Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 13:38

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της 18χρονης Χάνα Λιντς

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εντοπίστηκε από τους Ιταλούς δύτες η τελευταία σορός αγνοούμενου από το ναυάγιο στα ανοιχτά του Παλέρμο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται την κόρη του Βρετανού μεγιστάνα, Χάνα Λιντς, η οποία εξακολουθούσε να είναι αγνοούμενη.

Χθες το ιταλικό λιμενικό ανέσυρε από τον βυθό τη σορό του πατέρα της, Μάικ Λιντς.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 13:29

Σχετικά Άρθρα

  • Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο
    Ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

    Ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου, το πρωί του Σαββάτου (26/10) με το Λιμενικό Σώμα, να πραγματοποιεί επιχείρηση διάσωσης.

    Στο σημείο βρίσκονται τρία σκάφη του λιμενικού καθώς και ελικόπτερο που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η λέμβος στην οποία επέβαινε αριθμός μεταναστών άρχισε να βουλιάζει σιγά-σιγά με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να πέσουν στο νερό.

    Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί αρκετά άτομα με αδιευκρίνιστο το αριθμό των επιβαινόντων.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν διασωθεί 20 άτομα.

    Η επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι ναυαγοί.

    Υπενθυμίζεται ότι 200 μετανάστες είχαν μεταφερθεί το μεσημέρι τις Πέμπτης από τη Ρόδο στην Σάμο.

    Αναχώρησαν από τη Σάμο με το πλοίο της γραμμής για την υπηρετική Ελλάδα το Σάββατο.

    Σύμφωνα με το Samos 24, συνολικά 35 άτομα επιβιβάστηκαν σε βάρκα και ξεκίνησαν το επικίνδυνο ταξίδι τους από την Τουρκία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Ανάμεσά τους βρίσκονταν 14 Αφγανοί και 21 Σύριοι, καθώς και πέντε ανήλικα παιδιά. Η βάρκα αναποδογύρισε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ζάκυνθος: Οι κληρονόμοι των ιδιοκτητών διεκδικούν τον «Παναγιώτη» στον Αρειο Πάγο… μέχρι τότε καμία παρέμβαση στο πλοίο
    Ζάκυνθος: Οι κληρονόμοι των ιδιοκτητών διεκδικούν τον «Παναγιώτη» στον Αρειο Πάγο… μέχρι τότε καμία παρέμβαση στο πλοίο

    Το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης για την επέκταση της παραλίας

    «Μπλόκο» στην προσπάθεια των αρχών να επέμβουν για να σώσουν τον «Παναγιώτη» στον όρμο του Ναυαγίου προκαλεί η εκδίκαση της υπόθεσης στις 4 Δεκεμβρίου, η οποία είχε αναβληθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 και αφορούσε την αίτηση αναίρεσης των κληρονόμων των ιδιοκτητών του «Παναγιώτη», οι οποίοι διεκδικούν την ιδιοκτησία του πλοίου από το Ελληνικό Δημόσιο εδώ και χρόνια.

    Η δικαστική διαμάχη όπως είχε αναφέρει το protothema.gr είχε ξεκινήσει το 2016 μεταξύ των κληρονόμων των ιδιοκτητών, του Δήμου Ζακύνθου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όταν υπήρξαν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο Ζακύνθου που κατατέθηκαν.

    Ένα χρόνο μετά τελικώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, το οποίο απέρριψε και αυτό τα ασφαλιστικά μέτρα. Τελικά το 2021 οι κληρονόμοι των τριών ναυτικών κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου στον Άρειο Πάγο.

    Επίσης αξίζει να αναφέρουμε όπως είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα μας τον Φλεβάρη του 2024 ότι σύμφωνα με το πιστοποιητικό κυριότητας πλοίου, το οποίο εκδόθηκε στις 14 Ιουλίου του 2014 από τον τομέα νηολογιών και ναυτικών υποθηκολογιών του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ιδιοκτήτες του «Παναγιώτη» εμφανίζονται οι τρεις ναυτικοί.

    Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης μιλώντας στην «Ημέρα» αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και στο πόσο σημαντικό είναι να βγει κερδισμένος ο Δήμος από αυτή την υπόθεση σαν ενδιαφερόμενος.

    «Μπροστά μας έχουμε ένα δικαστήριο στον Άρειο Πάγο στις 4 Δεκεμβρίου που έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό, γιατί το θέμα του νηολογίου όσο υπάρχουν κληρονόμοι και ιδιοκτήτες δεν μπορεί να γίνει διαγραφή από το κράτος.

    Συγκεκριμένα δεν μπορεί να αγγίξει κανείς το καράβι γιατί αφού έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς την ώρα που θα το ακουμπήσει μπορεί να κάνει ασφαλιστικά μέτρα όπως έκανε την προηγούμενη φορά. Επομένως μένει να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση που έγινε δικαστικώς γιατί στο ζήτημα του νηολογίου δεν υπάρχει η δυνατότητα της διαγραφής από το νηολόγιο, όσο υπάρχουν ιδιοκτήτες και κληρονόμοι».

    Μάλιστα ο κ. Ακτύπης σημείωσε ότι υπήρξε και η σχετική ενημέρωση και από το Υπουργείο Ναυτιλίας όπου ελέγχθηκε βάσει νόμου τι ισχύει, ώστε να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που χρειάζεται ο «Παναγιώτης», ωστόσο τα χέρια των αρχών μένουν δεμένα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.

    «Το κοιτάξαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ελέγχθηκε και βάσει νόμου δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση. Αυτό είναι και μια απάντηση σε αυτούς που κάνανε τις ερωτήσεις για το ιδιοκτησιακό, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια εκ μέρους του δημοσίου να γίνει η αντίστοιχη κίνηση. Οι ίδιοι ιδιοκτήτες έκαναν το δικαστήριο και χάσανε το πρώτο πρωτόδικα. Οι ίδιοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και όπως καταλαβαίνετε η απόφαση θέλουμε και πιστεύουμε θα είναι η ίδια η πρωτόδικη απόφαση που τους έλεγε ότι δεν μπορούν να διεκδικούν ένα καράβι που δεν το διεκδίκησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και το άφησαν και καταστράφηκε και έχει γίνει παλιοσίδερα. Επομένως είναι εκ του περισσού αυτή η διεκδίκηση όπως έλεγε η πρωτόδικη απόφαση. Άρα θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος όπως οφείλει γιατί ζήτησε την αναβολή που ήταν τον Φεβρουάριο το δικαστήριο για να μπορεί να είναι ενήμερος για τα γεγονότα. Είχε βάλει τότε δικηγόρο, θα βάλει και τώρα καλό δικηγόρο για να τελειώσουμε με το θέμα του ιδιοκτησιακού. Μόνο δικαστικά μπορούμε να τελειώσουμε με το ιδιοκτησιακό θέμα»

    Ο κ. Ακτύπης επισήμανε ότι δεν μπορεί να σβηστεί έτσι απλά το νηολόγιο από τη στιγμή που είναι νόμος του κράτους και επισήμανε ότι μέχρι τώρα κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

    «Δεν μπορεί να σβηστεί το νηολόγιο από τη στιγμή που είναι νόμος του κράτους. Δεν μπορεί να σβηστεί αλλά από τη στιγμή που το ζητούσανε παλιότερα έπρεπε να έχουν κάνει και αυτή την ερώτηση. Δεν είχαν ασχοληθεί για να ξέρουν ότι δεν υπάρχει τρόπος διαγραφής παρά μόνο δικαστικώς, αλλά τώρα μας διευκόλυναν οι ιδιοκτήτες και έχουμε εξέλιξη από τους ίδιους».

    Άμεση ανάγκη η επέκταση της παραλίας – Συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ

    Πιο θετικά είναι τα νέα σχετικά με την επέκταση της παραλίας στο Ναυάγιο που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση με τον κ. Ακτύπη να τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η περιβαλλοντική μελέτη άμεσα, ενώ ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσφερθεί να κάνει το έργο της μελέτης.

    «Η χρηματοδότηση είναι όπως έχουμε πει εξασφαλισμένη για να υλοποιηθεί η μελέτη του Πολυτεχνείου. Ήδη είμαστε σε συνεννόηση για να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης για την επέκταση της παραλίας. Είναι σημαντική παρέμβαση αλλά προηγείται η περιβαλλοντική μελέτη. Δεν μπορείς να κάνεις 30 μέτρα επέκταση της παραλίας χωρίς περιβαλλοντική μελέτη εκτός και αν εμείς βρούμε την Αμερική σε άλλο σημείο.

    Υπάρχει ραντεβού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπακογιάννη και με εκπρόσωπο από το ΤΑΙΠΕΔ για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά και τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία πρέπει να είναι πολύ σύντομα»

    Ο κ. Ακτύπης υποστήριξε πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τη διάσωση του Ναυαγίου κάτι που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν.

    «Εμείς κάνουμε τα βήματα που πρέπει να γίνονται και τα κάνουμε όσο πιο γρήγορα, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Τώρα έχει μια περιβαλλοντική μελέτη, τώρα βγήκε η χρηματοδότηση. Θα γίνει και θα την κάνει το ΤΑΙΠΕΔ όπως κάνει και άλλες μελέτες χωρίς να πληρώνουμε κάτι. Μακάρι να είχαν γίνει αυτά τα βήματα πριν από μένα να ήμασταν στο δια ταύτα. Δυστυχώς πρέπει να κάνω όλα αυτά που δεν έγιναν πριν”

    Δήμαρχος Ζακύνθου: «Πιάνουμε το κουβάρι και το ξεδιπλώνουμε για το Ναυάγιο»

    Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος δεν θέλησε να πει πολλά, ωστόσο σημείωσε πως ό,τι χρειαστεί από την πλευρά του ο Δήμος θα το κάνει ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δικαστήριο του Δεκεμβρίου.

    «Το επόμενο διάστημα είναι το τελικό δικαστήριο για το σκάφος, οπότε προσπερνώντας το εμπόδιο αυτό θεωρούμε ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για τη σωτηρία του καραβιού. Είναι ένα σοβαρό θέμα. 40 χρόνια δεν είχε ασχοληθεί κανείς και πιάνουμε το κουβάρι και το ξεδιπλώνουμε. Η νομική υπηρεσία του Δήμου ήδη συνεργάζεται και παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα. Αρχές Φλεβάρη έγινε το Δικαστήριο που ήταν στην αρχή της δικής μας θητείας και δεν θα θυσιάζαμε το Ναυάγιο και για αυτό ζητήσαμε να πάρει αναβολή η υπόθεση για να ενημερωθούν οι δικηγόροι»

    Πηγή: ImeraZante.gr

  • Θρίλερ στη Λάρισα: Βρέθηκε σορός μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς
    Θρίλερ στη Λάρισα: Βρέθηκε σορός μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική την Κυριακή (06.10.24) μετά τον εντοπισμό σορού στη Λάρισα.

    Πώς ανασύρθηκε η σορός

    Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσορράχη.

    Η σορός ανασύρθηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ανήλικος ο χειριστής του σκάφους που ναυάγησε στην Κω - Πνίγηκε 25χρονη μετανάστρια
    Ανήλικος ο χειριστής του σκάφους που ναυάγησε στην Κω - Πνίγηκε 25χρονη μετανάστρια

    Ένας 17χρονος από την Συρία ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που ανετράπη και βυθίστηκε ανοιχτά της Κω και είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί μια 25χρονη μετανάστρια από την Συρία.

    Το ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε 16 μετανάστες από την Τουρκία έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή της Κω.

    Από την ανατροπή του σκάφους, έχασε τη ζωή της μια 25χρονη από την Συρία, που ταξίδευε μαζί με τον σύζυγο της, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες περισυνελέγησαν από πλωτό του Λιμενικού Σώματος, που έσπευσε στο σημείο.

    Από την προανάκριση που ακολούθησε – όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό – από τους διασωθέντες αναγνωρίστηκε ο 17χρονος, ως ο χειριστής του ταχύπλοου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

    Πηγή: cnn.gr

  • Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα - «Είναι άθικτη»
    Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα - «Είναι άθικτη»

    Πώς σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

    Η σορός του δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολάχ ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

    Πώς σκοτώθηκε ο Νασράλα

    Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η σορός του Νασράλα δεν έφερε άμεσα τραύματα και ότι φαίνεται πως η αιτία θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

    Με χτεσινή της ανακοίνωση η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Νασράλα ωστόσο διευκρίνισε πώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

    Πενθήμερο πένθος

    Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κήρυξε πενθήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης.

    «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον μάρτυρα, τον μεγάλο Νασράλα και τους συντρόφους του (που έπεσαν) μάρτυρες και ανακοινώνω πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν» ανέφερε ο Χαμενεΐ την Κυριακή, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna.

    Το Ισραήλ σχεδίαζε για βδομάδες το φονικό χτύπημα

    Το Ισραήλ εξαπέλυσε το φονικό πλήγμα εναντίον του ηγέτη της Νασράλα αφού έμαθε ότι επρόκειτο να συναντηθεί με υψηλόβαθμους διοικητές του κινήματός του, στο υπόγειο αρχηγείο του στη νότια Βηρυτό, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

    Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι είπε ότι η επιχείρηση, την οποία ο στρατός αποκαλεί «Νέα Τάξη», έγινε την Παρασκευή (27/9), ενώ ο Νασράλα συναντούσε ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του για να σχεδιάσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

    «Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους.

    «Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος»

    Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε, επικαλούμενο τον επικεφαλής της μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβε την επιχείρηση ότι στους πιλότους δόθηκαν πληροφορίες για τον στόχο λίγο πριν απογειωθούν.

    «Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τις ημέρες που σχεδιαζόταν» το πλήγμα, είπε ο αξιωματικός αυτός, που κατονομάστηκε μόνο ως «αντισμήναρχος Μ». Έμαθαν τον στόχο λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν και κατάλαβαν πού πήγαιναν, πρόσθεσε.

    «Δεκάδες» πυρομαχικά έπληξαν τον στόχο μέσα σε δευτερόλεπτα

    Ο Σοσάνι αρνήθηκε να σχολιάσει τις εικασίες ότι για το πλήγμα ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν βαριές βόμβες Mark 84 αμερικανικής κατασκευής. Ο ταξίαρχος Αμισάι Λεβίν, ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Χατζερίμ, είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεκάδες» πυρομαχικά έπληξαν τον στόχο μέσα σε δευτερόλεπτα.

    Ο Άλι Καράκι, ο επικεφαλής των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στο νότιο μέτωπο, τον οποίο προσπάθησε να εξοντώσει το Ισραήλ στις αρχές της εβδομάδας, σκοτώθηκε επίσης στο πλήγμα αυτό, είπε ο Σοσάνι.

    «Συγκεντρώναμε πληροφορίες για τον Νασράλα εδώ και μερικά χρόνια. Επί δεκαετίες συλλέγαμε πληροφορίες, καταλαβαίνοντας ότι κάποια στιγμή θα προσπαθούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και πραγματοποιήσαμε το πλήγμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Ξεχειλίζει η οργή για τη δολοφονία του Νασράλα

    Ένοπλοι άνδρες πυροβολούσαν στον αέρα και έκλεισαν ορισμένα καταστήματα σε περιοχές της Βηρυτού, την ώρα που οι υποστηρικτές της Χεζμπολάχ δήλωναν ότι έχουν υποστεί σοκ και δεν πιστεύουν ότι ο ηγέτης τους, ο Χασάν Νασράλα, είναι νεκρός.

    Η σιιτική οργάνωση επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα, με μια ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τον εξόντωσε, σε αεροπορική επιδρομή στην έδρα της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, την Παρασκευή (27/9).

    Ο θάνατος του Νασράλα θεωρείται καταστροφικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων. Ακόμη και μετά την επιβεβαίωση της είδησης, ορισμένοι υποστηρικτές της διατηρούσαν την ελπίδα ότι, με κάποιο τρόπο, ήταν ζωντανός.

    «Θεέ μου, ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Είναι καταστροφή αν είναι αλήθεια» είπε η Ζαχράα, μια νεαρή γυναίκα που είχε εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από το προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

    «Μας καθοδηγούσε. Ήταν τα πάντα για εμάς. Ήμασταν κάτω από τα φτερά του», είπε στο Reuters τηλεφωνικά. Η Ζαχράα είπε ότι άλλοι εκτοπισμένοι γύρω της λιποθύμησαν ή άρχισαν να ουρλιάζουν όταν ειδοποιήθηκαν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους για την ανακοίνωση που επιβεβαίωνε τον θάνατό του.

    «Για σένα, Νασράλα»

    Ο Νασράλα, που ανέλαβε επικεφαλής της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του προηγούμενου ηγέτη της, σε μια ισραηλινή επιχείρηση το 1992, ήταν γνωστός για τα τηλεοπτικά διαγγέλματά του, που τα παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι αντίπαλοί του.

    «Τον περιμένουμε ακόμη να βγει στην τηλεόραση στις 5 το απόγευμα και να μας πει ότι όλα είναι εντάξει, ότι μπορούμε να γυρίσουμε στο σπίτι», είπε η Ζαχράα.

    Σε ορισμένες συνοικίες της Βηρυτού, ένοπλοι άνδρες μπήκαν σε καταστήματα και είπαν στους ιδιοκτήτες να τα κλείσουν, σύμφωνα με μαρτυρίες. Δεν είναι προς το παρόν σαφές σε ποια φατρία ανήκαν αυτοί οι άνδρες.

    Πυροβολισμοί ακούστηκαν επίσης στη συνοικία Χάμρα, στη δυτική Βηρυτό, καθώς το πλήθος που θρηνούσε τον Νασράλα άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. «Για σένα, Νασράλα», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με τους κατοίκους. Τέτοιοι είδους πυροβολισμοί στον αέρα είναι σύνηθες φαινόμενο στη Μέση Ανατολή, είτε σε γιορτές, είτε σε θρήνους.

    Παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με το κανάλι Al Manar, την τηλεόραση της Χεζμπολάχ.

    Πηγή: ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WAEL HAMZEH

  • Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης μετά το ναυάγιο με τις 4 νεκρές - Συνελήφθη ο διακινητής
    Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης μετά το ναυάγιο με τις 4 νεκρές - Συνελήφθη ο διακινητής

    Τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κοριτσάκι είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου, όταν πνευστή λέμβος με μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (6 μποφόρ) πλησίον του όρμου του Αγίου Ισιδώρου.

    Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη και σήμερα από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία.

    Πλήρωμα βοηθητικού σκάφους του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ του Λιμενικού, αρχικά εντόπισε και διέσωσε πέντε αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή, ενώ στελέχη της λιμενικής Αρχής του Καρλοβασίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, εντόπισαν σε χερσαία περιοχή πλησίον του όρμου του Αγίου Ισιδώρου επιπλέον είκοσι έξι αλλοδαπούς, εκ των οποίων μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.

    Κατά την προανακριτική διαδικασία, ένας 21χρονος αλλοδαπός αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε στην Ελλάδα από τις έναντι τουρκικές ακτές και συνελήφθη. Η πνευστή λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τραγωδία στη Σάμο μετά από ναυάγιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετανάστες και αγνοούμενοι
    Τραγωδία στη Σάμο μετά από ναυάγιο - Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετανάστες και αγνοούμενοι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, υπό τον Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, για τον εντοπισμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου Β.Δ της Σάμου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βυθιστεί πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν 33 άτομα (κατά δήλωσή τους), εκ των οποίων 5 βρέθηκαν στην ξηρά και τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

    Πάνω από 20 αγνοούμενοι

    Τουλάχιστον 25 άτομα αγνοούνται ενώ στις έρευνες λαμβάνουν μέρος ένα πλωτό σκάφος και ένα περιπολικό πλοίο του Λ.Σ-EΛ.AKT., ένα σκάφος της ΕΟΔ Σάμου καθώς και ένα ελικόπτερο.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ. Επίσης, αστυνομικοί χτενίζουν την ευρύτερη χερσαία περιοχή.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ζάκυνθος: Πρέπει να τρέξουν οι αποφάσεις και τα χρονοδιαγράμματα για το Ναυάγιο - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
    Ζάκυνθος: Πρέπει να τρέξουν οι αποφάσεις και τα χρονοδιαγράμματα για το Ναυάγιο - Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο
    Όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε στο χειμώνα, τόσο η αγωνία κορυφώνεται για το μέλλον του Ναυαγίου καθώς πρέπει να γίνουν εργασίες στο σκαρί του πλοίου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Ως γνωστό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η ομάδα επιστημόνων παρέδωσαν μελέτη για την διάσωση του δημοφιλούς αξιοθέατου, την οποία πραγματοποίησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να το διαχειριστούν οι αρχές και να γίνουν οι παρεμβάσεις.

    Ο συντονιστής της ομάδας έργου για τη διάσωση του Ναυαγίου και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος τόνισε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στο σκαρί καθώς ο επόμενος χειμώνας ίσως να είναι καταδικαστικός για το δημοφιλές αξιοθέατο.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προηγούμενο διάστημα καλύφθηκε ένα πολύ μεγάλο κενό ίσως 40 χρόνων, δηλαδή στο θέμα του τι πρέπει να γίνει, με ποιον τρόπο πρέπει να γίνει και ποιοι είναι οι πόροι που πρέπει να διατεθούν. Επίσης ενημερώνομαι και ακούω ότι υπάρχει μια θετική κινητικότητα και στο θέμα της εύρεσης των απαραίτητων πόρων. Αυτά είναι καλά σημάδια. Όμως εκείνο που πρέπει να τονίσουμε για μια ακόμη φορά είναι ότι το χρονικό διάστημα είναι πεπερασμένο, δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για το Ναυάγιο».

    Ο κ. Καλιαμπάκος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις παρεμβάσεις και τόνισε ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο γνωστό.

    «Αυτό που λείπει ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω υπόψη μου αυτή τη στιγμή είναι ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πως αυτοί οι πόροι, πάνω σε αυτή τη μελέτη θα οδηγήσουν σε ένα έργο πριν την έλευση του επόμενου χειμώνα. Αυτό είναι τελείως απαραίτητο να γίνει τώρα».

    Ο κ. Καλιαμπάκος επεσήμανε το γεγονός ότι παρ’ όλο που το χρονικά περιθώρια είναι μικρά, πρέπει όλοι να προσαρμοστούν στις συνθήκες και να γίνουν όσα απαιτούνται για το Ναυάγιο, ενώ σχολίασε και την ταχύτατη και λεπτομερή δουλειά του Πολυτεχνείου.

    «Δεν θέλω να πάμε με το αν δεν προλαβαίνουμε και δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Οι άνθρωποι πρέπει να προσαρμόζονται στις συνθήκες, πολύ περισσότερο ο τρόπος που σκέφτεται ένας μηχανικός. Σας θυμίζω ότι παρά το γεγονός ότι έπρεπε να καλύψουμε ένα τεράστιο κενό, το Πολυτεχνείο έβαλε στόχο να ολοκληρώσει τη μελέτη του και να την ανακοινώσει μέσα στον Ιούνη, ώστε να υπάρχει κάτι δεδομένο σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει και πόσα χρήματα απαιτούνται για να γίνει, ώστε όλοι να προσαρμοστούν στην ανάγκη αυτή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η γραφειοκρατία και οι αγκυλώσεις είναι εμπόδια αλλά οι άνθρωποι είναι εδώ για να αλλάζουν τα εμπόδια αυτά».

    Ο κ. Καλιαμπάκος κάλεσε εκ νέου όλους τους εμπλεκόμενους να ενδιαφερθούν και να κινητοποιηθούν ώστε άμεσα να γίνουν όσα χρειάζονται για το Ναυάγιο.

    «Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να γίνει έργο πριν την έλευση του χειμώνα και πρέπει να συντονιστούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και είναι αρκετοί φαίνεται που ενδιαφέρονται εντός αυτού του χρονικού διαστήματος. Μην πάμε στη διαδικασία τι θα συμβεί αν. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας, να κάνουμε τα απαραίτητα μέτρα πριν την έλευση του επόμενου χειμώνα».

    Για το να υπάρχει κάποια εναλλακτική για την προστασία στον «Παναγιώτη» σε περίπτωση που δεν γίνουν τα απαιτούμενα έργα ο κ. Καλιαμπάκος σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν τα έργα καθώς αυτά θα δώσουν τις λύσεις που χρειάζονται.

    «Δεν υπάρχουν πρόχειρες λύσεις σε αυτά. Μια πρόχειρη λύση θα ήταν πολύ κοντά στην οριστική λύση για την προστασία του Ναυαγίου όπως την έχουμε περιγράψει με ορίζοντα 20 χρόνων. Δεν σημαίνει ότι κάναμε κάτι και παρατήσαμε το Ναυάγιο. Κάνουμε κάτι σε μια λογική που αναπτύσσεται στη μελέτη, η οποία δεν αφορά μόνο την προστασία του Ναυαγίου αλλά και τη διαχείριση του ευρύτερου χώρου»

    Ο κ. Καλιαμπάκος επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα για το Ναυάγιο και πότε θα γίνουν οι εργασίες.

    «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ενημερωθεί για ένα συγκεκριμένο σχέδιο βήμα προς βήμα που να λέει ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας και πως προχωράει αυτό το έργο. Εχουμε ακούσει θετικά νέα όσον αφορά τη χρηματοδότηση, αλλά για ένα σχεδιασμό που να έχει έναν χρονικό ορίζοντα, έναν χρονικό στόχο, εγώ τουλάχιστον δεν έχω ενημερωθεί».

    «Ο χώρος είναι επιρρεπής στις κατολισθήσεις»

    Πρόσφατα υπήρξε κατολίσθηση βράχων στα δυτικά της Ζακύνθου, και παρ όλο που ήταν μακριά από τον κόλπο του Ναυαγίου, αυτό αποδεικνύει το πώς είναι η κατάσταση με τα πρανή στην περιοχή.
    Ο κ. Καλιαμπάκος υπενθύμισε ότι ο χώρος είναι επικίνδυνος για κατολισθήσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

    «Το είπαμε στη μελέτη καθαρά. Ο χώρος αυτός είναι επιρρεπής στις κατολισθήσεις, είναι μια σεισμική περιοχή, τα πετρώματα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Επομένως θα πρέπει κανείς να δει το θέμα της επισκεψιμότητας από πάνω με τη σοβαρότητα που πρέπει. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την επισκεψιμότητα από ψηλά στο Ναυάγιο, γιατί ακριβώς πρέπει να λάβει υπόψη του αυτή τη συνιστώσα. Δηλαδή επειδή ακριβώς το να σταματήσεις τις κατολισθήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά του τοπίου θα πρέπει να προσφέρεις μια εναλλακτική δυνατότητα παρατήρησης που θα προστατεύει το τοπίο αλλά αυτό δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Εύκολες λύσεις, πρόχειρες λύσεις δεν θα περιορίσουν τον κίνδυνο που είναι υπαρκτός. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες την εξαιρετική θέαση της περιοχής και του κόλπου από ψηλά αλλά με ασφάλεια, αυτό δεν είναι μια υπόθεση που λύνεται με εύκολο ή φθηνό τρόπο»

    Πηγή: ImeraZante.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο