Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 20:05

Πεκίνο: Βίντεο που κόβει την ανάσα - Χτύπησε καταιγίδα, εγκλώβισε καθαριστές τζαμιών και κρέμονταν από ουρανοξύστη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ίσως τα πιο αγχωτικά λεπτά της ζωής τους πέρασαν δεκάδες καθαριστές τζαμιών σε ουρανοξύστη στο Πεκίνο, καθώς την ώρα που κρέμονταν από ύψος εκατοντάδων μέτρων χτύπησε μία ξαφνική ανεμοθύελλα.

Οι εργαζόμενοι είχαν πιάσει δουλειά καθαρίζοντας τα τζάμια ενός κτιρίου 51 ορόφων, όταν μία ξαφνική καταιγίδα τους έπιασε απροετοίμαστους και οι εικόνες που ακολούθησαν κόβουν την ανάσα.

Οι εργάτες κρέμονταν για αρκετή ώρα, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο, παρά να περιμένουν, απλώς, να σταματήσει η ανεμοθύελλα.

Τα τρομακτικά βίντεο έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Κίνα, Stephen McDonell, έγραψε στο X (πρώην Twitter), «Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ότι δεν είσαι καθαριστής παραθύρων στον πύργο CCTV του Πεκίνου. Εδώ κρέμονταν σε σχοινιά που αιωρούνταν στον αέρα μετά από μια καταιγίδα».

Το κτίριο της έδρας του CCTV έχει ύψος 768 πόδια.

Δείτε τα βίντεο από το Πεκίνο:

Πηγή: Ιefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 19:56

Σχετικά Άρθρα

  • Σαουδική Αραβία: Χτίζει το μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη σε μία νέα πόλη 400.000 κατοίκων
    Σαουδική Αραβία: Χτίζει το μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη σε μία νέα πόλη 400.000 κατοίκων

    Το κτήριο σε σχήμα κύβου θα αξιοποιεί κάθε νέα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για τους επισκέπτες του - Πολλές καταγγελίες από τους εργάτες για τα mega projects της χώρας

    Να αναθεωρήσει όσα γνωρίζουμε για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική ευελπιστεί η Σαουδική Αραβία η οποία με ένα ουρανοξύστη σε σχήμα κύβου και ύψους 400 μέτρων ευελπιστεί να αποκτήσει το μεγαλύτερο κτήριο στον πλανήτη.
    Ο λόγος για το Mykaab στο Ριάντ το οποίο θα έχει τόσο μεγάλη χωρητικότητα που θα μπορεί να… χωρέσει 20 φορές το Empire State Building της Νέας Υόρκης. Η δομή του Mukaab θα είναι η μεγαλύτερη κατασκευή του είδους της στον κόσμο, και θα αποτελεί το επίκεντρο της νέας κοινότητας New Murabba, ενός σχεδίου ανάπτυξης που θα μεταμορφώσει το Ριάντ σε παγκόσμιο προορισμό.
    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία New Murabba Development Co. έχει ήδη ξεκινήσει την εκσκαφή άνω των 10 εκατ. κυβικών μέτρων γης για να προετοιμάσει τον χώρο, ενώ στα επόμενα χρόνια θα ανατεθούν συμβάσεις αξίας δισεκατομμυρίων ριάλ, οι οποίες θα εξοπλίσουν τον Mukaab και την ευρύτερη περιοχή με κέντρα ψυχαγωγίας, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εγκαταστάσεις υγείας και ένα στάδιο 45.000 θέσεων.

    Σύμφωνα με τον Michael Dyke, διευθύνοντα σύμβουλο της New Murabba Development Co. ο στόχος είναι το Mukaab να αποτελέσει το νέο κεντρικό σύμβολο του Ριάντ, όπως και άλλες μεγάλες πρωτεύουσες έχουν τα δικά τους τοπόσημα.

    Δείτε βίντεο:
    Ο Mukaab, εκτός από το μέγεθός του, θα εντυπωσιάζει και με τον μοναδικό σχεδιασμό του, εμπνευσμένο από το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ Najdi της Σαουδικής Αραβίας, που περιλαμβάνει γεωμετρικά σχέδια και διασταυρούμενα τρίγωνα στην εξωτερική του επιφάνεια.
    Στο εσωτερικό του, ο ουρανοξύστης θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, με τη δυνατότητα προβολής ολογραφικών εικόνων σε έναν ενσωματωμένο θόλο που θα μεταφέρει τους παρευρισκόμενους σε εικονικές τοποθεσίες από όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, κάποιος θα μπορεί να ξυπνά με την αίσθηση ότι βρίσκεται στο Σερεγκέτι και να τελειώνει τη μέρα του με την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και αρωματισμού που θα ενσωματώνει το κτίριο.

    Ολόκληρο το έργο New Murabba, του οποίου το Mukaab αποτελεί κεντρικό στοιχείο, περιλαμβάνει συνολικά 18 κοινότητες που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 400.000 κατοίκους. Η πρώτη φάση της κατασκευής του New Murabba θα ολοκληρωθεί το 2030, με στόχο να είναι έτοιμη για την Expo 2030, όπου θα φιλοξενηθούν πάνω από 190 χώρες. Ο χρόνος είναι κρίσιμος, σύμφωνα με τον Dyke, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νέο κέντρο της πόλης θα είναι πλήρως λειτουργικό κατά την έναρξη της Expo.

    Δείτε βίντεο, απεικόνιση της New Muraba:
    Εκτός από το Mukaab, η Σαουδική Αραβία έχει προαναγγείλει και άλλα εντυπωσιακά έργα, όπως το The Line, μια φουτουριστική πόλη που θα βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και θα περιλαμβάνει δίδυμους ουρανοξύστες με καθρέφτες. Η χώρα προσπαθεί να απογαλακτιστεί από την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να επενδύσει στην ανάπτυξη υποδομών που θα την καταστήσουν κόμβο για ψυχαγωγία, τουρισμό και παραγωγή.
    Με τη Σαουδική Αραβία να προσελκύει επενδύσεις άνω των 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ακίνητα τα τελευταία οκτώ χρόνια, η ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί σημαντικά, με το Ριάντ να παραμένει η καρδιά της ανάπτυξης αυτής, συγκεντρώνοντας πάνω από 35 δισεκατομμύρια σε συμβάσεις.
    Παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις που αφορούν την αλυσίδα εφοδιασμού και το υψηλό κόστος των έργων, ο Dyke δηλώνει αισιόδοξος ότι το Mukaab θα ξεχωρίσει στον ορίζοντα της πόλης και θα παραμείνει ένα σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

    Αντιδράσεις για τις συνθήκες εργασίας στα projects της Σαουδικής Αραβίας

    Την ίδια ώρα, πολλές καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στην κατασκευή της φιλόδοξης φουτουριστικής πόλης Neom στη Σαουδική Αραβία φέρνει στο φως το νέο ντοκιμαντέρ του ITV, «Kingdom Uncovered: Inside Saudi Arabia».

    Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, που προγραμματίζεται να προβληθεί αυτή την Κυριακή στις 10:15 μ.μ., οι εργάτες που απασχολούνται στο έργο «The Line», την πόλη μήκους 170 χιλιομέτρων που κατασκευάζεται στα βορειοδυτικά της χώρας, αναγκάζονται να εργάζονται πολύωρες βάρδιες, υπερβαίνοντας τα νόμιμα όρια.
    Ένας από τους εργάτες, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι εργάζεται τακτικά σε βάρδιες διάρκειας 16 ωρών, για 14 συνεχόμενες ημέρες, χωρίς καμία ξεκούραση. Βάσει της σαουδαραβικής νομοθεσίας, οι εργάτες δεν θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο από 60 ώρες εβδομαδιαίως, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, αλλά οι μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ δείχνουν πως αυτό δεν τηρείται.

    Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι χρειάζεται να ταξιδεύουν τρεις ώρες απλήρωτες με το λεωφορείο για να φτάσουν στον απομακρυσμένο χώρο εργασίας τους και να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να τους απομένουν μόλις τέσσερις ώρες ύπνου ημερησίως. «Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε εξαιρετικά σκληρά, δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Κουραζόμαστε και υποφέρουμε από άγχος μέρα και νύχτα», δηλώνει ένας εργάτης στην κάμερα.

    Η εξάρτηση της Σαουδικής Αραβίας από τους μετανάστες εργάτες είναι μεγάλη, καθώς αυτοί αποτελούν τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού της χώρας και παίζουν καθοριστικό ρόλο στα έργα του Vision 2030, του στρατηγικού σχεδίου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την οικονομική αναμόρφωση της χώρας. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης ότι, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, 21.000 ξένοι εργάτες από αυτές τις χώρες έχουν πεθάνει από το 2016, όταν ξεκίνησε το Vision 2030.

    Η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν απάντησε στα αιτήματα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ για σχόλια.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η μεγαλύτερη καταιγίδα στο ηλιακό μας σύστημα αλλάζει συνεχώς σχήμα και θέση
    Η μεγαλύτερη καταιγίδα στο ηλιακό μας σύστημα αλλάζει συνεχώς σχήμα και θέση

    Νέες παρατηρήσεις της Μεγάλης Ερυθράς Κηλίδας του Δία που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δείχνουν ότι η 190 ετών καταιγίδα κουνιέται και αλλάζει σχήμα συνεχώς.

    Οι απροσδόκητες παρατηρήσεις, τις οποίες έκανε το Hubble επί 90 ημέρες από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, δείχνουν ότι η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα (Great Red Spot, ή GRS για συντομία) δεν είναι τόσο σταθερή όσο φαίνεται, σύμφωνα με τους αστρονόμους.

    Η GRS είναι ένας αντικυκλώνας, μια μεγάλη κυκλοφορία ανέμων στην ατμόσφαιρα του Δία που περιστρέφεται γύρω από μια κεντρική περιοχή υψηλής πίεσης κατά μήκος της ζώνης νεφών του νότιου μεσαίου γεωγραφικού πλάτους του πλανήτη. Και η μεγαλύτερη στο ηλιακό μας σύστημα, τόσο μεγάλη που η Γη θα μπορούσε να χωρέσει μέσα της.

    Παρόλο που οι καταιγίδες θεωρούνται γενικά ασταθείς, η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα διατηρείται για σχεδόν δύο αιώνες. Αλλά οι παρατηρούμενες αλλαγές φαίνεται να σχετίζονται με την κίνηση και το μέγεθός της. Μια ακολουθία των εικόνων στο παρακάτω βίντεο της NASA δείχνει τη δίνη να «κουνιέται» σαν ζελατίνη και να διαστέλλεται και να συστέλλεται με την πάροδο του χρόνου:

    Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Planetary Science Journal και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη 56η ετήσια συνάντηση του Τμήματος Πλανητικών Επιστημών της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.

    «Ενώ γνωρίζαμε ότι η κίνησή του μεταβάλλεται ελαφρώς στο γεωγραφικό μήκος της, δεν περιμέναμε να δούμε και το μέγεθος να ταλαντώνεται. Απ' όσο γνωρίζουμε, δεν έχει εντοπιστεί στο παρελθόν», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Έιμι Σάιμον, πλανητική επιστήμονας στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA.

    «Με την υψηλή ανάλυση του τηλεσκοπίου Hubble μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η GRS συμπιέζεται και αποσυμπιέζεται, ενώ ταυτόχρονα κινείται ταχύτερα και βραδύτερα. Αυτό ήταν πολύ απροσδόκητο», συμπλήρωσε.

    Μια μεταβαλλόμενη εξωγήινη καταιγίδα

    Οι αστρονόμοι παρατηρούν την Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια. Οι επιστήμονες της NASA χρησιμοποιούν το Hubble για να παρακολουθούν τη συμπεριφορά της μία φορά το χρόνο μέσω του προγράμματος Outer Planet Atmospheres Legacy ή OPAL, του οποίου ηγείται η Σάιμον. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρατηρεί τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και παρακολουθεί πώς αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

    Όμως οι νέες παρατηρήσεις έγιναν ξεχωριστά μέσω ενός προγράμματος αφιερωμένου στη λεπτομερέστερη μελέτη της Μεγάλης Ερυθράς Κηλίδας, παρακολουθώντας πώς η καταιγίδα μεταβάλλεται σε διάστημα μηνών. Οι γνώσεις που συλλέγονται από προγράμματα σαν αυτό μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς μπορεί να είναι ο καιρός σε εξωπλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από άλλα άστρα.

    Η ομάδα της Σάιμον χρησιμοποίησε τις εικόνες υψηλής ανάλυσης του Hubble για να ρίξει μια λεπτομερή ματιά στο μέγεθος, το σχήμα και τις χρωματικές αλλαγές της Μεγάλης Ερυθράς Κηλίδας.

    «Όταν κοιτάζουμε προσεκτικά, βλέπουμε ότι πολλά πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα», δήλωσε η Σάιμον. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται η φωτεινότητα του πυρήνα της καταιγίδας όταν η GRS βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέγεθός της, καθώς ταλαντώνεται.

    «Καθώς επιταχύνεται και επιβραδύνεται, η GRS πιέζει τους αεροχείμαρρους στα βόρεια και νότια της», δήλωσε ο Μάικ Ουόνγκ, συν-συγγραφέας της μελέτης, πλανητικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. «Σαν ένα σάντουιτς όπου οι φέτες ψωμιού εξογκώνονται όταν υπάρχει πολύ γέμιση στη μέση».

    Στον Ποσειδώνα, οι σκοτεινές κηλίδες μπορούν να παρασυρθούν σε όλο τον πλανήτη, καθώς δεν υπάρχουν ισχυροί αεροχείμαρροι που να τις συγκρατούν στη θέση τους, ενώ στον Δία η Μεγάλη Κόκκινη Κηλίδα είναι παγιδευμένη ανάμεσα σε αεροχείμαρρους σε νότιο γεωγραφικό πλάτος, σύμφωνα με τον Ουόνγκ.

    Οι αστρονόμοι έχουν παρατηρήσει ότι η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα συρρικνώνεται από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα OPAL πριν από μια δεκαετία και προβλέπουν ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι να φτάσει σε ένα σταθερό, λιγότερο μακρόστενο σχήμα, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την ταλάντωση.

    «Αυτή τη στιγμή υπερπληρώνει τη ζώνη πλάτους της σε σχέση με το πεδίο του ανέμου. Μόλις συρρικνωθεί μέσα σε αυτή τη ζώνη, οι άνεμοι θα την κρατήσουν πραγματικά στη θέση της», δήλωσε η Σάιμον.

    Με πληροφορίες από: The largest storm in our solar system is moving unexpectedly, scientists say by Ashley Strickland, CNN

    Πηγή: Cnn.gr
  • Γαλλία: Ένας νεκρός από το πέρασμα της καταιγίδας Κερκ, 67.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
    Γαλλία: Ένας νεκρός από το πέρασμα της καταιγίδας Κερκ, 67.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

    Ριπές ανέμων στην πόλη Σετ της νότιας Γαλλίας προκάλεσαν την ανατροπή τριών σκαφών - Διακοπές ρεύματος στην Πορτογαλία, κατολισθήσεις λάσπης στην Ισπανία

    Η καταιγίδα Κερκ, η οποία έπληξε χθες τη δυτική Ευρώπη, άφησε πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό στη νότια Γαλλία και περισσότερους από 67.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτροδότησης Enedis και μετέδωσε το BFM TV.
    Ριπές ανέμων στην πόλη Σετ της νότιας Γαλλίας προκάλεσαν την ανατροπή τριών σκαφών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά, ανακοίνωσε η νομαρχία του Ερό.
    Επειτα από έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση κρίσεων στο Παρίσι η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση κινητοποιεί "όλες τις κρατικές υπηρεσίες" και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. "Αυτά τα επεισόδια θα έχουν επαναληπτική τάση. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία η κλιματική αλλαγή εμφανίζεται σε ξεκάθαρη μορφή στην καθημερινή μας ζωή", πρόσθεσε.

    Οι αρχές έθεσαν τον νομό Σεν-ε-Μαρν, κοντά στο Παρίσι, σε "κόκκινο συναγερμό" για τον κίνδυνο πλημμυρών καθώς από τις βροχοπτώσεις φούσκωσε ο ποταμός Γκραν Μορέν, ένας παραπόταμος του Σηκουάνα, που διαπλέει τη γαλλική πρωτεύουσα.

    Αλλοι 29 από τους νομούς της χώρας τέθηκαν σε "πορτοκαλί συναγερμό" καθώς αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.
    Διακοπές ρεύματος στην Πορτογαλία, κατολισθήσεις λάσπης στην Ισπανία

    Στην Πορτογαλία, η αρχή πολιτικής προστασίας ανέφερε περισσότερα από 1.300 περιστατικά στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα περιελάμβαναν πτώσεις δέντρων στα βόρεια της χώρας.

    Το Πόρτο, η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια, επλήγη περισσότερο καθώς εκεί ξεριζώθηκαν 400 δέντρα.

    Επιπλέον, υπέστησαν ζημιές αυτοκίνητα και προκλήθηκαν προβλήματα στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στο Μπαρτσέλος, επίσης στα βόρεια της χώρας.
    Σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτροδρότησης της χώρας, από την καταιγίδα προκλήθηκε διακοπή ρεύματος σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

    Αξιωματούχοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν προβλέψει ανέμους που θα κινούνται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα καθώς και ισχυρές βροχοπτώσεις και για τον λόγο αυτό έθεσαν τις παράκτιες περιοχές σε "κίτρινο συναγερμό" καθώς τα κύματα έφθαναν σε ύψος επτά μέτρων.

    Και στην Ισπανία οι αρχές έθεσαν σε "πορτοκαλί συναγερμό" το βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας προειδοποιώντας για ανέμους με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα στο πριγκιπάτο των Αστουριών.

    Στη Γαλικία, στα βορειοδυτικά, δρόμοι αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις λάσπης και πεσμένα δέντρα.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ TERESA SUAREZ
  • Η Σάκκαρη αφήνει και το 1000άρι στο Πεκίνο
    Η Σάκκαρη αφήνει και το 1000άρι στο Πεκίνο

    Η Μαρία Σάκκαρη αποφάσισε να μη ρισκάρει με το πρόβλημα στον ώμο, βγάζοντας εκτός προγράμματος και το 1000άρι WTA τουρνουά στο Πεκίνο.

    Η Μαρία Σάκκαρη δίνει παράταση στην επιστροφή της στα κορτ, με την Ελληνίδα παίκτρια να βγάζει εκτός προγράμματος και το WTA 1000άρι στο Πεκίνο, που αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου.

    Η 29χρονη παίκτρια ταλαιπωρείται από τα μέσα Αυγούστου με τον ώμο, χάνοντας αρχικά το 1000άρι στο Σινσινάτι. Στο US Open φανερά ανέτοιμη άντεξε μόλις για ένα σετ απέναντι στη Γιαφάν Γουάνγκ κι από τότε δεν έχει αγωνιστεί ξανά, ακυρώνοντας την παρουσία της και στο 500άρι - φέτος- τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα, όπου τον περασμένο Νοέμβριο κατέκτησε τον τίτλο.

    Η περίοδος αγώνων στην Ασία τρέχει αυτή την εβδομάδα από το 500άρι της Σεούλ, ενώ μετά το Πεκίνο ακολουθεί το 1000άρι στη Γουχάν (7-13 Οκτωβρίου), καθώς και τα 500άρια στο Νίνγκμπο της Ιαπωνίας (14-20 Οκτωβρίου) και στο Τόκιο (21-27 Οκτωβρίου).

    Το πότε θα επιστρέψει στα κορτ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια παραμένει άγνωστο, καθώς η Σάκκαρη μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει ξανά τις προπονήσεις.

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Μεξικό: Εφιάλτης για δεκάδες ανθρώπους σε θεματικό πάρκο - Κρέμονται στο κενό την ώρα που ξέσπασε καταιγίδα
    Μεξικό: Εφιάλτης για δεκάδες ανθρώπους σε θεματικό πάρκο - Κρέμονται στο κενό την ώρα που ξέσπασε καταιγίδα

    Έναν ζωντανό εφιάλτη βίωσαν δεκάδες άνθρωποι που ήταν σε κούνιες στο θεματικό πάρκο Six Flags στο Μεξικό, καθώς τη στιγμή που βρίσκονταν στο παιχνίδι ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη διακοπή του και να τους αφήσει να κρέμονται στο κενό.

    Το περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν πάνω στο ακινητοποιημένο παιχνίδι Sky Screamer.

    «Καθώς βρισκόμασταν ψηλά, λόγω της βροχής το παιχνίδι σταμάτησε και κολλήσαμε στην κορυφή για 10 λεπτά μέσα σε δυνατή βροχή», είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου, το παιχνίδι μεταφέρει τους επιβάτες σε ύψος σχεδόν 75 μέτρων πάνω από το έδαφος με ταχύτητα άνω των 60 χιλιομέτρων. Προσφέρει πάντως μια ωραία θέα προς την Πόλη του Μεξικού - όταν δεν υπάρχουν σύννεφα.

    Η Six Flags Mexico εξήγησε ότι το προσωπικό ακολούθησε τα πρωτόκολλα του κατασκευαστή και όλοι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ δεν υπήρχαν τραυματίες. «Δυστυχώς, η καταιγίδα εντάθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης, δημιουργώντας κάποιες δυσάρεστες στιγμές για τους επισκέπτες μας», ανέφερε το πάρκο σε γραπτή δήλωση.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κίνα: Το Πεκίνο καλεί σε αποκλιμάκωση στην Ουκρανία, ενώ συνεχίζεται η επίθεση στο ρωσικό έδαφος
    Κίνα: Το Πεκίνο καλεί σε αποκλιμάκωση στην Ουκρανία, ενώ συνεχίζεται η επίθεση στο ρωσικό έδαφος

    Η Κίνα ζητά τακτικά τον τερματισμό της σύκγρουσης - Πρόκειται για αμφιλεγόμενη θέση καθώς σύμφωνα με τους Δυτικούς αυτό θα σημαίνει ότι η Ρωσία θα σταθεροποιήσει τα εδαφικά κέρδη της

    Το Πεκίνο κάλεσε σήμερα σε αποκλιμάκωση ενώ η Ουκρανία διεξάγει τις τελευταίες ημέρες μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη μεθοριακή ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία φαίνεται ότι έχει αιφνιδιάσει το Κρεμλίνο.
    Η Κίνα εμφανίζεται ως ένας μετρημένος συνομιλητής σε σχέση με τους Δυτικούς που, σύμφωνα με την ίδια, «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» παραδίδοντας όπλα στην Ουκρανία.
    «Η Κίνα καλεί όλα τα μέρη σε [...] αποκλιμάκωση», αναφέρει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή του την ανάγκη κάθε εμπόλεμο μέρος «να μην επεκτείνει το πεδίο της μάχης, να μην εντείνει τις μάχες και να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά».
    Το Πεκίνο καλεί τακτικά για τον τερματισμό των μαχών στην Ουκρανία. Η θέση αυτή είναι αμφιλεγόμενη καθώς σημαίνει, σύμφωνα με τους Δυτικούς, πως θα επιτραπεί στη Ρωσία να σταθεροποιήσει τα εδαφικά κέρδη της.
    Έπειτα από μήνες που οπισθοχωρούσε απέναντι στους ρώσους στρατιώτες στο ανατολικό μέτωπο, η Ουκρανία άρχισε την περασμένη Τρίτη μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση στη μεθορική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις διείσδυσαν σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων στο ρωσικό έδαφος και πήραν τον έλεγχο τοποθεσιών, σύμφωνα με αναλυτές.

    Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το Σάββαστο ότι το Κίεβο επιδιώκει «να μεταφέρει τον πόλεμο στο έδαφος του επιτιθέμενου».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT
  • Χαλκιδική: Mπουρίνι σήκωσε στον «αέρα» παραλία - Συγκλονιστικό βίντεο
    Χαλκιδική: Mπουρίνι σήκωσε στον «αέρα» παραλία - Συγκλονιστικό βίντεο

    Ξαφνικό μπουρίνι ξέσπασε στην παραλία της Φούρκας στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να σηκώσει στον «αέρα» ομπρέλες, ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.

    Την σφοδρότητα της καταιγίδας αποτυπώνει βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα παραλιακού καταστήματος η οποία καταγράφει την στιγμή που οι θυελλώδεις άνεμοι χτυπούν την περιοχή, με αποτέλεσμα ομπρέλες του beach bar να ξηλώνονται και να παρασύρονται.

    Συγκλονιστικό βίντεο

    Μάλιστα, για μερικά λεπτά, λόγω του ισχυρού αέρα δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος.

    Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.

    Σημειώνεται πως οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν 6 χλμ. μακριά από το Ποσείδι, στο σημείο όπου 13χρονη πέθανε μετά από χτύπημα κεραυνού.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Το 70% των εργατών παγκοσμίως εκτίθεται σε κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή
    Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Το 70% των εργατών παγκοσμίως εκτίθεται σε κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή

    Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα γιατί ο αριθμός αυξάνεται – Κάθε χρόνο, η μόλυνση του αέρα προκαλεί περίπου 860.000 θανάτους που συνδέονται με την εργασίατων εργατών σε εξωτερικούς χώρους

    Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 70% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού εκτίθενται σε κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, η οποία κάθε χρόνο προκαλεί εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.
    Ο οργανισμός καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα γιατί ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μόλυνση του αέρα είναι ο πιο μοιραίος κίνδυνος προκαλώντας περίπου 860.000 θανάτους που συνδέονται με την εργασία μεταξύ των εργατών σε εξωτερικούς χώρους ετησίως.
    Η ακραία ζέστη προκαλεί 18.970 θανάτους εργατών κάθε χρόνο και η υπεριώδης ακτινοβολία 18.960 μέσω καρκίνου του δέρματος που δεν είναι μελάνωμα, αναφέρεται.
    Πιο ευάλωτοι οι φτωχότεροι εργάτες

    Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργάτες, ειδικά οι φτωχότεροι, είναι πιο ευάλωτοι σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, στους κινδύνους των ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι καύσωνες, οι ξηρασίες, οι δασικές πυρκαγιές και οι τυφώνες γιατί είναι συχνά οι πρώτοι που εκτίθενται ή γιατί εκτίθενται για μεγαλύτερες περιόδους και με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

    «Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις θα είναι ορατές στους φτωχούς εργάτες, σε εκείνους που απασχολούνται στην άτυπη οικονομία και στους εργάτες σε πολύ μικρές και σε μικρές επιχειρήσεις», σημειώνει η έκθεση.

    Σε κάποιες περιπτώσεις, η ίδια η τεχνολογία που στοχεύει στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής -όπως οι ηλιακοί συλλέκτες και οι μπαταρίες λιθίου ιόντων για τα ηλεκτρικά οχήματα-μπορεί να καταλήξει να προκαλεί περισσότερους κινδύνους καθώς περιέχει τοξικά χημικά, προστίθεται.
    Καθώς επιταχύνεται η κλιματική αλλαγή, οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες πασχίζουν να προστατεύσουν τους εργάτες, σημειώνει η έκθεση του ILO.

    Το μόνο που ενδέχεται είναι το πρόβλημα να επιδεινωθεί

    «Ένας εντυπωσιακός αριθμός εργατών είναι ήδη εκτεθειμένοι σε κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή στον εργασιακό τους χώρο και αυτό το μόνο που ενδέχεται είναι να επιδεινωθεί», αναφέρει στα συμπεράσματά της η έκθεση που τιτλοφορείται «Διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία στο εργασιακό περιβάλλον σε ένα κλίμα που αλλάζει».

    «Καθώς οι κίνδυνοι εξελίσσονται και εντατικοποιούνται θα είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί η υπάρχουσα νομοθεσία ή να δημιουργηθούν νέοι κανονισμοί και οδηγίες», σημειώνεται.
    Κάποιες χώρες έχουν βελτιώσει την προστασία των εργατών από τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως το Κατάρ, η πολιτική του οποίου δέχτηκε έντονη κριτική κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου το 2022. Ωστόσο, οι κανονισμοί που αφορούν άλλους κινδύνους όπως η αυξανόμενη χρήση παρασιτοκτόνων για τους εργάτες σε γεωργικές εργασίες, είναι λιγότερο συχνοί.

    Σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό των εργατών σε όλο τον κόσμο που είναι εκτεθειμένοι στον πιο διαδεδομένο κίνδυνο, δηλαδή στην αύξηση της θερμοκρασίας, έχει αυξηθεί κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες φθάνοντας το 70,90%.

    «Κοκτέιλ κινδύνων»

    Συχνά συνυπάρχουν και άλλοι κλιματικοί κίνδυνοι δημιουργώντας έτσι ένα «κοκτέιλ κινδύνων», υπογραμμίζει ο ILO, με την υπεριώδη ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση να επηρεάζουν η καθεμιά 1,6 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

    Καθώς ένας εργάτης είναι πιθανόν να εκτίθεται ταυτόχρονα σε πολλαπλούς κινδύνους, είναι αδύνατο να υπολογιστεί ακριβώς το ποσοστό εκείνων που κινδυνεύουν ανάμεσα στα 3,4 δισεκατομμύρια του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ILO.

    Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το κλίμα συνδέονται επίσης και με τον καρκίνο, με την δυσλειτουργία των νεφρών και με παθήσεις του αναπνευστικού, γεγονός που οδηγεί σε θανάτους ή σε χρόνιες παθήσεις ή αναπηρίες.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο