1400 γρ. μοσχάρι για σούπα με το κόκκαλο
2400 ml νερό
Αλάτι 1,5 κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
θυμάρι 1/2 κ.γ.
2 φύλλα δάφνη
960 ml ζωμό λαχανικών
4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Χρόνος Προετοιμασίας
45'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
12 άτομα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το κόκκαλο του και το νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια πρός δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που βγάζει το κρέας καθώς βράζει.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου δυόμιση ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη απο την καρσαρόλα και ξεκοκκαλίζουμε το κρέας. Βάζουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για ακόμη μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά.