Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 19:11

Το πιο πιασάρικο τραγούδι όλων των εποχών γράφτηκε από τους Queen

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Επιστημονική έρευνα βρήκε ποιο είναι το πιο πιασάρικο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ - Το Y.M.C.A από Village People και το Fat Lip του Sum 41 είναι επίσης στη λίστα.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2011 σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, το «We Are The Champions» των Queen βρέθηκε να είναι το πιο πιασάρικο τραγούδι που γράφτηκε ποτέ. Ο μουσικολόγος Dr Alisun Pawley από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου πραγματοποίησε έρευνα για το τι κάνει ένα τραγούδι αξέχαστο και συνέταξε μια λίστα με τα δέκα πιο «πιασάρικα» τραγούδια όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανακάλυψαν ότι τα πιο πολυτραγουδισμένα τραγούδια περιείχαν τέσσερα βασικά στοιχεία: μακριές και λεπτομερείς μουσικές φράσεις, πολλαπλές αλλαγές τόνου στο «hook» ενός τραγουδιού, άντρες τραγουδιστές και υψηλότερες οκτάβες σε αντρικές φωνές που έκαναν αξιοσημείωτη φωνητική προσπάθεια. Το Y.M.C.A από Village People, το Fat Lip του Sum 41 και το The Final Countdown του Europe ήταν επίσης στη λίστα.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το «We Are The Champions» των Queen;

Από όλα τα εμβληματικά κομμάτια των Queen, ίσως το «We Are The Champions» να είναι αυτό που έχει φτάσει πέρα ​​από τα όρια της μουσικής και στον ίδιο τον πολιτισμικό ιστό της κοινωνίας. Φυσικά, δεδομένου του τίτλου του τραγουδιού, έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σε αθλητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της νικήτριας ομάδας.

Το «We Are The Champions» έφτασε στο έκτο στούντιο άλμπουμ των Queen, «News of the World», και θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ροκ ύμνους, φτάνοντας στο νούμερο δύο στο UK Singles Chart.

*Πηγή: Grace

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 14:36

Σχετικά Άρθρα

  • Queen: Ο μουσικός κατάλογός τους εξαγοράζεται έναντι 1,27 δισ. δολαρίων
    Queen: Ο μουσικός κατάλογός τους εξαγοράζεται έναντι 1,27 δισ. δολαρίων

    Ο μουσικός κατάλογος των Queen μαζί με άλλα πνευματικά δικαιώματα είναι σε διαδικασία εξαγοράς από τη Sony Music έναντι 1 δισεκατομμυρίου αγγλικών λιρών (περίπου 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, τα μόνα έσοδα που δεν καλύπτονται από τη συμφωνία είναι για ζωντανές εμφανίσεις, τα οποία θα διατηρήσουν τα ιδρυτικά μέλη Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, οι οποίοι εξακολουθούν να κάνουν περιοδείες με τον τραγουδιστή Άνταμ Λάμπερτ.

    Η συμφωνία αξίας περίπου 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει τα δικαιώματα του μουσικού καταλόγου των Queen για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, καθώς και μια συμφωνία διανομής εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με το Variety.

    Η Sony αγοράζει τα δικαιώματα που ανήκαν στην Disney, ενώ τη συμφωνία διανομής των Queen διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή η Universal και πρόκειται να λήξει σε μερικά χρόνια οπότε η Sony θα αναλάβει τα ηνία.

    Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει έσοδα από ζωντανές εμφανίσεις, καθώς τα ιδρυτικά μέλη Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ κρατούν αυτό το κομμάτι.

    Ο μουσικός κατάλογος των Queen είναι από τους πιο πολύτιμους της ροκ εποχής — με κλασικές επιτυχίες, «Bohemian Rhapsody», «Another One Bites the Dust», «Radio Ga Ga», «39», «Somebody to Love», «You’re My Best Friend» και «We Are the Champions». Τα τραγούδια είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και εξαιρετικά προσοδοφόρα.

    Οι Queen δημιουργήθηκαν αρχικά στο Λονδίνο το 1970 από τον Μέι και τον Τέιλορ, που έπαιζαν προηγουμένως μαζί στο συγκρότημα Smile. Ένα χρόνο αργότερα εντάχθηκε ο Φρέντι Μέρκιουρι στα φωνητικά και το πιάνο και την επόμενη χρονιά ο Τζον Ντίκον στο μπάσο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr

  • Φρέντι Μέρκιουρι: Μοναδικός, μέχρι τέλους - 32 χρόνια χωρίς την ψυχή των Queen
    Φρέντι Μέρκιουρι: Μοναδικός, μέχρι τέλους - 32 χρόνια χωρίς την ψυχή των Queen

    Πέρασαν 32 χρόνια από τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος άλλαξε την ιστορία της μουσικής.

    Εξαιρετικά ταλαντούχος, με χάρισμα τόσο στο τραγούδι όσο και στο να ξεσηκώνει και να συνδέεται με τα πλήθη, ο Φρέντι Μέρκιουρι έγραψε την δική του ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή και άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα το 1991. Τα τραγούδια και η κληρονομιά των Queen λατρεύεται ακόμα και σήμερα, ενώ τα βίντεο με τις εμφανίσεις του επί σκηνής κάνουν εκατομμύρια views.

    Τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί την μουσική με το κοινό και να τους κάνει να χορεύουν στις συναυλίες που έδινε μαζί με τους Queen, γεμίζοντας ασφυκτικά τα στάδια ανά τον κόσμο. Μπορεί να έζησε μέσα σε όλη την λάμψη και την χλιδή που μπορεί να έχει ένας ροκ σταρ παγκοσμίου επιπέδου, όμως διαγνώστηκε με AIDS στα τέλη του Απριλίου του 1987 κάτι που επηρέασε άμεσα την φωνή του και τον έκανε να υποφέρει σε ορισμένες συναυλίες. Παρά την δυσκολία όμως, ο Μέρκιουρι συνέχισε να γράφει μουσική, να κυκλοφορεί άλμπουμ και να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να μοιράζει χαμόγελα.

    Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ «Innuendo» το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1991 και περιείχε το διάσημο τραγούδι «The Show Must Go On», όμως τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του οι Queen χρησιμοποίησαν τις τελευταίες του ηχογραφήσεις για να φτιάξουν το «Made in Heaven». Αυτό είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, στο οποίο τα υπόλοιπα μέλη έπαιξαν μουσική, έχοντας πλέον μόνο την φωνή του Φρέντι από διάφορες ηχογραφήσεις που είχε κάνει πριν πεθάνει.

    Η περίφημη εμφάνιση των Queen στην συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα «Live Aid» είναι από τις πιο εμβληματικές, με τον Μέρκιουρι να είναι ο άνθρωπος που ηγείται του συγκροτήματος και κάνει τον κόσμο που βρισκόταν στο Wembley όσο και αυτούς που παρακολουθούσαν από τις τηλεοράσεις, να κινούνται στον δικό του ρυθμό.

    Καινοτόμος και δημιουργικός, δεν σταμάτησε ποτέ να «ενοχλεί» με την στάση και τις επιλογές του, παραμένοντας αυθεντικός και αγαπητός στο κοινό. Η εμφάνισή του στο video clip του τραγουδιού «I want to break free» ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς εμφανίστηκε (όπως και το υπόλοιπο συγκρότημα) με γυναικεία ρούχα και περούκες, με το MTV να απαγορεύει την προβολή του. Σήμερα ο Φρέντι Μέρκιουρι παραμένει «ζωντανός» μέσα από τα βίντεο που δείχνουν την σύνδεση που είχε με το κοινό, από τις ταινίες που έχουν γυριστεί με επίκεντρο τον ίδιο και φυσικά από τα τραγούδια και τις ερμηνείες που επιβεβαιώνουν πως ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

    5 αθάνατα τραγούδια του Φρέντι Μέρκιουρι

    1. Bohemian Rhapsody «Mama», 1981

    2 Somebody to Love, 1981

    3. We are the Champions

    4. I want to break free, Live at Wembley Stadium

    5. We will rock you, Live At Wembley

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Μπράιαν Μέι: Πώς ο κιθαρίστας των Queen βοήθησε τη NASA να φέρει στη Γη δείγμα αστεροειδούς
    Μπράιαν Μέι: Πώς ο κιθαρίστας των Queen βοήθησε τη NASA να φέρει στη Γη δείγμα αστεροειδούς

    Ο σερ Μπράιαν Μέι έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος, όχι μόνον επειδή είναι ο κιθαρίστας των Queen, αλλά και επειδή με την ιδιότητα του αστροφυσικού βοήθησε πρόσφατα την NASA να φέρει στη Γη το πρώτο δείγμα αστεροειδούς που συνέλεξε στο διάστημα.

    Το δείγμα αστεροειδούς έπεσε με αλεξίπτωτο στην έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ την Κυριακή ολοκληρώνοντας μια αποστολή επτά ετών για το διαστημικό σκάφος Osiris-Rex της NASA.

    Ο Μέι, ο οποίος σπούδασε φυσική στο Imperial College του Λονδίνου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και ολοκήρωσε το διδακτορικό του στην Αστροφυσική το 2007, δήλωσε «απίστευτα υπερήφανος» που μετείχε στην ομάδα, η οποία συνέλεξε το δείγμα από τον αστεροειδή Bennu. «Γεια σας παιδιά της Nasa, οπαδοί του σύμπαντος, λάτρεις των αστεροειδών. Είμαι ο Μπράιαν Μέι των Queen, όπως πιθανώς γνωρίζετε και είμαι απίστευτα υπερήφανος , που συμμετείχα ως μέλος στην ομάδα του Osiris-Rex», είπε ο 76χρονος μουσικός σε βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή από τη NASA TV.

    Δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας, μακάρι να μπορούσα, έχω πρόβα για μια περιοδεία των Queen, ωστόσο η καρδιά μου είναι εκεί μαζί σας, καθώς περισυλλέγεται το πολύτιμο αυτό δείγμα», ανέφερε ο ίδιος.

    To διαστημικό σκάφος Osiris-Rex έχει εκτοξευτεί στο διάστημα προ επταετίας για να συλλέξει δείγματα από τον ηλικίας άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων ετών αστεροειδή Bennu, κάτι που κατάφερε το 2020. Ο Μπράιαν Μέι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποστολή, δημιουργώντας στερεοσκοπικές φωτογραφίες από τα δεδομένα του διαστημικού σκάφους,που επέτρεψαν στον επικεφαλής της αποστολής, Ντάντε Λορέτα και τους συνεργάτες του να εντοπίσουν ένα ασφαλές σημείο στον αστεροειδή για την προσεδάφιση και τη συλλογή του δείγματος.

    Στο βίντεο ο Μπράιαν Μέι ζήτησε συγνώμη από τα άλλα μέλη της ομάδας, που δεν βρέθηκε μαζί τους σε αυτή την ιστορική στιγμή.

    Δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας, μακάρι να μπορούσα, έχω πρόβα για μια περιοδεία των Queen, ωστόσο η καρδιά μου είναι εκεί μαζί σας, καθώς περισυλλέγεται το πολύτιμο αυτό δείγμα. Καλή ημέρα επιστροφής δείγματος και συγχαρητήρια σε όλους όσοι δουλέψατε τόσο σκληρά στην αποστολή αυτή, ιδιαίτερα στον αγαπητό φίλο μου, Ντάντε. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους», πρόσθεσε.

    Μετά τη ρίψη της κάψουλας με το δείγμα στην έρημο της Γιούτα το διαστημικό σκάφος Osiris Rex συνεχίζει το ταξίδι για να μελετήσει έναν άλλο αστεροειδή, ονόματι Apophis, όπως ανακοίνωσε η NASA.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ JUANJO MARTIN

  • Φρέντι Μέρκιουρι: Τα μέλη των Queen ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του
    Φρέντι Μέρκιουρι: Τα μέλη των Queen ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του

    Ο Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ επιβεβαίωσαν στο BBC ότι θα κυκλοφορήσουν το τραγούδι «Face It Alone», που είχε γράψει ο καλλιτέχνης, δύο χρόνια πριν τον θάνατό του

    Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των «Queen» Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ επιβεβαίωσαν στο BBC ότι θα παρουσιάσουν ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τον αείμνηστο Φρέντι Μέρκιουρι. Τίτλος του «Face It Alone»!

    Ο Τέιλορ το χαρακτήρισε «ένα μικρό διαμάντι από τον Φρέντι». Ήταν ανάμεσα στα τραγούδια για το 13ο στούντιο άλμπουμ τους, «The Miracle», το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου του 1989. Ο Μέρκιουρι πέθανε δύο χρόνια αργότερα.
    Παραδέχθηκε ότι το είχαν ξεχάσει και το χαρακτήρισε «υπέροχο» και «πραγματική ανακάλυψη». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα «κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο». Ο Μέι πρόσθεσε: «Ήταν “ κρυμμένο”. Το ακούγαμε πολλές φορές και λέγαμε: Ωχ όχι, δεν μπορούμε πραγματικά να το “ σώσουμε”. Είναι όμορφο και συγκινητικό».

    Queen band members Roger Taylor and Brian May have discovered a previously unreleased song featuring Freddie Mercury (RIP). It is due to come out in September. #music #FreddieMercury #tuesdayvibe https://t.co/xbRriathUG pic.twitter.com/HAxU9fBpyq

    — Claudia Oltean (@claudia_oltean) June 7, 2022
    «Ένα κομμάτι γεμάτο πάθος», συμφώνησε ο Τέιλορ. «Κάντε ό,τι θέλετε με τη μουσική μου αλλά μη με κάνετε να φαίνομαι βαρετός», ήταν οι τελευταίες λέξεις του Φρέντι Μέρκιουρι προς τους κληρονόμους του και τα μέλη των Queen, λίγες μέρες πριν πεθάνει, στις 24 Νοεμβρίου του 1991.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φρέντι Μέρκιουρι: Η τελευταία του φωτογραφία πριν τον θάνατό του
    Φρέντι Μέρκιουρι: Η τελευταία του φωτογραφία πριν τον θάνατό του

    Ο frontman των Queen, κράτησε τη μάχη που έδωσε με το AIDS κρυφή - Η τελευταία φωτογραφία του δείχνει πόσο τον είχε ταλαιπωρήσει η αρρώστια - Μόλις 24 ώρες πριν τον τραγικό του θάνατο στην ηλικία των 45 ετών έγινε γνωστή η μάχη που έδινε

    Οι τελευταίες μέρες του Φρέντι Μέρκιουρι, πριν τον θάνατό του το 1991, παραμένουν ακόμα και σήμερα, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, μυστήριο.

    Ο frontman των Queen, υπέκυψε στη μάχη που έδωσε με το AIDS, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ μόλις 24 ώρες πριν, είχε δημοσιεύσει μία δήλωση στην οποία επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός στον ιό του HIV.
    Για αρκετά χρόνια, οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του έδιναν και έπαιρναν, όπως και οι εικασίες ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε κάνει έλεγχο για το αν είναι θετικός στον HIV και αν έχει AIDS, από το 1986.
    Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, προτίμησε να τα περάσει απομονωμένος στο πολυτελές σπίτι του στο Λονδίνο, από το να πηγαίνει σε πάρτι και να διασκεδάζει με σελέμπριτιζ.

    Οι φωτογραφίες από τις σπάνιες τελευταίες εμφανίσεις του τραγουδιστή, δείχνουν πόσο βάρος είχε χάσει, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1991, ο Φρέντι Μέρκιουρι, σε φωτογραφία που απαθανατίστηκε έξω από το σπίτι του δείχνει σχεδόν σκελετωμένος.
    0_PAY-National-Pictures-TopFoto
    Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Μπράιν Μέι, ανέφερ στην Telegraph το 2013 ότι «όλοι ξέραμε ότι δεν είχε μείνει πολύς χρόνος. Ο Φρέντι ήθελε η ζωή του να είναι όσο πιο φυσιολογική γινόταν. Προφανώς, πονούσε πολύ».
    0_Freddie-Mercury
    Στις 28 Αυγούστου, ο σύντροφος του Φρέντι Μέρκιουρι, ο Τζιμ Χάτον, το τράβηξε μερικές φωτογραφίες στον κήπο του σπιτιού του.

    Ο Τζιμ αργότερα έγραψε: «Εκείνο το καλοκαίρι ο Φρέντι πόζαρε για την τελευταία -δική μου- φορά».
    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    On August 28th 1991, exactly 28 years ago today, Jim Hutton took these photos of Freddie at Garden Lodge ?...his last ever known photographs ? . "That summer Freddie posed for a camera for the very last time - mine. It happened like this. I was out in the garden photographing some of the flowers in full bloom and Freddie walked towards me. I trained the lens on - he wanted to move back a bit so it wasn't a close-up. Then he posed while I took four pictures, and he managed a smile for each. He was so pale and drawn that he knew he didn't look his best, but it didn't matter a bit; of all the pictures I have of Freddie, those are the ones I love most." -Jim Hutton . ?P.S. Seeing these photos and reading those words by Jim always pains me beyond words... but I share them not to focus on his illness (please don't do that) but to show how he always saw the beauty in every moment and his smile and bravery never waverd.... I love the fact that a cat (who looks like Oscar) is standing next to Freddie and I'd like to think he was having a good time amidst the bloom of the flowers of his beautiful garden...? But most importantly, despite the sadness, I'm still in awe and admiration for Freddie and his superhuman courage to face life head on and muster a smile even through his hardest moments. His smile always stayed on and in that way he even mocked his illness. My hero...? This man is a source of inspiration on so many levels and I love him for that... ❤ . #FreddieMercury #lastphoto

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freddie Mercury (@freddiemercuryclub) στις

    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο