Εσύ προτιμάς τα μεγάλα ευρύχωρα σπίτια με τα πολλά δωμάτια ή ένα μικρό διαμέρισμα, με μικρούς χώρους, αλλά αρκετά cozy και βολικό; Και τα δύο σίγουρα έχουν τη χάρη τους. Για μια φοιτήτρια όμως ή για ένα ζευγάρι ένα μικρό διαμέρισμα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, αφού μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, να είναι οικονομικό, αλλά και να μην χρειάζεται μεγάλος χρόνος για καθαριότητα.
Ακόμα και σε ένα διαμέρισμα που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, ένα μικρό στούντιο μπορείς να έχεις την άνεση και το στυλ που θέλεις, δίνοντας τη σωστή διακόσμηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα αρκετό αποθηκευτικό χώρο με μερικά έξυπνα tricks που θα σε βοηθήσουν στην οργάνωση όλων των αντικειμένων.
Πως να οργανώσεις τον χώρο σε ένα μικρό διαμέρισμα
Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να παρατηρήσουμε πως σε αυτό το μικρό διαμέρισμα υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται και οι χώροι μοιάζουν ενιαίοι, αλλά και ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλο. Σε ένα μικρό στούντιο καλό είναι να προτιμάμε ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος και minimal διακόσμηση για να μην φαίνεται υπερφορτωμένο. Το ξύλο επίσης δίνει μια μοντέρνα αίσθηση και χρώμα, χαρίζοντας ζεστασιά. Δες επίσης: Έπιπλο & διακόσμηση 2017: Όταν το μοντέρνο συναντάει το ρουστίκ!
Κουζίνα
Η κουζίνα είναι μικρή, αλλά έχει όλα τα απαραίτητα για την καθημερινή χρήση, καθώς επίσης έχουν τοποθετηθεί αρκετά ντουλάπια στο επάνω και κάτω μέρος. Μια έξυπνη ιδέα επίσης για τις μικρές κουζίνες είναι να κρεμάς διάφορα σκεύη στον τοίχο, για εξοικονόμηση χώρου.
Τραπεζαρία
Στον χώρο μπροστά από την κουζίνα μπορείς να προσθέσεις ένα μεσαίου μεγέθους τραπέζι, το οποίο θα χρησιμεύει στην καθημερινότητα για τη ώρα του φαγητού, αλλά επειδή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον καναπέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικός χώρος καθιστικού για τις ημέρες που θέλεις να υποδεχτείς στο σπίτι τους φίλους σου.
Σαλόνι
Όσο μικρό και αν είναι το διαμέρισμα πάντα υπάρχει χώρος για ένα μικρό σαλόνι-καθιστικό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν άνετο καναπέ και ένα μικρό τραπεζάκι, ώστε να μην πιάνει πολύ χώρο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις κάποια πουφ, τα οποία δεν πιάνουν πολύ χώρο και μεταφέρονται όπου είναι απαραίτητο κάθε φορά. Στον τοίχο μπορείς να βάλεις κάποια ράφια, αφού μια βιβλιοθήκη θα έπιανε αρκετό χώρο.
Γραφείο
Αν είσαι φοιτήτρια ένα γραφείο είναι σίγουρα απαραίτητο. Αν προσθέσεις όμως ακόμα ένα τραπέζι στον χώρο δεν θα φαίνεται ωραίο και σίγουρα δεν θα είναι βολικό. Γι΄αυτό μπορείς στον διάδρομο, ανάμεσα στα ντουλάπια να δημιουργήσεις έναν μικρό χώρο γραφείου, απλά με ένα ξύλο και να πάρεις μια μικρή καρέκλα ή ένα σκαμπό, το οποίο μπορεί να αποθηκεύεται από κάτω.
Μπάνιο
Το μπάνιο σίγουρα θα πρέπει να διαχωρίζεται από το υπόλοιπο σπίτι και γι’ αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια συρόμενη πόρτα. Για ένα μικρό διαμέρισμα το ιδανικό είναι να έχει μια ντουζιέρα και έναν μικρό νιπτήρα με καθρέφτη. Αν δεν υπάρχουν ντουλάπια μπορείς να δημιουργήσεις με ένα ξύλινο σκαμπό, απλές παλέτες ή ακόμα από μια παλιά ξύλινη σκάλα.
Υπνοδωμάτιο
Το υπνοδωμάτιο όσο μικρό και αν είναι αποτελεί το ησυχαστήριο μας και θέλουμε να περιέχει όλα τα απαραίτητα. Ένα διπλό κρεβάτι με ένα κεφαλάρι και κάποιους αποθηκευτικούς χώρους είναι απαραίτητα.
Για να μην χαλάσεις την αισθητική του υπόλοιπου διαμερίσματος, αλλά και για να αποτελεί το υπνοδωμάτιο ξεχωριστό χώρο μπορεί να γίνει σαν σοφίτα με λίγα σκαλιά. Σίγουρα δεν είναι τελείως ξεχωριστό δωμάτιο, αλλά με στόρια μπορεί να διαχωριστεί και να αποτελεί τον καθαρά προσωπικό σου χώρο, στον οποίο δεν θα έχουν οπτική επαφή οι καλεσμένοι σου.