Τον είχα δοκιμάσει μόνο στο «θρυλικό» Express στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Γύρος που ψήνεται στα κάρβουνα όρθιος -σε γυριέρα με ράφια με κάρβουνα αντί για την τυπική αντίσταση, μετατρέποντας το πολύπαθο πιάτο σε σπουδαία γκουρμεδιά.
Το κρέας έρχεται σε χοντροκομένες λωρίδες, αρωματισμένο από τα κάρβουνα, χωρίς πολύ λίπος, με μικρά τραγανά κομματάκια (από το εξωτερικό πιο «καμένο» μέρος), χωρίς πολλά πολλά μπαχαρικά (το κρέας μαρινάρεται από το πρωί με μια μυστική συνταγή που περιλαμβάνει πολλά λαχανικά αντί για μπαχάρια και είναι εμφανής η ύπαρξη ντομάτας). Εννοείται σε μερίδα σε πιάτο χωρίς πίτες –μόνο λίγες πατάτες και λίγο κρεμμύδι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
info
Εθνάρχου Μακαρίου 21, Καβάλα, Τηλ. 2510836604