Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 14:28

Σλοβακία: Σε κατ’ οίκον νοσηλεία ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο - Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του στις 15 Μαΐου πήρε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, που πλέον μεταφέρθηκε σπίτι του, στην Μπρατισλάβα, όπου θα παραμείνει σε κατ’ οίκον νοσηλεία, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Η επίθεση που συγκλόνισε τη χώρα

Ο 59χρονος Φίτσο δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, ενώ χαιρετούσε υποστηρικτές μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας. Πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Το περιστατικό, που είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα δολοφονίας με στόχο Ευρωπαίο πολιτικό ηγέτη εδώ και πάνω από 20 χρόνια, δείχνει τη βαθιά πόλωση στην πολιτική ζωή της Σλοβακίας.

To χρονικό

Ένας «καλός γείτονας», ερασιτέχνης συγγραφέας, οργισμένος πολίτης: ο συνταξιούχος που κατηγορείται ότι ήθελε να σκοτώσει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο εμφανίζει πολλά πρόσωπα, όμως κανένα από αυτά δεν φαίνεται να συνάδει πραγματικά με την ακραία πράξη του.

«Πρέπει να είχε τρελαθεί»

Περνώντας μπροστά από μια σειρά πολυκατοικίες στο Λέβιτσε, μια κωμόπολη της κεντρικής Σλοβακίας, οι περαστικοί ρίχνουν μια γρήγορη ματιά προς τον έβδομο όροφο. Ο φερόμενος ως δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, κατοικεί εδώ και 40 χρόνια σε ένα από τα διαμερίσματα που βλέπουν στη λεωφόρο, όπως είπε ένας γείτονάς του.

Ο 71χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον πρωθυπουργό και «πρέπει να είχε τρελαθεί», είπε ο Λούντοβιτ Μίλε αναφερόμενος στον «συμπαθητικό, εξυπηρετικό» γείτονα που γνωρίζει από το 1983. Μίλησαν για τελευταία φορά την Δευτέρα. «Έχουμε όλοι μας πολιτικές απόψεις, όμως ποτέ δεν εξέφρασε πιεστικά τις δικές του», διαβεβαίωσε ο Μίλε, παραδεχόμενος ότι διαφωνούσε με «ορισμένα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση» του Φίτσο. Σε κάθε περίπτωση, μιλούσαν «ελάχιστα για πολιτική» με αυτόν τον συνταξιούχο πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, τόνισε.

Ήταν όντως μια απόπειρα δολοφονίας με πολιτικά κίνητρα, όπως υποστηρίζει η αστυνομία; «Όχι, δεν είναι δυνατόν», επέμεινε ο γείτονας, περιγράφοντας την ήσυχη ζωή ενός ανθρώπου που λάτρευε τους περιπάτους στην εξοχή με τη σύζυγό του. Εδώ και μερικά χρόνια δεν εργαζόταν πλέον ως φύλακας ασφαλείας σε ένα εμπορικό κέντρο του Λέβιτσε και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέσυραν από το αρχείο τους ένα βίντεο από το 2016 στο οποίο ο ύποπτος μιλούσε σε τηλεοπτικό κανάλι για την επίθεση που δέχτηκε από έναν εκνευρισμένο πελάτη, όταν εργαζόταν σε ένα σουπερ μάρκετ. Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται ένας ευκίνητος άνδρας, με γκρίζο μούσι και πολλές αμυχές στο πρόσωπο και τα χέρια.

Λίγο καιρό μετά, θέλησε να ιδρύσει ένα πολιτικό κίνημα «κατά της βίας», όπως ανέφερε ο ίδιος σε βίντεο που είχε αναρτήσει τότε στο YouTube – ένα από αυτά υπάρχει ακόμη στο διαδίκτυο. «Ο κόσμος είναι γεμάτος βία και όπλα. Οι άνθρωποι φαίνεται σαν να τρελάθηκαν» ανέφερε σε αυτά τα πλάνα που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Postoj. «Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους, να διαφυλάξουμε την ειρήνη και να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία. Είναι πολύ δύσκολο επειδή κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν (…) Οι μετανάστες συρρέουν στην Ευρώπη, το μίσος και ο εξτρεμισμός είναι παντού. Αλλά το χειρότερο είναι πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν εναλλακτική απέναντι στο χάος», πρόσθεσε.

Το κίνημα διαθέτει σελίδα στο Facebook, με 191 ακολούθους. Μια από τις τελευταίες αναρτήσεις, από τον Απρίλιο του 2022, είναι το βίντεο μιας διαδήλωσης κατά του πολέμου στην Ουκρανία που οργάνωσαν στην Μπρατισλάβα Ρώσοι οι οποίοι δήλωναν ότι είναι κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο 71χρονος «δεν μιλούσε για τον πόλεμο», διαβεβαίωσε ωστόσο ο γείτονάς του. Δεν μιλούσε όμως ούτε για το άλλο πάθος του, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Ήταν ο συνιδρυτής, το 2005, μιας λογοτεχνικής λέσχης στο Λέβιτσε, της «Duha», που σημαίνει «ουράνιο τόξο». Η ονομασία επιλέχθηκε επειδή «ο κάθε συγγραφέας έχει το δικό του στυλ, αλλά όλοι μαζί δημιουργούν ομορφιά», εξήγησε ένα από τα μέλη που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Η λέσχη, που δηλώνει «αυστηρά απολιτική», χαρακτήρισε «τεράστια τραγωδία» την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε γράψει πολλά ποιήματα αλλά δεν μετείχε σε καμία εκδήλωση της λέσχης από το 2019 και μετά. Κανένα έργο του δεν έχει δημοσιευτεί από τότε, διευκρίνισε η Duha, σημειώνοντας ότι έχει «αμαυρωθεί» από τα μηνύματα μίσους που λαμβάνει.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης μια φωτογραφία του 71χρονου, που τραβήχθηκε το 2016, με μέλη της φιλορωσικής οργάνωσης Slovenski branci (Σλοβάκοι Κληρωτοί), που πρόσκειται στην ακροδεξιά. Τους είχε πλέξει το εγκώμιο στο Facebook, θεωρώντας ότι είναι «πατριώτες» που προστατεύουν τους πολίτες. Αυτή η παραστρατιωτική οργάνωση διέκοψε τη λειτουργία της εδώ και δύο χρόνια.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ JAKUB GAVLAK
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 13:53

Σχετικά Άρθρα

  • Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν
    Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος στην Κυψέλη, όταν άγνωστος άντρας τον προσέγγισε τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αποπειράθηκε να το αφαιρέσει χρήματα.

    Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

    Το περιστατικό συνέβη στις 12 το πρωί στην οδό Κεφαλληνίας.

    Ο 17χρονος που είναι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι
    Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι

    Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης του 15χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Μποσάνκα Κρούπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

    Ένας 15χρονος στη Βοσνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες, Πέμπτη (24/10), το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μποσάνκα Κρούπα, στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Ο έφηβος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.

    Ο ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος διευκρίνισε πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, που παραμένουν άγνωστα.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους
    Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους

    Στη σύλληψη δύο αδελφών και του πατέρα τους προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Τρίπολης για επίθεση σε ανήλικο.

    Σύμφωνα με το arcadia938, τα δύο παιδιά φέρονται να εξύβρισαν, να απείλησαν και να χτύπησαν τον ανήλικο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος το μεσημέρι της ίδια ημέρας, με τις Αρχές να προχωρούν και στη σύλληψη του πατέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός
    Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός

    Με τραύμα στην πλάτη ο 21χρονος. Πώς δέχθηκε την επίθεση σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας.

    Στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη μεταφέρθηκε ένας 21χρονος, μετά από επίθεση με κατσαβίδι που δέχθηκε από ομάδα 10 ατόμων, στη Γλυφάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός περπατούσε στον δρόμο, όταν ξαφνικά 10 άτομα -τα οποία επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα- του επιτέθηκαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίζοντας τον στην πλάτη με κατσαβίδι.

    Το συμβάν έγινε στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα.

    Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματισμένο νεαρό και τον μετέφερε -με συνοδεία πληρώματος αστυνομικών της ΔΙΑΣ- στο Ασκληπιείο της Βούλας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κατσαβίδια.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του
    Καλαμάτα: Ανήλικοι χτύπησαν 11χρονο για να αρπάξουν το αναψυκτικό του

    16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση

    Όλο και περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση με τις επιθέσεις μεταξύ ανηλίκων, αλλά το περιστατικό που συνέβη στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα ξεπερνά κάθε όριο, καθώς ένα αγοράκι μόλις 11 χρόνων έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για να του πάρουν το… αναψυκτικό που κρατούσε!
    Το παιδί ήταν μόνο στο Πάρκο το βράδυ της Δευτέρας, όταν το πλησίασαν τρεις μεγαλύτεροί του ανήλικοι, οι οποίοι άρχισαν να το βρίζουν χωρίς λόγο, ενώ ο ένας το χτύπησε και άρπαξε από τα χέρια του το αναψυκτικό. Στη συνέχεια, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.
    Ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του που υπέβαλαν καταγγελία στην Ασφάλεια και, βάσει της περιγραφής που έδωσε, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έναν 16χρονο και τον προσήγαν στο τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από το παιδί ως αυτός που το χτύπησε.
    Ο 16χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους νεαρούς που ήταν μαζί του, αλλά και τους γονείς του που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο
    Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο

    Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι, κατέθεσε η γυναίκα

    Στο «σκαμνί» του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έκατσε ένας άντρας που επιτέθηκε στη σύζυγό του όταν επέστρεψε από βραδινή έξοδο με τους φίλους του και διαπίστωσε ότι η εξώπορτα του διαμερίσματος ήταν… κλειδωμένη.
    Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μέσα στο σπίτι που ζει το ανδρόγυνο, με τον άντρα να βγαίνει «εκτός εαυτού» και να συλλαμβάνεται για ενδοοικογενειακή βία, καθώς θεώρησε προσβολή ότι η σύζυγός του τον άφησε εκτός σπιτιού επειδή βγήκε για να διασκεδάσει και άργησε να επιστρέψει.
    Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της η γυναίκα, όλα έγιναν όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην οικία τους αφού κατανάλωσε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της διασκέδασής του και νευρίασε όταν διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη.
    «Κλείδωσα και ξάπλωσα για να κοιμηθώ, δεν ήξερα αν θα γυρνούσε στο σπίτι. Τα μεσάνυχτα τον άκουσα που χτυπούσε και του άνοιξα. Μόλις μπήκε μέσα ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς που αναστάτωσε όλη την πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να κατέβει και μια γειτόνισσα για να δει τι συμβαίνει. Εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία», είπε η γυναίκα.

    «Νευρίασε επειδή κλείδωσα την πόρτα. Νόμιζα θα κοιμόταν στην μάνα του. Φώναζε και απειλούσε, έλεγε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλειδώσω έξω από το σπίτι. Έλεγε πάρα πολλά, ότι θα με διώξει από την οικία μας, ότι θα με χτυπήσει αν δεν φύγω από το σπίτι κι άλλα. Με έπιασε από τα χέρια δυνατά, μου όρμησε. Κάποια στιγμή τον χτύπησα με σφαλιάρα στο μάγουλο για να συνέλθει, ήταν μεθυσμένος. Τρόμαξα πολύ, ίσως να ήταν λάθος που τον κλείδωσα έξω από το σπίτι», σημείωσε.

    Η γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μαλώνει με τον σύζυγό της καθώς, παρόλο που έχουν δύο παιδιά και τρία εγγόνια, εκείνος εξακολουθεί να τη ζηλεύει παθολογικά. «Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες, όταν ανακάλυψα ότι είχε βάλει κοριό στο σπίτι για να ακούει με ποιον μιλάω. Ζηλεύει πολύ, πραγματικά δεν ξέρω τι άκουσε με τον κοριό αλλά από τότε άρχισαν οι καβγάδες», πρόσθεσε.

    «Ήθελα να κοιμηθώ και είχε κλειδώσει την πόρτα»

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι βγήκε εκτός εαυτού όταν γύρισε από την έξοδό του και βρήκε κλειδωμένη την πόρτα του διαμερίσματος.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το Σάββατο βγήκα με τους φίλους μου μετά από τη δουλειά και ήπια λίγο παραπάνω. Ήθελα να κοιμηθώ αλλά μόλις γύρισα η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όταν δεν μπόρεσα να μπω στο σπίτι νευρίασα πολύ. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Έχουμε παιδιά και τρία εγγόνια, δεν έχει συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι γείτονες κατέβηκαν γιατί άκουσαν τις φωνές και νόμιζαν ότι έγινε κάτι σοβαρό, έτσι κάλεσαν την αστυνομία. Είναι ψέματα ότι τους κυνήγησα ως το διαμέρισμά τους, απλά τους ρώτησα γιατί κατέβηκαν στο σπίτι μου», είπε.

    Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη
    Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη

    Θύμα ληστείας έπεσε παρέα νεαρών -ανάμεσά τους και ανήλικοι- το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι, ηλικίας 19, 17, 15 και 18 ετών, βρίσκονταν στην οδό Καλλιδρόμου όταν τα 20 άτομα τους πλησίασαν.

    Αφού τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν το τσαντάκι του 19χρονου, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Συνελήφθη ένα άτομο στο Περιστέρι -Στο νοσοκομείο 18χρονος

    Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν έναν 25χρονο Αλβανό στην πλατεία Δημαρχείου.

    Κατά την προσαγωγή του, αναγνωρίστηκε από τα θύματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά στο αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Στο σημείο της επίθεσης και της ληστείας έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τρεις από τους τέσσερις φίλους, καθώς τον τέταρτο, ηλικίας 18 ετών, μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο