Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 15:08

Διευθυντής διέδωσε την είδηση ότι γυναίκα είχε AIDS και στη συνέχεια την απέλυσε

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένας διευθυντής είπε στους συναδέλφους μιας γυναίκας ότι είχε AIDS. H γυναίκα από το Μισισίπι, κατήγγειλε παρενόχληση από τους συναδέλφους της και ο διευθυντής έκρινε σκόπιμο να την απολύσει.

Τώρα, η εταιρεία στην οποία δούλευε η γυναίκα της οφείλει 75.000 δολάρια, σύμφωνα με δελτίο τύπου της 14ης Μαΐου από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης, όπως αναφέρει το miamiherald.com

Ο διακανονισμός αυτός τερματίζει μια πολυετή δικαστική διαδικασία.

Τι συνέβη

Όλα άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2017. Η γυναίκα δήλωσε ότι ο διευθυντής της, μετά από την αναρρωτική της άδεια, την πίεσε να αποκαλύψει ότι γεννήθηκε με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.

Με τη σειρά του, ο διευθυντής αποκάλυψε την πληροφορία αυτή στους συναδέλφους της. Η γυναίκα μετατέθηκε και προήχθη τον Απρίλιο του 2018 σε διαφορετική τοποθεσία της εταιρείας. Οι νέοι συνάδελφοί της είχαν ακούσει ότι είχε HIV. Συνέχισαν να διαδίδουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες και άρχισαν να την παρενοχλούν, αποκαλώντας την «μολυσμένη» σύμφωνα με την καταγγελία. Της είπαν ότι η διάγνωσή της «έκανε τους πάντες να αισθάνονται εξαιρετικά άβολα» και άρχισαν να την αποφεύγουν από φόβο μήπως κολλήσουν τον ιό HIV, αναφέροντας ότι το κατάστημα θα έπρεπε να είναι «σε καραντίνα» εξαιτίας της.

Οι πελάτες άρχισαν να μαθαίνουν ότι είχε HIV και την ρωτούσαν για τη διάγνωσή της ενώ εργαζόταν, ανέφερε στην καταγγελία.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι την παρενοχλούσαν και είπε στο αφεντικό της ότι ο πρώην προϊστάμενός της «έπρεπε να εκπαιδευτεί σχετικά με το ιατρικό απόρρητο, καθώς είχε αποκαλύψει παράνομα τις εμπιστευτικές ιατρικές πληροφορίες (της εργαζόμενης)».

Η απόλυση

Η αποκάλυψη της κατάστασης HIV ενός εργαζομένου ή οποιασδήποτε ιατρικής πληροφορίας παραβιάζει τον νόμο για τους Αμερικανούς με αναπηρίες. Σύμφωνα με το νόμο, είναι επίσης παράνομο να γίνονται διακρίσεις εις βάρος εργαζομένου λόγω αναπηρίας ή να ασκούνται αντίποινα όταν ο εργαζόμενος αναφέρει διακρίσεις λόγω αναπηρίας.

Στη συνέχεια, ο νέος της προϊστάμενος την τιμώρησε πειθαρχικά και εκείνη προώθησε την καταγγελία της σε έναν περιφερειακό διευθυντή, προτού της επιβληθεί πειθαρχική ποινή άλλες δύο φορές «χωρίς την κατάλληλη αιτιολόγηση», δήλωσαν οι υπάλληλοι.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι προειδοποιήσεις ήταν δικαιολογημένες. Η γυναίκα αναζήτησε επίσης συναδέλφους που μπορεί να είχαν δει την παρενόχληση και τους ζήτησε να δώσουν καταθέσεις, αλλά όταν η εταιρεία το ανακάλυψε, της επιβλήθηκε και πάλι πειθαρχική ποινή, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι. Κατέθεσε μήνυση στην επιτροπή και στη συνέχεια απολύθηκε περίπου μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία έμαθε για την καταγγελία της,

Αρνήθηκε την παράβαση η εταιρεία

Η εταιρεία συμφώνησε να συμβιβαστεί, αλλά αρνήθηκε την παράβαση, λέγοντας ότι λειτούργησε καλόπιστα. «Η εταιρεία δημιούργησε και διατήρησε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον για την εν λόγω υπάλληλο δημοσιοποιώντας τις ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες της και στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε την παρενόχληση που προκλήθηκε», δήλωσαν οι δικαστικές αρχές.

«Αντί να προστατεύσει την εν λόγω υπάλληλο από την παρενόχληση, η εταιρεία την απέλυσε», συμπλήρωσαν. Στο πλαίσιο της συναινετικής απόφασης, η εταιρεία συμφώνησε επίσης να επικαιροποιήσει τις πολιτικές της και να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους της σχετικά με τις διακρίσεις λόγω αναπηρίας και τα αντίποινα.

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 12:17

Σχετικά Άρθρα

  • Προαστιακός: Απολύθηκε ο ελεγκτής διάβασης που έπαιζε με το κινητό του ενώ περνούσε συρμός
    Προαστιακός: Απολύθηκε ο ελεγκτής διάβασης που έπαιζε με το κινητό του ενώ περνούσε συρμός

    Σάλο είχε προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε σε διάβαση τρένου στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Κωνσταντινουπόλεως, όταν μηχανοδηγός σταμάτησε το συρμό του Προαστιακούγια να επιπλήξει ελεγκτή διάβασης που ασχολούνταν με το κινητό του ενώ ένα παιδάκι ετοιμάζονταν να περάσει τις γραμμές.

    Απολύθηκε ο ελεγκτής

    Το βίντεο που είχε αναρτηθεί στα social media προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ενώ όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο ελεγκτής που εργαζόταν σε εταιρεία security, τελικά απολύθηκε, σύμφωνα με το MEGA. Αξίζει να σημειωθοεί πως ο έλεγχος των σιδηροδρομικών γραμμών βρίσκεται στα χέρια προσωπικού security που περνά δίμηνη εκπαίδευση.

    Ο μηχανοδηγός απευθύνθηκε στη Hellenic Train και κατέγραψε το περιστατικό.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
  • Σέρρες: Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS σε πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας
    Σέρρες: Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS σε πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών θα κάνει αναφορά στην Εισαγγελία - Πώς εντοπίστηκαν τα κρούσματα, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις

    Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS εντοπίστηκαν σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

    Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, και όπως έγραψε, τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    Αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών για τα κρούσματα – «Υπήρξε πρόβλεψη για σωστή περίθαλψη των νοσούντων; Τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τις Αρχές;»

    Όπως επισημαίνει ο κ. Καρίπογλου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών θα αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα ώστε να ερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στην δημόσια υγεία, αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων αλλά επίσης και αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

    Η ανάρτηση του προέδρου του Δ.Σ. Σερρών

    «Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε έγκυρες πληροφορίες πως άτομα που φιλοξενούνται στη Δομή των Σερρών πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα [ηπατίτιδα, αλλά δυστυχώς και ιό HIV (AIDS)]. Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα κλπ υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων. Επίσης αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δεν ελπίζουμε πολλά πράγματα σε ένα νομό που η αδιαφορία των «υπευθύνων» στοίχισε χιλιάδες ζωές κατά την πανδημία του Covid. Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν νοιάζεται. Εμείς, με τις λίγες δυνατότητες που έχουμε και, αφού λάβαμε την σχετική πληροφορία, θα κάνουμε για ακόμη μια φορά το χρέος μας».

    Πηγή: in.gr

  • Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
    Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

    Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις μηδένισε και έτσι παραμένει στο δικαστικό σώμα.

    Ειδικότερα, την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών, για ανεπάρκεια άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, λόγω των πολλών καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Αναλυτικότερα, ομόφωνα παύθηκε οριστικά, με δυνατότητα να μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο τομέα πρωτοδίκης, η οποία παρουσίαζε καθυστερήσεις από την πρώτη στιγμή εισόδου της στο δικαστικό σώμα, ως πάρεδρος.

    Σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις επιθεωρήσεων, οι καθυστερήσεις ανά έτος ήταν από 36 έως 130 υποθέσεις, ενώ της είχαν κατ΄ επανάληψη, αφαιρεθεί 73, 61, 53 κ.λπ. δικογραφίες, κατά διάφορα δικαστικά έτη, ενώ της είχαν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές προστίμου ενός και τριών μηνών και είχε κριθεί μη προακτέα.

    Σύμφωνα με την εισήγηση, για τις καθυστερήσεις της υπήρχαν διαμαρτυρίες Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και διαδίκων, ενώ οι καθυστερήσεις είχαν αυξητικό ρυθμό.

    Ακόμη, σύμφωνα με την εισήγηση, σε 11 από τις 12 επιθεωρήσεις που της έγιναν γίνεται αναφορά για καθυστερήσεις, όπως και ότι δεν είχε συναίσθηση, επιβάρυνε τους συναδέλφους του με τις δικογραφίες που της αφαιρέθηκαν και χρεωνόντουσαν σε άλλους και ταλαιπωρούσε δικηγόρους και διαδίκους.

    Για τους υπόλοιπους τέσσερις τηρήθηκε η τυπική διαδικασία απόλυσης.

    Με το ερώτημα της απόλυσης είχε παραπεμφθεί στην Ολομέλεια και δεύτερη, πρωτοδίκης, η οποία είχε μεγάλες καθυστερήσει στην έκδοση αποφάσεων που κυμαινόντουσαν κατ΄ έτος από 22 έως 100, ενώ είχε σε βάρος της 11 πειθαρχικές αποφάσεις που τις επέβαλαν πρόστιμα στέρησης μισθού από 10 ημέρες έως ένα μήνα. Υπήρξε ακόμη περίπτωση που έκανε 29 μήνες να εκδώσει μια απόφαση.

    Κατά την εισηγήτρια αρεοπαγίτη, η πρωτοδίκης παρουσίαζε μεγάλες καθυστερήσεις κατά τα προηγούμενα έτη, αλλά σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιθεώρησης οι καθυστερήσεις είχαν σχεδόν μηδενιστεί και εισηγήθηκε να μην παυθεί, καθώς δεν συντρέχει λόγος.

    Η πρωτοδίκης ανέφερε ότι αντιμετώπισε διαδοχικά σοβαρότατα χρόνια προβλήματα υγείας για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και είχε λάβει αναρρωτική άδεια 11 μηνών. Στην συνέχεια έσπασε το χέρι της και ήταν στο γύψο. Παρόλα αυτά, μπόρεσε και μηδένισε τις καθυστερήσεις.

    Τελικά, ομόφωνα η Ολομέλεια έκρινε ότι δεν πρέπει να απολυθεί.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Μαγιορκίνης για ΗIV/AIDS: Σε τι οφείλεται η αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα το 2023
    Μαγιορκίνης για ΗIV/AIDS: Σε τι οφείλεται η αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα το 2023

    Για αύξηση των διαγνώσεων του HIV στην Ελλάδα το 2023, έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

    «Το τελευταίο έτος βλέπουμε μία αύξηση, όχι κάτι δραματικό. Είναι λίγο πάνω από τις 500 νέες διαγνώσεις για φέτος. Αυτό δεν είναι καθόλου θετικό στο πλαίσιο του στόχου που έχουμε για μηδενισμό των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής στην ΕΡΤ.

    «Αν σήμερα μπορούσαμε να διαγνώσουμε όλο τον κόσμο που έχει HIV και του δίναμε την θεραπεία, θα σταματούσε και η μετάδοση κι αυτός είναι ο στόχος που έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέχρι το 2030», εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

    Όσο για το πού οφείλεται η αύξηση των διαγνώσεων, τόνισε ότι χρειάζεται ανάλυση των στοιχείων για να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα αλλά δύο είναι οι βασικοί πυλώνες: «Η σεξουαλική μετάδοση και η μετάδοση μέσω της ενδοφλέβιας χρήσης ναρκωτικών. Πιθανώς να οφείλεται και στα δύο καθώς και σε αλλαγές των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών» ανέφερε.

    Έξαρση ιώσεων στην Κίνα

    «Έχουμε συνδυασμό πολλών αναπνευστικών λοιμώξεων, σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων σε παιδιά, σε σημείο που αισθάνεται πίεση και το σύστημα υγείας στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο από την Κίνα. Αυτό που λένε οι Κινέζοι είναι ότι πρόκειται για κλασικές πνευμονίες μεν και μία αύξηση ενός μεγάλου ποσοστού της λεγόμενης κλασικής μεν, αλλά άτυπης πνευμονίας. Δεν κάνουν βήχα, κάνουν μόνο πυρετό και ξαφνικά κάποια στιγμή εμφανίζουν οζίδια και χρειάζεται να μπουν στο νοσοκομείο» εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης, όσον αφορά την έξαρση στις αναπνευστικές λοιμώξεις και πνευμονίες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Κίνα.

    Όσο για το αν πρέπει να κάνουμε τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης επανέλαβε: «Το λέμε ξανά και ξανά. Οι ευάλωτοι άνω των 65 πρέπει να κάνουν αυτά τα εμβόλια οπωσδήποτε».

    Για τους νεότερους είπε, ότι αν έχουν κάποιον στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτος και θέλουν να τον προστατεύσουν, είναι καλή κίνηση να κάνουν και αυτοί το εμβόλιο γρίπης και κορωνοϊού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Απόλυση στο γραφείο Τύπου του δήμου Πύργου παρά το υποδειγματικό έργο

    Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι εξαιρετικά απαιτητική. Είτε ο δημοσιογράφος εργάζεται σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είτε σε έναν φορέα, όπως ο δήμος Πύργου. Και οι ισορροπίες που έχει να διαχειριστεί στη δεύτερη περίπτωση χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες και αντοχές.

    Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε με το γραφείο Τύπου του δήμου Πύργου, γνωρίζουμε το έργο της συναδέλφου - μέλους της ΕΣΠΗΤ, Βίκυς Γκουκουστάμου, αλλά κυρίως τον επαγγελματισμό της.

    Εκείνο που αιφνιδίασε δυσάρεστα τον δημοσιογραφικό κόσμο στον Πύργο και την Ηλεία, είναι το ότι καταγγέλθηκε η σύμβαση της, περίπου ένα μήνα πριν τη λήξη της και φυσικά λίγο πριν την εορταστική περίοδο.

    Λίγο πριν τα Χριστούγεννα μια μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά, παίρνει το δρόμο της ανεργίας.

    Ελπίζουμε να επικρατήσει σύνεση, να γίνει μια δεύτερη σκέψη από τους αρμοδίους και να ανακληθεί η απόφαση, για κοινωνικούς και ηθικούς λόγους κυρίως.

    Ελπίζουμε επίσης είτε στην μια είτε στην άλλη περίπτωση, η άξια συνάδελφος να επανέλθει άμεσα επαγγελματικά.

    Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

  • «Δάσκαλος απολύθηκε γιατί δεν έκανε τον σταυρό του στην προσευχή, μαθηματικός γιατί στήριξε συνάδελφό του»
    «Δάσκαλος απολύθηκε γιατί δεν έκανε τον σταυρό του στην προσευχή, μαθηματικός γιατί στήριξε συνάδελφό του»
    «Δάσκαλος απολύθηκε γιατί δεν έκανε τον σταυρό του στην προσευχή, μαθηματικός γιατί στήριξε συνάδελφό του»

    Άγρια εντατικοποίηση στις Ιδιωτικές Σχολικές Μονάδες με ακραία γονεϊκή πίεση στους εκπαιδευτικούς και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών τους την τελευταία τριετία, λόγω και του νόμου Κεραμέως, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Τζούλυ Τσίγκα.

    «Το 85% των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αναγκάζονται να κάνουν πράγματα εκτός ωραρίου και προγράμματος, όπως να καλλιεργούν κήπους, να καθαρίζουν τουαλέτες, να μαγειρεύουν και να μην πληρώνονται για αυτό. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που θέλει να φύγει από την δουλειά του είναι κατά 30% μεγαλύτερο από το ποσοστό των άλλων ιδιωτικών υπαλλήλων, και αυτό λόγω της άγριας εντατικοποίησης και των άσχετων με το επάγγελμα εργασιών που υποχρεώνονται να κάνουν». Η εκμετάλλευση σε ποσοστά, όπως τα έχει καταγράψει η ΟΙΕΛΕ.

    Ο Γιώργος Χριστόπουλος σημειώνει ότι «συνάδελφοι από ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλουν στην ΟΙΕΛΕ πως πλέον αξιολόγηση κάνουν οι γονείς, ενώ συνολικά πολλές από τις καταγγελίες σχετίζονται με την γονεϊκή πίεση στους εκπαιδευτικούς ή τους ιδιοκτήτες». Υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι εμπόριο, όχι εκπαιδευτική διαδικασία. Πουλάνε «αριστεία» κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

    Τα τελευταία περιστατικά που καταγράφει η ομοσπονδία είναι ακραία. «Δάσκαλος μετά από 12 χρόνια απολύθηκε, γιατί δεν έκανε τον σταυρό του στην προσευχή ή είχε συνδικαλιστική δράση. Κι όλα αυτά συνδέονται με συγκεκριμένο γονέα – κατά σύμπτωση και κυβερνητικό στέλεχος - που έχει… αναλάβει δράση τα τελευταία χρόνια. Μαθηματικός ΄παγιδεύεται’ από την εργοδοσία για να απολυθεί, γιατί είχε στηρίξει συνάδελφό του συνδικαλιστικά»

    «Επί 30 χρόνια, για αυτές τις περιπτώσεις, υπήρχε ο θεσμός της προδικαστικής επιτροπής, που ερευνούσε τις καταγγελίες, αλλά μετά τον νόμο Κεραμέως δεν υπάρχει καμία προστασία για τον εκπαιδευτικό» διευκρινίζει ο Γιώργος Χριστόπουλος και σημειώνει:

    «Είμαστε η πρώτη Ομοσπονδία που ζητήσαμε συνάντηση από τον νέο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Τώρα μαθαίνουμε ότι κάλεσε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, όχι όμως και την ΟΙΕΛΕ. Ελπίζω να μην περιμένει ‘γραμμή’ από τους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Σχολείων».

    «Η μεγαλύτερη εργοδοτική πρόκληση στην σύγχρονη ιστορία της ΟΙΕΛΕ είναι η μεθόδευση απόλυσης του εκπαιδευτικού Σταύρου Κατσουλάκου, από την Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, ενός εξαιρετικού μαθηματικού με 21 χρόνια υπηρεσίας στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα» τονίζει ο Γιώργος Χριστόπουλος.

    Η ΟΙΕΛΕ μιλά για άθλια μεθόδευση και επιχείρηση παγίδευσης του Σταύρου Κατσουλάκου ώστε να απολυθεί. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, «η ιστορία πάει πίσω στο 2005 όταν ο καθηγητής μαθηματικών υπερασπίστηκε συνάδελφό του που κινδύνευε να απολυθεί. Την επόμενη χρονιά ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να του μειώσει το ωράριό του από 20 στις 4 ώρες. Ο Σταύρος Κατσουλάκος προσέφυγε στην δικαιοσύνη και κέρδισε πρωτόδικα, στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο, σε μια απόφαση σταθμό για όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που ξεκαθάριζε ότι ‘δεν μπορεί να μειωθεί αυθαίρετα το ωράριο εργασίας’.

    Ο διωκόμενος συνάδελφος είχε κερδίσει ένα ποσό από διαφορές αποδοχών και ως ηθική βλάβη. Πρόσφατα, ο εργοδότης ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε περίπου 5.000 ευρώ περισσότερα σε τόκους υπερημερίας και ζήτησε την καταβολή τους αν και δεν υπήρχε δικαστική απόφαση που να επιδικάζει τη διαφορά.

    Ο Στ. Κατσουλάκος ζήτησε να περικόπτεται κάθε μήνα ένα ποσό από το μισθό του. Το σχολείο το αρνήθηκε και υπέβαλε μήνυση και αγωγή εναντίον του, δήθεν για ‘κατάχρηση χρήματος’, ενώ προχώρησε σε καταγγελία σύμβασης. Ευτυχώς, ο συνάδελφος είχε προβλέψει την εξέλιξη αυτή και κατέθετε τμηματικά το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εύχομαι, η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος που πρέπει».

    Πηγή: alfavita.gr

  • Ιταλία: Απολύθηκε καθηγήτρια που δεν εμφανιζόταν στο σχολείο για 20 χρόνια - Πώς «ξεγλιστρούσε» από το υπουργείο Παιδείας
    Ιταλία: Απολύθηκε καθηγήτρια που δεν εμφανιζόταν στο σχολείο για 20 χρόνια - Πώς «ξεγλιστρούσε» από το υπουργείο Παιδείας

    Μια Ιταλίδα καθηγήτρια, η οποία απολύθηκε πρόσφατα για περίπου 20 χρόνια απουσίας από 24 χρόνια υπηρεσίας σε σχολεία κοντά στη Βενετία, δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει την πρόσφατη απόλυσή της από το υπουργείο Παιδείας.

    Η 51χρονη Cinzia Paolina De Lio, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδίκευση στην ιστορία και τη φιλοσοφία, έγινε διάσημη στην πατρίδα της, την Ιταλία, επειδή κατάφερε να απουσιάσει από την εργασία της για συνολικά 20 χρόνια από τα τελευταία 24 χρόνια υπηρεσίας σε διάφορα σχολεία γύρω από τη Βενετία. Η De Lio απολύθηκε αρχικά το 2017, αφού σε επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι ήταν «απροετοίμαστη» και «απρόσεκτη» στην τάξη, αλλά άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ένας δικαστής την επανέφερε την επόμενη χρονιά. Συνέχισε να παρέχει κάθε είδους δικαιολογίες για να λείπει από την εργασία της, μέχρι που το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι η αρχική της απόλυση ήταν δικαιολογημένη, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζε από την τάξη για το μεγαλύτερο μέρος των δυόμισι δεκαετιών της ως καθηγήτρια σχολείου.

    Το ιταλικό υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι η Cinzia Paolina De Lio απουσίαζε εντελώς από τον χώρο εργασίας της κατά την πρώτη δεκαετία της καθηγητικής της θητείας και δικαιολόγησε τη συνεχή απουσία της τα επόμενα 14 χρόνια με διάφορα έγγραφα, από άδειες μητρότητας και θηλασμού μέχρι άδειες για την παροχή βοήθειας σε ανάπηρα μέλη της οικογένειας. Συνολικά, κατέθεσε πάνω από 100 αιτήσεις για δικαιολογημένη απουσία.

    Η ιταλική εφημερίδα La Republica υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών, η De Lio κατέθεσε 67 πιστοποιητικά αναρρωτικής άδειας, 16 αιτήσεις για άδεια για προσωπικούς λόγους, 7 περιόδους γονικής άδειας μετ' αποδοχών, 24 αιτήσεις για να βοηθήσει μέλη της οικογένειας με διάφορες αναπηρίες, 5 αιτήσεις για συμμετοχή σε διάφορα μαθήματα κατάρτισης, δύο άδειες απουσίας για εργατικά ατυχήματα, καθώς και άδειες μητρότητας, θηλασμού και αρκετές αιτήσεις για άδεια για να φροντίσει την υγεία των παιδιών της.

    Το 2015, κατά τη διάρκεια μιας από τις λίγες περιόδους που η καθηγήτρια ιστορίας και φιλοσοφίας παρακολούθησε μαθήματα στην Chioggia, κοντά στη Βενετία, οι φοιτητές παραπονέθηκαν για την έλλειψη προετοιμασίας της, καθώς και για τον «τυχαίο και αυτοσχέδιο» τρόπο βαθμολογίας της. Ορισμένοι από τους γονείς παραπονέθηκαν επίσης ότι ήταν απρόσεκτη, προτιμώντας να περνάει τον χρόνο της στο τηλέφωνό της, και ορισμένοι από τους μαθητές σταμάτησαν να παρακολουθούν τα μαθήματά της.

    Πηγή: Ethnos.gr - Φωτογραφία από ThisIsEngineering: https://www.pexels.com/el-gr/photo/3862130/
  • ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το Μισισίπι - Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες
    ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» το Μισισίπι - Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

    Περίπου 400.000 καταναλωτές στον αμερικανικό νότο είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί της Δευτέρας

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το κεντρικό Μισισίπι των ΗΠΑ στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας.

    Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την κοινότητα Λούιν, περίπου 110 χιλιόμετρα ανατολικά του Τζάκσον. Οι εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής σε αυτήν τη μικρή κοινότητα.

    Εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου στο οποίο έχουν διακομιστεί οι τραυματίες από το Λούιν, διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι είτε έχουν πάρει ήδη εξιτήριο είτε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    Περίπου 400.000 καταναλωτές στον αμερικανικό νότο είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί της Δευτέρας, συμπεριλαμβανομένων 45.000 στην πολιτεία Μισισίπι, σύμφωνα με στοιχεία του εξειδικευμένου ιστότοπου Poweroutage.us.

    Το πρόσφατο κύμα καύσωνα συνέβαλε στη δημιουργία επικίνδυνων ανεμοστρόβιλων στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ. Την Πέμπτη, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Τέξας και τη Φλόριντα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο