Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Βασίλης Σπανούλης στο Instagram
Η Ολυμπία Χοψονίδου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Την αποκάλυψη έκανε ο σύζυγός της Βασίλης Σπανούλης αναρτώντας μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στην οποία ποζάρει και με τα έξι τους παιδιά, γράφοντας «No 6»:
Ο θρύλος του Ολυμπιακού δεν γινόταν να λείπει από την μεγάλη γιορτή προς τιμήν του "αδερφού" του, όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τέσσερις φωτογραφίες από την κοινή διαδρομή τους στους ερυθρόλευκους, τις οποίες συνόδευσε με ένα ιδιαίτερο μήνυμα.
Δείτε το post του Σπανούλη:
"Είμαι πολύ περήφανος για 'σένα Πρι! Γι’ αυτά που κατάφερες με την δουλειά σου, την αφοσίωσή σου, την νοοτροπία σου και την αγάπη σου! Είμαι υπερήφανος που με άντεξες όλα αυτά τα χρόνια σε αποδυτήρια, γήπεδα, αεροδρόμια, δωμάτια ξενοδοχείων, τηλέφωνα. Σ' ευχαριστώ γιατί χωρίς εσένα δεν θα ζούσαμε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας! Α MOMENT TO REMEMBER"
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αυστραλία (2/8, 14:30), η οποία θα κρίνει το μέλλον της γαλανόλευκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον... τελικό της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αντίπαλο την Αυστραλία (2/8, 14:30), εξηγώντας ότι η αναμέτρηση είναι μία ευλογία για τη γαλανόλευκη.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο στόχος του είναι η νίκη και όχι η διαφορά.
«Είναι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσαμε να έχουμε! Όταν βρίσκεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχεις ένα παιχνίδι για να προκριθείς στους οκτώ, αυτό είναι ευλογία. Για αυτό το λόγο παίζουν τα παιδιά μπάσκετ. Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ. Για να παίζουμε τέτοια παιχνίδια και να κερδίζουμε νοκ άουτ, γιατί για μας είναι νοκ άουτ», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.
Και συνέχισε: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στα παιδιά. Για μας το πρώτο μετάλλιο είναι ότι ήρθαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρότι πολλοί το θεωρούν εύκολο να κερδίσεις τη Σλοβενία και την Κροατία. Κάποιοι το παραβλέπουν. Δεν ήταν εύκολο.
Το δεύτερο μετάλλιο είναι ότι δεν αφήνουμε κανένα ματς να χαθεί. Αν τα αφήναμε τα ματς, τότε δεν θα βρισκόμασταν εδώ γιατί θα είχαμε μεγάλο ντεσαβαντάζ και το παιχνίδι με την Αυστραλία δεν θα είχε σημασία. Είτε παίζουμε καλά είτε όχι, έχουμε τεράστια μαχητικότητα.
Το τρίτο είναι παρά τη μαχητικότητα να σταματήσουμε να κυνηγάμε στο σκορ. Να είμαστε καλύτεροι, να τελειώνουμε τα ματς. Να μην υπάρχει πανικός, να υπάρχει ηρεμία και πίστη».
«Πρέπει να έχουμε πιο ορθολογικές επιλογές»
Ο Σπανούλης εξήγησε ότι ο στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η νίκη και μόνο αυτή.
«Δεν με ενδιαφέρει καμία διαφορά, παρά μόνο να παίξουμε όπως μπορούμε και να κερδίσουμε το ματς. Το χειρότερο είναι να κοιτάμε διαφορές. Αυτό που χρειάζεται είναι 40 λεπτά συγκέντρωση, σε κάθε κατοχή και να εμπιστευτούμε το πλάνο.
Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε αύριο, κάτι που δεν έχει συμβεί 15 χρόνια. Αν περάσουμε στους Οκτώ καλώς να έλθει. Αν όχι, τότε να μείνει ο ίδιος κορμός και οι ομάδες χτίζονται όπως άλλες ομάδες. Δεν πρέπει να είμαστε πυγολαμπίδα, ούτε μαγικά ραβδάκια υπάρχουν. Μακάρι να έρθει η επιτυχία από τώρα», ήταν τα λόγια του.
Όσον αφορά την Αυστραλία και τις δυνατότητές της, ο Σπανούλης υπογράμμισε: «Το τρανσίσιον είναι σημαντικό, επειδή η Αυστραλία είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά σε αυτό το κομμάτι. Εξαρτάται κι από το επιθετικό μας ριμπάουντ και τις σωστές επιθέσεις. Το κακό τρανσίσιον με την Ισπανία προήλθε από τις κακές επιθέσεις. Πρέπει να έχουμε πιο ορθολογικές επιλογές.
Για να αλλάξουν πράγματα πρέπει να κάνεις υπέρβαση, να κάνεις μία μεγάλη νίκη. Δεν γίνεται αλλιώς, δεν θα έρθει κανείς να σου πει πέρνα στους οκτώ έτσι απλά.
Αν δεν μπορείς, τότε δεν ελπίζεις σε πρόκριση. Τα παιδιά είναι έτοιμα, το θέλουν πολύ. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και στα καλά και στα άσχημα, είναι η Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πρέπει να τη στηρίξουμε».
Έτοιμη για μάχη η Εθνική, εν όψει του ημιτελικού με τη Σλοβενία, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου.
Ανυπομονησία για το συναπάντημα της Εθνικής με τη Σλοβενία και με τον Λούκα Ντόντσιτς αισθάνεται ο Κώστας Παπανικολάου, όπως εξήγησε στο φινάλε της προπόνησης της Παρασκευής (5/7), μία ημέρα πριν από τον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά (6/7 στις 17:30).
Μένουν δύο βήματα, είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και αγωνιστικά; Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που στηρίζεται σε έναν παίκτη.
"Είναι ένα βήμα ακόμα προς τον στόχο που έχουμε. Για αυτό προπονούμαστε, για αυτό ετοιμαζόμαστε, να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε όπως είπατε και εσείς εκτός κόντρα σε μια ομάδα που έχει έναν παίκτη ο οποίος είναι παγκόσμια φιγούρα να το πω έτσι, όπως έχουμε και εμείς έναν αντίστοιχα.
Είναι μια καλή ομάδα, καλά δουλεμένη. Σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι της στηρίζεται πάνω στον Ντόντσιτς αλλά δεν είναι μόνο αυτός, είναι και άλλα παιδιά που βοήθανε αλλά όπως έχουν πει πολλοί πριν από μένα και πρώτος ο προπονητής μας, εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.
Να παρουσιάσουμε το πλάνο που θέλουμε να βγάλουμε στο παρκέ όσο το δυνατόν καλύτερα, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά. Ας έχουν οι άλλοι το πρόβλημα πως θα αντιμετωπίσουν τον Γιάννη και εμάς και να μην αγχωθούμε εμείς παραπάνω απ' όσο πρέπει".
Είδαμε στο φινάλε της προπόνησης τον κόουτς να έχει έναν πολύ έντονο λόγο, είστε και εσείς οι παίκτες στην ίδια ψυχολογία;
"Σαφέστατα ο κόουτς είναι αυτός που είναι η αρχή της ομάδας. Αυτός που πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις και να σου δείξει πως αυτός πιστεύει πρώτος απ' όλους. Ο κόουτς έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά με όλα τα παιδιά, το έχει περάσει μέσα στην ομάδα. Γνωρίζει άλλωστε πάρα πολύ καλά τα κατατόπια και τον δρόμο προς την επιτυχία και νομίζω ότι έχει αγγίξει όλα τα παιδιά και περάσει το θέλω του στην ομάδα".
Έχοντας αντιμετωπίσει σχεδόν τους πάντες όλα αυτά τα χρόνια, πως νιώθεις λίγο πριν αντιμετωπίσεις τον Ντόντσιτς, νιώθεις δέος, ανυπομονησία;
"Ανυπομονησία, ανυπομονησία γενικά για το παιχνίδι. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι το οποίο έχω πει πολλές φορές πως όταν κάνεις πρωταθλητισμό αυτά ονειρεύεσαι να παίξεις. Σε γεμάτο γήπεδο, πόσο μάλλον στην έδρα μας, με όλους τους Έλληνες και ανυπομονώ να το ζήσω".
Είχαμε τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο, είναι αυτό ένα κενό το οποίο καλύπτεται;
"Ο Κώστας είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, μην το ξεχνάμε.Είναι ένα κομμάτι του παζλ που ξεκίνησε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταθούμε περισσότερο απ' όσο πρέπει. Σίγουρα μας στεναχωρεί, σίγουρα φαντάζομαι ότι βγάζει εκτός πλάνων αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μας, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά".
Ο Μήτογλου είπε χθες πως αν δεν έπαιζε θα πλήρωνε για να το δει αυτό το ματσάρισμα του Γιάννη με τον Λούκα;
"Δεν είναι μόνο δύο. Ναι είναι παίκτης παγκόσμιας εμβέλιας και πρότυπο για όλα τα παιδιά. Αλλά είναι ένα παιχνίδι που δεν θα είναι ένας με έναν αλλά πέντε με πέντε και σίγουρα σε όλα τα κομμάτια θα πρέπει να τα προσέξουμε".
Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στην σπουδαία σεζόν του Περιστερίου Bwin και παραδέχθηκε πως ήταν όνειρο για όλο τον οργανισμό να βρεθεί στο Final Four.
Το Περιστέρι Bwin συνεχίζει το ταξίδι του στο BCL και θα διεκδικήσει την κούπα στο Final Four του Βελιγραδίου. Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στο όνειρο που είχαν όλοι στην ομάδα, την νοοτροπία που έχει χτίσει, αλλά και το πως την προετοιμάζει για το ματς με την Τενερίφη στον ημιτελικό (26/4, 19:00).
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε εδώ, σε αυτό το Final Four. Πολλοί άνθρωποι δεν περίμεναν ότι θα βρεθούμε εδώ, αλλά εγώ το περίμενα. Ήταν το όνειρο μας, ο στόχος μας. Να βρεθούμε μια μέρα σε ένα Final Four με το Περιστέρι και συνέβη φέτος. Αξίζαμε να είμαστε εδώ όπως όλες οι ομάδες. Ήταν μια μεγάλη σεζόν. Και οι 4 ομάδες άξιζαν να είναι εδώ. Λέω στους παίκτες μου να είναι ο εαυτός τους και να παίζουν όπως παίζουν όλη τη χρονιά», ανέφερε αρχικά.
Για το DNA της ομάδας του Περιστερίου να μην τα παρατά ποτέ: «Αυτό δεν έρχεται από τη μία μέρα στην άλλη. Έρχεται με δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Οι σωστοί παίκτες και σωστοι χαρακτήρες ακολουθούν την νοοτροπία αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τους σωστούς παίκτες που θα ακολουθήσουν αυτή την νοοτροπία. Έχουμε... πεινασμένους παίκτες που θέλουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό στην καριέρα τους. Έχουν την ευκαιρία φέτος να το κάνουν. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα. Όλες οι δυσκολίες φτιάχνουν τον χαρακτήρα και το momentum.
Για το πως προετοιμάζει την ομάδα για ένα Final Four: «Τα δύσκολα είναι πίσω. Τώρα είναι πιο εύκολο. Το απολαμβάνω. Για το Περιστέρι ήταν δύσκολο να πάει στο TOP 16, στα play off, στο Final Four. Αλλά τώρα δεν έχουμε πίεση, πάμε απλά να παίξουμε μπάσκετ.
Για το ματς με την Τενερίφη: «Σεβόμαστε την ομάδα και τον προπονητή της. Είναι σπουδαία ομάδα με πολλά Final Four. Έχουν δείξει την winning mentality. Eμείς είμαστε νέοι σε Final Four. Όλες οι ομάδες όμως έχουν πιθανότητες, από 25%. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας. Είναι μια ομάδα η Τενερίφη που έχει σε όλα απαντήσεις. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους έξυπνους, απλά να παιξουμε μπάσκετ
Για τις παλιές μάχες που είχε στην πόλη σαν παίκτης: «Έχω όμορφες αναμνήσεις, αλλά κρατώ τις αναμνήσεις αυτές. Όμως τώρα δεν παίζω, οι παίκτες μου το κάνουν. Είναι οι πρωταγωνιστές. Εμείς τους δίνουμε οδηγίες. Αυτοί αποφασίζουν για το παιχνίδι.
O Βασίλης Σπανούλης σχολίασε ορισμένες από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τρίποντο που πέτυχε μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη και έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό το 2016.
Ο Βασίλης Σπανούλης φιλοξενήθηκε στο BasketNews και κλήθηκε να σχολιάσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του. Μεταξύ αυτών, το τρίποντο στο ΟΑΚΑ μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη που σφράγισε το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού το 2016.
Ο κόουτς του Περιστερίου bwin και ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε:
Για το νικητήριο τρίποντο μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη στον 4ο τελικό το 2016 που έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό: «Το είχα ξεχάσει αυτό… Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα buzzer-beater που σημείωσα στην καριέρα μου. Έχω χάσει πολλά σουτ σαν αυτό, αλλά όταν πιστεύεις, έχεις το κουράγιο και προπονείσαι κάθε μέρα σε τέτοια σουτ, θα έρθουν στιγμές σαν αυτή όπου με ένα σουτ θα κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα».
Για το αν ο Διαμαντίδης του έκανε παράπονα κάποια στιγμή για αυτό το σουτ: «Όχι. Αρχικά, γενικά έπαιξε σπουδαία άμυνα. Το χέρι του είναι κοντά μου, πήγε να κόψει το σουτ. Ο Δημήτρης είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία, έχει τεράστια χέρια, πήγε να κόψει το σουτ. Το σημαντικό είναι ότι συνήθως έκανα side step δεξιά. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι το περίμεναν και είπα στον εαυτό μου να πάω αριστερά επειδή δεν το περιμένουν, για αυτό το έκανα αυτό.
Σκεφτόμουν πριν πάρω το σουτ ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό για να δημιουργήσω απόσταση. Για εμένα, η σημαντικότερη ικανότητα ενός σκόρερ είναι να μπορέσει να δημιουργήσει απόσταση για να σουτάρει, οπότε προσπάθησα να το κάνω αυτό πηγαίνοντας αντίθετα απ' ό,τι άλλες φορές. Για αυτό δημιούργησα καλή απόσταση, ενώ ο Γκιστ δεν ήρθε να κάνει παγίδα, όπου θα έπαιρνε άλλος το σουτ και είδα την ευκαιρία».
Για το τι κάνει τέλειο ένα side step: «Το τέλειο side step είναι να το κάνεις γρήγορα, ώστε να έχεις μισό δευτερόλεπτο να πάρεις απόσταση, ώστε να δεις καθαρά το καλάθι».
Για το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό της EuroLeague με την ΤΣΣΚΑ το 2012: «Ωραίες αναμνήσεις. Πριν την τελευταία βολή του Σισκάουσκας, είπα στον Παπανικολάου να μου δώσει γρήγορα την μπάλα για να πάμε στην επίθεση. Η πρώτη μου επιλογή είναι πάντα να σουτάρω ή να πάω προς το καλάθι και μετά να διαβάσω και να αντιδράσω, να μην αποφασίσω από πριν τι θα κάνω.
Αρχικά, λοιπόν, απέρριψα το σκριν (σ.σ. πήγε αντίθετα από το σκριν), κάτι που έκανα συχνά στην καριέρα μου, προσπάθησα να πάω προς το καλάθι επειδή θέλαμε δίποντο, όχι τρίποντο. Πήγα δυνατά προς το καλάθι, αλλά είδα τον Κιριλένκο εκεί και τον Πρίντεζη έτοιμο για το αγαπημένο του σουτ. Πάσαρα από ένστικτο επειδή εμπιστεύομαι όλους τους συμπαίκτες μου και έτσι βρήκα τον σωστό παίκτη στο σωστό σημείο, άρα πήρα την σωστή απόφαση».
Για το αν είναι αλήθεια ότι πήγε επίτηδες πάνω στον Κιριλένκο σε αυτή την φάση -που ήταν στην δυνατή πλευρά- ξέροντας ότι ο Ρώσος ήταν καλός αμυντικός αδύνατης πλευράς, ώστε να τον υποχρεώσει σε βοήθεια και να πασάρει: «Όχι, δεν είχα χρόνο να το διαβάσω αυτό, δεν θέλω να πω ψέματα και να κάνω τον έξυπνο. Πήγα να πάρω το Πικ εν Ρολ στην αρχή, ώστε να πάρω την αλλαγή με τον Κρσιτς. Έκανα, όμως, ενστικτωδώς αυτή την κίνηση για να βγάλω εκτός ισορροπίας τον Σβεντ, μετά είδα τον Κιριλένκο εκεί -που ήταν πάντα εκεί- και βρήκα τον Γιώργο.
Ευτυχώς σε αυτή την φάση δεν μπήκε μπροστά ο Τεόντοσιτς για να κερδίσει επιθετικό φάουλ ή να με κλείσει. Αλλά και πάλι θα πάσαρα στον Μάντζαρη για να βάλει το σουτ. Πάντα σε τέτοιες καταστάσεις ήμουν επιθετικός, είχα την αυτοπεποίθηση και το θάρρος να πάρω αυτές τις αποφάσεις. Το σημαντικό για εμένα ήταν να πάρω την σωστή απόφαση, όχι το τελευταίο σουτ. Αυτό θα ήταν εγωιστικό. Εγώ ήθελα να πάρω την καλύτερη απόφαση για την ομάδα μου για να νικήσει. Πάντα έχει σχέση με την νίκη».
Για ένα σύστημα του Περιστερίου bwin από την περσινή σεζόν, που οδήγησε σε κάρφωμα του Χάμερ: «Σε αυτήν τη δράση το 5 δίνει fake pick and roll και την ίδια στιγμή ο περιφερειακός ανοίγει το γήπεδο. Μετά παίζουμε Pick and Roll, αλλά χωρίς επίθεση. Μετά ο σουτέρ κάνει curl και αν δεν είναι ελεύθερος, τότε το 5 ρολάρει και σκοράρει -επειδή πολλές ομάδες αλλάζουν στα σκριν.
Τη διαφορά την κάνει το timing στο σκριν. Στο μπάσκετ αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πολλές φορές πρέπει να διδάξεις ειδικές συνθήκες στους παίκτες, ώστε να δουν τι σκέψη μπορεί να έχει ο αντίπαλος προπονητής. Εγώ ας πούμε λέω ότι μετά από τάιμ-άουτ οι προπονητές αποφασίζουν να κάνουν blitz ή αλλαγές».
Για το αν διδάσκει τα συστήματα στις προπονήσεις ή τα σκέφτεται στους αγώνες: «Εγώ σκέφτομαι πολλά plays που βάζουμε μετά από κάθε τάιμ-άουτ. Δεν προαποφασίζω ποτέ τι θα κάνουμε, δεν έχω κάποιο χαρτάκι. Έχω πολλά στο μυαλο μου, που έρχονται εκείνη την ώρα. Κάποιες φορές σταματάω την προπόνηση για να διδάξω τους παίκτες, ενώ άλλες φορές εξηγώ στους παίκτες κάτι στο τάιμ-άουτ, όπου εξηγώ στους παίκτες τι θα κάνουμε».
Για το γεγονός ότι ο Στεφ Κάρι είχε σχολιάσει αυτό το play του Σπανούλη, δίνοντας οδηγίες αντιμετώπισης: «Είδα το σχόλιο. Είναι τεράστιο κομπλιμέντο ότι ο Στεφ Κάρι είδε αυτό το play όταν πρόκειται για το Περιστέρι και όχι για την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα δηλαδή που δεν είναι γνωστή στις ΗΠΑ. Είναι κοπλιμέντο για τον οργανισμό και εμένα.
Κάποια plays δουλεύουν μία φορά και άλλα που υπάρχει κίνηση της μπάλας, που δουλεύεις διαφορά. Αυτά τα plays είναι για μετά από τάιμ-άουτ. Μπορείς όμως να τρέξεις το ίδιο play κι άλλη φορά αλλάζοντας κάτι, για να αιφνιδιάσεις την αντίπαλη άμυνα».
Για τον ημιτελικό με την Team USA στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ στον θρίαμβο της Ελλάδας: «Είχα τεράστιο κίνητρο επειδή είχα ήδη υπογράψει στους Ρόκετς. Ήθελα να αφήσω το σημάδι μου και να κάνω τους πάντες να καταλάβουν ότι πήγαινα στο NBA για να παίξω έναν σημαντικό ρόλο και όχι απλώς να βρεθώ εκεί.
Ως ομάδα είχαμε ένα σπουδαίο ματς και ίσως είναι η σημαντικότερη νίκη στην ιστορία μας. Όλοι οι παίκτες παίξαμε με υπερηφάνεια. Είχαμε μία απίστευτη ομάδα για 4-5 χρόνια. Θυσιάσαμε πολλά, βάλαμε κάτω το εγώ μας, απολαμβάναμε να πηγαίνουμε, να χάνουμε τα καλοκαίρια μας, τις διακοπές για να είμαστε μαζί και να παίξουμε για την χώρα μας, για την τιμή μας, για τους επόμενους παίκτες που θα έρχονταν. Αυτό πρέπει να κάνουμε και πάλι».
Για το πώς ετοιμαζόταν για τα μεγάλα παιχνίδια: «Πάντα σκεφτόμουν την επόμενη φάση. Ποτέ να δεν έπρεπε να ήμουν απογοητευμένος αν κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ενθουσιαζόμουν όταν κάτι πήγε καλά. Έδινα το 110% σε κάθε φάση, την καρδιά μου και ήθελα να είμαι εξαντλημένος μετά από κάθε ματς επειδή τα έδωσα όλα, βλέποντας μετά τι έγινε».
Για το σύστημα «Σπανούλης» που έφτασε μέχρι το NBA και ποιος ήταν ο πρώτος προπονητής που έφτιαξε αυτό το σύστημα: «Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Παίζαμε αυτό το σύστημα με τον κόουτς Ντούντα. Ήταν ένα απίστευτο σύστημα και το έτρεχα συχνά επειδή ένιωθα άνετα. Το πιο σημαντικό είναι να κοιμήσεις τον αντίπαλο και να μην του δείξεις ότι θα πάρεις το πρώτο σκριν από το 4. Έτσι διδάσκω στους παίκτες μου να μην δείχνουν ποτέ στον αντίπαλό τους πού θα πάνε, παρά να κοιμίσουν τον αντίπαλο και μετά να πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση.
Η πρώτη σκέψη σε αυτό το σύστημα είναι να βγω και να σουτάρω αμέσως (σ.σ. όταν πάρει την μπάλα), επειδή πολλοί παίκτες απλώς έπαιρναν την μπάλα και έπαιζαν Pick and Roll. Ποτέ όμως δεν παίρνεις την μπάλα για να παίξεις αμέσως το Pick and Roll. Πρώτα πρέπει να δεις το σουτ και αν δεν νιώθεις άνετα ή η άμυνα είναι καλή, τότε παίζεις το Pick and Roll. Η πρώτη σκέψη κάθε παίκτη είναι να κοιτάξει το καλάθι.
Πάντα λέω ότι η θέση 4 σε αυτό το σύστημα είναι σημαντική, γιατί έπρεπε να μου δώσει καλό σκριν ώστε να αποκτήσω πλεονέκτημα. Ο λογος είναι ότι αυτό το σκριν θα μου δώσει χώρο για το handoff μετά. Το δεύτερο θέμα είναι ότι το handoff πρέπει να γίνει κοντά στο τρίποντο. Αν είναι στα 8-9 μέτρα το πεντάρι, πρέπει να φροντίσει να πάει προς το τρίποντο, ώστε να είμαι έτοιμος να σουτάρω, επειδή από τα 8-9 μέτρα θα πάμε κατευθείαν στο Pick and Roll και είναι άλλο σύστημα».
Για το πότε άκουσε για πρώτη φορά ότι αυτό το σύστημα πήρε το όνομά του: «Έχω ακούσει ότι πολλές ομάδες του NBA, όπως οι Τζαζ και οι Νάγκετς, παίζουν αυτό το σύστημα. Ακούω ότι πολλοί παίκτες του NBA προσπαθούν να παίξουν αυτό το σύστημα. Αυτό είναι απίστευτο. Είναι πάνω από τίτλους αυτό. Η αγάπη του κόσμου, των παιδιών, το να σε θυμούνται ξέροντας ότι έχουν ένα σύστημα που υπάρχει σε όλο τον κόσμο είναι πάνω από τίτλους για εμένα.
Αυτό είναι η κληρονομιά που αφήνω. Είμαι περήφανος επειδή μόνο εγώ ξέρω πόσο έχω δουλέψει για να τελειοποιήσω αυτό το σύστημα και άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου».
O Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την μητέρα του που είναι για εκείνον και πατέρας μαζί
Για την αγάπή του για την μητέρα του η οποία είναι μαζί και πατέρας μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης.
Η μητέρα του προπονητή του Περιστερίου bwin ήταν στο "Ανδρέας Παπανδρέου" για το παιχνίδι με την Τενερίφη και ο Βασίλης Σπανούλης κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία της:
«Η μάνα μου για μένα έχω πει πολλές φορές ότι είναι και μάνα και πατέρας. Όπως ξέρετε όλοι έχασα τον πατέρα μου 15 χρονών. Για μένα είναι ένα πρότυπο. Πάντα την έχω δίπλα μου, πάντα με στηρίζει.
Με συμβουλεύει ακόμα και τώρα. Και, όπως έχω πει, την ευχαριστώ πολύ γιατί - έχω πει πολλές φορές - ότι εγώ δεν γεννήθηκα από κοιλιά, αλλά από μπάλα του μπάσκετ. Λατρεύω το μπάσκετ. Έχω δύο μεγάλες αγάπες, την οικογένεια και το μπάσκετ και είμαι πολύ χαρούμενος και ευλογημένος για αυτό».
Ο Μάικ Τζέιμς προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στη λίστα των σκόρερ της EuroLeague και έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία της διοργάνωσης.
Ο Αμερικανός γκαρντ προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στη σχετική λίστα και στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, όπως και φυσικά για το μεγάλο ρεκόρ που έσπασε.
Αναλυτικά όσα δήλωσε για τον Βασίλη Σπανούλη:"Μιλήσαμε μαζί χθες. Ήμουν πάντα μεγάλος φαν του και ελπίζω να είναι μεγάλος φαν δικός μου. Κάθε φορά που μιλάμε υπάρχει καλή ενέργεια μεταξύ μας. Πιθανότατα θα μιλήσω μαζί του σήμερα ή αύριο".
Στη συνέχεια ανέφερε για το παιχνίδι: "Ήθελα να νικήσουμε, αφού αν χάναμε θα ήταν περίεργο συναίσθημα. Ήθελα να εστιάσω στο να νικήσω. Δεν με αποσυντόνισε το ρεκόρ. Είμαι χαρούμενος που νικήσαμε. Προσπαθούσα να παίξω, να είμαι ο εαυτός μου και νικήσαμε.
Για τους στόχους της ομάδας: "Να πάμε στα playoffs και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο Final Four και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μας όλη τη χρονιά. Πήγαμε στο Final Four πέρυσι και δεν είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στον τελικό".
Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν παρέδωσε απλώς τη σκυτάλη στον Βασίλη Σπανούλη όσον αφορά την Εθνική ομάδα, αλλά τόνισε πως αυτό ήταν δική του ιδέα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σερβία.
Η θέση του προπονητή της Εθνικής ανήκει πλέον στον Βασίλη Σπανούλη. Ο V-Span διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη, με τον ίδιο να τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Meridian Sport πως αυτή η κίνηση ήταν δική του ιδέα, λίγες ώρες πριν αντιμετωπίσει την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την 7η αγωνιστική της EuroLeague.
«Από τότε που ήταν παίκτης το σκεφτόταν. Το ίδιο φαινόταν πως θα κάνει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ήταν ξεκάθαρο. Αντίθετα, άλλοι σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης για παράδειγμα, ποτέ του δεν είχε τέτοια επιθυμία. Ο Βασίλης και ο Σάρας όμως, ήταν ξεκάθαρο ότι το ήθελαν πολύ και τα κατάφεραν!» ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης σχετικά με τους τρεις θρύλους που προπόνησε μαζί με τον Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.
Με τον Σπανούλη μάλιστα επικοινώνησαν, αποκαλύπτοντας σχετικά πως πρόκειται για δική του ιδέα. «Μίλησα μαζί του αμέσως μετά την πρόσληψή του. Ηταν μία πολύ καλή κίνηση, ήταν δική μου ιδέα να επιλέξουν τον Βασίλη και ελπίζω να είμαστε ως χώρα και ως ομάδα όλοι μαζί στη νέα προσπάθεια και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και όσο περισσότερους παίκτες διαθέσιμους».