Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 14:19

Πύργος: Έρχεται νέο σημείο αναφοράς στη διασκέδαση της πόλης...

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ένας νέος χώρος για τη νυχτερινή διασκέδαση του Πύργου, έρχεται σε λίγες ημέρες στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες προχωρούν πυρετωδώς και λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε και το opening.

Πρόκειται για ένα μπαρ που θα στεγαστεί στον όροφο κεντρικού κτιρίου του Πύργου σε μια γωνία που έχει αφήσει εποχή...

Και επειδή μόλις η κουβέντα άνοιξε για το μπαρ σε όροφο, οι περισσότεροι θυμήθηκαν τις επικές βραδιές που έχει ζήσει η πόλη στην "Πέλοπος" ένα μπαρ που άφησε εποχή στη διασκέδαση της πόλης, στην ομώνυμη οδό, ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε κάτι διαφορετικό, που θα ταράξει τα "στάσιμα" νερά της νυχτερινής ζωής του Πύργου, των τελευταίων χρόνων...

Ιδιοκτήτες δύο αδέρφια, αγαπητά στην τοπική κοινωνία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά...

Εμείς να ευχηθούμε "καλές δουλειές" και περιμένουμε το αποτέλεσμα, μόλις οι πόρτες ανοίξουν σε περίπου μια εβδομάδα...

Φωτογραφία αρχείου by wu yi on Unsplash

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 15:11

Σχετικά Άρθρα

  • Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ο Μητσοτάκης - Οι θέσεις της χώρας μας
    Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα ο Μητσοτάκης - Οι θέσεις της χώρας μας

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σήμερα Παρασκευή 1/12 και αύριο Σάββατο 2/12 στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

    Σήμερα Παρασκευή, στις 11:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua. Στις 12:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο. Στις 12:30, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «9th Our Ocean Conference 2024: Priorities and Opportunities» και στις 14:30 στην εκδήλωση «Unveiling the next GR -Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία.

    Το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ολομέλεια της συνόδου.

    Η ενίσχυση των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συγκρατεί την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό C είναι ο βασικός στόχος της Ελλάδας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου για την κλιματική αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

    Στην COP28 η Ελλάδα εκπροσωπείται σε υψηλότατο επίπεδο, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

    Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στο Ελληνικό Περίπτερο. Μαζί με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Πολιτειών για το κλίμα Τζον Κέρι, θα παρουσιάσει το Συνέδριο «Our Ocean Conference», τη διοργάνωση του οποίου για το 2024 έχει αναλάβει η χώρα μας. Το Συνέδριο, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα, επικεντρώνεται στην προστασία των ωκεανών του πλανήτη και των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

    Στη δεύτερη εκδήλωση ο πρωθυπουργός, μαζί με τον πρόεδρο της COP28 και Ειδικό Απεσταλμένο για την Κλιματική Αλλαγή των ΗΑΕ, Σουλτάν Αλ Τζάμπερ, θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ειδική εκδήλωση για την αποκάλυψη του επόμενου νησιού που θα ενταχθεί στην πρωτοβουλία των GR-Eco Islands, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη.

    Στο Ελληνικό περίπτερο, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προγραμματίσει περισσότερα από 30 εκδηλώσεις, όπου θα αναπτυχθεί όλο το εύρος της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς και εταιρείες και θα προβάλλονται και μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ελληνικής συμμετοχής (www.greeceincop.gr), στην οποία υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τις θεματικές των εκδηλώσεων και τους συμμετέχοντες.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα ο Μητσοτάκης: Ποιους θα συναντήσει στο Παρίσι και ποιες προτάσεις θα καταθέσει
    Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα ο Μητσοτάκης: Ποιους θα συναντήσει στο Παρίσι και ποιες προτάσεις θα καταθέσει

    Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους αμάχους της Γάζας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Η Διάσκεψη γίνεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή καθώς υπάρχει μεταξύ άλλων η συζήτηση για την πιθανότητα διάνοιξης θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Λωρίδα της Γάζας, εγχείρημα βέβαια που είναι επιχειρησιακά σύνθετο.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διάσκεψη θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Παράλληλα αναμένεται να τονίσει ότι όλες οι πλευρές οφείλουν να σεβαστούν το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και να υπογραμμίσει την αυξανόμενη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων στη Γάζα. Θα επισημάνει ακόμα πως πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει την ανάγκη να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις ώστε να υπάρξει συνεχής ροή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Θα επαναλάβει ακόμα την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού. Να σημειωθεί εδώ πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε συνεννόηση με τους εμπλεκομένους και με την Κυπριακή Δημοκρατία για την πιθανότητα διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης προς τη Λωρίδα της Γάζας.

    Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο Politico που σημείωσε ότι ελληνικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Αίγυπτο «παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια και εάν μπορούμε να διερευνήσουμε την πιθανότητα ενός θαλάσσιου διαδρόμου, ο οποίος βεβαίως θα πρέπει να περιβάλλεται από την πλήρη ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα συγκεκριμένα πλοία θα φθάσουν με ασφάλεια στη Γάζα, θα το πράξουμε».

    Υπενθυμίζεται πως σήμερα στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί κράτη-μέλη της Ε.Ε, κράτη της περιοχής, μέλη της G20 (με την εξαίρεση της Ρωσίας), οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), διεθνείς δωρητές, ο ΟΗΕ και περιφερειακοί οργανισμοί, η Παλαιστινιακή Αρχή και μη κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται στο πεδίο στη Λωρίδα της Γάζας.

    Σειρά διπλωματικών κινήσεων από την Αθήνα

    Σήμερα το πρωί Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης Μοχάμαντ Στάγιεχ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα επαναλάβει την ελληνική θέση ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό και ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων είναι η Παλαιστινιακή Αρχή. Επίσης θα επαναλάβει την πάγια θέση της Ελλάδας για λύση δύο κρατών σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο, στη συνέχεια επισκέφθηκε το Ισραήλ ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής. Το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη είναι μια σειρά διπλωματικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενώ το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

    Να σημειωθεί τέλος πως σήμερα και αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας της χώρας και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και του Κόλπου, η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης των δύο χωρών και η προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογία

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Χορός μέχρι το ξημέρωμα - Απίστευτος κόσμος στο Καρναβάλι (photos & video)
    Πάτρα: Χορός μέχρι το ξημέρωμα - Απίστευτος κόσμος στο Καρναβάλι (photos & video)

    Ξημερώματα Σαββάτου και ο κόσμος ακόμη χόρευε στους δρόμους της Πάτρας.

    Η πρωτεύουσα του κεφιού αποδιεκνύεται ακόμη μια φορά η Πάτρα. Χιλιάδες κόσμου γλεντούσε στους δρομους και στα κλαμπ της πόλης , ενώ χιλιάδες ήταν όσοι βρίσκονταν στην Πλατεία Γεωργίου και στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης.

    Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα και ο φακός του tempo24 αποτύπωσε τις εικόνες που βλέπετε.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ξεκίνησε η απαγόρευση εισόδου στα δάση, τι ισχύει με το κάπνισμα κυψελών
    Ξεκίνησε η απαγόρευση εισόδου στα δάση, τι ισχύει με το κάπνισμα κυψελών

    Από την Πέμπτη (14 Ιουλίου 2022) απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις περιοχές όπου αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, δηλαδή σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα.

    Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή, ενώ θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα ανέρχεται σε 300 ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) κ. Αναστάσιος Ποντίκης δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «οι μελισσοκόμοι εξαιρούμαστε από τις απαγορεύσεις γιατί θα πρέπει να επισκεπτόμαστε τις κυψέλες. Όσον αφορά τις εργασίες κατά την αντιπυρική περίοδο, κατά τις ημέρες με δείκτες επικινδυνότητας 1 και 2 γίνονται εργασίες με συμβατικό καπνιστήρι. Με δείκτη 3 με το συμβατικό καπνιστήρι γίνονται εργασίες μέχρι τις 10 το πρωί. Με το ηλεκτρονικό καπνιστήρι επιτρέπονται οι εργασίες για δείκτες 1, 2 και 3. Αυτά αποφασίστηκαν στην συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία, στο ΥπΑΑΤ, με τον Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου».

    Πάντως η απαγόρευση εισόδου σε εθνικούς δρυμούς και δάση αποτελεί μια πολιτική της κυβέρνησης που θέλει συνεχώς να ρίχνει ευθύνες για τις πυρκαγιές στους πολίτες και δεν προχωρά σε αγορά πυροσβεστικών μέσων και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού.

    Για το πρόστιμο θυμίζουμε ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που είχε ψηφιστεί τον Αύγουστο του 2021, το αρχικό πρόστιμο ήταν 1.000 ευρώ για τους παραβάτες που κυκλοφορούσαν σε εθνικούς δρυμούς και δάση (εξοντωτικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα). Τελικά η κυβέρνηση με τροπολογία, που έκανε τον Απρίλιο του 2022, προχώρησε στη μείωση του προστίμου στα 300 ευρώ.

    Εκτός από τους μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους - που λόγω επαγγέλματος κυκλοφορούν στα δάση - υπάρχουν περιπατητές, ορειβάτες, ποδηλάτες και αθλητές που κυκλοφορούν σε δρυμούς και δάση και θα μπορούσαν να ενημερώνουν την πυροσβεστική αν έβλεπαν εστία φωτιάς. Η γρήγορη ενημέρωση βοηθά στην κατάσβεση μιας φωτιάς παραδέχεται και η πυροσβεστική. Κάποτε θα πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική και αντί να απουσιάζουν οι πολίτες από τα δάση να δίνουν κίνητρα για να τα επισκέπτονται. Μόνο όταν υπάρχουν πολίτες στα δάση θα μπορούν να τα προστατεύσουν. Επίσης έχει πλέον αποδειχθεί ότι η ορθολογική βόσκηση των αγροτικών ζώων συμβάλλει θετικά στη διατήρηση βιοτόπων.

    Πηγή: Agrotypos.gr
  • Το Κατάκολο επιστρέφει… - Κινήσεις για να ξαναζωντανέψει αυτό το καλοκαίρι
    Το Κατάκολο επιστρέφει… - Κινήσεις για να ξαναζωντανέψει αυτό το καλοκαίρι

    Κάτι καλό φαίνεται πως ετοιμάζεται φέτος στο Κατάκολο, ώστε το επίνειο του Πύργου, το γραφικό λιμάνι, να ζωντανέψει στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης. Ήδη από πέρυσι - παρότι μέσα στην πανδημία - υπήρξαν μικρά πράγματα που δημιούργησαν ένα ρεύμα προς το λιμάνι.

    Φέτος όπως μαθαίνουμε, το ενδιαφέρον φουντώνει, συμμαχίες και συνεργασίες έρχονται και ο στόχος είναι ένας… Το λιμάνι να ξαναγίνει προορισμός για τους ντόπιους αλλά και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά κυρίως τις νύχτες.

    Οι περισσότεροι νοσταλγούν τις όμορφες βραδιές της δεκαετίας του 1990, σε εποχές που για να περάσεις μπροστά από το Ciao καθημερινή ήθελες μισή ώρα, ενώ τα Παρασκευοσάββατα απλά έφτανες εκεί και δεν υπήρχε κανένας λόγος για να διασχίσεις την προκυμαία. Ή για τα βράδια που στο “Αέναον” αν δεν πήγαινες νωρίς, δεν έβρισκές ούτε ένα σημείο για να σταθείς…

    Όπως μαθαίνουμε νέα στέκια ετοιμάζονται και αυτά φαίνεται πως θα συμπαρασύρουν και τα υπάρχοντα, με προφανή στόχο συνολικά να ζωντανέψει στο λιμάνι… Οι υγιείς επιχειρηματίες μετά από αρκετά χρόνια απραξίας - όπου ακόμα και Σαββατόβραδο μετά τις 12 δεν κυκλοφορούσε ψυχή στο Κατάκολο - αντιλήφθηκαν πως η άνοδος της περιοχής και ο επαναπροσδιορισμός της στον χώρο της διασκέδασης, δεν αποτελεί ατομική υπόθεση, αλλά θέλει ομαδική δουλειά.

    Έτσι υπήρξαν συζητήσεις και αναμένεται - σύμφωνα πάντα με όσα μαθαίνουμε - να δούμε όμορφα πράγματα φέτος.

    Νέα στέκια θα δημιουργηθούν στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, live βραδιές ετοιμάζονται, ενώ και η αναβίωση του “Αέναον” μπαίνει στο παιχνίδι, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για το χώρο, που παραμένει ελεύθερος και ανήκει στο δήμο Πύργου.

    Τουλάχιστον δύο γωνιές “εμβληματικές” τα παλιότερα χρόνια στο λιμάνι, θα ζωντανέψουν από επιχειρηματία που έχει δώσει πολύ θετικά και ποιοτικά δείγματα γραφής και γνωρίζει πως θέλει πολύ δουλειά για να φτάσεις στην επιτυχία και όχι αρπαχτές.

    Λιμάνι πιάνουν και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, που διαγράφουν επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια και θα συμπαρασύρουν με συμμαχίες και συνεργασίες και άλλους.

    Στο λιμάνι υπάρχουν συζητήσεις για συναυλίες και όμορφες βραδιές και αναμένουμε τον τελικό σχεδιασμό.

    Αν συνυπολογίσουμε την διοργάνωση του νέου φεστιβάλ Φειάς από το δήμο Πύργου, τις δράσεις που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Port Festival που θα επιστρέψει φέτος δυναμικά, το Κατάκολο θα αποτελέσει το επίκεντρο αυτό το καλοκαίρι.

    Για την περιοχή του Πύργου η επιστροφή του Κατακόλου στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης ως μια από τις πρώτες επιλογές σημαίνει πολλά, την ώρα που άλλες περιοχές παρουσιάζουν μια τάση κορεσμού, ενώ αρκετός κόσμος θα σκεφτεί και το κόστος της μετακίνησης που έχει αυξηθεί σημαντικά. Και το Κατάκολο αποτελεί έναν κοντινό και αγαπημένο προορισμό…

    Τέλος αν καταφέρει ο δήμος Πύργου να προχωρήσει την σχεδιαζόμενη ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στην παραλία από τη μαρίνα έως την περιοχή “Συκιά” Κατακόλου, τότε θα δημιουργήσει νέες πολύ θετικές προοπτικές αλλάζοντας άρδην την εικόνα στην περιοχή, επιτυγχάνοντας τον απόλυτο επαναπροσδιορισμό του Κατακόλου.

  • Τι αλλάζει μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση
    Τι αλλάζει μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση

    Τι οδήγησε στην απόφαση για επιστροφή της μουσικής και απευλεθέρωση του ωραρίου - Ξεκινάει από Δευτέρα η κατ' οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών - Μικρή παράταση σε όσους δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση

    Την επάνοδο σε μια πιο ομαλή καθημερινότητα σηματοδοτεί η τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου καθώς από τη Δευτέρα τα ξημερώματα απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης και επιτρέπεται η μουσική. Παράλληλα την ίδια ημέρα ξεκινά και η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης για ασθενείς 18 ετών και άνω με σοβαρες υποκείμενες παθήσεις που νοσούν από κορωνοϊό. Μικρή παράταση δίδεται και σε όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη -ενισχυτική- δόση.

    Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου για τον κορωνοϊό και από 31/1 ξεκινά η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2021 και αφορούσαν στη λειτουργία της εστίασης/διασκέδασης έως τις 24:00, χωρίς μουσική, με έξι άτομα ανά τραπέζι, απαγόρευση ορθίων και είσοδο στους κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.
    Από τη Δευτέρα λοιπόν η εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ κλπ) μπορούν να επαναλειτουργούν χωρίς περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας τους με μουσική (live ή dj sets) αλλά μόνο με καθήμενους πελάτες και όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι. Οι εισερχόμενοι στους κλειστούς χώρους θα πρέπει να φέρουν οπωσδήποτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ στους ανοικτούς χώρους μπορούν να γίνονται δεκτοί και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

    Εξακολουθούν ωστόσο να ισχύουν τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας τόσο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσο στις υπεραγορές (σούπερ μάρκετ), αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

    Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός στη χωρητικότητα έως 10% και 1000 άτομα, με τον υπουργό Υγείας να σημειώνει ότι, «θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες».
    Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης αιτιολογώντας τη μερική άρση των μέτρων ελήφθησαν υπόψη «η μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, η ισορροπία εισιτηρίων/εξιτηρίων στα νοσοκομεία και τα νέα δεδομένα για την Omicron, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα».

    Τι οδήγησε στη χαλάρωση των μέτρων

    Σε φάση αποκλιμάκωση βρίσκεται η διασπορά του κορωνοϊού όπως μαρτυρά η σταθεροποίηση σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο του κυλιόμενου μέσου όρου του επταημέρου στις 18.000 περίπου νέα κρούσματα την ημέρα, με την μετάλλαξη Omicron να συντελεί σε ηπιότερη νόσηση στους πλήρως εμβολιασμένους και τα άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ κυριαρχεί πια και στις νοσηλείες που είναι ολιγοήμερες και μόνο στα ηλικιωμένα άτομα με πολλές συνοσηρότητες προκαλεί παρατεταμένες νοσηλείες ή και θάνατο.

    «Τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 5% την τελευταία εβδομάδα και καταγράφηκε μία μείωση στις νέες εισαγωγές κατά 12%. Το κύμα της Omicron φαίνεται να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο πλατό (plateau)», ανέφερε χθες ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, εννοώντας ότι το επιδημικό κύμα έφτασε στην κορύφωσή του και δεν έχει πια τη δυναμική να προκαλέσει νέες εξάρσεις. Μάλιστα, είπε ότι όπως και άλλες χώρες έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το λεγόμενο «μεταπανδημικό στάδιο» που έρχεται μεν, με αργό βηματισμό δε.

    Σύμφωνα με στοιχεία του protothema.gr και του ygeiamou.gr, οι ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας ανέρχονταν έως χθες σε 4.670, με έναν σχεδόν στους πέντε να νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, Αρν. Πίεσης), με την κάλυψη των απλών κλινών Covid να παραμένει στο 57% και στο 85% σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

    «Για πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες ο αριθμός των νέων εισαγωγών στην επικράτεια ήταν κάτω από 400 ασθενείς, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών μειώθηκε στις 451 νέες εισαγωγές ανά μέρα από 540 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε πάντως πως «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει ιδιαίτερα υψηλό» αναφέροντας ότι τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται περί τις 150.000.

    Υπέρ της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων συνηγόρησε και το προγνωστικό μοντέλο που δείχνει ότι επίκειται αποκλιμάκωση και των σκληρών δεικτών τις επόμενες εβδομάδες. «Προβλέπεται ότι μέσα στις επόμενες 3 με 4 εβδομάδες, οι ασθενείς που θα παραμένουν διασωληνωμένοι θα μειωθούν στους 550 με 600 - από 633 που ήταν χθες - ενώ παράλληλα θα μειωθεί και ο αριθμός των νέων θανάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

    Από Δευτέρα η διάθεση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης

    Από την προσεχή Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μπαίνουν στη θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών τα αντιικά χάπια μολνουπιραβίρης που έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία Merck (MSD στην Ελλάδα) σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics.

    Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 5.700 συσκευασίες μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης για την πανδημία, ενώ μετά την έγκρισή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) - που αναμένεται να συμβεί σύντομα -, θα παραληφθούν άλλα 25.000 κουτιά.

    Η μολνουπιραβίρη αναστέλλει την αναπαραγωγή του ιού με φυσικό επακόλουθο τη μείωση του φλεγμονώδους φορτίου στον οργανισμό, μειώνοντας κατά 50% τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο και/ή θανάτου από Covid-19. Η δοσολογία είναι 8 χάπια ημερησίως σε χρονική κατανομή ανά 12 ώρες και η διάρκεια της θεραπείας 5 ημέρες. Η χορήγηση πρέπει να γίνει εντός πέντε ημερών από την επιβεβαίωση της λοίμωξης Covid-19 με Rapid ή PCR test.

    Αντενδείξεις
    Η αντιική θεραπεία δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε γυναίκες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες. Οι γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για 4 ημέρες μετά την τελευταία δόση. Ο θηλασμός θα πρέπει να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για 4 ημέρες μετά τη χρήσης της μολνουπιραβίρης. Οι συστάσεις αυτές δίνονται καθώς εργαστηριακές μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι υψηλές δόσεις μολνουπιραβίρης μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του εμβρύου.

    Ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες
    Όσον αφορά την ασφάλεια, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας και εντός 14 ημερών μετά την τελευταία δόση μολνουπιραβίρης ήταν διάρροια, ναυτία, ζάλη και πονοκέφαλος, τα οποία ήταν όλα είτε ήπια, είτε μέτρια.

    Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι

    Ο θεράπων ιατρός έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση χορήγησης αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης για έναν ασθενή, εφόσον πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια:

    Έχει ηλικία 18 ετών και άνω
    Δεν είναι σε κατάσταση κύησης ή γαλουχίας

    Έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR ή Rapid test το οποίο έχει διενεργηθεί κατά το τελευταίο πενθήμερο

    Έχει έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους παράγοντες υψηλού κινδύνου:
    - Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων
    - Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου
    - Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
    - Κυστική Ίνωση
    - Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία)
    - Αιματολογικές κακοήθειες το τελευταίο έτος
    - Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες & 2-παθείς λόγω θεραπείας με Β-ειδικούς παράγοντες
    - HIV με CD4<200 κύτταρα/μL
    - Επί επιδημικών εξάρσεων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
    - BMI > 35
    - Χρόνια νεφρική νόσος
    - Χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια υπό οξυγονοθεραπεία
    - Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση
    - Διαβήτης υπό θεραπεία
    - Συμφορητική Καρδιακή Ανεπάρκεια (ΝΥΗΑ ≥Class II)
    - Χρόνια ηπατική νόσος
    - Καρδιαγγειακή Αρτηριακή Υπέρταση υπό θεραπεία
    - Θαλασσαιμία
    - Δρεπανοκυτταρική αναιμία.

    Πως θα γίνεται η αίτηση - Με courier στο σπίτι τα χάπια

    Όπως και στην περίπτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, για τη χορήγηση των αντιικών χαπιών μολνουπιραβίρης ο θεράπων ιατρών θα πρέπει να υποβάλλει αίτημα στην ειδική πλατφόρμα, με τη γραπτή συγκατάθεση του ασθενή.

    Το αίτημα θα εξετάζεται από αρμόδια 5μελή Επιτροπή (που απαρτίζεται από τους καθηγητές Στυλιανό Λουκίδη, Αναστασία Κοτανίδου, Αναστασία Αντωνιάδου και τους γιατρούς Αθανάσιο Σκουτέλη και Ελευθέριο Θηραίο) αν ο ασθενής πληροί τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.

    «Η απάντηση θα δίδεται εντός 24 ωρών και θα αποστέλλεται με SMS και στο γιατρό και στον ασθενή. Από εκεί και πέρα θα επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ με τον ασθενή και θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία του και τη διεύθυνση του», εξήγησε χθες η κυρία Γκάγκα.

    Μάλιστα, προς διευκόλυνση όλων αποφασίστηκε τα αντιικά χάπια να παραδίδονται μέσω εταιρειών courier στη διεύθυνση του τόπου κατοικίας του ασθενή. «Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τους συμπολίτες μας, χωρίς ταλαιπωρία. Είναι πολύ σημαντικό για ανθρώπους που είναι άρρωστοι, που μπορεί να μολύνουν τους άλλους, η παράδοση να γίνεται στο σπίτι», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

    Μικρή παράταση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

    Τέλος υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας και των δυσλειτουργιών που αυτή προκάλεσε στην καθημερινότητα των πολιτών, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας δίδεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον αρχικό εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση έως και την 7η Φεβρουαρίου, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νέα μέτρα: Αυστηρά πρόστιμα για ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι
    Νέα μέτρα: Αυστηρά πρόστιμα για ιδιωτικά οργανωμένα πάρτι

    Κάθε ρεκόρ σπάνε τα κρούσματα κορονοϊού, με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει καταστεί κυρίαρχη και νέα μέτρα να έχουν τεθεί σε ισχύ σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά. Η Πρωτοχρονιά μπήκε στο mute, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείσουν στις 2:00. Επίσης, όπως προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα πολύ αυστηρά είναι τα πρόστιμα για τη διοργάνωση πάρτι και άλλων εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους.

    Νέα μέτρα: Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τα πάρτι

    Συγκεκριμένα, απαγορεύονται:

    • η διενέργεια δημόσιων ψυχαγωγικών εορταστικών εκδηλώσεων,
    • η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό,
    • η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθ ση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης.

    Τα πρόστιμα

    Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τη «διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό μη επαγγελματικό χώρο που μισθώνεται ή παραχωρείται προς τον σκοπό αυτό, καθώς και διενέργεια οποιασδήποτε μορφής ψυχαγωγικών συναθροίσεων και εκδηλώσεων σε ιδιωτικό χώρο έναντι ανταλλάγματος ή εφόσον αυτές εμπεριέχουν τη μίσθωση εξοπλισμού ή υπηρεσιών μουσικής διασκέδασης» προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

    Το παραπάνω πρόστιμο αφορά την 1η παράβαση, ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

    Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα

    Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6:00 το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, με φόντο την τρομακτική διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

    Σημαντικές αλλαγές και πιο αυστηρά μέτρα για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα καθώς πλέον θα λειτουργούν χωρίς μουσική. Αναφορικά με τη διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις δύο το πρωί αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

    Νέα μέτρα: Αναλυτικά τι ισχύει με την ΚΥΑ

    Ρεβεγιόν μέχρι τις 2 χωρίς μουσική

    Συνοπτικά τα νέα μέτρα:

    • Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Σημειώνεται πως απαγορεύεται και η μουσική. Μόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 αλλά με όλες τις ισχύουσες απαγορεύσεις.
    • Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
    • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
    • Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%
    • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο η οποία θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
    • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.
    • Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Έναστρες νύχτες μόνο για εμβολιασμένους - Τι έρχεται στις μεγάλες πίστες
    Έναστρες νύχτες μόνο για εμβολιασμένους - Τι έρχεται στις μεγάλες πίστες

    Ο Μαζωνάκης ξεκίνησε χθες, ο Ρέμος την επόμενη Παρασκευή, ο Αργυρός ξεκινάει στις αρχές Δεκέμβρη όπως και ο Σαμπάνης που νόσησε πριν την πρεμιέρα ενώ ο Οικονομόπουλος έχει ήδη σύρει τον χορό εδώ και λίγες εβδομάδες

    Δεν χρειάζεται παρά να κάνεις μια βόλτα για να διαπιστώσεις, το αυτονόητο σε ό,τι αφορά το reloaded της Αθηναϊκής νύχτας που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες.

    Ο κόσμος διψάει για να διασκεδάσει χωρίς τον φόβο του Covid-19 και πολύ δύσκολα μπορείς να του αλλάξεις γνώμη, μετά από τόσους μήνες αποχής.

    Στον Νίκο Οικονομόπουλο δεν πέφτει καρφίτσα, στον Βέρτη την Κυριακή το βράδυ γίνεται χαμός ενώ από χθες το βράδυ και μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη όλα τα δυνατά ονόματα «οπλίζουν» και ξεκινούν μια πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση.

    Μια επανεκκίνηση που αφορά μόνο τους εμβολιασμένους οι οποίοι εισέρχονται με επίδειξη πιστοποιητικού και ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης για να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί.

    Ο Ρέμος και η υπερπαραγωγή του κυρίου Ηλία

    Κάποιοι τυχεροί που πέρασαν την είσοδο αυτού που κάποτε ήταν η «Ιερά Οδός» έμειναν κυριολεχτικά με το στόμα ανοιχτό μπροστά στο νέο εγχείρημα του Ηλία Μαροσούλη που φέτος θα φιλοξενεί τον Αντώνη Ρέμο.

    Το «NOX» όπως ονομάστηκε-σημαίνει νύχτα στα Λατινικά-είναι ένα stage που πολύ δύσκολα συναντάς στην Ελλάδα με μια αισθητική που παραπέμπει σε χώρους τους εξωτερικού.
    nox

    Έργα τέχνης, βελούδινοι καναπέδες και μια αμφιθεατρική αρχιτεκτονική που επιτρέπει σε όλους να βλέπουν την πίστα συμπράττουν με ηχητικά συστήματα και φωτισμούς που κόστισαν πάρα πολλά.

    Υπάρχουν prive θεωρεία και ένα μενού που υπογράφει ο πολύς Άρης Βεζενές, δείγμα και αυτό του ύψους της επένδυσης που σύμφωνα με πληροφορίες άγγιξε τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
    nox2

    Στην πρώτη παρουσίαση του χώρου, ο επιχειρηματίας Ηλίας Μαροσούλης που μετράει μισό αιώνα στη νύχτα και ακόμη δεν τη βαρέθηκε μίλησε συγκινημένος για το νέο εγχείρημα έχοντας δίπλα του τον Αντώνη Ρέμο και τον Άγγελο Κοταρίδη.

    Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα λεπτό για να τον πιάσουν τα κλάματα, μιλώντας για την συνεργασία του με τον Ρέμο, τον οποίο πάντα ήθελε αλλά δεν μπορούσε να τον υπογράψει.

    Όταν έγινε αυτό, η πανδημία και το lock down ανέβαλαν την αρχή που τελικά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 26 Νοεμβρίου, ενώ ήδη είναι sold out τα πρώτα δύο διήμερα.
    remos1

    Ενδιαφέρον point; Το γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια ο Ρέμος θα τραγουδάει και τις Κυριακές, κάτι που θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο, πιθανότατα κοντά στις γιορτές.

    Κάτι που θα τον φέρει απέναντι στον Νίκο Βέρτη, που μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που εμφανίζεται Σάββατο και Κυριακή έχοντας δημιουργήσει κάτι σαν θεσμό.

    Ο Μαζώ που φωτίζει τη νύχτα, η Αθήνα του Αργυρού και ο Σαμπάνης

    Από χθες το βράδυ ο Γιώργος Μαζωνάκης φωτίζει τη νύχτα στο «Κέντρο Αθηνών» όπου θα εμφανίζεται κάθε Πέμπτη και Σάββατο, αλλά όχι Παρασκευή.
    mazo

    Είναι κι αυτό μια ιδέα που είχε το παιδί της νύχτας για να διαφοροποιηθεί εξακολουθώντας να πορεύεται με την δική του ξεχωριστή αισθητική ως ένας γοητευτικός αλήτης.

    Ουσιαστικά θα παίζει μόνος του έχοντας τον Γιώργο Λιβάνη μαζί του σε ένα πρόγραμμα όπου θα λέει τα πάντα με την άνεση ενός μεγάλου σε εύρος ρεπερτορίου που έχει ζυμωθεί χρόνια.

    Και σε αυτό χωράνε από το «Φεύγω για μένα» και το «Είσαι το λάθος μου το τελευταίο» μέχρι η «Δραπετσώνα» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Υπάρχω» του Καζαντζίδη.

    Προς παραλία μεριά ο Κωνσταντίνος Αργυρός συμπράττει με την Ελένη Φουρέϊρα και τον γιο του Γιάννη Πλούταρχου, Γιώργο Κακοσαίο στο «Teatro» του Κώστα Μπερτάκη.

    Η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη για τις 3 Δεκέμβρη αλλά υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, αφού η ανακαίνιση του μαγαζιού μπορεί να μην έχει τελειώσει.

    Αντίθετα ο Γιώργος Σαμπάνης που ανέβαλλε την προγραμματισμένη για χθες έναρξη των εμφανίσεων του στο «Έναστρον» του Κώστα Ματσίκα αφού νόσησε τον κορωνοϊό-είναι εμβολιασμένος- θα ξεκινήσει τελικά στην ερχόμενη Παρασκευή έχοντας συμπαραστάτες τον Snik και την Ζόζεφιν.

    Η φόρα του Οικονομόπουλου και οι άλλοι

    «Από έρωτα δεν πέθανε κανείς» τραγουδάει ο Νίκος Οικονομόπουλος στην «Φαντασία» εδώ και λίγες εβδομάδες και όπως έλεγε χαρακτηριστικά αντίπαλος επιχειρηματίας της νύχτας «το μαγαζί πάει τρένο».

    Κι αυτό συμβαίνει εν πολλοίς επειδή ο καλός τραγουδιστής φέτος είναι ίσως πιο επικοινωνιακός από ποτέ, παίζει με τον κόσμο και όλο αυτό μόνο καλό του έκανε. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Πέτρος Ιακωβίδης και η Ήβη Αδάμου που «ζεσταίνουν» το κοινό πριν από τον Οικονομόπουλο.

    oikonomopoulos

    Ο Χρήστος Μενιδιάτης μετά την καλοκαιρινή σεζόν στο Frangelico θα εμφανίζεται από τις 26 του μήνα μαζί με την Καίτη Γαρμπή στην «Αυτοκίνηση», ενώ μαζί τους θα είναι οι «Αλκατράζ».

    Συνεχίζουν στο «Ω» ο Γιώργος Γιαννιάς και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ η εντυπωσιακή Θέλξη εμφανίζεται στο «Crystal» δουλεύοντας τετραήμερα!

    Στο «Estate» τέλος έχουμε πραγματικά το σχήμα έκπληξη της χρονιάς με τον Τριαντάφυλλο και τον Κωνσταντίνο Παντελίδη πρώτα ονόματα, να προσπαθούν να σηκώσουν το βάρος μιας πίστας στην οποία έχουν τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς, ο Στέλιος Ρόκκος και η Έλενα Παπαρίζου.

    estate

    Ήδη πολλοί στοιχηματίζουν στο κατά πόσο θα αντέξει το συγκεκριμένο σχήμα που μόλις ξεκίνησε, σε μια σεζόν που θα όλοι θέλουν όσο το δυνατόν πιο μεγάλο κομμάτι από την πίτα της νύχτας.
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch