Σημασία δεν έχει πώς, πού, πότε και γιατί χωρίσατε αλλά ότι τον σκέφτεσαι ακόμα. Κι οι πολύωρες συζητήσεις με τις κολλητές σου έχουν βοηθήσει στο να τον λησμονήσεις εκλογικεύοντας το γεγονός, έρχονται βράδια, βαριά, ρημάδια που το μόνο που συμβαίνει είναι να κάτσει σαν μπάστακας στη σκέψη σου. Είναι κι αυτό το πουκάμισο που ξέχασε να πάρει όταν μάζεψε τα πράγματά του. Πόσο θέλει ο άνθρωπος νομίζεις;
Ξέρεις όμως κι εσύ πως να τον πάρεις τηλέφωνο μέσα στη νύχτα ή να στείλεις «μεθυσμένο» μήνυμα δε θα σε ωφελήσει στο εγγύς μέλλον γιατί αυτή η σχέση καλώς τελείωσε. Εφόσον δε θέλεις ή δε θέλει επανασύνδεση γιατί να το παιδεύεις;
Δε θα τον ξεχάσεις από τη μία στιγμή στην άλλη όμως θα βοηθήσεις τον εγκέφαλο σου να τον «ξεθωριάσει».
Σκέψου τις άσχημες στιγμές
Για να χωρίσατε πιθανότατα θα υπήρχαν λόγοι τους οποίους τώρα που τον λησμονείς δε θυμάσαι. Ο χρόνος απομακρύνει τις άσχημες αναμνήσεις και φέρνει λίγο πιο κοντά τις καλές. Οι πρώτες όμως είναι εκεί για αυτό καλό θα ήταν να τις ανασύρεις και να πάψεις την εξιδανίκευση κατόπιν εορτής.
Πάψε να τον σκέφτεσαι με κάθε αφορμή
Είναι λογικό να τον έχεις συνδέσει με πολλά στη ζωή σου. Από τα αυτονόητα (όπως μία κοινή σας φωτογραφία) μέχρι τα πιο προσωπικά (όπως ένα χαϊδευτικό όνομα που παραπέμπει στο υποκατάστατο του καβουριού, γούστα είναι αυτά). Επανάλαβε στον εαυτό σου πως δεν έχει σημασία γιατί έχετε χωρίσει. (Και) έτσι θα ανακτήσεις τον έλεγχο της κατάστασης.
Μην του τον υπενθυμίζεις
Μην υπενθυμίζεις στον εγκέφαλό σου την παρουσία του πρώην σου στη ζωή σου. Ένα απλό παράδειγμα. Αρνείσαι πεισματικά να πας στο μαγαζί που πηγαίνατε μαζί ή στο νησί που κάνατε τις πρώτες σας διακοπές. Κάθε φορά που λες: «όχι δεν πάω εκεί» φρεσκάρεις τη συναισθηματική μνήμη σου.