Life & Style

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σκόρδο και δεντρολίβανο

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σκόρδο και δεντρολίβανο

H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο!

Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του και θα στεγνώσει και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!

Υλικά:

2 φιλέτα μοσχαρίσια πάχους δύο εκατοστών περίπου

1-2 σκελίδες σκόρδου

1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γλ. βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Λαχανικά της προτίμησής μας (κολοκυθάκια , γλυκοπατάτες , πιπεριές , μελιτζάνες κλπ)

Ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι και θυμάρι για το ψήσιμο

bon filet2bon filet3bon filet4bon filet5bon filet6bon filet7bon filet8bon filet9

Εκτέλεση:

Αφήνουμε τα φιλέτα εκτός ψυγείου για μία ώρα περίπου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τότε καθαρίζουμε τα λαχανικά , τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα χωρίς να σκεπάζει το ένα το άλλο. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι , πιπέρι και θυμάρι , τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στο μεταξύ , τοποθετούμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε δυνατή φωτιά ενώ παράλληλα τοποθετούμε πάνω σε ξύλινη βάση κοπής τα φιλέτα. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τότε τους κάνουμε με τα δάχτυλα ένα απαλό “μασάζ” και όταν έχει ανέβει αρκετά η θερμοκρασία του σκεύους τοποθετούμε πάνω τα φιλέτα. Περιμένουμε να πάρουν χρώμα για ενάμισι λεπτό από τη μία πλευρά και τα γυρίζουμε απαλά και από την άλλη πλευρά με ξύλινη λαβίδα ή σπάτουλα χωρίς να τα τρυπήσουμε ή να τα πιέσουμε. Χαμηλώνουμε τότε λίγο τη θερμοκρασία , προσθέτουμε το βούτυρο , το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά ακόμα γυρίζοντάς τα για μια ακόμα φορά. Τα μεταφέρουμε τότε στο πιάτο που θα σερβιριστούν (εγώ προτιμώ ξύλινη βάση σερβιρίσματος για να είναι πιο “φιλική”με τη θερμοκρασία των μαγειρεμένων φιλέτων) μαζί με τα υγρά τους και τα συνοδεύουμε με τα λαχανικά που στο μεταξύ έχουν ψηθεί. Σκεπάζουμε το πιάτο με λαδόκολλα ή κάποιο σκέπασμα για 5-10 λεπτά ώστε να ενωθούν τα υγρά και τα αρώματα και να “ωριμάσει” το φιλέτο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Πηγή: Tasteoflife.com.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup