Life & Style

Είναι κλειστός χαρακτήρας ή κρύβει τη σχέση σας από τους άλλους;

Είναι κλειστός χαρακτήρας ή κρύβει τη σχέση σας από τους άλλους;

Η κλασική ανησυχία που έχουμε στην αρχή της σχέσης

Η απορία που έχουμε συνήθως στα αρχικά στάδια μίας σχέσης. Τότε που ανακαλύπτουμε σιγά σιγά τον άλλον και αποκωδικοποιούμε τις αντιδράσεις τους, πριν σιγουρευτούμε για τους λόγους. Είναι εσωστρεφής; Του αρέσει να μοιράζεται πράγματα με τους φίλους του ή είναι κρυψίνους; Ανεβάζει φωτογραφίες στα social media με τις σχέσεις του ή δεν πολυσυμπαθεί το σπορ;

Όλα είναι καλά και ήρεμα, όταν συμφωνούν και τα δύο μέλη μίας σχέσης. Αν είστε στο ίδιο μήκος κύματος και κανείς δεν τρελαίνεται με την ιδέα του να συζητά τη σχέση του με άλλους, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όταν όμως εσύ έχεις την ανάγκη να βγείτε με φίλους ή να ποστάρεις μία φωτογραφία, αλλά βλέπεις ότι είναι κάπως απαγορευτικό, τότε υπάρχει θέμα.

Πώς καταλαβαίνουμε όμως πότε ο άλλος είναι εσωστρεφής και ντροπαλός και πότε απλώς σε κρύβει από τον κόσμο;

Πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν πολύ χρόνο μέχρι να σιγουρευτούν για αυτά που νιώθουν αλλά και για το αν υπάρχουν γερά θεμέλια σε αυτή τη σχέση. Διατηρούν χαμηλό προφίλ επειδή λειτουργούν γενικά έτσι και επειδή θέλουν να τεστάρουν τη σχέση σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει απαραίτητα κάποια εξήγηση. Είναι θέμα χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας. Αν βάλουμε στην εξίσωση και παλαιότερες τραυματικές εμπειρίες, έχεις την απάντησή σου.

Πότε κρύβει τη σχέση;

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Εάν η σχέση προχωρά, νιώθεις ότι έχει περάσει ο καιρός και εκείνος φέρεται σαν να είναι σε μία κρυφή σχέση. Από την άλλη, αν επικοινωνήσεις αυτά που νιώθεις και εκείνος τα αγνοήσει, μιλάμε για πιο ουσιαστικό πρόβλημα στη σχέση.

Η επικοινωνία είναι η μόνη λύση

Μπορεί να αναρωτιόμαστε και να ερμηνεύουμε συμπεριφορές, αλλά κανείς δεν θα μας δώσει την απάντηση, πέρα από τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Αφού μιλάμε για σχέση, οφείλετε και οι δύο να είστε ειλικρινείς. Πρώτα με τον εαυτό σας και μετά με τον άλλο. Αν δεν συζητήσετε για αυτό που σας απασχολεί, μπορεί να βγάζετε λάθος συμπεράσματα και να μπερδεύεστε ακόμα περισσότερο. Συζητάμε, ακόμα και αν δεν μας αρέσει αυτό που μπορεί να ακούσουμε.

Πηγή: Jenny.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup