Η απόσταση από το να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να συνεννοηθείς και να κάνει την καθημερινότητά σου πιο υποφερτή, μέχρι το να φτάσετε να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας δεν είναι για όλα τα ζευγάρια το ίδιο μικρή η μεγάλη.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σχέσεις οδηγούνται στον γάμο για τους λάθος λόγους, καταλήγοντας έτσι με μαθηματική ακρίβεια στο διαζύγιο. Για να μην έχεις τέτοια έξοδα και διαμάχες και ποιος θα κρατήσει τι, καλό είναι να ξέρεις από πριν ότι δεν είναι αυτός ο άντρας ή η γυναίκα με τον οποίο/ την οποία θες να μείνεις για την υπόλοιπη ζωή σου.
Πώς θα το καταλάβεις αυτό;
Ακολουθούν τρία πράγματα που πρέπει να σε κάνουν να έχεις δεύτερες σκέψεις πριν αρχίσεις να στέλνεις προσκλητήρια.
1. Αμφισβητείς το πόσο δυνατή είναι η σχέση σας
Όταν φτάνεις να συζητάς τον γάμο, δε θα έπρεπε να νιώθεις καμία αμφιβολία, ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο άντρας της ζωής σου. Αν σκέφτεσαι ότι υπάρχει πιθανότητα να μην πήρες τη σωστή απόφαση, αναρωτήσου από πού πηγάζει αυτή σου η ανησυχία. Νιώθεις ότι δεν ταιριάζετε, ότι δεν σε έλκετε αρκετά ο ένας τον άλλον, ή ότι δεν αγαπιέστε; Είναι ένα πολύ διαφορετικό πράγμα να μη νιώθεις οικονομικά έτοιμη να παντρευτείς, και ένα εντελώς άλλο να μην θες σεξουαλικά τον σύντροφό σου.
2. Νιώθεις ότι σε πιέζουν να παντρευτείς
Γυναίκες είμαστε, στην Ελλάδα ζούμε, ξέρεις πώς είναι αυτά: «Άντε πήγες 30, κανα καλό παιδί δεν παίζει;». Το να παντρευτείς επειδή "είναι ο καιρός σου" ή θες να γίνεις μητέρα, σίγουρα δεν είναι μια καλή βάση για τον γάμο σου - τουλάχιστον όχι από μονο του. Καλύτερα να βρεις κάποιον με τον οποίο θα νιώθεις ερωτευμένη και όχι εκείνον που μοιάζει με το ιδανικό πρότυπο του πατέρα που θα ήθελες για το παιδί σου.
3. Αγχώνεσαι όταν οργανώνεις τον γάμο σας
Το άγχος πριν τον γάμο είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά όταν το στρες γίνεται περισσότερο ανησυχία και σε κυριεύει, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά. Η περίοδος πριν τον γάμο σας θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε ενθουσιασμό και κάποια μικρά άγχη για τα διαδικαστικά, τίποτα παραπάνω.