Κόσμος

Έπαιξαν ρώσικη ρουλέτα και σώθηκαν από θαύμα!

Έπαιξαν ρώσικη ρουλέτα και σώθηκαν από θαύμα!

Τρομακτική ιστορία εκτυλίχθηκε στη Νάπολι από δυο νεαρούς που ουσιαστικά επιχείρησαν να αναπαραστήσουν την σκηνή φρίκης του «Ελαφοκυνηγού»

Ρώσικη ρουλέτα έπαιξαν δυο νεαροί στη Νάπολι. Στην κυριολεξία. Το φρικιστιακό, τρομακτικό, θλιβερό και αποτρόπαιο «παιχνίδι» στο Frattamaggiore μεταξύ ανήλικου και ενός 19χρονου αγοριού παραλίγο να έχει τραγική κατάληξη. Σαν από θαύμα του πολιούχου της ιταλικής πόλης, Σαν Τζενάρο, το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο Pozzuoli με σφαίρα στο κεφάλι!

Το 19χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μια σφαίρα στον κρόταφο κινδύνευσε να πεθάνει εξαιτίας ενός παράλογου «παιχνιδιού». Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι «καραμπινιέρι» του Φραταματζόρε, ήταν ο ίδιος που πάτησε τη σκανδάλη του «τροποποιημένου λευκού πιστολιού», ενώ προκαλούσε έναν φίλο, ανήλικο, σε «ρωσική ρουλέτα».

Ο νεαρός άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο στη via Vergara και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι γιατροί προτίμησαν περαιτέρω μεταφορά, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο του Pozzuoli.

Εκεί οι γιατροί εντόπισαν αμέσως τη φύση του μεταλλικού αντικειμένου που προεξείχε από το κρανίο του, το αφαίρεσαν έγκαιρα και έσωσαν το παιδί.

Τα δύο αγόρια αργότερα συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή, χρήση και αποδοχή μεταποιημένου όπλου. Το όπλο, που βρέθηκε σε μια εξοχική κατοικία του Frattamaggiore μετά από υπόδειξή τους, κατασχέθηκε. Ο 19χρονος δεν κινδυνεύει και κρίθηκε ότι σε δέκα ημέρες θα πάρει εξιτήριο.

Οι νεαροί όπως στην ταινία «Ο Ελαφοκυνηγός», έπαιρναν εναλλάξ το όπλο για να περιστρέψουν τον κύλινδρο του περίστροφου. Αν ήταν πραγματικό όπλο, δεν θα υπήρχε ελπίδα για το αγόρι.

Αυτό ήταν που του έσωσε τη ζωή. Για την θανατηφόρα αυτή πρόκληση οι δυο τους είχαν χρησιμοποιήσει ένα scacciacani. Αυτό είναι περίστροφο προσομοίωση των κανονικών, στην οποία ο μηχανισμός λειτουργίας είναι πανομοιότυπος με τα πραγματικά όπλα, αλλά η κάννη είναι κλειστή, επομένως δεν είναι δυνατό να περάσει η σφαίρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο άδειες σφαίρες. Σε αυτή την περίπτωση το όπλο είχε τροποποιηθεί, η κάννη ήταν ελεύθερη και ο γεμιστήρας είχε προσαρμοστεί για να λειτουργεί με πραγματικές σφαίρες.

Για την ρώσικη ρουλέτα, ωστόσο, οι δυο τους είχαν χρησιμοποιήσει σφαίρα διαφορετικού διαμετρήματος, πολύ μεγάλη σε σύγκριση με αυτή που ήταν κατάλληλη για την κάννη: όταν ο 19χρονος πάτησε τη σκανδάλη, εν ολίγοις, η σφαίρα έσκασε και πετάχθηκε έξω, επιβραδύνθηκε από την τριβή και, όταν χτύπησε το κεφάλι του νεαρού, είχε ήδη χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής της, με αποτέλεσμα να κολλήσει μόνο στο κόκκαλο αλλά χωρίς να το διαπεράσει. Θαύμα θαυμάτων!

Πιθανότατα οι δυο νεαροί είχαν δει τον «Ελαφοκυνηγό».

Στην οσκαρική ταινία ο «Μάικλ» Ρόμπερτ Ντενίρο, ο «Νικ» Κρίστοφερ Γουόκεν και ο «Στίβεν»Τζον Σάβατζ είχαν αιχμαλωτιστεί απ’ τους Βιετκόνγκ. Ένα από τα βασανιστήρια που υπέστησαν ήταν μια παρτίδα «ρώσικης ρουλέτας».

Κατά τη Wikipedia, “Ρώσικη ρουλέτα, λέγεται ένα άκρως επικίνδυνο θανατηφόρο επιχείρημα που πραγματοποιούταν παλαιότερα με περίστροφο (ρεβόλβερ), κάτω από διάφορες συνθήκες. Βασική ιδέα του εγχειρήματος αυτού σ΄ όλες των περιπτώσεων εφαρμογής του ήταν η μέχρι ανοησίας επίδειξη αδιαφορίας προς τον θάνατο. Η ρώσικη ρουλέτα επιχειρούνταν άλλοτε ως τρόπος μονομαχίας, και άλλοτε ως λίαν επικίνδυνο μέσον ανάκρισης ή και εκβιασμού. Το όνομά της «ρώσικη» οφείλεται σε μορφή μονομαχίας που λέγεται ότι ακολουθούνταν στη Ρωσική Αυτοκρατορία, το δε «ρουλέτα» από τον περιστρεφόμενο δίσκο του ομώνυμου τυχερού παίγνιου.

Ο συμμετέχων στη ρώσικη ρουλέτα αφού τοποθετήσει στο μύλο του περιστρόφου μόνο μία σφαίρα στη συνέχεια το κλείνει και κρατώντας με το ένα χέρι, σύρει με δύναμη με το εσωτερικό της παλάμης του άλλου χεριού το μύλο του περιστρόφου ώστε να τεθεί σε περιστροφική κίνηση. Όταν αυτός σταματήσει ακουμπά την άκρη της κάνης του περιστρόφου στον κρόταφο και πιέζει τη σκανδάλη.

Στη περίπτωση της μονομαχίας οι «μονομάχοι» μπορεί να είναι και περισσότεροι από δύο, που προηγουμένως ορίζουν τους κανόνες, δηλαδή τη σειρά και αν μετά από το πρώτο εγχείρημα, που δεν σκοτωθεί ο ένας «παίκτης», θα επαναλαμβάνεται η όχι η περιστροφή του μύλου. Στη τελευταία περίπτωση που είναι και η επικρατέστερη οι πιθανότητες να γίνει θανατηφόρα αυξάνουν».

Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι δέκα με δώδεκα άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας του θανατηφόρου

Το τρόμος είναι λέξη μικρή για να το περιγράψει. Για μια ακόμη φορά η τηλεόραση επηρέασε (σχεδόν) θανατηφόρα τον κόσμο…

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup