ετών για τις αρχές Ιουλίου.

    Ο υδράργυρος έφθασε σήμερα στη Μόσχα στους 32,5 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 0,3 βαθμούς το ρεκόρ που είχε καταγραφεί για την 3 Ιουλίου το μακρινό 1917, σύμφωνα με τον Ρομάν Βίλφαντ, επιστημονικό διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Το ρεκόρ ημέρας ξεπεράστηκε επίσης χθες Τρίτη, με μια θερμοκρασία που υπερέβη το ρεκόρ των 32 βαθμών Κελσίου, η οποία είχε καταγραφεί το 1890, συμπλήρωσε ο υπεύθυνος.

    Οι Μοσχοβίτες, όσοι παραμένουν στην πόλη και δεν έχουν φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αναζητούν ανάσες δροσιάς στα πάρκα και τα σιντριβάνια της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ κάποιοι αψηφούν τις απαγορεύσεις των αρχών να κάνουν μπάνιο στα κανάλια και τα επιφανειακά δίκτυα ύδρευσης στα περίχωρα της πόλης.

    «Είναι πολύ δύσκολο, κάνει πολλή ζέστη και είναι αποπνικτικά. Τη νύχτα, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε με τον κλιματισμό (…). Είναι δύσκολο, ιδίως στην ηλικία μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μονίρα Γκαλίμοβα, μια συνταξιούχος ηλικίας 70 ετών, η οποία περίμενε σε μια στάση λεωφορείου, εμφανώς εξαντλημένη.

    «Η δουλειά μου δεν μπορεί να περιμένει, για αυτό ακριβώς είμαι υποχρεωμένη να μείνω στη Μόσχα παρά τη ζέστη, το να φύγω στην εξοχή δεν μπορεί παρά να παραμείνει ένα όνειρο», είπε από την πλευρά της η Όλγκα Κρίσινα, 34 ετών, η οποία εργάζεται στην ανακαίνιση διαμερισμάτων.

    Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται έως την Παρασκευή, «υψηλότερες κατά 7 βαθμούς ή περισσότερο από τα κλιματικά πρότυπα», επισημαίνει το ρωσικό μετεωρολογικό κέντρο στον ιστότοπό του.

    Το κύμα ζέστης πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, σε μια ακτίνα 200 χιλιομέτρων περιμετρικά της πρωτεύουσας, όπως και τις περιοχές νοτιότερα, το Κουρσκ, το Μπέλγκοροντ και το Βορονέζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAXIM SHIPENKOV

  • Σχέδιο δολοφονίας Ζελένσκι: Θα τον έπιαναν αιχμάλωτο και θα τον σκότωναν ως δώρο στον Πούτιν
    Σχέδιο δολοφονίας Ζελένσκι: Θα τον έπιαναν αιχμάλωτο και θα τον σκότωναν ως δώρο στον Πούτιν
    Δώρο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας την Τρίτη (7/5) πιστεύει η ουκρανική κρατική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) ήταν η απόπειρα δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την οποία απέτρεψε.

    Ο επικεφαλής της SBU, αναφέρθηκε στο γεγονός μέσω Telegram: «Η τρομοκρατική επίθεση, η οποία υποτίθεται ότι ήταν ένα δώρο στον Πούτιν για την ορκωμοσία, ήταν πράγματι μια αποτυχία των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών».

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εχθρός είναι ισχυρός και έμπειρος. Δεν μπορεί να υποτιμηθεί», πρόσθεσε.

    Γι' αυτό και οι φερόμενοι ως πράκτορες, δύο Ουκρανοί συνταγματάρχες, είχαν λάβει εντολή να βρουν κάποιον που βρίσκεται κοντά στην προεδρική φρουρά. Το πρόσωπο αυτό θα συνελάμβανε τον Ζελένσκι αιχμάλωτο - στο γραφείο του ή όταν έβγαινε από το κτίριο - και στη συνέχεια θα τον σκότωνε, σύμφωνα με την SBU.

    Ωστόσο οι Ρώσοι δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με τον Guardian η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) κατέστρωσε επίσης ένα σχέδιο για την εξόντωση του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κίριλο Μπουντάνοφ, ο οποίος είναι από τα πλέον μισητά πρόσωπα στη Μόσχα και του επικεφαλής της SBU, Βασίλ Μάλιουκ.

    Η υπηρεσία δήλωσε ότι τρεις αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών της FSB βρίσκονταν πίσω από την επιχείρηση. Τους κατονόμασε ως Μαξίμ Μισούστιν, Ντμίτρο Περλίν και Αλεκσίι Κορνέφ, από το ένατο τμήμα της πέμπτης υπηρεσίας της FSB.

    Ένας από τους φερόμενους ως Ουκρανούς πράκτορες ήταν συνταγματάρχης που υπηρετούσε στην κρατική φρουρά της Ουκρανίας. Ο συνταγματάρχης πραγματοποίησε αρκετές μυστικές συναντήσεις με τον Κορνέφ πριν από το 2022, οι οποίες έλαβαν χώρα σε γειτονική ευρωπαϊκή χώρα, αναφέρεται.

    Οι Ουκρανοί δεν αποκάλυψαν πότε ανακαλύφθηκε η συνωμοσία για τη δολοφονία του Ζελένσκι, αλλά η SBU υπέδειξε ότι οι προετοιμασίες βρίσκονταν σε καλό δρόμο και ήταν σε εξέλιξη από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

    Σχεδίαζαν και άλλες δολοφονίες

    Ιδιαίτερα περίπλοκο ήταν το σχέδιο για τη δολοφονία του Μπουντάνοφ. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. Ένας παρατηρητής επρόκειτο να παρακολουθεί ένα σπίτι που χρησιμοποιούσε ο Μπουντάνοφ και το οποίο οι Ρώσοι σκόπευαν να πλήξουν με πυραυλική επίθεση. Ένας πράκτορας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση θα επιτίθετο στη συνέχεια σε άλλους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο χρησιμοποιώντας drone. Ένα δεύτερο πυραυλικό χτύπημα θα κάλυπτε τα ίχνη της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος
    Ο Περλίν φέρεται να είπε σε έναν από τα πρόσωπα που είχε στρατολογήσει: «Η σειρά είναι πύραυλος, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πύραυλος».
    Η SBU δήλωσε ότι ανακάλυψε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πολεμικές κεφαλές και νάρκες. Τα μέλη του δικτύου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία και τρομοκρατία. Η FSB υποσχέθηκε να καταβάλει 50.000 δολάρια εάν η «επιχείρηση» διεξαχθεί με επιτυχία.

    Σιωπή από τη Μόσχα

    Η Μόσχα τηρεί σιγή ιχθύος. Μάλιστα το Κρεμλίνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο τον περασμένο μήνα όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σύλληψη στην Πολωνία ενός άνδρα που κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την προετοιμασία μιας άλλης πιθανής απόπειρας δολοφονίας του Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε το περασμένο φθινόπωρο ότι υπήρξαν τουλάχιστον πέντε ρωσικές συνωμοσίες για τη δολοφονία του.
    Πηγή των μυστικών υπηρεσιών στο Κίεβο δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές αν κορυφαίοι αξιωματούχοι στη Μόσχα είχαν εγκρίνει το σχέδιο. Πρότειναν ότι μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα μιας επιχείρησης μεσαίου επιπέδου αξιωματικών, που προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν τα αφεντικά τους. «Ενδεχομένως να ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία«, δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή.

    Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ SERGEY DOLZHENKO

  • Επίθεση στη Μόσχα: Δεν μπορεί η Ρωσία να γίνει στόχος ισλαμιστών φονταμενταλιστών, λέει ο Πούτιν
    Επίθεση στη Μόσχα: Δεν μπορεί η Ρωσία να γίνει στόχος ισλαμιστών φονταμενταλιστών, λέει ο Πούτιν

    Η Μόσχα επιμένει πως το πολύνεκρο χτύπημα στον συναυλιακό χώρο δεν προκλήθηκε από το ISIS

    Για άλλη μια φορά, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σε διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε, με τον τρόπο του, πως η τρομοκρατική επίθεση στο συναυλιακό κέντρο με τους περισσότερους των 140 νεκρούς, δεν μπορεί να έγινε από το Ισλαμικό Κράτος.
    «Η Ρωσία δεν μπορεί να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές φονταμενταλιστές. Έχουμε μια χώρα που επιδεικνύει ένα μοναδικό παράδειγμα διαθρησκευτικής και διεθνικής αρμονίας και ενότητας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας, σε άλλο σημείο, πως «υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο κύριος στόχος αυτών που διέταξαν την τρομοκρατική επίθεση ήταν να πλήξουν την ενότητά μας».
    Στο μεταξύ, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB συνέλαβε τρία ακόμη άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στην πολύνεκρη επίθεση τον περασμένο μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
    Ένας Ρώσος υπήκοος και δύο αλλοδαποί, όλοι τους με καταγωγή από χώρες της Κεντρικής Ασίας, συνελήφθησαν στη Μόσχα, στο Γεκατερίνμπουργκ και στο Ομσκ, ανέφερε η FSB.
    Σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία, δύο από τους συλληφθέντες μετέφεραν χρήματα για την αγορά πυροβόλων όπλων και οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο Crocus City Hall στις 22 Μαρτίου, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 144 άνθρωποι.
    Ο τρίτος συλληφθείς είχε άμεση συμμετοχή στη στρατολόγηση συνεργών στην επίθεση και στη χρηματοδότηση των δραστών.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ YURI KOCHETKOV
  • Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει τη σύλληψη των τεσσάρων τζιχαντιστών
    Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει τη σύλληψη των τεσσάρων τζιχαντιστών

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή (29/3)τη σύλληψη στη Ρωσία τεσσάρων μελών του, δραστών της φονικής επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, την επομένη νέων κατηγοριών των ρωσικών αρχών που κατήγγειλαν «σχέσεις με τους Ουκρανούς εθνικιστές».

    Την ευθύνη για την επίθεση της 22ας Μαρτίου, που προκάλεσε 143 θανάτους πριν από μία εβδομάδα στο Crocus City Hall, έχει ήδη αναλάβει το ΙΚ, όμως οι Ρώσοι αξιωματούχοι επιμένουν στο ουκρανικό σενάριο. Το Κίεβο αρνείται από την πλευρά του κάθε εμπλοκή στο μακελειό.

    Στη χθεσινή έκδοσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, η al-Nabaa, η εβδομαδιαία εφημερίδα της τζιχαντικής οργάνωσης, επιβεβαιώνει πως «τέσσερις μαχητές, που είναι στρατιώτες του χαλιφάτου», επιτέθηκαν στην αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας.

    Τρεις από αυτούς χρησιμοποίησαν μυδραλιοβόλα ενώ ο τέταρτος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την al-Nabaa, που δημοσιοποιήθηκε στα κανάλια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην εφαρμογή Telegram

    Οι επιτιθέμενοι αποτέλεσαν στη συνέχεια στόχο μιας «καταδίωξης» από χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις η οποία τελείωσε με την «περικύκλωσή» τους σε ένα δάσος. «Μακάρι ο Θεός να τους απελευθερώσει από την αιχμαλωσία τους», ανέφερε η al-Nabaa.

    Η επίθεση, η πιο φονική τα τελευταία 20 χρόνια στη Ρωσία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 143 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 360, μεταξύ των οποίων παιδιά. Οι ρωσικές αρχές είχαν κάνει λόγο προηγουμένως για τη σύλληψη 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις φερόμενοι ως επιτιθέμενοι. Σε βάρος οκτώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκαν.

    Χθες, Πέμπτη, η ρωσική ανακριτική επιτροπή, το όργανο που αναλαμβάνει τις κυριότερες ποινικές έρευνες, ανακοίνωσε πως οι δράστες της επίθεσης είχαν «σχέσεις με τους Ουκρανούς εθνικιστές» και είχαν λάβει "σημαντικά" χρηματικά ποσά με προέλευση την Ουκρανία.

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ο ίδιος πως οι τέσσερις επιτιθέμενοι συνελήφθησαν στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, όπου ένα «παράθυρο» που θα τους επέτρεπε να διασχίσουν τα σύνορα, είχε ετοιμαστεί από την ουκρανική πλευρά.

    Ο διευθυντής των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, είχε κατηγορήσει από την πλευρά του τις ουκρανικές και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι «διευκόλυναν» την επίθεση.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ VASILY PRUDNIKOV

  • Μακελειό στη Μόσχα: Στους 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση
    Μακελειό στη Μόσχα: Στους 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

    Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε σε 143, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές την Τετάρτη. Περίπου άλλοι 80 άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατά την πολιορκία από ενόπλους παραμένουν στο νοσοκομείο.

    Η φονικότερη επίθεση σε ρωσικό έδαφος

    Το μακελειό το βράδυ της Παρασκευής στο Crocus City Hall, ένα εκτεταμένο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στα βορειοδυτικά προάστια της Μόσχας, ήταν η φονικότερη εξτρεμιστική επίθεση σε ρωσικό έδαφος εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι που κρατούσαν αυτόματα τουφέκια πυροβόλησαν κατά χιλιάδων επισκεπτών συναυλιών και έβαλαν φωτιά στον χώρο.

    Ένα παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι είχαν πληροφορίες που επιβεβαίωναν την ευθύνη της οργάνωσης.

    Η επικαιροποίηση των νεκρών από το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας δεν ανέφερε τον αριθμό των τραυματιών, αλλά ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και άλλοι 205 έχουν ζητήσει ιατρική περίθαλψη από την επίθεση.

    Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, η FSB, δήλωσε ότι είχε συλλάβει 11 άτομα την επομένη της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων υπόπτων για οπλοφορία. Οι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως υπήκοοι Τατζικιστάν, εμφανίστηκαν την Κυριακή σε δικαστήριο της Μόσχας με κατηγορίες για τρομοκρατία και έφεραν σημάδια σοβαρών ξυλοδαρμών. Ένας από αυτούς φαινόταν να έχει μόλις τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

    Ρώσοι αξιωματούχοι, ωστόσο, επέμειναν ότι η Ουκρανία και η Δύση είχαν ρόλο, ισχυρισμοί που το Κίεβο αρνείται σθεναρά. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι προσπαθεί να προκαλέσει πυρετό καθώς οι δυνάμεις του πολεμούν στην Ουκρανία.

    Ο επικεφαλής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ ισχυρίστηκε επίσης, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι δυτικές κατασκοπευτικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί. Επανέλαβε τον ισχυρισμό του Πούτιν ότι οι τέσσερις ένοπλοι προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία όταν συνελήφθησαν, θεωρώντας τον ως απόδειξη της υποτιθέμενης εμπλοκής του Κιέβου.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAXIM SHIPENKOV

  • Μακελειό στη Μόσχα: «Βράζει» από οργή η Ρωσία - Τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες και τα επόμενα βήματα του Πούτιν
    Μακελειό στη Μόσχα: «Βράζει» από οργή η Ρωσία - Τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες και τα επόμενα βήματα του Πούτιν

    «Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να πεθάνουν», δηλώνει ο Μεντβέντεφ - Τέσσερις μέχρι τώρα οι συλληφθέντες για τη σφαγή με τους 139 νεκρούς - Αγωνία για κλιμάκωση επιθέσεων του Κρεμλίνου

    «Όλοι με ρωτάνε. Τι να κάνουμε; Τους πιάσαμε. Μπράβο σε όλους που τους έπιασαν. Πρέπει να σκοτωθούν; Πρέπει. Και αυτό θα γίνει. Αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να σκοτωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όλοι. Αυτοί που τους πλήρωσαν, αυτοί που συμπάσχουν μαζί τους, αυτοί που τους βοήθησαν. Να τους σκοτώσουμε όλους». Με αυτά τα λόγια, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δίνει το στίγμα της τύχης που πιθανότατα περιμένει τους συλληφθέντες τρομοκράτες για τη σφαγή στο Crocus City Hall.
    Η Ρωσία, συνεχίζει να θρηνεί για τους -ως τώρα- 139 νεκρούς και «βράζει» από οργή. Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες, όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Νωρίτερα, βέβαια, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο, έγιναν δέκτες της οργής των αστυνομικών που τους συνέλαβαν και ανέκριναν.
    Σε βίντεο που κυκλοφόρησε η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, φαίνεται ο ένας από τους συλληφθέντες τρομοκράτες γυμνός από τη μέση και κάτω, να του κάνουν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα. Σε άλλο βίντεο, οι αστυνομικοί περιγράφουν πώς έκοψαν το αυτί άλλου συλληφθέντα τρομοκράτη και τον ανάγκασαν να το φάει. Για τον τρίτο, στο Telegram διακινείται πως οι ρωσικές αρχές ασφαλείας του έβγαλαν το ένα μάτι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ενώ ο τέταρτος, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πρησμένο πρόσωπο από ξυλοδαρμό, εμφανίζεται σε βίντεο να ανακρίνεται με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο λαιμό του.
    Οι τέσσερις συλληφθέντες, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει ομολογήσει και οι οποίοι θα κρατηθούν προφυλακιστέοι ως τη δίκη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Μαϊου, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές ότι ονομάζονται Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni και Muhammadsobir Fayzov

    Στο μεταξύ και μετά την ανάρτηση του φρικιαστικού βίντεο με τις άνανδρες δολοφονίες αθώων πολιτών από το παρακλάδι του ISIS, ISIS-K που αποδεικνύει την εμπλοκή του στο μακελειό του Crocus City Hall και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Αλλά άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι πίσω από το λουτρό αίματος βρίσκονται οι Ουκρανοί -ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει η Ουκρανία κατηγορηματικά.
    Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι το μακελειό στη Μόσχα ήταν «συνέχεια των επιθέσεων του ναζί του Κιέβου», δίνοντας την υπόσχεση στον ρωσικό λαό ότι θα εξεταστεί ποιοι έδωσαν εντολές και ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά, ότι οι Τατζίκοι τρομοκράτες που συνελήφθησαν, ήθελαν να διαφύγουν στην Ουκρανία. «Ήταν μέρος του εκφοβισμού που μας ασκούν και κομμάτι της επίθεσης που οργανώνουν από το 2014 οι ναζί του Κιέβου σε βάρος της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση.

    «Μας ενδιαφέρει ποιος επωφελείται από αυτό», δήλωσε. «Αυτή η θηριωδία μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια σειρά προσπαθειών από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου» είπε, επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος άφησε αιχμές και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις οποίες είπε δηκτικά ότι «προσπαθούν να πείσουν τους πάντες πως δήθεν δεν υπάρχει ουκρανικό ίχνος σε αυτό το έγκλημα, ότι πίσω από αυτό βρίσκεται ο ISIS».

    Το ερώτημα, τώρα είναι οι εξελίξεις στη σκιά της θηριωδίας. Εν πρώτοις, είναι ένα ερώτημα το εάν η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο πρόβλημα, μια νέα γενιά τρομοκρατών από το Τατζικιστάν -μια φτωχή μετασοβιετική χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων ανάμεσα σε Ουζμπεκιστάν, Αφγανιστάν και Κίνα, οι πολίτες της οποίας εργάζονται συνήθως σε χειρονακτικές δουλειές ως μετανάστες στη Ρωσία- που έρχεται, αλλά και κυρίως, εάν η επίθεση αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα φάση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου και το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία απασχολούν ολοένα και περισσότερο τους διεθνείς αναλυτές που εκφράζουν αγωνία για κλιμάκωση επιθέσεων του Κρεμλίνου που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει ως αφορμή το μακελειό στη Μόσχα για περαιτέρω όξυνση των σχέσεων με την Ουκρανία. Η επιμονή Πούτιν στην ουκρανική ανάμειξη, άλλωστε, δείχνει ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση...
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ VASILY PRUDNIKOV
  • Μακελειό στη Ρωσία: Θωρακίζεται η ΕΕ - Σε ύψιστο συναγερμό η Γαλλία, αυξημένα μέτρα και στην Ιταλία
    Μακελειό στη Ρωσία: Θωρακίζεται η ΕΕ - Σε ύψιστο συναγερμό η Γαλλία, αυξημένα μέτρα και στην Ιταλία

    Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού ανέβασε ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ το σχέδιο «Βιζιπιράτ» για μέτρα ασφάλειας «κατά τρομοκρατικού κινδύνου» στη Γαλλία, μετά την επίθεση στη Μόσχα. Την ίδια ώρα, την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, λόγω και της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών, η οποία ξεκινά σήμερα, 25/3, αποφάσισε η ειδική επιτροπή αρμόδια για την ασφάλεια που συνεδρίασε στο υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

    Σύμφωνα με την Deutsche Welle, από τον Ιανουάριο, τα μέτρα ήταν στο επίπεδο 2, από χθες βράδυ όμως, και μετά τη σύγκλιση ενός εκτάκτου συμβουλίου ασφαλείας παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ το ανέβασε στο ανώτατο επίπεδο 3. Το σχέδιο «Βιζιπιράτ» αποτελεί για την κυβέρνηση ένα κεντρικό εργαλείο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Εμπλέκει όλους τους εθνικούς φορείς, το κράτος, τον στρατό, τις τοπικές αρχές, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, με την προτροπή για επαγρύπνηση, πρόληψη και προστασία.

    Το γεγονός ότι για την επίθεση στη Μόσχα, την ευθύνη ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού κράτους στο «Χορασάν», λειτούργησε καταλυτικά για την κινητοποίηση των γαλλικών αρχών, γιατί η φράξια αυτή είναι γνωστή στη Γαλλία με προηγούμενες απειλές και σχέδια επίθεσης, που όμως ματαιώθηκαν. Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα υπάρχει μια γενική αναστάτωση από απειλές για επιθέσεις σε σχολεία και λύκεια, με παραβιάσεις σε ψηφιακούς χώρους εργασίας και πλατφόρμες, η πρόσβαση στις οποίες έχει για την ώρα ανασταλεί.

    Αρχικά είχαν στοχοποιηθεί τα σχολεία της περιφέρειας των Παρισίων, από την νύχτα της Παρασκευής όμως ακολούθησαν τα σχολεία σε Λίλλη και Αμιέν βορειοδυτικά. Όπως για παράδειγμα το κολέγιο Καρνό της Λίλλης που το Σάββατο το βράδυ, δάσκαλοι και μαθητές έλαβαν ένα μήνυμα από άτομο που, με αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος, απείλησε για επιθέσεις σε 122 σχολεία σήμερα Δεύτερα. Από τους επικεφαλής των ιδρυμάτων και την πρυτανεία, υποβλήθηκαν ήδη καταγγελίες προκειμένου να επιτραπούν οι πρώτες έρευνες.

    Ιταλία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας

    Εκτός από τα αεροδρόμια, τους σταθμούς, τις συναγωγές και τις πρεσβείες, μεγάλο βάρος δίνεται και σε όλα τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές τελετές, αρχίζοντας από το Βατικανό και το Κολοσσαίο, στη Ρώμη.

    Xθες το Βατικανό γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή των Βαίων προσελκύοντας πολύ μεγάλο αριθμό πιστών, ιταλών αλλά και επισκεπτών στην Αιώνια Πόλη.

    Παράλληλα, αποφασίσθηκε η αύξηση της δραστηριότητας πρόληψης στο διαδίκτυο, όπου οι φονταμενταλιστές στρατολογούν, συχνά, νέα μέλη τους.

    Συνολικά, σε όλη την χώρα φυλάσσονται 28.000 «ευαίσθητοι στόχοι» ενώ, από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 μέχρι σήμερα, απελάθηκαν από την Ιταλία, για λόγους εθνικής ασφάλειας, 47 άνθρωποι.

    ΕΕ: Η επίθεση στη Μόσχα να μην γίνει πρόσχημα κλιμάκωσης στην Ουκρανία

    Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ κάλεσε σήμερα Δευτέρα (25/3) τη Μόσχα να μην έχει τρομοκρατική επίθεση ως πρόσχημα για να αυξήσει τις επιθέσεις της κατά της Ουκρανίας, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμοδιοτήτων για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πίτερ Στάνο .

    «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη, καμία απόδειξη ότι η Ουκρανία συνδέθηκε με αυτήν την επίθεση και απευθύνουμε έκκληση στις ρωσικές αρχές: μην χρησιμοποιείτε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ως πρόσχημα, ως κίνητρο για να αυξήσετε την παράνομη επίθεση κατά της Ουκρανίας. Μην το χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία για να αυξήσετε την εσωτερική καταστολή κατά των επικριτών του καθεστώτος στη Ρωσία», δήλωσε ο Πίτερ Στάνο.

    Κληθείς να απαντήσει, εάν κατά την άποψη της Επιτροπής η Μόσχα ψάχνει ένα πρόσχημα για να πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία, ο Πίτερ Στάνο απάντησε:

    «Δεν εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε εικασίες για τις συνθήκες αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, την οποία καταδικάσαμε (στις 22 και 23 Μαρτίου). Μας ανησυχούν φυσικά υπονοούμενα εκπροσώπων του καθεστώτος στη Μόσχα για σύνδεση μεταξύ αυτών των επιθέσεων και της Ουκρανίας. Απορρίπτουμε αυτή την προσπάθεια».

    Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι μετά την έναρξη της παράνομης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η ΕΕ ανέστειλε κάθε είδους συνεργασία με τη Μόσχα, αλλά εάν η Ρωσία υποβάλει μια «αξιόπιστη» πρόταση, βασισμένη στο σεβασμό των διεθνών κανόνων, τότε η ΕΕ πιθανότατα δεν θα έλεγε όχι

    ΕΕ προς Ρωσία: Η επίθεση στη Μόσχα να μην γίνει πρόσχημα κλιμάκωσης στην Ουκρανία

    Ταγιάνι: Πρέπει να ζητήσουμε από τη Ρωσία να μην εκμεταλλευτεί την επίθεση

    «Μετά την τρομερή τρομοκρατική επίθεση της Μόσχας πρέπει να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και προσεκτικοί», δήλωσε και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνιο οποίος πρόσθεσε:

    «Πρέπει να γίνουν εκτιμήσεις οι οποίες να ωθήσουν όλες τις πλευρές προς την τήρηση μιας προσεκτικής στάσης» με στόχο «να αποφευχθεί η κορύφωση της έντασης».

    Ταγιάνι: Πρέπει να ζητήσουμε από τη Ρωσία να μην εκμεταλλευτεί την επίθεση

    Nάνσι Φέζερ: Πολλαπλές απειλές για τη Γερμανία

    Στο μεταξύ, σε νέα συνέντευξή της στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ εκφράζει πρώτα από όλα και εκείνη τον αποτροπιασμό της για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα αποστέλλοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Στην ίδια συνέντευξη θέλησε να υπογραμμίσει όμως και τους νέους κινδύνους που εκπορεύονται από τον «υδριδικό πόλεμο» της Ρωσίας.

    Ως προς τους παράγοντες που αποτελούν σήμερα «απειλές» για την ασφάλεια στη Γερμανία η υπ. Εσωτερικών αναφέρει: «Βιώνουμε πράγματι μια νέα διάσταση των απειλών που προέρχονται από τη ρωσική επιθετικότητα». Ειδικότερα η Νάνσι Φέζερ από τους Σοσιαλδημοκράτες κάνει λόγο ευθέως για «προσπάθειες επιρροής μέσω διασποράς ψεμάτων και μαζικής παραπληροφόρησης» ενώ ταυτόχρονα «το ίδιο ενεργή είναι και η ρωσική κατασκοπεία».

    Ενδιαφέρον προκαλεί επίσης και η δήλωσή της ότι το Κρεμλίνο προσπαθεί να «αποσταθεροποιήσει» τη Δύση μέσω νέων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

    Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, προειδοποιεί για κίνδυνο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων αλλά και εκλογικής νοθείας ενόψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων τους επόμενους μήνες, από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου μέχρι τις κρίσιμες κρατιδιακές εκλογές σε Σαξονία, Θουριγγία και Βρανδεμβούργο τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για κρατίδια, στα οποία η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία σημειωτέων καλπάζει.

    «Συναγερμός» για το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν

    Αναφορικά με την επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας που άφησε πίσω της πάνω από 130 νεκρούς η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών ανέφερε ότι βάσει των πληροφοριών που είναι μέχρι τώρα γνωστές, υπεύθυνο για την τρομοκρατική επίθεση είναι το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν», παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους από το Αφγανιστάν που εδώ και καιρό εμφανίζεται ιδιαίτερα ενεργό.

    Για την ίδια, ο κίνδυνος ισλαμιστικής τρομοκρατίας παραμένει «έντονος» και όπως σημειώνει χαρακτηριστική η μεγαλύτερη ισλαμιστική απειλή και στη Γερμανία αυτή τη στιγμή προέρχεται από τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

    Μόλις την περασμένη Τρίτη η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Καρλσρούης είχε προβεί σε δύο συλλήψεις υπόπτων μελών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν στη Θουριγγία. Οι δύο άνδρες φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στο σουηδικό κοινοβούλιο της Στοκχόλμης και μάλιστα τα σχέδιά τους, που προέβλεπαν ακόμη και δολοφονίες αστυνομικών, βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο.

    Και κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχε σημάνει συναγερμός ειδικά στην Κολωνία, όπου νεαροί άνδρες, επίσης μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν, φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στον ιστορικό καθεδρικό ναό της πόλης.

    «Η ισλαμιστική απειλή βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος και των γερμανικών αρχών ασφαλείας» υπογραμμίζει η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών, κάνοντας κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση τον βαθμό επικινδυνότητας της κατάστασης.

    Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAXIM SHIPENKOV

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο