Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 22:38

Britney Spears: Ανησυχία για τις ολόγυμνες φωτογραφίες της 40χρονης - «Φωνάζει για βοήθεια»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μετά την απελευθέρωση από τα -σχεδόν- 14 χρόνια που ήταν υπό την κηδεμονία ή αλλιώς τα δεσμά του πατέρα της, και λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση πως είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) πόζαρε ολόγυμνη στο Instagram, προκαλώντας αναστάτωση αλλά και ερωτηματικά στους θαυμαστές της.

Η τραγουδίστρια του "Toxic", η οποία περιμένει το πρώτο της παιδί από τον 28χρονο αρραβωνιαστικό της Σαμ Άσγκαρι (Sam Asghari), πόζαρε γυμνή σε μια σειρά φωτογραφιών που κοινοποιήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της τα ξημερώματα της Τρίτης (10/5).

Φορώντας μόνο ένα μικροσκοπικό emoji αγάπης που τοποθετήθηκε στρατηγικά πάνω από τις εικόνες σε μία από τις λεζάντες αναρωτιέται: «Γιατί στο καλό δείχνω 10 χρόνια νεότερη στις διακοπές;;;». Σε άλλο post με το ίδιο content η 40χρονη ποπ σταρ λέει στους θαυμαστές της: «Μην υποτιμάτε τη δύναμη του να το κάνω μόνη μου και να τραβώ φωτογραφίες με ένα selfie stick».

Οι θαυμαστές της, από την άλλη, δεν φάνηκαν να χαίρονται αφού εξέφρασαν την ανησυχία τους, ζητώντας να μάθουν γιατί ανάρτησε τις ίδιες γυμνές εικόνες και μάλιστα αρκετές φορές. «Το κορίτσι είναι άρρωστο, φωνάζει για βοήθεια», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος follower τόνισε: «Είμαι σίγουρος πως η κηδεμονία υπήρχε για κάποιον λόγο».

Η Σπίαρς βρίσκονταν στο Μεξικό, πριν την εγκυμοσύνη της, για διακοπές με τον αρραβωνιαστικό της όταν τραβήχτηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες. Κάποιος θαυμαστής σχολίασε ότι ο ηθοποιός και personal trainer έπρεπε να έχει παρέμβει και να την εμποδίσει από το να αναρτήσει αυτές τις εικόνες: «Αν ο άντρας σου σε σεβόταν, δεν θα σε άφηνε ποτέ να αναρτήσεις αυτά τα πράγματα! Άσε λίγο μυστήριο…».

Ακολουθούν οι επίμαχες αναρτήσεις

Η αλήθεια είναι πως δεν φαίνεται να την απασχολεί καθόλου η γνώμη των θαυμαστών της και πως αυτή την περίοδο τονίζει συνεχώς το πόσο ευτυχισμένη είναι που θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί με τον Άσγκαρι. Θυμίζουμε, πως η καλλιτέχνιδα των “Toxic” και "Gimme More" έχει ακόμα δύο παιδιά, τον 16χρονο Σον Πρέστον(Sean Preston) και τον 15χρονο Τζέιντεν Τζέιμς (Jayden James), τα οποία έχει αποκτήσει με τον προηγούμενο σύζυγό της, Κέβιν Φέντερλάιν (Kevin Federline).

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ NINA PROMMER

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 20:39

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο
    Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο

    Έναν εφιάλτη ζει μια ανήλικη μαθήτρια από την Πάτρα, καθώς διαπίστωσε -εντελώς τυχαία- πως στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια παραποιημένη φωτογραφία της με ροζ περιεχόμενο.

    Το κορίτσι έπεσε θύμα κακόβουλης ενέργειας όταν άγνωστος δράστης «ψάρεψε» μια φωτογραφία της από σελίδα που διατηρούσε στα social media και μέσω διαδικασίας μοντάζ εμφάνισε την ανήλικη γυμνή και την προώθησε σε ιδιωτικές συνομιλίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», οι φωτογραφίες διοχετεύθηκαν σε φιλικά πρόσωπα της ανήλικης και το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ίδια, η οποία δεν πίστευε αυτό που της συνέβη…

    Πήγε στο σπίτι της, ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους γονείς της πως από μια φίλη της έμαθε πως κυκλοφορεί μια γυμνή φωτογραφία με το πρόσωπό της στο διαδίκτυο, η οποία επ’ ουδενί δεν είναι αληθινή αλλά προϊόν επεξεργασίας. Αμέσως, η μητέρα της ανήλικης πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατήγγειλε το γεγονός και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, με τους αστυνομικούς να αναζητούν άμεσα τα ίχνη του διακινητή του εν λόγω υλικού και φέρεται να προέβησαν στην ταυτοποίησή του.

    Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αφού έγινε ο ενδελεχής έλεγχος και αναζητήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη της κοπέλας, διαπιστώθηκε ότι από τις σελίδες της δεν είχε διακινηθεί τέτοιο υλικό και ούτε βρέθηκαν στη συλλογή της αντίστοιχες φωτογραφίες.

    Το αδίκημα της διακίνησης παράνομου και ψεύτικου υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενo. Από την Αστυνομία θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του δράστη και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πανικός στον Πύργο του Άιφελ – Γυμνός άνδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στο μνημείο
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πανικός στον Πύργο του Άιφελ – Γυμνός άνδρας προσπάθησε να σκαρφαλώσει στο μνημείο

    Οι γαλλικές Αρχές εκκένωσαν εκτάκτως τον Πύργο του Αιφελ, αφότου ένας γυμνός άνδρας εντοπίστηκε να σκαρφαλώνει στο μνημείο λίγες ώρες πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή.

    Εντοπίστηκε ακριβώς πάνω από τους ολυμπιακούς δακτυλίους που κοσμούν στο δεύτερο τμήμα του μνημείου, ακριβώς πάνω από το πρώτο επίπεδο. Παραμένει πάντως ασαφές από πού άρχισε να σκαρφαλώνει ο εν λόγω άνδρας, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν φορούσε μπλούζα.

    Ο Πύργος του Άιφελ δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην τελετής λήξης, η οποία θα γίνει στο Stade de France και θα αρχίσει γύρω στις 22:00 (ώρα Ελλάδος).

    Οπως αναφέρει το Associated Press, περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Παρίσι και πέρα από την πρωτεύουσα της Γαλλίας για να παρακολουθήσουν τις τελευταίες ολυμπιακές εκδηλώσεις και την τελετή λήξης της Κυριακής.

    Δείτε βίντεο και εικόνες από το περιστατικό

    Πηγή: ethnos.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARTIN DIVISEK

  • Θεσσαλονίκη: Βίντεο και φωτογραφίες της 12χρονης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, διακινούσε ο 13χρονος που συνελήφθη
    Θεσσαλονίκη: Βίντεο και φωτογραφίες της 12χρονης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, διακινούσε ο 13χρονος που συνελήφθη

    Η υπόθεση ήρθε στο «φως» έπειτα από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης

    Βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας με «πρωταγωνίστρια» τη 12χρονη που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, είχε αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο και φέρεται να διακινούσε, ο 13χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος είχε στο κινητό του τηλέφωνο συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και μία φωτογραφία με παιδική πορνογραφίας, στα οποία απεικονίζεται η 12χρονη.
    Η υπόθεση ήρθε στο «φως» και ξεκίνησε να διερευνάται έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε η μητέρα της 12χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου τα βίντεο και τις φωτογραφίες στα οποία φαίνονταν γυμνά και ημίγυμνα μέρη του σώματος του θύματος.
    Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, ενώ κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι του ανήλικου. Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, εντόπισαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας και έτσι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και του πέρασαν χειροπέδες.

    Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του ανήλικου ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για τις πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

    Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή, ενώ παραμένει υπό κράτηση.
    Πηγή: Prortothema.gr
  • Ο λόγος που τα μάτια βγαίνουν «κόκκινα» στις φωτογραφίες – Είναι λίγο… ανατριχιαστικό
    σε Viral
    Ο λόγος που τα μάτια βγαίνουν «κόκκινα» στις φωτογραφίες – Είναι λίγο… ανατριχιαστικό

    Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βγάζετε ομαδική φωτογραφία και να συνειδητοποιείτε ότι έχει καταστραφεί από τα μάτια σας που φαίνονται «κόκκινα» - Γιατί όμως συμβαίνει αυτό

    Ένα από τα πράγματα που ευχόμαστε τη στιγμή που κάποιος μας τραβάει μία φωτογραφία είναι να μην έχουν βγει «κόκκινα» τα μάτια μας.

    Τα «κόκκινα» μάτια είναι ικανά να καταστρέψουν και τις πιο καλοστημένες φωτογραφίες, αφού ακόμη και να προσπαθήσουμε να τα επεξεργαστούμε το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι αντιαισθητικό.

    Ο TikToker Nicholas Grant, ο οποίος «δοκιμάζει περίεργες θεωρίες βιντεοσκόπησης», μοιράστηκε ένα κλιπ που εξηγεί τους λόγους πίσω από το φαινόμενο των «κόκκινων ματιών», το οποίο εξέπληξε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Ωστόσο, υπάρχει ένας αρκετά σκοτεινός λόγος για τον οποίο υποφέρουμε από το φαινόμενο των «κόκκινων ματιών» όταν φωτογραφιζόμαστε με φλας.

    Η πραγματική αιτία που ανατριχιάζει

    Ο TikToker Nicholas Grant, ο οποίος «δοκιμάζει περίεργες θεωρίες βιντεοσκόπησης», μοιράστηκε ένα βίντεο που εξηγεί τους λόγους πίσω από το φαινόμενο των «κόκκινων ματιών», το οποίο εξέπληξε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πιθανώς ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι αυτή η αλλοίωση στο χρώμα των ματιών οφείλεται στο φλας, αλλά αποδεικνύεται ότι η πραγματική αιτία είναι διαφορετική.

    «Εάν βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, η κόρη σας ανοίγει διάπλατα για να εισέλθει το φως και σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιούσατε ένα φλας. Κανονικά, αν το μάτι σας δει έντονο φως, κλείνει», αναφέρει.

    Προσθέτει, όμως, ότι: «Αυτό συμβαίνει επειδή η ίριδα συστέλλει την κόρη του ματιού για να προστατεύσει τον αμφιβληστροειδή και να μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε καλύτερα αυτό που βλέπουμε»

    Ο Nicholas συνέχισε: «Αλλά ένα φλας είναι πολύ γρήγορο για να αντιδράσει η κόρη του ματιού».

    Το γεγονός ότι η κόρη είναι ανοιχτή είναι αυτό που προκαλεί το κόκκινο μάτι.

    «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες φωτογραφικές μηχανές κάνουν διπλό φλας – ένα για να κλείσει η κόρη και ένα για να τραβήξει πραγματικά τη φωτογραφία. Αλλά γιατί έχετε κόκκινα μάτια αν η κόρη σας δεν κλείνει;» , αναρωτιέται ο TikToker.

    Πίσω από τα μάτια

    Aποδεικνύεται ότι το χρώμα που βλέπετε είναι στην πραγματικότητα το φλας που φωτίζει το εσωτερικό των ματιών σας και παίρνει την κόκκινη όψη λόγω των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια σας.

    Έτσι, λοιπόν, δεν πρόκειται απλώς για μια ενοχλητική δυσλειτουργία της φωτογραφικής μηχανής – το φλας έχει την ικανότητα να ρίχνει μια ματιά στο τι συμβαίνει πίσω από τα μάτια, το φωτίζει και το απαθανατίζει για πάντα στο ρολό της κάμεράς.

    @nicolas_grant_

    Why do you get red eyes in photos?

    ♬ original sound - Nicolas Grant

    Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας: «Το κόκκινο αντανακλαστικό συμβαίνει όταν το φλας μιας φωτογραφικής μηχανής φωτίζει τον πλούσιο σε αίμα αμφιβληστροειδή χιτώνα»

    Αν τα μάτια κοιτάζουν απευθείας το φακό της φωτογραφικής μηχανής και το χρώμα που αντανακλά και στα δύο μάτια είναι κόκκινο, αυτό αποτελεί συνήθως ένα καλό σημάδι ότι ο αμφιβληστροειδής είναι υγιής.

    Οι αντιδράσεις των χρηστών

    Φυσικά και δεν έλειπαν οι αντιδράσεις των χρηστών που παρακολούθησαν το εν λόγω βίντεο.

    Ενας από αυτούς είπε: «Δηλαδή κυριολεκτικά εμείς βλέπουμε το εσωτερικό των ματιών μας;!»

    Ενώ ένας άλλος έγραψε: «Αυτό είναι λίγο ανατριχιαστικό».

    Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Το σχολείο δεν θα μπορούσε ποτέ να το διδάξει αυτό».

    Μετά από αυτήν την πληροφορία, σίγουρα δε θα ξανακοιτάξουμε με τον ίδιο τρόπο τις φωτογραφίες που έχουμε βγάλει με «κόκκινα» μάτια.

    Πηγή: in.gr

    Image by freepic.diller on Freepik

  • Ανδρομάχη: Ήμουν 16 χρονών όταν με εκβίαζαν με γυμνές μου φωτογραφίες
    Ανδρομάχη: Ήμουν 16 χρονών όταν με εκβίαζαν με γυμνές μου φωτογραφίες

    «Έπρεπε να μιλήσω κατευθείαν στους γονείς μου αλλά υπήρχε φόβος» τόνισε - Δείτε το βίντεο

    Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου πήγε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσου» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ήρθε στη συζήτηση το θέμα του revenge porn, του οποίου θύματα πέφτουν πιο συχνά, γυναίκες.
    Η τραγουδίστρια, η οποία έχει υποστεί παρόμοιο εκβιασμό, όταν την εκβίαζαν με διαρροή γυμνών φωτογραφιών της, είπε: «Έχω ξαναμιλήσει για αυτό. Στο παρελθόν έχει υπάρξει όχι ακριβώς revenge porn αλλά τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. Οπότε καταλαβαίνω ακριβώς πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που δεν μπορεί να μιλήσει. Ήμουν και σε ευαίσθητη ηλικία, 16 χρονών. Είχε γίνει μία ανταλλαγή φωτογραφιών, είναι λίγο άβολη αυτή η κατάσταση».
    Δείτε το βίντεο
    Στην πορεία, περιέγραψε: «Υπήρχε μία επίθεση διαδικτυακή όσο αφορά αυτό το κομμάτι. Το θέμα είναι πώς νιώθεις. Αυτό θα πάρει διαστάσεις έτσι κι αλλιώς. Εγώ έβλεπα κόσμο να είναι στα κινητά τους και νόμιζα ότι βλέπουν τις φωτογραφίες μου εκείνη τη στιγμή» και πρόσθεσε:

    «Αυτό που θα έπρεπε να έχω κάνει θα ήταν να μιλήσω κατευθείαν στους γονείς μου αλλά υπήρχε φόβος, πρέπει να το επικοινωνήσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Ο γονιός δεν περιμένει ποτέ ότι μπορεί να συμβεί αυτό στο παιδί του. Κι εγώ δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ ακριβώς, έτσι πέρασε ένας χρόνος. Κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο έλεγα: τώρα θα το πουν, τώρα θα το πουν. Κι εσύ να περνάς όλη αυτή τη συναισθηματική φάση για κάτι που δεν φταις».

    Τέλος, για τη δική της περίπτωση τόνισε: «Όταν είχα ξαναμιλήσει για αυτό, δέχθηκα πολλά μηνύματα από κορίτσια αντίστοιχης ηλικίας, που μου έλεγαν ότι τους έδωσα δύναμη».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: «Την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» - Καταδίκη για 26χρονο που εκβίαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες
    Θεσσαλονίκη: «Την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» - Καταδίκη για 26χρονο που εκβίαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019 όταν το κορίτσι, μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε - Η εισαγγελέας τόνισε, στην αγόρευσή της, ότι η ανήλικη σώθηκε χάρη στη δυναμική μητέρα της

    Μια ανατριχιαστική υπόθεση που θα μπορούσε να ήταν βγαλμένη από ταινία τρόμου, με θύμα μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου και δράστη έναν 26χρονο (σήμερα) που την ανάγκαζε να του στέλνει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο για να μην την διασύρει στο σχολικό της περιβάλλον, εκδικάστηκε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.
    Ο κατηγορούμενος, που είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή του ανηλίκου θύματος, και όχι μόνο, αφού κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ παρόμοιες υποθέσεις, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της, κατ' εξακολούθηση και για εξώθηση ανήλικης να συμμετάσχει σε πορνογραφική παράστασης που τελέστηκε με χρήση απειλής, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να έχει με την έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή.
    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019 όταν το 13χρονο κορίτσι, σε κατάσταση σοκ και με φωνή που έτρεμε, μίλησε στη μητέρα της για τον εφιάλτη που ζούσε εκείνες τις ημέρες.
    Ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας, ο οποίος τότε ήταν 21 ετών, την είχε προσεγγίσει με ψεύτικο προφίλ μέσω του Instagram και της έστειλε σε προσωπικό μήνυμα μια γυμνή της φωτογραφία, στην οποία δε φαινόταν το πρόσωπό της, όμως υπήρχε το όνομά της. Την συγκεκριμένη εικόνα την είχε στείλει η ανήλικη λίγες ημέρες νωρίτερα σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.

    Χωρίς να είναι ξεκάθαρος μέχρι σήμερα ο τρόπος, ο κατηγορούμενος κατάφερε να έχει στην κατοχή του αυτή την φωτογραφία και χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε μέσω μηνυμάτων να εκβιάζει την ανήλικη για να την αναγκάσει να του στείλει και άλλες εικόνες με το γυμνό κορμί της και το πρόσωπό της, αλλά και βίντεο στα οποία της έλεγε ακριβώς τι να κάνει και πώς να φαίνεται στην κάμερα. Η ανήλικη, πιστεύοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, αφού ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα την δημοσιεύσει παντού και θα την διασύρει στο σχολείο της, αναγκάστηκε να του στείλει δέκα φωτογραφίες της και ένα βίντεο που της ζήτησε, νομίζοντας μάταια ότι θα την αφήσει ήσυχη και δε θα κάνει πράξη τις απειλές του.

    Το κορίτσι ζήτησε τη βοήθεια ενός συμμαθητή της τον οποίο θεωρούσε φίλο της, όμως ξεκίνησε να την εκβιάζει κι αυτός για να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες, καθώς ο άγνωστος άνδρας του είχε στείλει ήδη το πορνογραφικό υλικό. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μάλιστα, είναι κατηγορούμενος και ο συμμαθητής της κοπέλας που θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων το επόμενο διάστημα.

    «Με ρωτούσε "μαμά τι θα μου κάνει"»

    Μιλώντας για τον εφιάλτη που έζησε η 13χρονη, η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο δράστης, για να την αναγκάσει να του στείλει και άλλες γυμνές της εικόνες, της έγραφε, μεταξύ άλλων: «θέλεις να έχει όλο το γυμνάσιο τις φωτογραφίες σου, να γίνεις ρόμπα σε όλο το σχολείο; Φοβάσαι;».

    «Ήξερε το σχολείο της, έλεγε ότι εκείνος πηγαίνει στο λύκειο και την γνωρίζει πολύ καλά. Την απειλούσε, ήθελε να πάρει κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο."Στείλε μου κι άλλες μέχρι να τελειώσω" έγραφε. Της υποδείκνυε τι να κάνει. Η κόρη μου τον παρακαλούσε να σταματήσει» είπε η μητέρα του κοριτσιού που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα της.

    «Του έστειλε πάνω από δέκα φωτογραφίες με το πρόσωπό της και τον παρακαλούσε να μη φαίνεται το πρόσωπο. Σε όλες ήταν γυμνές. Στο βίντεο της έλεγε ακριβώς τι να κάνει» είπε.
    «Η κόρη μου του έλεγε "σε παρακαλώ, γιατί μου το κάνεις αυτό; Δε ξέρεις πόσο άσχημο είναι", όμως εκείνος δε σταματούσε και συγχρόνως υπήρχαν κι άλλα προφίλ που την εκβίαζαν. Όταν τον μπλόκαρε αυτός έφταιξε και της έστελνε τις φωτογραφίες της. Το παιδί μου μίλησε στον φίλο της για να τη βοηθήσει. Αυτός, όμως, την καθοδηγούσε να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο, έλεγε για να σταματήσει. Ο κατηγορούμενος μετά τις απέστειλε σε τρίτους, μεταξύ των οποίων ο φίλος της, ο οποίος έκανε ακριβώς το ίδιο και την απειλούσε. Αυτές οι φωτογραφίες βρέθηκαν στον φίλο της και σε δύο ανήλικα άτομα βρέθηκε το βίντεο και δε ξέρουμε σε πόσους άλλους μπορεί να το έστειλε» κατέθεσε η μητέρα.

    Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, το κορίτσι έμαθε από τους συμμαθητές της ότι το βίντεο της το πουλούσαν μέσα στο σχολείο της για 25 ευρώ, ενώ μετά την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. έπεσε θύμα βάναυσου bullying, εντός του σχολείου, από συμμαθητές της που την χλεύαζαν και την χτυπούσαν.

    «Το παιδί μου δεν ήταν καλά, πήγαμε σε ψυχίατρο, σε ψυχολόγο. Στο σχολείο την κοιτούσαν, την χτυπούσαν, πηγαίναμε στη διευθύντρια. Έβαλε 15 κιλά. Την στοχοποιησαν, ήταν θύμα για δεύτερη φορά επειδή τους κατήγγειλε, την απειλούσαν. Θέλαμε να σταματήσει όλο αυτό και συνέχιζε. Την έπαιρναν τηλέφωνο και την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» σημείωσε η μητέρα της ανήλικης. Και πρόσθεσε: «Όταν μου μίλησε το παιδί μου δεν ήταν απλά φοβισμένη, έτρεμε σαν το ψάρι. Φοβόταν ότι θα την βρει στο σχολείο, ότι θα την κάνει ρόμπα. Την είχε πείσει ότι είναι στο λύκειο. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο κατηγορούμενος. Ήθελε να τη φοβίσει, να την εκβιάσει, να την φέρει σε άθλια κατάσταση να μη ξέρει τι να κάνει. Ήταν μόλις 13 ετών, δε μπορεί ένας ενήλικας να το κάνει αυτό. Με ρωτούσε "τι θα με κάνει μαμά; Θα με βρει; Θα με σκοτώσει; Θα με βιάσει; Τι θα μου κάνει μαμά;", ήταν σε άθλια κατάσταση».

    Σήμερα η παθούσα είναι 18 ετών και κατέθεσε στο δικαστήριο πως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει όσα έζησε, παρά τη βοήθεια που δέχεται από τους ψυχολόγος και την μητέρα της που είναι πάντα στο πλευρό της.

    «Σύγχρονη σωματεμπορία»

    Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή της, ότι η ανήλικη σώθηκε χάρη στη δυναμική μητέρα της.

    «Μιλάμε για σύγχρονη σωματεμπορία και εκπόρνευση ανηλίκων, για διάλυση της ψυχής τους, κατάφορη και βάναυση παραβίαση της ανηλικότητας. Φτάσαμε να βρισκόμαστε σε αυτήν την περίπτωση σε σχολικό εμπόριο μεταξύ μαθητών. Έφτασαν να πωλούνται στο σχολείο. Έφτασε η κοπέλα αυτή, που είχε το σθένος να καταγγείλει, να αποτελεί αντικείμενο βάναυσο εκφοβισμού. Σώθηκε από τύχη, χάρη στη μητέρα της» είπε η εισαγγελική λειτουργός, παρομοιάζοντας τον κατηγορούμενο με «αρπακτικό του διαδικτύου».

    Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δικαστεί για τουλάχιστον οκτώ ακόμα παρόμοιες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται, με θύματα σε πολλές περιοχές της χώρας και τα περισσότερα από αυτά ανήλικα.

    Σήμερα ο 26χρονος, ο οποίος κατέστρεψε τη ζωή του θύματος και άλλων κοριτσιών, ζει μακριά από τον τόπο καταγωγής του, εργάζεται ως μάγειρας και διαμένει με τη σύντροφό του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ορεστιάδα: Παραποίησε φωτογραφίες 14χρονης συμμαθήτριάς του και τις μοίρασε
    Ορεστιάδα: Παραποίησε φωτογραφίες 14χρονης συμμαθήτριάς του και τις μοίρασε

    Όταν ο έφηβος αντιλήφθηκε ότι θα είχε μπλεξίματα, επικοινώνησε με το κορίτσι ζητώντας συγνώμη και ισχυρίστηκε ότι το έκανε για... πλάκα

    Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται μια 14χρονη μαθήτρια από την Ορεστιάδα, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο ενός συμμαθητή της που μοίρασε σε άλλα παιδιά παραποιημένες φωτογραφίες από το προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας το κεφάλι της σε γυμνό σώμα άλλης γυναίκας.
    Μάλιστα, ένας συμμαθητής της έστειλε τις επίμαχες φωτογραφίες στην 14χρονη συνοδεύοντάς τις με το ειρωνικό σχόλιο «Το ξέρεις πως είσαι εσύ έτσι; Το ξέρεις πως αν σε ανεβάσει κάπου τελείωσες, έ;», σύμφωνα με το radioevros.gr. Ταραγμένο το κορίτσι, ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνοι κατέφυγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν την διαπόμπευση του παιδιού τους.
    Ωστόσο, ο συμμαθητής της που είχε παραποιήσει τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή επεξεργασίας, αντιλήφθηκε ότι θα είχε μπλεξίματα και επικοινώνησε με την 14χρονη ζητώντας συγνώμη, ισχυρίστηκε ότι το έκανε για... πλάκα και την διαβεβαίωσε ότι τις διέγραψε από το κινητό του. Όμως, παραμένει άγνωστο σε πόσους συμμαθητές τους έχει μοιραστεί το παραποιημένο υλικό.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Χαλκίδα: Ανήλικοι έφτιαξαν άσεμνες φωτογραφίες 15χρονης και τις διακινούσαν
    Χαλκίδα: Ανήλικοι έφτιαξαν άσεμνες φωτογραφίες 15χρονης και τις διακινούσαν

    Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η χρήση τεχνολογιών deepfake. Ανήλικοι στη Χαλκίδα με τη βοήθεια εφαρμογής έφτιαξαν άσεμνες φωτογραφίες συμμαθήτριας τους και τις διανείμαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Το 15χρονο θύμα πήγε το πρωί της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και μαζί με τη μητέρα του και υπέβαλαν καταγγελία κατά δύο συμμαθητών της, οι οποίοι έφτιαξαν φωτογραφία της με άσεμνο σκίτσο και έστειλαν το fake υλικό σε 24 άτομα στο Instagram.

    Δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων

    Η επεξεργασμένη φωτογραφία, όπως μεταδίδει το evima, αναρτήθηκε αρχικά σε κλειστή ομάδα 4 ατόμων στο Instagram και εν συνεχεία μεταφορτώθηκε σε άλλη κλειστή ομάδα των 20 ατόμων στην ίδια πλατφόρμα.

    Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος δύο 15χρονων όπως και για τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο