Κόσμος

Σικελία: Βροχή ενός μήνα έπεσε σε τέσσερις ώρες - Δρόμοι-«ποτάμια» και εγκλωβισμένοι

Σικελία: Βροχή ενός μήνα έπεσε σε τέσσερις ώρες - Δρόμοι-«ποτάμια» και εγκλωβισμένοι
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν ποτάμια λάσπης

Πυροσβέστες διέσωσαν κατοίκους παγιδευμένους σε πλημμυρισμένους δρόμους ενώ οχήματα παρασύρθηκαν από φουσκωμένα ρέματα στη Μεσσήνη της Σικελίας την Κυριακή (2/2), αφού μέσα σε τέσσερις ώρες έπεσε βροχή ισόποση με αυτή που κατά μέσον όρο καταγράφεται σ’ έναν μήνα.

Η κατακρήμνιση έφθασε σχεδόν τα 150 χιλιοστά, προκαλώντας κορεσμό του συστήματος απορροής των όμβριων υδάτων, εξήγησε ο δήμος σε ανακοίνωσή του, περιγράφοντας μετεωρολογικό φαινόμενο «εξαιρετικής» έντασης.

Οι ισχυρές βροχοπτώσειςπροκάλεσαν ποτάμια λάσπης· οχήματα σταθμευμένα κοντά σε ποτάμια ή ρέματα παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά.

Το πυροσβεστικό σώμα προχώρησε σε πάνω από 100 επεμβάσεις, χρησιμοποιώντας ιδίως φουσκωτά, για να διασώσει πολίτες παγιδευμένους στα σπίτια τους.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας επέτρεψε να αποφευχθούν θύματα στις περιοχές που επλήγησαν, σημείωσε η πολιτική προστασία.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης την Καλαβρία, στο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου, όπου ο δήμαρχος της κοινότητας Καταντζάρο, ο Νίκολα Φιορίτα, κάλεσε τον πληθυσμό να αποφύγει τις μετακινήσεις.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup