Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 12:27

Θρίλερ στo Mont Blanc με τους 4 αγνοούμενους ορειβάτες: Αρχίζουν πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους τέσσερις ορειβάτες που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στο Mont Blanc επί τρεις μέρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η επιχείρηση διάσωσής τους είχε σταματήσει, αλλά θα αρχίσει πάλι σήμερα όπου ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, με τους διασώστες να έχουν ακόμα ελπίδες για την τύχη τους.

Σύμφωνα με το PGHM, διασώστες σχεδιάζουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα στην περιοχή για να συνεχίσουν τις έρευνες για τους τέσσερις Κορεάτες και Ιταλούς ορειβάτες.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα παράθυρο ήπιων καιρικών συνθηκών αύριο (Τρίτη) και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες, χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νικολά Ζικλέρ, υποδιοικητής του PGHM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απολύτως εφικτό να επιβιώσει κανείς περισσότερες από τρεις ημέρες, αν μπορεί να προστατευτεί από τον άνεμο και το κρύο».

Ένας αξιωματούχος της διοίκησης του PGHM είπε στην περιφερειακή εφημερίδα Le Dauphine Libere ότι ήταν δυνατό να «εντοπίσει και να μιλήσει για λίγη ώρα στο τηλέφωνο με τους δύο Ιταλούς που βρίσκονταν στη βόρεια όψη του Λευκού Όρους σε υψόμετρο 4.600 μέτρων», πριν η συνομιλία διακοπεί.

Το χρονικό

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διασώστες που επιχείρησαν να ανέβουν το πρωί της Κυριακής για να τους βρουν, να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες.

Τα ίχνη τεσσάρων ορειβατών έχουν εξαφανιστεί από το Σάββατο (7/9)στο Mont Blanc, την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης. Πρόκειται για δύο άτομα ιταλικής καταγωγής και δύο κορεατικής που χάθηκαν εν μέσω κακοκαιρίας.

Δύο άλλοι Κορεάτες μπόρεσαν να απομακρυνθούν το πρωί της Κυριακής, με την υποστήριξη σημαντικών μέσων, σε υψόμετρο 4.100 μέτρων, όχι μακριά από το πέρασμα Μπρέβνα.

Οι Ιταλοί είχαν αποκλειστεί σε υψόμετρο πάνω από 4500 μέτρα κοντά στην κορυφή των δυτικών Άλπεων, ενώ για τους ορειβάτες από την Νότιο Κορέα, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το που βρίσκονται.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:24

Σχετικά Άρθρα

  • Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου
    Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου

    Καταστράφηκε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα

    Ένας 36χρονος και ένα εξάχρονο κοριτσάκι αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που παρέσυρε λιμενική εγκατάσταση στη βραζιλιάνικη Αμαζονία, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.
    Η κατολίσθηση σημειώθηκε τη Δευτέρα στις όχθες του Σολιμόες, ενός από τους κύριους παραπόταμους του Αμαζονίου. Κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα στην πόλη Μανακαπουρού, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μανάους – σημαντικό οικονομικό κέντρο στη βόρεια Βραζιλία.
    Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής.

    Οι τοπικές αρχές εξήγησαν ότι η καταστροφή οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους, την οποία επιδεινώνει η παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει την Αμαζονία και αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη, αγνοούνται ένα νεογέννητο μωρό και η γιαγιά του
    Σφοδρή κακοκαιρία στην Τοσκάνη, αγνοούνται ένα νεογέννητο μωρό και η γιαγιά του

    Υπερχείλισε παραπόταμος - Οι πυροσβέστες έσωσαν τον πατέρα του μικρού, την μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι είχαν ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας

    Κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την Τοσκάνη, προκάλεσε πλημμύρες και υπερχείλιση ποταμών, κυρίως στις ευρύτερες περιοχές της Πίζας και του Λιβόρνο.
    Όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, στην περιοχή Μοντεκατίνι Βαλ Ντι Τσέτσινα, όπου υπερχείλισε παραπόταμος, αγνοούνται ένα παιδί μόλις πέντε μηνών και η γιαγιά του.
    Οι πυροσβέστες έσωσαν τον πατέρα του μικρού, την μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι είχαν ανέβει στην ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία διέμεναν. Πρόκειται για ξένους τουρίστες που βρίσκονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Ιταλία.
    Πυροσβέστες και δύτες καταβάλλουν αδιάκοπες προσπάθειες, με την ελπίδα να εντοπίσουν ζωντανούς το μωρό και την γιαγιά του, στα νερά του χειμάρρου Στέρτσα, και με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

    Τα σπίτια και οι αγροτικές εκτάσεις της περιοχής έχουν πλημμυρίσει και έχουν προκληθεί τεράστιες υλικές ζημιές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κακοκαιρία Boris: Δύο αγνοούμενοι στην Ιταλία, πάνω από 1.000 κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
    Κακοκαιρία Boris: Δύο αγνοούμενοι στην Ιταλία, πάνω από 1.000 κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

    Κάπου χίλια άτομα απομάκρυναν από τις εστίες τους οι Αρχές στην Ιταλία καθώς τα απόμερα της κακοκαιρίας Boris σφυροκόπησαν βορειοανατολική περιοχή της χώρας, που είχε πληγή πέρυσι από φονικές πλημμύρες.

    Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και ανεμοθύελλες που σάρωσαν την κεντρική και ανατολική Ευρώπη προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων έπληξαν τις επαρχίες Εμίλια Ρομάνα και Μάρκε της Ιταλίας με αποτέλεσμα κάποιες πόλεις να βυθιστούν στα νερά.

    Δύο άνθρωποι, που είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε στέγη που κατέρρευσε, αγνοούνται σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας, Γκαλεάτσο Μπινιάμι.

    Σχολεία έμειναν κλειστά και ακυρώθηκαν δρομολόγια τρένων χθες καθώς η κακοκαιρία σάρωσε την ίδια περιοχή της Ιταλίας που είχε πληγεί από δύο πλημμύρες με 17 νεκρούς τον Μάιο του 2023, προκαλώντας καταστροφές δισ. ευρώ.

    Κάτοικοι της Φαέντσα επέρριψαν στις ιταλικές Αρχές τις ευθύνες για τις νέες καταστροφές στα σπίτια τους. «Τα νερά φθάνουν το ενάμιση μέτρο στο σπίτι μου ξανά. Μόλις το είχα ανακαινίσει», δήλωσε ένας εξ’ αυτών.

    Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Ραβένα

    Πάνω από χίλιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην Εμίλια Ρομάνα.

    «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος της Ραβένα, Μικέλε ντε Πασκάλε παρομοιάζοντας τις συνθήκες «με εκείνες που είχαμε τον Μάιο του 2023».

    «Ο πληθυσμός είναι σε ύψιστο συναγερμό», δήλωσε η εκτελούσα χρέη περιφερειάρχη της Εμίλια Ρομάνα, Ιρένε Πριόλο, στο ραδιόφωνο της RAI , προσθέτοντας ότι πέρυσι είχαν απομακρυνθεί 45.000 άνθρωποι από τις εστίες τους, αλλά αυτή τη φορά οι καταστροφές δεν είναι τόσο εκτεταμένες. Και απαντώντας στις επικρίσεις των πληγέντων είπε ότι «έχουν γίνει πολλά έργα υποδομών» από τον Μάιο του 2023.

    Η κακοκαιρία Boris προκάλεσε εκτεταμμένες πλημμύρες με πολλά θύματα στην Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

    Ειδικοί λένε ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες.

    Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MAX CAVALLARI

  • Μιανμάρ: 226 νεκροί και 77 αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι
    Μιανμάρ: 226 νεκροί και 77 αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι

    Οι πλημμύρες κατέστρεψαν 2.600.000 στρέμματα ορυζώνων και άλλων αγροτικών καλλιεργειών

    Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ διπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 226 νεκρούς, ενώ άλλοι 77 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται, μετέδωσε χθες Δευτέρα η κρατική τηλεόραση της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.
    Ο αριθμός των θανάτων είναι ακριβώς διπλάσιος από τον προηγούμενο επίσημο απολογισμό (113 νεκροί). Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι πλημμύρες κατέστρεψαν 2.600.000 στρέμματα ορυζώνων και άλλων αγροτικών καλλιεργειών.
    Ο τυφώνας Γιάγκι προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, οδηγώντας σε σημαντικό αριθμό καταστροφών σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.
    Τουλάχιστον 320.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαου Μιν Τουν, σύμφωνα με ένα βραδινό δελτίο του κρατικού MRTV. «Η κυβέρνηση διεξάγει μια αποστολή διάσωσης και αποκατάστασης», είπε, σύμφωνα με τον Independent.
    Η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Ασία φέτος

    Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες από τον τυφώνα Γιάγκι, την ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε φέτος την Ασία, έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη και τα νερά από τις πλημμύρες των φουσκωμένων ποταμών έχουν πλημμυρίσει πόλεις και στις δύο χώρες.

    Οι πλημμύρες στη Μιανμάρ άρχισαν την περασμένη Δευτέρα, ενώ μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 74 άνθρωποι, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης.
    Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) δήλωσε ότι οι καταιγίδες έπληξαν κυρίως την πρωτεύουσα Ναϊπιτάου, καθώς και τις περιοχές Μανταλέι, Μαγκγουέι και Μπάγκο, μαζί με την ανατολική και νότια πολιτεία Σαν, τις πολιτείες Μον, Καγιάχ και Καγίν. «Η Κεντρική Μιανμάρ είναι αυτή τη στιγμή η περισσότερο πληγείσα περιοχή, με πολυάριθμα ποτάμια και ρυάκια να κατεβαίνουν από τους λόφους του Σαν», ανέφερε το OCHA.
    Επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια - Καιταιγίδα και στη Σαγκάη

    Αναφορές για περισσότερους θανάτους και κατολισθήσεις έχουν προκύψει, αλλά η συλλογή πληροφοριών ήταν δύσκολη λόγω των κατεστραμμένων υποδομών και των κατεστραμμένων τηλεφωνικών και διαδικτυακών γραμμών. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι πέντε φράγματα, τέσσερις παγόδες και περισσότερα από 65.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

    Περίπου το ένα τρίτο των 55 εκατομμυρίων κατοίκων της Μιανμάρ χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά πολλές οργανώσεις βοήθειας, όπως η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε πολλές περιοχές λόγω περιορισμών πρόσβασης και κινδύνων ασφαλείας.

    Εν τω μεταξύ, μια άλλη καταιγίδα, ο τυφώνας Μπεμπίνκα, έφτασε στη Σαγκάη σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας εκκενώσεις περιοχών και ακυρώσεις πτήσεων
    Πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει αντιμετωπίσει η Σαγκάη από το 1949.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NYEIN CHAN NAING
  • Βιετνάμ: 226 οι νεκροί και 104 οι αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι
    Βιετνάμ: 226 οι νεκροί και 104 οι αγνοούμενοι εξαιτίας του τυφώνα Γιάγκι

    Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες

    Ο αριθμός των θυμάτων του πλήγματος του τυφώνα Γιάγκι, ο οποίος προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 226 νεκρούς, κατά τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Βιετνάμ.

    Άλλοι τουλάχιστον 104 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

    Η ορεινή επαρχία Λάο Κάι, στο βόρειο Βιετνάμ, δέχθηκε ένα από τα βαρύτερα πλήματα με 98 νεκρούς και 81 αγνοούμενους.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ LUONG THAI LINH

  • Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο από το σπίτι της με 50.000 ευρώ!
    Πάτρα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι της

    Την καταγγελία γυναίκας σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία της και "σήκωσαν" χρηματοκιβώτιο που περιείχε 50.000 ευρώ, ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές της Πάτρας.

    Σύμφωνα με το tempo24 το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Αγυϊάς και οι αστυνομικοί φαίνεται ότι εντόπισαν ίχνη διάρρηξης στην οικίας της καταγγέλλουσας.

    Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Αστυνομία για την ταυτοποίηση των δραστών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Βιετνάμ: Σαρώνει τα πάντα ο τυφώνας Γιάγκι - 127 νεκροί και 54 αγνοούμενοι
    Βιετνάμ: Σαρώνει τα πάντα ο τυφώνας Γιάγκι - 127 νεκροί και 54 αγνοούμενοι

    Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη 54 συνεχίζουν να αγνοούνται από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι στο βόρειο Βιετνάμ, που προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι τραυματίες ανέρχονται σε 764.

    Ο πιο ισχυρός τυφώνας των τελευταίων τριάντα χρόνων

    Ο Γιάγκι θεωρήθηκε από τους μετεωρολόγους ως ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ τα τελευταία τριάντα χρόνια.

    «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», σημείωσε ο Νγκουγέν Χόανγκ Χίεπ, αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    «Οι περιοχές πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να υποστηρίξουν και να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων και των αγαθών τους», σημείωσε.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ LUONG THAI LINH
  • Bιετνάμ: 63 νεκροί και 40 αγνοούμενοι από τυφώνα - Κατέρρευσε γέφυρα
    Bιετνάμ: 63 νεκροί και 40 αγνοούμενοι από τυφώνα - Κατέρρευσε γέφυρα

    Το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι από το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 63 άνθρωποι, ενώ άλλοι 40 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας, αναθεωρώντας προς τα πάνω τον προηγούμενο απολογισμό των θυμάτων, που έκανε λόγο για 59 νεκρούς.

    Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε ο τυφώνας, ο ισχυρότερος που έπληξε την Ασία φέτος σύμφωνα με μετεωρολόγους, είχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμη 752 άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές του Βιετνάμ που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

    Η μανία του τυφώνα έριξε πολυσύχναστη γέφυρα στο βόρειο Βιετνάμ. Τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου δείχνουν τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας Phong Chau χθες, Δευτέρα.

    Πολλά οχήματα που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα, όταν κόπηκε στα δύο έπεσαν στο νερό, και 13 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με το BBC.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ LUONG THAI LINH
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο