Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 20:48

Ιωάννα Τούνη: Με μπικίνι στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της

Γράφτηκε από την

Η γνωστή Instagrammer μοιράστηκε ένα story με τους διαδικτυακούς της φίλους, στο οποίο τους έδειξε τις αλλαγές που έφερε στο σώμα της η εγκυμοσύνη

Η Ιωάννα Τούνη βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η γνωστή Instagrammer περιμένει το πρώτο της παιδί με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και από τη στιγμή που αποκάλυψε την είδηση, δεν έχει σταματήσει να μοιράζεται τα νέα για την κατάστασή της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Σε story που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δεν δίστασε να ποζάρει με το μπικίνι της στον καθρέφτη και να δείξει στους ακόλουθούς της τις αλλαγές στο σώμα της.

Πάνω στο story έγραψε: «Είμαι πλέον στον τέταρτο μήνα. Ήξερες ότι πριν φουσκώσει καλά-καλά η κοιλίτσα, τα όργανα της γυναίκας πηγαίνουν προς το πλάι και πάνω και ανοίγουν τα κόκκαλα για να δημιουργηθεί χώρος για το μωράκι;».

Δείτε το story της:

τουνη

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα η Ιωάννα Τούνη, η εγκυμοσύνη δεν έχει αποδειχθεί εύκολη υπόθεση για την ίδια. Εκτός από τις ορμόνες της που έχουν «χτυπήσει κόκκινο», όπως λέει κι η ίδια, είχε δηλώσει: «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδιαίτερα εύκολη εγκυμοσύνη. Αλλά έχω ακούσει από άλλες εγκυούλες ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ζηλεύωωωω».

τουν3η

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 13:06

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει τον εγκέφαλο μιας γυναίκας - Τι έδειξε νέα έρευνα
    Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει τον εγκέφαλο μιας γυναίκας - Τι έδειξε νέα έρευνα

    Ορισμένες αλλαγές του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια μετά τον τοκετό, όπως έχουν διαπιστώσει οι ερευνητές.

    Οι έρευνες αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς η εγκυμοσύνη αλλάζει τον εγκέφαλο. Μελέτες που εστίασαν σε σαρώσει του εγκεφάλου γυναικών πριν και μετά την εγκυμοσύνη, διαπίστωσαν ότι ορισμένα δίκτυα του οργάνου, ιδίως εκείνα που εμπλέκονται στην κοινωνική και συναισθηματική επεξεργασία, συρρικνώνονται κατά τη διάρκεια της κύησης, πιθανώς σε μια διαδικασία τελειοποίησης κατά την προετοιμασία για τη γονεϊκότητα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα σύμφωνα με τους New York Times, οι αλλαγές αυτές αντιστοιχούν σε αυξήσεις των ορμονών της εγκυμοσύνης, ιδίως των οιστρογόνων, και ορισμένες διαρκούν τουλάχιστον δύο χρόνια μετά τον τοκετό, όπως έχουν διαπιστώσει οι ερευνητές.

    Τι έδειξε η νέα έρευνα για την εγκυμοσύνη και τον εγκέφαλο

    Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (16/9) στο περιοδικό Nature Neuroscience, συμπληρώνει την εικόνα καταγράφοντας με μαγνητική τομογραφία τις αλλαγές στον εγκέφαλο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Επιβεβαιώνει τα προηγούμενα αποτελέσματα και προσθέτει λεπτομέρειες, όπως ότι οι ίνες της φαιάς ουσίας έδειξαν μεγαλύτερη ικανότητα να μεταδίδουν αποτελεσματικά τα σήματα μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων, μια αλλαγή που χάθηκε μόλις γεννήθηκε το μωρό.

    «Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον σε αυτή την τρέχουσα μελέτη είναι ότι παρέχει μια τόσο λεπτομερή χαρτογράφηση», δήλωσε η Ελζελίνε Χόκζεμα, νευροεπιστήμονας που είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Εγκυμοσύνης και Εγκεφάλου στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και έχει συμβάλει στην καθοδήγηση μελετών που αναλύουν εγκεφαλικές σαρώσεις περισσότερων από 100 γυναικών πριν και μετά την εγκυμοσύνη.

    Η Δρ. Ελζελίνε Χόκζεμα, η οποία δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη, δήλωσε ότι αυτή η μελέτη έδειξε ότι μαζί με τις προηγουμένως τεκμηριωμένες «πιο μακροχρόνιες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου συμβαίνουν και πιο ανεπαίσθητες, παροδικές αλλαγές». Ο Ρόναλντ Νταλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη, δήλωσε ότι η έρευνα αντανακλά τον βασικό ρόλο των ορμονών σε μεταβάσεις όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη, καθοδηγώντας νευρολογικές αλλαγές στις προτεραιότητες και τα κίνητρα. «Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι επηρεάζει τόσα πολλά από αυτά τα συστήματα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Συρρίκνωση περιοχών του εγκεφάλου κατά 4%

    Ακόμα, η συμμετέχουσα στη μελέτη, Ελίζαμπεθ Κρέιστιλ, είναι νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ιρβάιν. Έμεινε έγκυος το 2019, στα 38 της χρόνια, ύστερααπό εξωσωματική γονιμοποίηση. Έτσι, επέτρεψε την ακριβή παρακολούθηση της εγκυμοσύνης της από την αρχή, επομένως έκανε 26 μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου – τέσσερις πριν από την εγκυμοσύνη, οι οποίες άρχισαν τρεις εβδομάδες πριν, 15 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επτά στα δύο χρόνια μετά τη γέννηση του γιου της το 2020.

    «Ήταν κάπως ωραίο να μπορείς να είσαι νευροεπιστήμονας και να ξέρεις τι δεν ξέρουμε», είπε η Δρ. Ελίζαμπεθ Κρέιστιλ, προσθέτοντας: «Και έτσι να μπορείς να πεις: "Έι, ας το κάνουμε αυτό. Είμαι έτοιμη να μείνω έγκυος". Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό». Ακόμα, η ίδια είπε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη δεν γνώριζε κανένα σύμπτωμα ή αποτέλεσμα που να συνδέεται με τις αλλαγές στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλός της, ωστόσο, παρουσίασε βαθιές διαφορές. Μέχρι την ένατη εβδομάδα της κύησης, το 80% των 400 περιοχών του εγκεφάλου που αναλύθηκαν, παρουσίασαν μείωση του όγκου της φαιάς ουσίας και του πάχους του φλοιού, η οποία συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με τις περιοχές να συρρικνώνονται κατά 4% κατά μέσο όρο. Η αλλαγή ήταν ιδιαίτερα έντονη στο δίκτυο προεπιλεγμένων λειτουργιών, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντίληψη των συναισθημάτων και των προοπτικών των άλλων ανθρώπων.

    Από την πλευρά της, η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Έμιλι Τζέικομπς, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα, δήλωσε ότι η συρρίκνωση του εγκεφάλου της εγκυμοσύνης «δεν είναι κάτι κακό». Παρόμοιες διαδικασίες συμβαίνουν κατά την εφηβεία και τη βρεφική ηλικία. Η απώλεια όγκου ως επί το πλείστον παρέμεινε δύο χρόνια μετά τον τοκετό, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης προκαλούν «μόνιμες χαράξεις στον εγκέφαλο», όπως είπε. Οι αλλαγές στη φαιά ουσία, ωστόσο, δεν διήρκεσαν.

    Πληροφορίες ακόμη και για την επιλόχειο κατάθλιψη

    Η Δρ. Ελζελίνε Χόκζεμα δήλωσε ότι το μοτίβο ήταν τόσο χαρακτηριστικό που η ομάδα της έδειξε ότι ένας αλγόριθμος υπολογιστή θα μπορούσε να αναγνωρίσει αν οι γυναίκες ήταν έγκυες «με βάση μόνο τις αλλαγές στον εγκέφαλό τους». Η έρευνα της ομάδας της «υποδηλώνει ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζονται με τον τρόπο που ο εγκέφαλος και το σώμα της μητέρας αντιδρούν στα βρέφη», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

    Για παράδειγμα, είπε η Έμιλι Τζέικομπς, οι θετοί γονείς, οι πατέρες και άλλοι «μπορεί να μην βιώνουν την κύηση από πρώτο χέρι, αλλά να επιδεικνύουν όλες τις συμπεριφορές φροντίδας που απαιτούνται για τη φροντίδα των παιδιών τους». Οι ερευνητές λένε ότι η μελέτη των εγκεφαλικών αλλαγών της εγκυμοσύνης μπορεί να δώσει πληροφορίες για καταστάσεις όπως η επιλόχειος κατάθλιψη και οι νευρολογικές επιπτώσεις της προεκλαμψίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ανδρομάχη: Το βίντεο από τη θάλασσα λίγο πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί
    Ανδρομάχη: Το βίντεο από τη θάλασσα λίγο πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί

    Ανυπομονώ να δούμε αυτό το ηλιοβασίλεμα μαζί μικρούλι μου, έγραψε η τραγουδίστρια στη λεζάντα της δημοσίευσής της

    Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου απολαμβάνει τα μπάνια της στη θάλασσα, λίγο πριν γίνει μητέρα για πρώτη φορά.
    Η τραγουδίστρια, που θα γεννήσει το επόμενο διάστημα το παιδί της με τον Γιώργο Λιβάνη, ανέβασε στο Instagram ένα βίντεo, στο οποίο βρίσκεται στη θάλασσα και χαϊδεύει τη φουσκωμένη κοιλιά της με φόντο, το ηλιοβασίλεμα.
    «Ανυπομονώ να δούμε αυτό το ηλιοβασίλεμα μαζί μικρούλι μου» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης, που έκανε το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουλίου.

    Δείτε το βίντεο
    Τις προάλλες, η Ανδρομάχη δημοσίευσε δύο στιγμιότυπα ξανά από τη θάλασσα, στα οποία φωτογραφίζεται με το μπικίνι της, ενώ κρατά ένα κοχύλι μπροστά στο πρόσωπό της.


    Στη λεζάντα της δημοσίευσής της αποκάλυψε πως βρίσκεται στην Πάρο για διακοπές, ενώ έγραψε: «Όλα είναι μπλε».

    Δείτε τις φωτογραφίες:
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ανδρομάχη: Έγκυος η τραγουδίστρια – Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα
    Ανδρομάχη: Έγκυος η τραγουδίστρια – Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

    Η Ανδρομάχη επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τη φήμη ότι περιμένει παιδί με τον Γιώργο Λιβάνη.

    Η Ανδρομάχη και ο Γιώργος Λιβάνης πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Το ζευγάρι περιμένει το πρώτο παιδί του, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο Instagram.

    Όπως γίνεται φανερό κι από την φωτογραφία, όπου φαίνεται η φουσκωμένη κοιλίτσα της, το ζευγάρι περίμενε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για να μοιραστεί την χαρμόσυνη είδηση με τους φίλους και τους θαυμαστές της.

    «Μια κοιλίτσα γεμάτη αγάπη,γαλήνη,ευτυχία και όνειρα. Η πιο αγαπημένη μου κοιλίτσα,που κάθε μερα την κοιτάζω με έρωτα,και περιμένω πότε θα ξανα κλωτσήσει το μωράκι μας. Σ’ευχαριστώ Θεέ μου γι’αυτήν την ευλογία.

    Σ’ευχαριστώ αγάπη μου @giorgos_livanis για αυτό που ζούμε και για όλα αυτά που θα έρθουν. Σ’ευχαριστώ μικρούλι μου μας διάλεξες για μαμά και μπαμπά. Σ’αγαπάμε όσο τίποτα στον κόσμο! Ανυπομονούμε να σε σφίξουμε στην αγκαλιά μας.

    Περιμέναμε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εξετασούλες πριν σας το πούμε επιτέλους! Σας αγαπώ!» έγραψε η Ανδρομάχη, που δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Σύγχρονο θαύμα: Επίτευξη εγκυμοσύνης, μετά από κρυοσυντηρημένο φλοιό ωοθηκών
    Σύγχρονο θαύμα: Επίτευξη εγκυμοσύνης, μετά από κρυοσυντηρημένο φλοιό ωοθηκών

    Κορυφαίο ιατρικό γεγονός χαρακτηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) την πρώτη μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου φλοιού ωοθηκών και την εν συνεχεία επίτευξη εγκυμοσύνη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό και αφορά μία γυναίκα η οποία πριν από 16 χρόνια διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο, λέμφωμα Hodgkins, για το οποίο υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

    Το 2013 επανεμφάνισε το συγκεκριμένο αιματολογικό καρκίνο, μόνο που αυτή τη φορά, πριν προβεί σε θεραπευτικά πρωτόκολλα χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας για την καταπολέμηση του καρκίνου, προέβη σε κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού προκειμένου να προασπίσει και να διατηρήσει τη γονιμότητά της.

    Το 2021 και μετά την αποθεραπεία της επέστρεψε για τη μεταμόσχευση του κρυοσυντηρημένου φλοιού των ωοθηκών της, στις μη λειτουργικές πλέον ωοθήκες της, ώστε να επαναφέρει τη γονιμότητά της. Η γυναίκα, μετά από 1,5 χρόνο επαναλειτουργίας των ωοθηκών της και έχοντας συλλέξει ωάρια, προχώρησε στη γονιμοποίησή τους με το σπέρμα του συζύγου της και έγινε εμβρυομεταφορά δύο εμβρύων στο στάδιο των βλαστοκύστεων, στις 5 Οκτωβρίου του 2023. Σήμερα, διανύει την 24η εβδομάδα της κύησης.

    Σχετικά με τα κλινικά πρωτόκολλα

    Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής με θέμα «Καινοτόμες Προσεγγίσεις» στις 8–10 Μαρτίου 2024. Το παραπάνω περιστατικό θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, επιστημονικής αναζήτησης και σχολιασμού στο συνέδριο, καθώς θα συζητηθούν οι τεχνικές πτυχές και τα κλινικά πρωτόκολλα αυτού του επιστημονικού εγχειρήματος.

    Το κορυφαίο ιατρικό γεγονός, ως προς το χειρουργικό μέρος, έλαβε χώρα στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ από εξειδικευμένους γιατρούς και βιολόγους της κλινικής, μαζί με την τιμητική και ουσιαστική παρουσία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νορβηγίας (Oslo University Hospital), με επικεφαλής τον Καθηγητή και Διευθυντή του Τμήματος Αναπαραγωγικής Ιατρικής Peter Zoltan Fedorcsak και την Ελληνίδα Κλινική Εμβρυολόγο, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Μαρία Μπίμπα.

    Επίσης, η επέμβαση μεταδόθηκε τότε σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση από την αίθουσα του χειρουργείου της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ σε 13 δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες γιατροί τη διαδικασία.

    Πηγή: cnn.gr

  • Απίστευτο περιστατικό: 13χρονη γέννησε σε τουαλέτες περιφερειακού νοσοκομείου - Δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος
    Απίστευτο περιστατικό: 13χρονη γέννησε σε τουαλέτες περιφερειακού νοσοκομείου - Δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος

    Ένα υγιέστατο κορίτσάκι γέννησε μια 13χρονη ... στην τουαλέτα περιφερειακού νοσοκομείου, όπως μετέδωσε το Mega. Η ανήλικη, που δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος, έφτασε με αφόρητους πόνους στην κοιλιά στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου.

    Ο παιδίατρος που την εξέτασε ρώτησε την ίδια αλλά και τη μητέρα της, αν έχει σεξουαλικές επαφές, το αρνήθηκαν κι έτσι τη διέγνωσε με τυμπανισμό.

    «Της έδωσαν καθαρκτικά για τυμπανισμό εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στη λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA.

    Η ανήλικη τελικά αποκάλυψε σε παιδοψυχολόγο που την εξέτασε ότι ο πατέρας του μωρού είναι ένας συμμαθητής της.

    Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι η πρώτη φορά που ανήλικη γεννάει στο νοσοκομείο αυτό. «Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

    Δεν υπήρχε γυναικολόγος και ακτινολόγος

    Η υπόθεση αυτή, βέβαια, κατά τον ίδιο αναδεικνύει και την υποστελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος ούτε όμως και ακτινολόγος ο οποίος βρισκόταν σε άδεια.

    Κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, η οποία μαζί με το μωράκι της μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

    «Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», αναρωτήθηκε ο ο Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Single mother από επιλογή: «Αποκτώντας δίδυμα με δότη τoν καλύτερό μου φίλο»
    Single mother από επιλογή: «Αποκτώντας δίδυμα με δότη τoν καλύτερό μου φίλο»

    Η Άννα Δ. αποφάσισε μετά τη λήξη μιας μακροχρόνιας σχέσης και στα 40 της χρόνια ν' αποκτήσει παιδί μόνη. Ο καλύτερός της φίλος ήταν εκεί για να εκπληρώσει την επιθυμία της. Η ζωή τής έφερε δίδυμα και για το marieclaire.gr συζητήσαμε όλες τις προκλήσεις.

    Eίναι 43 ετών, ψυχολόγος και μητέρα διδύμων . Η Άννα Δ. ζει πια σε ένα νησί και η καθημερινότητα της έγινε αυτή που πάντα ονειρευόταν, με λίγη χρονοκαθυστέρηση. Ήξερε από νωρίς ότι ήθελε να γίνει μητέρα και μπορεί να μην της τα έφερε η ζωή όπως ακριβώς τα φανταζόταν, αλλά κατάφερε να φτιάξει τη δική της άνοιξη. Στην αρχή απευθύνθηκε σε τράπεζα σπέρματος, αλλά η γλώσσα που χρησιμοποιείται επιλέγοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία, είναι πολύ ψυχρή για τα δεδομένα της. Μια χαλαρή συζήτηση με έναν καλό της φίλο, ήταν αυτή που άλλαξε ολόκληρη τη ζωή της. Προσφέρθηκε να είναι εκείνος ο δότης σπέρματος και τα τελευταία δύο χρόνια κρατά στην αγκαλιά της ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, τα υπέροχα δίδυμά της. Πώς είναι να είσαι single mother από επιλογή λοιπόν; Στη συζήτηση που είχαμε για το marieclaire.gr δεν αφήνει καμία απορία.

    Ήξερες πάντα ότι ήθελες να γίνεις μητέρα;

    Ναι, φανταζόμουν από μικρή τον εαυτό μου στα 28 να έχει τρία παιδιά. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Η ανάγκη αυτή πήγαζε και πηγάζει απ’ το γεγονός ότι μου αρέσει πολύ να δίνω και ο πιο ασφαλής τρόπος για να διοχετευτούν όλα αυτά είναι να αποκτήσεις παιδιά. Τα παρέχεις όλα, δεν έχει ρίσκο και όσο πιο πολύ δίνεις, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να βάλεις φρένο. Είναι τα παιδιά σου και είναι ok.

    Στην απόφαση ν’ αποκτήσεις παιδιά κατ’ αυτόν τον τρόπο πώς έφτασες;

    Αφού είδα ότι το σενάριο “γίνομαι μητέρα τριών παιδιών στα 28” άρχισε ν’ απομακρύνεται και αφού έφτασα 40 και δεν είχε πραγματοποιηθεί ούτε με τον τότε σύντροφό μου, δεν υπήρχε ο χρόνος να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο πια. Είχα κάνει κάποιες εξετάσεις, οι ορμόνες μου έφθιναν, έμπαινα στην εμμηνόπαυση οπότε δεν υπήρχε χρόνος να βρεθεί νέος σύντροφος, να δεθώ μαζί του, να ξέρω πως είναι ο κατάλληλος για να γίνει πατέρας. Μου ήταν πολύ ξεκάθαρο πια, ότι θα το προσπαθούσα μόνη μου. Με ποιον τρόπο θα γινόταν δεν είχε σημασία, έπρεπε να γίνω μαμά κι εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Ο τρόπος ήταν απλός και ξεκάθαρος, θα τα έκανα μόνη μου.

    Μου ήταν πολύ ξεκάθαρο πια, ότι θα το προσπαθούσα μόνη μου. Με ποιον τρόπο θα γινόταν δεν είχε σημασία.

    Είχες κάνει αυτή τη συζήτηση με τον φίλο που στη συνέχεια έγινε ο δότης; Πώς προέκυψε;

    Ήταν σουρεάλ ο τρόπος. Είχα μπει στη διαδικασία ν’ αναζητήσω δότη, αλλά βλέποντας το συμβόλαιο από την τράπεζα σπέρματος σοκαρίστηκα από την ψυχρή γλώσσα που χρησιμοποιούσε. Δεν μου ταίριαξε σαν μέθοδος. Πήγα ένα ταξίδι στην Κέρκυρα όπου ζει ο συγκεκριμένος φίλος μου και ξεκίνησα να το συζητάω μαζί του, λέγοντάς του ότι θέλω να κάνω μόνη μου παιδί και πως έπαθα σοκ πηγαίνοντας στην τράπεζα σπέρματος. Πάνω στη συνομιλία μας, μου είπε από μόνος του: «εγώ θέλω κι άλλα παιδιά!» Του απαντάω: «Πλάκα μου κάνεις; Δηλαδή θα μου δώσεις σπέρμα;» και μου απαντά πως θα το έκανε άνετα. Κι έγινε έτσι απλά. Δηλαδή πάνω σε συζήτηση που του εξέφραζα τον προβληματισμό μου και την απογοήτευσή μου, προσφέρθηκε να γίνει ο ίδιος ο δότης.

    Ποια ήταν τα στοιχεία του συμβολαίου της τράπεζας σπέρματος που αναφέρεις, τα οποία σε σόκαραν;

    Το ότι τα παιδιά δεν θα μάθουν ποτέ ποιος είναι ο πατέρας τους, ότι δεν έχουν δικαίωμα να τον αναζητήσουν… Δεν τα θυμάμαι όλα, αλλά η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι πολύ ψυχρή, κρύα. Ένιωσα μια παγωνιά, για ένα θέμα τόσο τρυφερό και ζεστό. Αν μπορούσαν να κάνουν κάτι για ν’ αλλάξει λίγο η αρνητική γλώσσα στη διατύπωση των προτάσεων, “δεν θα γίνει αυτό, δεν θα γίνει το άλλο…” χρησιμοποιούν μόνο το δεν. Δεν έφτασα καν στην περιγραφή του υποψήφιου δότη, αλλά υπάρχει μια ψυχρή λογική στους όρους του συμβολαίου κι εγώ ποτέ δεν ήμουν του ψυχρού.

    Ένιωσα μια παγωνιά, για ένα θέμα τόσο τρυφερό και ζεστό.

    Πώς ήταν η σχέση σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο;

    Ήταν ανα διαστήματα στη ζωή μου. Είχαμε περάσει καλοκαίρια μαζί, όποτε βρισκόμασταν περνούσαμε καλά και γελούσαμε. Τον είχα στηρίξει κάποιες δύσκολες στιγμές στη ζωή του. Είμαστε καλοί φίλοι.

    Η διαδικασία που ακολουθήσατε ποια ήταν;

    Mίλησα με τον γιατρό για να μου πει τι διαδικασίες χρειάζεται, στη συνέχεια πήγαμε σε συμβολαιογράφο για να κάνουμε μια συμβολαιογραφική πράξη για να φαινόμαστε ζευγάρι και στη συνέχεια πήγε στο μαιευτήριο, έδωσε το σπέρμα και ξεκίνησε η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης η οποία ήταν αρκετά χρονοβόρα επειδή δεν πήρα φάρμακα για να προκληθούν ωάρια και ωορρηξία. Έπρεπε κάθε μήνα να παίρνω το ένα και το μοναδικό ωάριο που παρήγαγα όπως συμβαίνει σε κάθε γυναίκα, να το εξετάζουν, να βλέπουν αν είναι καλό και να καταψύχεται. Έπρεπε να μαζευτούν τρία ωάρια τουλάχιστον. Όπως καταλαβαίνεις κάποιους μήνες δεν ήταν το ίδιο καλά τα ωάρια. Έτσι αυτή η διαδικασία κράτησε για 14 μήνες. Κάθε μήνα έκανα ωοληψία για να συλλέξουμε το κατάλληλο υλικό.

    Κι έρχεται η μέρα που μαθαίνεις τα νέα, ότι περιμένεις δίδυμα. Ποια ήταν τα συναισθήματα;

    Δεν υπήρχε πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου, από εκείνη που έμαθα ότι ήμουν έγκυος. Ήταν απίστευτα τα συναισθήματα.

    Είπες γρήγορα στον φίλο σου τα νέα;

    Είχαν αλλάξει πολλά αυτούς τους 14 μήνες. Ο φίλος μου είχε βρει νέα σύντροφο και αποφάσισαν να παντρευτούν. Τον πήρα μεν αμέσως να του πω τα νέα και χάρηκε, αλλά ήμασταν κάπως μουδιασμένοι ως προς το μεταξύ μας. Εμείς είμαστε και οι δυο “τρελοί”. Το πήραμε γρήγορα απόφαση, κάναμε χιούμορ, γελούσαμε… Για τη σύντροφό του ήταν πιο πολύπλοκο. Δεν μπορούσε να αντιληφθεί πόσο ξεκάθαρα βλέπαμε την κατάσταση και ότι ήταν κάτι τελείως απλό για εμάς. Της ήταν κάπως ξένο όλο αυτό. Η σχέση του άντρα της με μια άλλη γυναίκα, τα παιδιά μαζί της στο “εδώ και τώρα” και όχι στο παρελθόν του. Της τα είπε όλα εξαρχής και ήμασταν ξεκάθαροι, δεν θέλαμε να κρύψουμε τίποτα, απλώς υπήρξε αυτό το μούδιασμα από τη μεριά της και είναι και πολύ φυσιολογικό ενδεχομένως.

    Η εγκυμοσύνη σου πώς ήταν;

    Τους τρεις πρώτους μήνες ήταν πολύ δύσκολη. Ψυχολογικά, συναισθηματικά, οργανικά. Είχα και λίγο αίμα μέχρι να “δέσουν” τα παιδιά, άρα μαζί φόβο και αγωνία. Το δεύτερο τρίμηνο ήταν χαρά Θεού, ήμουν τρισευτυχισμένη. Το τελευταίο τρίμηνο που μεγάλωναν τα παιδιά κι έπαιρναν βάρος, ήταν πάλι δύσκολο. Δυσκολευόμουν και στην κίνηση. Επειδή είχαμε βάλει τρία ωάρια και οι τιμές στις ορμόνες ήταν υψηλές, πίστευα ότι θα είχα τρίδυμα και πως τελικά θα γινόμουν μητέρα τριών παιδιών στα 41 και όχι στα 28. Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ τι θα σήμαιναν τα τρίδυμα, είπα οk, και με τα δύο καλά είμαστε. (γέλια)

    Τελικά ο φίλος σου θα είναι στη ζωή των παιδιών;

    Περάσαμε μία μεγάλη περίοδο μέχρι να βρουμε όλοι τις ισορροπίες μας, που δεν ήταν στη ζωή των παιδιών. Τώρα που έχει αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στη ζωή του με τη σύντροφό του, αφού βλέπουν ότι εγώ δεν θέλω και δεν ζητάω κάτι από αυτούς. Δηλαδή σαν ζευγάρι οι δυο τους είναι καλά κι έχει αρχίσει κι εμφανίζεται. Μας καλεί, ρωτάει πώς είμαστε. Η συμφωνία είναι να εμφανιστεί στη ζωή των παιδιών όταν ο ίδιος θα είναι έτοιμος, ώστε να μπορεί ν’ απαντά και σε κάθε δικό τους κάλεσμα.

    Υπήρχαν χαρακτηριστικά του που σε έκαναν κι εσένα να θέλεις να είναι ο δότης σπέρματος;

    Ναι, υπήρχαν. Κατ’ αρχάς είναι ψηλός και όμορφος κι έξυπνος. Εχει υπέροχο χιούμορ, θετική στάση απέναντι στη ζωή, είναι άνθρωπος με πηγαία χαρά. Έχουμε καλό DNA (γέλια).

    Τα παιδιά είναι δυο ετών. Τι είναι αυτό που μαθαίνουν σιγά σιγά για την ιστορία σας;

    Είναι κάποια εκπαιδευτικά τηλεοπτικά προγράμματα που βάζουμε, όταν οι ώρες είναι δύσκολες, που έχουν και μπαμπάδες μέσα. Όπως έχουν και Αφρικανούς ευτυχώς, γιατί εξοικειώθηκαν με την καινούργια τους νταντά. Οπότε έχουν αντιληφθεί ότι ο μπαμπάς είναι κάποιος άντρας κι έχουν ξεκινήσει να τον αναζητούν. Εγώ λοιπόν τους απαντώ πως ο μπαμπάς μας εργάζεται στην Κέρκυρα – όπως και συμβαίνει – και θα έρθει να μας δει σύντομα. Σιγά σιγά θα μαθαίνουν μέρη της αλήθειας της ιστορίας που μπορούν να διαχειριστούν, μέχρι να τη μάθουν ολόκληρη. Αυτό που μπορούν να διαχειριστούν σε αυτή την ηλικία είναι ότι ο μπαμπάς είναι στη δουλειά του και είναι μέρος της αλήθειας. Όταν έρθει η ώρα, ναι θα μάθουν όλη την αλήθεια.

    Στην ελληνική νομοθεσία πιστεύεις πως πρέπει ν’ αλλάξουν πράγματα σχετικά με την απόφαση ν’ αποκτήσει μια γυναίκα μόνη παιδί;

    Ναι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει ν’ αλλάξει -δεν είναι θέμα νομοθεσίας βέβαια- είναι αυτό που σου είπα και προηγουμένως, η γλώσσα που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες σπέρματος. Γενικά θεωρώ ότι δεν διευκολύνει η ελληνική νομοθεσία μια γυναίκα να γίνει μητέρα, είτε με ένα φίλο της, είτε μόνη της, είτε ακόμη και με τον σύντροφό της. Για παράδειγμα δεν γίνεται να πηγαίνω για την εμβρυομεταφορά και επειδή ο δότης πατέρας δεν βρίσκεται στο σημείο, να μη με αφήνουν να την κάνω. Δε γίνεται μια γυναίκα να πηγαίνει να κάνει ωοληψία – που δεν είναι καθόλου εύκολη συναισθηματικά διαδικασία – και να της λένε πως χρειάζονται την υπεύθυνη δήλωση και το γνήσιο της υπογραφής του δότη, δυο ώρες πριν μπει στο χειρουργείο. Δεν μπορούν να με κάνουν να κλαίω εκείνη τη στιγμή. Κάποια πράγματα πρέπει να είναι ευθύνη της μέλλουσας μητέρας και μόνο.

    Κάποια πράγματα πρέπει να είναι ευθύνη της μέλλουσας μητέρας και μόνο.

    Eίχες σκεφτεί κι άλλες μεθόδους ή κατευθείαν ήξερες πως αυτός θα ήταν ο τρόπος που θα προσπαθούσες να γίνεις μητέρα;

    Ήταν ξεκάθαρο. Αυτή ήταν η πρώτη επιλογή κι αν δεν πετύχαινε, ενδεχομένως να υιοθετούσα.

    Η αντίδραση του οικογενειακού/φιλικού περιβάλλοντος ποια ήταν στο άκουσμα της απόφασης;

    Όλοι ήταν υποστηρικτικοί και χάρηκαν με την απόφασή μου. Μόνο οι γονείς μου ήταν λίγο διστακτικοί και χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν. Η μητέρα μου περισσότερο για κοινωνικούς λόγους και ο πατέρας μου για πρακτικούς λόγους του τύπου “πώς θα τα καταφέρεις μόνη σου”. Στο μυαλό του είχε πως ένας άντρας στηρίζει οικονομικά και πρακτικά. Τώρα που βλέπει πως οικονομικά δεν έχω καμία ανάγκη, έχει ησυχάσει και είναι η χαρά της ζωής. Η μητέρα μου ακόμη το δουλεύει κοινωνικά. Όταν τη ρωτήσει κάποιος, απαντά πως έχω σύντροφο και πως λείπει στην Κέρκυρα αναγκαστικά για τις δουλειές του. Έχω όμως πολλή στήριξη από τους δυο τους, τ’ αδέρφια μου, τους φίλους μου. Όταν γεννήθηκαν τα παιδιά άλλαξαν όλα.

    Ζεις και σε μια μικρή κοινωνία…

    Μου είναι αδιάφορη η κοινωνία. Τι γνωρίζει, τι δεν γνωρίζει, τι λέει, τι δεν λέει. Ερχόμενη από την Αθήνα εδώ, πίστευα ότι ενδεχομένως να είχα κάποιες δυσκολίες και ίσως να παρουσιαστούν κιόλας. Για την ώρα εκφράζουν μόνο την απορία τους κάποιοι για το πώς τα καταφέρνω, που στη συνέχεια εξελίσσεται σε θαυμασμό. Τουλάχιστον με όσους έχω μιλήσει εγώ. Επί της ουσίας δεν υπάρχει τίποτα κακό σε όλο αυτό, δυσκολία ναι. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι κακοπροαίρετοι στον δρόμο μας αλλά γιατί ν’ ασχοληθούμε; Μία φορά μόνο μου συνέβη κάτι. Δέκα εννιά ημέρες αφότου γέννησα, ο μικρός εμφάνισε μια αλλεργία στο γάλα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί εδώ στο νησί που ζούμε. Έμενα μαζί του στο νοσοκομείο και στην πρώτη διανυκτέρευση έρχεται μια νοσοκόμα κι εκεί που ήμουν με το μωρό μου λέει: -Μπράβο σου, πώς το έκανες αυτό; Απαντάω, ποιο; – Να κάνεις παιδιά χωρίς πατέρα. Της απάντησα πως τα παιδιά έχουν πατέρα κι εκείνη συνέχιζε να λέει πως δεν γνώριζα ποιος είναι, αφήνοντας υπονοούμενα και για το DNA των παιδιών και την αρρώστια του γιου μου. Προφανώς η ιστορία είχε φτάσει όπως να ‘ναι στα αφτιά της. Στην αρχή μπήκα στη διαδικασία ν’ αμυνθώ και απαντούσα στις απορίες της, λέγοντας πως γνωρίζω τον πατέρα κλπ. αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισα πραγματικά να θυμώνω και φυσικά ανέφερα το περιστατικό στη γιατρό του νοσοκομείου. Ήταν κάπως πειραγμένες και οι ορμόνες μου, σήμερα θ’ αντιδρούσα πολύ διαφορετικά. Υπάρχει αυτή η νοοτροπία του να μην γνωρίζει κανείς, όπως ότι πολλές γυναίκες ας πούμε στο νησί που ζω έχουν δανειστεί ωάρια. Ένας γιατρός του νησιού αυτό έσπευσε να μου πει. Αν δεν πετύχαινε η εξωσωματική με τα δικά μου ωάρια, θα δανειζόμουν και δε θα το μάθαινε κανείς όπως συμβαίνει με άλλες γυναίκες. Αυτό είναι το ζητούμενο;

    Τα παιδιά πώς θα τα “θωρακίσεις” για αυτούς τους κακοπροαίρετους λοιπόν;

    Αυτό που θα τους δώσω να καταλάβουν είναι πως θα πρέπει να κατανοούν την ουσία των πραγμάτων. Το τι ειπώνεται, γιατί ειπώνεται και κατά πόσο έχει βάση και ουσία αυτό που ειπώνεται. Αυτός είναι ο δικός μου στόχος, να διαχωρίσουν τι είναι δικό τους και τι του άλλου. Σίγουρα πρέπει να θωρακιστούν. Κάθε περίπτωση, κάθε ιστορία, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Δεν υστερούμε σε κάτι. Αυτή θα είναι και η προετοιμασία τους, να γνωρίζουν πως τίποτα δεν είναι κακό, παρά μόνο η πρόθεση όσων τους πουν ανοησίες.

    Κάθε περίπτωση, κάθε ιστορία, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Δεν υστερούμε σε κάτι.

    Έπαιξε ρόλο το επάγγελμά σου στην απόφασή σου; Νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά ως ψυχολόγος στη διαχείρηση όλων όσων συζητάμε;

    Ναι. Η στάση ζωής που έχω πιστεύοντας πως είμαστε όλοι διαφορετικοί και όχι χειρότεροι ή καλύτεροι από κανέναν, οφείλεται στη δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου. Όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στο γραφείο, πιστεύουν ότι δεν είναι καλοί και αρκετοί. Κάποιος τους έκανε να πιστέψουν ότι υστερούν. Το επάγγελμά μου είναι αυτό που με έμαθε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε αυτό που είμαστε, είναι αρκετό και όλοι αξίζουμε. Οπότε ναι, έχει συμβάλλει στην κοσμοθεωρία μου και πιστεύω να συμβάλλει και στον τρόπο που θα μεγαλώσω τα παιδιά.

    Οι βασικές δυσκολίες μια single mother ποιες είναι;

    Ο χρόνος! Η μεγαλύτερη δυσκολία κι ο μεγαλύτερος εχθρός μαζί. Ειδικά όταν κάνεις δίδυμα, δεν υπάρχει χρόνο να κοιμηθείς, να φας, να πλυθείς. Επίσης αν δεν έχεις ένα υποστηρικτικό πλαίσιο, καλείσαι να τα κάνεις όλα μόνη σου. Να πας για ψώνια, να τα κουβαλήσεις, να μαγειρέψεις, να πλύνεις. Χρειάζεται πολλή στήριξη. Άρα είναι ο χρόνος και η βοήθεια στα πρακτικά ζητήματα.

    Το κομμάτι της προσωπικής ζωής πώς είναι;

    Εξαφανίζεται για λίγο, ειδικά όταν εργάζεσαι κιόλας. Οταν αρχίζει κι απελευθερώνεται κάποιος χρόνος από τα παιδιά σιγά σιγά, όπως γίνεται τώρα δυο χρόνια μετά, ας πούμε ότι παίρνει σειρά ο εαυτός σου. Τώρα αρχίζω και θυμίζω γυναίκα ξανά.

    Μια πολύ όμορφη και μια δύσκολη στιγμή που έχεις ξεχωρίσει μαζί τους;

    H πιο δύσκολη σίγουρα ήταν αυτή που έχω αναφέρει με τη νοσηλεία του μικρού, όταν ήταν μόλις 19 ημερών. Έπρεπε ν’ αφήσω για δέκα ημέρες τη μικρή στη γιαγιά και στην κοπέλα που μας βοηθούσε. Ήταν σα να με “έσκιζαν στα δυο”, ήταν πολύ επίπονο να νιώθω ότι το ένα παιδί δεν ήταν μαζί μου. Ήταν η περίοδος της πανδημίας και δεν μπορούσε να μείνει μαζί του κανείς άλλος. Την πέμπτη ημέρα μόνο, κατάφερα να βάλω την μητέρα μου για τρεις ώρες στο νοσοκομείο και να πάω στην κόρη μου. Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές είναι όλες εκείνες που έχουμε “κατακτήσει” κάτι. Η πρώτη στιγμή που κράτησαν το μπουκάλι, η πρώτη στιγμή που γέλασαν, που πήραν μόνα τους την πιπίλα, που μίλησαν και είπαν μαμά, που περπάτησαν. Όλες οι πρώτες στιγμές είναι ευτυχισμένες, οπότε είναι πάρα πολλές και θα έχω ακόμη περισσότερες καθημερινά.

    Θα ενθάρρυνες άλλες γυναίκες που σκέφτονται ν’ αποκτήσουν με τον ίδιο τρόπο παιδί, να το προχωρήσουν;

    Ήδη το κάνω με γυναίκες που έρχονται στο γραφείο και που το σκέφτονται. Τις στηρίζω, τις βοηθάω όπου μπορώ πρακτικά, τις παραπέμπω στους κατάλληλους γιατρούς, σε εργαστήρια. Πρώτα απ’ όλα διερευνώ και στη συνέχεια ενισχύω κι ενθαρρύνω. Όταν δεν υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες – όπως θέματα ψυχικής υγείας για παράδειγμα που ξεπερνιούνται δύσκολα – τότε δεν αξίζει να στερηθείς το να γίνεις μητέρα. Ειδικά αν στέκεσαι στα πόδια σου, έχεις μια δουλειά και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

    Όταν δεν υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, δεν αξίζει να στερηθείς το να γίνεις μητέρα.

    Πηγή: marieclaire.gr

  • Μπαμπάς για δεύτερη φορά - Έγκυος ξανά η σύζυγος αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού
    Μπαμπάς για δεύτερη φορά - Έγκυος ξανά η σύζυγος αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού

    Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα

    Οι εγκυμοσύνες και οι γέννες αυτής της χρονιάς είναι πολλές, αλλά πάντα όταν τα νέα μαθαίνονται μόνο χαρά και χαμόγελα προκαλούν και σε αυτούς που τα μοιράζονται, αλλά και σε όσους τους αγαπούν, τους θαυμάζουν και νοιάζονται.

    Την Κυριακή 11/6, λοιπόν, ανακοινώθηκαν μερικά ακόμη ευχάριστα νέα για την ελληνική showbiz, καθώς διάσημος χορευτής και ηθοποιός, αποκάλυψε πως σύντομα θα γίνει μπαμπάς για δεύτερη φορά. Έχει ήδη αποκτήσει μία κόρη με την σύζυγό του και περιμένουν να μάθουν και για το δεύτερο μωρό τους πλέον.

    Ποιος αγαπημένος ηθοποιός και χορευτής θα γίνει μπαμπάς ξανά

    Ο λόγος για τον Ιβάν Σβιτάιλο, σύμφωνα με την εφημερίδα Real. Ο ίδιος ερωτεύτηκε την καλή του, Σταυριάνα Γαρνάβου το 2015 και τέσσερα χρόνια αργότερα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, τον Αύγουστο του 2019 στην Κέρκυρα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2020, ήρθε στη ζωή και η κόρη τους, Νεφέλη.

    Σβιτάιλο σύζυγος

    «Η γέννηση της κόρης μου ήταν σαν επιβράβευση μετά τον θάνατο του πατέρα μου»

    Στον καναπέ της εκπομπής, «DOT» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του STAR βρέθηκε καλεσμένος ο Ιβάν Σβιτάιλο ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για όλους και για όλα αλλά και για στις δυσκολίες που συνάντησε στην ζωή του. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει την πιο δύσκολη μάχη που έδωσε.

    «Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήθελα να αφομοιώσω τα πάντα. Ο χορός με έκανε να ξεχνάω όλα μου τα προβλήματα. Οι δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κάποιος που δεν ξέρει τη γλώσσα, έχει ξένο όνομα και δεν έχει κανέναν συγγενή στη νέα χώρα».

    Μίλησε ακόμη για τη σύζυγό του, Σταυριάννα, που τον στήριξε στα δύσκολα, αλλά και για τον ερχομό της κόρης του, μετά από τον χαμό του αγαπημένου του πατέρα. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Η γέννηση της κόρης μου ήταν σαν επιβράβευση μετά τον θάνατο του πατέρα μου»

    Πηγή: youweekly.gr

  • Ανησυχητική έρευνα για τον κορονοϊό στην εγκυμοσύνη: Πιθανή η ανάπτυξη νευροαναπτυξιακών διαταραχών σε αρσενικά βρέφη
    Ανησυχητική έρευνα για τον κορονοϊό στην εγκυμοσύνη: Πιθανή η ανάπτυξη νευροαναπτυξιακών διαταραχών σε αρσενικά βρέφη

    Τα αρσενικά βρέφη που γεννήθηκαν από μητέρες με λοίμωξη από κορονοϊό SARS-CoV-2 κατά την εγκυμοσύνη, ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν νευροαναπτυξιακές διαταραχές τους πρώτους δώδεκα μήνες μετά τον τοκετό, σύμφωνα με έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό «JAMA Network Open».

    Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει συσχετίσεις μεταξύ άλλων λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυξημένου κινδύνου νευροαναπτυξιακών διαταραχών στα παιδιά, όπως η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, αλλά δεν ήταν σαφές εάν μια τέτοια σύνδεση ισχύει με τη μόλυνση με κορονοϊό.

    Τι έδειξε η έρευνα

    Οι επιστήμονες εξέτασαν ηλεκτρονικά αρχεία υγείας για 18.355 γεννήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, μεταξύ των οποίων 883 από γυναίκες θετικές στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Από τα παιδιά αυτά το 3% έλαβε νευροαναπτυξιακή διάγνωση κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό παιδιών που γεννήθηκαν από μητέρες που δεν εκτέθηκαν στον κορονοϊό ήταν 1,8%. Αφού ελήφθησαν υπόψη η φυλή, η εθνικότητα, ο τύπος νοσοκομείου, η κατάσταση ασφάλισης, η ηλικία της μητέρας και η προωρότητα, η θετικότητα της μητέρας στον κορονοϊό συσχετίστηκε με σχεδόν δύο φορές υψηλότερες πιθανότητες νευροαναπτυξιακής διάγνωσης στα αγόρια κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους. Τέτοια σύνδεση υψηλότερου κινδύνου δεν υπήρξε για τα κορίτσια, ωστόσο.

    Στους 18 μήνες ζωής, οι επιδράσεις ήταν πιο μέτριες στα αγόρια, με τη θετικότητα της μητέρας να συνδέεται με 42% υψηλότερες πιθανότητες νευροαναπτυξιακής διάγνωσης. Πολύ λίγες από τις μητέρες είχαν εμβολιαστεί για να καθοριστεί εάν ο εμβολιασμός άλλαξε τον κίνδυνο.

    Η συνεπικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, 'Αντρεα Έντλοου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Βιολογίας και ειδική Εμβρυομητρικής Ιατρικής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, χαρακτηρίζει τον κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών «δυσανάλογα υψηλό στα αρσενικά βρέφη και συμβατό με τη γνωστή αυξημένη ευαλωτότητα των αγοριών έναντι των προγεννητικών ανεπιθύμητων εκθέσεων».

    Ωστόσο, ο συνεπικεφαλής συγγραφέας, Ρόι Πέρλις, διευθυντής του Κέντρου Ποσοτικής Υγείας του νοσοκομείου, σημειώνει ότι χρειάζονται ευρύτερες μελέτες και μεγαλύτερη σε διάρκεια παρακολούθηση για να εκτιμηθεί αξιόπιστα ή να αντικρουστεί ο κίνδυνος που παρατηρείται.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο