Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 12:07

Τασμανία: Τεράστιο κύμα κατάπιε σέρφερ - «Είμαι έκπληκτος που επέζησα» (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Μάικλ Μπρέναν τη γλίτωσε μόνο με μελανιές στα πλευρά και μια ελαφρά διάσειση δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν

Έκπληκτος που κατάφερε να επιζήσει δήλωσε ο σέρφερ Μάικι Μπρέναν μετά την περιπέτεια που έζησε όταν τον «κατάπιε» τεράστιο κύμα στην Τασμανία.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Shipstern Bluff που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη για τους σέρφερ και είναι προσβάσιμη μόνο με τζετ σκι ή με πεζοπορία διάρκειας δύο ωρών.
Στο βίντεο φαίνεται ο 38χρονος σέρφερ να μεταφέρεται με τζετ σκι κοντά στα κύματα πριν τον εξαφανίσει ένα από αυτά.
Ο σέρφερ τη γλίτωσε μόνο με μελανιές στα πλευρά και μια ελαφρά διάσειση δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στην περίπτωσή του.

«Θυμάμαι κάπως το κύμα να έρχεται κατά πάνω και να με χτυπάει πολύ δυνατά. Έπεσα με δύναμη, δεν μπορούσα να ελέγξω τι συμβαίνει» περιέγραψε ο 38χρονος.

Όπως σημειώνει ο Guardian, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπρέναν ήρθε τόσο κοντά στον θάνατο, καθώς το 2010 είχε υποστεί κάταγμα στην πλάτη όταν έκανε σερφ σε ένα άλλο επικίνδυνο σημείο στην Τασμανία.

«Αυτή τη φορά, πάντως, ήρθα πιο κοντά στον θάνατο γιατί στο περιστατικό του 2010 είχα συνέχεια τις αισθήσεις μου» είπε ο Μπρέναν.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 10:55

Σχετικά Άρθρα

  • Σοκ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις
    Σοκ στην Κω: Σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα - Οι πρώτες εκτιμήσεις

    Ένας σέρφερ εντόπισε σορό άνδρα στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Κω, ενώ κατέγραψε το σοκαριστικό περιστατικό σε βίντεο, το οποίο ανέβασε και στο κανάλι του στο YouTube.

    Ο σέρφερ, ενώ είχε την action camera πάνω του, εντόπισε την σορό σε ανύποπτο χρόνο. Ο ίδιος κατέγραψε το περιστατικό, και αποφάσισε να το ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube. Πολλοί τουρίστες από τα γύρω ξενοδοχεία είχαν κατέβει να βιντεοσκοπήσουν περιστατικό.

    Οι εκτιμήσεις για την σορό

    Άμεσα κλήθηκε το Λιμενικό, ενώ μέσα σε 10-15’ είχε φθάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με το Mega, ενώ δεν υπάρχει κάποια δήλωση αγνοούμενου στο νησί.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τον You Tuber, τα ρούχα του άνδρα παρέπεμπαν σε ρούχα σέρφερ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός βρίσκεται περισσότερο από μία εβδομάδα στο νερό, και εκτιμά πως έρχεται από μακριά και όχι από κάποιο μέρος της Ελλάδας.

    «Φορούσε ρούχα του σερφ» - Τι περιγράφει ο σέρφερ που τον εντόπισε

    Ο σέρφερ, Διονύσης Μπαλτσής περιέγραψε όσα συνέβησαν στο Mega:

    «Προχθές την Κυριακή, το μεσημέρι, γύρω στις 3 η ώρα, εγώ με έναν φίλο κάναμε kitesurf στην Λάμπη, στον Φάρο, όπως συνήθως και βρήκα τον άνθρωπο να επιπλέει. Πιστεύω ήταν 2-3 μέρες μέσα στο νερό, γιατί είχε ασπρίσει τελείως το σώμα του, και είχε μαύρες κηλίδες πάνω στο δέρμα», είπε αρχικά.

    «Ήταν λευκός και φαλακρός και φορούσε ρούχα τα οποία φοράμε και εμείς, του σερφ, δηλαδή λύκρα μπλουζάκι και παντελονάκι από αυτά που στεγνώνουν γρήγορα, δεν φάνηκε να είναι κάποιος μετανάστης. Σίγουρα ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε την θάλασσα, έκανε κάποιο υδάτινο σπορ. Είχαν ενημερωθεί ήδη οι Αρχές γιατί το πτώμα ήταν πάρα πολύ κοντά στην ακτή, δηλαδή γύρω στα 100 μέτρα. Και από τα ξενοδοχεία είχαν έρθει ήδη τουρίστες, και βγάζανε βίντεο και υπάρχει και ένα φυλάκιο του στρατού, που τους έκανα νόημα ότι υπάρχει ένα πτώμα στην θάλασσα. Ερχόταν σιγά σιγά προς τα έξω γιατί τα νερά ήταν ρηχά και καθαρά», συνέχισε ο κ. Μπαλτσής.

    «Έχει έρθει δηλαδή από αρκετά ψηλά, από τη Σάμο, παράλια της Τουρκίας, πάνω από τα Ίμια. Ήταν σοκαριστικό, εντάξει δεν βλέπεις κάθε μέρα πτώμα στη θάλασσα. Μπήκαμε να κάνουμε το χόμπι μας, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα», κατέληξε.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλιφόρνια: Η στιγμή που πελώριο κύμα παρασύρει ανθρώπους και αυτοκίνητα - Οχτώ άτομα στο νοσοκομείο
    Καλιφόρνια: Η στιγμή που πελώριο κύμα παρασύρει ανθρώπους και αυτοκίνητα - Οχτώ άτομα στο νοσοκομείο

    Πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και κτίρια

    Καταιγίδες που σημειώθηκαν ανοιχτά της ακτής της Καλιφόρνιας είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση τεράστιων κυμάτων που προκάλεσαν εχθές σειρά από προβλήματα σε παραλιακές περιοχές, όπως πλημμύρες και κλείσιμο δρόμων.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, σχεδόν 20 άτομα παρασύρθηκαν εχθές από ένα από αυτά τα απρόβλεπτα επιφανειακά κύματα, που αποκαλούνται στις ΗΠΑ «rogue waves», ή αλλιώς «τερατώδη κύματα» ή «φονικά κύματα». Πρόκειται για ασυνήθιστα ψηλά κύματα που εμφανίζονται τελείως ξαφνικά και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα πλοία και απομονωμένα κτίσματα στις ακτές, όπως φάρους.

    Το κύμα που χτύπησε εχθές το πρωί στις 11.00 την περιοχή Pierpont της πόλης Βεντούρα στην Καλιφόρνια είχε ως αποτέσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 8 άτομα, το ένα με σπασμένο αστράγαλο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι και να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά. Όπως ανακοίνωσε η τοπική πυροσβεστική, ένα παραλιακό πάρκινγκ πλημμύρισε και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    Το φαινόμενο, σύμφωνα με το CNN αναμένεται να συνεχιστεί και το διήμερο με κύματα που το ύψος τους μπορεί να ξεπεράσει και τα εννέα μέτρα. Οι τοπικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του κόσμου που διαμένει στις παραθαλάσσιες πόλεις της Καλιφόρνιας, ενώ εκδίδουν και προειδοποιήσεις για τις ώρες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο στον Βισκαϊκό Κόλπο: Έπεσε πάνω σε καταιγίδα με 9 μέτρα κύματα - 100 τραυματίες
    Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο στον Βισκαϊκό Κόλπο: Έπεσε πάνω σε καταιγίδα με 9 μέτρα κύματα - 100 τραυματίες

    Τον τρόμο έζησαν 1.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου το οποίο έπεσε σε καταιγίδα στον Βισκαϊκό Κόλπο, αφού είδαν κύματα τουλάχιστον εννέα μέτρων να χτυπούν το πλοίο, με 100 ανθρώπους να τραυματίζονται.

    Το Spirit of Discovery πλησίαζε προς το τέλος ενός ταξιδιού 14 διανυκτερεύσεων με προορισμό τα Κανάρια Νησιά όταν χτυπήθηκε από κακοκαιρία το Σάββατο.

    Δεκάδες επιβαίνοντες τραυματίστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας το οποίο έκανε το πλοίο να στραφεί ξαφνικά προς τα αριστερά και να σταματήσει απότομα.

    Περίπου 100 από τους 1.000 επισκέπτες τραυματίστηκαν, αν και η «συντριπτική πλειοψηφία» υπέστη μόνο μικροτραυματισμούς, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Saga Cruises.

    Πέντε από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν πιο σοβαρά.

    Ένας συγγενής επιβατών έγραψε στο X: «Οι ηλικιωμένοι γονείς μου επιβαίνουν στο Saga Spirit of Discovery και πέρασαν φρικτές στιγμές στην καταιγίδα. Πετάχτηκαν στο πάτωμα, στην τραπεζαρία, τα τραπέζια και τα σερβίτσια έπεσαν πάνω τους. Πολλοί τραυματίστηκαν!».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saga Cruises Nigel Blanks περιέγραψε την καταιγίδα ως «εξαιρετικά τρομακτική» σε επιστολή του προς τους επιβάτες.

    Λεπτομέρειες για την αποζημίωση των επιβατών θα δοθούν τις επόμενες ημέρες.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε με τη σειρά του: «Το Spirit of Discovery δυστυχώς βρέθηκε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκίνησε την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Το πλοίο ήταν ασφαλές, αλλά λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας ορισμένοι επισκέπτες υπέστησαν τραυματισμούς. Όλοι τους έλαβαν άμεση περίθαλψη από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου.

    Αν και ο καιρός είναι σαφώς εκτός του ελέγχου μας, θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν, οι οποίοι επέστρεψαν με ασφάλεια, στην πατρίδα τους σε πιο ήρεμες θάλασσες».

    @itvnews Saga cruise ship: 100 people injured as Spirit of Discovery caught up in storm #itv #itvnews #sagacruise ♬ original sound - itvnews

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Σίδνεϊ: Η στιγμή που Αυστραλός σέρφερ δέχεται επίθεση από φάλαινα (video)
    Σίδνεϊ: Η στιγμή που Αυστραλός σέρφερ δέχεται επίθεση από φάλαινα (video)

    «Είμαι τυχερός που ζω, προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου» είπε ο 55χρονος Τζέισον Μπριν που ήρθε αντιμέτωπος με τη φάλαινα ανοιχτά του Σίδνεϊ

    Ένας Αυστραλός σέρφερ είδε τον Χάρο με τα μάτια του όταν χτυπήθηκε από μια φάλαινα τη στιγμή που έκανε σερφ. Όπως λέει ο ίδιος είναι θαύμα που ζει καθώς η φάλαινα τον βύθισε μέσα στο νερό.

    «Προσγειώθηκε κατευθείαν πάνω μου», δήλωσε ο 55χρονος Τζέισον Μπριν στο 9News για το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου στις 10:30 π.μ. της Τετάρτης, ενώ έκανε windsurfing στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

    Τα συγκλονιστικά πλάνα, τα οποία καταγράφηκαν από κάμερα που είχε πάνω του ο Μπριν, τον δείχνουν να κάνει σερφ όταν, ξαφνικά, η φάλαινα σκάει δίπλα του, τον αναποδογυρίζει και τον βυθίζει μέσα στο νερό.

    Η κατάσταση όμως έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τον σέρφερ καθώς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η φάλαινα αγκίστρωσε το λουρί του Μπριν και τον έσυρε κάτω από το νερό.

    «Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον με βύθισε πολλά μέτρα κάτω από το νερό. Νόμιζα ότι όλα είχαν τελειώσει μέχρι που έσπασε το λουρί και σιγά σιγά βγήκα στην επιφάνεια της θάλασσας», είπε ο Μπριν.

    Το απίστευτο περιστατικό τράβηξε με την κάμερα του και ένας περαστικός ο οποίος ήταν εκεί τυχαία. «Ήθελα να συνεχίσω να κινηματογραφώ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποιος μπορεί να είχε μόλις πεθάνει, οπότε σταμάτησα και κάλεσα βοήθεια», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ευτυχώς, ο Μπριν βγήκε σχεδόν αλώβητος, αν αναλογιστεί κανείς ότι η φάλαινα από την οποία δέχτηκε επίθεση είναι από τα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά.

    Ο Αυστραλός λέει πως είναι πολύ τυχερός που ζει γιατί: «Αν η φάλαινα είχε πεταλίδες στο σώμα της, θα με είχε ξεσκίσει, επειδή ήταν δίπλα μου όλη την ώρα».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέφτει θύμα επίθεσης φάλαινας. Το περασμένο καλοκαίρι, μια φάλαινα χτύπησε ένα σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανέναν από τους επιβάτες.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Νότια Αφρική: Κύματα 9,5 μέτρων σάρωσαν παραλιακές περιοχές - 2 νεκροί και 7 τραυματίες
    Νότια Αφρική: Κύματα 9,5 μέτρων σάρωσαν παραλιακές περιοχές - 2 νεκροί και 7 τραυματίες

    Τα κύματα «εξαεφάνισαν» παραλιακά μπαρ και προκάλέσαν τεράστιες καταστροφές

    Χτύπημα από μεγάλα κύματα δέχθηκαν παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, επτά να τραυματιστούν ενώ προκλήθηκαν και αρκετές καταστροφές.

    Σύμφωνα με το Associated Press τα κύματα που έφτασαν σε ύψος έως και τα 9,5 μέτρα προκλήθηκαν από το φαινόμενο «spring tide».

    Τα βίντεο από τη στιγμή που τα κύματα χτύπησαν τις παραλιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής κόβουν την ανάσα.

    Σε ένα από τα βίντεο τα κύματα σχεδόν «εξαφάνισαν» ένα παραλιακό εστιατόριο ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται τα κύματα να «εισβάλλουν» με ορμή σε παραλιακή πόλη.

    Όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Αφρικής από τα κύματα «χτυπήθηκε» το 50% της ακτογραμμής.

    Ανάμεσα στα θύματα είναι μια 93χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από κύμα που σάρωσε πάρκινγκ στην ανατολική ακτή της χώρας.

    Τα νερά σάρωσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο, τους δρόμους, κτήρια ενώ παρέσυραν αυτοκίνητα.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τραγικό τέλος: Νεκρός βρέθηκε ο 42χρονος σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο
    Τραγικό τέλος: Νεκρός βρέθηκε ο 42χρονος σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο

    Νεκρός βρέθηκε ο 42χρονος σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο, από την περασμένη Τετάρτη, 16 Αυγούστου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ - Αγνοείται εδώ και δύο μέρες
    Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ - Αγνοείται εδώ και δύο μέρες

    Άκαρπες οι έρευνες για τον σέρφερ που αγνοείται εδώ και δύο ημέρες

    Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο 42χρονος σέρφερ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ανοιχτά της Χρυσής Ακτής στην Πάρο πριν από δύο μέρες.

    Το Λιμενικό συνεχίζει και εντοπίζει την προσπάθεια εντοπισμού του άνδρα, για δεύτερο 24ωρο. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν ούτε θετικές ούτε αρνητικές εξελίξεις.

    Ο 42χρονος αγνοείται από νωρίς το απόγευμα, περίπου στις 16:00, της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει με έναν φίλο του για το αγαπημένο του σπορ. Ωστόσο, ο φίλος του κάποια στιγμή έχασε τα ίχνη του και επέστρεψε για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

    Έκτοτε παρά τις προσπάθειες εντοπισμού του- από αέρος με πολεμικό ελικόπτερο, από ξηράς με ανθρώπους του Λιμενικού, με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών και δυτών- δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος ούτε από τον ίδιο ούτε από την ιστιοσανίδα του.

    Οι προσπάθειες εντείνονται κυρίως στα ανατολικά του νησιού.

    Πηγή: ieidiseis.gr

  • Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ που αγνοείται
    Πάρος: Αγωνία για τον 42χρονο σέρφερ που αγνοείται

    Είχε βγει με φίλο του για σερφ

    Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του 42χρονου σέρφερ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ανοιχτά της Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

    Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα ιδιωτικά παραπλέοντα και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 42χρονος είχε βγει με φίλο του για σερφ. Ωστόσο, ο φίλος του επέστρεψε και δήλωσε την εξαφάνιση του 42χρονου.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο