Κόσμος

Συναγερμός στην Αυστραλία από τη «νόσο των Λεγεωνάριων»: Μία νεκρή και πολλά κρούσματα - Πώς μεταδίδεται

Συναγερμός στην Αυστραλία από τη «νόσο των Λεγεωνάριων»: Μία νεκρή και πολλά κρούσματα - Πώς μεταδίδεται

Γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αυστραλία από τη νόσο των λεγεωνάριων, ενώ τα κρούσματα στη Μελβούρνη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον πρώτο υγειονομικό συναγερμό στις 26 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας Dr Clare Looker δήλωσε την Παρασκευή στα μέσα ενημέρωσης ότι μια γυναίκα ηλικίας 90 ετών που αρρώστησε την Τρίτη πέθανε λίγο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. «Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που αδιαθέτησε πολύ ξαφνικά και παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κακή κατάσταση και απεβίωσε το ίδιο βράδυ», δήλωσε.

Νόσος Λεγεωνάριων: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα

Στο νοσοκομείο υπάρχουν 59 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νοσοκομείο, μαζί με επτά ύποπτα κρούσματα, με τον αριθμό των μολυσμένων να αυξάνεται κατά 20 μέσα σε μόλις 24 ώρες.

Η έρευνα για την πηγή εστιάζεται σε δύο προάστια στα δυτικά της Μελβούρνης, σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά της Μελβούρνης, ενώ τα περισσότερα κρούσματα διαμένουν στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης

Οι τρέχουσες πληροφορίες δείχνουν ότι το πρώτο κρούσμα πιθανότατα συνδέεται με κεντρική μονάδα κλιματισμού (πύργος ψύξης) σε αυτήν την περιοχή. Οι αρχές εξέτασαν 41 τέτοιους πύργους ψύξης και άλλοι 15 πρόκειται να εξεταστούν την Παρασκευή, καθώς εξετάζουν επίσης πώς οι καιρικές συνθήκες του Ιουλίου μπορεί να συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση.

«Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η επιθεώρηση και η απολύμανση όλων των πύργων ψύξης σε αυτά τα προάστια, από τους οποίους υπάρχουν περισσότεροι από 100» δήλωσε ο Δρ Looker.

Τα περισσότερα κρούσματα εκτέθηκαν στον ιό μεταξύ 5 και 20 Ιουλίου και αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος των λεγεωναρίων, κατατάσσει ως «σοβαρή μορφή πνευμονίας» και μεταδίδεται με την εισπνοή σταγόνων από νερό ή χώμα που περιέχουν βακτήρια Legionella. Συχνά μεταδίδεται μέσω της ομίχλης από τις μονάδες κλιματισμού μεγάλων κτιρίων. Η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Το βακτήριο εντοπίζεται επίσης σε ποτάμια, λίμνες, ρυάκια και θερμές πηγές.

Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη της θωρακικής χώρας με συμπτώματα όπως πυρετός, ρίγη, βήχας, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Υγείας Dr David Lister δήλωσε ότι όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα πνευμονίας και αρκετοί έχουν εισαχθεί στην εντατική.

Τα κρούσματα στην Αυστραλία μεταδίδονται γενικά μέσω κατασκευασμένων συστημάτων νερού, όπως τα σπα, τα συστήματα ζεστού νερού και τα τεχνητά συστήματα που χρησιμοποιούν νερό για ψύξη, θέρμανση ή βιομηχανικές διαδικασίες, όπως οι πύργοι ψύξης και το μίγμα γλάστρας.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup