Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 19:58

Ακόμη ένα περιστατικό με αεροπλάνο της Boeing: Έσκασε το λάστιχο σε 737 κατά την προσγείωση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο μπροστινός τροχός ενός Boeing 737 της εταιρείας Corendon Airlines έσκασε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε αεροδρόμιο της νότιας Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα και οι 190 επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κολονία της Γερμανίας και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Αλάνια-Γκαζίπασα της Αττάλειας, ανέφερε ο υπουργός Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν στο σημείο και ήταν σε επιφυλακή. Δόξα τω Θεώ, δεν υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των 184 επιβατών και των 6 μελών του πληρώματος» ανέφερε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, δεν προκλήθηκαν ζημιές στον διάδρομο προσαπογείωσης, ο οποίος έκλεισε προσωρινά.

Το περιστατικό με το 767 της FedEx

Την Τετάρτη, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ένα φορτηγό αεροσκάφος Boeing 767 της Fedex, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς τον μπροστινό τροχό του.

Η Corendon στη δική της ανακοίνωση ανέφερε ότι το αεροπλάνο σταμάτησε με ασφάλεια αφού έσκασε το ελαστικό. Οι ειδικοί λένε ότι τέτοια συμβάντα είναι συνηθισμένα και συνήθως απαιτούν μόνο μικροεπισκευές, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να εκκενωθεί το αεροπλάνο ή να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό υπολειμμάτων του ελαστικού στον διάδρομο.

Το Boeing 737 έχει έξι τροχούς και διαφέρει από το μεγαλύτερο 767 που προσγειώθηκε εκτάκτως χθες χωρίς τον μπροστινό τροχό.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 19:01

Σχετικά Άρθρα

  • Viral το ατύχημα σε ενυδρείο: Φάλαινα αφόδευσε στο σόου και πιτσίλισε τον κόσμο (video)
    σε Viral
    Viral το ατύχημα σε ενυδρείο: Φάλαινα αφόδευσε στο σόου και πιτσίλισε τον κόσμο (video)

    Μια φάλαινα προκάλεσε ατύχημα κατά την διάρκεια σόου και το βίντεο έγινε viral.

    Ένα αστείο και ταυτόχρονα σιχαμερό περιστατικό σημειώθηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ. Η στιγμή καταγράφηκε και το βίντεο έγινε γρήγορα viral.

    Πρωταγωνίστρια του περιστατικού μια τεράστια φάλαινα, η οποία κατά την διάρκεια του σόου της, αφόδευσε μέσα στην τεράστια δεξαμενή και στη συνέχεια κάνοντας μια εντυπωσιακή βουτιά πιτσίλισε το κοινό με το βρώμικο νερό.

    Όπως είπε ένας θεατής, «περιμέναμε να βραχούμε καθισμένοι τόσο κοντά, αλλά όχι έτσι. Μύριζε απαίσια και οι άνθρωποι είχαν κλείσει τη μύτη τους για να μην αναπνέουν».

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά
    Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά

    Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος που είχε κατασκευάσει η Boeing για την Intelsat διαλύθηκε σε 20 κομμάτια.

    Ενός κακού μύρια έπονται: το γνωμικό δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην Boeing μετά την ξαφνική διάλυση ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της σε τροχιά.

    Η εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Intelsat, ιδιοκτήτρια του δορυφόρου, επιβεβαίωσε την «πλήρη διάλυση» του δορυφόρου iS-33e, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πελάτες στην Ευρώπη, την Αφρική και τμήματα της Ασίας και του Ειρηνικού.

    Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη απεργία των εργαζομένων της Boeing, την έρευνα για την αποκόλληση ενός καλύμματος πόρτας ενός Boeing 737 εν πτήσει, και την καταδίκη της εταιρείας για το σχεδιαστικό πρόβλημα που οδήγησε στη συντριβή δύο Boeing 737 MΑΧ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι.

    Πολλαπλές βλάβες σημειώθηκαν επίσης στην παρθενική πτήση του νέου σκάφους Starliner της Boeing στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το σκάφος επέστρεψε άδειο και οι δύο αστροναύτες που μετέφερε θα επιβιβαστούν σε σκάφος της ανταγωνιστικής SpaceX τον Φεβρουάριο.

    Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε τη διάλυση του δορυφόρου iS-33e, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2016 και ήταν σχεδιασμένος να παραμείνει σε λειτουργία για 15 χρόνια.

    Το SpaceTrack, η υπηρεσία του Πενταγώνου για την καταγραφή διαστημικών αντικειμένων, ανέφερε ότι «παρακολουθεί αυτή τη στιγμή περίπου 20 κομμάτια» του δορυφόρου.

    Από τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Boeing βρίσκονται σε απεργία και επρόκειτο να ψηφίσουν την Τετάρτη αν θα αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για αυξήσεις μισθών κατά 35% σε ορίζοντα τετραετίας.

    Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο θα προχωρήσει σε 17.000 απολύσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του δυναμικού της.

    Τον Ιούλιο, η Boeing δήλωσε ένοχη για την κατηγορία της συνωμοσίας και δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 243 εκατ. δολάρια για παραβίαση προηγούμενης συμφωνίας με την εισαγγελία. Η συμφωνία αφορούσε τις συντριβές των δύο 737 ΜΑΧ λόγω σφάλματος στο σύστημα που έλεγχε τον προσανατολισμό του αεροπλάνου.

    Πηγή: In.gr
  • Πολλαπλές κρίσεις για την Boeing: Περικόπτει 17.000 θέσεις εργασίας - Συνεχίζονται οι απεργίες
    Πολλαπλές κρίσεις για την Boeing: Περικόπτει 17.000 θέσεις εργασίας - Συνεχίζονται οι απεργίες

    Η Boeing θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά ένα δέκατο - περικόπτοντας 17.000 θέσεις εργασίας - και θα καθυστερήσει την παραγωγή αεροπλάνων, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία αντιμετωπίζει πολλαπλά ζητήματα.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος Κέλυ Ορτμπεργκ έγραψε σε ένα email προς το προσωπικό ότι οι θέσεις των στελεχών, των διευθυντών και των υπαλλήλων βρίσκονται σε κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

    Η επιχείρηση προειδοποίησε επίσης για μειώσεις στον βραχίονα κατασκευής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και ανέβαλε την ημερομηνία παράδοσης του αεροπλάνου της 777X.

    Τα νέα έρχονται καθώς η επιχείρηση παλεύει με την μακροχρόνια απεργία του προσωπικού της, καθώς και τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα των αεροπλάνων της.

    Σύμφωνα με την Ορτμπεργκ, η εταιρεία θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της τους επόμενους μήνες.

    «Την επόμενη εβδομάδα, η ηγετική σας ομάδα θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό σας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν θα προχωρήσει με τον επόμενο κύκλο αδειών.

    «Η κατάσταση της επιχείρησής μας και η μελλοντική μας ανάκαμψη απαιτούν σκληρές ενέργειες», συμπλήρωσε.

    Καθυστερεί και η παραγωγή του 777Χ

    Εκτός από την περικοπή θέσεων εργασίας, η εταιρεία καθυστερεί επίσης την παραγωγή του 777X της λόγω «των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε στην ανάπτυξη, καθώς και λόγω της παύσης των δοκιμών πτήσης και της συνεχιζόμενης στάσης εργασίας».

    «Έχουμε ειδοποιήσει τους πελάτες ότι αναμένουμε τώρα την πρώτη παράδοση το 2026», είπε.

    Η απεργία των συνδικάτων στην Boeing διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς περίπου 33.000 εργαζόμενοι διεκδικούν ένα καλύτερο πακέτο αποδοχών.

    Οι συνομιλίες φάνηκε να καταρρέουν αυτή την εβδομάδα και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ένωσης, Τζον Χόλντεν, είπε στο Reuters: «Είμαστε σε αυτό μέχρι τέλους και τα μέλη μας το καταλαβαίνουν αυτό».

    Ο παγκόσμιος οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P έβαλε την Boeing στο CreditWatch, σημάδι ότι θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την αξιολόγησή της εάν η απεργία παραταθεί.

    Η εταιρεία βρισκόταν ήδη υπό τον έλεγχο του Κογκρέσου μετά από ένα περιστατικό τον Ιανουάριο, κατά το οποίο ένα ελάττωμα προκάλεσε την έκρηξη ενός πίνακα σε ένα αεροσκάφος Boeing 737-MAX λίγο μετά την απογείωση.

    Κανείς δεν τραυματίστηκε και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, είπε ότι η εταιρεία «αναγνώριζε το λάθος μας».

    Πηγή: cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ VINCENT JANNINK

  • Απίστευτο: Μεγάλη καθυστέρηση σε πτήση γιατί επιβάτης μπήκε… κατά λάθος στο αεροπλάνο
    Απίστευτο: Μεγάλη καθυστέρηση σε πτήση γιατί επιβάτης μπήκε… κατά λάθος στο αεροπλάνο

    Μια πτήση καθυστέρησε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αφού ένας άνδρας επιβιβάστηκε «λανθασμένα» στο αεροπλάνο, ανακοίνωσε η EasyJet.

    Όπως μετέδωσε το BBC, ένας επιβάτης του αεροδρομίου επρόκειτο να πετάξει με άλλη πτήση της EasyJet, αλλά κατά λάθος κατάφερε να μπει στην πτήση με προορισμό το Μιλάνο το βράδυ της Παρασκευής.

    Όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο, καθώς πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έλεγχοι ασφαλείας σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία. Η αστυνομία του Μάντσεστερ (GMP) δήλωσε ότι ένας άνδρας είχε «επιβιβαστεί σε πτήση χωρίς τα σωστά έγγραφα».

    «Πρόσθετοι έλεγχοι»

    Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο στο αεροσκάφος και δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία. Εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε ότι η πτήση «υποβλήθηκε σε πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διαδικασίες, λόγω της λανθασμένης επιβίβασης ενός επιβάτη στην πτήση».

    «Η ασφάλεια και η προστασία είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και γι' αυτό θα συνεργαστούμε τώρα με τον επίγειο συνεργάτη μας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να κατανοήσουμε πώς κατάφερε να επιβιβαστεί στην πτήση».

    Εκπρόσωπος της GMP δήλωσε χθες το βράδυ ότι ένας άνδρας γύρω στα 20 συνελήφθη ως ύποπτος για απόκρυψη με σκοπό «να μεταφερθεί σε αεροσκάφος χωρίς συγκατάθεση και να προκαλέσει σκόπιμα ή απερίσκεπτα δημόσια ενόχληση».

    Μια πτήση καθυστέρησε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αφού ένας άνδρας επιβιβάστηκε «λανθασμένα» στο αεροπλάνο, ανακοίνωσε η EasyJet.

    Όπως μετέδωσε το BBC, ένας επιβάτης του αεροδρομίου επρόκειτο να πετάξει με άλλη πτήση της EasyJet, αλλά κατά λάθος κατάφερε να μπει στην πτήση με προορισμό το Μιλάνο το βράδυ της Παρασκευής.

    Όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο, καθώς πραγματοποιήθηκαν επιπλέον έλεγχοι ασφαλείας σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία. Η αστυνομία του Μάντσεστερ (GMP) δήλωσε ότι ένας άνδρας είχε «επιβιβαστεί σε πτήση χωρίς τα σωστά έγγραφα».

    »Πρόσθετοι έλεγχοι»

    Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο στο αεροσκάφος και δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία. Εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε ότι η πτήση «υποβλήθηκε σε πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διαδικασίες, λόγω της λανθασμένης επιβίβασης ενός επιβάτη στην πτήση».

    «Η ασφάλεια και η προστασία είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και γι' αυτό θα συνεργαστούμε τώρα με τον επίγειο συνεργάτη μας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να κατανοήσουμε πώς κατάφερε να επιβιβαστεί στην πτήση».

    Εκπρόσωπος της GMP δήλωσε χθες το βράδυ ότι ένας άνδρας γύρω στα 20 συνελήφθη ως ύποπτος για απόκρυψη με σκοπό «να μεταφερθεί σε αεροσκάφος χωρίς συγκατάθεση και να προκαλέσει σκόπιμα ή απερίσκεπτα δημόσια ενόχληση».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πώς ένα ποντίκι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπλάνο
     Πώς ένα ποντίκι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση σε αεροπλάνο

    Το περιστατικό με το ποντίκι συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα

    Τα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών δεν είναι αυτό που λες γκουρμέ αλλά σίγουρα δεν έχουν… ποντίκια.

    Την περασμένη Τετάρτη ένας επιβάτης αντιμετώπισε κάτι περισσότερο από ένα απογοητευτικό δείπνο, αφού ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω από το γεύμα του την ώρα που το άνοιγε, αναγκάζοντας την πτήση του να κάνει μια απρογραμμάτιστη προσγείωση.

    Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Scandinavian Airlines (SAS) από το Όσλο στη Μάλαγα, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κοπεγχάγη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

    Τα ποντίκια μασάνε τα ηλεκτρικά καλώδια στο αεροσκάφος

    Οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν αυστηρά την… επιβίβαση τρωκτικών στο αεροσκάφος, επειδή μπορούν να μασήσουν τα ηλεκτρικά καλώδια, που αποτελούν κλειδί για τη λειτουργία ενός αεροπλάνου.

    «Είτε το πιστεύετε είτε όχι. Μια κυρία δίπλα μου … άνοιξε το φαγητό της και ένα ποντίκι πετάχτηκε έξω», έγραψε ένας επιβάτης, ο Jarle Borrestad, στο Facebook, μαζί με μια φωτογραφία που τον δείχνει να χαμογελάει δίπλα σε δύο γυναίκες, επίσης χαμογελαστές.

    Ο Øystein Schmidt, εκπρόσωπος της SAS, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις διαδικασίες μας, έγινε αλλαγή αεροσκάφους» και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Μάλαγα της Ισπανίας με άλλη πτήση.

    «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε. «Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

    Δεν ήταν η πρώτη φορά…

    Το 2017, μια πτήση της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο απέτυχε να απογειωθεί αφού εντοπίστηκε ένα ποντίκι στο αεροσκάφος. Μετά από τετράωρη καθυστέρηση, βρέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης. Πιστεύεται ότι το γεγονός αυτό κόστισε στην BA περίπου 250.000 λίρες, σύμφωνα με τον Guardian.

    Οι μη προγραμματισμένες προσγειώσεις δεν οφείλονται πάντα σε τεχνικά προβλήματα ή σε προβλήματα ασφαλείας. Πέρυσι, μια πτήση της United Airlines από το Χιούστον προς το Άμστερνταμ εκτράπηκε προς το Σικάγο, αφού ένας απείθαρχος επιβάτης της επιχειρηματικής θέσης διέκοψε την πτήση επειδή η πρώτη επιλογή γεύματος που είχε επιλέξει δεν ήταν διαθέσιμη. Το 2017, ένα αεροπλάνο της Qatar Airways αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη μέση της πτήσης, αφού μια γυναίκα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε δεσμό.

    Πηγή: in.gr

  • Κρήτη: Στη ΜΕΘ εργάτης που έπεσε από ύψος 8 μέτρων
    Κρήτη: Στη ΜΕΘ εργάτης που έπεσε από ύψος 8 μέτρων

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέφτοντας από ύψος 8 μέτρων.

    Ο 51χρονος κλάδευε ένα δέντρο στο χωριό Αρμένοι Ρεθύμνου, χθες το μεσημέρι, ως υπάλληλος εταιρίας που κλήθηκε να κλαδέψει το δέντρο γιατί τα κλαδιά του ακουμπούσαν σε σύρματα της ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρει το Creta24 παραμένει άγνωστο πως βρέθηκε στο κενό και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πανικός σε πτήση στις ΗΠΑ: Επιβάτες αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τη μύτη λόγω απώλειας πίεσης
    Πανικός σε πτήση στις ΗΠΑ: Επιβάτες αιμορραγούσαν από τα αυτιά και τη μύτη λόγω απώλειας πίεσης

    Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση - «Έβαλα το χέρι μου στο αυτί μου και είδα αίματα»

    Στιγμές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της Delta Airlines που απογειώθηκε από το Σολτ Λέικ Σίτι με προορισμό το Πόρτλαντ την Κυριακή, καθώς άρχισαν να αιμορραγούν από τις μύτες και τα αυτιά τους, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος των αμερικανικών αερογραμμών να προβεί σε αναγκαστική προσγείωση.
    «Άκουσα να βγαίνει αέρας και μετά αισθάνθηκα έναν ξαφνικό πόνο στο δεξί αυτί μου» δήλωσε η Jaci Purser στο CNN και πρόσθεσε: «Έβαλα το χέρι μου στο αυτί μου και είδα αίματα».
    Η Purser, η οποία βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, δήλωσε ότι οι συνάδελφοί της και άλλοι επιβάτες αντιμετώπισαν επίσης παρόμοια προβλήματα: «τα αυτιά μας άρχισαν να μας πονάνε έντονα. Όλοι γύρω μας έπιαναν τα αυτιά τους, άρχισαν να αιμορραγούν, όπως και οι μύτες των επιβατών».
    Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η αιτία ήταν ένα πρόβλημα πίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Σολτ Λέικ Σίτι. Μάλιστα, δέκα από τους επιβάτες χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ενώ η Delta ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν στην πτήση 1203.

    «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες μας για την εμπειρία τους» ανέφερε εκπρόσωπος της Delta: «Το πλήρωμα πτήσης ακολούθησε τις διαδικασίες για να επιστρέψει στο SLC όπου οι ομάδες μας στο έδαφος υποστήριξαν τους πελάτες μας με τις άμεσες ανάγκες τους».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Power banks: Αμέτρητα τα περιστατικά εκρήξεων σε αεροπλάνα - Πόσο επικίνδυνα είναι τελικά;
    Power banks: Αμέτρητα τα περιστατικά εκρήξεων σε αεροπλάνα - Πόσο επικίνδυνα είναι τελικά;

    Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες μέσα σε αεροσκάφος της πτήσης που ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί από το Ηράκλειο προς το Λονδίνο το απόγευμα τηςβόταν μέσα σε αυτό εξερράγη ένα power bank.

    Σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι «η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο στο βεκκενώθηκε κατά τη διαδικασία της επιβίβασης λόγω φωτιάς σε τσάντα επιβάτη. Η πυροσβεστική βρέθηκε στο αεροπλάνο και το πλήρωμα το εκκένωσε όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

    Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης;

    Την ίδια στιγμή άνοιξε η συζήτηση για το πόσο ασφαλές είναι τελικά να μεταφέρεις power bank σε αεροπλάνο. Ο πανικός που δημιουργήθηκε στην πτήση ήταν μεγάλος ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Το pοwer bank ήταν μέσα στην τσάντα επιβάτη όταν έσκασε. «Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ξέρουν αν επιτρέπονται τα power banks στα αεροπλάνα. Τώρα θα το ξεκαθαρίσουμε», ανέφερε αεροσυνοδός σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο εξωτερικό και επικαλείται το MEGA.

    Οι εταιρείες έχουν περιορισμούς

    Τα φορητά power banks μπορούν να μεταφερθούν απευθείας σε πτήση (δεν απαιτείται δήλωση) με περιορισμένη χωρητικότητα μπαταρίας. «Η πιο πρόσφατη πολιτική μας για power banks κάτω από 20.000mah λέει πως επιτρέπονται στο αεροπλάνο αλλά απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε το power bank», λέει η αεροσυνοδός. Ακόμα και το πώς θα μεταφερθούν οι μπαταρίες δεν είναι αστείο, απαιτεί τη συμμόρφωση με συγκεκριμένες οδηγίες.

    Συγκεκριμένα: συνιστάται να κολλήσετε με ταινία τους ακροδέκτες της μπαταρίας ή να χρησιμοποιήσετε μονωμένους σάκους για να ελαχιστοποιήσετε περαιτέρω τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος.

    Ειδικός εξηγεί πως ένα power bank ή ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να σκάσει. «Για να δείξουμε το ρίσκο πήραμε διάφορες μπαταρίες και τις υποβάλαμε σε τυχαία ζημιά το κάνουμε για να δείτε πώς να αποφύγετε τον κίνδυνο, μην το κάνετε στο σπίτι. Και για τις μπαταρίες το μέγεθος μετράει, μεγαλύτερη μπαταρία περισσότεροι ηλεκτρολύτες μεγαλύτερη αντίδραση».

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο