Life & Style

Πώς θα φύγεις από ένα ραντεβού που αποδείχτηκε αποτυχία

Πώς θα φύγεις από ένα ραντεβού που αποδείχτηκε αποτυχία

Και να το κάνεις παραμένοντας τζέντλεμαν.

Κάποιες φορές απλά δεν κάθεται. Εμφανίζεται εκείνη στο ραντεβού και δεν σου βγαίνει. Σου έρχεται στο μυαλό η πρώην. Δεν σου αρέσει όσο σου άρεσε όταν την πρωτοείδες. Δεν έχεις κέφια. Εκατοντάδες λόγοι που βάζουν ταφόπλακα στο ραντεβού πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Αλλά δεν είναι ανάγκη να το λήξεις άγαρμπα. Δες παρακάτω.

Αρχικά κράτα όσο μπορείς την ψυχραιμία σου

Το ότι δεν έκατσαν τα πράγματα όπως περίμενες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις σκηνή. Το να κάνεις λοιπόν βεβιασμένες κινήσεις και να προκαλέσεις αμηχανία ή εκνευρισμό (και όλο αυτό να καταλήξει σε σώου), σίγουρα δεν πρόκειται να σου βγει σε καλό. Για όποιον λόγο και αν αποφασίσεις να φύγεις, σημασία έχει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Οπότε προσοχή στην έκφραση του σώματος σου. Θυμήσου όταν ο πατέρας σου, σου έκανε παρατήρηση να κάτσεις φρόνιμα στο τραπέζι. Αυτό χρειάζεσαι.

Πήγαινε μέχρι το μπάνιο

Όχι απαραίτητα επειδή υπάρχει ανάγκη, αλλά επειδή χρειάζεσαι χρόνο για να σκεφτείς. Είναι αυτό το «τι κάνω τώρα;» που σε πιάνει στο τραπέζι, αλλά που δεν μπορείς εκείνη την στιγμή να σκεφτείς καθαρά. Πήγαινε στο μπάνιο και πάρε τον χρόνο σου. Συνειδητοποίησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα γίνει τίποτα μεταξύ σας και ξεκίνα να σκέφτεσαι σχέδιο διαφυγής. Θα το χρειαστείς άλλωστε. Το θέμα ωστόσο, είναι να επιστρέψεις πιο ήρεμος και ψύχραιμος.

Μην φύγεις αμέσως:

Δεν πίνεις μονοκοπανιά το ποτό και φεύγεις. Ο άγραφος κανόνας λέει ότι πρέπει να κάτσεις τουλάχιστον μία ώρα. Οπότε φρόντισε να μην παραγγείλεις δεύτερο ποτό για να μην πεις και κάνεις πράγματα που δεν θα ήθελες να κάνεις. Μία ώρα αρκεί για να συζητήσεις τα απολύτως απαραίτητα της ημέρας, αλλά και για να κατανοήσεις ότι ακόμη και αν πράγματα δεν έχουν κάτσει όπως θες, υπάρχει χρόνος για να κρατήσεις μία καλή επαφή. Έναν ενδιαφέρων διάλογο. Ή τέλος πάντων ό,τι άλλο μπορεί να κάτσει.

Στείλε μήνυμα σε φίλο να σε πάρει τηλέφωνο:

Η παλιά αλλά αλάνθαστη συνταγή, για όσους δεν μπορούν να μείνουν ψύχραιμοι και δεν μπορούν να δώσουν εξηγήσεις. Για κάποιους και κάποιες, είναι ο δρόμος του δειλού. Για άλλους και άλλες ωστόσο, είναι μία εύκολη διέξοδος. Παίρνει τηλέφωνο, προσποιείσαι πως κάτι συμβαίνει, ζητάς συγνώμη και φεύγεις. Δεν πρόκειται να την γλιτώσεις εφόσον δεν πρόκειται να την ξαναδείς, οπότε να είσαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εξηγήσεις τους λόγους που δεν θα επαναληφθεί η συνάντηση.

Ρίξε το στην αδιαθεσία: Δεν θα το έλεγες και ψέμα.

Γιατί η αλήθεια είναι πως πράγματι θες να φύγεις επειδή δεν αισθάνεσαι καλά. Απέδωσε το στην κακή ημέρα. Στην κούραση. Στην έλλειψη όρεξης. Αν θέλεις να αφήσεις και ένα hint, πέτα και μία ατάκα του τύπου «δεν νιώθω και τόσο άνετα όσο θα περίμενα». Αν επικαλεστείς ότι δεν αισθάνεσαι καλά, ούτε θα είσαι υποχρεωμένος να εξηγήσεις την ατάκα και παράλληλα θα μπορέσεις να φύγεις χωρίς να σε ταράξει στις ερωτήσεις.

Μείνε ευγενικός στο τέλος του ραντεβού:

Στο τέλος της ημέρας, οφείλεις να είσαι ειλικρινής απέναντι στον άλλο. Είτε τον γνωρίζεις δέκα χρόνια, είτε τον γνώρισες για μία ώρα. Αν δεις ότι θέλει κάτι παραπάνω και ήδη νιώθει πιο κοντά, μην πεις ψέματα για να μην την κακοκαρδίσεις. Τελείωσε το εκείνη την στιγμή ώστε να μην τις δημιουργήσεις ελπίδες. «Δεν βγήκε όπως το περίμενα». «Νομίζω ότι δεν νιώθω κάτι παραπάνω». «Δεν είμαι σε φάση». Δεν υπάρχει σωστή ατάκα. Ό,τι και αν πεις, αν εκείνη γουστάρει θα την πειράξει. Θα έχει όμως να θυμάται ότι αυτός ο τύπος ήταν ειλικρινής μαζί της. Και αυτό είναι το πιο σπουδαίο.

Πηγή: Rapack.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις