Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 18:56

Ένας από τους γηραιότερους φοιτητές στον κόσμο πήρε πτυχίο ιατρικής στα 70 χρόνια του

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Όλοι νόμιζαν ότι ήταν ο καθηγητής, αλλά στην πραγματικότητα ο γκριζομάλλης ηλικιωμένος ήταν πρωτοετής φοιτητής ιατρικής, όπως και όλοι μέσα στην τάξη.

«Η οικογένεια και οι φίλοι μου στην αρχή εξεπλάγησαν. Αρκετοί από τους φίλους μου νόμιζαν ότι ήμουν τρελός που ήθελα να σπουδάσω ιατρική σε αυτή την ηλικία», είπε ο Τοχ Χονγκ Κενγκ, συνταξιούχος από την Μαλαισία που ζει εδώ και δεκαετίες στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτόν τον Ιούλιο, έχοντας συμπληρώσει τα 70 χρόνια ζωής, ο Τοχ έγινε ένας από τους γηραιότερους φοιτητές στον κόσμο που αποφοίτησε από την ιατρική σχολή.

«Δεν ήταν πάντα εύκολο», είπε ο νεόκοπος απόφοιτος ιατρικής του Southwestern University PHINMA στις Φιλιππίνες. «Από την ηλικία των 65 - 70 ετών, η μνήμη, η όραση, η ακοή και το σώμα μου δεν είναι τόσο καλά όσο όταν ήμουν νεότερος».

Ο Τοχ ήταν στέλεχος σε εταιρεία με πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας και από την στιγμή της συνταξιοδότησής του, κάθε μέρα για πέντε χρόνια, βυθιζόταν στα εγχειρίδια ανατομίας, που τα συνόδευε με μεγάλες κούπες καφέ.

Η ύλη δεν ήταν εύκολη, και έμεινε πίσω ένα χρόνο αφότου απέτυχε στις παιδιατρικές εξετάσεις στο τρίτο έτος των σπουδών του. Και στο τελευταίο έτος, χρειάστηκε εργαστεί σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, με εξαντλητικές βάρδιες που διαρκούσαν έως και 30 συνεχείς ώρες.

«Γιατί πρέπει να το κάνω αυτό; Ίσως θα έπρεπε να τα παρατήσω», θυμάται ο Τοχ να λέει στον εαυτό του πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

«Ο κ. Τοχ είναι ήδη ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας και επαγγελματίας, ωστόσο είναι ακόμα πολύ ανοιχτός σε νέα πράγματα. Ήταν πολύ παθιασμένος και επίμονος», είπε ο Δρ Marvi Dulnuan-Niog, κοσμήτορας της ιατρικής σχολής.

Ο Τοχ είπε ότι ποτέ δεν είχε μεγάλες φιλοδοξίες ως παιδί να γίνει γιατρός. Η ιδέα προέκυψε όταν συνάντησε δύο νεαρούς Ινδούς φοιτητές ιατρικής κατά τη διάρκεια διακοπών στη χώρα της κεντρικής Ασίας, το Κιργιστάν, το 2018.

Αυτή η συνάντηση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος πυροδότησε μια ιδέα ότι μπορεί μια μέρα να μπορέσει να ακολουθήσει πτυχίο ιατρικής.

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να σπουδάσω ιατρική ήταν επειδή ήθελα κάτι χρήσιμο να κάνω», είπε. «Έχω κάνει διαφορετικές σπουδές μαθήματα. Έχω κάνει οικονομικά, χημεία, ηλεκτρονική μηχανική – αλλά δεν θέλω να το ξανακάνω».

Με την σύνταξή του το 2019, ο Τοχ πέρασε εβδομάδες μελετώντας για εισαγωγικές εξετάσεις και έκανε αίτηση σε σχεδόν δώδεκα πανεπιστήμια σε όλη την Ασία, παλεύοντας να βρει ένα πρόγραμμα χωρίς όριο ηλικίας για τους αιτούντες αφού στα περισσότερα υπήρχε ο περιορισμός ηλικίας μέχρι 35 - 40 έτη.

Μετά από μερικές ακόμη εξετάσεις και συνεντεύξεις, ο Τοχ τελικά προσγειώθηκε μια προσφορά στο Southwestern University στο Cebu. Μια εβδομάδα αργότερα, το 2019 ετοίμασε τις βαλίτσες του, βρήκε ένα μικρό διαμέρισμα στο νησί και ξεκίνησε το ταξίδι του στην ιατρική σχολή.

Ο Τοχ μεγάλωσε στη φυτεία καουτσούκ της οικογένειάς του στη Μαλαισία. Ως έφηβος, αυτός και τα αδέρφια του ξυπνούσαν στις 4 το πρωί και μετά συνέχιζαν στο σχολείο.

«Τότε δεν κάναμε όνειρα για το μέλλον. Απλώς ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή», λέει.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια έντονης μελέτης, ο Τοχ δεν είναι πεπεισμένος ότι θα κάνει τα επιπλέον βήματα που χρειάζονται για να γίνει γιατρός. Αυτό θα απαιτούσε πρακτική άσκηση διάρκειας ενός έτους, περισσότερη μελέτη και νέα εξέταση από Επιτροπή.

Αντίθετα, σχεδιάζει να εργαστεί ως σύμβουλος σε ανοσολογική εταιρεία ενός φίλου στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οραματίζεται να δημιουργήσει ένα ταμείο για να βοηθήσει οικονομικά αλλοδαπούς φοιτητές ιατρικής καθώς τα δίδακτρα δεν είναι πουθενά τόσο υψηλά στις Φιλιππίνες. Κόστιζουν περίπου 4.000 έως 5.000 δολάρια ετησίως.

Πάντως, ο Τοχ για όποιον θέλει να ακολουθήσει τα δικά του βήματα στην ιατρική, έχει μια συμβουλή:

«Αν ονειρεύεσαι να γίνεις γιατρός, μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε ηλικία».

«Η μελέτη της ιατρικής είναι εντατική και εκτεταμένη, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολη, είναι απλώς σκληρή δουλειά» καταλήγει.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 18:20

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή στην Αγία Σοφία - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
    Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή στην Αγία Σοφία - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

    Νέο επεισόδιο στην Πλατεία Αγίας Σοφίας από τη γνωστή συμμορία νεαρών που «δρα» στην περιοχή και για την οποία η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κάνει το παραμικρό!

    Το νέο συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν από την Πλατεία περνούσε τετραμελής παρέα φοιτητών.

    Μέλη της «συμμορίας» τους επιτέθηκαν και μάλιστα ένας φοιτητής χτυπήθηκε τόσο άσχημα που κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Ρίου. Εκεί, οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν να γίνει εισαγωγή και πλέον νοσηλεύεται με κακώσεις στο σώμα του στην Παθολογική Κλινική.

    Αγνωστο παραμένει αν έχει υποβληθεί μήνυση, έστω και κατ’ αγνώστων!

    Η συμμορία της Αγίας Σοφίας περιλαμβάνει ακόμη και ανήλικους και κατά καιρούς είναι υπεύθυνη για αρκετά επεισόδια που έχουν σημειωθεί στην περιοχή!

    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΛΑΜΗΣ

    Πηγή: Gnomip.gr

  • Φοιτητής 19 ετών αυτοπυροβολήθηκε στα Ιωάννινα
    Φοιτητής 19 ετών αυτοπυροβολήθηκε στα Ιωάννινα

    Ο 19χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

    Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι σε γειτονιά των Ιωαννίνων, κατά το οποίο ένας 19χρονος αυτοπυροβολήθηκε.
    Όπως αναφέρει ο ιστότοπος epirustv.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 15:00, όταν ο19χρονος φοιτητής επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της και αφού βρήκε στο εσωτερικό του σπιτιού ένα ξεχασμένο πυροβόλο όπλο, πήγε στο μπάνιο και αυτοπυροβολήθηκε.
    Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει το όπλο που χρησιμοποίησε ο νεαρός.
    Στο σημείο έσπευσε ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Ο φοιτητής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα σε κρίσιμη κατάσταση.

    Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει ένδειξη εγκληματικής ενέργειας και η υπόθεση παραπέμπει σε αυτοχειρία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νικόλας Ντουρτουρέκας: Ο μυστηριώδης θάνατος του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος
    Νικόλας Ντουρτουρέκας: Ο μυστηριώδης θάνατος του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος

    Στο εφηβικό δωμάτιο, που έμελλε να γίνει τόπος μαρτυρίου για τον 19χρονο, ενδεχομένως να κρύβονται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι απαντήσεις γύρω από τον θάνατό του Νικόλα Ντουρτουρέκα

    Νέα στοιχεία προκύπτουν για τον μυστηριώδη θάνατο του Νικόλα Ντουρτουρέκα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του στα Σπάτα, στις 14 Ιουλίου του 2022. Το πόρισμα του ιατροδικαστή που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», περιέχει στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια.

    Ακόμη, ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για την μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών, που έχει καταθέσει από τις 17 Μαΐου, προκειμένου να φωτιστεί το σκοτάδι που καλύπτει το θάνατο του παιδιού του.

    Τι ζήτησε ο πατέρας

    «Ζητάω να κληθούν και να καταθέσουν η μητέρα, η γιαγιά και η θεία, που όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή σας, είδαν και μίλησαν με το Νικόλα εκείνο το πρωί. Επίσης θεωρώ πολύ χρήσιμη τη βοήθεια αυτού του ανθρώπου, του συντρόφου της μητέρας, της κυρίας Βάζου, που εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι της να μας καταθέσει αν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του. Κάτι μπορεί να είδε, να άκουσε, αν γνώριζε κάτι. Ήταν το προηγούμενο βράδυ εκεί, γιατί πέρασα να πάρω τον μικρό μου γιο το απόγευμα και το αυτοκίνητο ήταν απ’ έξω, οπότε υποθέτω ότι ήταν εκεί».

    Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα ζητά και την άρση απορρήτου, μέσα από την μήνυση που έχει καταθέσει, ώστε να μπορέσουν να μάθουν ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα. «Θεωρώ ότι είναι άμεσο να γίνει και το ζητάω αυτό από τις αρχές να το προχωρήσουν».

    Το πόρισμα του ιατροδικαστή

    Συμπληρωματικές καταθέσεις σχετικά με τα όσα αντίκρυσαν πρόσωπα –«κλειδιά» στον τόπο του μαρτυρίου του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα αλλά και αναπαράσταση του σκηνικού θανάτου του, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ζητά και ο τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», στο πλαίσιο της γνωμοδότησής του ο ιατροδικαστής παρατηρεί τα εξής στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια:

    – Το κάταγμα του υοειδούς οστού

    Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η ανεύρεση κατάγματος του υοειδούς είναι εξαιρετικά σπάνια σε απαγχονισμούς ή οφείλεται αποκλειστικά σε ενδεχόμενο στραγγαλισμό πριν τον απαγχονισμό.

    Ο άτυχος Νικόλας βρέθηκε απαγχονισμένος δεμένος στους καρπούς των χεριών πισθάγκωνα και ιδιαίτερα σφιχτά. Αυτό ως γεγονός καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον απαγχονισμό με αυτοχειρία, καθώς το άτομο έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη δεν είναι ικανό να περάσει τον βρόχο στον λαιμό του.

    – Η περίδεση των χεριών

    Η υπόθεση του να έχει περάσει τον βρόγχο αρχικά στον λαιμό του και στην συνέχεια να δέσει το ίδιο άτομο τα χέρια του πίσω από την πλάτη κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη καθώς όπως καταγράφεται η περίδεση στα χέρια του ήταν δεμένη ιδιαίτερα σφιχτά. Η υπόθεση συμμετοχής άλλου ατόμου στον απαγχονισμό είναι πιθανή. Ταυτοχρόνως συμμετοχή άλλου ατόμου καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την εγκληματική ενέργεια. Έχοντας τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα ιδιαίτερα σφιχτά η τοποθέτηση του βρόγχου στον λαιμό του θύματος είναι εύκολη από άλλο άτομο καθώς δεν είναι δυνατόν να φέρει αντίσταση.

    Σε κάθε περίπτωση, ο ιατροδικαστής, από την στιγμή που δεν διενεργήθηκε αυτοψία του χώρου από συνάδελφό του, θεωρεί σκόπιμη και αναγκαία την αναπαράσταση και αυτοψία, παρουσία ειδικών.

    «Ήξερε από μαγεία…»

    Ακόμη, η αδερφή της γιαγιάς του 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας του στο δωμάτιο του τον Ιούλιο του 2022, μίλησε στο «Τούνελ». «Μου είχε πει η μητέρα του, ότι ασχολούταν με την μαγεία. Την προηγούμενη μέρα ξενύχτησε και δεν ξέρω μην είχε φέρει κάποιον μαζί του και έκαναν ό,τι έκαναν.

    Πώς αλλιώς να δέσει τα χέρια του και μετά να κρεμαστεί; Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά», λέει χαρακτηριστικά. Αναφέρει πως η γιαγιά του και αδερφή της, του είχε γράψει σπίτι και αυτοκίνητο και ότι η ανιψιά της τον λάτρευε και ήταν απίστευτα δεμένοι.

    «Τον άκουσα αγχωμένο και φοβισμένο»

    Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του. «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου μίλησε στο τηλέφωνο, φοβισμένο να τον πω, ταραγμένο να τον πω, βιαστικό να ανέβει επάνω; Δεν ήταν όπως τον είχα συνηθίσει. Τον είδα προβληματισμένο. Μου είπε η αδερφή μου και γιαγιά του ότι ξενύχτησε το προηγούμενο βράδυ. Εκείνο το πρωινό η μητέρα του δούλευε όταν έγιναν όλα».

    Η θεία της μητέρας του 19χρονου μιλά για τη στιγμή που έμαθε πως το παιδί είναι νεκρό και ποια πρόσωπα είδε στο σπίτι όταν έφτασε. Ανάμεσα του ήταν και ο φίλος της μητέρας του που φιλοξενούσε.

    «Εμένα ρώτησε τι θα κάνει με τον μικρότερο αδελφό του»

    Στην εκπομπή μίλησε και η γιαγιά του άτυχου Νικόλα. Ήταν -σύμφωνα με τις δηλώσεις της- ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 19χρονο φοιτητή ζωντανό λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, εκείνο το πρωινό του Ιουλίου δύο χρόνια πριν.

    Ο Νικόλας είχε κατέβει στο ισόγειο της μεζονέτας που έμενε η ηλικιωμένη για να την ρωτήσει αν έπρεπε να πάει τον μικρό αδερφό του στην κατασκήνωση. «Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό», ανέφερε.

    Συγκλονισμένη από το τραγικό τέλος του εγγονού της ακόμα και τώρα δεν μπορεί να εξηγήσει πως συνέβη αυτό. «Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό. Ρώταγε όμως και κάτι περίεργα για τους αστερισμούς, για τις μαγείες, τις μαντείες. Αλλά τότε δεν με προβλημάτισε. Τώρα που έχει περάσει καιρός και το βλέπω πιο ψύχραιμα πιστεύω ότι ήταν σε κάποιο κύκλωμα…», καταλήγει η ηλικιωμένη.

    Αναπαράσταση της μοιραίας νύχτας

    Τέλος, στο πλαίσιο της εκπομπής έγινε αναπαράσταση της σκηνής που η μάνα αντίκρυσε, το παιδί της κρεμασμένο από το πόμολο της ντουλάπας του δωματίου του, και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

    Η μητέρα του Νικόλα θυμήθηκε κι άλλες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στην έρευνα για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να βρεθεί επιτέλους μια άκρη. Αν και με τον πατέρα του παιδιού της είναι χωρισμένοι και υπάρχουν διαφορές, τους ενώνει ο κοινός αγώνας για να βρεθεί η αλήθεια και να τιμωρηθεί αυτός που ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού τους.

    Πηγή: in.gr

  • Τέμπη: «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης» - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του Γεράσιμου
    Τέμπη: «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης» - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του Γεράσιμου

    «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη Βοστώνη, μετά από τουλάχιστον εννέα μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο Λάρισας αφού βρισκόταν στο μοιραία βαγόνι κατά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

    «Το μόνο που ζητούν οι γονείς και η γιαγιά του Γεράσιμου, είναι να προσευχηθούν για να μείνει στη ζωή» δήλωσε ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι θα καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να συσχετιστούν οι ποινικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όσο και από την πλευρά του εφέτη ανακριτή.

    Η μήνυση λίγο μετά την κατάθεση συμπληρωματικής μήνυσης από τους γονείς των θυμάτων ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, κατά όλων όσων εμπλέκονται στη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

    Ευρωπαία εισαγγελέας: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια

    «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, για την έρευνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

    «Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», σημείωσε, η κυρία Κοβέσι μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ερωτώμενη για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

    Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης των υπουργών

    Η ίδια είδε φωτογραφίες των αθώων θυμάτων της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Ζήτησε, όμως, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

    «Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Αν η 717 ολοκληρωνόταν, δεν θα είχαμε Τέμπη»

    Για την σύμβαση 717, η Εισαγγελέας τονίζει πως: «Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια».

    «Υπόσχομαι να κάνουμε τη δουλειά μας»

    Για τη συλλογή περισσότερων από 1,3 εκατ. υπογραφών στο ψήφισμα Καρυστιανού, η κυρία Κοβέσι ανέφερε: «Δεν έχω λόγια να τους πως γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Ως Εισαγγελέας τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Βελτίωση για τον 20χρονο που νόσησε από μηνιγγίτιδα - Αντιβίωση σε 3.000 άτομα
    Πάτρα: Βελτίωση για τον 20χρονο που νόσησε από μηνιγγίτιδα - Αντιβίωση σε 3.000 άτομα

    Σε καλύτερη κατάσταση ο τρίτος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στην Πάτρα, με τους γιατρούς να κρίνουν την πορεία της υγείας του ικανοποιητική και πλέον να περιμένουν να βγει από τη ΜΕΘ.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Είναι πολύ καλά τα νέα για την υγεία του και όλα δείχνουν ότι και ο τρίτος φοιτητής θα πάει πολύ καλά», ευχαριστώντας όλο το υγειονομικό προσωπικό που περιέθαλψε τα τρία περιστατικά.

    «Όλη η ομάδα, η κ. Φλίγκου, ο κ. Μαραγκός και όλες οι άλλες ιατρικές ειδικότητες, όπως και το νοσηλευτικό μας προσωπικό κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή τους. Ο πρώτος φοιτητής έχει πάρει εξιτήριο και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλεύεται στην Κλινική» πρόσθεσε ο κ. Μπάκος.

    Αντιβιοτικά φάρμακα σε τουλάχιστον 3.000 άτομα

    Ο 20χρονος ήταν το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που έχει εντοπιστεί μέσα σε σχεδόν δύο μήνες στην φοιτητική κοινότητα της Πάτρας, κάτι που έφερε μεγάλη ανησυχία και σήμανε συναγερμό και στον ΕΟΔΥ.

    Ήδη έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας περίπου 20 άτομα, στενές επαφές όχι μόνο του συγκεκριμένου φοιτητή, αλλά και των άλλων δυο κρουσμάτων (που έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο), ενώ έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των επαφών τους, έτσι ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός.

    Για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η χορήγηση αντιβιοτικών χημικών φαρμάκων κατά της μηνιγγίτιδας σε τουλάχιστον 3.000 επαφές, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με το patrasevents.gr.

    Στόχος των Αρχών είναι να προλάβουν τον συγχρωτισμό και τον συνωστισμό που θα φέρει το καρναβάλι της Πάτρας, με δεδομένο ότι ο ιός αυτός μπορεί να μην είναι τόσο μεταδοτικός, αλλά ευνοείται από τέτοιες συνθήκες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
    Πάτρα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος φοιτητής που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

    Σε σταθερή αλλά βαριά κατάσταση παραμένει ο 20χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, σήμερα υποβλήθηκε σε αξονική, ενώ οι γιατροί θα επιχειρήσουν σταδιακά να τον επαναφέρουν από την καταστολή.

    Σταδιακά θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν

    Υπενθυμίζεται πως ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

    Την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Ρίου όπου διασωληνώθηκε, ενώ εφαρμόστηκαν άμεσα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα, αφού ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική νόσο όσο και επιδημία.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Παναγιώτης Σωτηρόπουλος: Ο Πυργιώτης φοιτητής Ιατρικής που βρήκε “καταφύγιο” στην Κρητική Εστία για να καταφέρει να σπουδάσει (video)
    Παναγιώτης Σωτηρόπουλος: Ο Πυργιώτης φοιτητής Ιατρικής που βρήκε “καταφύγιο” στην Κρητική Εστία για να καταφέρει να σπουδάσει

    Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής στην προσπάθειά του να σπουδάσει στην Αθήνα ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open και την εκπομπή “Επί Τόπου” ο Πυργιώτης φοιτητής της Ιατρικής Αθηνών Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και τις δυνατότητες που του δίνει η φιλοξενία στην “Κρητική Εστία” που είναι ένα πραγματικό σπίτι που προσφέρει πέρα από την διαμονή και την διατροφή, πολλά περισσότερα.

    Οι παρουσιαστές εκφράστηκαν θετικά για την επιδοσή του στις πανελλαδικές και τον αγώνα που κάνει ο Παναγιώτης να σπουδάσει.

    Στα πρώτα χρόνια των σπουδών του παρέμεινε σε σπίτι, όμως η αύξηση του κόστους τον οδήγησε να αναζητήσει μια επιλογή όπως η “Κρητική Εστία” που προσφέρει δυνατότητες και επιλογές και φυσικά βρίσκεται μαζί με άλλους φοιτητές, ακολουθώντας ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που βοηθά τους ίδιους.

    Όπως είπε ο Παναγιώτης μπορεί να χάνεται ένα μέρος της ιδιωτικότητας αλλά η συγκατοίκηση και η εξωστρέφεια που προσφέρει η “Κρητική Εστία” σε ένα πιο οικογενειακό κλίμα.

    Δείτε το video με τις δηλώσεις του:

  • Πάτρα - Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος - Σήμερα ο εμβολιασμός των 20 επαφών του
    Πάτρα - Μηνιγγίτιδα: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος - Σήμερα ο εμβολιασμός των 20 επαφών του

    Καρβέλης: Καμιά ανησυχία για το Καρναβάλι

    Σε σταθερή αλλά βαριά κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο 20χρονος φοιτητής, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα τις προηγούμενες ημέρες.

    Στο μεταξύ σήμερα έχουν κληθεί στο πρώην ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου οι 20 φοιτητές που είχαν έλθει σε επαφή με τον 20χρονο, προκειμένου να εμβολιαστούν και να τους χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

    Για τον σκοπό αυτό έχει έλθει από χθες στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά και την γνωστοποίηση των τριών κρουσμάτων της ασθένειας σε τρεις φοιτητές.

    Αμεσα είχε γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του του τρίτου κατά σειρά φοιτητή που νόσησε, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

    Ενημέρωση

    Εξάλλου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε συνάντηση χθες το πρωΐ με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για τον συντονισμό των δράσεων και στην συνέχεια τα στελέχη του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβησαν τόσο στο Πανεπιστήμιο Πατρών , όσο και στο πρώην ΤΕΙ, στο Κουκούλι, όπου εδρεύουν τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (εκεί φοιτά ο 20χρονος) και συνομίλησαν με στελέχη της διοίκησης για τις μεθόδους πρόληψης και αποφυγής νέων κρουσμάτων μηνιγγίτιδας.

    "Καμιά ανησυχία"

    Στο μεταξύ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ σε δηλώσεις του για τα κρούσματα και την πιθανότητα αύξησης τους το τριήμερο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν κατηγορηματικός. "Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Από την πρώτη στιγμή, η 6η 6ΥΠΕ αλλά και όλες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο. Καλώ τον κόσμο να έρθει στην πόλη μας και να διασκεδάσει, είναι απολύτως ασφαλές το περιβάλλον", συμπλήρωσε ο Γιάννης Καρβέλης.

    Πηγή: Tempo24.new

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch