Εσύ πόσο ρομαντικός τύπος είσαι;
To παραδέχομαι δεν είναι το στυλ μου. Όμως, όταν βλέπω ρομαντικό στυλ στη διακόσμηση το εκτιμώ και το καμαρώνω! Και αυτό γιατί είναι πολύ λεπτά τα όρια μεταξύ του ρομαντικού και ενός στυλ που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί γλυκανάλατο ή κιτς. Θέλει ισορροπία, μέτρο, γνώση.
Δεν είναι μόνο ροζ και ρομάντσο, ούτε κοριτσίστικο. Έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα. Διάβασε λοιπόν μερικά tipsέτσι ώστε να έχεις το σωστό αποτέλεσμα, χωρίς να το παρακάνεις.
Χρώματα και συνδυασμοί.
Χρησιμοποίησε παλ, ζεστά και φυσικά χρώματα. Μπορεί να είναι ανοιχτά ή και πιο σκούρα.
Απαλές υφές
Μαλακά και πλούσια και πολυτελή υφάσματα όπως απαλό βελούδο, πλούσια συνθετική γούνα , μετάξι και σατέν, ενώ αν βάλεις φυσικά υλικά όπως λινό, βαμβάκι ή μαλλί προσπάθησε να είναι πολύ καλά ποιοτικά. Τα πλούσια απαλά χαλιά και μαλακά αφράτα μαξιλάρια θα δώσουν το τελικό φινίρισμα.
Σχέδια και patterns
Τα λουλούδια χαρακτηρίζουν αυτό το στυλ. Βάλτα παντού, σε ταπετσαρίες, χαλιά και κουρτίνες, σε βάζα και διακοσμητικά αντικείμενα, σε κουβέρτες παπλώματα, μαξιλάρια και χαλιά. Συνδύασε μικρά με μεγάλα σχέδια, πρόσεχε όμως μην το παρακάνεις. Όταν κάνεις πολλούς συνδυασμούς κράτα ένα κοινό χρώμα.
Έπιπλα
Προτίμησε τα πιο κλασικά και παραδοσιακά έπιπλα, όχι κατά ανάγκη ρουστίκ, αλλά τίποτα που να παραπέμπει σε σύγχρονο μίνιμαλ στυλ.Προσπάθησε όσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύλο και φυσικά υλικά, ενώ προτίμησε μαλακές καμπύλες και όχι σκληρές γωνίες στις φόρμες και στα σχέδιά τους.
Βάλε λάμψη
Χρησιμοποίησε καθρέφτες, πολυέλαιους με κρύσταλλα και γυάλινα αντικείμενα.
Κεριά και λουλούδια.
Είναι υπέροχο να έχουμε φρέσκα λουλούδια στο χώρο μας. Πάντα θα πρέπει να είναι μέσα σε όμορφα και περιποιημένα βάζα με νερό. Τα κεριά μας, πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με ήπιο άρωμα και χρώμα και όταν βάζουμε πολλά μαζί, να τα ομαδοποιούμε βάζοντάς τα σε δίσκους.
Φωτισμός
Τέλος, ότι και να κάνεις, μπορείς να το απογειώσεις χρησιμοποιώντας σωστό φωτισμό. Βάλε μαλακό, θερμό φως στις λάμπες σου και αν ενδείκνυται χρησιμοποίησεντίμερ διακόπτες στα φωτιστικά σου.Προσπάθησε να μην ανάβει τόσο το κεντρικό φωτιστικό που βρίσκεται στο ταβάνι, αλλά δοκίμασε φώτα δαπέδου, βοηθητικά λαμπάκια και επιτραπέζιες λάμπες. Όλα μαζί, φτάνουν και περισσεύουν, δίνοντας ένα σοφιστικέ cozy αποτέλεσμα.
Μπορείς να ξεκινήσεις βάζοντας ότι σου άρεσε περισσότερο από όλα αυτά. Σιγά σιγά, βήμα βήμα, με δοκιμές και μεράκι, θα απογειώσεις τον χώρο σου. Είμαι εδώ να σου λύσω κάθε απορία.
Μαρία Παπαδογρηγοράκου
Interior designer
www.mayodeco.gr
pics via pinterest, MayoDeco
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στις 16.11.19 στο www.glafkisdolcevita.com
Πηγή: Mayodeco.gr