Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 13:07

Ιαπωνία: Μαχαίρωσαν τον CEO της Yamaha - Η κόρη του πίσω από την επίθεση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Γιοσιχίρο Χιντάκα, πρόεδρος της διάσημης ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών Yamaha Motor, φέρεται να δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από την κόρη του στο σπίτι τους.

Όπως αναφέρει το Japan Times, το περιστατικό έγινε στο σπίτι του μεγιστάνα στην πόλη Ιγουάτα του νομού Σιζουόκα, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον ίδιο να τραυματίζεται ελαφρά από την επίθεση.

Συνελήφθη η κόρη του - Ισχυρίστηκε πως ο πατέρας της την χτύπησε

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν την 33χρονη κόρη του, Χάνα, η οποία είναι άνεργη, ως ύποπτη για απόπειρα δολοφονίας.

Δεν έχει γνωστοποιήσει αν η κόρη του έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες. Η Χάνα φέρεται να προσπάθησε να σκοτώσει τον 61χρονο πατέρα της, κόβοντάς τον στο αριστερό χέρι με ένα κουζινομάχαιρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο μετά από κλήση που έκανε η Χάνα, λέγοντας στο τηλέφωνο πως την ξυλοκόπησε ο πατέρας της.

Η Yamaha Motor δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει την υπόθεση, καθώς πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ FRANCK ROBICHON
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 12:42

Σχετικά Άρθρα

  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παγκράτι: Βίντεο ντοκουμέντο από την από τη στιγμή που ο 57χρονος μαχαιρώνει τον πρώην εργοδότη του
    Παγκράτι: Βίντεο ντοκουμέντο από την από τη στιγμή που ο 57χρονος μαχαιρώνει τον πρώην εργοδότη του

    Βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τη στιγμή που ο 57χρονος μαχαιρώνει τον πρώην εργοδότη του, χθες το βράδυ στο Παγκράτι, με το θύμα να τονίζει «Με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έλεγε «θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω»».

    Το χρονικό

    Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο πάρκινγκ στην οδό Κόνωνος που ανήκει στο θύμα, όταν ο 57χρονος δράστης τραυμάτισε, ελαφρά ευτυχώς, στο χέρι τον συνομήλικο πρώην εργοδότη του.

    Η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ στο κέντρο του Παγκρατίου, κι ενώ κόσμος περνούσε έξω από το πάρκινγκ.
    Ο φερόμενος δράστης μετά την επίθεση διέφυγε και στις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεψε στο σημείο και προκάλεσε ζημιές σε 11 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε παρακείμενους δρόμους.

    «Θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω»

    Ο ιδιοκτήτης του γκαράζ μιλώντας στο Μega τόνισε ότι «Με έπαιρνε τηλέφωνο, μου έλεγε “θα σε σφάξω, θα σε σκοτώσω”. Τα έβαλε με ένα παλικάρι που είχα στη δουλειά. Είχε μπει μέσα, είχε σπάσει την ταμειακή. Κράταγε ένα κράνος στο χέρι του, μου το πέταξε το κεφάλι και μου όρμησε με μαχαίρι. Την έφαγα στο χέρι, γιατί το έβαλα μπροστά να προστατευτώ».

    Όπως φαίνεται και από βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, ο άνδρας, κινήθηκε απειλητικά προς το σημείο που βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του γκαράζ και αφού αρχικά του πέταξε το κράνος στο κεφάλι, ύστερα έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο και τον μαχαίρωσε στο μπράτσο. Ένας άλλος νεαρός που βρισκόταν εκεί, προσπάθησε να συγκρατήσει τον δράστη ο οποίος, όμως, γύρισε και επιτέθηκε και σε εκείνον.

    «Πήγα στο νοσοκομείο, μου έραψαν το τραύμα και όταν γύρισα πίσω συνέχισαν τα τηλεφωνήματα. Πήρα τηλέφωνο το 100, ήρθαν και μου είπαν να με πάρουν στο τμήμα για προστασία. Ξαναγύρισε πίσω με ένα μαχαίρι, έψαχνε να με βρει εδώ και άρχισε να σκάει τα λάστιχα των αυτοκινήτων», είπε ο ιδιοκτήτης του γκαράζ.

    Και συνέχισε «Τον είχα στην επιχείρησή μου και προσπαθούσα να τον βοηθήσω. Του ζήτησα, επειδή η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, να μην έρχεται εδώ. Ήταν άσχημο για μένα, δεν το ήθελα. Δε μου είπε κάτι και ξαφνικά έμαθα ότι κατέβηκε κάτω και απείλησε τον άνθρωπο που δούλευε».

    Είχε καταδικαστεί το 2005

    Σύμφωνα με το Mega, ο 57χρονος δράστης είχε καταδικαστεί το 2005 για τη δολοφονία της αδερφής της πεθεράς του στο Χαϊδάρι, χτυπώντας τη με ξύλο.

    Καταδικάστηκε σε ισόβια και έμεινε στη φυλακή για 17 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 2022.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Η Caterham συνεργάζεται με την Yamaha
    Η Caterham συνεργάζεται με την Yamaha

    Η Yamaha θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με σκοπό να τοποθετηθεί στο Caterham Project V.

    Τα αυτοκίνητα της Caterham μπορεί κανείς να τα αναγνωρίσει από χιλιόμετρα μακριά, καθώς έχουν ένα δικό τους vintage στυλ που προέρχεται από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950, με επιμηκυμένο εμπρός μέρος και ανοιχτή καμπίνα.

    Αυτό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει καθώς ο Βρετανός κατασκευαστής εδώ και καιρό δουλεύει πάνω σε ένα εντελώς καινούριο ηλεκτρικό supercar, το Project V. Ένα μοντέλο που δεν θα έχει τη μορφή των κλασικών σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας, αλλά θα ακολουθεί την πεπατημένη των supercars με αεροδυναμικό σχήμα.

    Όσο για το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, η Caterham αποφάσισε να συνεργαστεί με την Yamaha. Οι Ιάπωνες έχουν ήδη ξεκινήσει να εξελίσσουν ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το οποίο υπόσχονται να είναι ελαφρύ και μικρό σε διαστάσεις.
    Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Yamaha προμηθεύει αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρες. Το είχε κάνει το 2022 στο πρωτότυπο Subaru STI E-RA με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και απόδοση 272 ίππους. Κάτι αντίστοιχο εικάζουμε ότι θα γίνει με το Caterham Project V με τις επιδόσεις να είναι για τα 0-100 χλμ./ώρα στα 4,5 δευτερόλεπτα.


    Η μπαταρία ιόντων λιθίου δεν θα είναι μεγαλύτερη από 55 kWh και θα υποστηρίζει φόρτιση 150 kW σε DC φορτιστές, ενώ η αυτονομία θα είναι κοντά στα 400 χιλιόμετρα. Το νέο αυτό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο αναμένεται να είναι έτοιμο μετά το 2026. Για να επιτευχθεί αυτό η Caterham αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή του αυτοκινήτου στην πόλη Ναγκόγια της Ιαπωνίας αντί για το Ντάρτφορντ της Μεγ. Βρετανίας.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Αγρίνιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος που κατηγορείται για μαχαίρωμα 20χρονου
    Αγρίνιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 21χρονος που κατηγορείται για μαχαίρωμα 20χρονου

    Την μη προφυλάκιση του 21χρονου άνδρα που μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά 20χρονο την περασμένη εβδομάδα στην πόλη του Αγρινίου, αποφάσισε η δικαιοσύνη, θέτοντας του ωστόσο αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

    Ανακριτής και εισαγγελέας μετά την απολογία του νεαρού δράστη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με την υποχρέωση να εμφανίζεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα ενώ του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (2 Oκτωβρίου) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου που σχημάτισαν δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

    Φέρεται να τραυμάτισε 20χρονο με αιχμηρό αντικείμενο σε επεισόδιο που συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης του Αγρινίου.

    Ο 20χρονος νοσηλεύθηκε με σοβαρό τραύμα στο νοσοκομείο Αγρινίου αλλά και αυτός αντιμετωπίζει δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Για απόπειρα φόνου συνελήφθη 21χρονος στο Αγρίνιο - Συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή
    Για απόπειρα φόνου συνελήφθη 21χρονος στο Αγρίνιο - Συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή

    21χρονος άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Αγρίνιο.

    Συνελήφθη το περασμένο βράδυ καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε αιματηρό επεισόδιο που συνέβη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

    Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Παναιτωλικού, στην περιοχή του Ιερού Ναού (νέου) Αγίου Χριστοφόρου όπου 20χρόνος φέρεται να μαχαιρώθηκε στην κοιλιά και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται αφου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

    Κατηγορητήριο αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο παθών καθώς φέρεται να χτύπησε σε κεφάλι και μάτι τον 21χρονο με αιχμηρό αντικείμενο. Για απειλή και εξύβριση συνελήφθη και ο αδερφός του 20χρονου.

    Φέρεται αίτιο της συμπλοκής των νεαρών να ήταν προσωπικοί λόγοι ενώ είχε προηγηθεί επεισόδιο και το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

    Στο σπίτι του 21χρονου που κατηγορείται για απόπειρα φόνου εντοπίστηκε το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποίησε και η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά και σε παράβαση του Νόμου περί όπλων.

    Πηγή: Αgrinionews.gr

  • Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος στην Κέρκυρα - Ειδοποίησε την αστυνομία η 11χρονη κόρη του
    Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος στην Κέρκυρα - Ειδοποίησε την αστυνομία η 11χρονη κόρη του

    Τον άνδρα βρήκε νεκρό η σύζυγός του - Το ζευγάρι είχε απασχολήσει τις αρχές για θέματα ενδοοικογενειακής βίας

    Νεκρός βρέθηκε εντός του σπιτιού του στην Κέρκυρα ένας 68χρονος, στην περιοχή του Περάματος.
    Τον άνδρα βρήκε νεκρό η σύζυγός του ρωσικής καταγωγής, ενώ η 11χρονη κόρη της ειδοποίησε την Αστυνομία.
    Ο άνδρας έχει τραύμα στον ώμο από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα από μαχαίρι.
    Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκεται το Εγκληματολογικό, ενώ αναμένεται και ο Ιατροδικαστής.

    Ο 68χρονος και η συζυγός του φέρεται τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν απασχολήσει τις Αρχές για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί η σύζυγος του άνδρα, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες
    Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες

    Αναζητείται 16χρονος - 13 άτομα έχουν προσαχθεί - Πώς έγινε η συμπλοκή

    Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων που κατέληξε στο μαχαίρωμα δύο εξ' αυτών έλαβε χώρα την Παρασκευή έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όλα συνέβησαν όταν για άγνωστο λόγο υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων από Κερατέα και Λαύριο που φέρονται, σύμφωνα με αναφορές, να είναι μαθητές του εν λόγω ΕΠΑΛ.
    Τότε ένας 16χρονος ο οποίος αναζητείται φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και να μαχαίρωσε δύο άτομα στον μηρό. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για τις πρώτες βοήθειες.

    Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 13 προσαγωγές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Iσχυρός σεισμός στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι σε δυο νησιά
    Iσχυρός σεισμός στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι σε δυο νησιά

    Οι αρχές της Ιαπωνίας εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι σε απομακρυσμένα νησιά ανοικτά του Τόκιο, έπειτα από σεισμική δόνηση που εκτιμήθηκε ότι ήταν 5,6 βαθμών από το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

    Αφορά τα ζημιά Ιζού και Ογκασαβάρα, που ενδέχεται να χτυπηθούν από τσουνάμι ύψους ως και ενός μέτρου, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, που κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τις ακτές.

    «Βγείτε από τη θάλασσα κι απομακρυνθείτε εσπευσμένα από παράκτιες περιοχές», τόνισε η υπηρεσία.

    Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν πάντως στην ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK πως δεν κατάλαβαν τον σεισμό.
    Πάνω από το σημείο όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες, στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, η Ιαπωνία συγκαταλέγεται στα κράτη του κόσμου με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα.

    Στο αρχιπέλαγος των περίπου 125 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφονται κάπου 1.500 σεισμικές δονήσεις κάθε χρόνο, στην πλειονότητά τους ασθενείς.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο