Κάθεσαι ωραία και καλά στο γραφείο σου και τσουπ, έρχεται ο συνάδελφος που έχεις βάλει στο μάτι, για να σου μιλήσει. Άλλες φορές είναι για δουλειά, άλλες φορές υπάρχουν χαμόγελα, βλέμματα με διάρκεια και ίσως και κάποια πειράγματα. Αποχωρεί και μένεις με τις σκέψεις σου: «Τώρα αυτό ήταν φλερτ ή απλά παραήταν φιλικός και άνετος»;
Η γραμμή είναι πολύ λεπτή και όχι πάντα διακριτή. Περνάς ώρα (μόνη ή με φίλους) αναλύοντας κάθε κίνηση και στοιχείο της προσωπικότητας του άλλου μπας και καταλήξεις κάπου. «Δεν είναι περίεργο αν μπερδεύεσαι συχνά. Το φλερτ και ή έντονα φιλική στάση μοιάζουν πολύ. Χαμόγελα, γέλια, θετική διάθεση, αίσθηση οικειότητας», εξηγεί ο ειδικός σχέσεων Connell Barrett.
«Αν ενδιαφέρεσαι ερωτικά, βλέπεις τα πράγματα όπως θα ήθελες να τα δεις και αυτό σε επηρεάζει. Θέλεις να υπάρχει κάτι ερωτικό και μεταφράζεις έτσι τις ενδείξεις. Από την άλλη, αν δεν ενδιαφέρεσαι, μπορεί να μη δεις καν το φλερτ που όντως υπάρχει», δίνει μία άλλη οπτική ο ειδικός σε θέματα σχέσεων Eric Resnick. Αν προσθέσουμε μέσα σε αυτό και τα social media, που έχουν μειώσει κατά πολύ την αληθινή αλληλεπίδραση των ανθρώπων, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα. Ποιες είναι οι 3 ενδείξεις που σε βοηθούν να καταλάβεις ότι πρόκειται πράγματα για φλερτ, και όχι μεγάλη συμπάθεια;
Φέρεται διαφορετικά σε εσένα
Κλασικός τρόπος για να καταλάβεις. Αν βλέπεις ότι είναι φιλικός και διαχυτικός με όλους, το πιθανότερο είναι ότι δεν ξεχωρίζεις μέσα στο πληθος (για εκείνον). Αυτό σε βοηθά πάντα, είτε μιλάμε για καθημερινό φλερτ, είτε για αλληλεπίδραση μέσω social media. Η Julie Spira που ειδικεύεται στο online φλερτ, σου λέει ότι ακόμα και τα σχόλια στο Facebook σε βοηθούν να καταλάβεις αν φέρεται το ίδιο σε όλους.
Η γλώσσα του σώματος όταν σε φλερτάρει
Δε σου λέω κάτι που δεν ήξερες ήδη. Ο αρχαιότερος κανόνας του φλερτ, και των ανθρώπινων σχέσεων γενικά, είναι το body language. «Οι φιλικές αγκαλιές έχουν μικρότερη διάρκεια από τις ερωτικές. Όταν σε αγγίζει κάποιος συχνά στο χέρι ή τον ώμο, έχει πρόθεση για φλερτ», εξηγεί ο Resnick.
«Υπάρχουν αυτά που βγάζουν μάτι, όπως το να έρθει πολύ κοντά σου, να διατηρεί συνέχεια οπτική επαφή και να σε αγγίζει τυχαία. Και υπάρχουν και οι έμμεσες ενδείξεις, όπως το να γέρνει προς το μέρος σου όταν μιλάτε, να σταυρώνει τα πόδια του προς την κατεύθυνσή σου ή να έχει διεσταλμένες κόρες όταν μιλάτε», επισημαίνει η Traci Brown, ειδικός στη γλώσσα του σώματος.
Συζητήσεις με βάθος
Οι κουβέντες με φιλική πρόθεση είναι πιο χαλαρές και επιφανειακές. Κάποιος που φλερτάρει, κάνει ερωτήσεις για τη ζωή και το παρελθόν σου, για το πώς νιώθεις και τι σκέφτεσαι. Αν μιλάμε για κομπλιμέντα, δώσε βάση στο πώς γίνονται. Είναι διαφορετικό να σου λέει κάτι μπροστά σε όλους και αλλιώς να λέγεται πριβέ. Το πρώτο δείχνει κοινωνικότητα, ενώ το δεύτερο είναι φλερτ. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να περιμένεις και να δεις προς τα πού πηγαίνει. Ή να πάρεις τα ηνία και το ρίσκο να μάθεις.
Πηγή: LadyLike.gr