Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 20:57

Τηλεοπτικά ρεβεγιόν που έγραψαν ιστορία - Άλκης Στέας, η Αλίκη έγκυος και το φλουρί στη Μιμή Ντενίση

Γράφτηκε από την

«Λέγαμε...του χρόνου ελεύθεροι...» ακούγεται να λέει ο Αλέκος Αλεξανδράκης την Πρωτοχρονιά του 1975 και η φράση σήμερα μοιάζει ανατριχιαστικά επίκαιρη, για τελείως άλλους λόγους! Πυροτεχνήματα, φώτα, αντίστροφη μέτρηση με... λίγους και καλούς. Αναμνήσεις από τηλεοπτικά ρεβεγιόν περασμένων δεκαετιών, που όσο μακριά κι αν φαντάζουν έγραψαν τη δική τους ιστορία, «χώρεσαν» σε ένα βίντεο της εκπομπής «Στούντιο 4».

Το 1968 παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άλκης Στέας στην πρώτη απευθείας σύνδεση στην ελληνική τηλεόραση συνάντησε την σταρ της Ελλάδας Αλίκη Βουγιουκλάκη, στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Την Πρωτοχρονιά του 1975 τη γιόρτασε η Ελλάδα ξεχωριστά όπως της άρμοζε αφού ήταν η πρώτη ύστερα από επτά χρόνια Χούντας. Οικοδεσπότες στην εκπομπή «Οι ρεπόρτερς» – παρουσίαζαν ο Νάσος Αθανασίου και ο Χρήστος Οικονόμου – η Νόνικα Γαληνέα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης. «Λέγαμε "του χρόνου ελεύθεροι επτά χρόνια". Είναι συγκλονιστικό γιατί είμαστε ελεύθεροι» ακούγεται να λέει ο σπουδαίος ηθοποιός.

Εποχή άφησε και η παραμονή Πρωτοχρονιάς πριν ανατείλει το 1987 στο «Καλλιτεχνικό Καφενείο» με τον Κώστα Φέρρη, Μίμη Πλέσσα και Βασίλη Τσιβιλίκα.

Οι ευχές του Λάκη Λαζόπουλου, τα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου με τον γιο του, Άγγελο και το φλουρί που έπεσε στη Μιμή Ντενίση και την Όλια Λαζαρίδου ήταν στα highlights της βραδιάς.

Αξέχαστα τηλεοπτικά ρεβεγιόν με μεγάλους αστέρες: Βουγιουκλάκη και Μπονάτσος το 1996

Αν και τις πρώτες χρονιές της ιδιωτικής τηλεόρασης τα κανάλια προτιμούσα να αλλάζουν χρόνο με μεγάλα εορταστικά επεισόδια των επιτυχημένων σειρών τους, όπως το 1990 με τις «Τρεις χάριτες» και το 1992 με τους «Απαράδεκτους» αυτό έμελλε να αλλάξει. Λαμπερά shows με γνωστούς διάσημους καλεσμένους, πολύ τραγούδι και χορό μας κρατούσαν συντροφιά μέχρι την αλλαγή του έτους. Το 1994 ο ΑΝΤ1 με οικοδεσπότες τον Δάνη Κατρανίδη ανοίγει τα πλατό του στον Σάκη Ρουβά και στο «Έλα μου, είναι ακίνδυνη η τρέλα μου».

Την ίδια χρονιά το αντίπαλο το Mega είχε καλεσμένους τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Ευρυδίκη να τραγουδούν «Τρελαίνομαι» και «Ένας ζηλιάρης ουρανός». Το κανάλι καλωσόρισε το 1996 με «Άλλα κόλπα» και τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

Το 1997 η Ρούλα Κορομηλά ανοίγει το πλατό της και φέρνει τον 25χρονο Σάκη Ρουβά ξεσηκώνοντας τα πλήθη. 1998 ο χρόνος αλλάζει με την Άννα Βίσση, την Έφη Σαρρή, την Ευρυδίκη και τον Τριαντάφυλλο να μας κρατούν συντροφιά από το κέντρο της Αθήνας: «Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ανοίγω το 1998 εύχομαι να φέρω άλλη τόση τύχη σε όλους σας» είπε η Άννα Βίσση ερμηνεύοντας αργότερα το «Τραύμα».

Το 1999 συνέβη ακόμη μία cult στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης. Η Ρούλα Κορομηλά με τη βοήθεια του Ηλία Ψινάκη φορούν ... φούστα στο Σάκη Ρουβά και η «Καρδιά μου χτυπά μόνο για σένα».

Το 2000, χρονιά ορόσημο, η Ακρόπολη φωτίζεται από άκρη σε άκρη και ο Διονύσης Σαββόπουλος υποδέχεται τη νέα χιλιετία από το κέντρο της Αθήνας. Πρωτοχρονιά έκαναν και τα ριάλιτι! Το 2001 αλλάξαμε χρόνο με τον νικητή του «Big Brother», ενώ ο ANT1 υποδέχθηκε το 2006 την Καλομοίρα και την ομάδα του «Fame Story».

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 15:43

Σχετικά Άρθρα

  • Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; - Η επιστήμη απαντά
    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; - Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς μπροστά στην τηλεόραση, ξέρουμε ότι καλό είναι να αποφεύγονται. Αλλά αν επιλέγαμε ένα υγιεινό γεύμα, π.χ. με λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης δεν θα υπήρχε πρόβλημα, σωστά; Κι όμως, μελέτες δείχνουν ότι η συνήθεια να τρώμε ενώ βλέπουμε τηλεόραση δεν είναι καλή για εμάς, ανεξάρτητα από το τι τρώμε. Ας δούμε το γιατί.

    Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι το ευρύτερο περιβάλλον μας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατροφή μας και υπάρχει πληθώρα ερευνών που δείχνουν μια σχέση μεταξύ της παρακολούθησης τηλεόρασης και του υψηλότερου κινδύνου παχυσαρκίας, κυρίως λόγω των χαμηλότερων επιπέδων άσκησης που συνεπάγεται μια τέτοια καθιστική συμπεριφορά.

    Αλλά η παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί επίσης να επηρεάζει το πόσο τρώμε. Μία βασική θεωρία πίσω από το γιατί μπορεί να τρώμε περισσότερο ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε τηλεόραση, έχει να κάνει με την απόσπαση της προσοχής, λέει στο BBC News η Monique Alblas, επίκουρη καθηγήτρια της επιστήμης της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

    Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι, όταν μας έχει απορροφήσει μια καθηλωτική πλοκή επί της οθόνης, έχουμε λιγότερη προσοχή στραμμένη στο φαγητό, οπότε δεν αντιλαμβανόμαστε τα σήματα του σώματός μας όταν μας λέει ότι έχουμε χορτάσει, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Υπάρχουν επίσης έρευνες που δείχνουν ότι δεν θυμόμαστε τι έχουμε φάει όταν καταναλώνουμε φαγητό μπροστά στην τηλεόραση και δυσκολευόμαστε να εκτιμήσουμε με ακρίβεια την ποσότητα που έχουμε φάει, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τρώμε περισσότερο και μετά την παρακολούθηση τηλεόρασης.

    Γιατί τρώμε περισσότερο

    Η Alblas διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας όταν βλέπουν ταυτόχρονα τηλεόραση. Χρησιμοποίησε δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών, για τα οποία ζητήθηκε από τους ανθρώπους να κρατούν ημερολόγιο με όλα όσα έκαναν κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και της παρακολούθησης τηλεόρασης, ακόμη και του είδους των τηλεοπτικών προγραμμάτων που παρακολουθούσαν. Παράλληλα, ανέτρεξε σε εργαστηριακές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η απόσπαση της προσοχής οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη τροφής.

    «Όλα τα στοιχεία από τις υπάρχουσες έρευνες δείχνουν ότι η απόσπαση της προσοχής παίζει σημαντικό ρόλο όταν τρώμε μπροστά στην τηλεόραση», λέει.

    Ένας άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να τρώμε περισσότερο όταν βλέπουμε τηλεόραση είναι επειδή το φαγητό μπορεί να μην έχει την ίδια γεύση όπως θα είχε αν δίναμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που τρώμε. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να μην παίρνουμε τόση ικανοποίηση από το φαγητό όταν είμαστε αφηρημένοι, λέει η Floor van Meer, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ασφάλεια των Τροφίμων Wageningen στην Ολλανδία.

    Ως νευροεπιστήμονας, η van Meer έχει διεξάγει πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου όταν τρώμε ενώ είμαστε αφηρημένοι. Σε μια από αυτές, στην οποία ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να απομνημονεύσουν είτε έναν μικρό είτε έναν μεγάλο αριθμό ενώ έτρωγαν, εκείνοι που προσπάθησαν να απομνημονεύσουν μεγαλύτερους αριθμούς ανέφεραν ότι το φαγητό τους είχε λιγότερο γλυκιά γεύση.

    Η van Meer μπόρεσε επίσης να δει λιγότερη δραστηριότητα στα μέρη του εγκεφάλου τους που σχετίζονται με την αντίληψη της γεύσης.

    «Αν δεν γεύεστε το φαγητό με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να μην είστε τόσο ικανοποιημένοι και είναι πιο πιθανό να τσιμπήσετε νωρίτερα μετά», λέει.

    Σύμφωνα με μία θεωρία, οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να επιτύχουν έναν «ηδονικό στόχο», λέει η van Meer. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε να πάρουμε μια συγκεκριμένη ποσότητα ευχαρίστησης κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ή δραστηριότητας, και αν δεν την πετύχουμε, την αναζητούμε αλλού. Αν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, μπορεί να φάμε περισσότερο για να το αντισταθμίσουμε.

    Το τι βλέπουμε επηρεάζει το τι τρώμε

    Η συναισθηματική μας κατάσταση παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στη διατροφική μας συμπεριφορά και υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μπορεί να επιλέγουμε λιγότερο «ηδονικά» τρόφιμα από τις σοκολάτες, για παράδειγμα, ή το βουτυρωμένο ποπ κορν, αν παρακολουθούμε κάτι που μας κάνει χαρούμενους – σε αντίθεση με το τι συμβαίνει αν βλέπουμε κάτι που μας στεναχωρεί.

    Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν δύο επεισόδια της δημοφιλούς αμερικανικής κωμικής σειράς «Τα φιλαράκια» (Friends). Η μία ομάδα παρακολούθησε το ίδιο επεισόδιο δύο φορές και η άλλη ομάδα παρακολούθησε δύο διαφορετικά επεισόδια. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου, και στις δύο ομάδες προσφέρθηκαν διαφορετικά σνακ.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που παρακολούθησαν το ίδιο επεισόδιο δύο φορές έφαγαν 211 θερμίδες επιπλέον σε σύγκριση με την ομάδα που παρακολούθησε δύο διαφορετικά επεισόδια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν λιγότερο αφηρημένοι, λέει ο Dick Stevenson, καθηγητής ψυχολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Macquarie στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

    Με άλλα λόγια, αν αυτό που παρακολουθούμε είναι αρκετά ελκυστικό, μπορεί να ξεχάσουμε να φάμε το φαγητό που έχουμε μπροστά μας. Όταν όμως η τηλεόραση μας κάνει να νιώθουμε πλήξη, μπορεί να τρώμε περισσότερο.

    Σε μια άλλη μελέτη, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν στην τηλεόραση ή μια βαρετή διάλεξη για την τέχνη ή μια συναρπαστική τηλεοπτική σειρά ή τίποτα απολύτως, και τους προσφέρθηκαν σνακ χαμηλής θερμιδικής αξίας (σταφύλια) και υψηλής (σοκολάτα). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η βαρετή διάλεξη για την τέχνη ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να τρώνε συνολικά περισσότερο, ενώ η ελκυστική τηλεοπτική σειρά λιγότερο, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που δεν παρακολουθούσε καθόλου τηλεόραση. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο βαριόνταν, τόσο περισσότερο έτρωγαν. Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι η κύρια αλλαγή στην κατανάλωση αφορούσε τον αριθμό των σταφυλιών που έφαγαν, ενώ η ποσότητα της σοκολάτας παρέμεινε σε γενικές γραμμές η ίδια.

    Το πόσο επηρεάζει η τηλεόραση την πρόσληψη τροφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του είδους του περιεχομένου που παρακολουθούμε, λέει ο Stevenson. Μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας, αλλά και να μας επηρεάσει με ασυνείδητους τρόπους – όπως για παράδειγμα, αν ένας χαρακτήρας τρώει στην οθόνη, μπορεί να νιώσουμε κι εμείς την ανάγκη να φάμε μαζί του. Ο ρυθμός του προγράμματος μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά· σύμφωνα με μια μελέτη, οι ταινίες δράσης μπορούν να μας ωθήσουν να φάμε περισσότερο από ό,τι η παρακολούθηση ενός τοκ σόου.

    Και φυσικά, ρόλο παίζει και το φαγητό που έχουμε στη διάθεσή μας και το πόσο εύγευστο είναι, καθώς με το πόσο παρορμητικοί είμαστε με το φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε το γεύμα σας να είναι πιο υγιεινό, καλύτερα να μην πιάσετε στα χέρια σας το τηλεκοντρόλ…

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

  • Τι χάνουν όσοι τρώνε αφηρημένοι μπροστά στην τηλεόραση
    Τι χάνουν όσοι τρώνε αφηρημένοι μπροστά στην τηλεόραση

    Η ενσυνείδητη διατροφή αποτελεί πια μονόδρομο, όχι μόνο για να μην αυξηθεί το βάρος, αλλά και για να μην χάσουμε την ίδια τη χαρά της ζωής

    Μια είναι η απόλαυση που μας έχει μείνει ως κατάλοιπο από τις μέρες των lockdowns και της πανδημίας: να απολαμβάνουμε junk food μπροστά από την τηλεόραση, παρακολουθώντας -ίσως και αδιάφορα- μια σειρά ή ταινία. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, πόσο πολύ μπορεί να μεταβάλει την αίσθηση της ικανοποίησης, εκτός από το βάρος, αυτή η συνήθεια;

    Σύμφωνα με ερευνητές της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, όταν τρώμε αφηρημένοι είναι αρκετά πιο εύκολο να καταλήξουμε στο να φάμε τελικά περισσότερο, εκτός των άλλων. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη εξέτασε πώς η διάσπαση της προσοχής επηρεάζει την «ηδονική κατανάλωση», η οποία περιγράφει την αγορά και τη χρήση προϊόντων και τη συμμετοχή σε εμπειρίες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και όχι επειδή τα χρειάζεστε πραγματικά.

    «Η απόλαυση από μία ή περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες που προσφέρουν πλασματική ευχαρίστηση αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά καταναλώνουν περισσότερα ηδονικά αγαθά από όσα θέλουν ή από όσα τους κάνουν καλό», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Stephen Lee Murphy, PhD, του Πανεπιστημίου του Ghent.

    Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 122 συμμετέχοντες -κυρίως νεαρές γυναίκες ηλικίας 18 έως 24 ετών- οι οποίες ανέφεραν πόσο πολύ περίμεναν να απολαύσουν το γεύμα τους πριν να το καταναλώσουν. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να καταναλώσουν το μεσημεριανό τους γεύμα σε μία από τις τρεις ακόλουθες συνθήκες: χωρίς απόσπαση της προσοχής, με μέτρια απόσπαση της προσοχής (παρακολούθηση βίντεο) και με υψηλή απόσπαση της προσοχής (παιχνίδι Tetris). Μετά το φαγητό, εκτός από την ποσότητα που κατανάλωσαν, οι συμμετέχοντες ανέφεραν την πραγματική τους απόλαυση, την ικανοποίηση και την επιθυμία τους για περαιτέρω ευχαρίστηση. Δήλωσαν επίσης εάν κατανάλωσαν συμπληρωματικά κάποιο το σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα.

    Όπως διαπιστώθηκε, όσοι έτρωγαν ενώ δεν ήταν συγκεντρωμένοι στο γεύμα τους ανέφεραν λιγότερη ικανοποίηση και απόλαυση από αυτό το γεγονός που συνδέθηκε με περισσότερα σνακ μετά το φαγητό και μεγαλύτερη επιθυμία για περαιτέρω ικανοποίηση. Η ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι αυτό το φαινόμενο, το οποίο ονομάζουν «ηδονική αντιστάθμιση», ισχύει και για άλλα πράγματα εκτός από το φαγητό. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που παρακολουθούν μια ταινία ή παίζουν ένα παιχνίδι είναι πιο πιθανό να ελέγχουν επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να έχουν ένα βίντεο στο YouTube για να αντισταθμίσουν την έλλειψη απόλαυσης από την αρχική δραστηριότητα.

    Επιπλέον, οι ερευνητές παρακολούθησαν 220 συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 71 ετών για μια εβδομάδα για να διερευνήσουν παράγοντες εκτός από το φαγητό. Οι συμμετέχοντες, κυρίως γυναίκες, συμπλήρωσαν επτά ερωτηματολόγια την ημέρα σχετικά με τα επίπεδα ηδονικής κατανάλωσης, διάσπασης της προσοχής και ικανοποίησης. Ακριβώς όπως έδειξε το πείραμα με το γεύμα, όταν οι άνθρωποι αποσπούνταν κατά τη διάρκεια του φαγητού, η απόλαυση και η ικανοποίησή τους μειώνονταν, ενώ η ανάγκη τους για περαιτέρω ικανοποίηση αυξανόταν.

    «Η υπερκατανάλωση συχνά προκύπτει λόγω έλλειψης αυτοελέγχου», λέει ο Δρ Murphy. «Ωστόσο, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η υπερκατανάλωση μπορεί επίσης συχνά να οφείλεται στην απλή ανθρώπινη επιθυμία να επιτευχθεί ένα ορισμένο επίπεδο απόλαυσης από μια δραστηριότητα. Όταν η διάσπαση της προσοχής μπαίνει στη μέση, είναι πιθανό να προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε καταναλώνοντας περισσότερο» καταλήγει.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • Κίνα: Έρχεται το «Έτος του Δράκου» - Εντυπωσιακά βίντεο από τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιά 
    Κίνα: Έρχεται το «Έτος του Δράκου» - Εντυπωσιακά βίντεο, φωτογραφίες από τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιά 

    Σημειώνεται ότι το Κινέζικο Νέο Έτος τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ - Εκδηλώσεις και στην Αθήνα

    Το «Έτος του Δράκου» στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο σηματοδοτεί το νέο έτος για τους Κινέζους που εκκινεί σήμερα 10 Φεβρουαρίου.
    Η κινέζικη πρωτοχρονιά – η πρώτη ημέρα του κινέζικου ημερολογίου πέφτει την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη, με εκδηλώσεις και φεστιβάλ στις Chinatowns όλων των μεγάλων πρωτευουσών.
    Τη Χρονιά του Δράκου υποδέχονται Κινέζοι και Ελληνες στην Αθήνα με σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων που οργανώνονται όλη την εβδομάδα από το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, και την εφημερίδα China Greece Times, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι το Κινέζικο Νέο Έτος τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RUNGROJ YONGRIT
  • Η επιστήμη μίλησε: Οι σκύλοι αγαπούν την τηλεόραση – Τι τους αρέσει να βλέπουν
    σε Plus +
    Η επιστήμη μίλησε: Οι σκύλοι αγαπούν την τηλεόραση – Τι τους αρέσει να βλέπουν

    8,6 στους 10 σκύλους απολαμβάνουν να βλέπουν τηλεόραση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

    Ερευνητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των σκύλων απολαμβάνουν να βλέπουν τηλεόραση, μια πληροφορία την οποία όποιος έχει σκυλάκι πιθανότατα να γνωρίζει.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αφορούσε συνολικά 1.000 ιδιοκτήτες σκύλων, το 86% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι τα κατοικίδιά τους λατρεύουν να βλέπουν τηλεόραση, ενώ κάποιοι αρέσκονται στο να παρακολουθούν ολόκληρες ταινίες.

    Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, οι καθαρόαιμοι σκύλοι και ιδίως τα λαμπραντόρ, βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από τα ημίαιμα. Ο μέσος σκύλος έβλεπε τηλεόραση τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, με τη μέση διάρκεια παρακολούθησης να ξεπερνά τα 20 λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, κάποιοι σκύλοι όχι μόνο παρακολουθούσαν ολόκληρες ταινίες αλλά μάλιστα αντιδρούσαν ενεργά στην πλοκή, καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα, σε πολλές περιπτώσεις ένα γνώριμο τραγούδι ή μια γνώριμη φωνή ήταν το έναυσμα που «καλούσε» τους σκύλους προς την τηλεόραση. Επιπλέον, οι σκύλοι φάνηκαν να προτιμούν τα νεότερα μοντέλα τηλεοράσεων, σε σχέση με τα πιο παλιά.

    Τι αρέσει στους σκύλους να βλέπουν στην τηλεόραση

    Εάν αναρωτιέστε ποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα θα επέλεγε ο τετράποδος φίλος σας εάν είχε πρόσβαση στο τηλεκοντρόλ, η απάντηση είναι μάλλον, το Scooby Doo, τη γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων με τον ομώνυμο σκυλίσιο πρωταγωνιστή που λύνει μυστήρια με την παρέα του!

    Αναλυτικότερα, τι είδους εκπομπές άρεσαν στους σκύλους που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως αναφέρει η Daily Mail:

    • Ταινίες και σειρές με σκύλους (93%)
    • Εκπομπές με αυτοκίνητα (82%)
    • Εκπομπές κινουμένων σχεδίων (76%)
    • Ντοκιμαντέρ σχετικά με την φύση (65%)
    • Προγράμματα που δείχνουν σκύλους να κάνουν αθλήματα (63%)
    • Προγράμματα με άλογα (53%)
    • Ποδόσφαιρο (50%)
    • Τένις (32%)
    • Βιντεοπαιχνίδια (18%)
    Πηγή: iEidiseis.gr - Φωτογραφία από yousafbhutta από το Pixabay
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Έκανε Πρωτοχρονιά στη Ζανζιβάρη (photos)
    Ζέτα Μακρυπούλια: Έκανε Πρωτοχρονιά στη Ζανζιβάρη (photos)

    «Αποφάσισα φέτος ο νέος χρόνος να με βρει στη φύση που τόσο αγαπώ» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram

    Στη Ζανζιβάρη βρήκε η νέα χρονιά τη Ζέτα Μακρυπούλια.

    Η ηθοποιός επέλεξε να περάσει διαφορετικά τις φετινές γιορτές και διάλεξε έναν ηλιόλουστο προορισμό.

    Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξήγησε τον λόγο που θέλησε να κάνει διακοπές σε ένα τέτοιο μέρος.

    Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε μάλιστα, μια σειρά φωτογραφιών από το ταξίδι της.

    Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Αποφάσισα φέτος ο νέος χρόνος να με βρει στη φύση που τόσο αγαπώ και στην εποχή που αγαπώ, το καλοκαίρι! Αυτό θα σας ευχηθώ για το 2024. Να κάνετε αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας και μόνο! Να φροντίζετε και να αγαπάτε τον εαυτό σας, όπως ακριβώς το κάνετε, με κάθε κόστος, για τα αγαπημένα πρόσωπα! Καλή Χρονια! 💖».

    Δείτε τις φωτογραφίες:

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

  • Τρόμος στο Μενίδι από τις αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν σε σπίτι την Πρωτοχρονιά
    Τρόμος στο Μενίδι από τις αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν σε σπίτι την Πρωτοχρονιά

    Δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Σφαίρες στο αυτοκίνητο και την αυλή του σπιτιού

    Βροχή από σφαίρες έπεσε, κατά την αλλαγή του χρόνου, στην περιοχή του Μενιδίου, με μια οικογένεια να ζει τον τρόμο.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «STAR», σφαίρες έπεσαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της οικογένειας με αποτέλεσμα να σπάσει σε κάποια σημεία, ενώ παράλληλα δύο ακόμη προσγειώθηκαν στην αυλή του σπιτιού τους.

    Μητέρα μίλησε για το τρομακτικό περιστατικό: «Ακούγαμε όπλα, ο γιος μου πήρε το παιδί και μπήκε γρήγορα μέσα στο σπίτι. Αν έβγαινα λίγο νωρίτερα και έψαχνα τον σκύλο μου, θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει, αντί για το αυτοκίνητο».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ηλεία: Πρωτοχρονιά στο καθήκον… - Άλλαξαν χρονιά εργαζόμενοι σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ
    Ηλεία: Πρωτοχρονιά στο καθήκον… - Άλλαξαν χρονιά εργαζόμενοι σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ

    Άλλη μια βάρδια στο καθήκον, έζησαν οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, στην Ηλεία. Για άλλους η βραδιά της αλλαγή του χρόνου υπήρξε ήρεμη, για άλλους πάλι, το καθήκον ήταν απαιτητικό. Το τέλος της βάρδιας τους βρήκε στην αγκαλιά της οικογένειας τους, για να περάσουν το υπόλοιπο της πρώτης ημέρας του νέου έτους, πιο χαλαρά…

    Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, οι δέκα πυροσβέστες της βάρδιας, φρόντισαν να ετοιμάσουν το δείπνο της βραδιάς, λίγο πιο εορταστικό. Η επικαιρότητα φρόντισε για τα υπόλοιπα, καθώς γενικότερα στο νομό δεν υπήρξε περιστατικό για να έχουμε κινητοποίηση.

    Kathikon 2

    Ο αξιωματικός υπηρεσίας Πυρονόμος Ανδρέας Ζέρβας, σε δήλωση του, αναφέρθηκε για την βάρδια αυτή, που για τους πυροσβέστες ήταν συνάμα η τελευταία του 2023 και η πρώτη του 2024. “Θα ήθελα να ευχηθώ το 2024 να είναι καλύτερο από το 2023, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ειρήνη πάνω απ’ όλα. Θα ήθελα να πω για τους συναδέλφους που χάθηκαν στα Σώματα Ασφαλείας ότι είναι δικοί μας άνθρωποι και να πω κουράγιο στις οικογένειες τους. Να μην τους ξεχνάμε! Κυρίως όμως να ευχηθώ όλα τα καλά σε όλο τον κόσμο”.

    Kathikon 3

    katsolis protoxronia

    Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, περίπου δέκα αστυνομικοί βρέθηκαν σε βάρδια στην αλλαγή του χρόνου.

    Kathikon 4

    Ο Άκης Μαρούντας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, μίλησε για την βραδιά στο καθήκον. “Ως Έλληνες αστυνομικοί και σήμερα όπως και κάθε μέρα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Επιθυμούμε από την κοινωνία να είναι δίπλα μας, να μας εμπιστεύεται και να νιώθει ασφάλεια. Εύχομαι το 2024 να φέρει υγεία, χαρά, ειρήνη και πολλά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο”.

    Kathikon 5

    Στο ΕΚΑΒ τα περιστατικά δεν ήταν λίγα τις πρώτες ώρες του νέου έτους, αλλά οι διασώστες μαζί με το προσωπικό των νοσοκομείων στην Ηλεία, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και την Πρωτοχρονιά.

    Kathikon 6

    “Από το 2019, είναι η τρίτη φορά που κάναμε αλλαγή χρόνου στο δεύτερο μας σπίτι καθώς έτσι αισθανόμαστε την υπηρεσία, είμαστε χαρούμενοι που απόψε θα είμαστε παρόντες σε ό,τι συμβεί”, είπε ο διασώστης Χρήστος Κούλης. “Το στενάχωρο είναι ότι βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειες μας, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά το 2024, με λιγότερες στεναχώριες και λιγότερα ατυχήματα. Απόψε να διασκεδάσετε με ασφάλεια πάνω απ’ όλα, ειδικότερα η νεολαία, προσοχή στο ποτό, στον δρόμο και ασφαλή επιστροφή στο σπίτι για τις επόμενες γιορτές που έρχονται” συμπλήρωσε.

  • ΗΠΑ: Έγινε πλουσιότερος κατά 842 εκατ. δολάρια - Κέρδισε το Powerball την Πρωτοχρονιά
    ΗΠΑ: Έγινε πλουσιότερος κατά 842 εκατ. δολάρια - Κέρδισε το Powerball την Πρωτοχρονιά

    Το καλύτερο δώρο πήγε ένας Αμερικανός για την Πρωτοχρονιά καθώς κέρδισε το τζακποτ του Powerball και έγινε πλουσιότερος κατά 842 εκατομμύρια δολάρια.

    Το τυχερό δελτίο παίχθηκε στο Μίσιγκαν και οι τυχεροί αριθμοί ήταν το 12, 21, 42, 44, 49 με κόκκινο Powerball το 1.

    Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ένας τυχερός σημειώνει τζάκποτ την Πρωτοχρονιά από την έναρξη του παιχνιδιού το 1992.

    Ο νικητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ του μεγάλου έπαθλου των 842 εκατομμυρίων δολαρίων που καταβάλλεται σε 30 δόσεις εντός 29 χρόνων ή μίας εφάπαξ πληρωμής 425,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το μεγάλο έπαθλο του Powerball είναι 1 προς 292.201.338

    Η ταυτότητα του νικητή παραμένει ανώνυμη αλλά πιστεύεται πως είναι ένας κάτοικος του Μίσιγκαν ο οποίος επισκέπτεται το συγκεκριμένο κατάστημα τακτικά για να παίζει τυχερά παιχνίδια.

    Ήταν το πέμπτο μεγαλύτερο τζακ ποτ του Powerball και το 10ο μεγαλύτερο τζακ ποτ στις ΗΠΑ

    Εκτός από τον νικητή του τζάκποτ, δύο λαχνοί που πουλήθηκαν στη Φλόριντα και το Τέξας βρήκαν και τις πέντε λευκές μπάλες και είχαν το Power Play για να κερδίσουν δύο εκατομμύρια δολάρια. Τρία δελτία που πωλήθηκαν στο Κονέκτικατ, τη Φλόριντα και το Μέριλαντ κέρδισαν ένα εκατομμύριο δολάρια και ένα δελτίο της Καλιφόρνιας κέρδισε 1.230.788 δολάρια (τα βραβεία της Καλιφόρνιας που δεν είναι τζάκποτ βασίζονται στις πραγματικές πωλήσεις στην πολιτεία).

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο