Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 11:26

Τη Google βάζει στο στόχαστρο ο Τραμπ - Υποστηρίζει ότι μεροληπτεί υπέρ της Χάρις

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έτοιμος να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Google, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην περίπτωση που επανεκλεγεί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η εξήγηση που έδωσε είναι ότι η εταιρεία λανθασμένα αναπαράγει αρνητικά άρθρα για τον ίδιο, αλλά όχι για την Δημοκρατική αντίπαλό του στην κούρσα για το Λευκό Οίκο Κάμαλα Χάρις.

Η καταγγελία ήρθε με μια ανάρτηση στο Truth Social, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Διαπιστώθηκε ότι η Google χρησιμοποίησε παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Καμάλα Χάρις», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Αν όχι, και με την επιφύλαξη των νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», προστίθεται.

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο το συντηρητικό στρατόπεδο παραπονιέται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για το στρατόπεδο των συντηρητικών, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Η προεκλογική εκστρατεία του Trump παραπονέθηκε επίσης πικρά για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία «sponsored» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για την προώθηση θετικής ειδησεογραφικής κάλυψης από μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους γραμμένους από την εκστρατεία υπέρ της Χάρις.

Η ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ήταν η πιο πρόσφατη περίπτωση που ορκίστηκε να διώξει υποτιθέμενους αντιπάλους του.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικών στελεχών και μιας σειράς άλλων ατόμων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (26/9), ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη επειδή δεν απέτρεψε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από τους δικούς του υποστηρικτές που εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές του 2020.

Επίσης σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν την Παρασκευή (27/9), ο Τραμπ ζήτησε από έναν γενικό εισαγγελέα «σε ρεπουμπλικανικό έδαφος» να ερευνήσει την Πελόζι και τον σύζυγό της για τις αναφορές ότι είχαν πουλήσει μετοχές της Visa πριν το υπουργείο Δικαιοσύνης ασκήσει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της εταιρείας πιστωτικών καρτών.

Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 11:01

Σχετικά Άρθρα

  • Τραμπ: Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του στις αμερικανικές εκλογές – Συσκέψεις επί συσκέψεων
    Τραμπ: Άγχος στην ΕΕ για πιθανή νίκη του στις αμερικανικές εκλογές – Συσκέψεις επί συσκέψεων

    Η πιθανή εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ προκαλεί αναστάτωση στην ΕΕ καθώς φοβάται αλλαγές στην πολιτική της Ουάσιγκτον με απρόβλεπτες συνέπειες στη Γηραιά Ήπειρο

    Οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επιστρέψει στο τιμόνι των ΗΠΑ και προσπαθούν να προετοιμαστούν, όσο γίνεται, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Διπλωμάτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή με κορυφαίους αξιωματούχους των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπάρχη της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Björn Seibert, και εκπροσώπων διαφόρων υπηρεσιών της Επιτροπής που καλύπτουν θέματα από το εμπόριο έως την ενέργεια, αναφέρει το Politico.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ προσπαθεί να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις των εκλογών εάν νικήσει ο Τραμπ και μάλιστα έχει δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας με το όνομα του αμερικανού υποψήφιου προέδρου.

    Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα

    Οι συσκέψεις αφορούν το εμπόριο, την άμυνα, αλλά και τις γεωστρατηγικές σχέσεις.

    Ανησυχία για Ουκρανία

    «Ανησυχούν για το εμπόριο, αλλά κυρίως για την Ουκρανία», δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες στο Politico, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες προβλέπουν «απότομες αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ ακόμη και πριν από την ορκωμοσία».

    Τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως την ΕΕ είναι εάν η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και η προοπτική υψηλότερων δασμών των ΗΠΑ για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα.

    Οι δηλώσεις του αμερικανού υποψήφιου προέδρου έχουν προκαλέσει επίσης ανησυχία.

    «Δεν παίρνουν τα αυτοκίνητά μας, δεν παίρνουν τα αγροτικά μας προϊόντα, δεν παίρνουν τίποτα. Έχουμε έλλειμμα 312 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ΕΕ. Ξέρετε, η ΕΕ είναι μια μίνι – αλλά όχι τόσο μίνι – είναι μια μίνι Κίνα», έχει δηλώσει ο Τραμπ.

    Ακόμα έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τους «παραβάτες» συμμάχους του ΝΑΤΟ που δαπανούν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα. Και έχει απειλήσει να επιβάλει δασμούς 10 έως 20% σε όλες τις εισαγωγές για να φέρει πίσω τις θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης στις ΗΠΑ.

    Διπλωμάτες δήλωσαν επίσης στο Politico ότι οι συσκέψεις στην ΕΕ ασχολήθηκαν και με τις σχέσεις της Ένωσης με την Κίνα, καθώς ο Τραμπ αναμένεται να οξύνει του ανταγωνισμούς με το Πεκίνο.

    «Πράγματι προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Εξετάζονται όλα τα πιθανά αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε μια στενή εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ», δήλωσε η Arianna Podestà, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Πηγή: in.gr

  • Τι θα μας συμβεί εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαλύσει τη Google;
    Τι θα μας συμβεί εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαλύσει τη Google;

    Ειδικός από το Πανεπιστήμο του Λάνκαστερ (Ηνωμένο Βασίλειο) εξηγεί τι σημείναι στην πράξη η διάλυση της Google σε κομμάτια

    Υπό την άμεση απειλή διάλυσής της βρίσκεται αντιμέτωπος η Google καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θέλει να τιθασεύσει τον τεχνολογικό γίγαντα που έχει εξελιχθεί σε πανίσχυρο πόλο εξουσίας.

    Αν και αυτό είναι ακόμα μια μακρινή προοπτική, εξετάζεται μετά από μια σειρά αποφάσεων στις ΗΠΑ και την ΕΕ που υποδηλώνουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν όλο και περισσότερο από την ισχύ που συγκεντρώνουν οι εταιρείες αιχμής στην τεχνολογία.

    Σύμφωνα με τον Λέκτορα Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, Ρενό Φουκάρ, εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει και περάσει αυτό και από τα δικαστήρια, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η εταιρεία θα χωριστεί σε ξεχωριστές οντότητες -μηχανή αναζήτησης, διαφημιστική εταιρεία, ιστότοπος βίντεο, εφαρμογή χαρτογράφησης (google map)- που δεν θα επιτρέπεται να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ τους

    Τι θα πετύχαινε όμως η διάλυση αυτών των τεχνολογικών κολοσσών για τους καταναλωτές; Ο Φουκάρ υποστηρίζει με άρθρο στο The Conversation πως όσοι τάσσονται υπέρ του «σεισμού» στη Silicon Valley, με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν ότι θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και περισσότερες επιλογές.

    Το καλύτερο σενάριο θα μπορούσε υπάρχει διαλειτουργικότητα ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα και εφαρμογές πχ. WhatsApp. Εξάλλου, η αποστολή και λήψη μηνυμάτων από διαφορετικές εφαρμογές είναι πλέον τόσο συνηθισμένη που μόλις και μετά βίας το παρατηρείτε.

    Με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε να στείλετε ένα email από το Gmail στο Hotmail το 2024, μπορείτε πλέον να επιλέξετε από μια σειρά εφαρμογών κοινωνικών μέσων -μαζί με το Instagram, το TikTok και το Snapchat- με κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται σε ένα δίκτυο εύκολα προσβάσιμα μέσω άλλου.

    Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ύπαρξη ανταγωνιστικών εφαρμογών κάνει τους καταναλωτές λιγότερο «τεμπέληδες»…

    «Επιλέγετε μια εφαρμογή επειδή σας αρέσει η εμφάνισή της ή ο τρόπος που φιλτράρει και παρουσιάζει περιεχόμενο – όχι μόνο επειδή όλοι οι άλλοι συμμετέχουν σε αυτήν.

    Επίσης, η επιλογή ενός εστιατορίου θα μπορεί να διευκολύνεται από τις κριτικές που έχουν κάνει άλλα άτομα ανεξαρτήτως της εφαρμογής που χρησιμουποιούνε.

    Η διαφήμιση προϊόντων και το περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη δεν υπάρχε πρακτικά, καθώς η εφαρμογή χαρτογράφησης δεν θέλει να διακινδυνεύσει να δώσει συμβουλές που δεν θέλει ο χρήστη. «Εάν το έκανε, απλώς θα μεταβείτε σε έναν ανταγωνιστή που παρέχει ανώτερη υπηρεσία».

    «Αυτό το αυξημένο επίπεδο ανταγωνισμού είναι κεντρικό για όσους υποστηρίζουν τη διάλυση της μεγάλης τεχνολογίας» συνεχίζει ο Φουκάρ. «Αντί οι προγραμματιστές εφαρμογών να πρέπει να πληρώνουν το 30% των πωλήσεών τους στην Google ή την Apple, θα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα καταστήματα εφαρμογών, όλα ανταγωνίζονται για να προσφέρουν τις καλύτερες εφαρμογές μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους τους. Η θεωρία είναι ότι η αγορά εφαρμογών -και η τεχνολογική καινοτομία- θα ευδοκιμήσουν ως αποτέλεσμα».

    Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ύπαρξη ανταγωνιστικών εφαρμογών κάνει τους καταναλωτές λιγότερο τεμπέληδες και αναγκάζει τις επιχειρήσεις να προσφέρουν καλύτερα προϊόντα και καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.

    Καλά νέα για την ιδιωτικότητα

    Σήμερα η Google κατέχει τα δεδομένα των χρηστών της τα οποία μπορεί να πουλάει σε επιχειρήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Φουάρ, μεγάλη επιπλέον αλλαγή που θα μπορούσε να προέλθει από τη διάλυση μεγάλων τεχνολογιών είναι ότι μπορεί τελικά να γίνουμε οι μοναδικοί κάτοχοι των δεδομένων.

    «Δυνητικά, θα είστε ο μόνος με πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησής σας – τα προϊόντα που αναζητήσατε, αυτά που αγοράσατε και αυτά που σχεδόν αγοράσατε. Θα σας ανήκουν οι πληροφορίες σχετικά με το πού πήγατε για μεσημεριανό γεύμα, τι παραγγείλατε και πόσα ξοδέψατε» λέει ο λέκτορας.

    Σε αυτές τις πληροφορίες εντάσσονται βίντεο που μας κάνουν να γελάμε, τη βιβλία που αφήσαμε στη μέση, ή ο δρόμος που παίρνουμε για τη δουλειά μας, ή αν γνωρίζαμε την/τον σύντροφό μας από το διαδίκτυο από το τραπέζι προσθέτοντας και πληροφορίες όπως ο τρόπος μετακίνησής μας, .

    Σε έναν τέτοιο φανταστικό σενάριο ο Φουκάρ αναφέρει ότι «θα διατηρούσατε αυτά τα δεδομένα σε έναν κρυπτογραφημένο διακομιστή και διαφορετικές εταιρείες θα πρόσφεραν εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τις πληροφορίες σας. Όποτε το θέλατε, μπορείτε να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας για δικούς σας σκοπούς».

    Ο χωρισμός είναι δύσκολο να γίνει

    Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι η διάσπαση μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας δεν είναι χωρίς κινδύνους. Μια προφανής συνέπεια είναι ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες θα ήταν λιγότερο κερδοφόρες.

    Αυτήν τη στιγμή, η Google και η Meta κερδίζουν (πολλά) χρήματα από τη διαφήμιση και αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή κατέχουν τόσες πολλές πληροφορίες για εμάς. Εάν δεν το έκαναν, μπορεί να καταλήξουν να χρεώνουν τους χρήστες για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

    Η διαλειτουργικότητα και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μπορεί επίσης να παρέχουν περισσότερο χώρο στους χειριστές εφαρμογών που είναι όμως απάτη, αναφέρει ο ειδικός. «Και ενώ περισσότερες επιλογές σχετικά με τις εφαρμογές μπορεί να είναι καλές για μερικούς, μπορεί να είναι προβληματικό για όσους βρίσκουν ήδη τη σύγχρονη τεχνολογία αρκετά προκλητική» λέει.

    Ωστόσο, προειδοποιεί ότι για τις ρυθμιστικές αρχές, η πρόκληση της σύγχρονης τεχνολογίας φαίνεται να είναι η αίσθηση της αδυναμίας. «Και αν αποφασίσουν να κάνουν τη ριζοσπαστική επιλογή και να διαλύσουν κυρίαρχες εταιρείες, θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στον διαδικτυακό κόσμο για όλους μας» καταλήγει.

    Πηγή: In.gr
  • Νέα επίθεση Μπάιντεν προς Τραμπ: «Πρέπει να τον κλείσουμε μέσα» - Η αντίδραση Χάρις
    Νέα επίθεση Μπάιντεν προς Τραμπ: «Πρέπει να τον κλείσουμε μέσα» - Η αντίδραση Χάρις

    Ο Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του ανέφερε πως για να αποτραπεί η εφαρμογή του ριζοσπαστικού δεξιού προγράμματος του Ντόναλντ Τραμπ «πρέπει να τον κλείσουμε μέσα»

    «Πολιτικά να τον κλείσουμε μέσα», έσπευσε αμέσως να διορθώσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος, επευφημούμενος από παρόντες σε γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας της αντιπροέδρου του και υποψήφιας του κόμματός του για την προεδρία, της Κάμαλας Χάρις, στο Νιου Χάμσιρ.

    Γενικά, ο Λευκός Οίκος έχει φανεί εξαιρετικά διακριτικός όσον αφορά τις διάφορες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του κ. Τραμπ, του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου και υποψηφίου για νέα θητεία την 5η Νοεμβρίου.

    Όταν ο κ. Τραμπ αναμετρήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον, το 2016, ο μεγιστάνας απαιτούσε συχνά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος της Δημοκρατικής αντιπάλου του και να φυλακιστεί, με οπαδούς του να κραυγάζουν «κλείστε τη μέσα!» — την εποχή, είχε γίνει λόγος για ρήξη με τα αμερικανικά πολιτικά ήθη.

    «Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε την αλήθεια»

    Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία που του πρόσφερε η δήλωση του απερχόμενου προέδρου Μπάιντεν να επιτεθεί στο Δημοκρατικό κόμμα.

    «Ο Τζο Μπάιντεν μόλις παραδέχθηκε την αλήθεια: το σχέδιο του κι αυτό της Κάμαλας (σ.σ. Χάρις) ήταν πάντα ο πολιτικός διωγμός του αντιπάλου τους, του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, διότι δεν μπορούν να τον νικήσουν» καθαρά, υποστήριξε η Κάρολαϊν Λίβιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου.
    «Κλείστε τον μέσα!»

    Σε κάποιες από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της κυρίας Χάρις, οπαδοί της φώναξαν «κλείστε τον μέσα!». Όμως η αντιπρόεδρος δεν άργησε να αντιδράσει: «Για μισό λεπτό», είπε κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στις αρχές του τρέχοντα μήνα. Προτού συμπληρώσει:

    «Με αυτό θα ασχοληθούν τα δικαστήρια. Εμείς ας ασχοληθούμε με τον Νοέμβριο, σύμφωνοι;».

    Ενώ πλέον δεν απομένουν ούτε δυο εβδομάδες ως τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν πάντα να προοιωνίζονται εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στην Κάμαλα Χάρις.

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Δεν θα αλλάξει τίποτα ο θάνατος του Σινουάρ» λένε οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας - Απόγνωση στα ερείπια
    «Δεν θα αλλάξει τίποτα ο θάνατος του Σινουάρ» λένε οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας - Απόγνωση στα ερείπια

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ σηματοδοτεί την «αρχή του τέλους» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δυτικοί ηγέτες πρόβαλαν την ελπίδα τους πως θα ανοίξει τον δρόμο για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

    Αναλυτές όμως έχουν άλλη άποψη καθώς θεωρούν πως ο αντίκτυπος του γεγονότος είναι αβέβαιος. Το ίδιο πιστεύουν και οι κάτοικοι της Γάζας.

    Παρότι «σημαντικά αποδυναμωμένη», η Χαμάς «δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά», σημείωσε ο Μάικλ Χόροβιτς, ειδικός στην εταιρεία συμβούλων για ζητήματα ασφαλείας Le Beck. Συνεχίζει να είναι «κυρίαρχη» δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως μέσω του ελέγχου «της ανθρωπιστικής βοήθειας», συμπλήρωσε ο Νταβίντ Χάλφα, ειδικός για την περιοχή.

    «Δεν θα αλλάξει τίποτα»

    Ο Αμπού Μοχάμεντ διαμένει στον καταυλισμό προσφύγων Deir al-Balah στην κεντρική Γάζα. Έχει επιβιώσει από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που έχουν ερημώσει τους δρόμους της Γάζας για πάνω από ένα χρόνο, υπομένοντας την καταστροφική βία, τις συνεχείς δολοφονίες και την εξουθενωτική πείνα.

    Αν και το Ισραήλ γιόρτασε τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, ο Μοχάμεντ και πολλοί άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί ότι θα αλλάξει την καθημερινή τους πραγματικότητα.

    «Δεν πιστεύω ότι ο πόλεμος θα τελειώσει με τη δολοφονία του», δήλωσε ο Μοχάμεντ στο CNN, προσθέτοντας ότι λυπήθηκε όταν άκουσε την είδηση του θανάτου του Σινουάρ. Ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος του Ισραήλ, που πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της επίθεσης της ομάδας της 7ης Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη Ράφα, στη νότια Γάζα, την Τετάρτη.

    Ο Σινουάρ ήταν μια διχαστική φιγούρα για τους Παλαιστίνιους: μαχητικός και σκληροπυρηνικός, ο Σινουάρ θεωρούνταν βίαιη δύναμη από κάποιους, ένας ρεαλιστής πολιτικός στοχαστής από άλλους και ένας μαχητής της ελευθερίας για πολλούς.

    Γεννημένος σε έναν προσφυγικό καταυλισμό το 1962, η οικογένειά του εκτοπισμένη από το παλαιστινιακό χωριό Al-Majdal - στην σημερινή ισραηλινή πόλη Άξελον - ο Σινουάρ ήταν «ένα σύμβολο του παλαιστινιακού λαού», κατά την άποψη του Μοχάμεντ και πολλών άλλων.

    Πολλοί κάτοικοι της Γάζας σήμερα φοβούνται να εκφράσουν δημοσίως την υποστήριξή τους προς τον Σινουάρ και τη Χαμάς, φοβούμενοι μήπως στοχοποιηθούν από τον ισραηλινό στρατό.

    Όμως η Σαμάχ, 36 ετών, δήλωσε στο CNN ότι θεωρεί τις πράξεις του Σινουάρ εγκλήματα, για τα οποία η Γάζα έχει επωμιστεί το ανθρώπινο κόστος.

    «Πληρώσαμε με φρικτές τραγωδίες, με το αίμα των παιδιών μας»

    «Ο Σινουάρ ήταν στόχος του Ισραήλ και στοχοποιήθηκε και σκοτώθηκε. Επιτέθηκε στο Ισραήλ και διέπραξε εγκλήματα για τα οποία πληρώσαμε το τίμημα ... Πληρώσαμε με φρικτές τραγωδίες, με το αίμα των παιδιών μας, τα χρήματά μας και τα σπίτια μας».

    Είπε επίσης ότι δεν είχε πολλές ελπίδες ότι ο θάνατός του θα αποτελούσε σημείο καμπής στον πόλεμο. «Η δολοφονία ηγετών δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα. Ο Νετανιάχου θέλει να σκοτώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Εμείς επιθυμούμε να ζήσουμε σε ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα», είπε.

    Στο Ισραήλ, ο θάνατος του Σινουάρ εκλήφθηκε από κάποιος ως ένδειξη ελπίδας. «Έχω την εντύπωση πως τελειώσαμε αυτό που αρχίσαμε», είπε ο Ντόλεφ, 29 ετών, κάτοικος του Τελ Αβίβ,

    Η κυριότερη οργάνωση των συγγενών των ομήρων ανακοίνωσε πως «ζητεί αμέσως» να αξιοποιηθεί αυτή η «μεγάλη πρόοδος» και να «εξασφαλιστεί η επιστροφή» των ομήρων που απομένουν ζωντανοί.

    Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου 2023, 97 παραμένουν σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τουλάχιστον 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

    Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 1.206 άνθρωποι στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα, η οποία συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ HAITHAM IMAD
  • Η Χαμάς επιβεβαίωσε την δολοφονία του Σινουάρ - «Είναι οδυνηρό αλλά θα νικήσουμε στο τέλος»
    Η Χαμάς επιβεβαίωσε την δολοφονία του Σινουάρ - «Είναι οδυνηρό αλλά θα νικήσουμε στο τέλος»

    Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Μπασέμ Ναΐμ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, λέγοντας ότι είναι «οδυνηρό και θλιβερό», ενώ σημείωσε πως θα κερδίσουν στο τέλος τον πόλεμο.

    Η δήλωση, όπως μεταδίδει το CNN είναι η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση από αξιωματούχο της Χαμάςγια τη δολοφονία του Σινουάρ. Ο Ναΐμ δήλωσε ότι η Χαμάς γινόταν «ισχυρότερη και πιο δημοφιλής» με κάθε δολοφονία ηγέτη.

    «Ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης»

    «Ναι, είναι πολύ επώδυνο και οδυνηρό να χάνεις αγαπημένους ανθρώπους, ειδικά έναν εξαιρετικό ηγέτη όπως ο Γιαχία Σινουάρ, αλλά αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι θα είμαστε τελικά νικητές. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα για όλους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους», είπε σε δήλωσή του.

    «Φαίνεται ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του κινήματός μας και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ... μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν και δεν είναι η πρώτη φορά που το λένε αυτό», τόνισε.

    Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς

    Παράλληλα, βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς, ήρθε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές δυνάμεις.

    Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει φαίνεται ένα droneνα μπαίνει σε κατεστραμμένο κτίριο και εκεί κάθεται έναν άτομο σε μια καρέκλα, που σύμφωνα με το Ισραήλ είναι ο Σινιουάρ και κοιτάζει προς την κατεύθυνση του drone.

    Το πρόσωπο του ατόμου είναι καλυμμένο και φαίνεται να κάθεται μόνος και να έχει πυροβοληθεί στο χέρι.

    Το μονταρισμένο βίντεο δείχνει τη φιγούρα να κρατάει, σύμφωνα με τις IDF, ένα κομμάτι ξύλο, το οποίο και εκτοξεύει προς την κατεύθυνση του drone, στην προσπάθειά του να το ρίξει.

    Πίστευαν πως ήταν μαχητής της Χαμάς

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, στην αρχή πίστευαν πως πρόκειται απλά για «μαχητή» της Χαμάς.

    Στη συνέχεια ο στρατός έριξε ένα επιπλέον βλήμα στο κτίριο, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει και να τον σκοτώσει. Έπειτα, αναγνωρίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.

    Ο Σινουάρ βρέθηκε με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροβομβίδες και δεκάδες δολάρια.

    Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νετανιάχου για τα επόμενα βήματα

    Την ίδια ώρα, το Ισραήλ μελετά τα επόμενα βήματα μετά την εξόντωση Σινουάρ με την ηγεσία να συνέρχεται σήμερα εκτάκτως υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν όλα επί τάπητος: η εξόντωση Σίνουαρ και η Γάζα, η εσωτερική ασφάλεια, το Βόρειο Μέτωπο, η απάντηση στο Ιράν αλλά και οι προσπάθειες εντοπισμού του αδελφού του Σινουάρ.

    Θα πραγματοποιηθεί επιπρόσθετα ειδική διαβούλευση με αποκλειστικό θέμα την τύχη των ομήρων.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Βολές Τραμπ σε Ζελέσνκι: Είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει
    Βολές Τραμπ σε Ζελέσνκι: Είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει

    «Πλασιέ» χαρακτηρίζει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος για την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση στην Ουκρανία.

    Διατυπώνοντας ενστάσεις για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας στον YouTuber Πάτρικ Πετ-Ντέιβιντ επέρριψε ευθύνες στον Ζελένσκι πως «δεν θα έπρεπε ποτέ να αφήσει αυτόν τον πόλεμο να ξεκινήσει».

    «Θεωρώ πως είναι ένας από τους καλύτερους πλασιέ που έχω δει ποτέ. Κάθε φορά που έρχεται, του δίνουμε 100 δισεκ. δολάρια – ποιος άλλος πήρε τόσα χρήματα στην ιστορία; Αυτό δεν έχει προηγούμενο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Διευκρίνισε, βέβαια, ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία, αφού αισθάνεται «πολύ άσχημα για αυτούς τους ανθρώπους». Από την πλευρά του, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο γερουσιαστής του Οχάιο Τζέι-Ντι Βανς, έχει ταχθεί ενάντια στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

    Δέσμευση ότι αν εκλεγεί θα τερματίσει τον πόλεμο πριν τις 20 Ιανουαρίου

    Ο υποψήφιος πρόεδρος πάντως επανέλαβε ότι εάν ήταν εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ ο πόλεμος αυτός δεν θα ξεσπούσε. «Ο πόλεμος δεν ξέσπασε στα τέσσερα χρόνια που ήταν στον Λευκό Οίκο και «δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ». Διαβεβαίωσε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, θα μπορέσει να τερματίσει τις εχθροπραξίες πριν από την τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, με στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 50 δισεκ. δολαρίων – αρκετά μικρότερη βέβαια σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Michael Reynolds
  • Γιαχία Σινουάρ: Γιατί ο θάνατός του είναι στρατηγικό πλήγμα για τη Χαμάς - Ποιες οι επιλογές της οργάνωσης
    Γιαχία Σινουάρ: Γιατί ο θάνατός του είναι στρατηγικό πλήγμα για τη Χαμάς - Ποιες οι επιλογές της οργάνωσης

    Η απώλεια του Γιαχία Σινουάρ αποτελεί σεισμό πολλών ρίχτερ για τη Χαμάς, εκτιμά σε ανάλυσή του το BBC. Όταν η ομάδα τον επέλεξε για να αντικαταστήσει τον δολοφονηθέντα Ισμαήλ Χανίγια, τον ηγέτη της πολιτικής της πτέρυγας που δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου, ήταν μια σκόπιμη πράξη προκλητικότητας και ανθεκτικότητας.

    Δεν θα μπορούσε να επιλέξει μια πιο ασυμβίβαστη φιγούρα. Αλλά η Χαμάς, όπως και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, είδε τα μέλη της ηγεσίας της να εξοντώνονται ένα προς ένα, τους μαχητές της να σκοτώνονται και τις αποθήκες όπλων της να ανατινάζονται.

    Η Χαμάς έχει δύο επιλογές μπροστά της:

    • Θα πρέπει να αποφασίσει αν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνάψει μια συμφωνία που θα τερματίσει την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που έχει καταστρέψει τη Λωρίδα της Γάζας.
    • Ή, αντίθετα, αν θα συνεχίσει να πολεμά και να αντιστέκεται, ελπίζοντας να ξεπεράσει την υπομονή του Ισραήλ, παρά τον φρικτό φόρο αίματος που έχει προκαλέσει αυτή η σύγκρουση στους Παλαιστίνιους πολίτες.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πρόσφατα ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα «βρίσκεται στο 90%». Η δολοφονία του Σινουάρ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η συμφωνία και να επιστρέψουν οι όμηροι του Ισραήλ στο σπίτι τους.

    Η δολοφονία όμως κινδυνεύει επίσης να κάνει το αντίθετο, εκτιμά το BBC: Να απομακρύνει περισσότερο από ποτέ τα θυμωμένα μέλη της Χαμάς από κάθε είδους συμβιβασμό.

    Στρατηγική απώλεια

    Σε άλλη του ανάλυση το BBC εκτιμά πως η απουσία του Σινουάρ από το προσκήνιο στη Γάζα είναι η μεγαλύτερη στρατηγική απώλεια για τη Χαμάς μέχρι στιγμής. Όποιος παρακολούθησε τη σταδιοδρομία του από την απελευθέρωσή του από την ισραηλινή φυλακή το 2011 γνωρίζει ότι διοικούσε το πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης και ήλεγχε όλους τους αρμούς της εξουσίας.

    Είναι αυτός που διόριζε τον επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής της Χαμάς που διοικεί τη Γάζα και αυτός που διόριζε τους επικεφαλής των στρατιωτικών πτερύγων των ταγμάτων της Χαμάς σε συνεργασία με τον αδελφό του Μοχάμεντ, ο οποίος ηγείται των ισχυρότερων ένοπλων ταγμάτων της οργάνωσης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

    Τα γεγονότα αυτά δυσκολεύουν τη Χαμάς να ανακάμψει γρήγορα μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχτηκε και δυσκολεύουν την εξεύρεση μιας ισχυρής εναλλακτικής λύσης για να καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία του Σινουάρ.

    Στο παρελθόν, η Χαμάς αναγκάστηκε να αποκρύψει το όνομα του γενικού της ηγέτη για λόγους ασφαλείας, και αυτή η επιλογή ήταν στο τραπέζι μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε - μπορεί να είναι πιο έντονα στο τραπέζι τώρα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Σινουάρ έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά: Οι πρώτες λεπτομέρειες – Το βιογραφικό του
    Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Σινουάρ έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά: Οι πρώτες λεπτομέρειες – Το βιογραφικό του

    Ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς που σχεδίασε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ενδέχεται να έχει σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν σραηλινοί αξιωματούχοι στα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα Kan και Channel 12.

    Εν αναμονή του τεστ DNA

    Υπουργοί που συμμετέχουν στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πιθανότατα νεκρός, τόνισαν επίσης δύο άλλοι αξιωματούχοι. Μια ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA στο πτώμα ενός μαχητή, για να εξακριβωθεί αν αυτό είναι του Σινουάρ.

    Ενώ τα δημοσιεύματα και οι εικασίες για τον θάνατο του Σινουάρ πληθαίνουν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε σε ανάρτηση στο Χ: «Θα φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξοντώσουμε»

    Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας επισύναψε φωτογραφίες του πρώην στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με τις φωτογραφίες μαρκαρισμένες με ένα κόκκινο "Χ", μια τρίτη μαύρη φωτογραφία είναι και αυτή μαρκαρισμένη με "Χ", σε μια προφανή αναφορά στον Σινουάρ.

    «Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν. Οι IDF [ελέγχουν] την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Σινουάρ. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί», ανέφερε νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ.

    Αρκετοί αξιωματούχοι ασφαλείας, μιλώντας ανώνυμα, δήλωσαν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για εξετάσεις DNA και ότι οι IDF εκτιμούν «με μεγάλη πιθανότητα» ότι ένας από τους δολοφονηθέντες ήταν ο Σινουάρ.

    Σκοτώθηκε σε τυχαίο έλεγχο;

    Το ισραηλινό Kan Radio ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε «κατά τύχη» και όχι ως αποτέλεσμα συλλογής πληροφοριών. Ο σταθμός είπε επίσης ότι τα πτώματα βρέθηκαν με πολλά μετρητά και πλαστές ταυτότητες.

    Εδώ και καιρό πιστεύεται ότι ο Σινουάρ είχε περιβάλει τον εαυτό του με Ισραηλινούς ομήρους για να μειώσει την πιθανότητα να σκοτωθεί. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ ανέφερε ότι δεν πιστεύεται ότι υπήρχαν όμηροι.

    Το προφίλ του Σινουάρ

    Ο Σινουάρ θεωρεί τον εαυτό του ειδικό στον στρατό και την πολιτική του Ισραήλ. Μιλάει άριστα εβραϊκά, τα οποία έμαθε κατά τη διάρκεια περισσότερων από 20 ετών στη φυλακή, και πιστεύεται ευρέως ότι ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη στρατηγική της Χαμάς τα τελευταία χρόνια: να παραπλανήσει το Ισραήλ ώστε να πιστέψει ότι η ομάδα είχε αποτραπεί από το να πολεμήσει το Ισραήλ, πριν εξαπολύσει την αιφνιδιαστική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και άλλοι 250 πιάστηκαν όμηροι.

    Διάφορες δυτικές και ισραηλινές εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έδειξαν ότι ο Σινουάρ απέφευγε επί μακρόν την ηλεκτρονική επικοινωνία, βασιζόμενος σε ένα δίκτυο αγγελιοφόρων για να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο από το τεράστιο δίκτυο σηράγγων της Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι αναφορές αυτές ανέφεραν επίσης ότι ο Σινουάρ είχε γίνει "μοιρολάτρης" κατά τη διάρκεια ενός έτους έντονων πολεμικών συγκρούσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 42.000 άνθρωποι, πιστεύοντας ότι θα πεθάνει, αλλά εξακολουθώντας να ελπίζει να παγιδεύσει το Ισραήλ σε μια περιφερειακή μάχη με το Ιράν και συμμαχικές ομάδες σε όλη τη Μέση Ανατολή, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

    Ο 61χρονος Σινουάρ γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Khan Younis στη νότια Γάζα. Μεταξύ των παιδικών του φίλων ήταν ο Mohammed Deif, ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς, τον οποίο το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή πριν από τρεις μήνες, και ο Mohammed Dahlan, σημαίνον μέλος του κοσμικού κόμματος Fatah που ζει τώρα εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Εντάχθηκε στη Χαμάς σε νεαρή ηλικία, ενώ πέρασε μεγάλο μέρος της νεότητάς του μέσα και έξω από ισραηλινές φυλακές. Ανέβηκε στην ιεραρχία ως διαβόητος εκτελεστής, υπεύθυνος για την ανεύρεση και τη δολοφονία υπόπτων Παλαιστινίων συνεργατών του Ισραήλ.

    Το 1989 καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια για την απαγωγή και τη δολοφονία δύο Ισραηλινών στρατιωτών και τεσσάρων Παλαιστινίων που θεωρούσε ύποπτους για συνεργασία. Εξέτισε 22 χρόνια προτού απελευθερωθεί κατά την ανταλλαγή κρατουμένων το 2011, κατά την οποία ο Ισραηλινός στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ επιστράφηκε για 1.000 Παλαιστίνιους.

    Εξελέγη από άλλα μέλη της Χαμάς σε μυστική ψηφοφορία ως επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα το 2017.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο