Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 15:07

Final 4 Euroleague: Βίντεο ντοκουμέντο από τις άγριες συμπλοκές Ελλήνων χούλιγκαν στο Βερολίνο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σοκάρουν οι εικόνες από την αιματηρή συμπλοκή χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο, όπου είχαν μεταβεί για το Final Four.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται δεκάδες Έλληνες χούλιγκαν να τρέχουν, φορώντας κουκούλες και full face, ακριβώς έξω από τον σταθμό του μετρό «Prenzlauer Allee», όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής.

Ακούγονται να φωνάζουν «πάμε» τη στιγμή που ανυποψίαστοι περαστικοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Στη συνέχεια σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους και ανταλλάσουν βρισιές. Το βίντεο κλείνει με τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα που μετέβησαν στο σημείο.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαϊος 2024 15:21

Σχετικά Άρθρα

  • Ζελένσκι: Στο Βερολίνο για συνομιλίες με Σολτς - Θα συμμετάσχει σε σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
    Ζελένσκι: Στο Βερολίνο για συνομιλίες με Σολτς - Θα συμμετάσχει σε σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

    Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε χθες Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και για να συμμετάσχει σε σύνοδο για την ανοικοδόμηση της χώρας του, ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω X.

    «Ο καγκελάριος Σολτς και εγώ θα συζητήσουμε τη συνέχιση της αμυντικής βοήθειας, την επέκταση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και την κοινή παραγωγή όπλων», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι.

    Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα τη χρήση από τον ουκρανικό στρατό όπλων γερμανικής κατασκευής για να πλήττονται στόχοι στο έδαφος της Ρωσίας, κάτι που δίσταζε να κάνει, όπως και άλλες δυτικές χώρες, εκφράζοντας ανησυχίες περί κλιμάκωσης.

    Μετά τη ρωσική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022, η Γερμανία ενταφίασε την παραδοσιακά ειρηνιστική στάση της κι έχει μετατραπεί στον δεύτερο κυριότερο προμηθευτή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία σε απόλυτες τιμές, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

    Σε σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ο Ζελένσκι

    Ο κ. Ζελένσκι θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο σε σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, στην οποία θα είναι παρόντες αντιπρόσωποι κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων δέκα πρωθυπουργών, καθώς και ιδιωτικών εταιρειών. «Η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι επείγουσες λύσεις για τον ουκρανικό τομέα της ενέργειας», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος.

    «Θα συναντηθώ επίσης με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ και την πρόεδρο της Bundestag (σ.σ. της ομοσπονδιακής κάτω Βουλή) Μπέρμπελ Μπας», και επίσης «θα επισκεφθώ στρατιωτική βάση όπου εκπαιδεύονται στρατιώτες μας», πρόσθεσε.

    Ο κ. Ζελένσκι αναμένεται το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελβετία για να συμμετάσχει σε «σύνοδο υψηλού επιπέδου για την ειρήνη στην Ουκρανία» με τη συμμετοχή 90 και πλέον χωρών και οργανισμών, πάντως όχι της Ρωσίας, ούτε της Κίνας.

    Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

  • Final 4: Επεισόδια στο Βερολίνο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Ένας σοβαρά τραυματίας
    Final 4: Επεισόδια στο Βερολίνο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού - Ένας σοβαρά τραυματίας

    Tι αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που ταξίδεψαν στο Βερολίνο για το Final 4 της Euroleague. Ένα άτομο να δίνει μάχη για την ζωή του και ακόμη δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής του Βερολίνου, η συμπλοκή έγινε στον σταθμό «Prenzlauer Allee» γύρω στις 23:00, ενώ οι Αρχές παρείχαν ιατρική περίθαλψη σε 12 άτομα, o ένας εκ των οποίων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ακόμα άνθρωποι είναι σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ άλλα εννιά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές εντός της ημέρας.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ρέντη: Η αποκάλυψη προστατευόμενου μάρτυρα, οι εκβιασμοί και η δράση των αρχιχούλιγκαν
    Ρέντη: Η αποκάλυψη προστατευόμενου μάρτυρα, οι εκβιασμοί και η δράση των αρχιχούλιγκαν

    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, με έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες να αποκαλύπτει πως η επίθεση κατά αστυνομικών ήταν πολύ καλά οργανωμένη, ενώ μάλιστα μίλησε και για τις εντολές που δόθηκαν από τους φερόμενους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης.

    Το OPEN και η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» έφερε στη δημοσιότητα την κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα, η οποία είναι αποκαλυπτική για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο εκείνο βράδυ στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

    «Το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε αυτό το γήπεδο γιατί τα άλλα είχαν κάμερες»

    Αναλυτικά, αναφέρει: «Ο αγώνας ξεκίνησε γύρω στις 9. Από την αρχή που πήγα στο γήπεδο κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια καθώς στο πέταλο του γηπέδου είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως και φορούσαν σχεδόν όλοι μαύρα ρούχα... Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι, οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις αρχές».

    Ποιες ήταν οι εντολές

    Ο ίδιος επισημαίνει πως: «Ενώ στην αρχή ακουγόταν ότι θα γίνει πέσιμο στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε σχεδόν 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Αφού μοιράστηκαν τα αντικείμενα μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε. Μας είπαν ότι αυτοί θα είναι οι "μπροστινοί" και εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με την εντολή, όταν θα έριχνε αυτός (αναφέρεται το όνομα) τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε... Οι επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 10-15 λεπτά και μόλις ήρθε από τον Κηφισό δεύτερη διμοιρία ο (τον κατονομάζει) μας έδωσε εντολή να γυρίσουμε στον γήπεδο και τρέξαμε, μπήκαμε στο γήπεδο για να μη συλληφθούμε».

    «Είδα έναν μαυροφορεμένο να μιλάει στο κινητό και να φωνάζει "πάμε"»

    Μάλιστα, ένας δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ότι «στο τέλος του πρώτου σετ είδα μια αναμπουμπούλα στο γήπεδο και είδα άτομα να φοράνε κράνη, μάσκες, full face και γάντια κοκκάλινα. Ήταν περίπου 80 άτομα και βγήκαν έξω άλλοι από αριστερά και άλλοι από δεξιά. Την ώρα που όλοι ντύνονταν είδα έναν μαυροφορεμένο με καλυμμένα χαρακτηριστικά να μιλάει στο κινητό και να φωνάζει "πάμε". Εγώ βγήκα 5-10 λεπτά μετά την έξοδο της ομάδας των ατόμων με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά. Είδα να πετάνε αντικείμενα σε αστυνομικούς».

    Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξεκινά η επίθεση

    Παράλληλα, στη δημοσιότητα έχει έρθει και ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η δολοφονική επίθεση.

    Στα πλάνα που δημοσίευσε το OPEN από κάμερα εντός του αγωνιστικού χώρου διακρίνεται ο αρχηγός των χούλιγκαν να δίνει το σύνθημα προκειμένου να αρχίσουν οι βίαιες αναταραχές. Έτσι στην κερκίδα των οργανωμένων, οι οποίοι είχαν ήδη ενημερωθεί από πριν για το τι πρόκειται να κάνουν, επικρατεί αναστάτωση.

    Ένας- ένας διακρίνονται να αποχωρούν σταδιακά προς την έξοδο και κοντά στις σκάλες ξεκινούν να εξοπλίζονται με ναυτικές φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά προκειμένου να προβούν σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

    Έρχονται τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης για ηγετικά στελέχη - Στον ανακριτή σήμερα 10 συλληφθέντες

    Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερα εντάλματα αναμένεται να εκδοθούν για ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.

    Την ίδια ώρα, στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα, Παρασκευή, οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Νικολάκοπουλος: Η Olympian Land καθιερώνεται στις προτιμήσεις των Γερμανών και διεθνών επισκεπτών
    Νικολάκοπουλος: Η Olympian Land καθιερώνεται στις προτιμήσεις των Γερμανών και διεθνών επισκεπτών

    Η ΠΔΕ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Berlin 2024

    Στην πιο σημαντική έκθεση τουρισμού στην Ευρώπη, την ΙΤΒ Berlin 2024, που έγινε στο Βερολίνο το χρονικό διάστημα 5-7 Μαρτίου 2024, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Λειτουργώντας το δικό της περίπτερο η αντιπροσωπεία της ΠΕΔ είχε την ευκαιρία -κατά την διάρκεια της έκθεσης- να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με ξένους και Έλληνες παράγοντες του τουρισμού.

    Κύριοι στόχοι της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παράλληλα με την ενίσχυση της επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς του τουρισμού στη Γερμανία. Σε αυτό το πλαίσιο, η οργανωμένη προετοιμασία της αποστολής της ΠΔΕ έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί πλήθος συναντήσεων μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Ελλάδα, αφού επιθυμία τόσο των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, αλλά και εταιρειών είναι να την εντάξουν στα τουριστικά τους πακέτα.

    Από ελληνικής πλευράς, το περίπτερο της ΠΔΕ επισκέφθηκαν, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης καθώς επίσης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Βερολίνο, Νικολέτα Λεκανίδη.

    Κύρια θέματα συζήτησης στις επαφές με την ηγεσία του ΕΟΤ ήταν η αύξηση των τουριστικών ροών προς τη Δυτική Ελλάδα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η συνεργεία των δύο φορέων για την τουριστική προβολή της τουριστικής ταυτότητας και των μεγάλων δυνατοτήτων του τόπου μας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Από το σύνολο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης φάνηκε ότι η περιοχή μας καθιερώνεται ως προορισμός στις προτιμήσεις των Γερμανών και άλλων διεθνών επισκεπτών. Η παραπάνω διαπίστωση συνιστά το αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και πολιτικών που έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του τόπου μας και την καθιέρωση της Δυτικής Ελλάδας - Ολυμπιακής Γης (Olympian Land) ως προορισμού που προσφέρει μοναδικά τουριστικά προϊόντα, στο πλαίσιο δράσεων που αποσκοπούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια, μέσα από την παράλληλη αναβάθμιση των υποδομών μας καθώς και της ενίσχυσης του οικονομικού και κοινωνικού κεφαλαίου του τόπου μας».

    Σημειώνεται ότι στην αποστολή της ΠΔΕστο Βερολίνο συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Γεωργία Παπασπύρου, το στέλεχος του Τμήματος,Βασιλική Καραπάνουκαι η Δήμητρα Θεοδωροπούλου και Ξένια Δάρρα από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης.

    nikolakop Olumpian berlin 2

    nikolakop Olumpian berlin 3

    nikolakop Olumpian berlin 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στη Διεθνή Έκθεση φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FruitLogistica, στο Βερολίνο, τα αγροδιατροφικά προϊόντα της ΠΔΕ
    Στη Διεθνή Έκθεση φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FruitLogistica, στο Βερολίνο, τα αγροδιατροφικά προϊόντα της ΠΔΕ

    Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μαζί με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ και τα επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, στην μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης με κύριο αντικείμενο τα φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά.

    Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πιστή στο στόχο της για έναν δυνατό και εξωστρεφή αγροδιατροφικό κλάδο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιδότησε τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε κοινό περίπτερο στη συγκεκριμένη έκθεση. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Ολυμπιακής Γης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων.

    Εκτός της έκθεσης, το πρόγραμμα περιελάβανε και επίσκεψη στην κεντρική λαχαναγορά του Βερολίνο “fruchthofBerlin” όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εμπόρους-εισαγωγείς μεσογειακών φρούτων και λαχανικώνΣτο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα ενδεχόμενα συνεργασιών και έγιναν ενημερώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής προϊόντων στην Γερμανία, τα κανάλια διανομής και τον ανταγωνισμό από χώρες με συναφή προϊόντα.

    Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, εκπροσώπησε στην FruitLogistica, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Σπύρο Παπασπύρου.

    pde proionta verol 2

    pde proionta verol 3

    pde proionta verol 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυγενάκης: Η διεθνής κοινότητα έχει αντιληφθεί τον ρόλο της αγροτικής διπλωματίας
    Αυγενάκης: Η διεθνής κοινότητα έχει αντιληφθεί τον ρόλο της αγροτικής διπλωματίας

    Το κοινό ανακοινωθέν των Υπ. Γεωργίας που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Forumστο Βερολίνο

    Ενδυναμώνεται η συνεργασία της Ελλάδας με τον FAO με έμφαση την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας-Η χώρα μας υλοποιεί τους στόχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων

    «Η διεθνής κοινότητα έχει, τουλάχιστον, αντιληφθεί τον ρόλο της αγροτικής διπλωματίας. Φεύγω από το Βερολίνο ενθουσιασμένος, προβληματισμένος αλλά και περισσότερο υπεύθυνος», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε ερωτήσεις τη DW, μετά την ομιλία του στην 16η Συνδιάσκεψη 60 Υπουργών Γεωργίας από όλον τον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα, στη γερμανική πρωτεύουσα.

    Κοινό ανακοινωθέν Υπουργών Γεωργίας

    Στο επίκεντρο του τριήμερου Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γερμανού Υπουργού Γεωργίας Τζεμ Έζντεμιρ στο Βερολίνο, όπου συμμετείχε και ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκαν ζητήματα όπως η εξάλειψη της πείνας και το μέλλον της Γεωργίας.

    Οι Υπουργοί Γεωργίας που μετείχαν στην 16η Διάσκεψη, στο Βερολίνο, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση ενεργειών με στόχο την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής, ανθεκτικών και βιώσιμων αλυσίδων εφοδιασμού αλλά και μείωση της απώλειας και σπατάλης τροφίμων.

    «Θα προσπαθήσουμε περισσότερο από ποτέ να συνεργαστούμε στενά προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης έως το 2030», δεσμεύθηκαν ομόφωνα.

    Στο κοινό τους ανακοινωθέν, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

    • Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος παραμένει εν μέσω μιας - άνευ προηγουμένου - παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης επισιτιστικής. Έως 783 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από πείνα και 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό το καθεστώς μέτριας ή σοβαρής επισιτιστικής ανασφάλειας. Χωρίς δραστικά μέτρα, σχεδόν 600 εκατ. άνθρωποι θα εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με την πείνα το 2030. Πρέπει επειγόντως να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.
    • Απαιτείται ταχεία δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας. Η ανάγκη να μεταμορφώσουμε τα συστήματα γεωργίας και τροφίμων μας και να εφαρμόσουμε την Ατζέντα του 2030, στο σύνολό της, γίνεται όλο και πιο επιτακτική.
    • Θα κατευθύνουμε όλες τις προσπάθειές μας, με συνεκτικό τρόπο, στην υλοποίηση των στόχων των διεθνών συμφωνιών και μέσων για την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα και την υποβάθμιση της γης.
    • Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα, βασισμένο σε κανόνες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στον πυρήνα του. Υπογραμμίζουμε τη σημασία της μη επιβολής αδικαιολόγητων εμπορικών περιοριστικών μέτρων, όπως απαγορεύσεις εξαγωγών.
    • Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι η πρόληψη και η μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων απαιτεί μια συστημική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού στόχων, της μέτρησης της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων, σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα, όπως επίσης και την ανάπτυξη και εφαρμογή κατάλληλων μέτρων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.
    • Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε παραγωγικούς πόρους όπως η γη, το νερό, η χρηματοδότηση, οι σπόροι, τα λιπάσματα και οι γενετικοί πόροι, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες.

    Δράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας της Ελλάδας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O)- Δράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας της Ελλάδας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O)

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών έχει καθοριστικό ρόλο παγκοσμίως σε ζητήματα ανάπτυξης αγροδιατροφικών συστημάτων προσαρμοσμένων στην κλιματική αλλαγή, στην πρόληψη και αναστροφή της υποβάθμισης των οικοσυστημάτων και στην ανάπτυξη της καινοτομίας για βιώσιμη γεωργική παραγωγής. Δυστυχώς, η χώρα μας, αν και ιδρυτικό μέλος του FAO, δεν είχε ενεργό συμμετοχή στις δράσεις του Οργανισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα απέκτησε και πάλι, ύστερα από 5 χρόνια και Με απόφαση του ΥπΑΑΤ, στη συνέχεια της επίσημης συνάντησης του με τον Γενικό Διευθυντή του FAOΔρ QuDongyu,τον περασμένο Νοέμβριο, όρισε Εθνικό Συντονιστή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων, τη Δρ Γεωργία Χονδρολέου.

    Η χώρα μας εφαρμόζει πολιτικές για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) που έχει θέσει ο FAO, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη των Στόχων:

    • SDG 2: Δίνουμε τέλος στην πείνα, πετυχαίνουμε την επισιτιστική ασφάλεια, βελτιώνουμε τη διατροφή και προάγουμε τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή
    • SDG 6:Διασφαλίζουμε τη διαθεσιμότητα και τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και των εγκαταστάσεων/συστημάτων υγιεινής για όλους
    • SDG 14: Διατηρούμε και χρησιμοποιούμε με βιώσιμο τρόπο τους ωκεανούς, τις θάλασσες και τους θαλάσσιους πόρους προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης
    • SDG 15: Προστατεύουμε, αποκαθιστούμε και προωθούμε τη βιώσιμη χρήση των χερσαίων οικοσυστημάτων, διαχειριζόμαστε βιώσιμα τα δάση, καταπολεμούμε την απερήμωση, και σταματάμε και αναστρέφουμε την υποβάθμιση του εδάφους και την απώλεια της βιοποικιλότητας.

    Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσουμε την «Εθνική Στρατηγική για τα ύδατα» σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υγείας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης χρήσης του νερού και η μακροπρόθεσμη προστασία των διαθέσιμων υδάτινων πόρων.

    Εφαρμόζουμε το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης (ΕΣΔ)» - 2024 με στόχο την αειφόρο και οικονομικά αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων. Στο ΕΣΔ 2024 περιλαμβάνεται η «Ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και βελτίωση της ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση».

    Χρηματοδοτούμε δράσεις για την ανάπτυξη συστημάτων εξοικονόμησης νερού, όπως η Δράση 3.1 - «Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας», και η Δράση 3.11 - «Επενδύσεις στο εθνικό αρδευτικό δίκτυο – ID 16285».

    Παράλληλα, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει: α) Δωρεάν σύστημα συμβουλευτικής προς τους παραγωγούς υπηρεσίας άρδευσης και β) Μέτρηση ποσότητας διαθέσιμων υδάτων.

    Επίσης, προχωράμε, στην ένταξη περιοχών της Ελλάδας στα Παγκόσμια Συστήματα Αγροτικής Κληρονομιάς, προκειμένου να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε το αγροτικό μας οικοσύστημα και την κουλτούρα-τεχνογνωσία των παραγωγών μας, τη βιοποικιλότητα της ελληνικής υπαίθρου, τα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης (πχ. κρόκος Κοζάνης, μαύρη κορινθιακή σταφίδα, μαστιχόδεντρα Χίου, παλαιωμένη γραβιέρα Σπηλιάς στην Κρήτη, αυτόχθονες φυλές).

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ρέντης: Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 χούλιγκαν - Μεγαλώνει η δικογραφία για εγκληματική οργάνωση
    Ρέντης: Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 χούλιγκαν - Μεγαλώνει η δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

    Με ραγδαίους ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη και είχαν ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ενώ ολοένα και μεγαλώνει η δικογραφία που συνδέει την οπαδική βία με εγκληματικές οργανώσεις.

    Ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 χούλιγκαν

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της OPEN και της Μίνας Καραμήτρου ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν σε άλλους 10 χούλιγκανπου φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια.

    Να σημειωθεί ότι πυρίτιδα έχει ανιχνευθεί συνολικά σε 34 υπόπτους. Ωστόσο, μόνο για τους 14 στοιχειοθετείται από την ποσότητα ότι πιθανώς να έριξαν κάποιο μηχανισμό.

    Μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας σε 20

    Στα υπόλοιπα 20 άτομα έχει βρεθεί μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας που σηματοδοτεί ότι πιθανώς κράτησαν εύφλεκτο υγρό ή φωτοβολίδα. Τα 20 αυτά άτομα, θα υποβληθούν σε συμπληρωματική εξέταση.

    Η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση μεγαλώνει και κατά πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, οι κατηγορούμενοι θα είναι δεκάδες.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Στα υψηλά κλιμάκια των χούλιγκανς ο «καθοδηγητής» – Οι τέσσερις «αρχηγοί» στο σημείο των επεισοδίων
    Στα υψηλά κλιμάκια των χούλιγκανς ο «καθοδηγητής» – Οι τέσσερις «αρχηγοί» στο σημείο των επεισοδίων

    Στα υψηλά κλιμάκια των χούλιγκαν βρίσκεται ο «καθοδηγητής» τον οποίο οι αρχές γνωρίζουν και προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία που θα τον «δέσουν» στην υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του Αστυνομικού.

    Πρόκειται για ένα πρόσωπο με ενεργό δράση σε επεισόδια και σε επιθέσεις Χούλιγκαν γνωστό στις αρχές.

    Την ίδια ώρα έχει προχωρήσει αρκετά η έρευνα για τα τέσσερα αρχηγικά μέλη τα οποία ήταν στα επεισόδια οργάνωσαν και έδωσαν εντολές στο στρατό των χούλιγκαν και φρόντισαν αμέσως μετά να μην επιστρέψουν στο γήπεδο για να μη εγκλωβιστούν αλλά εξαφανίστηκαν. Και σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ η δικογραφία θα είναι για εγκληματική οργάνωση με αρχηγικά μέλη και διακριτούς ρόλους.

    Στην ερευνά τους έχουν διευρύνει τόσο πολύ τα όρια που έχουν ζητήσει διερεύνηση κινητών τηλεφώνων έως και 15 μέρες πριν τα επεισόδια στου Ρέντη ενώ οι πληροφορίες που είχαν φτάσει από πληροφοριοδότες που κινούνται στους κύκλους των χούλιγκαν ανέφεραν ξεκάθαρα στους αστυνομικούς ότι χούλιγκαν ετοίμαζαν σοβαρά επεισόδια στο συγκεκριμένο αγώνα.

    Για αυτό μάλιστα η ΕΛΑΣ είχε επιλέξει να στείλει στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη διμοιρία των ΜΑΤ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν οι οποίο έφτασαν στο σημείο να ρίξουν την ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός που χαροπαλεύει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο