Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 15:52

Αυτή είναι η πιο ρομαντική ημέρα του Δεκεμβρίου – Τι σημαίνει για κάθε ζώδιο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς έρχονται ευχάριστα

O Δεκέμβριος είναι εδώ και μαζί του ήρθε και η ρομαντική ατμόσφαιρα των εορτών. Στολίδια, φωτάκια, τραγούδια: όλα συνηγορούν στο να ανέβει η ρομαντική και χαλαρή μας διάθεση. Μία ημέρα, όμως, θα είναι η πιο αισθησιακή και ρομαντική από όλες. Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα που σχηματίζεται τότε θα τονίσει τη φαντασία μας και θα αυξήσει τον ρομαντισμό των ερωτικών μας σχέσεων. Με την Αφροδίτη την ίδια μέρα στον Αιγόκερω οι σχέσεις είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν ή να ξεκινήσουν σε πολύ γερά θεμέλια που θα δείχνουν διάρκεια, αγάπη και αφοσίωση.

Ποια είναι η ημερομηνία που ο ρομαντισμός θα ξεχειλίζει; Βρίσκεται ελάχιστες ώρες μακριά από την αλλαγή της χρονιάς και είναι η 28η Δεκεμβρίου. Πώς θα τη ζήσει το κάθε ζώδιο;

Κριός

Στις 28 του μήνα θα καταλάβετε από τι είναι φτιαγμένα τα όνειρα. Μπορεί αυτό να μην περιλαμβάνει μια νέα ρομαντική γνωριμία, αλλά καλείστε να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να αναλάβετε δράση με οποιοδήποτε μέσο.

Ταύρος

Ερωτεύεστε ξανά. Ποιον; Τον εαυτό σας. Και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Παράλληλα, η γοητεία σας προσελκύει άτομα με τα ίδια πιστεύω με εσάς, κάτι που βρίσκεται απίστευτα ελκυστικό.

Η σχέση σας, αν βρίσκεστε ήδη σε μία δυναμώνει, πράγμα που σας οδηγεί στο να γιορτάζετε κάθε μέρα. Αν είστε μόνες, τότε σκεφτείτε καλά το κατά πόσο θέλετε να θυσιάσετε τη διασκέδαση για τα επαγγελματικά σας.

Καρκίνος

Η επιθυμία σας για διασκέδαση και περιπέτεια δύσκολα περιορίζεται αυτές τις ημέρες. Η σχέση σας, όμως, δεν ήταν ποτέ πιο ρομαντική και στενή. Νιώθετε ευγνωμοσύνη και χαρά με την αισιοδοξία σας να βρίσκεται στα ουράνια.

Λέων

Ανακαλύπτετε τη μαγεία σε μέρη που ούτε το περιμένατε και η ικανότητά σας να συγχρονίζεστε με τους άλλους σας φέρνει πιο κοντά στο ταίρι σας. Να θυμάστε να επενδύετε την ενέργειά σας σοφά.

Ξέρετε πως η αγάπη επιστρέφεται και εσείς φροντίζετε να ανταποδίδετε τα καλά που σας έρχονται. Αυτό και μόνο είναι δώρο για τη σχέση και τον εαυτό σας.

Ζυγός

Επιλέγετε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους με τους οποίους νιώθετε άνετα. Από μόνη της αυτή η διαδικασία σημαίνει αγάπη και αποτελεί μία μέθοδο επούλωσης τραυμάτων.

Σκορπιός

Ανακαλύπτετε την αξία του να περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας άτομα. Ακούτε το ένστικτό σας και αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει γύρω σας. Αν το νιώθετε σωστό, τότε τολμήστε το.

Δεν είναι ψέμα το ότι τα καλύτερα πράγματα είναι δωρεάν. Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι είτε για ένα ποτό δίπλα στο τζάκι, εσείς και το άλλο σας μισό απολαμβάνετε κάθε στιγμή μαζί.

Αιγόκερως

Την αγάπη των ονείρων σας κυνηγάτε στις 18 Δεκεμβρίου. Είτε πρόκειται για την επισημοποίηση της σχέσης σας είτε για την έναρξη ενός ειδυλλίου με το άτομο που επιθυμείτε, σίγουρα είναι η πιο ρομαντική ημέρα για εσάς.

Υδροχόος

Αν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνες, τότε καλά θα κάνετε να κρατήσετε χαμηλό προφίλ στις 28 Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε λίγη ιδιωτικότητα – έτσι θα εκτιμήσετε τον χρόνο που θα ξοδέψετε με τον αγαπημένο σας.

Ιχθύς

Το να διατηρήσετε ένα φιλικό περιβάλλον με το άτομο που σας ενδιαφέρει θα είναι πολύ δύσκολο στις 18 Δεκεμβρίου. Οπότε, ακολουθήστε την καρδιά σας. Μπορεί να φανεί λιγάκι απότομο, αλλά θα έχει γίνει μια καλή αρχή

Πηγή: marieclaire.gr - Image by Andi Graf from Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 12:10

Σχετικά Άρθρα

  • Αυτά τα τρία ζώδια θα έχουν την περισσότερη τύχη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου
    Αυτά τα τρία ζώδια θα έχουν την περισσότερη τύχη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

    Eποχή μετάβασης, και στους χάρτες του ουρανού και στη ζωή μας, αυτή του Σκορπιού – για παράδειγμα, μια ημέρα που θα το νιώσουμε έντονα είναι η 3η Νοεμβρίου, όταν ο Άρης, ο πλανήτης της θέλησης και της ενέργειας, περνάει στον Λέοντα. Μια άλλη καθοριστική ημερομηνία; Η 11η Νοεμβρίου, όταν ο Αιγόκερως υποδέχεται την Αφροδίτη, η οποία φέρνει αλλαγές στην ερωτική ζωή. Αυτή η περίοδος, ωστόσο, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα αποδειχθεί ιδιαίτερα τυχερή για τα παρακάτω τρία ζώδια.

    Παρθένος

    Οι μισοί από εσάς θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε μια περίοδο μετάβασης ενώ οι άλλοι μισοί θα κατανοήσετε μέσα σας, ενστικτωδώς, ότι αλλάζει στα παρασκήνια κάτι που θα σας ευνοήσει. Ειδικά η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, στις 1 Νοεμβρίου, θα σηματοδοτήσει μια εποχή πρωτόγνωρης δύναμης και χαράς, που θα κορυφωθεί μέσα στις δύο εβδομάδες που θα ακολουθήσουν. Στις 11 του μήνα η Αφροδίτη θα σας φέρει τύχη, βοηθώντας σας να κάνετε πραγματικότητα τις ευχές σας. Προσπαθήστε να ζήσετε τη ζωή σας πιο συνειδητά. Θα έχετε ευκαιρίες να κατακτήσετε ορόσημα και στόχους και να έρθετε πιο κοντά στην εσωτερική γαλήνη σας.

    Ιχθύς

    Ο Νοέμβριος θα σας δώσει την ευκαιρία να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας, χωρίς να αφήσετε τα στερεότυπα να σας επηρεάσουν. Ναι, ακόμα και εσείς δεν είστε στο απυρόβλητο. Μην αφήσετε τους «καλοθελητές» να υποτιμήσουν τα ταλέντα σας ως εκκεντρικότητες. Αυτός είναι ο μήνας σας και μπορείτε να μεγαλουργήσετε χωρίς η γνώμη των άλλων να γίνεται τροχοπέδη. Τα περισσότερα δώρα του θα σας αποκαλυφθούν προς τα μέσα Νοεμβρίου, επομένως κάντε υπομονή μέχρι την Πανσέληνο (15/11) για να αρχίσετε να βλέπετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς σας.

    Τοξότης

    Είναι ένας σημαντικός μήνας, στη διάρκεια του οποίου θα νιώσετε ότι εισπράττετε κάποια σχεδόν μεταφυσικά μηνύματα από το σύμπαν. Τα δώρα του Νοεμβρίου θα αρχίσουν να σας αποκαλύπτονται ήδη από τις 2 του μήνα, οπότε μην εκπλαγείτε αν νιώσετε ότι γεμίζετε με έμπνευση ή έχετε ευκαιρίες να ταξιδέψετε και να κάνετε ωραίες συζητήσεις με άλλους. Φυσικά, έχετε μπροστά σας και έναν ανάδρομο Ερμή, στις 25 Νοεμβρίου, αλλά τα καλά νέα είναι ότι θα σας φέρει θετικές εμπειρίες και αποκαλύψεις που δεν έχετε φανταστεί. Καταγράψτε ό,τι ζείτε σε ένα ημερολόγιο: αυτό θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε καλύτερα.

    Πηγή: marieclaire.gr

  • Τα ζώδια σήμερα: Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό
    Τα ζώδια σήμερα: Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό

    Ηρεμία και γαλήνη, αυτό το Σάββατο, για όλους. Ψάχνετε την ευτυχία και την βρίσκετε μέσα στους δικούς σας ανθρώπους κι αυτοί σε εσάς. Καλή διασκέδαση! -Τα ζώδια σήμερα.

    Πώς θα πάνε οι σχέσεις σήμερα; Τα οικονομικά είναι καλά; Από νευράκια, πως είμαστε; Τα ζώδια σήμερα μίλησαν.

    Κριός

    Αγαπημένε μου Κριέ, το Σάββατο αυτό θα είναι για εσένα μια ημέρα ολοκλήρωσης. Σήμερα αισθάνεσαι γεμάτος ζωή και έτσι αφιερώνεις χρόνο στις αγαπημένες σου ασχολίες.

    Στα θετικά: Σήμερα θα περάσεις όμορφες στιγμές με το ταίρι σου στο οποίο θα ανοίξεις την καρδιά σου διάπλατα.

    Στα αρνητικά: Δεν το λες και αρνητικό, αλλά τα επαγγελματικά σου παραμένουν σταθερά.

    Ταύρος

    Καλέ μου Ταύρε, σήμερα είναι η ημέρα που διεκδικείς την εσωτερική σου ηρεμία και αρμονία. Θα αφιερώσεις χρόνο σε δραστηριότητες που αγαπάς και ίσως ξεκινήσεις κάποιο καινούριο χόμπι.

    Στα θετικά: Θα κάνεις συζητήσεις με το ταίρι σου οι οποίες θα είναι τρυφερές και θα σας φέρουν πιο κοντά.

    Στα αρνητικά: Ίσως κάτι σου προκαλέσει άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα είναι παροδικό.

    Δίδυμος

    Δίδυμέ μου, το Σάββατο είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε εσένα. Σήμερα κάνεις ό,τι σου προσφέρει εσωτερική πλήρωση και έρχεσαι κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα με τα οποία περνάς όμορφες στιγμές.

    Στα θετικά: Αν είσαι σε σχέση, μια ζεστή συζήτηση θα σε φέρει πιο κοντά στο ταίρι σου.

    Στα αρνητικά: Δεν έχεις αρνητικά να περιμένεις τη σημερινή.

    Καρκίνος

    Καρκίνε, σήμερα κάποια θετική έκπληξη σε περιμένει. Μάλιστα, αυτή θα σε κάνει να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια.

    Στα θετικά: Θα κάνεις μια συζήτηση σήμερα που θα σου προσφέρει μεγάλο πνευματικό και ψυχικό πλούτο.

    Στα αρνητικά: Στα επαγγελματικά σου, θα πρέπει αν τακτοποιήσεις κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να σου φανούν κουραστικές.

    Λέων

    Λέοντα μου καλέ, σήμερα θα απολαύσεις την ημέρα με μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Μέσω των μικρών χαρών που απολαμβάνει κανείς στη ζωή θα τονωθεί η ενέργεια και η απόλαυσή σου.

    Στα θετικά: Το Σάββατο υπόσχεται ρομαντικές στιγμές και συζητήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά στο ταίρι σου.

    Στα αρνητικά: Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έβλεπες τα πράγματα με την απαραίτητη διαύγεια στα επαγγελματικά σου.

    Παρθένος

    Παρθένε μου, το Σάββατο αυτό σημαίνει για εσένα μόνο κοινωνικοποίηση. Σήμερα έχεις την ανάγκη να εκφράσεις τις σκέψεις σου, αλλά και να τις συζητήσεις με άτομα που εκτιμάς.

    Στα θετικά: Θα πλησιάσεις το ταίρι σου με τρυφερότητα και θα έρθετε πιο κοντά από ποτέ.

    Στα αρνητικά: Αν δεν εκφράσεις ξεκάθαρα τις σκέψεις σου στα επαγγελματικά σου μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρεξηγήσεις.

    Ζυγός

    Ζυγέ μου, σήμερα θα βρεις την ισορροπία που προσπαθείς εδώ και μέρες. Το Σάββατο είναι μια μέρα που θα ασχοληθείς με ό,τι σου προσφέρει χαρά και ηρεμία.

    Στα θετικά: Θα έρθεις πολύ κοντά με το ταίρι σου σήμερα, μέσω μιας πολύ εποικοδομητικής κουβέντας και για τους δύο.

    Στα αρνητικά: Θα αισθανθείς πως χρειάζεσαι κάποιου είδους βοήθεια ή συμβουλή στα επαγγελματικά σου. Μη διστάσεις να τη ζητήσεις.

    Σκορπιός

    Καλέ μου Σκορπιέ, το Σάββατο σου δημιουργεί την ανάγκη να κάνεις μια εσωτερική ανασκαφή. Σήμερα ψάχνεις τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού σου και κάνεις έναν προσωπικό αναλογισμό έτσι ώστε να καταλάβεις τι σε κρατάει πίσω.

    Στα θετικά: Οι συνεργασίες σου ευνοούνται και οι κόποι σου δικαιώνονται στα επαγγελματικά σου.

    Στα αρνητικά: Ίσως καταλάβεις ότι κάποιοι άνθρωποι στο στενό φιλικό σου κύκλο σε ανταγωνίζονται.

    Τοξότης

    Τοξότη μου αγαπημένε, σήμερα η ημέρα σου είναι γεμάτη ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Η ψυχολογία σου είναι στα καλύτερά της και η εσωτερική σου λάμψη διαχέεται σε όλο τον κόσμο.

    Στα θετικά: Στα επαγγελματικά σου θα λάβεις την αναγνώριση που τόσο καιρό περίμενες.

    Στα αρνητικά: Τα ερωτικά σου παραμένουν σε σταθερή κατάσταση, όποια κι αν είναι αυτή.

    Αιγόκερως

    Αιγόκερε, το Σάββατο αυτό σε βρίσκει πιο αποφασισμένο από ποτέ. Σήμερα διεκδικείς ό,τι σκέφτεσαι εδώ και καιρό, αλλά και βάζεις σε τάξη σχέδια και υποχρεώσεις που είχες από καιρό αμελήσει.

    Στα θετικά: Στα επαγγελματικά σου θα κάνεις έξυπνες κινήσεις που θα φέρουν μακροπρόθεσμα κι επεκτατικά αποτελέσματα.

    Στα αρνητικά: Δεν θα σου συμβεί τίποτα το δυσάρεστο σήμερα. Απόλαυσέ το!

    Υδροχόος

    Υδροχόε, σήμερα είναι μια ιδανική μέρα για να ασχοληθείς με κάτι που σε εμπνέει. Το Σάββατο σε ωθεί να επικοινωνήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά πρακτικά και με μέτρο στους συναισθηματισμούς.

    Στα θετικά: Θα εντυπωσιάσεις με κάποια ιδέα σου τους συνεργάτες και τους ανώτερούς σου στη δουλειά σου.

    Στα αρνητικά: Τα αισθηματικά σου δεν σημειώνουν μεγάλες εξελίξεις.

    Ιχθύς

    Αγαπημένε μου Ιχθύ, το Σάββατό σου διαπνέεται από έναν αέρα αρμονίας και γαλήνης. Σήμερα αφιερώνεις χρόνο στους στόχους σου κι αυτό σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και ενέργεια.

    Στα θετικά: αν έχεις σχέση θα έρθεις κοντά με το ταίρι σου, αν όχι θα γνωρίσεις μάλλον κάποιο πιθανό.

    Στα αρνητικά: Θα έχεις μια πολύ όμορφη ημέρα, μην ανησυχείς.

    Πηγή: in.gr

  • «Χρυσή ευκαιρία» για 4 ζώδια έως το τέλος του 2024 – «Θα δουν την καριέρα τους να απογειώνεται»
    «Χρυσή ευκαιρία» για 4 ζώδια έως το τέλος του 2024 – «Θα δουν την καριέρα τους να απογειώνεται»

    Το 2024 φαίνεται ότι είναι μια χρονιά ανταμοιβής για τις προσπάθειες που έχετε καταβάλλει στο παρελθόν. Είναι σαν να θερίζεις αυτό που έχεις σπείρει τα περασμένα χρόνια. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό θα σημάνει επαγγελματική επιτυχία και ευημερία.

    Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερα συγκεκριμένα ζώδια που φαίνεται να έχουν ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες για εξέλιξη στα επαγγελματικά τους. Μπορεί να δουν την καριέρα τους να απογειώνεται.

    Τα 4 πιο τυχερά ζώδια με ευκαιρίες για εξέλιξη στα επαγγελματικά τους έως το τέλος του 2024

    • Ταύρος,
    • Αιγόκερως,
    • Ιχθύες,
    • Δίδυμοι

    Ταύρος

    Μέχρι τον Μάιο του 2024, ο Δίας, ο πλανήτης της καλοτυχίας και της αφθονίας, βρισκόταν στον Ταύρο, οπότε αυτό ήταν υπέροχο νέο για εσάς. Είχατε την ευκαιρία να πάρετε στα χέρια σας την κατάσταση, να αναλάβετε δράση και πετύχετε σημαντικά πράγματα στην καριέρα σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πλέον έχετε αναλάβει νέες ευθύνες, αλλά η πρόσθετη πίεση για να αποδώσετε είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

    Ταύροι, το τελευταίο τρίμηνο του 2024 θα προσφέρει τη σταθερότητα και την αφθονία που λαχταράτε. Αν και αυτή η εποχή μπορεί να σας εκπλήξει με μερικά απροσδόκητα προνόμια, είστε προσγειωμένοι και πρακτικοί. Μπορεί βρεθείτε σύντομα σε μια πολύ πιο ασφαλή οικονομική κατάσταση, καθώς τα άστρα ευθυγραμμίζονται προς το συμφέρον σας. Αυτή είναι επίσης μια μεγάλη στιγμή για πωλήσεις ακινήτων ή άλλο μακροπρόθεσμο οικονομικό σχεδιασμό. Επίσης, η προσωπική σας ζωή αρχίζει να βελτιώνεται. Οι τελευταίοι μήνες του έτους προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον εάν περιμένατε τη σωστή στιγμή για να κάνετε το επόμενο βήμα σε μια σχέση ή να αφιερωθείτε πολύ σε αυτή.

    Αιγόκερως

    Η παραμονή του Δία στον Ταύρο μέχρι τον Μάιο στήριξε κάθε επαγγελματική σας κίνηση, Αιγόκεροι. Το κλειδί για την επιτυχία ήταν και είναι στην καλλιέργεια των σχέσεων με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε.

    Ο Πλούτωνας φεύγει επίσης οριστικά από το ζώδιό σας φέτος, οπότε θα ανταμειφθείτε για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε. Αυτό θα συμβεί στους τελευταίους μήνες του 2024. Αιγόκεροι, είστε γνωστοί για την επιμέλειά και τη σαφήνειά σας, και πιθανότατα έχετε εργαστεί σκληρά φέτος. Τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να βλέπετε οφέλη. Στη δουλειά σας, στα οικονομικά σας ή στους μακροπρόθεσμους στόχους σας, θα καταγράψετε επιτυχίες. Οικονομικά, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει υψηλότερο εισόδημα ή κερδοφόρες επενδύσεις. Επαγγελματικά, μπορεί να δείτε μια σημαντική επαγγελματική αλλαγή. Οι Αιγόκεροι θα πρέπει να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, καθώς οι πιθανότητες θα λειτουργήσουν πιθανώς υπέρ τους.

    Ιχθύες

    Ο Κρόνος μπήκε στους Ιχθύες τον Μάρτιο του 2023 και η οριστική του έξοδος θα είναι τον Φεβρουάριο του 2026 με ένα διάλειμμα 3,5 μηνών από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο του 2025 όταν θα περάσει δοκιμαστικά στον Κριό.

    Κρόνος απαιτεί από εσάς, Ιχθύες, να είστε οργανωμένοι, τακτικοί και πειθαρχημένοι. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η σκληρή δουλειά σας θα αποφέρει καρπούς με τους πιο λαμπρούς τρόπους. Μην πτοηθείτε από τα μικροεμπόδια και τις λεπτομέρειες.

    Οι τελευταίοι τρεις μήνες του 2024, Ιχθύες, προσφέρουν συναισθηματική ικανοποίηση και καλλιτεχνική έμπνευση. Είστε από τη φύση σας διαισθητικοί, και αυτή η φάση οξύνει αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορείτε να βάλετε σε εφαρμογή τη δημιουργικότητά σας. Έχετε μια έμπνευση αυτή την περίοδο που παράγει κάτι καταπληκτικό.

    Σε προσωπικό επίπεδο, οι σχέσεις σας θα γίνουν πιο στενές καθώς ανακαλύπτετε απλούστερα μέσα για να συνδεθείτε με τους ανθρώπους σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια περίοδος πνευματικής ανάπτυξης και αυτοανακάλυψης όταν βρείτε τον δρόμο που θέλετε να ακολουθήσετε. Εμπιστευτείτε την εσωτερική σας φωνή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αφήστε την να σας καθοδηγήσει και ίσως ανακαλύψετε νέες πηγές εισοδήματος που δεν περιμένατε.

    Δίδυμος

    Ο Δίας έκανε τον Μάιο του 2024, την είσοδό σου στον Δίδυμο, όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό σας βοηθά να ανοίξουν περισσότερες πόρτες για περισσότερες ευκαιρίες.

    Θα νιώσετε δυνατοί και πως είναι καιρός να βρεθείτε στο προσκήνιο. Το σύμπαν, σας φέρνει όλες τις ευκαιρίες που χρειάζεστε – το αν θα τις αξιοποιήσετε, εξαρτάται από εσάς. Τώρα, η διαίσθησή σας, είναι πιο δυνατή από ποτέ.

    Παρόλο που διανύετε ένα διάστημα που ο Κρόνος δεν σας αφήνει περιθώρια ανεμελιάς, ο Δίας θα σας δώσει πίστη και ελπίδα για να προχωρήσετε και να εξελίξετε πράγματα που είχαν μείνει πίσω ή να κυνηγήσετε προσωπικούς στόχους, έστω κι αν δείτε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

    Πηγή: enikos.gr

  • Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
    Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

    Πώς θα είναι το Σάββατό σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη;

    Κριός

    Νωρίς σήμερα, ενώ η ψυχική ανησυχία μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις είναι πολύ εύκολο να εκτιμήσεις λάθος μια κατάσταση. Προσπάθησε να μη χάνεις χρόνο για να αισθάνεσαι καταπονημένη. Όσον αφορά τις ειδήσεις ή τις προτάσεις άλλων προς εσένα, έλεγξε ξανά τα γεγονότα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφύγεις να αναλάβεις πάρα πολλά ή να υποσχεθείς πάρα πολλά. Καθώς η μέρα προχωρά θα μπορούσες να βρεις τρόπους να βελτιώσεις την εργασία και τη δημόσια εικόνα ή τη φήμη σου με υψηλότερα ιεραρχικά άτομα.

    Ταύρος

    Νωρίς σήμερα η τάση είναι οι άνθρωποι να υπερβάλλουν, να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα ή να πιστεύουν σε μεγάλες ιδέες. Επιδίωξε να παραμείνεις θετική, αλλά προσπάθησε να μην παίρνεις τις υποσχέσεις πολύ σοβαρά. Μπορεί να βλέπεις τα πράγματα πολύ αισιόδοξα ή μη πρακτικά τώρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κακές αποφάσεις, οπότε προτίμησε να περιμένεις αν μπορείς. Η επιθυμία σου για ανάπτυξη κυριαρχεί καθώς η μέρα προχωρά. Αναγνωρίζεις ενστικτωδώς ότι αν τηρείς μόνο ότι είναι οικείο, θα χάσεις ευκαιρίες μάθησης.

    Δίδυμοι

    Νωρίς σήμερα μπορεί να είσαι ενθουσιασμένη με μια ιδέα, αλλά το να βλέπεις την πρακτική πλευρά μιας κατάστασης είναι λιγότερο φυσικό. Ως εκ τούτου, οι δυνατότητες να ξεπεράσουμε την κορυφή είναι υψηλές αυτή τη στιγμή. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τα συνηθισμένα όρια σου και ενώ τα πιέζεις λίγο μπορεί να είναι καλό, αλλά προσπάθησε να μην πιέζεις πολύ. Καθώς η μέρα προχωρά αυτή η νοοτροπία αλλάζει δραματικά και οι σκέψεις του μέλλοντος όχι μόνο έρχονται φυσικά, αλλά λειτουργούν καλά για σένα. Ελκύεσαι από προσπάθειες με μακροπρόθεσμες δυνατότητες.

    Καρκίνος

    Νωρίς σήμερα θα πρέπει να προσέξεις την τάση των ανθρώπων να δραματοποιούν ένα θέμα ή να βγάζουν συμπεράσματα πριν δουν όλη την εικόνα. Η ψυχική ανησυχία μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα τώρα. Σημείωσε ότι η υπερβολή μπορεί να είναι ένα ζήτημα τώρα. Ωστόσο καθώς η μέρα προχωρά, μπορείς να εστιάσεις και αυτό είναι προς όφελος σου. Προσεγγίζουμε ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα και μπορείς να συνδεθείς με ανθρώπους και πληροφορίες που σε βοηθούν να πλησιάσεις τους στόχους σου.

    Λέων

    Νωρίς σήμερα είναι καλύτερο να αποφύγεις την υπερεκτίμηση ή τη δέσμευση για κάτι πέρα από τα συνηθισμένα όρια σου. Με τετράγωνο Ερμή – Δία, η αισιοδοξία μπορεί να σε οδηγήσει στο να αναλάβεις περισσότερα απ’ όσα λογικά μπορείς να διαχειριστείς. Για καλύτερα αποτελέσματα να είσαι γενναιόδωρη αλλά όχι υπερβολική, όχι μόνο με τα χρήματα αλλά και με την ενέργεια σου. Καθώς η μέρα προχωρά έχεις ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα που λειτουργεί υπέρ σου. Ενώ επηρεάζει άμεσα τις πρακτικές σου υποθέσεις σε βοηθά επίσης προσωπικά, καθώς ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης σου και η επιρροή του Πλούτωνα προσθέτει λίγη περισσότερη επιρροή σ’ αυτό που έχεις ήδη να κάνεις για σένα.

    Παρθένος

    Νωρίς σήμερα είναι ζωτικής σημασίας να συνειδητοποιήσεις τη δέσμευση σου για δικαιοσύνη. Χρησιμοποίησε την κοινή λογική σου για να αποφύγεις να πεις πολλά ή να τραβήξεις την προσοχή που δεν κολακεύει. Πρόσεξε να μην αναλάβεις πάρα πολλά, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και άσκησε αυτοέλεγχο με τις προσδοκίες σου. Έχεις τη δυνατότητα να πετύχεις αυτό που επιθυμείς, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε να σταματήσεις, καθώς υπάρχει μια τάση για υπερβολές. Ωστόσο καθώς η μέρα προχωρά, πλησιάζουμε ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα που είναι ενδυναμωτικό, καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο σου και ο Πλούτωνας ο κυβερνήτης της μεταμόρφωσης, σε ενθαρρύνει να αναπτυχθείς και να βελτιωθείς.

    Ζυγός

    Ορισμένα πράγματα μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν νωρίς σήμερα. Προσπάθησε να μην επενδύσεις πάρα πολλά σε πληροφορίες που έρχονται τώρα. Αντίθετα, ακολούθησε μια προσέγγιση αναμονής για να ανακαλύψεις τι κολλάει. Απέφυγε μια αναζήτηση για κρυμμένα νοήματα που μπορεί να πηγαίνει πολύ μακριά. Καθώς η μέρα προχωρά εξαιρετική ενέργεια είναι μαζί σου για να αναγνωρίσεις την ανάγκη να κάνεις αλλαγές στην προσωπική σου ζωή, στο σπίτι ή μέσα σου. Μπορείς να βρεις πολύτιμους τρόπους για να βελτιώσεις τη συναισθηματική σου ζωή και τον εγχώριο κόσμο.

    Σκορπιός

    Είναι πολύ εύκολο να τεντώσεις τα πράγματα νωρίς σήμερα είτε πρόκειται για υπόσχεση είτε για έργο. Ένα τετράγωνο Ερμή – Δία ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη σκέψη, αλλά είναι καλύτερο με λίγο αυτοέλεγχο, ώστε αυτό να μην πάει πολύ μακριά. Η τάση μπορεί να είναι να ζεις πέρα από τις δυνατότητες σου σε διάφορα επίπεδα και η κρίση σου δεν είναι αντικειμενική. Ωστόσο μπορεί να υπάρχουν καλές ιδέες που απαιτούν απλές βελτιώσεις αργότερα. Καθώς η μέρα προχωρά ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα έρχεται σε επιρροή, τοποθετώντας σε καλά για να αναλάβεις ένα ζήτημα που σχετίζεται με μια ομάδα ή μια φιλία.

    Τοξότης

    Νωρίς σήμερα ένα τετράγωνο Ερμή – Δία ωθεί τους ανθρώπους να υποστηρίξουν κάτι υπερβολικό, ιδιαίτερα ειδήσεις ή κομμάτια πληροφοριών. Προσπάθησε να είσαι υπομονετική και να έχεις όλη την εικόνα πριν βγάλεις συμπεράσματα. Απέφυγε να υποκύψεις στην πίεση για να πάρεις μια γρήγορη απόφαση ή να επικοινωνήσεις πρόωρα για ένα θέμα. Αυτή η αποστολή γίνεται πολύ πιο φυσική, καθώς η μέρα προχωρά και ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα μπαίνει στο παιχνίδι. Μπορεί να απολαμβάνεις αλληλεπιδράσεις που χτυπούν το στόχο ή να αποκτήσεις πληροφορίες που σε πείθουν.

    Αιγόκερως

    Νωρίς σήμερα είναι πολύ εύκολο να βγάλεις γρήγορα συμπεράσματα. Είσαι πιο συντονισμένη σε μεγαλύτερα σχέδια και ιδέες και μπορεί να μην έχεις την υπομονή να μπεις στις λεπτομέρειες. Επιδίωξε να είσαι μετριοπαθής στις προσδοκίες σου και σε ότι αναλαμβάνεις. Αυτό έρχεται πολύ πιο εύκολα καθώς η μέρα προχωρά και κατευθυνόμαστε προς ένα τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα. Είναι μια εξαιρετική πτυχή για να κάνεις ανακαινίσεις, συμπεριλαμβανομένων μόνιμων αλλαγών που ανανεώνουν τη ζωή σου και που πηγαίνουν βαθιά, όπως οι απαλλαγή από κακές συνήθειες, καταστάσεις και συμπεριφορές.

    Υδροχόος

    Το νωρίς σήμερα μπορεί να σε βρει αισιόδοξη και ενθουσιώδη, αν και μπορεί να είσαι κυκλοθυμική αν εργάζεσαι με ελλιπείς πληροφορίες. Η υπερβολή μπορεί να πηγάζει από την επιθυμία για περισσότερο νόημα στη ζωή σου και αυτό μπορεί να είναι ένα ζήτημα τώρα, είτε το βιώνεις προσωπικά με τις προσδοκίες σου είτε βρίσκεσαι στην άκρη. Μπορεί να είναι δελεαστικό να δίνεις υποσχέσεις για να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο, αλλά είναι καλύτερο να κρατάς τα πράγματα αληθινά. Όμως, ενώ υπάρχει μια τάση να βγάζουμε συμπεράσματα πρόωρα η μέρα προχωρά με πολύ περισσότερη υπομονή.

    Ιχθύες

    Νωρίς σήμερα μπορεί να αισθάνεσαι ανήσυχη σε νοητικό επίπεδο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις, ενδιαφέροντα και υπέροχες ιδέες ή ίσως σε κάποιο δράμα στην προσωπική σου ζωή. Αν και θα πρέπει να εξετάζεις μεγάλες ιδέες, πιθανότατα χρειάζονται περισσότερο ορισμό πριν τις θέσεις σε εφαρμογή. Ακόμα κι αν είναι δελεαστικό να το κάνεις, απέφυγε να αφήσεις κάποιον άλλο να πάρεις τις αποφάσεις για σένα σήμερα. Τραβάς τους ανθρώπους προς το μέρος σου, αλλά είναι σημαντικό να μην κάνεις μεγάλες δηλώσεις ή να δίνεις υποσχέσεις τώρα.

    Πηγή: tlife.gr

  • Τα τυχερά και τα άτυχα ζώδια της εβδομάδας, 08/09 έως 14/09
    Τα τυχερά και τα άτυχα ζώδια της εβδομάδας, 08/09 έως 14/09

    Πού θα κάτσει η... μπίλια για το δικό σου ζώδιο;

    Με δυσκολίες και προβλήματα ξεκινά αυτή η εβδομάδα για Μεταβλητούς και Σταθερούς του β' δεκαημέρου, καθώς έχουμε τον Ήλιο στην Παρθένο να κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, που τους ωθεί σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς και περιορισμούς και φέρνει πληρωμή συνεπειών και φέρνει επιπτώσεις από λανθασμένους χειρισμούς. Στις 9, ο Ερμής ξαναπερνά στην Παρθένο, προσπαθώντας να οργανώσει, για μια ακόμα φορά, Μεταβλητούς και Σταθερούς και να τους πείσει ότι το... καλοκαίρι είναι πια παρελθόν και πρέπει να προετοιμαστούν για την καινούργια σεζόν. Στις 12, έχουμε δύο όψεις, το εξάγωνο του Ερμή στην Παρθένο με τον Άρη στον Καρκίνο, που θα αυξήσει τους ρυθμούς της καθημερινότητας και θα αυξήσει συζητήσεις, επαφές και μετακινήσεις σε Παρορμητικούς και Μεταβλητούς του α' δεκαημέρου, όπως επίσης και εντάσεις ή διενέξεις και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Δία στους Διδύμους, που ναι μεν θα φέρει ευκολίες, λύσεις και ευκαιρίες, αλλά και μια υπερβολική σιγουριά, αισιοδοξία ή επιπολαιότητα και ανωριμότητα που ενδεχομένως να δημιουργήσει θέματα, παρά θα διευκολύνει στην επίλυσή τους σε Μεταβλητούς και Σταθερούς που έχουν γενέθλια αρχές του γ’ δεκαημέρου.

    Με βάση όλα τα παραπάνω, ας δούμε ποια θα είναι τα τυχερά και ποια τα άτυχα ζώδια της εβδομάδας, ανάλογα με το δεκαήμερο που ανήκουν:

    **Δεν ξέρεις σε ποιο δεκαήμερο ανήκεις; Πάτησε ΕΔΩ για να μάθεις!**

    ΤΥΧΕΡΑ

    Ζυγοί, Κριοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχετε γενέθλια αρχές του γ’ δεκαημέρου και τελείως τυχερά (με την έννοια που το λέμε κάθε φορά) δεν είστε, αλλά θα έχετε τις ευκολίες σας, θα κάνετε ανοίγματα και συζητήσεις, θα έρθετε σε επαφή με διάφορα πρόσωπα, καινούργια ή παλιά και γενικά θα περάσετε μια βδομάδα μάλλον χαλαρή και χωρίς πολλές σκοτούρες. Έτσι κι αλλιώς, ο Δίας σας ευνοεί τόσο στα εργασιακά και την υγεία σας, όσο και σε νομικά, εκπαιδευτικά ζητήματα και σας έχει συνεχώς "έξω" για να συναντήσετε, να μιλήσετε, να ανταλλάξετε γνώσεις και πληροφορίες. Από την άλλη, αν είστε του β' δεκαημέρου, έχετε και την Αφροδίτη να σας καλομαθαίνει, να σας διευκολύνει και να προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις και τις συνθήκες στα επαγγελματικά και τα οικογενειακά σας, οπότε κι εσείς δε θα πρεσαριστείτε με το οτιδήποτε.

    ΑΤΥΧΑ

    Παρθένοι, Ιχθύες, Δίδυμοι, Τοξότες, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του β' δεκαημέρου, η καινούργια εβδομάδα κάνει ποδαρικό με τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου, οπότε πόσο καλά μπορεί να πάει; Σίγουρα δε θα είναι από τις πιο εύκολες, καθώς, ανεξάρτητα από την όψη, η παρουσία του Κρόνου θα συνεχίσει να σας δημιουργεί πρακτικά προβλήματα και θέματα είτε επαγγελματικά, οικογενειακά ή σχέσεων με τον εαυτό σας και με τους άλλους, είτε οικονομικά και ερωτικά, οπότε καλό θα ήταν να οπλιστείτε με κουράγιο και υπομονή για να τα διευθετήσετε. Σαφώς, τα πρέπει προηγούνται των θέλω και ενδεχομένως να περάσετε κι από το... ταμείο, για αστοχίες, λάθη, παραλείψεις ή κακές επιλογές των προηγούμενων χρόνων. Το μότο του συγκεκριμένου πλανήτη είναι "το πάθημα να γίνει μάθημα", οπότε φροντίστε να μάθετε από αυτό γιατί όπως έλεγαν παλιά οι δάσκαλοι "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"!

    Διάβασε και τις υπόλοιπες εβδομαδιαίες προβλέψεις του ζωδίου σου εδώ!

    Πηγή: astrology.gr

  • Κουνούπια – Ιός Δυτικού Νείλου: Κρούσματα μέχρι τον Δεκέμβριο – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
    Κουνούπια – Ιός Δυτικού Νείλου: Κρούσματα μέχρι τον Δεκέμβριο – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

    Ο παράγοντας της κλιματικής αλλαγής αποδεικνύεται καθοριστικός, καθώς τα κοινά κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, παρότι έχουν μειωθεί δραστικά, παραμένουν δραστήρια και τους χειμερινούς μήνες

    Μέχρι και τον Δεκέμβριο θα συνεχίζεται η… μάχη με τα κουνούπια στη χώρα μας και ιδίως με τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδουν, προκαλώντας σοβαρή λοίμωξη σε ηλικιωμένους και ευάλωτους.

    Έχοντας τα δεδομένα από τους δύο «καυτούς», θερινούς μήνες -Ιούλιο και Αύγουστο-, οι αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως η έξαρση του τελευταίων εβδομάδων με δεκάδες κρούσματα βαριάς λοίμωξης λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς και θανάτους, μαρτυρά την κορύφωση της επιδημίας. Ωστόσο, η αποδρομή αναμένεται να έχει διάρκεια, με περίπου 10 με 15 κρούσματα την εβδομάδα, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες.

    Εφέτος, κατά τους ειδικούς, κυκλοφορεί μόλις το 30% των κουνουπιών σε σύγκριση με τους αντίστοιχους πληθυσμούς το 2018, αλλά είναι πιο επιθετικά και πιο μολυσματικά. Τα κουνούπια μολύνονται από πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό.

    Ο παράγοντας της κλιματικής αλλαγής αποδεικνύεται καθοριστικός, καθώς τα κοινά κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, παρότι έχουν μειωθεί δραστικά, παραμένουν δραστήρια πλέον και τους χειμερινούς μήνες.

    Ελληνική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet και πραγματοποιήθηκε στην Αττική αναφέρει ότι για πρώτη φορά τα ενήλικα κουνούπια-τίγρεις (κοινά κουνούπια) ήταν ενεργά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (Δεκέμβριος 2022-Ιανουάριος 2023), ενώ ανιχνεύτηκαν και σε σχετικά μεγάλους αριθμούς. Τις προηγούμενες περιόδους ήταν δραστήρια στην Αττική από τον Μάιο έως τις αρχές Δεκεμβρίου, με κορύφωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συγκριτικά μικρός αριθμός ανιχνευόταν και τον Δεκέμβριο. Αυτό που παραμένει άδηλο, προς το παρόν, είναι αν τα… χειμερινά κουνούπια μπορεί να οδηγήσουν και σε μεταδόσεις τού ιού του Δυτικού Νείλου και συνεπώς σε μολύνσεις και τους συγκεκριμένους μήνες. Πάντως, στην Ευρώπη καταγράφηκε εφέτος το πιο πρώιμο κρούσμα στις αρχές Μαρτίου στην Ισπανία, και αφορούσε σε ανήλικο.

    Η εικόνα στην Ελλάδα

    Την εφετινή περίοδο, που ξεκίνησε τέλος του περασμένου Ιουνίου έχουν καταγραφεί 124 σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 15 θανατηφόρα. Ο Ιούλιος έκλεισε με 33 κρούσματα και 6 θανάτους. Μέσα στον Αύγουστο, όμως, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 73% και οι θάνατοι κατά 60%. Εως και την περασμένη Παρασκευή 16 ασθενείς νοσηλεύονταν, εκ των οποίων οι 10 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Κατά κύριο λόγο οι ασθενείς που νοσούν σοβαρά είναι ηλικιωμένοι ή/και ευάλωτοι, ωστόσο εφέτος αναφέρθηκε και νοσηλευόμενος μόλις 4 χρόνων. Η λοίμωξη γενικά είναι ήπια, ωστόσο στη σοβαρή μορφή της εκδηλώνονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, συνήθως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.

    «Η επιμήκυνση της καλοκαιρίας έδειξε από τον περασμένο χρόνο ότι τα κουνούπια θα μας ακολουθούν και τους φθινοπωρινούς μήνες. Πέρυσι είχαμε κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου ως τις αρχές Νοεμβρίου, εφέτος ίσως έχουμε όλο τον Νοέμβριο. Ομως εφέτος γίνεται καλύτερη και πιο στοχευμένη επιτήρηση, άρα και διαχείριση, ανά περιφερειακή ενότητα με ειδικά μοντέλα που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός», λέει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας και πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγεία, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

    Το 2010 και το 2018 είναι δύο χρονιές που στοιχειώνουν τις υγειονομικές αρχές σε ό,τι αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το 2010 καταγράφηκε για πρώτη φορά επιδημία, με 262 βαριά περιστατικά και 35 θανάτους. Το 2018 αποτυπώθηκε μια βαριά επιδημιολογική εικόνα, με 317 κρούσματα και 51 θανάτους, αριθμοί που κατατάσσουν το έτος στην αρνητική πρωτιά όλης της 15ετίας.

    Ο χάρτης των κρουσμάτων

    Σε κλοιό κουνουπιών και μεταδόσεων βρίσκονται τώρα οικισμοί σε 51 δήμους της χώρας, σε 23 περιφερειακές ενότητες, και συγκεκριμένα στις εξής: Λάρισας, Καρδίτσας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας, Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Θάσου, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αργολίδας, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον ότι επιδημία καταγράφεται επίσης σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Κόσοβο, Αλβανία και Σερβία (πηγή ECDC).

    «Η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο, βρίσκονταν στις περιοχές με κυκλοφορία κουνουπιών. Ωστόσο, εφέτος μπήκε στον χάρτη και η Δυτική Ελλάδα. Εχουν αναφερθεί 17 βαριά κρούσματα της λοίμωξης», λέει ο βιολόγος, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταπολέμησης Κουνουπιών (EMCA), Σπύρος Μουρελάτος. Με δεδομένο ότι σε κάθε κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 επιμολυσμένα άτομα με ήπια συμπτώματα ή τελείως ασυμπτωματικά (επιδημιολογική μελέτη του 2010), προκύπτει ότι στη Δυτική Ελλάδα έχουν μολυνθεί περίπου 2.380 άτομα. Συνολικά, «θύματα» των μολυσμένων κουνουπιών είναι περίπου 17.360 άτομα στις πληγείσες περιοχές.

    «Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα (περίπου το 1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν νευρο-διεισδυτική νόσο, δηλαδή αυτή που θα χτυπήσει τον εγκέφαλο, όπως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα. Ατομα μεγαλύτερης ηλικίας, 60-65 και άνω, κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, όπως και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Σε κάθε περίπτωση η προστασία από τα κουνούπια είναι σημαντική ώστε να μειωθεί το ενδεχόμενο του τσιμπήματος και της πιθανής μόλυνσης», εξηγεί ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

    Τα μέτρα προφύλαξης

    Όλοι πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα για να αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών αλλά και για να μειώνουμε τα σημεία που αφήνουν τα αβγά τους γύρω μας (σπίτι, αυλή, χωράφι), επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

    Ειδικότερα, τα ατομικά μέτρα προστασίας περιλαμβάνουν:

    -Κατάλληλα ρούχα που καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα, πχ μακριά μανίκια και παντελόνια, ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα

    -Εντομοαπωθητικά σε ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα , εγκεκριμένα και με αποτελεσματικές δραστικές ουσίες

    – Κουνουπιέρα κατά τον ύπνο ιδίως σε βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους, έγκυες, πάσχοντες

    -Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα, που ελκύει τα κουνούπια

    Μέτρα πρόληψης στο σπίτι, τα οποία περιλαμβάνουν:

    -Σήτες σε πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς τζακιού

    -Ανεμιστήρες (ιδίως οροφής) ή κλιματιστικά

    -Εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά χώρου

    -Απομάκρυνση στάσιμου νερού, πχ σε γλάστρες.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Τα ζώδια σήμερα: Καλό φθινόπωρο ή καλή 32η Αυγούστου;
    Τα ζώδια σήμερα: Καλό φθινόπωρο ή καλή 32η Αυγούστου;

    Ας πούμε καλό μήνα, για να είμαστε μέσα. Ενθουσιασμός, διάθεση και ανατροπές. Έτοιμο για όλα ξεκινάει το φθινόπωρο - Τα ζώδια σήμερα

    Πώς θα πάνε οι σχέσεις σήμερα; Τα οικονομικά είναι καλά; Από νευράκια, πως είμαστε; Τα ζώδια μίλησαν.

    Κριός

    Πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, αλλά η διάθεσή σου είναι ακόμα καλοκαιρινή. Θέλεις να βγεις, να διασκεδασεις, να το ζήσεις λες και είναι ακόμα καλοκαίρι. Έχεις ενέργεια και φαίνεται.

    Στα θετικά: η δημιουργικότητά σου είναι στα καλύτερά της και είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα.

    Στα αρνητικά: αυτή η πληγή που ονομάζεται «οικονομικά». Ότι και να κάνεις δεν βλέπεις βελτίωση.

    Ταύρος

    Πρώτη μέρα του μήνα και στο μυαλό σου μοιάζει με πρώτη μέρα του χρόνου: τα βάζεις κάτω, τα σκέφτεσαι, ψάχνεις τα βήματα και τις προτεραιοτητες σου. Μεταξύ μας; Καιρός ήταν.

    Στα θετικά: περνάς χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους και μιλάς για όλα όσα σκέφτεσαι.

    Στα αρνητικά: μέσα σε αυτά που σκέφτεσαι είναι και το τέλος μιας σχέσης που δεν σε γεμίζει πλέον.

    Δίδυμος

    Γέμισες τις μπαταρίες σου το καλοκαίρι, το έζησες (πάνω κάτω) όπως θα ήθελες και ήρθε η περίοδος αναθεωρήσεων. Ήρθε η στιγμή να κρατήσεις όσα λειτουργούν και να αφήσεις στην άκρη όσα σε κρατούν πίσω.

    Στα θετικά: love is in the air και τα περνάς φανταστικά.

    Στα αρνητικά: ένα επαγγελματικό σχέδιο που έστεινες εδώ και καιρό στο μυαλό σου, δεν θα προχωρήσει.

    Καρκίνος

    Δεν έχεις χαλαρώσει, το μυαλό σου είναι γεμάτο με μικρά πραγματάκια, αλλά ξέρεις ξεκάθαρα τι θέλεις. Το θέμα είναι πώς τις σκέψεις σου θα τις κάνεις θεωρία. Γίνεται; Ναι. Είναι κατάλληλη περίοδος; Θα δείξει.

    Στα θετικά: η ενεργητικότητα και η διάθεσή σου είναι στα ύψη.

    Στα αρνητικά: μέχρι και εσύ το ξέρεις ότι πολλά πράγματα δεν είναι στο χέρι σου και αυτό σε εκνευρίζει ακόμα περισσότερο.

    Λέων

    «Έτοιμος για όλα». Αυτό είναι το σύνθημά σου για σήμερα. Έχεις τη διάθεση, τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και είσαι αποφασισμένος να κάνεις τα επόμενα βήματα που θέλεις. Λίγη ψυχραιμία να είχες.

    Στα θετικά: τα επικοινωνιακά σου skills. Στα καλύτερά τους.

    Στα αρνητικά: η υπερβολή σου. Είσαι καλός, αλλά κάποιες φορές τα φουσκώνεις.

    Παρθένος

    Θέλεις λίγο ηρεμία. Για την ακρίβεια, αυτή την ηρεμία την ψάχνεις εδώ και καιρό, αλλά όλο και κάτι γίνεται. Σήμερα είναι η ευκαιρία – αρκεί να μην σαμποτάρεις εσύ τον εαυτό σου. Στο χέρι σου είναι.

    Στα θετικά: αφήνεις στην άκρη τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις και παίρνεις χρόνο για εσένα.

    Στα αρνητικά: αυτές οι μικρές σκέψεις ότι όλα όσα έστηνες εδώ και έναν χρόνο, μάλλον είχαν λάθος βάση.

    Ζυγός

    Μπορεί οι περισσότεροι να είναι ακόμα σε mood διακοπών, αλλά για εσένα οι συννεφιές έχουν αρχίσει. Οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά, όλα είναι σε αναθεώρηση.

    Στα θετικά: ναι, είναι πολλά αυτά που έχουν μαζευτεί, αλλά είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις.

    Στα αρνητικά: κάποιες συμμαχίες στις οποίες υπολόγιζες δεν υπάρχουν πλέον και αυτό σου προκαλεί άγχος.

    Σκορπιός

    Μετά από καιρό νιώθεις τόσο ζωντανός και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις. Ξέρεις τι θέλεις, ξέρεις τα βήματα για να το πετύχεις, το μόνο που μένει να κάνεις είναι να τα οργανώσεις. Το έχεις.

    Στα θετικά: είσαι σε δημιουργική φρενίτιδα, αλλά παράλληλα κρατάς τις ισορροπίες όσο μπορείς.

    Στα αρνητικά: δεν έχεις ψυχραιμία με όσους είναι «ναι, μεν, αλλά». Σε αυτό είσαι απόλυτος.

    Τοξότης

    Για τους περισσότερους η επιστροφή σε κάτι από τα παλιά μοιάζει με «ξαναζεσταμένο φαγητό». Για σένα, όμως, αυτό είναι το βήμα για την επόμενη ημέρα. Έχεις περισσότερη εμπειρία πλέον για να τα καταφέρεις.

    Στα θετικά: έμαθες από τα λάθη σου και πλέον είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

    Στα αρνητικά: η επιστροφή σε κάτι παλιό, σημαίνει το «αντίο» σε κάτι νέο. Δεν μπορείς να τα σηκώσεις και τα δύο.

    Αιγόκερως

    Η συμβουλή μας: μείνε ψύχραιμος. Μην περιμένεις πολλά από σήμερα, αλλά -παράλληλα- μην σε παίρνει από κάτω. Η μέρα είναι χλιαρή και κοίτα να την αντιμετωπίσεις έτσι.

    Στα θετικά: θα έχεις χρόνο να σκεφτείς τα αυριανά σου σχέδια και βήματα.

    Στα αρνητικά: μέσα σε αυτές τις σκέψεις, αναθεωρείς και κάποια προσωπικά. Συμβαίνει.

    Υδροχόος

    Ένταση ήθελες, ένταση θα έχεις. Απρόοπτα και αλλαγές, που αντί να σε νευριάσουν, θα σε τονώσουν και θα σε κάνουν πιο αποφασισμένο. Την ήθελες αυτή τη σπίθα, να τα λέμε αυτά.

    Στα θετικά: τα επαγγελματικά δεν κουνιούνται. Τα έχεις οργανώσει τα βήματά σου.

    Στα αρνητικά: νιώθεις να σε προδίδουν κάποιες φιλικές σου σχέσεις. Να είσαι ψύχραιμος.

    Ιχθύς

    Ψάρι έξω από το νερό; Όχι εσύ. Όλα, ή σχεδόν όλα, πάνε βάση προγράμματος: τα επαγγελματικά ξεκινούν καλά, τα προσωπικά είναι ζεστά, τα φιλικά είναι ακλόνητα. Νιώθεις τη δροσούλα του φθινοπώρου να σε αναζωογονεί.

    Στα θετικά: ιδέες και γνωριμίες είναι ζεστές, τόσο στο μυαλό όσο και στη ζωή σου.

    Στα αρνητικά: μέσα σου πιστεύεις ότι κάτι θα στραβώσει και θα σου χαλάσει τη διάθεση. Μην χαλιέσαι μόνο σου.

    Πηγή: in.gr

  • Τα ζώδια σήμερα: Θέλει αρετή και τόλμη το ρίσκο
    Τα ζώδια σήμερα: Θέλει αρετή και τόλμη το ρίσκο

    Βλέπεις μια ευκαιρία ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά και πας να τρουπώσεις. Όμως βιάζεσαι και θα φας το κεφάλι σου - Τα ζώδια σήμερα

    Πώς θα πάνε οι σχέσεις σήμερα; Τα οικονομικά είναι καλά; Από νευράκια, πως είμαστε; Τα ζώδια μίλησαν.

    Κριός

    Το τελευταίο διάστημα δεν ήταν καλό. Πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές αναποδιές, πολλά νεύρα. Τα πράγματα όμως δείχνουν τα ισιώνουν σταδιακά και αποφασίζεις ότι ήρθε η στιγμή για ένα ρίσκο που έψαχνες. Όμως να είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει καλό προγραμματισμό, γιατί δεν είναι δύσκολο να πάνε όλα στραβά και να φας μια ακόμα σφαλιάρα.

    Στα θετικά: παίρνεις πρωτοβουλίες στα επαγγελματικά κι αυτό αναγνωρίζεται από τους άλλους.

    Στα αρνητικά: έχεις επικεντρωθεί τόσο πολύ σε εσένα, που βάζεις σε δεύτερη μοίρα τους δικούς σου και τους κρατάς μακριά.

    Ταύρος

    Ένα βήμα μπρος, ένα πίσω. Ένα μπρος, ένα πίσω. Ταύρε μου, έτσι δεν πάμε πουθενά. Θέλεις να πάρεις το ρίσκο σου, καίγεσαι μέσα σου, αλλά κάτι σε κρατάει πίσω. Ανασφάλεια; Φοβίες; Σε καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αυτό: αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα.

    Στα θετικά: μια νέα γνωριμία θα σε ανεβάσει πολύ.

    Στα αρνητικά: τα οικονομικά σε προβληματίζουν και σε γεμίζουν άγχος.

    Δίδυμος

    Νιώθεις σαν τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν μαζί. Ανίκητος, έτοιμος για όλα, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο. Είναι ωραία αυτή η αυτοπεποίθηση αλλά όλα χρειάζονται ένα μέτρο. Ακόμα και ο ενθουσιασμός. Μην ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος και όχι υπεράνθρωπος. Μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα.

    Στα θετικά: κάτι καλό παίζει στα επαγγελματικά σου.

    Στα αρνητικά: έχεις τόση σιγουριά στον εαυτό σου, που ίσως φας και το κεφάλι σου αν λειτουργείς τόσο παρορμητικά.

    Καρκίνος

    Και να που ξαφνικά ανοίγονται διάφορες ευκαιρίες μπροστά σου, από εκεί που δεν το περιμένεις. Το θέμα, όμως τώρα, είναι τι κάνεις: παίρνεις το ρίσκο και όπου βγει ή το καθυστερείς για να το σκεφτείς καλύτερα. Απλά μην ξεχνάς ότι η πόρτα των ευκαιριών κλείνει κάποια στιγμή.

    Στα θετικά: η επικοινωνία σου σήμερα με τους άλλους είναι στα καλύτερά της.

    Στα αρνητικά: τα νεύρα των προηγούμενων ημερών σε ακολουθούν και δεν είναι καλός σύμβουλος.

    Λέων

    Με έναν αέρα αισιοδοξίας και διάθεση ώστε να κάνεις πράγματα για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους ξεκίνησε αυτή η μέρα. Μείνει σε αυτό το mood, απλά μην γυρίσεις την πλάτη σου στις καθημερινές δουλειές σου. Δεν θέλεις να πάνε πίσω και να σου φορτωθούν για τις επόμενες ημέρες.

    Στα θετικά: μια καλή ημέρα για να λυθούν κάποια προβλήματα που είχαν μπει στον πάγο.

    Στα αρνητικά: τα οικονομικά δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ευτυχώς η διάθεσή σου είναι.

    Παρθένος

    Πάντα ήθελες να δοκιμάσεις νέα πράγματα, αλλά σε τρόμαζε το να ξεβολευτείς από τη σιγουριά και τη ρουτίνα σου. Ε, πλέον ήρθε η στιγμή να το τολμήσεις. Κάνε την τρέλα σου, δοκίμασε αυτό που ονειρευόσουν, αλλά μια συμβουλή: μην σε πάρει από κάτω αν δεν είναι αυτό που φανταζόσουν.

    Στα θετικά: και μόνο ότι δείχνεις διάθεση για αλλαγή λέει πολλά.

    Στα αρνητικά: σε αυτές τις νέες εμπειρίες δεν χωράνε κάποια -έως τώρα- κοντινά σου πρόσωπα.

    Ζυγός

    Η μέρα ξεκινάει και πολλές ευκαιρίες βρίσκονται στον δρόμο σου. Έχεις την ευκαιρία σου να δείξεις τι αξίζεις και να ρισκάρεις με νέα πράγματα. Μελέτησε τις κινήσεις σου, όμως, καλά. Δεν χρειάζεται να τα αφήνεις όλα στην τύχη.

    Στα θετικά: έχεις ιδέες αλλά φοβόσουν να τις εκφράσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να δείξεις τι αξίζεις.

    Στα αρνητικά: νιώθεις πίεση για τα βήματα που έχεις να κάνεις και αυτό σε οδηγεί να κλείνεσαι στον εαυτό σου.

    Σκορπιός

    Δεν ήταν ότι σου έλειπε ποτέ η αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, πάντα έκανες ανάλυση και δεύτερες σκέψεις στις επιλογές σου, με αποτέλεσμα να δημιουργείς μόνος σου ένα μικρό δράμα στο μυαλό σου. Άσε αυτές τις σκέψεις στην άκρη. Μετά από καιρό νιώθεις καλά εκεί που είσαι, έχεις ιδέες και διάθεση να προχωρήσεις.

    Στα θετικά: περνάς μια περίοδο ενθουσιασμού και θέλεις να το ζήσεις όλο αυτό.

    Στα αρνητικά: θυμάσαι αυτές τις σκέψεις που είπαμε πριν; Ναι, δεν θα τις αφήσεις στην άκρη τόσο εύκολα.

    Τοξότης

    Μια φανταστική ευκαιρία να βάλεις σε μια σειρά διάφορα πράγματα και καταστάσεις της καθημερινότητάς σου. Απλά, μην το κάνεις με απότομο τρόπο: βγάλε προς τα έξω το καλύτερο χαμόγελό σου, άσε την πίεση στην άκρη και δείξε ότι ξέρεις τι θέλεις για σένα.

    Στα θετικά: παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του, είσαι σε μια φάση σα να ξεκινάει τώρα η καλοκαιρινή σου άδεια.

    Στα αρνητικά: απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι κάποια όνειρα σου θα μείνουν απλά όνειρα. Δεν μπορείς να τα πετύχεις όλα σε μια ημέρα.

    Αιγόκερως

    Νιώθεις το θάρρος να ξεχειλίζει μέσα σου. Είσαι έτοιμος να ρισκάρεις, να δεις τι θα γίνει, να τα παίξεις όλα για όλα. Και μετά σου έρχονται αυτές οι σκέψεις «κι αν αποτύχω;» και κάνεις μικρά βήματα προς τα πίσω. Δεν είναι κακό να ρισκάρεις που και που, αρκεί να μην πας all in.

    Στα θετικά: οι φιλικές σου σχέσεις βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση.

    Στα αρνητικά: ώρες – ώρες είσαι τόσο πρακτικός στα βήματά σου, με αποτέλεσμα να χαλάς το «όνειρο».

    Υδροχόος

    Ο αυθορμητισμός σου είναι σαν τη ζέστη σήμερα: βαράει κόκκινο. Έτοιμος για όλα. Μιλάς ανοιχτά, παίρνεις τα ρίσκα που θέλεις, δοκιμάζεις πράγματα που σε βγάζουν από το safe zone σου. Το ρίσκο κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά.

    Στα θετικά: βγει, δεν βγει όλο αυτό δεν σε ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Αρκεί που το ζεις.

    Στα αρνητικά: δεν υπάρχει η λέξη «αρνητικό» στο λεξιλόγιό σου. Έστω και για σήμερα.

    Ιχθύς

    Είσαι σαν ψάρι έξω από το νερό και είσαι καλά. Νέες προκλήσεις, νέες ιδέες, νέα πρόσωπα. Πας με φόρα πάνω σε όλο αυτό το «νέο» και περιμένεις να δεις τι θα σου μείνει.

    Στα θετικά: βλέπεις τη σημερινή ημέρα σαν ένα παιχνίδι. Είτε χάσεις είτε κερδίσεις, δεν πειράζει.

    Στα αρνητικά: τα οικονομικά. Αυτά τα οικονομικά, που δεν λένε να στρώσουν και νιώθεις ότι κρατάνε πίσω τον αυθορμητισμό σου.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch