Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 20:27

Αλέν Ντελόν: Η επιθυμία του θρυλικού σταρ για την κηδεία του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Αλέν Ντελόν θα ταφεί στα μέσα της εβδομάδας στο Ντουσί, όπου έζησε για σχεδόν μισό αιώνα, με απόλυτη μυστικότητα, σύμφωνα με την επιθυμία του Γάλλου ηθοποιού.

Η κηδεία του ηθοποιού, ο οποίος πέθανε χθες Κυριακή 18 Αυγούστου, θα γίνει στο παρεκκλήσι που είχε σχεδιάσει για τον σκοπό αυτό. Ο ίδιος είχε αποφασίσει πριν από τον θάνατό του πως δεν ήθελε κάποια κρατική τιμή και ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε πολιτική τελετή αυτού του είδους. Ωστόσο, σύμφωνα πληροφορίες, εξετάζεται – σε μεταγενέστερη ημερομηνία – μια λιγότερο επίσημη τελετή, η οποία θα επιτρέψει στο κοινό να του αποτίσει τον τελευταίο φόρο τιμής.

«Δε θέλω δημόσια κηδεία. Δε με ενδιαφέρει καθόλου αυτό» είχε πει ο αείμνηστος σταρ.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί κοντά στα σκυλιά του, που υπεραγαπούσε, στο κτήμα του στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Θέλω να θαφτώ περιτριγυρισμένος από τα ζώα μου. Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, απλά θέλω να είμαι μαζί τους. Ήταν τα μόνα που με αγάπησαν άνευ όρων, πάντα δίπλα μου, χωρίς να ζητούν τίποτα σε αντάλλαγμα», είχε πει ο Ντελόν, ο οποίος είχε χτίσει ένα παρεκκλήσι στο κτήμα του, δίπλα στους τάφους των 35 σκύλων του.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, τα τρία παιδιά του ηθοποιού – Αλέν Φαμπιάν, Ανούσκα και Αντονί – πιθανότατα θα εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του πατέρα τους και θα τον θάψουν στο μέρος που ο ίδιος είχε ζητήσει.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέν Ντελόν

Από την Μπριζίτ Μπαρντό μέχρι την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο κόσμος της τέχνης αποχαιρέτισε με συγκίνηση τον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου.

Ο χαμός του Ντελόν «αφήνει ένα αβυσσαλέο κενό που τίποτα και κανένας δεν θα μπορέσει να καλύψει», ανέφερε η Μπριζίτ Μπαρντό σε ένα χειρόγραφο μήνυμά της. «Με τον θάνατό του ο Αλέν βάζει τέλος στο μαγευτικό κεφάλαιο μιας περασμένη εποχής, της οποίας υπήρξε το κυρίαρχο μνημείο. Εκπροσώπησε το καλύτερο του “κινηματογραφικού θαύματος” της Γαλλίας. Ένας πρεσβευτής της κομψότητας, του ταλέντου, της ομορφιάς. Χάνω έναν φίλο, ένα άλτερ έγκο, έναν συνεργό. Συμμεριζόμασταν τις ίδιες αξίες, τις ίδιες απογοητεύσεις, την ίδια αγάπη για τα ζώα» πρόσθεσε στο μήνυμά της.

«Ο χορός τελείωσε. Ο Τανκρέντι πήγε να χορέψει στ’ αστέρια…» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συμπρωταγωνίστριά του στον «Γατόπαρδο», Κλαούντια Καρντινάλε. «Μου ζητούν να το πω με λόγια (…) αλλά η θλίψη είναι πολύ μεγάλη. Per sempre tua. (σ.σ. Για πάντα δική σου), Αντζέλικα», ανέφερε στο μήνυμά της, υπογράφοντας με το όνομα της ηρωίδας του «Γατόπαρδου».

Στο Instagram, ο γιος του Ζαν-Πολ Μπελμοντό ανήρτησε μια φωτογραφία του πατέρα του μαζί με τον Ντελόν, συνοδεύοντάς την με ένα σύντομο μήνυμα: «Αλέν, κάποτε μου είπατε ότι ο πατέρας μου σας έλειπε, σήμερα εσείς θα μας λείψετε τρομερά».

«Αντίο, Αλέν Ντελόν. Δεν θα ξεχάσουμε όλο αυτό το ταλέντο, τη χάρη και την ομορφιά που έφερες στον κόσμο. Δεν θα ξεχάσουμε το χάρισμα, αυτή τη φωνή, αυτή τη σιλουέτα, το πρόσωπο και τη μελαγχολία, αυτή τη βαθιά και παράξενη θλίψη που αναδυόταν από σένα (…) Είναι σπάνιο να συναντάς τόση χάρη και τόση θλίψη μαζί στον ίδιο άνθρωπο» έγραψε στο Instagram η τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι.

«Ο Αλέν Ντελόν τα κατάφερε εκεί όπου οι περισσότεροι συνάδελφοί του απέτυχαν: να θεωρείται ο ωραιότερος άνδρας του κόσμου και ταυτόχρονοα εξαιρετικός ηθοποιός. Σήμερα αφήνει το θνητό σώμα του για να ανέβει στον Όλυμπο των Αθανάτων, τους οποίους δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Το ωραιότερο πρόσωπο του γαλλικού κινηματογράφου έφυγε για τα αστέρια. Με το μεταλλικό βλέμμα και το γατίσιο χαμόγελο, μάγεψε ολόκληρες γενιές θεατών», ήταν το μήνυμα του πρώην υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ.

«Ο Γατόπαρδος υποκλίθηκε», έγραψε στο Instagram η τραγουδίστρια Μιρέιγ Ματιέ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 18:06

Σχετικά Άρθρα

  • Αλέν Ντελόν: Η ανατριχιαστική επιθυμία του που ευτυχώς δεν έγινε πραγματικότητα
    Αλέν Ντελόν: Η ανατριχιαστική επιθυμία του που ευτυχώς δεν έγινε πραγματικότητα

    Ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, είχε πει ότι επιθυμούσε το ζώο, ένα 10χρονο βελγικό μαλινουά που ονομαζόταν Loubo, να «κοιμηθεί» και να τοποθετηθεί στον τάφο του στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Douchy στο Loiret, μεταδίδει ο Guardian

    Η επιθυμία του εκλιπόντος Γάλλου ηθοποιού Αλέν Ντελόν να θανατωθεί ο σκύλος του και να ταφεί μαζί του απορρίφθηκε από τα παιδιά του μετά από κατακραυγή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

    Ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Κυριακή, είχε πει ότι επιθυμούσε το ζώο, ένα 10χρονο βελγικό μαλινουά που ονομαζόταν Loubo, να «κοιμηθεί» και να τοποθετηθεί στον τάφο του στο νεκροταφείο του σπιτιού του στο χωριό Douchy στο Loiret, μεταδίδει ο Guardian.

    Την Τρίτη, αφού ακτιβιστές εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την προοπτική να θανατωθεί ένα υγιές ζώο και προσφέρθηκαν να βρουν στο σκυλί ένα νέο σπίτι, ανακοινώθηκε ότι ο Loubo θα ζήσει.

    Το Ίδρυμα Μπριτζίτ Μπαρντό δήλωσε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανούσκα, επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια θα κρατήσει τον σκύλο. «Μόλις είχα την Ανούσκα Ντελόν στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Loubo είναι μέρος της οικογένειας και θα κρατηθεί. Ο σκύλος δεν θα θανατωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

    Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, προκαλώντας σύγχυση, το ίδρυμα είχε ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο σκύλος θα γλίτωνε πριν διαγράψει τις αναρτήσεις. Η SPA, η αντίστοιχη της RSPCA στη Γαλλία, ήταν μεταξύ πολλών οργανώσεων για τα ζώα που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τη δηλωμένη επιθυμία του Ντελόν για τον σύντροφό του, γράφοντας: «Η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από τη ζωή ενός ανθρώπου. Η SPA είναι στην ευχάριστη θέση να πάρει τον σκύλο του και να του βρει μια οικογένεια».

    Δεν υπάρχει νόμος στη Γαλλία που να εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να θανατώνουν τα ζώα τους, αλλά εναπόκειται στους κτηνιάτρους να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.

    Ο Ντελόν δημιούργησε ένα παρεκκλήσι σε ένα νεκροταφείο που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον 35 σκύλων του στους δασώδεις χώρους του σπιτιού του, La Brulerie, 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, το οποίο αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

    Την Κυριακή, σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τρία παιδιά του, ο Αντονι, 59 ετών, η Ανούσκα, 33 ετών, και ο Αλέν-Φαμπιέν, 30 ετών, ανακοίνωσαν ότι ο πατέρας τους πέθανε ειρηνικά με τα παιδιά στο πλευρό του. Ο σκύλος, που υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο από τον Ντελόν το 2014, συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση των παιδιών για τον θάνατο του ηθοποιού.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αλέν Ντελόν: Και τώρα «σφαγή» για την περιουσία - Η τελευταία σύντροφος, τα παιδιά και η διαθήκη
    Αλέν Ντελόν: Και τώρα «σφαγή» για την περιουσία - Η τελευταία σύντροφος, τα παιδιά και η διαθήκη

    Αλέν Ντελόν: Τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φάμπιεν, τσακώνονται δημόσια εδώ και μήνες σε έναν καταστροφικό καταιγισμό κατηγοριών και νομικών ενεργειών

    Mε το μελάνι στην είδηση του θανάτου του Αλέν Ντελόν να μην έχει στεγνώσει καλά, μέγιστο ζήτημα δημιουργείται σχετικά με το πώς θα μοιραστεί η περιουσία του.

    Κι αυτό επειδή τουλάχιστον περίπλοκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι σχέσεις μεταξύ του Αλέν Ντελόν και των παιδιών του.

    Σύμφωνα με τη Le Parisien ήταν σκληρός έναντι των δύο αγοριών του, του Άντονι και του Αλέν-Φαμπιέν. Για την Anouchka, με την οποία μοιραζόταν τη σκηνή, ήταν ένας λιγότερο αμφίθυμος πατέρας.

    Ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν τον θάνατο του ηθοποιού αυτή την Κυριακή σε ηλικία 88 ετών, στο σπίτι του στο Ντούσι.

    Ο πατέρας, Αλέν Ντελόν, είχε μόνο αρμονικές σχέσεις με την κόρη του, Anouchka, που γεννήθηκε το 1990. Αν και δεν διέκοψε ποτέ τους δεσμούς του με τους γιους του Anthony, που γεννήθηκε το 1964, και Alain-Fabien, που γεννήθηκε το 1994, ο θρύος του γαλλικού σινεμά συνέχισε να έχει καυγάδες και συμφιλιώσεις μαζί τους. Συχνά μέσω των ΜΜΕ.

    Οι δημόσιοι τσακωμοί

    Τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φάμπιεν, τσακώνονται δημόσια σε έναν καταστροφικό καταιγισμό κατηγοριών και νομικών ενεργειών.

    Τα «άπλυτα» της οικογένειας Ντελόν βγαίνουν στη φόρα με καταιγιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του ηθοποιού, Christophe Ayela να χρειαστεί να σημάνει συναγερμό, όπως είχε αναφέρει ο Guardian στις αρχές του χρόνου. «Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό και όλες οι πλευρές πρέπει να ηρεμήσουν. Φτάνει», είπε η Ayela.

    Πίσω από τον μακρύ πέτρινο τοίχο του κτήματος Ντελόν, γνωστό ως La Brûlerie, που εκτείνεται για 2,3 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου προς το χωριό Douchy-Montcorbon στο διαμέρισμα του Λουαρέ της κεντρικής Γαλλίας, ο αγαπημένος ηθοποιός φέρεται να είχε γίνει «πιόνι» σε μία άγρια κόντρα. Στο σημείο αυτό, 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού, είχε πει οτι επιθυμεί να ταφεί ο ίδιος ο Ντελόν κοντά στο παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε στον χώρο του νεκροταφείου που δημιούργησε για τα αγαπημένα του σκυλιά.

    Ο Ντελόν αγόρασε το ακίνητο, ένα πρώην κέντρο διακοπών για τα παιδιά των σιδηροδρομικών εργαζομένων σε κάτι λιγότερο από 300 στρέμματα δασώδους έκτασης, το 1971. Οι 1.500 κάτοικοι του χωριού ήταν περήφανοι για τον διάσημο κάτοικό τους και υπήρξαν πάντα βαθιά διακριτικοί.

    Μια παλιότερη φωτογραφία έδειχνε τον Ντελόν να δείχνει χαλαρός, πλαισιωμένος από την Γιαπωνέζα σύντροφό του, Χιρόμι Ρόλιν, 66 ετών, που έζησε με τον ηθοποιό από το 2019 έως ότου τα παιδιά του μπόρεσαν να τη διώξουν από το σπίτι του το προηγούμενο καλοκαίρι.

    Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, και οι τρεις την κατηγόρησαν για κατάχρηση της αδυναμίας του πατέρα τους. Τους απάντησε ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν σταματώντας την ιατρική του θεραπεία. Και ακολούθησαν τα χειρότερα.

    Η πρώτη μάχη στον «πόλεμο» των αδελφών ήρθε αρχές του 2024 όταν ο 59χρονος Άντονι του οποίου η μητέρα Nαταλί ήταν η μοναδική σύζυγος του Ντελόν, κατηγόρησε την ετεροθαλή αδερφή του, Aνούσκα 33 ετών, κόρη του μοντέλου από την Ολλανδία Ροζαλί βαν Μπρέμεν ότι «είπε ψέματα» και απέκρυψε τα αποτελέσματα των γνωστικών τεστ που είχαν κάνει Ελβετοί γιατροί στον πατέρα τους.

    Η Aνούσκα εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να αντεπιτεθεί. Ο δικηγόρος του ηθοποιού είπε ότι ο Ντελόν ήταν έξαλλος με τη «θύελλα των μέσων ενημέρωσης» που δημιούργησε ο μεγαλύτερος γιος του. Αλλά ο τρίτος γιός, ο αδελφός της Aνούσκα Αλέν Φαμπιέν 29 ετών που τώρα ζει στο La Brûlerie, υπερασπίστηκε τον Άντονι και κατέγραψε κρυφά την αδερφή του που φέρεται να «στάζει υπαινιγμούς» στο αυτί του πατέρα τους. Ακολούθησαν περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις, κατηγορίες και γραπτά.

    Ο εισαγγελέας διέταξε να υποβληθεί ο Ντελόν σε ιατρική έκθεση εμπειρογνωμόνων και σκέφτηκε ακόμη και να τον θέσει υπό εποπτεία, αφού υπέδειξε ότι ο ηθοποιός έχει «χάσει τη διαύγεια του». Μετά από μια δεύτερη ιατρική εξέταση, ο δικηγόρος του σταρ είπε: «Ο κύριος Αλέν Ντελόν απάντησε σε ερωτήσεις… επιβεβαιώνοντας επομένως ότι η διαύγειά του δεν χάθηκε, σε αντίθεση με τις συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης».

    Η διαθήκη του Ντελόν

    Οι πρωταγωνιστές επιμένουν ότι η κόντρα δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Η διαθήκη του Ντελόν αφήνει τη μισή περιουσία του στην κόρη του και την άλλη μισή στους γιους του. Είναι μια άδικη μοιρασιά, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν αμφισβητούν την επιθυμία του. Ο Aντονι και ο Αλέν-Φαμπιέν είχαν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα τους και περιπέτειες με ναρκωτικά, όπλα και το νόμο. Ένας τρίτος γιος, ο Άρι Μπουλόν, που γεννήθηκε από τη Γερμανίδα ροκ σταρ Nico των Velvet Underground – αλλά τον οποίο ο ηθοποιός δεν αναγνώρισε ποτέ ως γιο του – μεγάλωσε εν μέρει με τη μητέρα του Ντελόν. Πέθανε πέρυσι μετά από μια ολόκληρη μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

    Πηγή: newsbomb.gr - Φωτογραφία: instagram

  • Θρηνεί ο κινηματογράφος: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέν Ντελόν
    Θρηνεί ο κινηματογράφος: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέν Ντελόν

    Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του 60' και του 70' Αλέν Ντελόν, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro

    Το θάνατό του έκαναν γνωστό τα τρία παιδιά του Ντελόν.

    «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον καθώς και ο (σκύλος του) Loubo, ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη τον θάνατο του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του» έγραψαν.

    Ένας θρύλος του γαλλικού σινεμά

    Ο Ντελόν γεννήθηκε στο Σω (σημερινό Ω-ντε-Σεν), του Ιλ-ντε-Φρανς, ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού.

    Το 1956, μετά τη ναυτική του θητεία, ο Ντελόν επέστρεψε στη Γαλλία και ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος, αχθοφόρος, γραμματέας και βοηθός πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγινε φίλος με την ηθοποιό Μπριζίτ Ομπέρ, και ενώθηκε της σε ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ των Καννών, απ' όπου θα ξεκινούσε η κινηματογραφική του καριέρα.

    Στις Κάννες, ο Ντελόν εθεάθη από έναν ανιχνευτή ταλέντων του Αμερικανού παραγωγού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. Μετά από μια οντισιόν, ο Σέλζνικ του πρόσφερε συμβόλαιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μάθει αγγλικά. Ο Ντελόν επέστρεψε στο Παρίσι για να μάθει την γλώσσα, αλλά εκεί γνώρισε τον Γάλλο σκηνοθέτη Υβ Αλεγκρέ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι έπρεπε να μείνει στη Γαλλία για να ξεκινήσει την καριέρα του. Ο Σέλζνικ επέτρεψε στον Ντελόν να ακυρώσει το συμβόλαιό του και ο Αλεγκρέ του έδωσε τον πρώτο κινηματογραφικό του ρόλο στην ταινία Send a Woman When the Devil Fails.

    Κέρδισε την κριτική έπαινο για τους ρόλους του σε ταινίες όπως: Γυμνοί στον ήλιο (1960), Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του (1960), Η έκλειψη (1962), Ο γατόπαρδος (1963), Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (1967), Η πισίνα (1969), Ο κόκκινος κύκλος (1970), Ο μπάτσος (1972) και ο Κύριος Κλάιν (1976). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

    Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

    Το 1997 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηθοποιία, σε ηλικία 62 ετών

    Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: instagram

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο