Η συνταγή της ημέρας από το Taste of Life by Betty
Απ’ αυτή τη σαλάτα όταν την σερβίρω παρατηρώ πως όλοι διστάζουν να ξεκινήσουν να πάρουν στο πιάτο τους…για να μη χαλάσει η “εικόνα” της…Είναι βέβαια μέχρι να γίνει η αρχή γιατί είναι τόσο νόστιμη , με τόσο ιδιαίτερη γεύση που όλοι ξεχνούν τις...ομορφιές και τις…ζωγραφιές και την τιμούν δεόντως ! Το τραγανό , αρωματικό καψαλισμένο ψωμάκι και τα φύλλα βασιλικού που την πλαισιώνουν είναι ιδανικά και η ντομάτα με το προσούτο και τη μοτσαρέλα συμπληρώνουν αυτό που λείπει ώστε να έχουμε μια σαλάτα ζουμερή , χορταστική και υπέροχη .
Υλικά :
2 μέτριες , ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης
1 χούφτα τρυφερά φύλλα βασιλικού
1 μπάλα μοτσαρέλα των 125 γρ. (μπορούμε να προτιμήσουμε αυτή με τα χαμηλά λιπαρά)
4-5 φέτες προσούτο
Αλάτι και πάπρικα
Λάδι (μπόλικο) και βαλσαμικό ξύδι (μπόλικο)
Καψαλίζουμε στη φρυγανιέρα το ψωμί του τοστ και το χοντροτρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπωλ . Το αλατίζουμε , προσθέτουμε και την πάπρικα, το ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. λάδι και 1-2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό και ανακατεύουμε καλά ώστε να υγρανθούν τα ψίχουλα και να νοστιμίσουν . Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το γούστο μας . Σε άλλο μπωλ κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομματάκια , τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και προσθέτουμε τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατίζουμε , ραντίζουμε με μπόλικο λάδι και ξύδι βαλσαμικό και προσθέτουμε και τα ψίχουλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μεταφέρουμε σε απλωτή σαλατιέρα. Συπληρώνουμε με τις φέτες προσούτο, ελέγχουμε τη γεύση, συμπληρώνουμε αν κάτι χρειάζεται (αλάτι, λάδι, ξύδι) και σερβίρουμε…
Καλή όρεξη!
H σαλάτα αυτή είναι βασισμένη σε μια συνταγή του Βαγγέλη Δρίσκα. Δεν αναφέρω συγκεκριμένες ποσότητες για τα τελευταία 4 υλικά γιατί η παρασκευή της βασίζεται στο προσωπικό γούστο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty